פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב והתנהגות ילד בן 4
    מיכל פ
    12/01/2009

בני עוד מעט בן 4 ויש לו את כל התסמינים של הפרעת adhd ואנשי מקצוע המליצו לי על הדרכת הורים ואינני מוצאת באזור שלי ,אנחנו גרים באזור העמקים ליד עפולה, הבעיה עם הילד די קשה, אני ובעלי מחפשים בדחיפות הדרכת הורים אם הנכם יודעים על מקום כזה בסביבתינו נשמח מאוד תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיכל

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

שלום מיכל
    אני עצמי אינני מכירה פסיכולוג מאיזור מגוריכם. אני ממליצה לך בפוטרום בכותרת ההודעה לכתוב שאת מחפשת פסיכולוג מאזור עפולה. כמו כן, את יכולה לפנות לשרות הפסיכולוגי חינוכי (שפ"ח) באיזור מגורייך ולבקש מהם עזרה והכווונה בנושא.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?!
    שפרה
    12/01/2009

שלום תפסתי כמה פעמים את ביתי בת ה8 על שקרים, היא ממצאה כל מיני סיפורים.. ובכך אבד לי האימון בה מה שעוד היא לא מקשיבה לקולי ומתנהגת בקרירות אליי ואל בעלי לא מעריכה ולא מכבדת ניסיתי את כל הדרכים לשנות את המצב ובכל זאת זה לא עוזר אני כבר לא יודעת איך לפנות אלייה ולשנות את המצב הקיים.. מה את מציעה לי לעשות???? מחכה לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?!

הוספת תגובה

• שקרים

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

שלום שפרה
    אני מאוד מבינה את הקושי להתמודד עם שקריה של בתך והתתנהגותה הלא מכבדת והקרירה. עם זאת, תיאורך הינו קצר יחסית, כאשר חסרים לי פרטים רבים כדי לתת לך תשובה מעמיקה יותר. למשל, האם יש תכנים מסוימים סביבם בתך משקרת? האם התנהגותה הלא מכבדת והקרירה החלה לאחרונה או שתמיד היו ביניכם קשיים? האם קרה משהו בזמן האחרון במשפחה או בבית הספר שיתכן וגרם לשינוי בהתנהגותה?
    בכל אופן , חשוב לי לומר כי שקרים אצל ילדים נובעים מסיבות שונות. הרבה ילדים משקרים כדי להימנע ממצב מלחיץ. השקר למשעה מראה כי בתך מבינה שעשתה משהו לא בסדר והיא מנסה להסתיר את המציאות, אולי מחשש מעונש או מהתגובה שלכם. לעיתים קרובות ילדים שמשקרים הינם ילדים שדווקא מרגישים אשמה רבה ומפחדים ולא מדובר בילדים שאין להם תחשות אשמה.
    יתכן ובתך משקרת עקב בושה או מבוכ או כדי להסתיר קושי בתפקוד, למשל קושי בהתארגנות או קשיים חברתיים ועוד. לפעמים ילדים משקרים גם כדרך לבטא מצוקה. לכן, ראשית, חשוב כי תנסו לבדוק סביב מה המקרים שהיא משקרת. את יכולה לפנות אליה לא ממקום מעניש וביקרותי, אלא בשעה בה שתיכן רגועות ופנויות לכך ולומר לה שאת מרגישה כי היא מרוחקת מאוד וקשה לשוחח איתה ולנסות לבדוק איתה אם יש משהו שמציק לה או מטרדי אותה.
    בכל מקרה, בנוסף, אני ממליצה לפנות להדרכה וייעוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי!!!
    שרון
    12/01/2009

שלום רב. בני בן 4 ,נמצא בגן טרום חובה, ובו ישנם גם ילדים בטרום טרום חובה . מאז ומתמיד לא יוצר קשר חברתי עם בני גילו בגן ,תמיד משחק לבד בגן לדברי הגננת,על אף נסיונותיה לחבר אותו עם שאר הילדים. בגן פעיל רק כשמפעילים אותו או כשעובדים איתו בצורה פרטנית ,בין השאר מתעניין מאוד בסביבה ,חוקר כול דבר שקשור לטבע וחיות.מאוד אוהב סיפורים וכן גם זוכר אותם. זה רק על קצה המזלג!!! בשיחה עם הגננת הומלץ לי על גננת שיח,או לחילופין על גן מיוחד על מנת לעזור לו. שאלתי היא -אם רוב בעיותיו של בני הם חברתיות -תקשורתיות ! אם אני אשלח אותו לגן מיוחד ,לא תהיה התדרדרות נוספת שהרי בגנים מיוחדים לכול ילד יש בעיה אחרת .? בנוסף על כך האם אצל כול ילד תהליך החיברות שונה ?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי!!!

הוספת תגובה

• שלום שרון

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

אני שומעת את הבלבול והצורך בהכוונה. את צודקת בכך שילדים שונים בהינם בעלי צרכים חברתיים שונין וקצב התפתחותי שונה. נשמע מדברייך שבנל ילד נבון וסקרן. עם זאת, דרך הפורום כמובן שלא ניתן לאבחן את הקושי שלו. לכן, אני ממליצה לך לפנות ולהתייעץ בצורה מקצועית עם פסיכולוגית דרך השירות הפסיכולוגי חינוכי בצקום מגורייך. הפסיכולוגית תוכל לעזור לך על ידי שיחה איתך ועם הדננת. חשוב לאבחן את בנך על ידי אבחון פסיכולוגי התפתחותי על מנת לקבל ולראות את התמונה המלאה לפני שניתן לקבוע לאיזה גן הוא מתאים.
    באשר לגנים, ישנם סוגים שונים של גנים כאשר לרוב מנסים להתאים את הקשוי של הילד לגן ספציפי על מנת שהוא יקבל את מירב העזרה לה הוא זקוק ולקדם אותו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שרון
    13/01/2009

תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מכישלון
    כוכי
    12/01/2009

בני בן ה-6 וחצי החל בימים האחרונים לבכות בכל פעם שמתבקש להעתיק מהלוח וכשמגיע לבית וצריך להכין שעורי בית. לטענתו הוא איטי והוא דואג מאוד שלא יצליח בתיכון, אם כבר עכשיו קשה לו להספיק להכין שעורי בית והוא לא מתגבר על העומס.היסברנו לו שהוא צריך לעבוד בקצב שלו,שאחנו מאמינים בו ושתקופת התיכון רחוקה מאוד. הילד לחוץ וחרד, למרות שכאשר מתחיל במשימות הוא ממלא אותן בצורה יפה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מכישלון

הוספת תגובה

• חרדה מכישלון

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום כוכי
    כניסה לכיתה א' הינה אירוע מרגש מאוד אך גם מלחיץ ומעורר הרבה פחדים וחרדות הן אצל ההורים והן אצל הילדים. חשוב לזכור כי הכניסה לכיתה א' דורשת זמן כמו כל תהליך הסתגלות למקום חדש עם חוקים ונורמות חדשים. לעיתים לפני הכניסה לכיתה א', כהורים אנחנו ודואגים כיצד הילד יסתדר מבחינה לימודית וישנן הרבה ציפיות ממנו. ילדים קולטים חששות אילו שלנו כהורים ושל הסביבה בכלל. איני יודעת איך זה היה אצלכם, אך חשוב כרגע להעביר לו מסר מרגיע ככל הניתן, כפי שאת גם מתארת שאתם עושים, ולהוריד ממנו דרישות וציפיות, מאחר ונשמע שיש לו מספיק משל עצמו. הייתי משוחחת עם המורה, ומשתפת אותה בפחדים ובחששות שלו. חשוב כי המורה תחזק אותו יחד איתכם על ההצלחות שלו ולא תכעס אכאשר הוא התקשה או לא הספיק להכין את כל שיעורי הבית. גם בבית, חזקו אותו על כל הצלחה שלו, התפארו בו בפני חברים ובני משפחה על מנת לחזק את הבטחון העצמי שלו בתחום הלימודי. חשוב גם לבדוק עם המורה האם יתכן ובאמת הוא מתקשה או איטי כמו שהוא מרגיש, ואז אולי כדאי לבדוק זאת כדי לעזור לו בצורה מתאימה יתר, או שמדובר בתחושות שלו ואז בעיקר חשובה התמיכה הרגשית.
    כמו כן, אני ממליצה אם הפחדשים ולחץ ממשיכים להתייעץ עפ פסיכולוגית בית הספר שתוכל לייעץ לכם ולמורה כיצד לחזק אותו ולהריגע את החרדות, וכן אם יש צורך לבחון אםקיים קושי אובייקטיבי כלשהו בלמידה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט 4 חלש ש"מתאבן" כשמציקים לו
    אמיר
    12/01/2009

בני בן שלוש ועשרה חודשים, חכם, נבון ומפותח הרבה הרבה מעבר לגילו. הוא חלש פיסית ויחסית נמוך. תמיד חינכנו אותו שאסור להרביץ. ואולם לאחרונה הוא נתקל באלימות קלה כלפיו ולא יודע איך לנהוג. הן בת דודה שלו והן חבריו בגן, קטנים ממנו או בגילו, לעיתים מציקים ואף מרביצים לו קלות. בני פשוט לא עושה כלום בתגובה, הוא "מתאבן", לא בורח, לא מגן על עצמו ואפילו לא מנסה לעצור את המכה. הוא מנסה לבקש עזרה ממי שלצידו, אם זה אמא ואפילו מחברים אחרים בגן. כשאין עזרה הוא פשוט מתאבן במקום וסופג את המכות וההצקות בתורה פאסיבית לחלוטין! ניסינו להסביר לו אחרונה כיצד להגן על עצמו, כלומר להדוף את ידי התוקף, לצעוק לו "די, תפסיק!" ולפנות לגננות. ואם אין עזרה בסביבה, אמרנו שמותר לו גם להחזיר. אבל גם אחרי שהסברנו לו וניסינו לתרגל - זה חזר על עצמו שהוא מתאבן במקום ולא עושה כלום. מה עושים??????

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי בתשובות????...

רון
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמיר

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום אמיר
    אני מבינה את הקושי לראות את בנך עומד פסיבי וחוטף מכות מילדים אחרים ללא כל תגובה. חשוב לזכור, שילדים, כמו מבוגרים, שונים זה מזה בתגובותיהם למצבים של תוקפנות. יש כאלו המגיבים מייד בתוקפנות חזרה, יש הנעזרים באחרים סביבם, יש כאלו שנוטים לבכות יותר וכו'. נראה כי בנך מודע אולי להיותו חלש יותר ולכן הוא נמנע מלהגיב, אולי עקב חשש כי זה יגביר את התוקפנות כלפיו.
    כמו כן, הוא נענה לחינוך שאתם כהורים נתתם לו דבר שאף מגביר את הימנעותו מתגובות של הרבצות. על מנת לחזק את הבטחון שלו ואת ולהפחית מצבים בהם הוא מקבל מכות חסר אונים חשוב כי תמשיכו לתת לו פתרונות והצעות לכיצד לנהוג במצבים שמרביצים לו. הדבר עוזר בפרט כאשר אתם נוכחים ונמצאים במצב בו זה מתרחש. כפי שעשיתם, הדגישו בפניו כי אסור לילדים אחרים להרביץ לו ואם זה קורה דבר ראשון שאמר "די" וילך מאותם ילדים ויחפש ילדים אחרים לשחק איתם. חשוב כי יפנה לגננת או למבוגר אחר שנמצא לידו ויאמר לה. כמו כן, חשוב כי תשתפו את הגננת במה שאתם רואים על מנת שהיא עצמה תיתן מענה לכך במסגרת הגן, שם לרוב אירועים אילו מתרחשים ולכם יש פחות יכולת להגיב ולעזור לו. הגננת יכולה כאשר זה מתרחש לגשת אליו ולומר לו להגיב לילד שהרביץ לו ולדאוג שההרבצות יפסקו. כמו כן, כאשר אתם משוחחים על כך עם בנכם, הדגישו כי אתם יודעים שלא נעים לו לקבל מכות וזה וודאי כואב ואתם רוצים לעזור לו. תשאלו אותו מה הוא חושב שיוכל לעזור לו במצבים אלו מלבד הדברים שהצעתם.
    בנוסף, מאחר ואתה מתאר תחושה כי בנך אולי גם חווה עצמו כחלש יותר נסו לחזק את הדימוי והבטחון העצמי שלו. אפשר למשל לרשום אותו לחוגי ספורט כאלו ואחרים המחזקים את הדימוי הגופני ובטחון ביכולת שלו להגן על עצמו מול אחרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל אנא תשובתך לגבי 7.1
    בתחן
    12/01/2009

שאלה על בת 6 שאינה מוכנה להישאר לבד לרגע, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיכל אנא תשובתך לגבי 7.1

הוספת תגובה

• לבת חן

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

פסיכולוגים שונים עונים בימים שונים, עניתי לך על השאלה , חשוב לי רק לציין כי ניתן להפנות את השאלות לכל הפסיכולוגים וחבל להמתין שבוע שלם עד שקבלי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת צהריים לתינוקת
    חגית
    12/01/2009

בתי, בת ארבעה חודשים, ישנה שנת בוקר בת 35 דק' וכך גם שעת צהריים. נרדמת לשנת לילה בסביבות 7 - 8 בערב. כיצד אני מצליחה להאריך לה את שנת הצהריים, שכן היא מתעוררת ממנה "הפוכה" וכן היא עייפה ונודניקית לאורך כל אחה"צ...ממש כאילו והיא לא "שבעה" שינה. יצויין כי אני עושה הכל כדי להאריך את השינה אם זה לעייף אותה בפעילות אקטיבית, יציאה לפארק, מקלחת, ארוחה טובה, חדר חשוך... כמו-כן, יצויין כי אם אחרי שהיא התעוררה אני מניקה אותה שתיים שלוש דק' היא ממשיכה לישון עליי מעין חצי שינה, מה שנקרא "שינה בשליטה"...אבל כמובן שהתלות הזו לא טובה לשתינו ובוודאי כשהשינה שלה היא לא ממש שינה. יש רעיון לפתרון??????????

לקביעת תור
    סגירה
    שינת צהריים לתינוקת

הוספת תגובה

• לחגית

ד''ר דוד וילנסקי
    13/01/2009

אני כן הייתי נותן יניקה אם זה עוזר לה להמשיך לישון והיא מתעוררת במצב רוח קצת יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף לכל מי שיכול / מבין
    אמאל'ה
    12/01/2009

היי, אני אם חד הורית לילד בן 4. האב לא רואה את בנו לאחר והתעלל בילד פיזית ומינית לפני שנה ומאז הופסקו הביקורים ע"י הרווחה והמשטרה. הבעיה היא רגשות הילד הילד מאוד מתגעגע לאביו הילד רוצה שאבא יבוא לקחת אותו הוא גם אומר בגן לגננת "אבא שלי לא יעשה לי עוד כואב" "פעם אבא עשה לי כואב אבל הוא אוהב אותי" (אלו המילים שאני הכנסתי לו כל הזמן) אני משתדלת תמיד להזכיר לו שיש לו אבא והוא גר רחוק והוא לא יכול לקחת אותו עכשיו אבל מה עושים אינני יכולה לספר לילד שהוא הורחק עקב ההתעללות או מה שעשה לו כי הילד אומר ש"אבא כבר לא ירביץ לו" ומצד שני אביו לא רוצה שום קשר אפילו לא טלפונית. אני יודעת שמאוד קשה לבני , הגעגועים לאביו זה שהוא רואה את כל חבריו עם האבות שלהם והוא לא. מה אומרים לילד בן 4 איך מתנהגים מה אפשר כן לספר לילד בכדיי להקטין את הפגיעה בו אבל מצד שני לתת לו תשובות שיוכל להכיל תודה

הוספת תגובה

• לאמאלה

ד''ר דוד וילנסקי
    13/01/2009

אני בעיקר הייתי משתתף בצערו: "אני יודעת שאתה מתגעגע וקשה לך בלי אבא. אני מקווה שלאת לאת הכאב יהיה פחות חזק, אבל בינתיים בא נחשוב על משהוא שיכול לשמח אותך קצת."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא אוכל בגן
    יוספה
    12/01/2009

הילד שלי בן 3.5 ובחודשים האחרונים הפסיק לאכול צהריים בגן. בעבר היה אוכל את כל המנה ומבקש תוספת. כיום לפני כל ארוחה בגן הוא בוכה ואומר "אני לא רוצה לאכול" אך את ארוחת הבוקר (כריך) לפעמים כן אוכל למרות הבכי וב- 15:30 לאחר השינה אוכל כריך עם שוקולד או וופלים. את ארוחת הצהריים אינו מוכן לאכול כלל ולדברי הגננת שמאוד מוטרדת הוא מסתכל על הילדים האחרים ברעב אך אינו מוכן לאכול. רק את הקינוח - עוגה או פרי הוא כן אוכל. בזמן האחרון גם בבית הילד לא מוכן לאכול אוכל מבושל (רק קצת שניצל, אך לא בגן) ומעדיף גבינה, ביצה, סלט, טוסט. כל ערב ובוקר הילד מכריז "היום/מחר אני אגיד לגננת שאני לא רוצה לאכול" בנימה של בכי. בהתחלה החלטנו להתעלם ואמרנו לו "אתה לא רוצה לא צריך" וזה לא עזר. אחר כך הסברתי לו אתה תהיה רעב והבטן תכאב לך ואני אוכלת בעבודה ואבא גם אוכל בעבודה ואנחנו לא נשארים רעבים, אתה לא חייב לאכול הכל אפילו חצי אפילו קצת וזה גם לא עזר. אח"כ הבטחתי לו הפתעה שהוא אוהב - ממתק או צעצוע אם יאכל אך זה לא הזיז לו. אח"כ החלטנו להתעלם שוב והבעיה נמשכה. השבוע הכנו ביחד לוח חיזוקים - אם תאכל צהריים תקבל מדבקת סמיילי וכשיהיו לך 3 מדבקות נלך לג'ימבורי (הבילוי הכי אהוב עליו). בשבת אכל קצת מהצהריים בבית וקיבל מדבקה ראשונה, למחרת בגן שוב לא אכל. התייעצתי עם רופאת ילדים והיא לא התרגשה ואמרה אז הוא לא אוהב את האוכל בגן, אין מה לעשות. הגננת מאוד לחוצה מהבכי שלו כשרואה את האוכל (הוא בוכה כבר שנכנסים מהחצר ורוחצים ידיים) ומלחיצה אותי שנעשה בירור לפני שהילד יפתח הפרעות אכילה. עכשיו אני כבר מיואשת. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא אוכל בגן

הוספת תגובה

• ליוספה

ד''ר דוד וילנסקי
    13/01/2009

במידה שיש פסיכולוגית שקשורה לגן הייתי מתיעץ איתה. אני מנחש שאולי היה איזה תקל סביב האוכל שהתתחיל הבעייה. תנסי דרך משחק לשחזר את הארוכה בגן ואולי כך תביני מאיפה זה בא וגם הוא ישלוט במחוויה של האוכל תוך המשחק. במידע וזה לא ישתפר אפשר להתיעץ עם איש(ת) מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניעות וחיות אחרות
    נורית
    12/01/2009

שלום רב! ביתי בת ה3 נוהגת להכנס איתי לבית הכיסא...(קצת נדבקת אפילו לשירותים היא מגיעה ועומדת בצד בסקרנות תמידית משום מה) מאז ומתמיד דגלתי בגישה פתוחה ולא ראיתי שום טעם רע בכך, להפך: היא נגמלה מהר מאוד וראתה בפעיליות השונות שם מקור לסקרנות טבעית וביקשה לנסות די מהר בעצמה את צרכיה לבד. העניין הוא שהיא התבגרה והחלה מדווחת מה אמא עושה בשירותים (כולל כל הפעילויות המתרחשות בבית השימוש ולא ארחיב בדבר הפעילות הההגיינית). הדברים הם טבעיים לחלוטים אך עדיין יש צנזורה חברתית לנו המבוגרים..... האם עלי להנחות אותה כי מה שאני עושה בצניעות נשאר שם או שפשוט עלי להחליט על דלת סגורה ודי. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    צניעות וחיות אחרות

הוספת תגובה

• צניעות וחיות אחרות

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

נורית שלום,
    בגיל 3 לילדים עדיין אין שיפוט חברתי תואם, שמסייע להם להחליט מה מתאים ונכון לספר בחברה ואלו דברים אנחנו שומרים לעצמנו. יש הבדל בין הפתיחות שלכם בבית והגבול שלך לצניעות, לבין העובדה שהילדה עדיין לא מבינה את המשמעות של החשיפה, הצורך בפרטיות וכדומה. אגב, בסביבות גיל 4 ילדים הופכים למודעים יותר להצנעת אבריהם ופעולות המעיים שלהם ורבים יוזמים בשלב זה את סגירת הדלת בעצמם כשהם בשירותים.
    לכן נראה לי שזו הזדמנות טובה להסביר לילדה על פרטיות גוף האדם ועל צניעות. ההסבר צריך להיות מאוד פשוט ומותאם לגיל, ולהתמקד במקומות הפרטיים בגוף שאנחנו שומרים לעצמנו מתחת לבגדים, ובכך שלא נעים לאמא שמספרים מה עשתה בבית הכיסא. זו גם הזדמנות לתת לילדה את המסר של שמירה על גופה (למשל בלבקש ממנה להתחיל לסבן את איבר המין שלה שלה בעצמה באמבטיה). אם את רואה שהילדה ממשיכה לחשוף תכנים אינטימיים, או מבקשת להצטרף אלייך בסיטואציות שאינן נוחות לך, חשוב שתשמרי על פרטיותך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 בוכה ואינה רוצה ללכת לגן
    ריקי
    12/01/2009

עוד שאלה, מה עלי לעשות על מנת לשפר ולחזק את הבטחון העצמי של ביתי מעבר למה שאני עושה, כי מעבר להיותה כרגע בדיכאון אין לה בכלל בטחון עצמי. אני מנסה למצוא לה חוגים, אך היא מתביישת להיכנס בלי אמא ושאני נכנסת איתה היא לא רוצה להשתתף אלא לשבת לידי למרות שאני מרגישה שהיא כן מעוניינת בחוג. אני מרעיפה עליה המון מחמאות ושבחים (יפה שלי, האור של אמא, אמא אוהבת אותך הכי בעולם....) בכל הזדמנות שיש, קונה לה המון מתנות קטנות. ביחד עם עיצת הגננת, קניתי סוכריות, ונערכה פעילות בגן בו היא חילקה לכולם סוכריות. נותנת לה לפעמים יד חופשית (במיוחד בשישי) בבחירת הבגדים לגן, בתוספת תכשיטים וכל מיני דברים שהיא מחליטה עליהם. משתדלת שתיפגש עם חברים לפחות פעם או פעמיים בשבוע. משתדלת לשבת איתה על עבודות, חוברות, ציורים לפחות פעם ביום. את עבודות הגן שלה אני מעבירה בסריקה למחשב ומשבחת בכל פעם. יש לה אחות בת שנה וחצי שמאוד מאוד פתוחה וחברותית ומושכת והיא כל הזמן אומרת שהיא מאוד יפה ומאוד חמודה ואני תמיד אומרת שגם את מאוד יפה ואתן די דומות. הן מאוד שונות באופי שלהן. הקטנה מאוד פתוחה, שובבה, בטחון עצמי גבוה ולעומת זאת הגדולה מאוד סגורה, ביישנית, אחראית, בוגרת. אנחנו תמיד נותנים לביתי הגדולה להרגיש שהיא הכי חשובה, והגדולה, אבל חוסר הבטחון העצמי שלה בא לידי ביטוי גם כאן. מה עלי לעשות בכדי לגרום לה להיות יותר פתוחה, מאושרת? איך לעלות לה את הבטחון העצמי? עם בעיית הגן הקיימת ובכלל??

הוספת תגובה

• ריקי ראי את תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ריקי
    12/01/2009

בהמשך לשאלתי מיום 07/01/09 לגבי ביתי שבוכה בכל בוקר ואינה רוצה ללכת לגן. הצלחתי לגלות ממעקב של הגננות בזמן האחרון ושיחה בעקיפין עם ביתי שהבעיה העיקרית שלה נובעת מחברה טובה שלה שהיתה איתה ברוגז. הגננת ממליצה בחום לנסות ולהפריד ביניהן, ע"י מפגש עם בנות אחרות אחר הצהריים. אנחנו לא בקשר עם הילדה מחוץ לשעות פעילות הגן. אך לטענת הגננת ביתי (שמאוד עדינה ומופנמת) נבלעת בתוך הקשר שלה עם הילדה השנייה (שמאוד בוגרת, אסטרטיבית ונחשבת כילדה מאוד חזקה בגן ולא תמיד במובן החיובי של הדבר). כל מה שהיא אומרת לביתי או עושה נחשב כדבר החשוב ביותר בפי ביתי. כך שאותה ילדה החליטה להיות ברוגז עם ביתי זה שבר אותה לגמרי. אני יודעת שדברי נשמעים אולי הזויים עבור ילדה בת 4, אך ביתי פשוט נמצאת בדיכאון קשה שממשיך אל מעבר לשעות פעילות הגן. אותה חברה מורידה לביתי את הבטחון המועט שקיים אצלה. הילדה דווקא מאוד רוצה לבוא ולהתארח אצלנו. שאלתי האם לחבר ביניהן או פשוט להרחיק???

הוספת תגובה

ריקי
    12/01/2009

עוד שאלה, מה עלי לעשות על מנת לשפר ולחזק את הבטחון העצמי של ביתי מעבר למה שאני עושה, כי מעבר להיותה כרגע בדיכאון אין לה בכלל בטחון עצמי. אני מנסה למצוא לה חוגים, אך היא מתביישת להיכנס בלי אמא ושאני נכנסת איתה היא לא רוצה להשתתף אלא לשבת לידי למרות שאני מרגישה שהיא כן מעוניינת בחוג. אני מרעיפה עליה המון מחמאות ושבחים (יפה שלי, האור של אמא, אמא אוהבת אותך הכי בעולם....) בכל הזדמנות שיש, קונה לה המון מתנות קטנות. ביחד עם עיצת הגננת, קניתי סוכריות, ונערכה פעילות בגן בו היא חילקה לכולם סוכריות. נותנת לה לפעמים יד חופשית (במיוחד בשישי) בבחירת הבגדים לגן, בתוספת תכשיטים וכל מיני דברים שהיא מחליטה עליהם. משתדלת שתיפגש עם חברים לפחות פעם או פעמיים בשבוע. משתדלת לשבת איתה על עבודות, חוברות, ציורים לפחות פעם ביום. את עבודות הגן שלה אני מעבירה בסריקה למחשב ומשבחת בכל פעם. יש לה אחות בת שנה וחצי שמאוד מאוד פתוחה וחברותית ומושכת והיא כל הזמן אומרת שהיא מאוד יפה ומאוד חמודה ואני תמיד אומרת שגם את מאוד יפה ואתן די דומות. הן מאוד שונות באופי שלהן. הקטנה מאוד פתוחה, שובבה, בטחון עצמי גבוה ולעומת זאת הגדולה מאוד סגורה, ביישנית, אחראית, בוגרת. אנחנו תמיד נותנים לביתי הגדולה להרגיש שהיא הכי חשובה, והגדולה, אבל חוסר הבטחון העצמי שלה בא לידי ביטוי גם כאן. מה עלי לעשות בכדי לגרום לה להיות יותר פתוחה, מאושרת? איך לעלות לה את הבטחון העצמי? עם בעיית הגן הקיימת ובכלל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

ריקי שלום,
    מדברייך עולה בעיניי נטייה להתבוננות שהיא מעט טוטאלית, שכרגע איך שהדברים בנויים, מאפיינת את כלל ההתייחסות המשפחתית. הרבה דברים הופכים להיות בעלי משמעות עצומה שצובעת את כל החוויה, התבוננות של "שחור או לבן". למשל, בתך חשה כי אם חברה אחת לא משחקת איתה, אז היא הופכת כבר מוצפת בייאוש ובדיכאון. הרגשתי גם אצלך (ייתכן כי זו תוצאה של הראייה הדרמטית-מעט של הילדה שמשפיעה עלייך) התייחסות שהיא גם עשויה להיחוות כמאוד טוטאלית, עם הדגשה מרובה מאוד של המחמאות והיכולות של הילדה. אני מתכוונת לומר, ששתיכן קצת "נתקעתן" בהילחצות מהמצב החברתי ומהביטחון העצמי של בתך.
    נראה לי שמאוד מאוד חשוב שאת תשדרי לה שיש עוד אפשרויות ושדברים הם לא טוטאליים - למשל, אם רבה עם חברה אחת, יש עוד בנות בגן. חשוב שתעשי מאמצים ליצור קשרים עם אמהות אחרות ולהזמין לביתכן ילדות נוספות. כדאי לבקש גם מהגננת שתפריד בין ילדתך לחברתה, ותחבר אותה עם ילדות אחרות. אפשר גם לשוחח עם אמה של הילדה כדי שתנסה למתן קצת את ההתייחסויות של בתה כלפי בתך.
    כמו כן, לטעמי תוכלו שתיכן להרוויח מהפחתה מעיסוק במאמצים ובתוצרים בתקופה הקרובה - כלומר פחות להתעסק בחוגים, עבודות וחוברות, אלא יותר לעסוק בפעילויות מהנות "סתמיות".
    חשוב גם להתייעץ עם פסיכולוגית הגן על מנת שתוכל להדריך אותך ואת הגננת כיצד לעזור לילדה. בנוסף, הדרכת הורים עשויה אף היא לסייע לך לעזור לילדה לפתח התבוננות חיובית יותר על עצמה ולהתמודד עם תסכולים לגבי החברות ולגבי עצמה.
    נראה שבתך זקוקה לך כעת מאוד, ומצוין שאת רואה בה את הכוחות והיכולות. אני מקווה שהיא תפנים את ההתבוננות החיובית שלך לגבי עצמה.
    בהצלחה!!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית
    גלית
    11/01/2009

בני בן 6, ילד מדהים, יפיפה, רגיש ומאד מוכשר בתחום המשחק והריקוד. מגיל צעיר מאד היה אוהב ללבוש שמלות וכך עושה גם היום. כמעט בכל רגע שרק מתאפשר לו הוא מתחפש לדמויות נשיות וכאשר אין תחפושת הוא גם מסוגל להפוך מגבת לחצאית. בני אוהב מאד ברביות. הוא מתעסק אך ורק במלבושן. לאחרונה אף החל לגזור/לעצב את השמלות בעצמו. במשחק סוציודרמטי הוא בוחר תמיד את הדמות הנשית ורוב חברותיו הן בנות . בני משחק גם עם בנים אך זו אינה העדפתו הראשונה. כאשר הוא נפגש עימם הוא משתלב יפה ב"משחקי בנים" אך תמיד יעדיף לשחק עם הבנות. אני מוטרדת. אם עד היום זה היה "חמוד" מעתה, כאשר הוא כבר גדול, זה הופך להיות לבעיה. הבעיה הגדולה ביותר לדעתי היא הבעיה החברתית. כרגע לא נראית כל בעיה אך בתחושה שלי זה קרב ובא. ברור לי שיש כאן בעיה בזהות המינית ועוד יותר ברור לי שאנחנו כהורים צריכים לתמוך ולתת כלים להתמודדות הילד מול החברה. כרגע אנחנו מנסים להפגיש אותו עם בנים אחהצ (במקביל גם בנות כמובן) ומנסים להפגיש אותו עם "עולם הבנים" בכדי שיחשף ובתקווה "יתחבר ". האם יש עוד דברים שאנו יכולים לעושת? האם ישנם מקרים שתופעה זו חולפת בגיל מסויים? תודה מראש גלית שאלתי היא האם יש עוד דברים שאנו יכולים לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

• זהות מינית

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

גלית שלום,
    בהודעתך בולטים מאוד היחס הלא-שיפוטי שלכם כלפי בנך והרצון לעזור לו ולמנוע ממנו קשיים עתידיים, מתוך עמדה מקבלת. התייחסות זו חשובה ביותר עבור הילד, והיא תעזור לו להתמודד עם ביקורת או לגלוג מצד הסביבה, במידה ותהיה כזו.
    אני חושבת שהפתרון בו בחרתם, לחשוף אותו יותר לתכנים גבריים, הוא פתרון מצוין. חשוב שלילד יהיה היצע מגוון כדי שיוכל לבדוק מה מתאים לו, מעניין אותו ומספק אותו. תוכלו להוסיף לילד חוגים שהם יותר של בנים, כמו ג'ודו, טניס שולחן וכדומה. חשוב שתהיה גם דמות גברית דומיננטית בקשר קרוב איתו.
    יחד עם זאת, אני מדגישה שוב את הקבלה של הילד כפי שהינו. ברגע שאתם בטוחים שאפשרתם לו מגוון של חוויות, ודמויות קרובות גבריות ונשיות, ייתכן כי בעתיד הוא יגלה עניין ורצון בנושאים מגוונים, חלקם יותר "נשיים" וחלקם יותר "גבריים". התבוננות לא שיפוטית ועידוד להתנסות בהיבטים שונים הם משמעותיים ביותר עבור התפתחותו הבריאה.
    בהצלחה!!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי ילדה בת 4.5
    הילה
    11/01/2009

שלום רב, בתי בת ה-4.5 הינה ילדה אינטליגנטית:קוגניטיבית ורגשית !! בערך מתחילת השנה הנוכחית (שנה שניה באותו גן עיריה) היא מדווחת על כך שאף אחד לא רוצה לשחק איתה בגן. היא חוזרת עצובה מהגן ולשאלותיי (שאני מודעת למינונן) על חוויותיה ניכר שהיא לוקחת מיום הגן את הפן השלילי שלו, ממש מדווחת על הקושי והריבים ולא על הדברים החיוביים. היא מספרת שבגן היא עוברת חברה אחר חברה ושואלת "אפשר לשחק איתך/איתכן" וניכר שהמשחק אינו ספונטני כפי שאמור להיות. גם כשאני עדה לכך שהיא נהנית (ימי הולדת, משחק עם חבר או בן משפחה), כשאני שואלת בסוף המפגש: "נהנית? היה כיף?" היא לרוב תציין איזשהו פגם בחבר ותשדר עצבות. היא מבקשת הרבה להזמין חברות הביתה, אך מאד מתקשה במשחק איתן, מאחר ומאד קשים לה הכניסה לטריטוריה שלה והשיתוףבמשחקים שלה. כמו כן, מאד חשובים לה סדר החדר וניקיונו. אני רוצה לציין שמקטנותה ניכר הפרדוקס: מחד, צורך גדול בחברה ומאידך קושי חברתי לארח בביתנו ולהנות!! ממשחק חברתי. וכן לציין, שבספטמבר השנה נולד לה אח ראשון. בשיחה שניהלתי עם הגננת היא לא האמינה למשמע אוזניה, ודיווחה על ילדה חברותית, מקובלת, מחוזרת, מפותחת רגשית, פלפלית מאד ומניפולטיבית. אשמח להארה כלשהי, לעצה ...האם נכון להפסיק להזמין חברות הביתה, שכן בסופו של עניין אין היא נהנית?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי ילדה בת 4.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/01/2009

רוני שלום,
    קיים פער לא מבוטל בין התפיסות שלך את הילדה לבין התפיסות של הגננת. ייתכן כי בתך מתנהגת אחרת בגן ובבית, וייתכן גם כי היא מדגישה מולך חלקים פחות מתפקדים ופחות אופטימיים, או שאת רגישה מאוד לקלוט דווקא היבטים אלו.
    הפרדוקס של בתך ביחס להזמנת חברות הוא דבר טבעי מאוד, שגם כמבוגרים אנחנו מרגישים. אני מתארת לעצמי שאם הייתי מזמינה חברה הביתה והיא היתה פותחת את הארון שלי, נוגעת בדברים פרטיים שונים, פותחת מגירות ומותירה את הבית מבולגן, הייתי מרגישה לא נוח תמיד לארח אותה. תהליך דומה זה עובר על בתך, וניתן להבינו. העובדה שהילדה מבקשת להמשיך להזמין חברות, מעידה שהיא חשה כי בסך הכל הביקור הוא חוויה חיובית עבורה.
    לגבי ההדגשה של תכנים שליליים, נראה לי שאת ובן זוגך תוכלו להרוויח מהדרכת הורים ממוקדת בנושא זה, אצל פסיכולוג המטפל בילדים, אשר יעזור לכם לסייע לילדה בהתבוננות חיובית יותר.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות בגליאי 7-8 שנים
    מודאגת
    11/01/2009

שלום.לאחינית שלי יש ילד בן 7 שנים הוא מקלל מלים גסות שאני בקושי הבנתי.אבא שלו מכה אותו .אבל לדעתי זה לא עוזר -אז איך מתמודדים עם בעיה כזאות הילד מאוד חכם ועם ציונים גבוהים.מה שהפחיד אותי הילד ישרות החזיק סכין ורצה להכניס בבטן של האב..אז איך מנחים ההורה והילד?

לקביעת תור
    סגירה
    קללות בגליאי 7-8 שנים

הוספת תגובה

• ילד במצוקה

מיכל שמש
    11/01/2009

למודאגת שלום,
    נראה לי שיש לדאוג יותר ממהתנהגות של הילד עם הסכין מאשר מהקללות. התוקפנות הגלויה מעידה על קושי אישי של הילד או קושי ביחסים עם האב. עליך לערב את אימו של הילד בדאגתך, כדי שניתן יהיה ילשקול מה לעשות.
    והערה נוספת- מכות של אב אינן תגובה לגיטימית בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה