פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שלוש וחצי מסרבת לעשות קקי בשרותי
    שני
    14/01/2009

ביתי בת שלוש וחצי ומסרבת לעשות קקי בשרותים. (מפיפי היא גמולה כבר המון זמן). היא מבקשת חיתול לקקי. היא לא מוכנה תמורת שום "שוחד" בעולם ללכת לשרותים. לפני מספר חודשים היא הלכה כפעמיים לשרותים ומאז מסרבת. הבעיה הנוספת היא שהיא התחילה להתאפק ובמקום לעשות צרכים כל יום פעם עד פעמיים היא הולכת פעם בכשלושה ימים. היא מבקשת חיתול, יוצאת לה כמות אדירה של צואה ופעם האחרונה נכנס לה קקי לפות והיא נכנסה להיסטריה כשהסברתי לה שנצטרך לנקות את הפות גם (היא אמרה שזה מאוד כואב). אני כל כך פוחדת לעשות לה טראומה. גם ככה היא מתאפקת המון. מה לעשות ? לתת לה להמשיך בחיתול והזמן יעשה את שלו או להוריד חיתול וזהו? להמשיך לנסות עם שוחד מתנות ?(בינתיים לא עובד...) תודה, שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם לנו זה היה...

אלף
    18/01/2009

תראי, גם הבת שלי היתה סרבנית שרותים (היא בכלל מאד עקשנית ובררניצ גם בדברים אחרים) - שום שוחד, הפתעה, מתנה קטנה או גדולה לא עזרו- גם לא שחברה ראתה אותה וגם לא האילוץ לפעמים לחזור הביתה (אם שכחתי להביא חיתול - וזו גם שיטה לכשעצמה).. וגם לא העובדה שבקרוב אחיה הקטן יגמל מחיתולים ויעשה בשירותים לפניה..... היינו על סף יאוש, חשבתי אפילו לפנות לרופא הידוע שעוזר בגמילה (ד"ר קושניר) אבל הבנתי שהשיטה שלו משתמשת בחוקנים...וזה לא היה נראה לי מתאים..... בגדול עזבנו את הנושא... מדי פעם היינו מעירים ומשכנעים אבל לא בלחץ... . ועד שבגיל ארבע וחצי... באמצע ארוחת ערב משפחתית... הילדה ביקשה חיתול והצעתי לה שוב לשקול אולי לעשות בשירותים... ועם טיפה שכנוע זה עבד... היא הלכה לשירותים וכמובן עשינו חגיגה גדולה... אז מה שיש לי לומר שפשוט צריך סבלנות... אני יודעת שזו תשובה מבאסת...ולא תמיד מועילה.... אבל באמת כמו שכולם אומרים...עד גיל חמש זה עובר.... רעיון אחר - היתה פעם משפחה שהתכתבתי עמה שלקחה את בנה לפסיכולוג, והוא הציע להם שהילד יעשה על עיתון, ואט אט לקרב אותו לשירותים... בסוף זה הצליח להם.... בהצלחה א'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לעשות בשרותים

שני
    19/01/2009

תודה רבה! אני פשוט יוריד לחץ וימשיך כמוך. תודה, תודה, שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמות אב
    שני
    14/01/2009

יש לי תינוק בן חמישה חודשים מגבר שאינו ישראלי. מידי חודש הוא בא לברקנו. מתי עניין של "דמות אב" /חוסר בדמות אב משפיעה על הילד?

לקביעת תור
    סגירה
    דמות אב

הוספת תגובה

• דילגתם עליי

שני
    19/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות בציורים
    דואגת
    14/01/2009

הילדה שלי בת 4 ו - 4 חודשים. ילדה מאוד חכמה ובוגרת לגילה. בתי ציירה ציור לאביה ובין היתר ציירה, לטענתה, ברווז מת. כשביקשנו שתסביר: אמרה שהיא ציירה ברווז רק עם אף היות והוא מת. ערבים הרגו אותו. אנו גרים במרכז. אך ידוע לנו שהתארחה בגן ילדה מלהבים שכנראה סיפרה את סיפורה. הילדה שלי אינה מוכנה לישון ללא אור בלילה, ולא מדובר במנורת לילה, אלא שהאור דלוק כל הלילה. מה עושים? כיצד מתמודדים עם מקרים כאלו? אשמח לתשובה מהירה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוות בציורים

הוספת תגובה

• ציורים

מיכל לופו-שדה
    14/01/2009

שלום אמא
    מתיאורך נשמע שבתך מגיבה למצב שכולנו חשופים אליו בשבועות האחרונים וכי הציור של הברווז כנראה היה בתגובה לסיפור ששמעה במהלך הביקור בגן] ואלי גם דרך חדשות שהיא שמעה בטלוויזיה או שיחות של המבוגרים. לא אמרת האם הצורך באור בחדר בלילה הינו בקשה שהיא ביקשה לאחרונה או שתמיד נזקקה לכך. בכל מקרה, תגובותיה של בתך הינן טבעיות וחשוב לשוחח איתה ולהרגיע אותה. חשוב לתת לגימטמציה לתחשות הפחד שלה ולאפשר לה לשאול שאלות שאולי מבלבלות אותה. אולי היא חושבת שגם לה יכול לקרות משהו, אולי היא חוששת שגם פה יפלו טילים. לכן,נסו לשוחח איתה בשפה פשוטה ולהסיבר לה מה קורה בארץ. שכפי שסיפרו לה בגן באמא יש מלחמה שהחיילים שלנו שומרים עלינו . נסו עד כמה שניתן לחשוף אותה פחות לחדשות ולמקורות מידע שעשויים להלחיץ ולבלבל אותה. . דברו איתה גם על הביקור שהיה לה בגן ולשאול אותה מה היא הרגישה. להסביר לה שאתם לא גרים במקום מסוכן ושאתם עושים הכל כדי לשמור עליה. ניתן לצייר איתה ציורים מאחר ונשמע שהיא עצמה נעזרת בכך, ושתספר מה הדמויות בציור מרגישות.
    בלילה נסו לשבת לידה כדי לעזור לה להירדם כרגע, ניתן לעשות טקס לפני השינה עם ארוחת ערב טובה, מקלחת חמה ואח"כ לספר סיפור כשהיא במיטה ולשיר לה שיר שמרגיע אותה. הציעו לה בכל זאת לנסות מנורת לילה במקום אור מלא אולי קרוב יותר למיטתה על מנת שתחוש בטוחה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מגדרית - ילד בן 6
    שלכת
    14/01/2009

שלום ילדי בן ה6 אוהב ללבוש שמלות. אוהב לרקוד. אוהב לשחק בבובות. מתחבר למשחקים של בנות מתחבר לבנות כפרטנריות למשחק אמר כבר בעבר משפט כמו " הלוואי שהייתי בת". אוהב את הצבע הורוד והסגול תופס את עמדת הבת במשחקי תפקידים ( גם כאשר מדובר במשחק שלו עם עוד חבר). רוצה להתחפש לנסיכה כל פורים. היתה תקופה שהוא היה מדבר לפעמים בלשון נקבה. על פניו כל הסימנים מראים שיש לו הפרעה מגדרית אבל מצד שני הוא מתפקד כרגיל. אוהב להשתולל, משחק כדורסל, מתנהג כמו בן מדבר כמו בן, יש לו חברים בנים. מתחבר בקלות לאנשים. מלא בביטחון- ילד מאוד שמח. איך עליי לבדוק את העיניין לעומק ? אני רוצה שיהיה לו את כל הטוב שבעולם. תודה מראש, שלכת.

לקביעת תור
    סגירה
    זהות מגדרית - ילד בן 6

הוספת תגובה

• זהות מגדרית

מיכל לופו-שדה
    14/01/2009

שלום שלכת
    מדברייך אני שומעת שבנך ילד חברותי מאוד, בעל כוחות ופתיחות חברתית ושמח. כל אלו חשובים מאוד וחשוב להמשיך ולשחק אותם. אני מבינה שאת מוטרדת מכך שהוא מגלה סקרנות ועניין רב במאפיינים נשיים חיצוניים ורוצה להתנסות בהם. יבגיל של בנך אכן מדובר בבלבןל סביב הזהות המגדרית כפי שאמרת.
    כרגע, ההמלצה שלי אליכם היא להמשיך לאפשר לבנך לעסוק במשחקים שהוא בוחר, תוך שאתם מציבים להם בעדינות גבולות בסביבות חברתיות שונות על מנת שלא ילעגו לו. התמיכה והאהבה שלכם חשובה מאוד.
    במקביל לכך, לנסות להציע בעדינות כפי שאתם עושים תחומי עניין נוספים, שנראים לכם יותר הולמים. למשל, חישפו אותו יותר לאינטראקציה עם אבא כך שיתנסה בחווית גבריות ובמשחקים של אבא-ובן, עודדו אותו להיפגש עם בנים ולהמשיך לשחק בכודרסל שאני מבינה שהוא אוהב גם כן.
    פעמים רבות הורים מתקשים להתמודד עם בתנהגויות אלו לאורך זמן ואז מומלץ לקבל ייעוץ והדרכה. ניתן לפנות להדרכת הורים או על ידי פנייה לתחנה לבריאות הילד והמשפחה באזור מגוריכם דרך קופת-החולים ורופא המשפחה. אפשרות נוספת היא פנייה לייעוץ ולטיפול פרטיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות - ילד בן 4
    חן
    13/01/2009

בני בן 4, אינו מדבר כהלכה, דובר שתי שפות (אנגלית ועברית, גרים באנגליה) ובנוסף לכך בעל בעיית שמיעה קלה, Glue Ear. הוא סובל מבעיית התנהגות קשה בגן: חושב שהכל מגיע לו ושהכל חיב להתבצע בדרכו שלו. הבעיה הקשה יותר היא בעיית האלימות. הוא יכול להתנהג כ"מלאך" אך בשבריר שנייה הכל מתהפך. היום לדוגמא הוא ניסה לחנוק ילד שבטעות דרך על אצבעו. אנחנו עושים מבחינתנו כל מה שניתן לעשות אך אין שיפור במצב.ההורים האחרים בגן החלו להתלונן והמצב רק הולך ומחמיר. אודה לתשובתכם מה יכול להוציא אותנו מעסק הביש...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות - ילד בן 4

הוספת תגובה

• שלום חן

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

ילדים רבים אשר סובלים מקשיים שפתיים נוטים לפתח בעיות התנהגות ותגובות תוקפניות כלפי ילדים אחרים, עקב קושי לבטא את עצמם ותסכול רב. אני מבינה ממך שניסיתם דברים שונים כדי לעזור לו, אם כי לא פירטת מה עשיתם ומה לא עזר. מאחר ואתה מתאר בעיית התנהגות ואלימות חמורה הייתי ממליצה לפנות להדרכת הורים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מעשיית קקי
    טל
    13/01/2009

שלום רב, בתי הינה ילדה מקסימה וחברותית, בת שנתיים ועשרה חודשים, ומגיל צעיר מאוד (כחצי שנה) יש לה בעיה של עצירת היציאות (אי רצון לעשות קקי). הדבר מלווה הרבה פעמים בכיווץ של שרירי פי הטבעת (ולמעשה הפעולה ההפוכה לפעולה הרצויה), ועל ידי כך יצירת לחץ שמלווה בבכי היסטרי ובמצב שלמעשה "משתק" אותה כל עוד היא לא "משחררת". רצוני לציין שהיא גמולה מפיפי כבר מזמן, ומסרבת לעשות קקי בשירותים מכיוון שהיא מפחדת (כך היא טוענת). אי לכך, היא עושה בתחתונים. ניסינו להסביר לה שזה מאוד טבעי לעשות קקי, ושאין לנו שום כעס על כך שהיא עושה בתחתונים, אבל אם היא תעשה בשירותים היא תקבל קקי-פרס. כמו כן, התייעצנו עם רופא הילדים, ואפילו הגענו איתה לשניידר בעבר כאשר היתה החרפה וזאת על מנת לבדוק שאין כאן שום גורם בריאותי הקשור איכשהוא לגסטרו. בשנה האחרונה המצב בכללי השתפר (אם כי מדי פעם היו התקפי חרדה ועצירת התהליך על ידיה), אך לאחרונה נוצרה החרפה במצב והפחד מלעשות מלווה בבכי היסטרי ולעיתים אף בהקאות. לפי דעתנו הכל "בראש", ומכיוון שאנחנו חוששים שהדבר יגרום לה לעיכוב בהתפתחות, ולחוסר ריכוז בגן, אנחנו חושבים שיש מקום לשיחות אצל פסיכולוג/ית שמנוסה במצבים דומים. אנו גרים באיזור השרון, אודה לכם/ן מאוד על תגובתכם/ן והמלצה לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעשיית קקי

הוספת תגובה

• שלום טל

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

אני ממליצה לך לכתוב בכותרת ההודעה כי את מחפשת פסיכולוג מאיזור השרון על מנת שיכולו לכוון אותך ולהמליץ לך שאר הפסיכולוגים.
    אני יכולה להמליץ לך על מטפלים מאיזור המרכז, תל אביב ורמת גן. אם את מעוניינת את יכולה ליצור איתי קשר טלפוני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    שירי
    13/01/2009

שלום בני בן שנתיים וחודש גמול מחיתולים באופן מלא כחודש. חודשיים לפני כן החל תוכנית גמילה מסודרת בגן לפרקים ובהדרגה, לאחר מכן המשכנו זאת גם בבית, כחודש הוא ללא חיתול במהלך כל היום מלבד הלילה. בתחילת תוכנית הגמילה בגן הישיבה על הסיר היתה ממושכת יותר והוא עשה גם פיפי וגם קקי, לאחר מכן שהישיבה התקצרה והתדירויות פחתו הפסיק לעשות קקי בסיר והוא עושה בתחתונים. בתחילה הוא היה אומר לאחר שעשה כדי שינקו אותו, במהלך השבוע האחרון ישנה התקדמות קלה, הוא מבקש לשבת בסיר ע"מ לעשות קקי אך לא מצליח, לאחר כמה נסיונות הולך לצד ועושה בתחתונים אין לחץ מצידנו אלא להיפך, כשהוא רוצה לשבת לעשות אנחנו יושבים ביחד וכשלא מצליח מתלבשים וממשיכים לשחק בתמיכה מלאה את הקקי מהתחתונים הוא רואה שאני זורקת לשירותים, הוא מסתכל ואמר לו "ביי ביי" ומוריד את המים. בשירותים הוא לא יושב רק עומד ועושה פיפי אם אנחנו מחוץ לבית האם כדאי שאעשה משהו נוסף או שונה ממה שאני עושה כרגע או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• גמילה מקאקי

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום שירי
    בסה"כ נשמע שאתם עושים עבודה יפה ובנך נמצא בעיצומו של תהליך הגמילה. הרבה ילדים מתקשים יותר להיגמל מקאקי ונגמלים קודם מפיפי. אני קודם כל מציעה להמשיך בגמילה, ללא כעס או ביקורת במצבים שהוא עושה בתחתונים, אלא תוך עידוד וחיזוק על מצבים שהוא מוכן לשבת על הסיר. לפעמים ניתן לתת פרסים קטנים בכל פעם שיושב על הסיר ואח"כ בכל פעםן שעושה קאקי בסיר. אפשר לעשות שקית פרסים ולומר לו כי בכל פעם שיצליח ישלוף פרס מהשקית.
    מאחר ובנך עוד קטן לא הייתי לוחצת עליו לשבת בשירותים, הסיר הוא פתרון טוב והמשיכו להציע לו לשבת על הסיר גם במצבים שאין לו קאקי. אם אתם רואים שיש דפוס מסוים של יציאות, למשל שעות בהן הוא נוטה יותר לעשות קאקי, אפשר להציע לו לשבת בזמנים אלו על הסיר גם אם אינו מבקש ולחזק אותו ולתת לו פרס גם כשאין לו קאקי אבל מוכן לשבת על הסיר. התפארו בו בפני חברים ובני משפחה כאשר הוא יושב על הסיר ואח"כ כאשר עושה קאקי.
    אפשר גם בדרך משחקית לומר לו כי הקאקי מאוד רוצה לצאת החוצה לתוך הסיר ואח"כ שהוא יקח אותו מהסיר לשירותים ויאמר לו "בי בי"....
    אפשר להקריא לו סיפורים בנושא, כמו סיר הסירים וטוסיקים. יש גם DVD בלי חיתולים שילדים בגילו אוהבים. כרגע הייתי בעיקר מחזקת אותו וסבלנית. אני מאמינה שהוא ואתם בדרך הנכונה.
    אם בכל זאת, אין התקדמות אתם יכולים לפנות לייעוץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה-דחוף!!
    נטלי
    13/01/2009

שלום, אנו הורים לילדה בת שנה ו-5 ובעוד חודש מצטרף תינוק חדש למשפחה,לכן, החלטנו שכדאי להתחיל להרגיל את הילדה לסדר שינה שבו היא תדע להניח את הראש ולהרדם במיטתה בשעה 20:30 בערב לאחר אמבטיה וארוחת ערב. פה נוצרת המחלוקת ביני לבין בעלי,שנינו דוגלים בשיטות שונות של הרגל. אני,הרגישה מבין שנינו,משכיבה את הילדה לישון ועומדת לי מיטתה,מלטפת אותה,שרה לה שירים, עד שהיא נרדמת לחלוטין,בד"כ תהליך זה לוקח גם יותר מחצי שעה.הילדה גם יודעת לזהות את החולשות שלי כלפיה ואם אני "נעלמת" לה מטווח הראייה לפני שהיא נרדמת לחלוטין היא מתחילה בבכי חזק והתהליך יכול להתחיל מהתחלה. בעלי,לעומת זאת דוגל בשיטה של להניח את הילדה במיטתה ,לומר לה מילים מעודדות כמו"את ילדה טובה","עכשיו את הולכת לישון לבד,את ילדה גדולה"נותן נשיקה וליטוף והולך לעיסוקיו.הילדה,לאחר שראתה כי בעלי לא נמצא ליד מיטתה,צורחת ובוכה,אבל הוא לא ניגש אליה ואומר לי שלאט לאט היא תעייף את עצמה ותבין שאף אחד לא יגיע אליה והיא תרדם לבד. הסיטואציה הזו מכניסה אותנו לוויכוח כמעט כל ערב בו הוא מרדים אותה,ולעיתים אני ממש מתעצבנת ומגיעה לבכי ומרמור,ההחלטה של שנינו לפני ההרדמה היא שכאשר בעלי מרדים אותה אני לא מתערבת בתהליך וכנ"ל גם לגבי .אני חוששת לגרום לילדה ע"פ שיטה זו של בעלי,חרדת נטישה ופחד בלהיות לבד.כמו שציינתי זו ילדתנו הראשונה ואין לנו ניסיון קודם. אודה לכם על תשובתכם, אמא מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה-דחוף!!

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום נטלי
    אני מאוד מבינה את לבטייך וחשוב לי לציין כי את מתארת בפתיחות ובגילוי לב קושי שהורים רבים חווים. לרוב אין כאן תשובה אחת נכונה וטובה, מאחר וזה מאוד תלוי בהורים ובילד. עם זאת, מאחר ובתכם קטנה והיא עומדת לעבור בקרוב שינוי משמעותי בחייה, של כניסת אח נוסף למשפחה, שזה אירוע שמעורר התרגשות ומתח בו זמנית, הן אצלכם אך גם אצלה, לא הייתי נוקטת כרגע בשינויים גדולים בצורה פתאומית. במקום זאת, גם לאור גילה הצעיר של בתכם, הייתי מנסה לנקוט בשיטה הדרגתית יותר תוך הרגלתה להירדם במיטה שלה לבד. בהתחלה באמת לשבת לידה ולשיר לה שירים, ללטף אותה, לתת לה חפץ שהיא אוהבת, כמו בובה שמרגיעה אותה, לתת לה יד ולעזור לה להירדם. בהמשך, בהדרגה ניתן להפחית את כמות הזמן שיושבים לידה. אם היא בוכה, חשוב כן לחזור אליה, להרגיע אותה ולתת לה את הבטחון שאתם שומעים אותה ופנויים אליה.
    בכל מקרה חשוב לדעתי כי תבחרו בשיטה אחת ותנסו לנקוט בה שניכם, ולא בכל ערב לשנות את השיטה בהתאם למי שמרדים אותה, מאחר וזה יכול ליצור מצב בו היא תסרב שאבא ישכיב אותה לישון.
    חשוב לי גם לומר כי מדברייך אני מרגישה כי יתכן והויכוח ביניכם כרגע והבכי והתסכול קשורים למתח וחששות של שניכם מפני העתיד לקרות עוד חודש עם כניסתו של התינוק החדש , דבר שהוא טבעי מאוד.
    נסו להיות רגועים יותר ולשוחח זה עם זו מתוך שיתוף מאחר וברור כי בסה"כ שניכם רוצים בטובת בתכם. כמו כן, לעיתים קרובות לאחר שנולד התינוק הדברים מסתדרים. יתכן ובתכם תראה כי יש סיבה שאמא לא יכולה לשבת לידה הרבה זמן עד שהיא נרדמת מאחר ואמא מטפלת בתינוק החדש, ולכן היא פחות תבכה מאשר היום כשהיא יודעת שאת בחדר הסמוך ולא ניגשת אליה ללא כל סיבה.
    כך שלעיתים על אף תכנונים וניסיונות להתארגן ולשנות הרגלים מראש לפני לידה, שהם אכן חשובים, הופכים קלים יותר לטיפול וברורים יותר דווקא לאחר הלידה של הילד השני ולא לפני.
    באשר לפחד שלך שבתך תפתח חרדת נטישה, אולי את גם מרגישה כבר עכשיו פחד מהקינאה שהיא תחוש לאחר לידת אחיה, דבר שהוא טבעי ועשוי אכן לקרות. לכן, חשוב כי לאחר הלידה תמצאו זמן לבלות איתה לבד ולהקדיש לה תשומת לב. אילו מאוד משמעותיים ונשמע לי שיכולו לעזור גם לך וגם לה להרגיש קל יותר עם השינוי המשמח העומד בדרככם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!!עזרת לנו מאוד:))

נטלי
    14/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין הולדת אחות לעצירות
    דפנה
    13/01/2009

יש לי שלושה ילדים. בן 8 בת 6 ובת 2 בני בן העשר ילד מאוד מופנם וביישן בחברה. הוא שקוע שעות רבות במחשב וממעט לבוא באינטראקציה עם בני הבית ושאר בני המשפחה. הוא סובל מעצירות מאוד קשה, המצב החריף עם הולדת ביתנו השלישית, האם יש קשר? מה ההסבר הפסיכולוגי לכך?

הוספת תגובה

• הולדת אחות

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום דפנה
    הולדת אחות הינה בהחלט מצב שיכול יחד עם השימחה וההתרגשות להוביל גם למתח וקוש אצל אחים. עצריות כמו אצל מבוגרים היא סימפטום של הגוף שיכול לנבוע מ לחץ שבנך מרגיש בתגובה לשינו שהתרחש במשפחה. מאחר ואת מתארת קשיים נוספים אצל בנך, סגירות וביישנות, אני הייתי ממליצה לפנות לטיפל פסיכולוגי והדרכת הורים, על מנת לברר בצורה מעמיקה יותר את הגורמים לקושי ולעזור לו להיפתח יותר .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2.6 מרביץ
    ענבל
    13/01/2009

יש לי בעיה. הבן בן השנתיים וחצי בגיל ההתבגרות . אני מצליחה להתמודד עם ה "רק אני" , "לא רוצה " וכל מילה שניה "לא". הבעיה הגדולה היא שהוא התחיל להכות. גם ילדים מהגן וגם אותנו ההורים. אין לי מושג איך להתמודד עם זה. לפעמים אני מענישה אותו בלשבת בחדר לפעמים אני צועקת וכלום לא עוזר. ההתנהגות שלו חוזרת. אני מסבירה לו שזה לא נעים לי ולא לילדים בגן ולא יהיו לו חברים אם הוא ימשיך להרביץ. אתמול היינו בשעת סיפור והיו עוד 3 חברים מהגן לשניים מהם הוא הרביץ. הרמתי אותו ואמרתי לו שאם הוא מרביץ הוא לא יכול להמשיך לשחק עם החברים ועזבנו את המקום.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2.6 מרביץ

הוספת תגובה

• ילד מרביץ

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום ענבל
    התופעה שאת מתארת מאוד שכיחה בגיל של בנך. לרוב ילדים בגיל זה מגלים פער גדול בין היכולות שכליות והורבליות ליכולות הרגשיות, בעיקר היכולת לווסת דחפים. לכן, לעיתים קרובות ילדים בגיל זה נראים לנו גדולים ומבינים אבל במצבי קושי ותסכול ובמצבי כעס הם מגיבים בתוקפנות על ידי הרבצות, נשיכות וכדומה. כפי שאמרת בעצמך בנך גם נמצא במעין גיל התבגרות של הפעוטות, גיל בו הילדים מפתחים את זהותם כנפרדים ועצמאיים ולכן גם ה"לא רוצה" וכו'. יחד עם זאת, אין זה אומר כי עלינו לאפשר לילד להרביץ או להכות ילדים אחרים ובטח לא אתכם. כאשר הוא מרביץ חשוב כי מייד תגיבו . חשוב לא להיכנס לשיחות נפש אלא לומר משפט אחד בגובה העיניים ובשפה פשוטה : "אני רואה שאתה כועס אבל לא מרביצים בבית שלנו- זה כואב ולא נעים". חשוב כן להציע אלטרנטיבה וחלופה במקום ההרבצות על מנת לעזור לו ללמוד כיצד כן להשיג את מבוקשו. כשאתם רואים שהוא כן מתנהג יפה עם חברים ולא מרביץ חזקו אותו על כך: "כל הכבודף אתה משחק מאוד יפה עם החברים שלך היום". כאשר הוא מרביץ חשוב להרחיק אותו על הידיים בלי לדבר יותר מדי תוך אמירת המשפט שתיארתי קודם. כמו כן, חשוב לנסות ולזהות מצבים בהם הוא יותר נוטה להרביץ, למשל, יתכן שהוא עושה כשהוא יותר עייף ואז אולי כדאי לא להעמיס פעילויות אחרי הגן או יותר מדי חברים בו זמנית.
    חשוב כי התגובות שלכם יהיו עד כמה שניתן בשליטה ולא מתוך כעס, מאחר ואז הילד מגיב טוב יותר וגם אתם תרגישו יותר טוב מולו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוב כאשר הוא מרביץ זה לא מכעס

ענבל
    13/01/2009

הוא פשוט משתולל. באמת שמתי לב שכשהוא עייף אז הוא מרביץ . וזה לא שהוא מתכוון להכאיב הוא פשוט משחק בצורה אלימה. תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהקאות
    עינת
    13/01/2009

בתי בת ה-5 מפתחת פחד מהקאות וזה מגיע עד כדי כך שהיא מוכנה לשבת לילה שלם בשרותים ולא ללכת לישון כי היא מפחדת להקיא במיטה/על הרצפה/מתוך שינה וכד'. הסברתי לה שזה טבעי שלפעמים מקיאים כי זה תגובה של הגוף ושזה בסדר ולא קורה כלום אם משהו מתלכלך ושזה מקל על הגוף ומביא להקלה בתחושה, אבל היא ממש מפוחדת מהנושא. כיצד אפשר להתמודד עם הפחד הזה שלה ולסייע לה ללכת עם "תחושות הגוף" ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהקאות

הוספת תגובה

• פחד מהקאות

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום עינת
    בגילאים קטנים תפיסת הגוף עוד לא ברורה ולכןם ילדים עשויים לפתח פחד מהקאות. ההקאה לעיתים מפחידה מאחר ויוצאים לנו דברים מהגוף ללא שליטה שלנו.
    עם זאת, מדברייך נשמע כי בתך במצב של חרדה גבוהה, לכן אני ואני ממליצה לך לפנות לטיפול איתה. יש טיפולים קוגנטיבים התנהגותיים שיוכלו לעזור לה.
    במידה ואת זקוקה להפניה ספציפית-לפי איזור מגורייך תפני שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאזור בקעת אונו

עינת
    14/01/2009

האם אפשר לפנות אליך לטלפון שפרסמת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בת שנתיים וחודשיים
    תמר
    13/01/2009

שלום, בתי בת שנתיים וחודשיים ילדה מאוד בוגרת לגילה. לאחרונה ראיתי בבית עכבר ומיד קפצתי בבהלה "אמאל'ה" ! היא הייתה על הידיים שלי והרגישה את הפחד שלי. אני באופן אישי מייד קלטתי וניסיתי להצחיק אותה ולגרום לה לחשוב שאמאמל'ה! זה סוג של שיר חדש. אבל התחושה הראשונית שהיא חוותה לא עברה לה. באותו יום היא פחדה ללכת לבד בבית מחדר לחדר (עכשיו זה בסדר) ומאז היא החלה לפחד להרדם בלילה, היא התחילה להתעורר בלילה בבכי והתחיל לברוח לה פיפי במכנסיים(היא גמולה כבר כמה חודשים). אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם הפחד. בבקשה את עזרתכם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בת שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף

תמר
    13/01/2009

בעבר הייתה נרדמת לבד-הינו מספרים סיפור ויוצאים מהחדר. כעת היא לא מוכנה שנצא מהחדר ובוכה בהיסטריה אם אנחנו יוצאים. אתמול לדוגמא נרדמה על הידיים שלי כמו תינוקת אני כרגע בדילמה כי מצד אחד אני רוצה לגונן עליה שלא תפחד ומצד שני אני מפחדת שתתרגל להרדם כך. מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר דוד וילנסקי
    13/01/2009

אני הייתי נותן לה הרגשה של בטחון בינתיים - כן להשאר איתה עד שהיא נרדמת. לאט לאט אחר כך אפשר להוריד את מידת הנוכחות בהדרגה. ביום היתתי מנסה לשחק סביב העירוע - אולי לקנות עכבר רך ונעים ולתת לה לשחק עם זה ואחר כך להכניס בובות של אמה וילדה כדי שהיא יכולה לשחזר את העירוע . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א'
    רינת
    13/01/2009

שלום, הבן שלי בן 5 יליד נובמבר, אני מתלבטת האם להעלות אותו לכיתה א' בספטמבר הקרוב. הגננת זימנה אותי לשיחה וציינה בפני שהוא מוכן מכל הבחינות (מבחינה קוגניטיבית ווחברתית) - היא גם הוסיפה שהוא מאוד דומיננטי בגן ואם הוא ישאר הוא יכול להשתעמם ו"להפוך" לה את הגן - אני מבינה ממנה שהיא מעדיפה שאני יעלה אותו גם משיקולים אישיים, שלה יהיה יותר קל. מה שמדאיג אותי שהוא פרפקציוניסט - אם הוא לא מצליח משהו הוא מתחיל לבכות ויכול לזרוק את החוברת - אם הוא לא יצליח בציור (ייצא קצת מהקו) או בכתיבת אות הוא יכול לתלוש את הדף או לקשקש עלי בטוש שחור עד שלא יראו כלום. (הגננת טוענת שזה לא קורה בגן). מבחינת ההתנהגות בבית הוא עקשן מאוד וחייב להגיד את המילה האחרונה ושהכל יעשה לפי הקביעה שלו - הוא מנהל משא ומתן על כל דבר אפילו מה הוא לובש בבוקר, אם הוא יאכל שתי קוביות שוקולד או שלוש (תמיד הוא יגיד משהו שונה ממני כדי לנהל משא ומתן). אני מעדיפה להשאיר אותו עוד שנה בגן ושהוא יהיה הגדול בכיתה. השאלה שלי היא האם ילד שמוכן מבחינה שיכלית לא ישתעמם עוד שנה בגן? ואיך אני יכולה להכין אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    מוכנות לכיתה א'

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א'

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום רינת
    הכניסה לכיתה א' היא אירוע משמעותי עבור הילדים וההורים כאחד. יחד עם רגשות השימחה וההתרגשות יש גם הרבה מתח וחששות ביחס לאופן בו ילדינו ישתלבו ויסתגלו לבית הספר. חלק מהחששות נובעים גם מזיכרונות שלנו את עצמנו בכניסה לבית הספר הכוללים גם חלקים טובים וגם אולי את הקשיים. אני קולטת מדברייך שבנך ילד נבון המוכן ובשל לפי הגננת לכיתה א'. עם זאת, את מרגישה אם אני מבינה נכון, שהוא לא כל כך בשל רגשית ומאחר והוא צעיר יחסית, ילדי נובמבר היית שמחה להשאירו שנה נוספת. מאחר ולא ניתן לאבחן את בנך דרך האינטרנט, אני ממליצה לך מאוד להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן. היא תוכל להקשיב לך, לשוחח עם הגננת, אם צריך לראות את בנך או לבצע תצפית בגן ועל פי התרשמותה הכוללת והתמונה המלאה להמלית לך בצורה נכונה ומקצועית יותר מה כדאי לעשות.
    בכל מקרה, יש ילדים אשר משתעממים משנה נוספת בגן , אם הם בשלים לכיתה א' ואין צהם צורך בשנה נוספת. יתכן מאוד גם כי המאפיינים הרגשיים של בנך, כמו הפרפקציוניזם וכו' הינם חלק מאישיותו, ואלו לא ישתנו גם אם ישאר שנה נוספת. עם זאת, בשלות רגשית לא פחות חשובה מבשלות שכלית. לכן, התייעצי עם פסיכולוגית הגן, על מנת שתהיי שלמה עם ההחלטה שתקבלי .
    הדבר החשוב ביותר הוא שאת תהיי רגועה ואז גם בנך יהיה שלם ורגוע יותר שנה הבאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית צרכים אצל ילד בן 4.5
    שרון
    12/01/2009

שלום רב, בני בן ה 4.5 עושה כמעט באופן קבוע קקי בתחתונים. הוא גמול מפיפי כשנה ולמרות הגיל המאוחר יחסית, כשזה הגיע, זה הלך בקלות. הוא כמעט ולא מפספס בגלל וכמעט ולא התנסינו בהרטבת לילה. לעומת זאת, נושא הקקי מסובך יותר. למעט תקופה מסויימת שהיתה לאחרונה ולצערי הפסיקה, הוא ממשיך כמעט כל יום (יש מצבים מסויימים שבהם הוא כן מבקש ללכת לשירותים) עושה קקי בתחתונים. בדר"כ זה קורה בשעות הצהריים/אחה"צ. המצב מאד מתסכל. אני יודעת שזה לא נעים לו, לעתים ילדים בצהרון שלו מקניטים אותו בעניין הזה. ניסיתי כל מיני שיטות לנסות להשפיע עליו, אולם המצב לא ממש השתפר. הוא מבטיח כמעט כל יום מחדש שהוא לא יעשה יותר וכמובן לא עומד בהטחתו. כשאני שואלת אותו למה הוא לא ניגש לשירותים, הוא אומר לי ש"הוא לא מספיק להגיע וברח לו" , או שהוא שותק. האינטואיציה שלי אומרת שזה לא עניין של אי שליטה על הסוגרים, הרי גם היתה לו תקופה "טובה" שבה כמעט ולא עשה בתחתונים אלא בשירותים.. בת משפחה שהיא גננת במקצועה , אמרה לי שרוב המקרים מהסוג הזה, זה על רקע רגשי וכד'. יותר מאשמח לקבל את חוות דעתכם ועצתכם בעניין. תודה רבה מראש ! שרון

לקביעת תור
    סגירה
    בעית צרכים אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• בעית צרכים

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום שרון

לכל ילד קצב שונה של גמילה מחיתולים, שהינה חלק מתהליך ההתפתחותי שילדים עוברים. תהליך ההתסגלות עשוי להיות הדרגתי. בנך נגמל מפיפי כאשר היה מוכן ובשל לכך. עם זאת, כמו ילדים רבים אחרים, הגמילה מפיפי וקאקי לא נעשתה בו זמנית . כאשר אני מבינה שמלבד תקופה קצרה הוא עושה עדיין את הקאקי בתחתוניו. תהליך הגמילה אינו לינארי, ופעמים רבות ישנן חזרות אחורה. אני מבינה ממך כי דווקא לאחרונה הוא כן החל לעשות בשירותים ושוב חזר לעשות בתחתונים. עובדה זו חשובה וחשוב לחזק אותו מאוד על כך ולשבח אותו בכל פעם שהוא מצליח.יתכן והוא כבר בשל יותר לעשות קאקי בשירותים ובהדרגה יחזור לכך בעצמו. עם זאת, ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות כדי לעזור לו, מאחר והוא כבר גדול ומתחיל לשלם מחיר חברתי וחבל.
    ראשית, בהרבה מקרים סירוב לעשות קאקי בשירותים קשור לתחושה של הילד כי הקאקי הוא חלק מהגוף שלו וניתוק מהקאקי מפחיד. מה עוד יפול ממני? לפעמים הקושי נובע מפחד לשבת על האסלה שהיא גדולה מאוד ואולי אני אפול פנימה. לכן חשוב להיות רגישים, סבלניים ועניינייים.
    ניתן לעשו ת איתו תכנית חיזוקים. בתחילה לומר לו שאת רואה כי קשה לו לעשות קאקי בשירותים וכי את בטוחה שלא נעים לו לעשות בתחתונים. ניתן לחזק אותו בכל פעם שהוא מוכן להתקרב לשירותים, גם אם הוא עושה את הקאקי בתחתונים אך קרוב יותר למטרה תני לו פרס (מדבקה, בלון וכו'). בהמשך את הפרס ניתן לתת רק כאשר עושה בתוך חדר השירותים ולבסוף בשירותים עצמם.
    אפשר גם לשים ניילון נצמד לאסלה, וכך הוא יעשה את הקאקי בניילון ויוכל לראות אותו ולזרוק את הקאקי יחד איתך לשירותים או לפח.
    אם הפחד קשור יותר לישיבה על האסלה עצמה, חזקי אותו על ישיבה על האסלה ללא קשר לקאקי. הציעי לו לשבת בשירותים מספר פעמים ביום, ללא קשר ליציאות ובכל פעם שישב על האסלה חזקי אותו על כך באמצעות מדבקה או פרס קטן.
    כמו כן, חשוב כי גם בגן הגננת תגיב לכך ברגישות ולא בהעברת ביקורת. חשוב כי תשתפי אותה בתהליך החיזוקים שתנקטי בה כך שגם בגן יקבל חיזוקים. חשוב גם כי הגננת בצהרון תדאג לכך שלא יקניטו אותו וילעגו לו.
    כמו כן, את יכולה להקריא לו ספרים בנושא.
    להורים יש ספר גמילה של ד"ר עדנה כצנלסון שאת יכולה לעיין בו עבורך.
    אם הקושי ממשיך את יכולה לפנות להדרכה וייעוץ
    אני גם מממליצה לשתף את רופא הילדים ולהתייעץ איתו.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת !!!

שרון
    13/01/2009

לפי התחושה שלי אין לו בעיה עם ישיבה על האסלה או בפרידה מהקקי שלו. לפחות בשיחות שלי איתו, כששאלתי ולפי תגובות שלו כשהוא כבר בשירותים, אני לא שמה לב שיש לו איזשהו חשש מהסוג הזה. ניסיתי בעבר את נושא הפרסים, זה עבד תקופה מסויימת ואז שוב היתה ריגרסיה. אני יודעת שהוא ממש לא רוצה ללכת לצהרון בגלל שמקניטים אותו בנושא הזה וזה קורע גם אותי מבפנים. אני בהחלט ארים טלפון היום ואחדד את הנושא הזה עם המשגיחה שם. אנסה להחזיר שוב את עניין הפרסים בהצעתך ואשתף את הרופאה שלו גם. בכל מקרה, במידה וזה לא מצליח, תוכלי לתת לי המלצה לגבי ייעוץ מהסוג הזה באיזור קריות/חיפה?.. אני שוב מודה לך על התשובה המושקעת שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

מיכל לופו-שדה
    13/01/2009

שלום שרון
    אני לא מכירה מטפלים מהקריות אך אני ממליצה לך לכתוב זאת בכותרת ההודעה על מנת שפסיכולוגים אחרים יוכלו להמליץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עברתי את זה עם בני

ליאת
    16/01/2009

היי שרון. ברצוני לשתף אותך בבעיה שהעלית. גם אני עברתי את זה עם בני שהיום בן 5(התחלתי לגמול אותו בגיל 2 וארבעה חודשים). בגיל 2 ו-10צחודשים פתרתי את הבעיה באמצעות זה ש"ירדתי" ממנו קצת ןהפסקתי לנג'ס לו. פשוט בכל פעם שראיתי אותו עושה קאקי בתחתונים לא עצרתי אותן. אבל כשהיה מסיים הייתי אומרת לו את המשפט הבא: אני סומכת עליך שבפעם הבאה תעשה בשירותים. המשכתי כך במשך חודשיים והעניין בסוף נפתר. אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב. אני מבינה מה עובר עלייך. שווה לנסות את מה שאמרתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה
    מיכל פרץ
    12/01/2009

בני בן הארבע וחצי אח לאורין בת השנתיים מתקשה לאכול באופן עצמאי בזמן הארוחות יש לציין שמדובר בילד לא אכלן כלל וכל ארוחה נערכת מעל זמן הממוצע וכרוכה בשיכנועים רבים ובוספו של דבר מסתיימת בבכי. לאחר שנרגע הוא חוזר לשולחן ואני נאלצת לאכילו בכדי שיסיים את הארוחה. ויש לציין שאים זה תלוי בו הוא כמעט ולא אוכל . שאלתי היא האים לסייע לבני בהאכלה? האים הדרך שאני פועלת היא נכונה? יש לציין שאחותו בת השנתיים אוכלת באופן עצמאי. אשמח לתשובה מהירה . תודה מראש מיכל פרץ.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אכילה

הוספת תגובה

• בעיית אכילה

מיכל לופו-שדה
    12/01/2009

שלום מיכל
    אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שאת חשה מול בנך בנושא האכילה. האופן שבו ילדינו אכולים הינו נושא לשיחה מהרגע שהם נולדים ושהו נושא שמעסיק אמהות רבות. ילדים, כמו מבוגרים, שונים זה מזה בדפוסי האכילה שלהם. יש ילדים יותר סקרנים ופתוחים להתנסות ולאכול ויש אחרים יותר שמרניים. מדברייך אני מבינה שבנך לעיתים קרובות מסרב לאכול ונמנע מלאכול באופן עצמאי. כתוצאה מכך, י כל ארוחה הופכת לזמן מתוח בו מתנהל ביניכם מאבק כוחות.
    על מנת לטפל בכך באופן מותאם חשוב לקבל תמונה מלאה של המצב, האם לבנך ישנם קשיים נוספים פרט לאכילה? כיצד הוא מתפקד בגן מבחינה חברתית? ובבית בתחומים אחרים בהם הוא נאלץ לבצע פעולות שאתם מטילים עליו כמו להתלבש? להתקלח וכדומה? האם גם אז ישנם ויכוחים ומאבקים? בנוסף חשוב לבחון האם למשל הסרבנות לאכול מתרחשת גם בגן? האם היא מתרחשת כל ארוחה או רק בארוחות מסויימות? האם הוא נוטה יותר למאבק מולך ופחות מול אבא או סבא וסבתא? כמו כן, האם התייעצת עם רופא המשפחה על מנת להיות ערבנית מבחינת התפתחותו של בנך עקב הסרבנות לאכול. כל אלו חשובים מאוד כדי לעזור לך לטפל טוב יותר בקושי.
    באופן עקרוני נשמע מדברייך כי חלק מהקושי טמון במאבק על שליטה ביניכם כאשר ככל שאת מתעקשת יותר וכופה את רצונך הוא מסרב עוד יותר. המאבק גורם לרוב לילדים להתבצר בעמדותיהם ולסרב לאכול או להפחית בכמויות המזון. לכן, כרגע הייתי נמנעת מלהפוך את האכילה לשדה קרב בינכם כי זה יותר את התגובה ההפוכה. אם בנך בריא ואין לאחר בדיקת רופא בעיה כלשהי, לא הייתי נלחמת על האכילה ומאכילה אותו בכוח. את יכולה לקבוע עבורו מתי אוכלים והיכן אוכלים אך לא כמה הוא אוכל. . חשוב כי תעשו ארוחות משפחתיות משותפות, לא להתמקד כל הזמן במה הוא אוכלולהשוות אותו ל אחותו הקטנה וכיצד כל אחד מהם אוכל. יתכן כי בוא מנסה למשוך את תשומת לבכם כהורים, גם אם בדרך שלילית, ואולי גם מקנא באחותו הקטנה ולכן אתם מגיעים חלמצבים בהם את מאכילה אותו כתינוק? לכן הייתי נמנעת מלהאכיל אותו ומלהיכנס איתו למאבקים בנושא האוכל, והכי חשוב להפסיק את ההשוואה בינו להין אחותו. . שוב, חשוב לבדוק את התמונה הכוללת ולהתייעץ עם רופא הילדים. עם זאת, באופן עקרוני מדברייך נשמע שבנך נאבק על החופש שלו לשלוט ולהחליט, כאשר האוכל אינו הבעייה אלא סימפטום.
    אם הבעייה נמשכת כדאי לפנות לייעוץ מקצועי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה