מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בחלפת בגדים ורחצהגדרון נילי08/01/2009
שלום, נכדי בן השנה ותשעה חודשים בוכה בכי הסטרי בזמן החלפת בגדים ועוד יותר בזמן רחצה וחפיפת ראש,תופעה שהחלה לפני כחודשיים לערך מה עושים? נראה לי שבעית החלפת הבגדים קשורה ברחצה כל עוד הוא בבגדיו לא ירחצו אותו........... אשמח לקבל את יעוצכם? נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת
זהורית אסולין שמחון09/01/2009קשה לענות על שאלה זו כיוון שחסרים פרטים רבים, האם זה משנה מי מקלח אותו, האם זה משנה אם זה בקיץ או בחורף, האם זה משנה אם זה אמבטיה או מקלחת, כיצד נראו המקלחות בעבר , בירורים אלו אולי יעזרו להצביע על כיון לבעיה ואז יסייעו לפתור אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אצל ילדה קטנהאורית08/01/2009
ביתי בת 4 וחצי. היא ילדה חכמה מאוד בעלת קושר התבטאות מצוין (יוצא דופן) היא אוהבת מאוד את הגן שלה, יש לה חברות טובות מאוד, היא נכדה ראשונה משני הצדדים כך שכל הדודים והדודת והסבים והסבתות מעריצים אותה וכמובן שגם אנחנו (ההורים) אוהבים אותה מאוד ומבלים איתה הרבה. היא יודעת גם שמעריכים אותה ושכולם חושבים שהיא מצירת יפה (היא מצירת ברמה של ילדה בכיתה ג לפחות) ושהיא חמודה וחכמה. כתבתי את כל ההקדמה הזו כדי להבהיר שהסיבה להתקפי העצב שתוקפים אותה באמת לא ידועה לי. ובנוסף לזאת היא ילדה שמספרת הרבה על כל מה שקורה לה כך שאם היתה סיבה היא היתה מספרת לי. פעם בכמה זמן (לפעמים כמה פעמים בשבוע ולפעמים בהפרש של יותר מחודש) היא נכנסת למצב של עצב נוראי, היא לא רוצה לדבר עם אף אחד, היא בוכה בשקט וכל מה שאני מנסה לעשות רק מעצבן אותה (היא לא רוצה שידברו איתה היא לא רוצה לאכול או לשתות, אי אפשר להצחיק אותה והיא אפילו מסרבת לממתקים!) שאני שואלת אותה למה היא עצובה והאם קרה משהו היא עונה שנכנס לה עצב גדול ללב. בדרך כלל למוחרת היא חוזרת להיות אותה ילדה עליזה שהיא תמיד (אני לא חושבת שיש להתנהגות הזו קשר עם עיפות למרות שגם כאשר היא עיפה היא בוכה אך זה לא אותו דבר) אך כבר היו מקרים שמצב הרוח הזה נמשך יומיים שלמים. מחכה לתשובה מודאגת נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אצל ילדים
זהורית אסולין שמחון09/01/2009אני משוכנעת שכשם שאת חשה שאין סיבה לעצב הזה ומקורותיו אינם ברורים לך , גם היא חשה מבולבלת לנוכח הרגשות שמציפים אותה. נסי ללתת לגיטמציה לטווח של רגשות, גם מבוגרים לעיתים עצובים ולאו דווקא מסיבות חיצוניות. אימרי לה שזה טבעי לעיתים לחוש עצב ונסי לחשוב איתה (לא במצבי עצב) על דרכים להתמודד איתו. אם את רואה שיש פגיעה בתפקודיה כמו התכנסות חברתית וחוסר רצון להיות בקשר עם ילדים, התקפי עצבים ובכי בתדירות גבוהה , נסיגה ביכולת למידה וסקרנות אז כדאי לפנות להתייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת חפצים לפהליאת08/01/2009
שלום. אני אם לבן 5 ובת 2. יש לי שאלה לגבי הקטנה שלי. כל היום היא מכניסה דברים לפה. משחקים, חפצים קטנים, צבעים, לועסת את הטושים-בצד שמצייר, ואפילו לועסת נייר טואלט וגם נייר רגיל. מה עושים??? אני כועסת עליה כי שום דרך כבר לא עוזרת. אני חוששת לעזוב את החדר אפילו לשניה כי בכל הזדמנות היא עושה זאת. מחכה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים לפה
זהורית אסולין שמחון09/01/2009זוהי התנהגות שאופיינית לתינוקות קטנים יותר , זו דרכה של ביתך לחוות את העולם להבין מה זה כל דבר דרך התחושה בפה, הטעם, המרקם. אם היא מוצצת מוצץ אולי זה יעזור להחליף זאת, בנוסף אפשר לנסות לתת לה לחוש אתצ הדברים בידיים, דרך האוזן (לקרב לה חפצים לאוזן שתשמע איזה רעש הם עושים) כך תלמדי אותה שיש דרכים נוספות להבין על החפצים השונים בעולם . ובאמת בשלב זה רצוי לא להשאירה לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינה לתינוק בן 9 חודשייםשרית08/01/2009
שלום, בני בן 9 חודשיים מסרב לאחרונה ללכת לישוןץ זה התחיל לפני שבוע שהוא היה חולה מאוד והרדמנו אותו בידיים ועכשיו כל פעם שמגיעה שעת שינה וטקס השינה (אמבטיה, אוכל לישון) רק יוצאים מהאמבטיה הוא בוכה וצורח!! בעלי ואני אבודי עצות. הוא ישן איתנו בחדר במיטה ליד. לפני כמה ימים הוא למד לעמוד במיטה ומאז הוא מתעורר בלילה, נעמד וצועק. יש לציין שהוא נרדם עכשיו רק בידיים אחרת בוכה בהיסטריה, בבקשה עזרתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה אצל תינוקות
זהורית אסולין שמחון09/01/2009אני מציעה לפנות לאתר של פרופ' אבי שדה המתמחה בהפרעות שינה אצל תינוקות(היחידה שייכת לאוניברסיטת תל אביב). שם תוכלו לקבל הבנה ורעיונות מה לעשות על מנת לעזור לתינוקכם לחזור לשינה רציפה ורגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכולוגיתבעיה08/01/2009
עוד דבר שרציתי לשאול לי אין אמא ולא אבא ולא אחיינים או משפחה, והמשפחה של בעלי לא כל כך רוצה קשר עימנו (אני לא אכנס לזה כרגע) השאלה שלי היא שהילדה מתגעגעת לבני דודים כ"כ רוצה לראותם ובעלי אומר שצריך לומר לה את האמת שסבא וסבתא והאחים לא רוצים קשר איתנו כל כך והם מתרחקים (היא שואלת הרבה למה לא הולכים ושהיא רוצה ללכת). ואני אומרת לו שלהגיד לה ככה זה טעות היא בסך הכל בת 7 ואני לא רוצה להעציב אותה כי גם מהצד שלי אין אף אחד ואני אומרת שצריך רק לומר לה שלא יוצא או משהו דומה אז הוא אומר לשקר לה את רוצה בסוף היא תאשים אותנו ,אני לא יודעת מה לומר לה אם היתה משפחה מהצד שלי או אם היה לה אח או אחות אולי היה לי יותר קל אני כ"כ לא רוצה להעציב אותה. אני חושבת שחשוב לחקות שהיא תגדל בערך גיל 13 אולי יותר ואז לפרט לה מה הבעיה. מה עלי לומר לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודות במשפחה
זהורית אסולין שמחון09/01/2009אני מאמינה שזה מסוג הדברים שקשה נורא להסתיר מילדים גם אם מאד מנסים ועל אף העצב כדאי לומר את האמת וכתגדל תבחר מה לעשות בהמשך, לודא כי היא מבינה שהכעס והסירוב להיות בקשר אינו מולה אלא מול בעלך ומולך . לגבי בעיות המשמעת והההתנהגות , אני שומעת שהיא אינה תופסת אתכם כדמויות סמכות לפחות בחלק מהדברים היא בוחרת להתעלם, או להתחצף. מהתאור המורכב הזה נשמע שהיא לא חווה אתכם כדמויות שיהיו אמינות שיאמרו לה את האמת גם אם היא כואבת, שיסייעו לה בטווח של רגשות ולא יבהלו מצער , מכאב או רגשות אחרים.
אני מציעה לכם לפנות להתייעצות כדי לחזק את ההורות שלכם מולה ולמצוא דרך אסרטיבית להיות מולה מבלי להזדקק לסטירות (אשר אסורות לא כי את אסרת אלא כי החוק אוסר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכולוגיתבעיה08/01/2009
ביתי בת 7 בת יחידה ,היא לא ממושמעת למרות שכמה פעמים נתנו לה עונשים על משמעת וחוצפה כל דבר שמבקשים ממנה צריך לבקש 10 פעמים ועד שלא מתרגזים אז היא לא זזה או שכמעט כל דבר שהיא מבקשת ואני לא מסכימה היא מתחילה לבכות ולהשתולל אני מאוד מיואשת ומותשת ניסיתי את כל העונשים שאני יכולה כנסי לחדר ,שבוע וחצי היא לא קיבלה משהו טעים והיא מאוד אוהבת משהו טעים וכל יום אני מסכימה לה אחד. בקיצור למרות העונשים ההסברים הדיבורים זה לא מצליח היא לא ממושמעת. נראה לי כבר שהיא די גדולה ודי פספסנו משהו בחינוך שלה. בעלי אומר שאם הייתי לא מתערבת ונותנת לו לתת לה איזה סטירה מצלצלת אז היא היתה מתחנכת ואין ברירה אחרת איתה ואני מסבירה לו שהוא טועה לתת סטירה זה לא פיתרון. אנא עיזרי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמוע של בת 7
מיכל שמש11/01/2009אתחיל בזה שאכן סטירה, וכל אלימות שהיא כלפי הילדים, אינם הפיתרון בשום פנים ואופן. יתכן שילדה זקוקה ליותר תשומת לב חיובית ברגעים שמתנהגת כשורה, ויתכן שחיזוקים חיוביים יעזרו, ויגבירו התנהגות חיובית, במקום העונשים שלא מצליחים להכחיד התנהגות שלילית.
בשל חילוקי הדעות בינך לבין בעלך מומלץ לפנות לתהליך של הדרכת הורים על מנת להקל על כולכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים של לוחמיםיהודית08/01/2009
שלום רב אני אמא של שלושה ילדים קטנים ילד בן 10 ילדה בת 8 ילד בן 5 בעלי משרת בצבא ועכשיו הוא נימצא בלחימה בעזה . בעלי מיזה חודש לא בבית הילדים לא ראו אותו בהתחלה (אימון ועכשיו בלחימה) אני מרגישה שהילדים שלי מטמוטטים לי בבית ואני מנסה לעשות הכל שזה לא יקרה והכל לפי אינטואיציה אימהית אני לא יודעת עם אני עושה טעות אף אחד לא מכוון אותי אולי משהו בפורום הזה יכול לעזור לי ולילדים שלי תודה יהודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים לאנשי קבע
זהורית אסולין שמחון09/01/2009למה את מתכוונת כשאת אומרת שהם מתמוטטים לך, מה את רואה ומה את חשה שמדאיג אותך. אין ספק שמשפחה שאביה נעדר לתקופות ממושכות בתפקיד שכרוך בסיכון היא חוויה לא פשוטה לעיכול עבור ילדים ויכולה להשפיע. אם את חשה שזה מעבר לכוחותייך, שתפי את המערכות הקהילתיות שתומכות בך ובילדייך משפחה, בית ספר, וכשתוכלי שתפי את בעלך וחישבו יחד מה טוב ביותר עבור כולכם ומה ניתן לעשות. אני משערת שלרגעים גם את על סף התמוטטות נסי למצוא פינה לעצמך שתחזק אותך ותיתן לך כוחות להמשיך את השגרה במציאות חירום שכזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות בגיל 7מירי08/01/2009
שלום, בתי השנה עברה בית ספר . בבית הספר החדש הכירה חברה ומהיום הראשון בבית ספר הם היו ביחד, ישנו אחד אצל השנייה ונוצר קשר ממש חזק ביניהם. היו כמה ימים שחברה לא הייתה בבית ספר, אז היה לבת שלי מאוד קשה בלעדיה והיא ממש חיכתה לה. פתאום הכל התהפך. אני ממש לא מבינה מה הסיבות, אבל הם שפוט הפסיקו להיות חברות, הבת שלי בשום פנים לא מוכנה להזמין אותה , אפילו אם אין לה עם מי לשחק וחברות אחרות לא יכולות לבוא. היא אומרת שהחברה מעצבנת אותה. מצד שני , בבית הספר פתאום נהיה לה מלא חברות, היא משחקת עם הרבה ילדים. אין חברה ספציפית, אבל יש הרבה. מאוד מלחיץ אותי העניין , החברה שהייתה לה היא ילדה מקסימה והתייחסה לבתי מאוד מאוד טוב. חשבתי לדבר עם ההורים של ילדה ולראות מה הם חושבים בנושא, אבל אמרו לי שלא צריך. האם זה טבעי? האם צריך להסביר לה שוב ושוב שאי אפשר ככה לזלזל בחברה טובה? מה כדאי לעשות או לא לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
זהורית אסולין שמחון09/01/2009בזירה החברתית המתרחשת בשעות בית הספר קשה לנו לדעת מה קורה כיוון שיש ארועים רבים במהלך היום שילדינו עוברים ואיננו יודעים. ייתכן שבתחילת הלימודים ביתך היתה זקוקה לעוגן ולהדבק לחברה אחת שתיתן לה בטחון, אולי היא חשה בהמשך שזה חונק אותה שהחברה רוצה אותה רק לעצמה ולא היתה מוכנה להצטמצם לחברה אחת מבחינה חברתית. סימכי עליה ועל שיקוליה ותני לה לכוון לעצמה את היחסים החברתיים. היי שם לצידה כאוזן קשבת כשתרצה לשתף ולהתלבט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה לא אוכל טובאפרת08/01/2009
הבן שלי בן שנה ועדיין שותה חלב מבקבוק מרבית היום . אני מנסה כל יום (מאז גיל 8 חודשים) לתת לו אוכל מרוסק אבל זה מסתכם ב2-3 כפיות . מרק הוא לא אהב בכלל לכן התחלתי בפירות ולאחרונה הוספתי את מאכלי הבית . מאוד מטריד אותי שהוא לא אוכל טוב את האוכל הרגיל . מלבד זה חלב , מעדנים ודייסה הוא אוהב מאוד ואין לי בעיה עם זה אבל נראה לי שזה יותר מידי " מתוקים " בתפריט היומי שאלתי - האם מספיק "הטעימות " 2-3 כפיות של אוכל רגיל כגון קציצה אורז , אבוקדו בלחם וכו' האם הוא התרגל למתוק ולכן יכול להיות שהוא אוכל רק מה שמתוק לו ? האם להמשיך כך ןהמתין עוד קצת . בעיה נוספת שקשורה לעניין - הוא לא אוהב לשבת בכיסא אוכל ואחרי דקב כבר בוכה ומנסה לקום אני מתעקשת שישב והרבה פעמים צועקת עליו כבר מייאוש ואח"כ מרגישה רע עם עצמי שהוא נבהל שאני מרימה את הקול .. ברור שההתמהגות שלי לא נכונה ואשמח לקבל הנחייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=269 id=link]תזונת תינוקות, תזונת התינוק[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין אחיםליאת08/01/2009
אני אם ל-2. בן 5 ובת 2 . אני אובדת עצות. הילדים כל הזמן רבים ביניהם. הגדול חוטף לקטנה ולהפך, הקטנה נושכת את הגדול, והגדול דוחף אותה.(הבן לא טיפוס אלים). כשדברים אלו קורים אני מפרידה ביניהם ולוקחת כל אחד לפינה אחרת. זה מוציא אותי מדעתי כי מה שאני עושה ממש לא עוזר והם ממשיכים בזה.התחלתי להתעלם. האם זה כדאי (גם כשהם מרביצים אחד לשני)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחים
זהורית אסולין שמחון09/01/2009נסי לבחון האם יש גם יחסים נוספים מעבר למריבות כמו גילויי חיבה, גילויי דאגה ואמפטיה. אני חושבת שתראי תמונה מלאה יותר את תהיי רגועה וסבלנית לנוכח המריבות. יש בספר של עדנה כצנלסון "דיאלוג עם ילדים" בנושא של יחסי אחים. את צריכה להחליט מהו הגבול שאת מתערבת, נראה לי שהגבול של אלימות הוא גבול חשוב כיוון שהוא גם מעביר גם מסר לגבי אלימות ולגבי האופן שבו יכולים להתנהל קונפליקטים ועימותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 בוכה ואינה רוצה ללכת לגןריקי07/01/2009
שלום רב, ילדתי בת ה-4 עברה לגן עירייה והתחברה די מהר ואף הודיעה על כך שנהנית בגן ובכל יום משחקת עם ילדים עד מלפני שבוע בו היא פורצת בבכי לקראת סוף היום וכעת גם אינה רוצה ללכת לגן בבוקר מסיבה שלא טוב לה בגן, ואין לה חברים. הילדה שלי מאוד עדינה, לפעמים אינה יודעת לעמוד על שלה, בתחילת השבוע חברה לקחה לה צעצוע אישי והיא ויתרה (החברה אמרה זה שלי, ביתי חשבהי ואז אמרה לה בסדר)ולפני יומיים אותה חברה פתחה לה את תיק האוכל והחלה לאכול מהאוכל שלה ללא רשות. פניתי לגננת ופניתי בתלונה גם לאמא של החברה, אך המצב של הבת שלי הולך ומחמיר. היא בוכה במהלך כל היום לסירוגין, לא אוכלת טוב את ארוחת העשר, לא מוכנה לצאת להפסקה, בוכה בבוקר שאינה רוצה ללכת לגן ואין לה חברות, שאני באה בצהריים לקחת אותה-היא כבר בשלבי בכי, היא כל הזמן עצובה (עד שהיא מגיעה הביתה ולפעמים גם בבית-בזמן שחושבת על הגן). אני יודעת שמשהו עבר על הילדה, ניסיתי לעשות סימולציה של בובות עם הילדה וכך גיליתי שהחברה לקחה לה את הצעצוע, אך היא מתעקשת שאף אחד לא עשה לה כלום ולא פגע בה ושהיא רוצה להישאר בבית ולא טוב לה בגן. הבאתי לה חבר הביתה מהגן והיא חזרה לעצמה ויותר עד שהוא הלך ואז היא שוב נזכרה בגן ושוב חזרה על אותם הדברים. רציתי אפילו להעביר אותה לגן הצמוד (גן אחד שמפוצל לשניים), שם יש לה המון חברות מהמעון, אך היא מסרבת בכל תוקף ורוצה להישאר עם הגננות הקיימות שלה. מה לעשות, הילדה הולכת ונעלמת לי?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד''ר דוד וילנסקי11/01/2009אני רואה שאת אמא שיודעת לתקשר דרך משחק עם בנך וזה נהדר. הייתי ממשיך לעשות משחק בובות כל יום איתה. זה דרך שהיא יכולה לשחזר מה שמפריע לה וגם לבנות הרגשה של שליטה יותר טוב. יכול להיות שאת גם יכולה להציע פתרונות יותר מוצלחות (אולי להיות יותר אסירטיבית) בתוך המשחק אבל בעיקר הייתי נותן לה להתבטא. להזמין חברים מהגן כמו שכבר עשית. במקביל הייתי מבקש מהגננות לשים לב עליה ולתמוך בה בתקופה הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתייםמיכל07/01/2009
בני בן שנתיים וקצת. מידי פעם יש לו ימים כאלה בהם הוא מתנגד לכל ומעבר לזה, עושה עוד ועוד דברים שאסור. כך למשל, היום אמרתי לו שנצא לטייל, לפני כן נתתי לו כוס מים. הוא שפך את המים על הרצפה וזרק את הכוס. אמרתי לו להרים את הכוס והוא סירב ובמקום זאת הלך לעשות דברים נוספים שאסור. אמרתי לו שאנחנו לא יוצאים עד שהוא מרים את הכוס ואז נוצר מצב שרק מחמיר את עצמו כי להישאר איתו בבית כאשר הוא במצב רוח כזה משמעו שהוא ממשיך לעשות עוד ועוד דברים שאסור. מצד שני הרגשתי שזה לא נכון לוותר אך אני קולטת שההתעקשות מעוררת אצלו עוד התנהגויות "לא טובות". זה מעורר אצלי תחושה של חוסר אונים ותסכול. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מיכל09/01/2009באופן כללי בזמן האחרון הוא מתנגד הרבה לעשות דברים בסיסיים ולא ברור לי איך להתמודד עם זה. אני לא רוצה להכריח. במצבים מסוימים הוא אומר לא נחרץ על הכל - ברור לי שיש דברים שלא ניתן להתפשר עליהם (אך גם אז, מה זה אומר להכריח, לעשות בכח?), אך יש גם דברים שהם ביניים - אם אנחנו רוצים לצאת אחה"צ לטייל קצת, הוא חייב לנעול נעליים כי קר. זה לא קיומי כי אפשר פשוט לא לצאת אך חבל וזה פוגע בזרימה של הפעילות המשותפת. התחושה היא גם שדיבור בהיגיון לא עוזר כאן. אשמח לקבל עצה! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לכל דברנעמי07/01/2009
שלום שלום בני בן השנתתים ושבעה חודשים מסרב לבצע כל פעולה פשוטה לדוגמה להתרחץ להחליף בגדים ללבוש פיגמה להחליף טיטול וכן כאשר הוא מגיע לגן הוא מסרב בכל תוקף להיכנס לגן אנחנו ממש מכנסים אותו בכוח ומשארים אותו בוכה לדברי הגננת לוקח לו כחצי שעה להירגע ואז הוא משתתף במשימת בגן שאלתי היא כיצד עלי להתמודד עם בעיה זאות אים אנחנו זקוקים ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות בגיל שנתיים וחצי
מיכל לופו-שדה07/01/2009שלום נעמי
בגילאי שנתיים עד ארבע ילדים בונים את זהותם כישות נפרדת מההורים והסביבה תוך בדיקת גבולות חוזרת המלווה לא פעם בהתנהגות סרבנית והתפרצויות בכי וכעס. תופעות אלו הינו שכיחות ומוכרות ומהוות למעשה חלק מתהליך ההתפתחות הנורמטיבי של ילדים. על אף שמדובר בתופעה נרומטיבית, חשוב כהורים להציב גבולות ברורים ולשמור על שגרה וסדר יום של הילד. אתם יכולים כהורים לשוחח עם בנך ולומר לו כי גם אם אינו רוצה יש מטלות שהוא צריך לעשות בבית. אתם יכולים לבנות מעין תוכנית של עיצוב התנהגות תוך מתן חיזוקים ופרסים קטנים, כאשר בנך כן מתנהג יפה ומצליח לבצע את המטלות הנדרשות ממנו. ניתן למשל, בדרך משחקית להכין איתו טבלה שבועית עם ציורים של מה אני צריך לעשות כל יום - להתלבש, לצחצח שיניים, להתרחץ וכו'. תלו את הטבלה על המקרר בבית. ובכל יום מלאו את הטבלה, כאשר בכל פעם שבנך עומד במטלה, לתת לו מדבקה ולשים איתו ביחד בטבלה.
לגבי הפרידות ממכם בבוקר, חשוב לעזור לו אולי על ידי בחירת חפץ שהוא אוהב שיעזור לו להיפרד ממכם בצורה טובה יותר והרבה חיזוקים כאשר הוא נפרד יפה. חשוב כי הגננת תעזור על ידי כך שתתן לו למשל תפקיד כשהוא מגיע לגן על מנת לההפחית את זמן הפרידה ממכם ולעודד אותו להתשלב בפעילות הגן.
בכל מקרה, מאחר ואנישומעת אותך במצוקה ובלבול בעצמך ומדברייך אני מרגישה כי אתם חשים חוסר אונים אל מול התנהגויות אלו של בנך ואף מרגישים כי אולי הן מוקצנות ורבות מאוד. אני ממליצה לפנות להדרכת הורים עבורכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחודשיים משילכהמירית07/01/2009
בהמשך לשאלה שנשאלה שבוע שעבר - קיבלתי תגובה תודה רבה. קודם כל בתי יודעת שהיא בהריון...אני נמצאת כרגע בשבוע 9 ממש בהתחלה עכשיו יש לי בעיה אחרת שאני מעוניינת להתייעץ איתך... הרגלי השינה של הקטנה שלי זה משהו שאני לא יודעת אפילו איך להתחיל להתמודד איתו. א. היא קודם כל נרדמת עם הבקבוק מטרנה שלה ?- זה בסדר או שהיא גדולה וצריך לגמול אותה מזה.? ב. היא מתעוררת בבכי באמצע הלילה לפעמים ב24:00 , 01:00, 02:00 וכן הלאה שהיא מתעקשת לעבור לישון לידי . ואי אפשר להרגיע אותה וברגע שאני מעבירה אותה אליי למיטה תוך שנייה היא נרדמת מה לעשות המצב הזה בילתי אפשרי!!! ג. היא מתעוררת בלילה - ויוצר מצב שהיא אוכלת מטרנה קרוב לשלוש פעמיים שזה המון הרי היא כבר גדולה היא אמורהלשיון ללא הפרעה. ד. יש לנו טקס קבוע בשעה 19:00 בערך היא נכנסת להתלקח אחר סיפור לפעמים קצת משחקים עד השעה שמונה , ואז היא נכנסת למיטה. והיא לא מוכנה שאני ייצא מהחדר אז יוצא מצב שאני יושבת ומלטפת אותה או סתם יושבת בחדר .. מה לעשות????? אשמחלקבל כל הצעה שהיא!!! יום טוב וסליחה על המכתב הארוך לבנת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת תינוקות
זהורית אסולין שמחון09/01/2009למיטב ידיעתי ילד בגיל כזה כבר אינו זקוק למזון במהלך הלילה היא מסוגלת לישון לילה שלם מבלי לאכול. ולכן שהיקיצה במהלך הלילה אינה קשורה לאוכל, ייתכן שפעולת המציצה מהבקבוק מרגיעה אותה. נשמע שלך קשה מאד לעמוד מול הבכי שלך ומתוך ייאוש את נוקטת פעולות של ויתור כמו לתת לה לישון איתך, לשתות מבקבוק זאת כדי להמנע מעימותים. אני ממליצה לקרוא רעיונות ליצירת הרגלי שינה אצל פעוטות באתר אינטרנט של פרופ' אבי שדה ביחידה להפעות שינה אצל תינוקות באוניברסיטת תל אביב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מאבאנטלי07/01/2009
אני ובעלי לשעבר התגרשנו ליפני כ 4 חודשים. בנינו-הוא בן 3 שנים עוד חודש. הוא מבלה עם אביו פעם בשבוע למשך כ 6 שעות ופעם בשבוע אביו נישאר לישון איתו כאשר אני עובדת משמרת לילה. הבעיה היא שכאשר בני ניפרד עם אבא הוא ניכנס לבכי רב ,היסטריה עד כדי כך שאני מתקשה להרגיע אותו. שאלותי : האם הקושי הזה להיפרד מאבא עלול להשפיע על בריאת נפשית של הילד ואיך למנוע זאת ולהקל עליו? יש לציין שלא ניצפו אצל הילד שינויים בהיתנהגותו- הוא שמח,אוכל מצויין,ערני,ניגמל מטיטולים . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר דוד וילנסקי09/01/2009קצת קשה להתיחס בלי לדעת מה רמת התפתחותו של בנך ומה בדיוק עבר עליו בניתוח. כמידה שהוא מסוגל לספר על רגשותיו את יכולה לשאול אותו האם הוא זוכר את הניתוח ומה היה קשה לו. אם לא, את יכולה לנהש ולהגיד שאולי זה וזה היה קשה לו ואולי הוא כועס על הרופא או עלייך. במידע שהוא ילד שמשחק משחק דמיוני הייתי נותן כלי רופא במשחק ולתת לו לשחק רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)