פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי עם התעלמות
    מיכל
    20/01/2009

שלום, בני בן השנתיים התחיל לאחרונה להתעלם מאיתנו כאשר אנחנו מבקשים ממנו משהו שהוא לא רוצה לעשות. אני יודעת שזה טבעי ומתאים לגיל אבל אני מרגישה שלפעמים זה ממש משגע אותי. חשוב לי לציין כי הוא עוד לא ממש בגיל שאפשר לדבר איתו על זה. הערב ביקשתי ממנו 20 פעמים להטות את הראש אחורה כדי שאוכל לשטוף אותו והוא פשוט התעלם ואני הרגשתי חסרת אונים מול זה וזה מעצבן. אשמח לשמוע עצה להתמודדות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם התעלמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיכל

ד''ר דוד וילנסקי
    22/01/2009

קודם כל תתהלקי עם עוד הורים לידים בגיל שלו כדי שלא תרגישיש לבד בהתממודדות איתו. קצת הומור גם ליזיק. יכול להיות בדי לצמצם את הדרישות לדברים באמת היוניים במשך החצי שנה הקרובה. מעידך כשאת כן דורשת משהוא על תגידי את זה 20 פעמים. אחרי הפעם השני את צריכה לעזור פיזית לבצע את הבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילד בן 5
    ענת
    20/01/2009

לבני בן ה-5 מס' קשיים : קשיי קשב וריכוז, ויסות חושים וקשיים ריגשיים, עברנו מס' איבחונים, ואין כרגע אבחנה חד משמעית ומדוייקת מהם הקשיים הראשוניים ומה המישניים, הוא מאוד רב גוני. אנחנו מתחילים על פי המלצה מקצועית בטיפול של פסיכולוגית קלינית בטיפול דאדי אחת לשבוע. בני הולך לגן של חינוך מיוחד, אך לאכזבתי אנו נתקלים בקושי מצד הגן להתמודד איתו מבחינה התנהגותית. שאלתי היא: אני מגיעה מהתחום של החינוך המיוחד אצל בוגרים ולצערי לגננת אין את הניסיון להתמודד עם בעיות התנהגות כיצד אני יכולה לעזור לה? האם יש גן מיוחד לבעיות התנהגות כפי שיש בתי ספר לעיצוב התנהגות. יש לציין שהבעיות שהגננת נתקלת בגן אינם מופיעים בבית כיצד יש פער כה עצום בהתנהגויות? ושאלה נוספת האם טיפול תרופתי למיתון חרדות יכול להשפיע לחיוב על רמת הקשב והריכוז שלו ומיתון ההתפרצויות שלו? האם תוכלו להסביר לי מהו טיפול דאדי, וכיצד הוא יעזור לבני כדי לשפר לו את איכות החיים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

לענת שלום

ראשית עימך הסליחה על התגובה המאוחרת. השאלות ששאלת אכן שאלות מורכבות מאד שקשה מאד לענות עליהן דרך הפורום ועל כן הייתי ממליצה להעלות שאלות אלו בפני הפסיכולוגית שמטפלת בכם כיוון שגם אם היא בתחילת הטיפול היא עדיין מכירה את בנך טוב ממני.

טיפול דיאדי משמעו לא רק טיפול בילד כי אם טיפול בקשר בינכם , מתוך תחושה שכאשר יחול איזשהו שינוי בקשר ובאינטרקציה בינכם משהו ירגע וישתנה אצל הילד, ללמד אותו איך לבטא מולך את צרכיו , רצונותיו, חששותיו, קשייו, וללמד אותך כיצד להקשיב לו ולהבין את דבריו מבין השורות.
    זהו טיפול קשה מאד מבחינה רגשית אך גם משמעותי מאד ובעל פוטנציאל לשינוי משמעותי כיוון שעובדים גם עם הילד וגם עם ההורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרושין
    סיגי
    20/01/2009

אני נשואה 13 שנים +3 בנות (10,8.5,5) בעלי החליט לצאת מהארון - משהו שהוא חדש גם בישבילי... החלטנו להיפרד אך לעת עתה נשארים ביחד עד השלמת התהליך,היחסים ביננו נהדרים וכמו כן התקשורת,ברצוננו לספר לילדים על הפרידה אך לא את הסיבה. החשש הגדול הוא איך יגיבו הילדים לפרידה כשהם רואים בבית מערכת יחסים תקינה וטובה ומאוד קשורים לאבא. אשמח לקבל מידע מהיכן להתחיל? למי עליי לפנות לעזרה? והאם לחשוף את הילדים לכך? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גרושין

הוספת תגובה

• גירושין

ד''ר דוד וילנסקי
    22/01/2009

אני חושב שכן חשוב ששניכם תספרו ביחד על ההחלתה להפרד - שהחלתם מתוך סיבות אישיות להפרד ולהדגיש שההחלטה לא קשורה לילדים בכלל ושניכם תמשיכו לתפקד כהוריהן אמנם בנפרד. אם אתם מרגישים שאתם רוצים עזרה בזה ניתן לפנות לפסיכולוג ילדים או מטפל משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    מניקה
    19/01/2009

שלום רב בני בן עשרה חודשים ועדיין יונק. יש לציין שהוא אמנם תינוק חמוד וחביב אבל.....כאשר הוא מתוסכל ממשהו ולא משיג את רצונו אזיי הוא מטיל את ראשו ואת גופו לאחור בצורה של קשת. פעמים רבות הוא מקבל כתוצאה מכך מכה בראש. גם כאשר אני מלבישה אותו הוא בוכה בכי מרורים וצורח. כאשר אנו נותנים לו את מה שהוא רוצה - הוא שותק ונרגע כאילו כלום לא קרה. האם זהו פגם גנטי? האם יש לי תינוק עצבני? האם הדבר מצביע על כך שבעתיד בהיותו אדם גדול הוא יהיה אדם קריזיונר? איך אני אמורה לטפל בתינוק כזה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• המשך....

מניקה
    19/01/2009

רציתי להוסיף שלפעמים הוא כל כך בוכה שיש לו רעד קל בכפות היידים. כאשר הוא נולד הרעד היה גדול יותר ועם הזמן הרעד דעך יותר ויותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לשנתיים ו-5 לישון טוב?
    ליז אזולאי
    19/01/2009

שלום רב, בני הוא בן שנתיים וחמש, וכל ערב הוא עושה לנו המון בעיות עד שהוא נרדם. אנו שמים אותו במיטה, ומיד הוא מגיע אלינו לחדר. כואבת לי העין, יש לי פיפי וכו' הכל כדי שלא ילך לישון. ברצוני להוסיף, שביתי בת שנה ו-3 איתנו בחדר, כי אני חוששת לשים אותה יחד איתו בחדר, כי היא עדיין לא הולכת והיא לא יכולה להגן על עצמה. לפעמים הוא מכה אותה ולפעמים משחקים יפה יחד. כל ערב בעלי מס' פעמים רבות שם את בני במיטה בלי לדבר, ושוב חוזר חלילה. הוא מגיע אלינו לחדר, שמים אותו במיטה ושוב מגיע אלינו. אנו מסבירים לו הכל, בהבנה, בחיבוק אך לא עוזר. יש פתרון? תודה ליז

הוספת תגובה

• ילד שעובר למיטת ההורים

מיכל לופו-שדה
    21/01/2009

לליז שלום
    ילדים רבים בגילו של בנך נוטים לפקוד את מיטת הוריהם בלילה מסיבות שונות. בגיל של בנך הרבה פעמים מתחילים פחדים ולפעמים גם יש חלומות רעים. עקב כך הילדים זקוקים יותר לקרבת ההורים על מנת להירדם ולחזור למיטותיהם. במקרה שלכם, מעבר לפחדים ולתופעה הנורמטיבית בגיל זה של התעורריות מרובות וקושי להירדם לבד, נשמע לי שהבן שלכם מאוד מקנא באחותו הקטנה. למעשה, אתם שלושתכם ישנים יחדיו בחדר אחד והוא נותר לבד בחדר השני. אני במינה שאת מתקשה להעביר את האחות הקטנה לחדר ולמטיה משלה. עם זאת, נראה לי מאוד טבעי כי בנך, כל עוד היא ישנה איתכם ירצה גם הוא בקירבה שלכם ובנוכחות שלכם בלילה שבינתיים רק אחותו הקטנה מקבלת. במצבים אלו, הוא גם עשוי לנסות ולהתנהג כתינוק על מנת לקבל את היחס שהיא מקבלת על רקע היותה קטנה. הניסיונות שלכם להסביר לו לא יעזור מאחר וב]ועל הוא ראוה שאחותו איתכם והוא לא. ובסה"כ חשוב לזכור כי גם הוא עדיין קטן.
    על אף שבתכם אינה הולכת, הרי ניתן למצוא לכך פתרונות. מיטת תינוק הרי גבוהה ומגינה על תינוקות מפני נפילה ובטוחה מאוד עבורה. קשה לי שלא להרגיש מדברייך עד כמה את מגוננת על הבת הקטנה ומתייחסת לעומת זאת לבן הבכור כאל גדול. דבר זה קורה לעיתים קרובות כאשר נולד עוד ילד ואז מיידית ההורים מצפים מהבכור לגדול והתנהג כילד גדול. עם זאת, הבן הגדול שלך עדיין קטן בעצמו וזקוק לקירבה ולנוכחות שלכם. אם שניהם יהיו באותו החדר , סביר להניח שהוא יקנא פחות ופחות ייגש למיטה שלכם. אך מעבר לכל אלו, אני מרגישה שחשוב כי תבדקי ותנסי לשאול את עצמך האם העובדה שבתך לא הולכת עדיין היא באמת הסיבה היחידה לכך שאת מתקשה להעביר אותה לחדר יחד איתו? אולי לך קשה להיפרד ממנה ואת זקוקה לנוכחות שלה איתך במיטה? לפעמים שינה של ילד איתנו במיטה קשורה גם לצורך במרחק בין בני הזוג.
    בכל מקרה, בגילו של בנך על מנת לעזור לו להרדם ולישון טוב יותר, לעיתים קרובות עוזר לעשות טקס השכבה לישון, עם סדר יום קבוע, ארוחת ערב טובה ומקלחת ואח"כ סיפור. חשוב לשבת לידו עד שהוא נרגע. אפשר לתת לו חפץ או בובה שהוא אוהב ולהדגיש ולומר לו כי אתם בחדר הסמוך ומקשיבים לו ושומרים עליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות לילדים
    ליזה
    19/01/2009

אני ובעלי מנסים כבר המון זמן לשנות את אופן היחס שלנו לילדינו בכדי שגם הם יתנהגו בהתאם למשל הילדים צועקים המון ומתעצבנים מכל שטות וכן מתנהגים לעיתים באגרסיביות במיוחד אלי( האמא) אנחנו מודעים לכך שבגללנו יש לילדם השפעה כזו על אופן התנהגותם. אני רוצה לדעת איך אני ובעלי יכולים לשפר את חוסר הסבלנות והכעס שפורץ מהר מדי מבחינתנו בכדי שהילדים גם ישנו את התנהגותם כלפינו ובכלל שיהיו יותר רגועים ונינוחים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבלנות לילדים

הוספת תגובה

• סמכות הורית

מיכל לופו-שדה
    21/01/2009

לליזה שלום
    מדברייך נשמע שלמעשה את ובעלך מנסים כרגע לחזק את הסמכות ההורית שלכם מול הילדים על מנת ללמד את ילדיכם כיצד לווסת את כעסם בצורות טובות יותר עבורם ועבורכם. הנטייה שלנו כהורים להתפרץ על הילדים כאשר הם צועקים ומרביצים והנטייה לאבד סבלנות מהר היא כמובן קושי שכל ההורים מתמודדים איתו וזה באמת לא קל ולא פשוט.
    קודם כל, טוב שאתם מודעים לצורך להפסיק את האלימות ושל ילדכם כלפיכם וטוב שאתם מחפשים עזרה וייעוץ. דרך האינטרנט קשה לי מאוד לתת לך ייעוץ מפורט כיצד להגיב, מאחר וחסר לי הרבה מידע, למשל, גיל הילדים. התגובות שלנו והאופן בו נציב גבולות יהיה שונה כלפי ילד בגיל בית הספר, לילד מתבגר ולילד בגיל הרך. חסרה לי אינפורמציה באשר לסוג התגובות של הילדים והדרכיפ שעד כה ניסיתם כדי לטפל במצב.
    באופן כללי, גבולות הינם חשובי מאחר והם מעיבירם לילדים תחושה של סדר ויציבות ושומרים על הילד מפני התוקפנות שלהם עצמם. ההתפרצויות והאגרסיביות שאת מתארת פוגעת לא רק בכם אלא גם בהם. אין לי ספק כי הילדים עצמם מרגישים לא טוב לאחר שהם מתנהגים כך. לכן,
    מאוד חשוב כי את ובעלך תהיו אחידים ותנסו להציג מול הילדים חזית אחידה. חשוב כי תהיו עקביים ועניינים. כאשר הילדים מתנהגים בתוקפנות כלפיכם תבהירו באופן חד משמעי שזה לא מקובל בבית. מותר לכעוס אבל לא להרביץ.למדו את הילדים דיש דרכים חלופיות לבטא כעס מלבד תוקפנות. חשוב שבמצבים בהם הילדים מאבדים שליטה אתם תנסו להיות רגועים עד כמה שאפשר ותגיבו ללא תוקפנות. אם הילדים גדולים ניתן בערב, במצב בו הם ואתם רגועים לומר כי אתם לא מוכנים שהמצב יימשך ולשאול אותם מה הם מציעים כדי לשנות את המצב. המטרה היא גם להעיבר אחריות אליהם. אבל כמובן, זה מאוד תלוי בגיל הילדים.
    עיזרו אחד לשני על מנת שיהיה לכם יותר כוח להתמודד. לעיתים קרובות כהורים כאשר הילדים מגיבים בכעס ומתפרצים אנחנו מתחילים להתווכח ולריב אחד עם השני דבר שגוזל מאיתנו כוח ומשאבים וגם פוגדע במסכותיות שלנו מול הילדים.
    אני ממליצה לפנות להדרכת הורים על מנת לקבל ייעוץ מותאם יותר בהתאם למצב המשפחתי שלכם שכאמור לא כתבת. בשניידר אפשר לקבל טיפול דרך היחידה לסמכות הורית.
    כמו כן, ישנם ספרים שאפשר לקרוא, כמו שיקום הסמכות ההורית של חיים עומר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4
    ליזה
    19/01/2009

יש לי ילדה בת 4 שכאשר היא מתעצבנת הים מרביצה לעצמה או מושכת בשערות. ממה זה נובע? איך ניתן לטפל בהתנהגות זו? וכמובן שאח שלה בן השנתיים כמעט מחכה את ההתנהגות הזו גם כן.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4

הוספת תגובה

• לליזה- ילדה בת ארבע שמרביצה לעצמה

מיכל לופו-שדה
    21/01/2009

שלום ליזה

התופעה של ילד המרביץ לעצמו יכולה להיות ביטוי לתסכול וקושי והיא מוכרת אצל ילדים בגיל הרך. לרוב מה שקורה במצבים אלו הוא שבתך חשה כעס ותסכול במתעוררים באופן נורמטיבי וטבעי אצל כל ילד, אך במקום להפנות אותה החוצה כלפי הסביבה היא מפנה אותה פנימה כלפי עצמה.
    לעיתים תופעה זו מתרחשת אצל ילדים בעלי קושי בוויסות עצמי. מתיאורך הקצר אני לא יודעת האם היא תמיד הגיבה כך או שיותר לאחרונה? האם היאילדה בעלת מזג חם המתקשה להפסיק לבכות? האם יש ריגשויות לרעש? למגע? כל אלו חשובים כדי לתת מענה ברור יותר לגבי הגורמים. כמו כן, האם תופעה זו החלה לאחרונה? אם כן, חשוב לבדוק האם קרה משהו במסגרת הגן למשל שמציק לה?
    כדי לטפל בכל ולהסיק התנהגות זו, חשוב לבדוק קודם כל מהם האירועים שגורמים לה ומהי תגובתכם כהורים לאחר שהיא עושה זאת. תגובתיות רבה מצידכם יכולה להוות עבורה רווח וחיזוק להתנהגות, מאחר ואולי היא מקבלת כך יותר תשומת לב.

בכל מקרה, כדי לקבל הדרכה מלאה יותר יש צורך לקבל תמונה מלאה של התנהגותה של בתך. אני ממליצה לפנות להדרכה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה התנהגותית
    מיכל פ
    19/01/2009

שלום בני בן 4 נכון להיום אני פשוט עייפה ממנו הבן שלי כנראה סובל מadhd בעיית קשב והיפר אקטיביות בו ביחד קשה לי איתו מאוד אני סובלנית אך כמה כבר אפשר , כרגע אנו מטופלים בהתפתחות הילד דרך הקופה הוא מאוד משתדל לבצע פעולות ולסיים אותם אך לא עושה זאת, יש לו מזג חם מאוד מתעצבן בקלות, לא מוותר לרוב לא מבצע פעולות כשאני מבקשת ממנו, כשהוא כועס קשה לו לשלוט בעצמו הוא נעשה אלים , וכשזה מגיע לידי סכנת סביבתו אני מתיפה באופן חד משמעי אך לא תמיד הוא מקשיב הוא גורם לי כבר להיות עצבנים וכמעט חסרת שליטה, אני מגיעה למצב פשוט שאני כבר לא מתייחסת אליו לאחר שהוא עושה משהו חמור אני כועסת וכשאני מוצאת את עצמי כמעט חסרת שליטה אז אני פשוט רוצה לברוח ואז אני נכנסת לחדר שלי ולאחר 5 או 10 דקות הוא מגיע אלי ומתנצל ואומר לי אמא אני אוהב אותך מה אני אמורה לעשות להמשיך לא להתייחס אליו כי גם זה ניסיתי אך הוא יותר התעצבן

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה התנהגותית

הוספת תגובה

• בעית התנהגות

מיכל לופו-שדה
    21/01/2009

למיכל, את כותבת מאוד בפתיחות ובגילוי לב על הקשיים שלך מול בנך. ניכר כי את מתמודדת יום יום עם קשיים רבים וחשה עומס רב. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז ובעיות התנהגות הינם גם בעלי קושי בויסות עצמי ושליטה עצמית. ולכן הם זקוקים מההורים להרבה גבולות, סדר יום קבוע ותגובות עקביות וברורות מההורים, יחד עם הרבה חום ואהבה על מנת לחזק אותם ועזור להם . אין לי ספק שאת מנסה לעשות את המיטב עבור בנך, וכל הכבוד שכבר עכשיו איבחנתם אותו והתחלתם בטיפול במכון להתפתחות הילד. לרוב, ככל שמטפלים בבעיה מוקדם יותר, זה עוזר להמשך הדרך שלכם ושלו. אני שומעת עד כמה את מרגישה מבולבלת ביחס לדרכי התגובה מולו כאשר הוא מתפרץ, עד כדי כך שאת כל כך כועסת ומיואשת ולפעמים כבר מאבדת שליטה ורוצה פשוט לברוח , להתעלם ממנו ולא להגיב, כדי לא להוציא את זה עליו אולי ולהימנע מהמשך העימות איתו. עם זאת, כמו שאת אומרת זה לרוב לא עוזר, וגורם לשניכם להגיש יותר אשמה ולפעמים גם כעס. לכן, במצבים של התפרצות חשוב לא כי את תברחי לחדר אחר, אלא להרגיע אותו ולהכניס אותו לחדר שלו להירגע . חשוב עד כמה שזה קשה לא להגיב ממקום של כעס ואיבוד שליטה שלך, אלא תוך העברת הגובלות בבית בצורה עקבית וחוזרת ואמירה של "בבית שלנו אמא ואבא לא מרשים להרביץ/ לשבור/ וכו'". חשוב לא להתעלם ממנו ולהפסיק לדבר איתו. הוא ילד צעיר מאוד עדיין, ולא מבוגר, הוא עצמו מפחד וודאי מההתפרצויות שלו, ואני בטוחה שהן לא נעימות גם לו ונשמע לי שגם הוא מרגיש אשם לאחר שהוא נרגע וזקוק לאישור ממך שאת אוהבת אותו. במקומך, הייתי במצב רגוע, לא תוך כדי ההתפצות אלא בערב למשל, משוחחת איתו, ואומרת לו שאת יודעת שקשה לו להירגע כשהוא כועס וזה לא נעים לו וגם לך. אבל גם כאת כועסת את מאוד אוהבת אותו. חשוב כי אם אניתן גם אבא ישוחח איתו ובכלל יהיה שותף מלא לטיפול בו במצבי הכעס והקושי.
    חשוב להדגיש בפניו ולהזיכר לעצמכם שאתם ההורים ואתם אלו שמחליטים בבית. הגבולות שומרים לא רק עליכם אלא בעיקר עליו כדי שלא יגיע למצבים של התפרצות ורגשות אשמה.
    כל אלו הינן המלצות כלליות מאוד ואני משערת שאת חלקן אולי ניסית ואת מרגישה שזה לא מספיק ואת צודקת. אני חושבת שכדי שבאמת תקבלי עזרה והדרכת הורים בצורה קבועה. מעבר לטיפול בו במכון להתפתחות הילד מגיע גם לכם לקבל הדרכת הורים שתקנה לכם כלים טובים יותר להתמודדות. אם לא תוכלו לקבל במכון פנו לתחנה לבריאות הילד ובאיזור מגוריכם או באופן פרטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי שגמול מפיפי וקקי כבר
    ג'ויס
    19/01/2009

שמונה חודשים וןהוא גם לא מרטיב בלילה , בשבועיים האחרונים הוא עושה קקיח על עצמו ומתבייש אחרי המעשה , מה שמפליא אותי שפיפי הוא מבקש לעשות בשירותים עזרה בבקשה אני משתגעת מזה

הוספת תגובה

• לג'ויס

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

לגו'יס
    ילדים רבים בגילו של בנך עדיין מתקשים להגימל מקאקי. עם זאת, מאחר ולדברייך הוא היה גמול זמן ארול ללא פיספוסים, שינוי זה יכול להעיד על קושי כלשהו וחשוב לקבל את התמונה המלאה.
    חשוב ראשית לבדוק האם קרה משהו בשובעיים האחרונים. האם היה איזשהו שינוי? בגן או בבית? האם היה איזה שינוי נוסף בהתנהגותו מלבד הקאקי? נסי לשאול גם את הגננת.
    אם לא היה כל שינוי ובסה"כ בשאר התחומים הוא מתפקד כרגיל,חשוב מאוד לא לכעוס עליו כשבורח לו, מאחר וגם כך הוא חש בושה ונשמע שהוא נבוך מאוד מכך. לכן, אפשר בשפה הכי פשוטה ומכילה לומר לו שאת רואה שבזמן האחרון בורח לו קצת קאקי בתחתונים וזה לא נעים לו אבל זה קורה לפעמים וזה לא נורא, אבל שבטח הוא ירגיש יותר טוב כשיחזור לעשות בשירותים. במקביל אפשר לקנות לו פרסים ולומר לו כי בכל פעם שיעשה בשירותים יקבל פרס ולחזק אותו ולהיות גאים בו בכל פעם שהוא מצליח. לספר לבני המשפחה ובגן. חשוב כי גם הגננת לא תכעס עליו אם בורח לו ולבקש ממנה שתהיה עירנית לבריחות ותנקה ותחליף לו כדי שלא ישאר מלוכלך וירגיש בושה גם מחבריו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה זה עזר מאוד

ג'ויס
    29/01/2009

היי מיכל ברצוני להודות לך עשיתי כפי שאמרת לי ובאמת אחרי יומיים הוא הפסיק לעשות בתחתונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת
    מור
    19/01/2009

שלום רב, אני אפתח בזאת שאינני מחפשת גיבוי להתנהגותי אלא עצה טובה. אני בשנות ה- 30 המוקדמות נשואה + 2. יחסיי עם בעלי מעולם לא היו טובים, ויש ביננו המון משקעים. הוא מביע חוסר סיפוק מחייו איתי ומתלונן על כל דבר. תמיד מדגיש שאני אמא גרועה ולא חמה ושאני לא יודעת להיות אישה. אני חייבת לציין שנטל גידול הילדים כולו נופל עליי בכל מה שכרוך בזה. כמו כן, נטל הניקיון והקניות והכביסות וכו' גם הוא עליי. אני מנסה בכל כוחי להעניק לילדי חיים טובים ומאושרים אך ללא הצלחה. בתי בת 9 ילדה מקסימה פשוט מושלמת ובני בן 6 ילד מבריק אך חבר גבולות ושגרת היום איתו קשה מנשוא. עקב היחסים המעורערים והלבד במערכת כל תיסכוליי נופלים על הילדים. אני חלילה לא מכה אך אני מקללת המון במיוחד את הבת. אני ממש מתוסכלת ורוצה להשתנות. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת

הוספת תגובה

• למור

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

מדברייך אני שומעת עד כמה את עייפה ומרגישה בעיקר לבד. לבד בהתמודדות עם המטלות של הבית, ובעיקר בחינוך וגידול הילדים. כהורים אנחנו לא מושלמים, וכולנו עושים טעויות. אין לנו ספר "נכון או לא נכון" וכאשר אנחנו מתמודדים עם הכל לבד, כפי שאת עושה, לא פעם הכעס והתסכול יוצאים על ילדינו. מדברייך נשמע לי שאת חשה אשמה רבה ורוצה לשפר את יחסייך עם בתך ולהימנע מעימותים איתה ועם בנך. את אומרת שאת מנסה להעניק לילדייך חיים מאושרים ולא מצליחה בכך, אוני כלל לא בטוחה. אני בטוחה שילדייך רואים עד כמה את אוהבת אותם ומנסה לתת להם את הטוב ביותר שאת יכולה. גם אם בדרך יש לא מעט טעויות. לכן, נסי קודם כל להיות יותר סלחנית כלפי עצמך, דבר שבטח יעזור לך להיות גם פחות קשה מול בתך. יחד עם זאת, לאור הקשיים מול בן זוגך, ההתמודדות עם בנך הצעיר שוודאי קשה בפני עצמה והשלכת הכעס על בתך הבכורה, אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכה וטיפול עבורך. אני באמת מאמינה שטיפול יקנה חל מקום מכיל בו תוכלי להתייעץ לגבי מכלול הקשיים ולחוש פחות לבד במערכה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי הקטן רואה סרטים כחולים
    לירי
    19/01/2009

שלום יש לי אח בן 9, שלאחרונה אני ואמא שלי שמנו לב שיש לו על המחשב סרטים כחולים וגם בסלולרי. אנחנו לא רוצות להוריד לו את הבטחון העצמי בכל הקשור למין ולבנות. אין לנו מושג איך להתנהג איתו בגיל כזה מבלי לפגוע בו. מה עושים ?

הוספת תגובה

• ללירי

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום לירי
    אני מבינה שאת דואגת לאחיך ורוצה לעזור לו ולאימך. ראשית, ילדים רבים בגילו של אחיך מתחילים לגלות עניין וסקרנות מינית והסתכלות על סרטים פורנוגרפים הינה מאוד שכיחה בגילאים אלו.
    כיום, לאור קומם של אמצעי התקשורת השונים, כולל המחשב, הטלוויזיה, האינטרנט וכו'... ילדים כבר מגיל צעיר נחשפים לסרטים אלו,אשר בגילו הצעיר של אחיך לא מתאימה והולמת את גילו. הסרטים מעבירים מסרים לילדים השונים מאוד מהמציאות, וחשוב כי עד כמה שניתן הורייך ינסו להסביר זאת לאחיך. ניתן לחסום בבית את הגילשה לאתרים אלו. אם כי לא ניתן למנוע מאחיך לגמרי לגלוש לאתרים השונים, מאחר והוא יכול לעשות זאת גם אצל חבר כזה או אחר. עם זאת, המסר שהורייך יעבירו כי הם לא מרשים לו בגיל לראות את הסרטים הללו, חשוב מאוד. מאחר ועצם זה שהילדים יודעים שההורים לא רוצים שהם יראו את זה, גורם להם להסתכלות שונה. אחיך עשוי לא להקשיב להורייך ואף להתמרד, אבל בתוך תוכו הוא וודאי יקח זאת בחשבון וחשוב כי ידע את דעתם בנושא.
    לכן, אני ממליצה כי הורייך, אולי אפילו עדיף כי אבא, אם זה ניתן, מאחר ולפעמים לבן יהיה קל יותר לדבר על כך עם אבא מאשר עם אמא, ישוחחו עם אחיך, לא מתוך ביקורת והענשה,אלא במטרה לאפשר לאחיך לדבר על הדברים שמסקרנים אותו ואולי זה מביך אותו לשאול. בשיחה חשוב כי יאמרו לו כי זה טבעי ונורמלי שהוא סקרן ורוצה לראות את הסרטים הללו, וכי הם יודעים שסרטים אלו נמצאים באינטרנט, אבל כי הסרטים האלו אינם תואמים את גילו וכי אמא ואבא לא מרשים לראות סרטים אלו. חשוב כי בשיחה הוא ירגיש שיש פתיחות ולגיטימציה לדבר על הנושא ולשאול שאלות שמסקרנות אותו, גם אם לעיתים כהורים זה מביך לשוחח על כך, כאשר הם יכולים הדגיש כי הסרטים האלו אינם מראים את המציאות לגבי יחסי מין וכי יחסי מין נעשים בין בני זוג ומתוך אהבה וכבוד לא כמו בסרטים הללו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעסקות יתר בשיער
    מ.
    18/01/2009

שלום רב, ביתי בת 1.9 חודשים, לאחרונה (בשבוע וחצי האחרונים) היא רוצה לפני שהיא נרדמת, באוטו, בבית וכו' לשחק לי בשיער. היא ממש מתרגזת ובוכה אם אני לא נותנת לה. האם זה נורמלי? למה דווקא בשיער שלי ואיך ניתן למנוע את התופעה הלא כ"כ נעימה עבורי. תודה מראש, אמא מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    התעסקות יתר בשיער

הוספת תגובה

• התעסקות בשיער

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

ילדים רבים זקוקים למולל משהו עם היד לפני השינה כדרך להרגיע את עצמם, לפעמים יש להם שמיכה רכה או בובה. יש גם ילדים שממוללים את השיער של עצמם וכך נרדמים. מאחר ובתך בחרה לעצמה כדרך להירגע ולהירדם את הישער שלך וכצפוי זה לא נוח לך, את יכולה לומר לה שזה לא נעים לך. נשמע כי היא זקוקה להיות קרובה אליך ומחפשת את קרבתך על מנת להירגע ולהירדם. לכן, חשוב כי תועזרי לה למצוא דרך להירדם שאינה השיער שלך. .שבי לידה לפני השינה ולטפי את אותה ובמקביל הציעי לה להחזיק משהו למשל, חפץ שהיא אוהבת, בובה. לפעמים ניתן לתת בובה כמו דובי שהוא פרוותי והיא יכולה למולל את שערותיו. אפשר גם לתת לה חפץ שלך שהיא מכירה שהוא רך ונעים, כמו חולצה למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    ענת
    18/01/2009

שלום רב. יש לי 2 שאלות. בני בן שנתיים וחצי, לפני כחודש בעלי נסע לחו"ל לשבוע. עד אז בני ישן במיטתו (יחד עם עוד אחות בחדר) במיטת נוער במשך לילה שלם, ללא בעיות. בשבוע שלא היה הוא היה קם באמצע הלילה ובוכה שלא אעזוב אותו, על כן מס' ימים הוא ישן איתי במיטה, אני יודעת שזה לא בסדר אבל לא היו לי הכוחות להתמודד עם הילדים גם ביום לבד וגם בלילה, לכן העדפתי שיישן איתי. נכון להיום כשבועיים מחזרתו מחו"ל הוא עדיין קם כל לילה ומבקש שלא נעזוב אותו. אנחנו יושבים ליד מיטתו עד שנרדם, אבל זה כבר הפך לכל לילה שבאיזשהו שלב הוא מתעורר. האמת היא שזה מתחיל להתיש. מה אפשר לעשות או להתמודד. שאלה שנייה, בני ואני מאוד קרובים, ובכל הזדמנות אני מנשקת ומחבקת אותו ואומרת לו כמה שהוא ילד נפלא מקסים ואהוב. הוא מאוד אוהב תשומת הלב הזו וגם דורש אותה. בזמן האחרון הוא התחיל ללטף אותי בגב ובבטן, הוא גם אוהב לחכך את הבטן שלו בשלי, אני רואה זאת כאיזושהי תשומת לב מצידו ולמעשה אני גם מלטפת אותו. הוא גם בא ושואל אם אני "רוצה בגב?" ואני נענית לו בחיוב. גם לגננת הוא מלטף את הגב כמובן בהסכמתה. אני לא רואה את הפעולה הזו כמשהו חריג, אלא כאקט של תשומת לב ורצון להיות קרוב ונאהב. אך בעלי וחמותי חושבים אחרת והעירו לי על כך, הם אמרו שזה יעשה לו תסביכים ושאני אפסיק עם זה. יש לו עוד 2 אחיות שגם אותן אני מחבקת ומנשקת תדירות. האם בעלי וחמותי צודקים, האם עלי להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• לענת

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום ענת
    ההתעורריות של בנך בלילה והצורך שלו בקירבתכם הינן אכן תגובה להעדרותו של האבא מהבית. במהלך שבוע שלם הוא התרגל לישון לצידך במיטה וכעת משעליו לחזור לשיגרה הוא מסתגל בחזרה למיטה ולחדר שלו. אין לי ספק שזה מעייף, אך נשמע לי כי אתם עושים את הדבר הנכון. הרגילו אותו בחזרה למיטה שלו ולחדר שלו. עירכו מעין טקס השכבה מסודר, עם מקלחת חמה וארוחת ערב טובה. אח"כ הקריאו לו סיפור. הציעו לו חפץ/בבה שהוא אוהב ומרגיעה אותו איתם יוכל לישון בלילה. ושבו לידו עד שיירדם. אח"כ בהדרגה קצרו את זמן השהייה לידו כאשר יהי יותר בשל לכך. בכל מקרה אימרו לו כי אתם תמיד קשובים לו ונמצאים בחדר לידו, כך שאם הוא מתעורר מייד תגשו אליו. חשוב גם לזכור כי בגילו של בנך ילדים רבים מתחילים לפחד מכל מיני דברים ולעיתים יש גם חלומות רעים בלילה. לכן, התעורריות בלילה הינן שכיחות ומקובלות בגיל זה, גם ללא קשר לנסיעת אביו. לכן, חשוב כאשר הוא מתעורר לגשת אליו להרגיע אותו ולחזק את בטחונו להמשיך ולישון במיטה שלו. היו סבלניים ועקביים ובהדרגה הוא יתרגל בחזרה למיטה שלו.
    באשר לשאלה השנייה, אין כל רע בחיבוקים ונשיקות, בכל גיל, ולא צריך להפסיק לחבק וללטף את ילדייך. עם זאת, כן חשוב לציין כי לעיתים בגיל של בנך יש ילדים שמתחילים לגלות סקרנות לגבי הגוף שלהם ושל אחרים, גם אמא ואבא. אם הליטופים שאת מתארת והחיכוכים מעוררים תחושה שיש בהם משהו שאינו רק צורך במגע כי אם משהו המעורר אי נוחות, ניתן לומר לבנך כי את תלטפי אותו ביד או בפנים במקום בבטן או בגב ולהציע לו שהוא ילטף אותך ביד במקום באיזורים שהם קצת יותר אינטימיים ופחות מותאמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל ילד בן 4
    דנה
    18/01/2009

שלום רב, בני בן 4 ילד מלא שמחת חיים, חברותי ועם המון ביטחון עצמי אולם הוא סובל מחרדות שלדעתי בשלב זה צריכות עזרה מקצועית. החרדות שלו הם מבעלי חיים, מהים, תוכניות ודמויות מסויימות בטלויזיה, קרוסלות למיניהן, חרדת אסלה (טרם גמול מקקי). קשה לי לומר האם זה פוגע בשגרת החיים שלו כי הוא כן הולך לחברים שיש להם לדוגמא כלב אולם מבקש שיכניסו אותו לחדר. אבל בהחלט נראה לי שהוא צריך עזרה ואנחנו כלים להתמודדות. אודה לקבלת התייחסות, האם יש מקום לפנות לעזרה והמלצה לפסיכולוגית ילדים באזור ראשון לציון- נס ציונה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

• חרדות

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום דנה
    מתיאורך אני מבינה שבנך סובל מפחדים בתחומים שונים. טיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב ביופידבק מאוד יעילים לטיפול בחרדות אצל ילדים, כמובן בליווי הדרכת הורים עבורכם.
    אני ממליצה על ד"ר שרון צימרמן מאיזור ראשון לציון, המתמחה בתחומים אלו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן\בת?
    אמא
    18/01/2009

בוקר טוב, הבן שלי לומד בכיתה ב. הוא ילד מקסים , עם לב זהב , רגיש ועדין. כל זה מקסים בפני עצמו רק שלאחרונה אני מאוד מוטרדת מכך שאולי יש לו נטיות... שמתי לב כי הוא כל הזמן רוצה להיות בת. רוקד ושר עם תנועות מאוד נשיות, החלום שלו להיות למשל מישהי כמו גל גדות או שירי מימון.... גם ההליכה שלו קצת נשית והכי מדאיג זה שהוא עושה קקי הוא אוהב מאוד לנקות ולנקות כדי שלא יהיו לו סימנים (לדבריו). זה ממש מבהיל ומפחיד אותי. האם מגיל כזה אפשר כבר להגיד מהם העדפותיו או הנאותיו המיניות???????????????? הוא גם משחק כמעט רק עם בנות ואוהב להיות רק איתן. פחות עם בנים לא ממש מסתדר אצלו כדורגל , מכוניות או משחקי מלחמה. מה עושים???? לציין כי הוא נולד לאחר שתי בנות (בנות גדולות ממנו בכמעט 8 שנים) והוא "מחקה" הרבה את אחותו השניה שהיא אוהבת יצירות, הוא אוהב להיות מורה ולכתוב בלוח וכו'. האם להעיר לו ? האם בגיל כזה אפשר כבר לדעת? איך לגרום לו להיות קצת יותר גברי?

לקביעת תור
    סגירה
    בן\בת?

הוספת תגובה

• בן \בת- רציתי להוסיף

אמא
    18/01/2009

רציתי להוסיף שחלק מהאהבות שלו זה להופיע\ לשיר ולרקוד והוא עושה עכשיו כל מיני "פסטיגלים" עם בנות בכיתה ובפעם האחרונה הוא הופיע וסיפר לי כי המורה כעסה על מספר ילדים שצחקו עליו. וזה קצת מדאיג אותי אני פוחדת כי מלגלגים וצוחקים עליו שהוא כמו בת. האם לעודד אותו להמשיך לעשות מה שהוא אוהב או לנסות להוציא אותו מזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן/בת

מיכל לופו-שדה
    20/01/2009

שלום
    מדברייך אני שומעת עד כמה את מוטרדת וחשה בלבול . אני מבינה כי בנך מגלה העדפה לשחק במשחקים של בנות ולשחק עם בנות מאשר עם בנים. מתיאורך אני מבינה שצורך זה עלה יותר לאחרונה ולא הופיע קודם לכן. לכן, ראשית, חשוב לבדוק האם חל איזהו שינוי לאחרונה בבית או בבית הספר? האם היו לו חברים בנים שנה שעברה והוא התרחק מהם? או שלמעשה תמיד או התחבר יותר עם בנות? כמו כן לא ציינת האם הוא גם מעדיף להתלבש כמו בת? להתחפש לבנות וכדומה.שאלות אלו חשובות על מנת להבין טוב יותר את הגורמים להתנהגויותיו של בנך.
    בכל מקרה, באשר לשאלתך, העדפות אלו בגיל של בנך אינן מצביעות על נטייה להומוסקסואליות. זהות מינית מתפתחת בתחילת גיל ההתבגרות (גילאי 12-20). אין כל קשר ישיר בין בלבול מגדרי בגיל זה לבין הומוסקסואליות בגילאים מבוגרים יותר.
    אין לי ספק שמלבד החששות לגבי העתיד, את גם חוששת היום מהלעג החברתי אליו הוא עשוי להיחשף בבית הספר מבני כיתתו ולעיתים גם ממבוגרים. דבר שהוא באמת חשבו על מנת שהוא לא יחוש פגיעה בדימוי העצמי והחברתי .
    לכן, המלצה שלי כרגע אליכם היא כי תאפשרו לו להמשיך ולשחק עם מי שהוא רוצה ובמשחקים שהוא בוחר עד כמה שניתן מבלי לבקר אותו. נסו גם לא תת לו לחוש אשמה או בושה. התמיכה והאהבה שלכם חשובה מאוד. יחד עם זאת, במקביל, חשוב לנסות להציע בעדינות תחומי עניין נוספים, שנראים לכם יותר הולמים. למשל, חישפו אותו יותר לאינטראקציה עם אבא כך שיתנסה בחווית גבריות ובמשחקים של אבא-ובן, עודדו אותו להיפגש עם בנים ובנות ביחד וליצור משחקים משותפים.
    חשוב לי לציין כי מאחר ונשמע שאת מוטרדת, ומאחר והוא עצמו נחשף כבר ללעג חברתי, אני ממליצה לקבל ייעוץ והדרכה. ניתן לפנות להדרכת הורים או על ידי פנייה לתחנה לבריאות הילד והמשפחה באזור מגוריכם דרך קופת-החולים ורופא המשפחה. אפשרות נוספת היא פנייה לייעוץ ולטיפול פרטיים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה