פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון
    מירב
    11/01/2009

בני בן ה 8 בכיתה ב'. ילד מאוד נבון בעל הישגים מצוינים בלימודים. המורה מציינת שהוא שייך לקבוצה החזקה בכיתה מבחינה לימודית. חברתית- פשוט תענוג, חברותי, ובכל מקום בו נמצא ישר יוצר חברויות וקשרים. הבעיה היא חוסר הביטחון בכיתה. למרות ההישגים הגבוהים, תמיד מרגיש כאילו הוא לא יודע, לא מבין וכו'. בתום מבדק שנערך בכיתה תמיד אומר שלא ידע כלום (למרות שבסופו של דבר מקבל ציון גבוה מאוד). יתרה מזאת, כשנתקל בקושי - לא מבין שאלה או תרגיל מסוים, ממש נכנס לסטרס. המורה מאוד מודאגת וחושבת שחיבים לגשת לטיפול בבעית הביטחון שלו, אני קצת ספקנית היות ומדבור בילד מלא ביטחון בתחומים אחרים (הילד משחק בקבוצת כדורסל ושם גם מפגין המון ביטחון). אשמח לקבל המלצותיכם. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון?

מיכל שמש
    11/01/2009

מירב שלום,
    אם את חשה שעדיין אין צורך לפנות לטיפול, את יכולה ללכת עם תחושות אלו. נראה שהילד פרפקציוניסט ומפחד מכישלון. מומלץ לשוחח עם הילד על הציפיות ממנו ועל כך שלא חייב להצליח תמיד בכל מבחן. כאשר מסיים מבחן לא כדאי לשאול אותו איך היה, כדי לא "להזמין" תשובה סקפטית. צריך גם לעודדו לפנות לסיוע כאשר נתקל בקושי. עבודת תמיכה אינטנסיבית מכם וגם מהמורה יכולה לסייע מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףף- כיצד מספרים לילד על אבא
    טלי
    11/01/2009

דחוף!!! התלוננתי במשטרה נגד אבי ילדי שהוא נוהג לאיים עלי בכל פעם שהוא מתקשר הן בטלפון והן בהודעות טקסט. בעקבות התלונה הוא קיבל הרחקה ואני קיבלתי מביהמ"ש צו הגנה למשך 3 חודשים שלא יתקרב אלי, לא יצור איתי קשר כלל. ברגעים אלה ממש נודע לי מהילד שאבא סיפר לו שהוא לא יכול לבוא ולקחת אותם בגלל שאמא התלוננה עליו במשטרה. אני לא מאמינה שהוא עשה זאת. כיצד עלי להתמודד עם זה כעת. כיצד מספרים דברים אלה לילדים? עזרו לי בבקשה!!! ילדי בני 8 וחצי ו- 5 וחצי

הוספת תגובה

• חשיפת הילדים

מיכל שמש
    11/01/2009

טלי שלום,
    חד משמעית הילדים תריכים להישאר מחוץ לסיפור!
    עלייך לומר להם שכרגע לא יוכלו לראות את האב, כי ככה המבוגרים החליטו. גם אם האב חשף אותם למידע לא מותאם, אל תיגררי לזה.
    כדאי להתייעץ עם עובדת סוציאלית האם הילדים יכולים להמשיך לראות את אביהם במרכז קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות ביציאות
    לימור
    11/01/2009

שלום לך, יש לי בן בן 10.5 והוא מפחד לעשות קאקי. הוא מתאפק למרות שהוא מרגיש הוא צריך אך לא מוכן לעשות עד שאנחנו מכריחים אותו בכוח להכנס ולעשות, הוא יכול להשאר ככה גם כמה ימים, דבר זה גורם לו לאי שקט, הוא לא רגוע. ניסינו לדבר איתו וזה לא עוזר, הוא טוען שהוא מפחד. ברצוני לידע אותך כי הוא עבר בגיל 3 ניתוח בקע, ובגיל 4 ניתוח של אשך טמיר. המצב הזה בלתי נסבל, מאחר וכל הזמן התחתון שלו מתלכלך ואנחנו נאלצים לזרוק את התחתונים. אשמח לקבל את עזרתך מה לעשות איתו. הוא לא מוכן לפנות לפסיכולוג. אודה לך אם תעני לי בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות ביציאות

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר דוד וילנסקי
    13/01/2009

גם כשהילד לא מוכן ללכת לפסיכולוג אתם ההורים כן יכולים לפנות כדי לקבל עיצות איך לעזור לילד ואולי בהמשך איך כן להביא אותו לטיפול. כדאי להתיעץ אם רופא הילדים שלו במידה שלא עשיתים את זה כדי לשלול בעייה פיזיולוגית ואולי לעשות צילום בטן כדי להיות בטוח שאין לו הצטברות של צואה בתוך מעי הגס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 'שלישיה' בעייתית
    אילנה
    11/01/2009

שלום, בני האמצעי בן 5.5, ילד נבון וחברותי אולם הינו חלק משלישיה של חברים ומחובר בעיקר לילד מסויים בשלישיה אשר דומיננטי יותר . בני בעצם נגרר אחריו הרבה פעמים. במצבים בהם שלושתם ביחד ושני החברים משחקים ביניהם והוא קצת נדחק הצידה נוצר אצלו תסכול וזה משפיע עליו לרעה. הוא גם פחות אתלטי משניהם וזה מקשה עליו לעמוד בקצב שלהם כשהם רצים, משתוללים וכיוצ"ב. אין לו בעיה ללכת ולהזמין גם ילדים אחרים אולם אין את אותה כימיה ורב הילדים כבר מחוברים בעצמם לקליקות אחרות. שאלתי היא האם להפריד ולפרק את השלישיה לקראת כיתה א'. הפחד שלי שהוא ימצא את עצמו לבד ומדוכא מההפרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    'שלישיה' בעייתית

הוספת תגובה

• שלשיית חברים

מיכל שמש
    11/01/2009

הייתי ממליצה לך להתיעץ עם הגננת, שמלוהו את הילדים שעות רבות ביום. הגננת תוכל להעיד על המידה בה הקשר מגביל או משרת את הילד, והאם יש לו חברים אחרים. וניתן יהיה לשקלל את הנתונים ולשקול תועלת מול נזק בהפרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מירי
    11/01/2009

רקע:ילדה בת 7, יש לה אח בן 12.אנחנו גרושים ואני גרה עם בן זוג כבר שנתיים וחצי. יש להם יחסים מצויינים והיא מאוד אוהבת אותו. אבא לוקח אותה ואת הבן הגדול פעם בשבועיים לבית של ההורים שלו. אתמול,כשהיא חזרה מאבא, היא הייתה מאוד לחוצה (היא אמרה שזה נאוד מלחיץ אותה). היא סיפרב שאח של אבא ( בן 27) ביקש ממנה שתנשק אותו בלחי, אז היא נשקב, ואז ביקש שתנשק אותו בשפתיים, אז היא אמרה שלא בא לה. מה אני עושה? כשאני אומרת לה שהיא עשתה נכון, היא אומרת לי : אל תאגידי לי את זה כי אני נלחצת. כל הזמן אומרת לי :"אמא, בואי נשקח את זה" ובכל זאת חוזרת לזה. אני ממש לא יודעת איך להגיב. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• ילדה ששומרת על עצמה היטב

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

מירי שלום,
    הדרך בה בחרת לחזק את בתך על תגובה היא תואמת ומוצדקת. הילדה שלך חשופה ללחץ לקיים מגע גופני לא תקין מצד הדוד שלה, ועלייך לעשות כל שניתן על מנת שהיא לא תמשיך לסבול מלחצים נוספים כאלו. המצב הזה מטריד מאוד, שכן זה מאוד מאוד לא תקין שילדה בת 7 תנשק דוד בן 27 על השפתיים.
    חשוב מאוד שתחזקי את בתך על הצורה בה שמרה על עצמה, ותסבירי לה שגם אם הדוד האהוב מבקש דברים כאלו, הדבר מעיד על בעיה שלו ועליה להימנע מלשתף פעולה.
    כדאי שתשוחחי עם בתך על הצורך לשוחח על הנושא עם אבא. חשוב שתסבירי לה כי אבא יכול לשמור עליה שלא ידרשו ממנה לעשות דברים גופניים שאינם מוצאים חן בעיניה. במידה והיא מסרבת, המשיכי להדגיש את המסר של שמירה על הגוף, ושל סוגי המגע המתאימים והלא-מתאימים בין ילדות קטנות לבין גברים.
    טוב שאת שומרת על בתך ושהיא ידעה לשמור על עצמה.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חרדתית?
    מאי
    11/01/2009

בת 11 לפני כ- 3 שבועות מדי ערב עם הגיעה הביתה לאחר פעילות חברתית /חוגים/ חברות החלה לבכות ולומר שיש לה מן רעד פנימי בתוך הבטן לא רוצה לאכול מפחד שבטן תכאב או שהיא תקיא, מבררת כל הזמן עם הפנים שלה לבנות או יש לה חום ,מילדה שהולכת לישון אחרי כולם הפכה לילדה שנירדמת בשעות ערב מוקדמות עם בקשות שונות לפני השינה לחבק אותה להיות לידה עד שתרדם לשים דלי ליד המיטה ,מילדה שמטורפת אחר מוסיקה מהבוקר עד הערב בתנועה תמידית ,מבקשת לאחרונה לא להשמיע מוסיקה בבוקר כי זה עושה לה רע . הילדה הינה מדהימה חברותית מה שניקרא ילדה מוצלחת בבית הספר אין שינוי התנהגותי חברתי לימודי (לאחר בירור עם המחנכת ) הכל קורה עם בוקר שהיא קמה עם "רעד בבטן" לדבריה ולעת ערב עם הגיעה הביתה והתכוננות לשינה. אובדת עצות מבקשת עיצה עזרה מה עושים???????? נערכו בדיקות בריאותיות והכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חרדתית?

הוספת תגובה

• התנהגות חרדתית

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

מאי שלום,
    אכן התנהגויות המבטאות חרדה אצל הילדה, ומעוררות חרדה אצלכם.
    רצוי להתייחס לחרדות של הילדה בשתי רמות: ראשית, להרגיע את החרדות הנוכחיות ככל שניתן. למשל, ללמד אותה ללטף את הבטן ולחמם אותה (על-ידכם או בעצמה, אפשר להשתמש גם בכרית חימום), להציע שתיקח איתה חפץ שיכול להרגיע אותה ולדאוג שיהיו בבית מאכלים שידועים כמרגיעים בזמן כאבי בטן, כמו אורז לבן ובננות. כרגע הילדה זקוקה לכך שתהיו זמינים ונוכחים ככל שניתן. ניתן גם להכין דלי ליד המיטה, עד שהחרדה מפני הקאה תחלוף.
    בנוסף ובמקביל, חשוב מאד שתבדקו עם הילדה מה עורר את החרדות הללו לאחרונה. האם, למשל, הרגישה צורך להקיא או להתפנות ונמנעה מכך, האם העירו לה על המראה שלה או על אכילתה, או האם אירע משהו אחר שעורר מצוקה.
    במידה והחרדות ממשיכות עוד מספר שבועות והילדה לא מצליחה להירגע, מומלץ לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
    בהצלחה וחזרה מהירה לשגרה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות על המענה המהיר

מאי
    11/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10
    דידי
    11/01/2009

שלום רב , אני אמא לשלושה ילדים ילד בן 10 ושתי בנות בנות 7 ו 5. הבן שלי מאופיין מצד אחד ברגישות גדולה בפנים ומצד חספוס כלפי חוץ . הוא ילד מוכשר שנוגע קצת בכל דבר ואף פעם לא ממש מרוצה מהתוצאות של עצמו. הוא חי תחת "מה יגידו או מה יחשבו עלי" למרות שהוא לא יודה בזה. הוא מקובל חברתית ואהוד המורים . בבית, הוא לא מסתדר עם הבת הגדולה מאז שהיא נולדה. הוא מכריז שהוא שונא אותה... אני מודאגת מהקיצוניות שבתגובות שלו. להלן פירוט מקרה , היא הקניטה אותו הוא דחף אותה אנחנו הענשנו אותו בגלל השימוש באלימות פיזית , העונש: לא לראות תכנית טלויזיה מסויימת בערב . התגובה הייתה בכי , ולאחריו שיחה איתי על כך שהוא כשלון ,, שונא את עצמו, אין לו מקום בעולם והוא אף פלט בחיים הקצרים שיהיו לי אני ..... תוך כדי שהוא מרביץ לעצמו - כשהוא היה לבד בחדר. זו אינה הפעם הראשונה ואני יודעת שאם באותו רגע היינו מוותרים והוא היה רואה טלוויזיה הכל היה נעלם כלא היה . אבל, לא ויתרנו. אני חוששת מהתגובות ומהאמירות האובדניות . חשו לי לציין שאנחנו בית מאוד יציב . שם גבולות ולעיתים אף נתפס כנוקשה . מצד שני , הוא ילד שמקבל לרב את מה שהוא רוצה כל עוד זה פרופורציות ומתוך מודעות למצב כלכלי, סדרי עדיפויות, וכו'... ככלל , החשיבה שלו היא בוגרת , ביקורתית מאוד, ואף צינית . עניין נוסף הוא השינויים הפיזיים שהוא התחיל לעבור וביניהם שינוי גופני . הוא התרחב מעט לאחרונה והוא מרגיש כבד ו "לא נוח לי עם הגוף שלי " . הוא עוסק בפעילות גופנית ונראה לי שזה מהמקום של לא להשמין . אני מדברת איתו הרבה על חשיבות של תזונה נכונה ומדגישה שאין מקום לדיאטות וכי האוכל שאנחנו אוכלים בבית הוא בריא וטוב לו . יחד עם זאת הוא מודאג מכך שהוא אוכל כמויות גדולות.... אשמח לקבל חוו"ד ? דידי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10

הוספת תגובה

• ילד במצוקה רגשית

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

דידי שלום,
    הדברים שציינת הם מטרידים מאוד. בנך נשמע במצוקה רגשית רבה ביותר, סביב הדימוי העצמי הנמוך שלו, העימות יוצא הדופן בעוצמתו עם האחות הקרובה אליו בגיל והסימנים לקווים של דימוי גוף לקוי ואכילה לא תקינה. כל אלו הם הקצנה של תהליכים טבעיים שילדים בגילו עוברים.
    טוב ששמת לב לדברים שציינת, שכן כדאי לגדוע את הבעיות בעודן קטנות.
    מומלץ שתפנו לטיפול אצל פסיכולוג המטפל בילדים, שיוכל לעבוד עם הילד ולתת לכם הדרכה כיצד לסייע לו.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים חברותית
    ענת
    11/01/2009

שלום, בתי בת השנתיים מאוד חברותית. הבעיה היא שבכל פעם שאנחנו נמצאים אצל אנשים אחרים בין אם היא מכירה אותם זמן רב או לא היא בוחרת אחרי זמן הסתגלות מסויים ללכת לשבת עליהם ולשחק איתם והיא מצעלמת מאיתנו כמעט לכל אורך הזמן. במקרים רבים אנו קוראים לה שתבוא להיות איתנו והיא מסרבת. האם ההתנהגות הזו תקינה? רוב הילדים שנמצאים בסביבה נצמדים בדרך כלל להוריהם ורק בתי מעדיפה להיות עם אחרים. חשוב לציין שכשאנחנו לבד איתה היא מאוד מחוברת אלינו ואנו נהנים יחד שלושתינו (היא בת יחידה). בתי נכנסה לגן בגיל שנה וחצי ועד אז הייתה איתי בבית. היא הסגלה בגן מאוד מהר אך כשאנחנו באים לקחת אותה אחר הצהריים היא רצה אלינו בשמחה. למרות זאת כשיש אנשים אחרים בסביבה היא מעדיפה להיות איתם. האם משהו לא בסדר? תודה רבה, ההורים

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים חברותית

הוספת תגובה

• בת שנתיים חברותית

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

ענת שלום,
    מרבית הילדים אכן מעדיפים את חברת הוריהם במצבים לא מוכרים, אך אין זה אומר שההתנהגות של בתך אינה תקינה. ייתכן כי היא ילדה חברותית מאוד, וכי נתתם לה בסיס מספיק בטוח כדי לצאת ממנו לחקור חברה חדשה. לטעמי חשובה התחושה שלכם בעת שהדבר מתרחש - האם אתם חשים כי היא פונה לזרים ללא היכרות מספקת או ללא שיפוט מתאים, האם היא נצמדת אליהם כדי להכעיס אתכם או מתוך נסיון להתרחק אליכם, וכדומה. במידה והתשובות לכך הן שליליות, לא נראה לי שיש סיבה לדאגה, וניתן לתפוס את הילדה כילדה חברותית באופן מאוד בולט לגילה.
    אני מציעה להתייעץ גם עם הגננת לגבי התרשמותה מהילדה והקשרים החברתיים שהיא יוצרת בגן.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות התנהגות
    שירלי
    10/01/2009

לבני בן ה 4.5 יש בעיות התנהגות חמורות בעיקר בגן עד לפעמים להתקפי זעם חריפים ללא שליטה. הגננת דורשת שניקח טיפול מקצועי לטיפול בבעיה וחייבת בנוסף לדווח. רציתי לברר מה האפשרויות העומדות בפנינו שגם יעזרו כעת וגם לא יפגעו בילד מאוחר יותר שהעניין נרשם. האם הטיפול מומלץ שיהיה פרטני או דרך הקופה. צריכים עזרה במיידי בתודה מראש ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות התנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

שירלי שלום,
    לא ברור לי למי מדווחת הגננת, ומה את חוששת שיפגע בילד בהמשך חייו. בסה"כ כעת הוא בן 4 וחצי.
    אני ממליצה לפנות לפסיכולוג שעובד עם ילדים ויש לו ניסיון בבעיות התנהגות. במידה ואת מוצאת כזה באמצעות הקופה, מה טוב. תוכלי גם לפנות למרפאה ציבורית באיזור מגורייך. אציין, כי פסיכולוגים חייבים בחובת דיווח על ילד הנמצא בסיכון, ללא קשר להאם הקליניקה היא פרטית או חלק ממוסד מסויים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם צד אחד של המשפחה
    US
    10/01/2009

מה עושים עם הצד האחר? המשפחה של בעלי מאז ומתמיד מידרה אותו בדרכים שונות ומשונות והוא מעולם לא היה קרוב לאחיותיו ולהוריו. ניסינו במשך מספר שנים לקיים קשר איתם (לפני שנולדה הילדה) וזה לא הלך יפה. אימו קרה וחסרת רגישות ומרוכזת בעצמה (והיא די הקובעת שם). הילדה המקסימה נולדה והבלגנו על התנהגותם כדי לנסות שוב. הם לא הסכימו לדבר על הדברים (אמו מפחדת מתקשורת כנה ואמיתית) ולכן הכל נשאר בפנים אצל כל אחד, עובדה שהוכיחה את עצמה גרועה מאוד. לאחר שנה היה שוב פיצוץ לאחר שאני לא יכולתי לשאת יותר את התחושות הקשות שרבצו עלינו בכל מפגש איתם. הפעוטה שלנו בת שנה וחודשיים, היא לא ממש מכירה את הצד של בעלי כי לא ממש טרחו לבוא ולבלות איתה זמן (הסבתא טוענת שקשה לה להגיע באמצע שבוע והיא לא מראה מאמצים במיוחד לבוא למרות שהיא יכולה). זה לא נראה שאנחנו הולכים להיות משפחה אי פעם. זה מאוד מורכב אבל בגדול אין רצון ממשי מצידם חוץ מ"לחפש" אותנו בכל דבר שאנחנו עושים ולעשות מזה מטעמים מאחורי גבינו. באמת עצוב אבל לפחות יש את הצד שלי שאוהב בלי תנאים ובלי סוף! שזה מאוד חשוב בשבילנו. רצינו לשאול - מה אומרים לילדה? אני מעדיפה את האמת אבל עד איזו מידה? מתי היא מתחילה להבין והאם היא תזכור אותם? אני אעשה הכל כדי לצמצם את מידת הפגיעות בה ולתת לה להבין שהיא לא הבעיה אלא הם! תודה רבה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם צד אחד של המשפחה

הוספת תגובה

• אולי צריך לציין

US
    11/01/2009

שהדגשנו בפניה שתעשה את החלטותיה עכשיו ושלא נסכים שהיא תיכנס ותצא מחייה של ביתנו כאוות נפשה או לפי מידת שביעות רצונה מהיחסים ביננו. היא כבר עשתה זאת, נעלמה לכמה שנים וחזרה (לפני שהבת נולדה). אני לא רוצה שתעשה לה נזק שכל פעם תיעלם ותחזור, היא לא חושבת על הנכדה אלא על עצמה. הסבתא השנייה לעומת זאת, הנכדים הם כל עולמה גם אם קשה לה להגיע או שבאותו יום לא התייחסתי אליה בחיוך. היא מרוכזת בהם ולא בעצמה. כך שיש פה 2 קצוות ולכן כ"כ קשה לנו להבין איך סבתא לא צמאה לקשר עם נכדתה. אלא עושה לנו תנאים ו"טובה". היא לא אומרת לנו מה היא רוצה, היא מחכה שנרדוף אחריה (מצטערת שזה נשמע ילדותי אבל זה באמת המצב). מאוד קשה לנו להחליט מה נכון עבור בתנו. האם צריך שהצד הזה יהיה קיים בכל מחיר כי יום אחד היא תתחיל לשאול שאלות? או שאם הצד הוא כ"כ גרוע ביחסו והתנהגותו אולי עדיף שלא יהיה בכלל מגע בינהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכים לתשובה (ראינו שענו לכולם)

US
    11/01/2009

ההודעה עברה לדף השני, אולי נשכחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרש עם סבתא

מיכל שמש
    11/01/2009

עדי שלום,
    מהודעתך ניתן לחוש את רגישותכם הרבה לצרכים של ביתך, וכן את רצונך העז לשמור על יחסים תקינים עם בני השמפחה. חשוב שלא תיתנו ליחסים עם המשפחה מורחבת לפגוע בסולידריות הזוגית שלכם.
    לגבי הילדה - אין לי תשובה חד משמעית. הילדה יכולה לחיות עם תחושה שיש סבתא אותה רואים לעתים רחוקות בלבד. אם נושא זה לא מקובל עליכם כהורים, ואתם בוחרים לנתק את הקשר כליל, הרי שכשהילדה תגדל ניתן יהיה להסביר לה שקיימת סבתא, אך אין קשר איתה. כשתגדל עוד יותר תוכל לפנות אליה בעצמה אם תרצה.
    בכל מקרה תחושת הילדה תהיה תלויה במסר שאתם תשדרו לה. המשך הקשר עם הסבתא תוך מרירות רבה אינו בריא, ומאידך גם להפסקה חד צדדית של קשר זה יש מחיר.
    חשוב לזכור לצד ה"אין" גם מה יש לילדה- הורים אהובים, סבתא מסורה מצד אחד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

US
    12/01/2009

אנחנו באמת מאוד רגישים לצרכיה של בתי כי למדנו הרבה ממה שעבר על בעלי בנוגע למשפחתו. מעבר לכך יש פה עניין של אפליה שבטח תועתק באופן טבעי מבעלי ואחיותיו לילדים שלנו מול הילדים של אחיותיו. וצריך לדעת גם איך להתמודד עם זה. העניין מורכב ולאור משחקי הכוחות שמתנהלים מולנו החלטנו לפנות לייעוץ פרטני בנושא. כי לצערנו יש ששוכחים שמדובר פה בילדה קטנה תמימה ומקסימה שעושים לה עוול. זה משהו שיהיה קשה לעבור עליו לסדר היום. אנחנו מבינים שאין תשובות ברורות ומדוייקות מה עושים ולכן נתייעץ בכל שלב של חייה עד שנראה שזה לא עניין אצלה יותר, בתקווה שזה יקרה... כי באמת שלא מגיע לה להיות באמצע כמו שמכניסים אותה. אני מניחה ששהמלצה היא על פסיכולוג המתמחה בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני צדדים למטבע

שני
    17/01/2009

שלום רב, אני אחת מאותן אחיות המצוינות במייל השאלה המקורי. רציתי להתייעץ עמך מיכל כיצד על אמי (סבתה של הילדה) להתנהל מול אשתו של בנה ואם נכדתה, אשר כתבה לה את הדברים הבאים (דוגמית קטנה מיני רבים). חשוב לי לציין שגם על התכתובת ביניכם אני יודעת כי היא דאגה לעדכן אותנו ולשלוח לנו לינק... "....אני מעוניינת לדעת האם את רוצה להיות חלק מהחיים של תמר או לא (קובי יעשה מה שאת עושה הרי)..... אם כן, צריך לקבוע את התנאים (אם הזמן יאפשר לך את בטח עסוקה כרגע עם התאומים, מעניין האם לקחת כבר ימי חופש, הרי גל תבלע את הכובע בסוף!...). אני רוצה להדגיש בפניך שאני לא מוכנה שייקח לך שוב 6 שנים עד שהאגו יאפשר לך ליצור איזשהו קשר. לא נלחמת על קשר עם אסף (הבן שלך!!!) בעבר בגלל ענייני כבוד מטופשים. בחרת להיפגע (אלוהים יודע ממה) ולהיות האישה הקטנה והמסכנה, הקורבן האומלל שכולם צריכים לרחם עליו. לכן אני בטוחה שלא תילחמי גם על תמר אבל אני חוזרת ומדגישה !!! החלטתך היום תקבע את העתיד! אני לא מוכנה שתחזרי לחייה של תמר בעוד X שנים כשיתחשק לך. כשזה היה רק שנינו (אסף ואני) ישבתי בצד בשקט וריחמתי עליכם שזה מה שקורה במשפחתכם ואף אחד לא טורח להציל את המשפחה...." אני תוהה, מדוע עדי טוענת כי היא נלחמת להכניס לחיי בתה, סבתה שעל פי דבריה הייתה אמא נוראית? וכיצד יכולה הסבתה ואני כדודתה להסביר לה את ההתנהגות ביום מן הימים שהילדה תגדל ותחפש אותנו? המון תודה על הסבלנות. שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מעריסה למיטה
    רוני
    10/01/2009

בתי נולדה כפגית בשבוע 29 כיום היא בת 8 חודשים כרונולוגי (5 חודשים מתוקן) עד כה היא ישנה במיטונת, עריסה הצמודה למיטתינו (עריסה במידה 48*85 סמ) כעת נראה שהיא מתחילה להיות גדולה על העריסה קיבלנו מיטת תינוקות במידה סטנדרטית אלא שהפער בין העריסה האינטימית למיטה נראה לי מאוד גדול האם ישנן המלצות לגבי שלב המעבר הזה, גם בשלבים/גדלים השונים של הריהוט וגם בסידור המיטה ובהקניית הרגלים חדשים? * לציין שהמיטה תהיה עדיין צמודה למיטתינו, פשוט הרבה יותר גדולה הרבה תודה רוני

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מעריסה למיטה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    11/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=114 id=link]פגים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקטים עם ילדה
    romi
    10/01/2009

שלום אני אמא לשתי בנות 7.5 ו2.5 ביתי בת ה7.5 היא ילדה מד הימה ואהובה ומאוד חיובית . היא מאוד בוגרת לגילה גם שכלית (160 IQ) וגם מבחינת מראה. היא מוכשרת מאוד ומצתיינת בכל מה שהיא נוגעת למרות שבגלל היותה מפונקת מאוד היא רגילה שדברים באים לה בקלות ולא ממש אוהבת להתאמץ. הבעיה מתחילה ונגמרת בזה שלילדה מאוד קשה לקבל מרות ובכל דבר המילה האחרונה צריכה להיות שלה דבר שמהר מאוד מעלה לי את "הפיוזים" ומתחילה מלחמת צעקות שלא נגמרת כשהיא מתבקשת ללכת לחדרה (ניסיון לסיים את התקרית) היא מתחילה לצעוק עוד יותר וכך זה ממשיך אני לא מצליחה לעצור ולסיים את הדרמה הזו בדרך כלל זה נגמר בצרחות ואיומים . זה די על קצה המזלג אבל אשמח לתגובה כי אני נשברת ולא יכולה יותר הגעתי למצב שלא בא לי להתחיל שיחה עם הילדה כי אני יודעת שבאיזה שהוא שלב תתחיל הדרמה ואין לי כוח תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונפליקטים עם ילדה

הוספת תגובה

• קונפליקטים עם ילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

רומי שלום,
    נראה שיש פער בין ההתפעלות שלך מהילדה (התפעלות המבוססת על מציאות) שאותה היא בוודאי חשה (וטוב שכך), לבין המסר לילדה שאת האמא ואת קובעת כיצד דברים יתנהלו, אפילו שהיא ילדה מאוד פקחית.
    הנושא של גבולות הוא משמעותי ביותר בחינוך ילדים. חשוב שתחליטי בשיתוף אבי הילדה, מהי ההתנהגות הרצויה בעינייכם ובאלו סנקציות אתם מתכוונים לנקוט במידה ותמרה את פיכם. לאחר מכן, שבו עם בתכם ושוחחו עמה על כך. חשוב מאוד להבהיר שתי נקודות חשובות בשיחה עם הילדה: 1) אתם ההורים ואתם אמונים על קביעת האג'נדה המשפחתית.
    2) צעקות ואיומים אינם מקובלים בבית משני הצדדים.
    לאחר מכן, חשוב שתנקטי בתגובה עליה החלטתם מראש, במידה ובתכם ממשיכה להתנגד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה בנושא גמילה
    מיכל
    09/01/2009

שלום, פניתי בעבר בשאלה לגבי בני בן השנתיים וקצת - התחלנו איתו תהליך גמילה והוא גמול כמעט לגמרי מקקי. מפיפי הוא איפהשהו באמצע. לפני כחודש הורדנו לו (ביוזמת הגננות) חיתול בשעות הערות אך הגננות אמרו לנו שבדיעבד, התחושה שלהן היא שהוא עוד לא בשל, הוא אינו מתוסכל אם מפספס, אינו מאוד מתלהב מעניין הגמילה ובמקרים רבים עושה פיפי רק כי מזכירים לו. היתה מחשבה לסגת מתוך תחושה שיש יותר מידי עיסוק סביב זה וזה יכול להפוך מתסכל עבורו אך אני חוששת מחווית כישלון כי הוא כבר התרגל להסתובב בלי חיתול בשעות הערות. הגננת הציעה לעשות משהו פחות דרסטי - להאריך את השעות שבהן הוא עם חיתול בלי לעשות מזה עניין או לדבר על זה. כלומר, להקדים את השעה שבה שמים לו חיתול לצהריים ולא למהר להוריד אותו לאחר שמתעורר בהנחה שהוא לא ממש מבין אם שמים לו חיתול באחת עשרה או בשתים עשרה (ממש לא מפריע לו להיות עם חיתול). היא אמרה שבאביב יהיה יותר קל ותהיה קבוצה של ילדים שייגמלו ביחד ושעד אז יהיה במין מצב ביניים.על פניו זה נראה לי כפיתרון טוב כי אני גם לא רוצה לשחוק את סבלנותן של המטפלות. רציתי לשמוע דעה מקצועית. החשש היחיד שלי הוא שבאביב הוא יצטרך לרכז מאמץ כדי להיגמל לגמרי ואני שואלת את עצמי אם הגרירה של הגמילה לא תעייף אותו ואיכשהו יאבד המומנטום. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה בנושא גמילה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/01/2009

מיכל שלום,
    נראה לי כי עניתי בעבר לשאלתך המקורית.
    גם הפתרון שהגננת הציעה הוא פתרון מתאים. ההחלטה אם לבחור בפתרון הזה או אחר תלויה בהיכרותך עם הילד.
    לטעמי, כל פתרון בו מניחים כרגע לנושא הגמילה מפיפי בלי שיחות מרובות על הנושא ועם הפחתת האירועים של פספוס, נזיפה, החלפת בגדים - הוא טוב. כך גם תימנעי מתחושה של גרירת הגמילה, אלא תפסיקי את הגמילה וכולכם תחזרו באביב עם כוחות מחודשים. כרגע לפי מה שתיארת בנך לא נמצא במומנטום כי אינו מעוניין בגמילה ואינו מוטרד מאי הצלחתה כעת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגננת
    קרן
    09/01/2009

שלום רב אני גננת בגן ילדים יותר נכון סייעת שמתנהלת כמו גננת יש לי בכיתה ילדה מקסימה חייכנית שבשבועיים האחרונים היא מתנהגת מוזר גם בבית שלה. בגן זה מתבטא בצעקות ברגע שילד אחר מתקרב אליה או מנסה להתקרב למתקן בו היא משחקת או אם יושבים הרבה ילדים בחדר אוכל ופתאום יותר מידי מתקרבים אליה היא גם צורחת לכן אנחנו שמים אותה על כיסא גבוה (היא בת שנה וחצי) מסתבר שגם בבית היא מאוד רכושנית לדברים שלה. השאלה שלי האם באמת זה הגיל של רכושניות ובגלל זה כל הסימנים או שאולי יש סיבה אחרת לזה כי אף ילד אחר לא מתנהג כמוה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגננת

הוספת תגובה

• רכושנות

זהורית אסולין שמחון
    09/01/2009

רכושנות היא תכונה טבעית בגיל זה ואף חשובה להתפתחות העצמי. ייתכן שאינכם רואים זאת בגן בצורה בולטת יותר כיוון שילדים רבים מבינים את הכללים בגן ושהרכוש הוא משותף. לגבי הכעס באוכל הוא נשמע לי ממקום אחר ולא של רכושנות, ייתכן שכשיושבים יחד זה מעורר המולה ורעש שמקשה עליה, אם הישיבה על הכסא הגבוה מסייעת לה אז זה בסדר. בגן כדאי לנסות ולסייע לה לחלוק, להבטיח שיש דברים שהם שלה ולא יגעו ללא רשותה (מוצץ, בקבוק, מגבת , מזרון) ויש דברים שאפשר לחלוק כמובן שזה יהיה תהליך הדרגתי והשינוי לא יקרה בבת אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שאוהב את אבא ומתעלם מאמא...
    אמממא
    09/01/2009

בוקר טוב. אני כותבת מתוך יאוש ועצבות, כי אני כבר לא יודעת מה לעשות. בני בן שנה וחצי, בן יחדי. עד גיל שנה וחודשיים הייתי איתו בבית, מספטמבר הוא נמצא במשפחתון. מה שמאוד מתריד אותי זהו הקשר בינינו. הוא מעדיף את אבא שלו על פני ממש מובהק. כלומר הוא פשוט מתעלם ממני. בבוקר כשהוא מתעורר ואנו לוקחם אותו אלינו למיטה. הוא לא מתייחס אלי בכלל. הוא שוכב ליד אבא, מנשק אותו , משחק איתו וכו. ואני שוכבת בצד והוא אפילו לא מסתקל אלי. כשבעלי יוצא לעבודה, הוא פורץ בבכי, אם הוא הולך לשרותים הוא בא אחריו ובוכה ליד דלת. הוא מביא לו משחקים, רץ אליו כשרואה אותו ועוד הרבה דוגמאות. והבעיה היא שכלפי היחס שלו שונה ממש. אם אני יוצאת והוא נשאר עם בעלי. הוא אפילו לא מסתכל לכיווני וממשיך בעיסוקיו, אפילו אם אני אומרת שאני יוצאת. אני אלך לשרותים, לחדר אחר והוא לא שם לב לזה, אם זה אבא הוא מיד יבוא אחריו. אני מאוד מתוסכלת ועצובה, כועסת על בעלי ועל בני. בוכה וצעקת. אני יודעת שאומרים שיש תקופות שילדים מעדיפים הורה אחד על פני שני. הבעיה היא שזה ככה כבר יותר מחצי שנה ואפילו מתגבר... אני לא יודעת למה זה קורה לי. תמיד חשבתי שילדים אוהבים את אמא יותר, במיחוד עד גיל 2-3. אז למה ואיך קרה דבר כזה? מה אני צריכה לעשות ? אולי לפנות ליעץ ? מצתערת על האורך, ומאוד אודה על תשובה.

הוספת תגובה

• אהבת אם

זהורית אסולין שמחון
    09/01/2009

לאמא היקרה

יש כל מיני דרכים להראות אהבה, יכול להיות שבנך חש שאת שם בכל מקרה, נוכחות בטוחה עבורו ומובנת מאליה ועל כן אינו חש צורך בכל דקה להוכיח לך את אהבתו. לעומת זאת אולי הנוכחות של אביו והפניות שלו אליו אולי אינה ודאית כמו שלך ועל כן כדי לדאוג להשאירו הוא מבין שעליו להראות לו שוב ושוב על אהבתו לו. איני יכולה לומר לך שלא לכאוב על כך אך הדרך להרגיש אהובה על ידו היא לראות את התפתחותו, אם הוא גדל ומתפתח בהתאם לגילו הרי זה הביטוי החזק ביותר לנוכחות המשמעותית שלך עבורו שם. אם תרצי ללכת לייעוץ הרי בשביל שיעזרו לך לחזק את התחושה שאת משמעותית שם עבורו לא פחות מאביו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה