מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 6 שחוששת להישאר לבד לרגעבתחן07/01/2009
שלום בתי בת ה6 הינה ביתנו הבכורה. ראשית עלי לציין שהיא אכן בוגרת ונפלאה בכל תחום ומסייעת לי רבות עם שני אחיה הקטנים. ישנה רק נק אחת מאז שהיא קטנטונת ועד היום אינה מוכנה להישאר לבדה ולו לרגע אחד- לא ברכב לא כשאני רוצה לזרוק את הזבל ובשום סיטואציה. כמובן שאני חלילה לא מדברת על לעזוב אותה לחצי שעה או במצב מסוכן ברכב שזה כבר הזנחה. לאחרונה הפחד הזה התגבר ומבטא בשני תחומים: 1.כשמגיעים הורים לאסוף את ילידהם מהצהרון היא כבר מתחילה לבכות ולדאוג שלא אגיע (שני דברים לציין לגבי זה- בבוקר אין לה שום בעיה להיפרד ואף מוכנה להיכנס לבדה לגן, ודבר נוסף אכן היא בין האחרונים שאוספים אותה מהצהרון ואני משתדלת שלא אולם מאוד קשה לי) 2. היא כבר לא מוכנה להתארח אצל חברות ורק שיבואו אליה, גם אם אני זו שאקפיץ לחברה ואחזיר איך אני עוזרת לה? ניסינו לעבוד בשטית הנק שכל פעם שהיא לא תבכה היא תקבל נק ובסוף נקנה לה מתנה אבל זה חא עוזר (היא בוכה ואני מרחמת עליה ובכ"ז היא מקבלת נק) אנא, עזרתך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל התוכלי להשיב לי?
בתחן08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מה7.1.09 שלא נענתה
בתחן12/01/2009לגבי בת 6 שלא מוכנה להישאר לבד לרגעתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להישאר לבד
מיכל לופו-שדה12/01/2009שלום בת חן
מדברייך אני שומעת עד כמה את מוטרדת ולחוצה. עם זאת, חשוב לי לציין כי ילדים רבים, כמו בתך, מתקשים יותר לעשות פעילויות ללא ההורים ולעיתים גם מסרבים לבצע פעולות שיכולות להיות אהובות עליהם כמו ללכת לחברים עקב חשש להישאר ללא אמא או אבא. בהנחה שבתך אינה מראה סימנים נוספים של קושי, אינה נראית עצובה, עצבנית או מכונסת בתוך עצמה, ובהנחה שתפקודה בבית הספר ובבית הוא טוב, כך שאין ישנויים בדפוסי השינה והאכילה שלה והמורה לא מדווחת על קשיים כלשהם, אפשר לעזור לה בכמה צורות:
קודם כל, חשוב לתת לגיטימציה לפחדים שלה. הפחד שלה לא תמיד הגיוני, ולכן לא תמיד עוזר להסביר לה שאין לה מה לפחד. מאוד חשוב לא להיות ביקורתיים כלפיה ולא לתת לה תחושה שהיא תינוקות בגלל הפחדים שלה. חשוב כי תאמרו לה שאתם מבינים שהיא מפחדת ותשוחחו איתה בצורה רגועה על מה לדעתה היה עוזר לה לפחד פחות. ניתן לשאול אותה אם יש לה חלומות או מחשבות על פרידה.
בעניין החברות ניתן אולי למשל שתבואי איתה לחברות שלה בהתחלה ובפעם השלישית או הרביעית תשאירי אותה שם לפרק זמן קצר כאשר היא יודעת מתי את חוזרת. בהדרגה אח"כ אפשר להרחיב את פרק הזמן שאת הולכת ומשאירה אותה. ניתן גם בשלב זה להזמין חברות אליהם הביתה. חשוב לחזק את הקשר שלה עם החברות ולא לבודד אותה בגלל הקושי.
שנית, לגבי החיזוקים שניסיתם, במקום נקודות, נסו לחזק אותה על מה שהיא כן מצליחה לעשות. חזקי אותה על כל פעם שהיא מוכנה להישאר בלעדייך, גם לכמה דקות בלבד בתוך הבית שלכם אפילו. כאשר יש חרדה חשיפה הדרגתית מאוד עוזרת. לכן, אפשר בצורת משחק לתרגל איתה בבית מצבים שהיא בחדר ואז סוגרים את הדלת ואת מחוץ לחדר ואח"כ מתרחקת קצת וכו'. גם אם לכם כהורים זה מראה לא ביג דיל בשבילה זה כן משמעותי לקבל חיזוק על כל דבר שהיא מצליחה לעשות.
כאשר היא נשארת לבד, הציעי לה, על מנת שתחוש יותר בטחון ושליטה את מספר הטלפון שלך, על מנת שתוכל להתקשר אלייך במקרה הצורך. וניתן גם להציע שאת תתקשרי על מנת לבדוק איך היא מרגישה. אפשר גם להתת לה חפץ שלך שהיא אוהבת לזמן הפרידה, כמו שרשרת או צמיד שיגרמו לה להרגיש טוב יותר.
בכל מקרה, במידה והחרדה ממשיכה והיא גדולה כדאי לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה
בנוסף, חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל את באמת צודקת
בתחן13/01/2009התגובה הראשונית שלי כלפי זה שהיא לא הולכת לחברות היה להתנות עימה שקודם היא תלך לחברה ורק אז אני אזמין אליה, ואת צודקת זה ממש לא עוזר ואין טעם לבודד אותה מחברות, זה באמת נוקשה מידי, ובשבוע שחלף היא הוזמנה כבר 3 פעמים לחברות שהיא אוהבת וסירבה ללכת. אחרי שקראתי את התשובה שלך הגעתי למסקנה שזה לא הוגן כלפי הילדה ואכן אזמין אליה חברות ואז אולי לקראת הקיץ שיהיו ימים יפים יותר אולי היא תסכים- בכ"ז היא כל היום עד חמש לא בבית וזה אולי חסר לה והיא רואה שכבר חושך והיא לא בבית. גם אני מתה להגיע הבייתה אחרי יום עבודה מפרך. לגבי נושא הפרידה השתדלתי כל השבוע להגיע לא בדקה האחרונה ולא לאחר והגננות אומרות שיש שיפור והיא כבר לא כ"כ בוכה כשהורים אחרים מגיעים . פה באמת הייתי צריכה לבדוק את עצמי קודם... לגבי הנושא של להישאר לבד אין עדיין שום שיפור אולם אני לוקחת את העצות שלך בשתי ידיים ואנסה לחזק אותה כי כמו שכתבתי בתחילה היא אכן יד ימיני ובוגרת ועוזרת לי המון עם האחים שלה ואני תמיד נותנת לה תחושה שהיא ממש חברה בשבילי ומיוחדת. נקווה שזה יעזור, הרבה תודה בתחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להעביר לגן עיריה או להשאר בגן פרטיגילת07/01/2009
שלום רבי, אני מתלבטת לגבי שנה הבאה בין להמשיך בגן הקיים- גן פרטי או לעבור לגן עיריה ולהן קצת רקע: בני בן שנתיים וארבעה חודשים, מפותח מאוד לגילו. מדבר שוטף,מנהל שיחות, עצמאי מאוד, חברותי, מפנים ומבין הכל, גמול מחיתולים, שובב, פעלתן, סקרן, משחק במשחקים המתאימים לגיל 4, מפותח מוטורית וורבאלית, בולט ומוביל קסם של ילד ובלי עין רעה כמו שאומרים.. גם הגננת האירה את שימת ליבי לעניין והיא ביקשה את רשותינו לעבוד איתו על חוברות של גיל 4. כיום נמצא בגן עם 13 ילדים בכיתה, מעט ילדים גדולים ממנו בשנה ורובם בני גילו. אנחנו בסה"כ מרוצים מהגן, אך בשנה הבאה רוב הילדים יהיו קטנים ממנו והתכנים בהתאם ואולי אף יהיה לו משעמם בגן, גם היום הוא נמשך יותר לילדים הגדולים המפותחים יותר הרבה יותר מעניין לו איתם. סה"כ נראה כי טוב לו בגן ואני חושבת שבבית אנחנו מעניקים ותורמים רבות להתפתחותו גם כן כמובן בהתאם למה שהוא דורש, הוא מאוד אהב שמקריאים לו ספרים,מדקלם ספרים ונורא אוהב פאזלים ומשחקים. כתינוק מגיל 4 חודשים הוא היה במשפחתון עם 2 ילדים, מגיל 1.8 עבר לגן והיה שם 4 חודשים עד סוף השנה והשנה העברנו לגן הנוכחי. מה שאומר שמעבר לגן עיריה יהיה כרוך בהסתגלות לגן חדש שאגב בגן הנוכחי היה מאוד קל ולא נראה שקשה לו עם מעברים. לשאלתי - האם נכון להעביר לגן עיריה בגלל השלב ההתפתחותי שמן הסתם בגן עיריה יהיה לו יותר מעניין מבחינת חתך הגילאים והתכנים אך מצד שני ילחם על מקומו בין 35 ילדים? או להשאיר אותו במקום בטוח, מוכר ומוגן אך עם פחות גירויים ושפחות מתאים לרמתו ההתפתחותית?הרי שברור שההיבט הנפשי, חיזוק ובניית הבטחון האישי יותר חשובים מהכל. מה היית ממליץ לנו לעשות ומה הקו המנחה לדעתך המקצועית. לתשובתך אודה. גילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל לופו-שדה07/01/2009שלום גילת
אני מבינה את ההתלבטות והצורך לקבל תשובה חד משמעית. עם זאת, לצערי לא ניתן לתת לך תשובה חד משמעית דרך האינטרנט. ממה שאת מתארת נשמע שבנך יוכל להסתגל ולהשתלב בגן עירייה ובאמת להיחשף אולי יותר לתכנים שיתאמו יותר את יכולותיו הקוגניטיביות והרגשיות. עם זאת, י ישנם יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן ושבסופו של דבר את תצטרכי להחליט בעיקר על סמך ההכרות שלך עם בנך ותחשות הבטן שלך. כמו כן, לפני שהייתי מקבלת החלטה הייתי גם מבקרת בגן העירייה בו הוא עשוי להיות, ובודקת מיהי הגננת והסייעת ומהו הגיל בו מרבית הילדים יהיו. לעיתים בגן עירייה, על אף שיש הרבה ילדים, הגננת מאוד רגישה ומעניקה בטחון ותמיכה רגשית לילדים, ולעיתים הגננות יותר דיקטיות ונוקשות וחשוב לבדוק זאת. כמו כן, כפי שציינת בנך עבר רק השנה לגן הנוכחי, והעברתו שנה הבאה תוביל להסתגלות מחודשת לגן חדש, כאשר לעיתים זה גם שיקול.
אם בכל זאת את מחליטה להשאיר אותו בגן הנוכחי, שהוא גן פרטי, את יכולה לבקש מהגננות שידאגו כן לחשוף אותו לתכנים התואמים יותר את רמתו ובשלותו על מנת שלא ישתעמם בגן ויקבל מענה לצרכיו.
שוב, אני מצטערת שאין לי תשובה חד משמעית, אני ממליצה לבדוק את הגן עירייה יותר לעומק וובסופו של דבר לשקלל את כל היתרונות וחסרונות בהתאם להיכרותך עם בנך. אני מאמינה כי בכל מקרה הוא יסתדר ויתפתח היטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני נוהגת כשורה?לילך07/01/2009
שלום רב בני בן 3.5 והוא נכנס לגן חדש, יחסית התאקלמות בסדר יש לו חברים, אך לא הרבה, בני ילד רגיש מאוד, שקט והגננות אמרו לי שתמיד הן נותנות אותו כדוגמה לכיצד על ילדים בגן לפתור בעיות. ראשית רציתי לדעת האם זה טוב, מבחינת הילדים האם הם אוהבים ילד שתמיד משמש כדוגמה? שנית מותר להביא לגן צעצועים רבים, וכדי לקרב בינו לבין ילדים נוספים בגן אני בבוקר שואלת אותו מה הוא רוצה לקחת לגן והוא אומר שאינו רוצה לקחת דבר, אז אני שוב שואלת ושואלת ושמה בכל זאת באוטו והוא איננו רוצה, אני רציתי שיביא גם צעצועים כמו שאר הילדים וכך יחבור למשחק עימם. יש לציין שיש לו חבר אחד טוב , האם אני נוהגת כשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
מיכל לופו-שדה07/01/2009שלום לילך
מדברייך בסה"כ נשמע שבנך ילד עם הרבה כוחות . הוא הסתגל היטב לגן החדש וכבר יש לו מספר חברים שהוא רכש בכוחות עצמו. לכן, נסי להיות סבלנית והקשיבי לצרכיו של בנך. אם הוא אומר כי אינו זקוק לצעצועים בגן אין צורך בכוח לתת לו, מאחר וכנראה שהוא מצליח להסתדר ולחבור לילדים בגן עם הצעצעוים הקיימים ללא צורך להביא צעצעועים נוספים מהבית. אם את רותה להמשיך ולחזק את הבטחון החברתי שלו בגן, את יכולה ליזום מפגשים עם חבירם מהגן בשעות אחה"צ בביתכם, או בחוג בו נוכחים ילדים נוספים. כמו כן, אם הגננות מחזקות אותו דרך הבאתו כדוגמא בפני שאר הילדים אין בכך דבר רע. סביר להניח כי הן גם מחזקות ילדים אחרים בתחומים אחרים וזה בסדר.
נסי להיות רגועה ולחזק את בנך על השתלבותו בגן עד כה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכולוגית שלוםשלום07/01/2009
ביתי בת ה 7 סיפרה לי לפני שבועיים שגנבה מהמכולת מסטיקים אמרתי לה שזה אסור ושאני לא מוכנה שזה יקרה יותר והיא הבטיחה לי שלא,לאחר שבוע בערך שוב גנב ה מהמכול סוכריה או מסטיק ושוב הגבתי אותו הדבר והיא הבטיחה שלא תחזור על זה .אתמול היינו בסופר היא ביקשה ממתק ולא הסכמתי לקנות לה כי היא מקבלת מספיק וזה יותר מידי (היא מאוד אוהבת ממתקים)וליד הקופות קלטתי שהיא מנסה להכניס משהו לכיס הזזתי אותה ואמרתי לה שאוי ואבוי לה, ששילמתי לקופאית וכשהיא חיכתה לי היא כנראה הלכה לקופה אחרת וגנבה חבילה קטנה של סוכריות ושמה בכיס ,כשהגענו לחניה ליד הבית היא ירדה מהרכב ונפל ה לה חבילת סוכריות שהיא גנבה,שאלתי אותה מה זה והראתי לה שאני מאוכזבת היא אמרה לי אמא לא יכולתי להתאפק זה כ"כ גירה אותי. אמרתי לה שאני צריכה לחשוב מה לעשות היא אמרה לי בבקשה אל תספרי לאבא אמרתי לה שאני עוד לא יודעת ואולי אני אספר לו ונראה מה אנו עושים בנדון. אני חייבת לציין שלא נתתי לה עונש או כעסתי עליה כי בפעמים הראשונות שהיא גנבה היא באה לבד לספר לי ואני פוחדת שאם אני יכעס עליה או יתן לה עונש היא אולי תמשיך לגנוב ואני לא ידע מזה. אני לא יודעת מה לעשות לבעלי סיפרתי והיא לא יודעת מזה שסיפרתי לו עדיין ,ובכלל מה לעשות לתת עונש אולי עונש חמור או משהו אחר זה מאוד מפחיד אותי ומטריד אותי הסברתי לה שגם אותי לפעמים דברים מגרים ואני לא גונבת וזה אסור אבל עובדה שזה חוזר על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבות אצל ילדים
מיכל לופו-שדה07/01/2009שלום
אני שומעת עד כמה את לחוצה ומוטרדת מהתנהגותה של בתך. ראשית, חשוב לי לומר כי גניבות אצל ילדים בגיל בית הספר הינן מאוד נפוצות, אך כמובן אינן רצויות. לרוב, זוהי התנהגות שחולפת עם ההתבגרות ואינה מסמנת בעיה חמורה יותר. אולם לעיתים זה כן עשוי להצביע על מצוקה רגשית כלשהי. לעיתים הגניבה יכולה להיות עקב פיתוי גדול וקושי לעמוד בו, כמו שבתך מתארת, ואז בהחלט ישצורך לשים גבולות ברורים תוך הבהרה של ההבדל בין מה שלה ומה לא שלה, גם היא מאוד חפצה ורוצה משהו במכולת. ניכר כי את עשית זאת וחשוב כי תמשיכי בכך. אני גם הייתי כן אומרת לה שאת תשוחחי על כך עם אבא לא כדי שיעניש אותה אלא כדי שתדע שגם אבא מודע לכך וגם אבא יכול לשוחח איתה על כך, לא בהענשה אלא בשיחה והעברת גבול ברור לגבי החוקים של מה מותר ומה אסור. לעיתים גניבות בגיל של בתך נובעות מחיפוש תשומת לב, או מרצון להשתלב חברתית, ולכן נסו גם לבדוק איתה מה חשבה לעשות עם המסטיקים או הסוכריות. האם רצתה לחלק אותם בכיתה לחברות? מאחר ולעיתים ילדים עושים זאת כדי לרכוש חברים.
בכל מקרה, חשוב לבחון ולראות את התמונה הכוללת, האם ישנם סימנים נוספים למצוקה כלשהי אצל בתך בזמן האחרון? מהו מצבה החברתי והלימודי בבית הספר?
אם אתם מרגישים כי ישנם סימנים נוספים לקושי כדאי לפנות לייעוץ וטיפול פסיכולוגי.
אם לא, שוחחו שוב עם בתכם העבירו לה שוב את הגבולות והאיסור לגנוב, ואם התנהגות זו פוסקת הייתי נרגעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפסיכולוגית
אורית08/01/2009תודה על עזרתך. בפעמיים האחרונות שביתי גנבה היא באה וסיפרה לי לבד ,אמרה לי אמא אני רוצה לספר לך משהו ואל תספרי לאף אחד גם לא לאבא והיא סיפרה שהיא גנבה ממתק וזה גירה אותה, היא יכלה גם לא לבוא לספר לי ולשתוק,זה שהיא באה לספר לי ולא אני גיליתי זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני גנב ממתק מהסופר!!!!!!!!!!!!!!!!
תמר23/12/2009אנו משפחה מסורתית דתית, בני בן ה 5 הלך איתי לקניות, הוא ביקש שאקנה לו ממתק וסירבתי, כי אצלנו נהוג שכל יום שישי כל אחד מילדיי מקבל שקית ממתקים, כך חשבנו אני ובעלי על מנת למתן את צריכת הממתקים בבית.
כאשר הייתי בקופה בני ביקש להסתובב מעט בסופר והסכמתי, לאחר מכן הוא חזר אליי שידו על ביטנו, שאלתי אותו מדוע הוא כך והוא אמר כי הוא צריך לשירותים,
כמו כן ביקשתי את עזרתו והוא מיד הסכים אך טען כי הוא יכול להרים רק דבר אחד בידו הפנויה.
בדרך לרכב הוא אומר לי כי הוא שמא מאתמול מטבעות שוקולד שקיבל מסבו, ואני יודעת שזה לא נכון.
דרשתי ממנו להרים את החולצה והופתעתי שהוא למעשה "גנב" את הממתק מהסופר.
ניגשתי איתו לקופאית ואמרתי לה לידו כי בני לקח את הממתק ולא שילמתי עליו והנה אני מחזירה אותו.
בדרך הביתה כל כך כעסתי עליו וכאשר הגענו הביתה דרשתי ממנו לכנס לחדרו, הוא נכנס והתחבא מתחת לשולחן, כמובן שאמר סליחה והבטיח שזה לא יקרה, סה"כ מדובר בילד חיובי, אבל אני לא מבינה מה קרה לו, ומאוד פוחדת שזה יחזור.
מה לעשות ?????????????????????????????????
מה דעתך על התופעה??????????????????????
מה עושים כדי שזה לא יחזור והאם זה מצביע על משהו????
הוא ילד שלישי בן ארבע אחים, שלושה בנים ובת
זוהי פעם ראשונה שזה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בני לאחר ניתוחמרגלית07/01/2009
שלום רב:בני בן השנתיים עבר לפני שלושה שבועות ניתוח אף, אוזן וגרון לאחר השלושה שבועות האלה בני בוכה לפעמים ללא סיבה עם רגעי זעם .הגננת של בני אמרה לי שגם אתמול בחצר ללא סיבה פתאום הוא התחיל לבכות. ויש עוד הרבה מצבים במהלך היום. שאלותיי היא: האם יכול להיות שלבני יש כעת טראומה מהניתוח וההחלמה? האם בני כועס עלי "שעשיתי" לו משהו רע?. ואם התשובה שלכם היא חיובית איך אוכל להקל על בני. אודה לכם מקרב לב באם תענו לפנייתי בתודה מראש: מרגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרגולית
ד''ר דוד וילנסקי11/01/2009מאד יכול להיות שקשור לניתוח. קצת קשה להתייחס בלי לדעת מה בדיוק עבר עליו סביב הניתוח ובאיזה רמה הוא מתפקד. במידה שהוא ילד שמדבר אפשר לשאול אותו מה הוא זוכר מהניתוח ומה היה קשה לו. כדאי גם לתת לו סט של כלי רופא ולהציע לשחק רופא כדישיכול לשחזר חוויות שהוא עבר אך הפעם הוא יכול לשלוט בתסריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אצל תינוק בן שנהאפרת06/01/2009
הילד שלי בן שנה ועדיין שותה חלב מבקבוק מרבית היום . אני מנסה כל יום (מאז גיל 8 חודשים) לתת לו אוכל מרוסק אבל זה מסתכם ב2-3 כפיות . מרק הוא לא אהב בכלל לכן התחלתי בפירות ולאחרונה הוספתי את מאכלי הבית . מאוד מטריד אותי שהוא לא אוכל טוב את האוכל הרגיל . מלבד זה חלב , מעדנים ודייסה הוא אוהב מאוד ואין לי בעיה עם זה אבל נראה לי שזה יותר מידי " מתוקים " בתפריט היומי שאלתי - האם מספיק "הטעימות " 2-3 כפיות של אוכל רגיל כגון קציצה אורז , אבוקדו בלחם וכו' האם הוא התרגל למתוק ולכן יכול להיות שהוא אוכל רק מה שמתוק לו ? האם להמשיך כך ןהמתין עוד קצת . בעיה נוספת שקשורה לעניין - הוא לא אוהב לשבת בכיסא אוכל ואחרי דקב כבר בוכה ומנסה לקום אני מתעקשת שישב והרבה פעמים צועקת עליו כבר מייאוש ואח"כ מרגישה רע עם עצמי שהוא נבהל שאני מרימה את הקול .. ברור שההתמהגות שלי לא נכונה ואשמח לקבל הנחייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=269 id=link]תזונת תינוקות, תזונת התינוק[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר אצל ילדה בת 5איימי06/01/2009
ביתי בת 5 רגישה מאוד- היא נעלבת מהר מאוד עד כדי בכי ולעיתים אף קשה לי מאוד להרגיע אותה. קשה לה להבין שלא תמיד היא יכולה להיות במרכז העניינים אצל חברים שלדוגמה לא בוחרים לשחק איתה, או לדוגמה בימי הולדת כשישנה פעילות ונבחרים ילדים והיא לא נבחרת. היא השבוע אמרה לי משפט שהיה לי מאוד קשה לשמוע אותו-ילדים כמוני שנעלבים כל הזמן הם ילדים חלשים. אני לא יודעת כיצד להתמודד עם "רגישות היתר הזו" וביחוד עם התחושה שלה שהיא "חלשה". פרט לכך היא מרגישה שישנם ילדים בגן שיודעים הכל בניגוד אליה ואני מרגישה שגם תחושה זו מתסכלת אותה. אני מוכרחה ציין שאני אמא די לחוצה ודי מלחיצה ורציתי לדעת האם התחושה (או נכון יותר לומר רגישות היתר, הזו אצלה היא השתקפות התנהגותי אליה- אם בדאגנות יתר ואם במשפטי "הכבילה" כמו- תזהרי זה ישבר, תזהרי את תיפלי, תזהרי לא לשפוך וכו (כשברור לי כשאני חושבת על כך שאין לי בכלל סיבה לומר את אותם משפטים במרבית הסיטואציות בהן הן נאמרות). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיימי
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום איימי
אני שומעת מבין השורות עד כמה את רוצה לעזור לבתך. מדברייך נשמע שבתך ילדה רגישה מאוד ויתכן כי היא בעלת דימוי עצמי נמוך מעט. ההעלבויות שאת מתארת נשמעות קשורות בעיקר לחוסר בטחון שלה בעצמה, גם מבחינה חברתית. ישנן דרכים שונות לעזור לילד לשפר את הבטחון העצמי שלו, וכן את הבטחון החברתי. חשוב לשוחח איתה על כך שאת רואה כי היא חשה פחות שווה מילדים אחרים בגן ולבודק איתה מדוע היא מרגישה זאת. חשוב לחזק אותה מאוד על הדברים בהן היא טובה ולהדגיש זאת בפניה ובפני הסובבבים אותה. ניתן גם לשתף את הגננת בחוסר הבטחון של בתך ובתחושות שלה על מנת שהגננת תנסה לתת לה תפקידים שונים בגן שיחזקו אותה ויקנו לה בטחון.
אני ממליצה לך להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן בו בתך נמצאת. היא תוכל לעשות תצפית ולייעץ לגננת ולך כיצד לעזור לבתך.
בכל מקרה, על מנת לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לעזור לבתך צריך להכיר אותה טוב יותר ולהבין ממה נובעת רגישותה וחוסר הבטחון. יתכן וכפי שאת עצמך מרגישה ומספרת בפתיחות כי תגובותיה נובעות מהלחץ בו את נמצאת ודרכי התגובה שלך כלפיה. תגובותינו כהורים לילדינו בהחלט עשויות להשפיע על האופן בו הם תופסים את עצמם ויתכן וגם גורם לבתך לחוש יותר לחוצה לעיתים ולרגישות יתר.
לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ והדרכת הורים על מנת למצוא דרכים לשפר את הבטחון של בתך ושלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-6 שוכח ומאבד דבריםאתי06/01/2009
בני בן ה-6 נמצא כעת בכיתה א', מבחינה לימודית הוא בסדר גמור, אך הוא מאבד חוברות, קלמרים מעילים, כתב היד נוראי ובבית אינו מוכן לשבת ולעשות שיעורים. בזמן האחרון עובר עליו משהו ואיני יודעת איך להתנהג עמו. מה שכן לפני כשמונה חודשים נולד לו אח. אך איני יודעת האם זה מקנאה או משהו אחר מאחר ואנו כל הזמן נמצאים יחד הוא עוזר מאוד ושמח לעשות כן. אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום אתי
אני מבינה את הרצון להבין מה עובר על בנך ולקבל תשובה ברורה. עם זאת, קשה לאבחן דרך הפורום. יתכן והקשיים בהתארנות שאת מתארת, וקושי לשבת ולעשות שיעורים קשורים לקשיי קשב וריכוזלעיתים ילדים עם קשיי קשב מתקשים לשבת לאורך זמן, ומרגישים כאילו יש להם קוצים בטוסיק. על מנת להבין טוב יותר את מצבו, כדאי לשוחח עם המורה ולשאול אותה כיצד היא מתרשמת מתפקודו. מאחר ואת מתארת גם שינו שחל לאחרונה בתהנהגות שלו, יתכן והוא במצוקה כלשהי. נסי לשוחח איתו ולומר לו שאת רואה שקשה לו יותר בזמן האחרון ואם יש משהו שמציק לו.
אני ממליצה גם להתייעץ עם הפסיכולוגית בבית הספר על מנת שתייעץ לך ותדריך אותך כיצד לעזור לו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות אצל ילדיםנטלי06/01/2009
הבן שלי בן 5 וחצי , ילד מאוד חכם אבל גם עצבני , כל דבר קטן שלא מסתדר לו , מתחיל לצרוח ולבכות (זה יכול להיות לגרוב גרביים או כל דבר קטן אחר ) מצד שני מאוד חכם ויכול להתרכז שעות על בניית דגם מלגו לדוגמא. בשבועיים האחרוניים ההתפרצויות זעם הגיעו גם לגן , הפך את הגן , זרק ופיזר צעצועים , היום בפעם השנייה , הגננת ניסתה להרגיע אותו אבל הוא מסרב לדבר בזמן שהוא כועס. אחרי המון זמן בבית ושיחות איתו , אפשר להוציא ממנו בכוח מה קרה . אבקש התייעצות לגבי הנושא של עצבנות . יש לציין שבזמן האחרון הוא מבקש לישון בלילה עם אור דלוק והוא מתעורר בוכה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר דוד וילנסקי06/01/2009נשמה שמשהוא עובר עליו ולכן הייתי מציע להתיעץ עם פסיכולוג ילגים כדי להבין טוב יותר מה גרם להחרםה בהתנהגות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות רגשיות?גילה06/01/2009
שלום,בני אורי בן 7.5 בכיתה ב'. לאחרונה חל אצלו שינוי לרעה בתפקוד בכיתה, לא מעתיק, מפטפט, לא מרוכז וכו'............ אציין כי בשנה שעברה הוא היה תלמיד למופת ואילו בתחילת השנה הנוכחית החלה מעין הידרדרות. עוד אציין, כי ממש בתחילת השנה נולד לנו תינוק שלישי במשפחה. אורי הוא הבכור. אני מודעת לכך שלידת אחיו משפיעה עליו אם לטובה ואם לרעה. מה ניתן לעשות אם כך? דבר נוסף, אורי טוען שאין ביכולתו להתאפק כשהוא צריך לשירותים (לקקי) ולכן בורח לו לפעמים בתחתונים, דבר שהוא מאוד לא נעים לו ולא לנו. קשה לנו עם המצב, ואין לנו מושג כיצד עלינו לנהוג. אנחנו משתדלים לומר לו תמיד כמה אנו אוהבים אותו ושהוא מאוד חשוב לנו, ומרעיפים עליו המון אהבה, אך נראה שזה לא מספיק. כיצד ניתן לטפל בו למנוע ממנו להמשיך ולהדרדר? זוהי נורת אזהרה מבחינתינו ואנחנו חייבים לעזור לו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
ד''ר דוד וילנסקי06/01/2009טוב שאת שמה לב לנורה האדומה. הייתי מציע לדבר איתו שאת שמה לב שקצת קשה לו בחיים בזמן האחרון ואולי משהו מפריע לו. אם הוא לא מגיב את יכולה להזכיר את הלידה ולשאול איך זה משפיע עליו. במידה וזה לא עוזר ניתן לפנות ליעוץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייעת שעזבה בהפתעה את הגן...קרן05/01/2009
שלום , ברצוני לעלות שתי בעיות: 1. בגן בו בתי בת השנתיים נמצאת, עזבה היום במפתיעה אחת הסייעות. בתי מאוד מחוברת וקשורה אליה. רציתי לדעת האם עלי לומר לה משהו בנושא ואם כן כיצד להציג לה את עזיבתה? 2. ביומים האחרונים טוענת בתי שהיא לא רוצה ללכת לגן ואומר שהגגנת מרביצה וגם הסייעת האהובה עליה מרביצה לה. שוחחתי עם הגננת על כך והיא במפורש אמרה לי שלא. אני מאמינה ובוטחת בגננת . האם בגיל זה נוטים הילדים להמציא מצבים כאלה? יש לציין שבתי יודעת את ההבדל בין צעקה ומכה..... תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום קרן
ראשית, לגבי עזיבת הסייעת, בהחלט כדאי לשוחח על כך עם בתך ולהסביר לה שהסייעת עזבה. לדעתי מומלץ היה כי הגננת בגן תעשה שיחה עם כל הילדים ותסביר להם זאת, ואם ניתן שהסייעת עצמה תיפרד מהם ולא תיעלם. מאחר ובתך צעירה, הייתי מסבירה לה זאת בשפה פשוטה ללא כניסה לפרטים מיותרים. להדגיש כי הסייעת מאוד אהבה את הילדים ותתגעגע אליהם כמו שהיא וודאי תתגעגע אליה. וזה לפעמים עצוב כשנפרדים אבל שתבוא סייעת חדשה שתשחק איתם והיהי איתם בגן. בהקשר לנושא השני, לעיתים ילדים בגילה של בתך אומרים על מישהו שהוא הרביץ כהתייחסות לחוויה שהם חווים כך שזה לא מצביע על כך שהגננת הרביצה לה. עם זאת, חשוב כן להתייחס אליה ברצינות ולברר איתה איך היא מרגישה בגן, מדוע הגננת כעסה, אם יש משהו שמציק לה. ואם היא ממשיכה לומר זאת, הייתי בודקת זאת יותר לעומק מול הצוות בגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בעקבות במצב הבטחוניאמא905/01/2009
אנו תושבי ת"א. בתי בת 8 וחצי, הינה ילדה רגישה וחרדתית. כל אירוע המזמן התעסקות עם מוות, חשש, אי-יציבות וכו' מחמירים את מצבה ומערערים אותה. כהורים אחראיים, אנו דואגים שהיא לא תחשף לתכנים מפחידים ומדאיגים. יחד עם זאת, לאור הדיבורים בכיתה ובכלל, יש לה המון שאלות ופחדחם סביב המצב. אנו מנסים להרגיע, נותנים לה תשובות מרגיעות לכאורה אך היא אינה נרגעת. לאחרונה, בעקבות המודעות שלה למצב הבטחוני היא לא מוכנה שאצא מהבית בערב (גם עם אביה נמצא בבית) מתקשה להרדם, רוצה שאעמוד לידה עד שהיא נרדמת, מתעוררת הרבה מאוד בלילות ולא מצליחה לחזור לישון. היא אומרת כל הזמן שהיא מפחדת,והיא לא תמיד יודעת להגיד ממה. מצב הרח משתנה כבר כשהחשכה יורדת. יש לציין שבאופן כללי אין קושי בהרדמות ואין התעוררויות, אלא במצבי מתח (רבה עם חברה, ראתה סרט מפחיד וכו'). בביה"ס היא מתפקדת טוב. הצוות לא רואה קשיים. שאלתי היא איך להתנהג מול הילדה? האם לתת לפחדים לשנות את הסדר הנהוג בבית כגון שינה משותפת איתי? האם זה לא יקבע את הדבר? מה לעשות כששום שיחה לא מצליחה להרגיע? יש לציין שבתי נמצאת בטיפול ריגשי זו השנה השלישית (השנה בקבוצה). כמו כן תגובתינו עד היום היו הרבה מאוד פעמים חסרות סבלנות עד כדי לצעוק עליה שתרגע. אני מרגישה שהיא במצוקה גדולה ולא כ"כ יודעת איך הכי נכון לפעול. נא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה של ילדה בת 9
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום אמא
אני מבינה את דאגתך הרבה והקושי לעמוד מול החרדות של בתך. אין ספק שהמצב הבטוחני גורם לילדים רבים, גם ילדים שאינם נמצאים בישובי הדרום, לחוש בלחץ ובחרדה. ילדים מגיבים באופנים שונים למצבי חרדה וישנן דרכים שונות לעזור להפחתת רמת החרדה. כפי שאתם עושים , למנוע חשיפה מיותרת לאמצעי התקשורת. להסביר בשפה פשוטה ומותאמת לגיל הילד את המתרחש בארץ, אך מבלי להיכנס לפרטים מיותרים. כן ניתן לעזור לילד להירדם ולשבת לצידו אם יש צורך בתקופות אילו, לא הייתי עוברת לשינה משותפת אלא לכך שתשבו לצידה על מנת לעזור לה להירדם ועל מנת להקנות תחושת בטחון. חשוב גם להעביר מסר כי אנו ההורים נעשה כמיטב יכולתנו לשמור עליך. חשוב מאוד לשמור עד כמה שניתן על סדר יום רגיל ומאורגן. וכמובן, מאחר ובתך נמשעת כילדה משתפת ופתוחה, חשוב לתת לה אפשרות לדבר על מה שהיא מרגישה, לדבר על הדאגות שלה. אפשר לצייר ביחד איתה את מה שהיא מרגישה ומה שמדאיג אותה.
יחד עם כל אלו, מאחר ומדברייך עולה כי הנטייה לחרדה וריגושת היתר מאפיינים את בתך לא רק בימים אילו אלא בכלל, וכי היא נמצאת כבר במצוקה גדולה הגורמת גם לכם לקושי למצוא דרכים מצאימות לעזור לה, אני ממליצה לא להסתפק בטיפול הקבוצתי אלא לפנות לטיפול פסיכולוגי עבורה המלווה בהדרכת הורים עבורכם. לרוב טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי עם ליווי של ביופידבק נמצא מאוד יעיל במקרה של ילדים הסובלים מחרדות. אשמח להמליץ על מטפלים בהתאם לאיזור מגוריכם אם תרצו בכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה זועמתשרון05/01/2009
הבת שלי בת שנה ו - 11 חודשים. ילדונת מקסימה, חכמה, חברותית וחייכנית מהיום שנולדה. לפני 4 שבועות ילדתי את בני, היא לא כ"כ מתייחסת אליו, מדי פעם קוראת בשמו אך איננה מתעניינת בו וכבר מהחודש השביעי להריוני היא נהייתה מאוד כרוכה אחריי. היה לי קשה להתנהל והרגשתי לא טוב ועשינו גם שינויים בבית לקראת התינוק. עברתי קיסרי ולא הייתי בבית 4 ימים. אנחנו מרעיפים עליה הרבה חום ואהבה ותמיד איתה רק אנחנו או סבא וסבתא. התחילה גן בספטמבר האחרון והשתלבה מהר ויפה ללא כל בעיות ובכיות חות מכמה דקות של בכי ביום השלישי וזהו. אתמול הנחיתה מכה על העריסה של התינוק שלא היה בתוכה אלא איתי. יש לנו בבית אופר שהבאנו כדי לסייע עם הקטנצ'יק כך שאני הרבה עם הבת ומקדישה לה שעות רבות במהלך היום. תופעה שמפריעה לנו מאוד היא שבחודשיים האחרונים כל פעם שמשהו מרגיז אותה או שהיא לא מקבלת משהו שהיא מבקשת היא נותנת לנו מכה או לעצמה. אין לי מושג מאיפה היא למדה את זה. בבית מעולם לא מרביצים ובטח לא אצל סבא וסבתא, אולי בגן...אני ממש בשוק!!! מאז שחזרתי הביתה עם התינוק זה החמיר קצת. אם אני למשל גורבת לה גרביים שהיא לא רוצה היא ישר נותנת לי מכה על היד. היא יכולה ממש להביע כעס ומרביצה גם לאבא שלה (אנחנו הורים מוכים...). האם להתייחס? להניח לזה ולא להעיר לה? האם זה סוג של התייחסות (אפילו שלילית) שהיא מחפשת??? בנוסף, בלילות המצב נורא ואיום, היא מתעוררת לפחות פעמיים ורוצה בקבוק חלב ואח:כ מים, שנדגדג אותה כאן ושם, שנשב על הכסא בחדר שלה (היא ממש מצווה עלינו לשבת וכמובן שאני לא יושבת לפי הרצונות שלה), אם רוצים להחליף לה טיטול היא משתוללת ומתחילה שוב להרביץ. ואחרי שמסיימים את המים והחלב והדגדוגים והנשיקה ושוב לומר לילה טוב לכל הבובות והצעצועים ויוצאים מהחד היא צורחת 10 דקות ואז נרדמת. כשמשכיבים אותה לישון היא רוצה רק אותי ומה שמוזר זה שכשהייתי בביה"ח בעלי אמר שהכל היה סבבה, לא קמה בלילה, לא עשתה בלגן, ודווקא דאגתי מה יהיה בימים שלא אהיה ומתברר שברגע שהיא הבינה שאני לא בבית היא לא התנהגה ככה, לא דרשה אותי לפני השינה והכל היה בסדר. בקיצור, מה קורה? מה לעשות עם המכות שהיא נותנת כשמשהו לא מוצא חן בעיניה? מה לעשות בלילה? לומר חד משמעית לילה טוב ולצאת מהחדר ולתהשאיר אותה בוכה? האם לא עובר עליה איזה משבר וצריך לוותר לה בתקופה הזו??? אנחנו אובדי עצות... מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה כועסת
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום מיטל
קשה שלא לשמוע עד כמה את עצמך במצוקה, מתח וחוסר אונים עקב תגובותיה של בתך. עם זאת, חשוב לי להדגיש כי בסה"כ בתך, את והמשפחה כולה עוברים תהליך של התסגלות למצב החדש, וכניסתו של אח חדש למשפחה. פעמים רבות כהורים אנחנו מתקשים להבין את התגובות המוקצנות של הילדים הבכורים לבואו של אחיהם הקטן. עם זאת, נסי לדמיין מצב בו בעלך אומר לך כי מהיום הוא מביא הביתה אישה נוספת, קטנה ועדינה,אליה הוא יצטרל להקדיש הרבה תשומת לב ואת צריכה להתנהג אליה יפה. וודאי לא היה לך קל. וכך גם לבתך. יחד עם השימחה וההתרגשות, כפי שאת אומרת היא מקנאה מאוד. על אף כל החום והאבה שאתם מקדישים לה, ישנו אח קטן נוסף המצריך הרבה יחס וטיפול ומעמדה בבית השתנה. בתך עדיים קטנה מאוד, ויתכן וההרבצות הינן דרכה לבטא את כעסה ואת הקינאה שהיא חשה. כמו כן, בתך נמצאת בגיל בו ילדים בונים את זהותם כנפרדים ועצמאיים. פעמים רבות בגיל זה ילדים בודקים את הגבולות של ההורים, וישנה גם נטייה ליותר התפרצויות כעס המלוות גם בנסיון להרביץ לאחרים.
לכן, חשוב גם להציב לה גבולות ברורים מול ההרבצות למשל, תוך אמריה ברורה כי בבית שלנוא סור להרביץ. כאשר היא מרביצה לומר לה שאת מבינה שהיא כועסת ושאם משהו מכעיס אותה היא צריכה לדבר ולא להרביץ. לתת לה דרכים אחרות להגיב מלבד להרביץ. במקביל, יש להמשיך ולהקדיש לה זמן ולשחק איתה. ניתן גם לשוחח איתה בשפה פשוטה התואמת את גילה ולאפשר לה לדבר על מה שהיא מרגישה כלפי אחיה. חשוב לתת לה לגעת באחיה הקטן, לחבק אותו, על מנת להגביר את התייחסותה אליו. ישנם גם ספרים רבים המתייחסים ללידת אח חדש, שניתן להשיג בחנויות הספרים.
ביחס ללילות, ניתן לעשות איתה ביחד טקס קבוע ומסודר של הליכה לישון, עם מקלחת חמה, הקראת סיפור ולשבת לידה עד שהיא מתחילה להיכנס למצב שינה. כשהיא בוכה להיכנס להרגיע אותה ושוב לצאת.
אם בכל זאת, אתם ממשיכים להתקשות להתמודד עם המצב ניתן לפנות לייעוץ והדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגןדניאלה05/01/2009
עידו בן שנתיים והולך לגן פרטי. הפרידה בבוקר מאוד קשה לו עדיין אבל במשך היום הוא מבלה יפה בגן. הוא מאוד קשור אלינו ההורים. יש לו אחות גדולה - הלל שבאה לצהרון בגן שלו וזה נותן לו יותר ביטחון. השאלה היא אם זה תקין שעדיין קשה לו הפרידה? עוד נושא עידו מפחד מכלבים כאילו הוא עבר איזו חוויה נוראית מכלבים והוא לא. רציתי לדעת איך אפשר לגלות מה שורש הבעיה, וחשוב לציין שהוא מדבר אך לא ברמה שיוכל לספר. אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
ד''ר דוד וילנסקי06/01/2009זה נראה לי תקין שילד בגילו לא רוצה להפרד בבוקר מהוריו במיוחד שאת כותבת שאחר כך הוא בסדר בגן. לגבי הכלבים נצטרך לחכות קצת עד שיוכל לדבר ולספר. האם את פוחדת מכלבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מיום 05.01.09
דניאלה18/01/2009בהמשך לשיחתנו מיום 05.01.09 , שאלת האם אני פוחדת מכלבים אז כשאני איתו ועובר כלב אני מלטפת אותו ומראה לו כמה הוא חמוד. אני לא אוהבת כלבים ואם עובר לידי כלב ענק אז אני נרתעת במקצת אבל לא קרה דבר כזה כשהייתי עם עידו.בובת כלב שמשמיעה נביחות כשלוחצים על כפתור האם זה יועיל אם אתן לו להפעיל בעצמו או לקחת אותו לפינת ליטוף?או שמא זה יגביר את החשש שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקי
ד''ר דוד וילנסקי22/01/2009אני כן הייתי מנסה את הצעצוע . הייתי מנסה פינת ליטוף רק במידה שיש שמהאיש מקצוע בעל נסיון עם בעיות כאלו. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים משינה לטירוףזוג אילתי05/01/2009
בן שנתיים מזה חודשיים קם מהשינה בטירוף, צרחות אימים, בעיטות, שורט,נושך ומרביץ. הוא ער אך לא ממש נמצא איתנו. מרביץ לעצמו ומתנהג בטירוף. הוא קורא בשם אבא או אמא אך לא נותן לנו לגעת בו ולהתקרב. שום דבר לא מרגיע אותו . ההתקף לוקח בין חצי לשעה לשעה ולפעמים יותר. אנו אובדי עצות, הילד נראה כאחוז שדים והוא רק בן שנתיים. בשאר היום ובמקומות אחרים הוא מתנהג יפה מאוד, חייכני, פעיל, אוכל יפה ישן בפעוטון עד שעה , משחק בצעצועים ומעסיק את עצמו גם בבית. אנו מבקשים עזרה בנושא התקפי הזעם הנוראים והבלתי מוסברים שעוברים על בננו. - זה קרה גם במקומות אחרים כמו בבית הסבא וסבתא ותמיד טירוף מתוך שינה לעירנות מוזרה, לא משנה אם ישן עשר דקות או שעתיים. תודה מכל הלב - האילתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין שינה לעירות
מיכל לופו-שדה06/01/2009שלום
יש לציין כי מדברייך לא היה ברור האם ילדך זוכר את החלום ומודע למה שקרה לו או לא, והאם התופעה מתרחשת בחלקו הראשון של השינה או לקראת סופה.
באופן עקרוני, התופעה שאת מתארת נשמעת לי יותר כמו ביעותי לילה, במהלכם כפי שתיארת הילד מתיישב בפתאומיות כשהוא מזיע ומבוהל, לעיתים עיניו פקוחות והוא צועק דברים לא ברורים. לעומת סיוטי לילה שמתרחשים לרוב לקראת סוף השינה, ואחריהם הילד זוכר את שחלם ומספר על כך, לרוב ביעותי לילה מתרחשים בחלק הראשון של הלילה. בזמן האירוע הילד למעשה ישן ואין אפשרות ליצור איתו קשר על מנת להרגיע אותו. בנוסף, בבוקר שאחרי הוא לא זוכר את המקרה. חסך בשינה עשוי להגביר את הסיכוי לחוות ביעותי לילה. ולכן חשוב לוודא כי בנך ישן מספיק במהלך היום. בנוסף, מה עושים? ברוב המקרים אין צורך בהתערבות התופעה חולפת לרוב מעצמה עם הגיל.
בזמן התקף צריך ההורה להימנע מלהרים את קולו או לבצע תנועות חדות כדי שלא להפחיד יותר את הילד.
בנוסף, חשוב לי לציין כי בנך נמצא בגיל בו ילדים רבים סובלים מפחדים. פחדים בגיל זה יכולים להופיע במצבי ערות או שינה והם לעיתים עשויים להיות ביטוי לאירועים שהילד עובר במהלך היום או באותה תקופה, כמו שינוי גן, מעבר דירה וכדומה. לפעמים גם מדובר בתגובה לחוויות פנימיות שלא קשורות לאירועים חיצוניים שכל ילד חווה וזה נורמטיבי.
ניתן לפעול במספר אפנים: הראשון, כאשר הילד משתולל, חשוב לשבת לידו, לחבק אותו ולהרגיע אותו בדיוק כפי שאתם עושים. שנית, במהלך היום, ניתן לעזור לו על ידי יצירת טקס לפני השינה בו מקריאים לו סיפור ויושבים לצידו עד שהוא נרדם. ישנם מספר ספרי ילדים טובים לנושא זה כגון ספר הלילה טוב של אלונה פרנקל, ארץ יצורי הפרא או זולל החלומות. חשוב לבדוק גם בגן כיצד עבר היום שלו ולשוחח עם הגננת ולראות האם משהו מציק לו. אם כן, חשוב לשוחח איתו על כך ולתת לגיטימציה לדבר על חוויות שעבר בגן.
ניתן בנוסף, לעשות טקס לפני השינה בו אתם מפזרים עליו אבקת קסמים שמביאה חלומות טובים ולדמיין איתו ביחד את ארץ החלומות הטובים ולחשוב איתו ביחד לפני השינה על דברים שמשמחים אותו. במהלך היום אפשר גם לשחק איתו משחקים בו לוכדים את החלומות הרעים ושמים בקופסא.
במקרה והתופעה נמשכת, כדאי לפנות לייעוץ עם מומחה בתחום. אני מאוד ממליצה על ד"ר אבי שדה שהינו פסיכולוג , מומחה לשינת תינוקות וילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)