פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• perfect
    Aby
    12/09/2007

my son who will be 5 in few days is in kindergarten, we live in the US and so he learns to read and to write. he was very ready in all aspects. the problem is with homework. he was asked to write is first name. something he can do for a while now. but sudenly he realized that what he writes doesnt look "perfect" so he got very upset. he keep eraseing again and again. and gets upset. he wants it to be perfect. how can we help our sweet boy?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    perfect

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• perfect

שרון באומל
    16/09/2007

i am sorry, but i can not answere in english

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 המסרב לעשות צרכים בשירותים
    גלית
    11/09/2007

בני בן 5 ומסרב ללכת לעשות פיפי בשירותים של הגן או בכל מקום אחר אלא אם אמא או אבא
    בגן הוא מתאפק 5.5 שעות עד שאני מגיעה ושולחת אותו לשירותים, השנה הוא בגן חדש אך גם בגן הקודם אשתקד אותו סיפור. הסייעת אומרת שתשלח אותו ולא שולחת. לדוגמא ביומיים האחרונים חזר עם קקי בתחתונים. יש לו חרדות וקשה לו להתקרב ולדבר עם ילדים, ילדים נגשים אליו שואלים שאלה והוא שותק. בחיק המשפחה הוא ילד שונה לחלוטין, לא מותר לאחותו (הוא ילד סנדויץ)
    בשנתיים האחרונות ביקר אצל קלינאית תקשורת עקב איחור בדיבור והשלים את הפער.
    ביקרנו במכון להתפתחות הילד ושם "נפנפו" אותנו יעצו לנו לגשת לפסיכולוגית קלינית באופן פרטי אך אין לי מושג מה אני צריכה לעשות/לברר.
    מבקשת לשמוע מה דעתך.
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• עשיית צרכים

שרון באומל
    16/09/2007

שלום גלית
    אני חושבת שהתנהגותו של בנך מבטאת מצוקה, אותה הוא לא יכול להביע באופן וורבאלי. הייתי מציעה לגשת לטיפול או ייעוץ רגשי, על מנת לעמוד על מקור הקושי ולקבל הדרכה כיצד לעזור לילד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפורי ילדים
    רויטל
    11/09/2007

שלום ,
    אני מוצאת את עצמי מתלבטת לגבי חשיפה של בן קרוב ל3 לכל מיני סיפורים על אגדות ילדות, מכשפות וכו'
    וגם משחקים של צבא וחיילים וכו... נניח המשחקים זה לא מסתדר עם החינוך נגד אלימות שאני מנסה להקנות איך אסביר לו שחיילים יורים ופוגעים?
    כמו גם לא סיפרתי לו עד עכשיו על מכשפות למיניהם ואפילו אגדות כמו כיפה אדומה אני לא מקריאה לו , (שמתי לב פתאום שיש כל כך "רוע" בהרבה אגדות אפילו שהסוף טוב ), אני לא בטוחה למה צריך להכניס את כל הפחדים האלה? בגלל שבטח הוא ישמע לא ממני רציתי לדעת איך מסבירים לו אם ישאל לגבי הסיבה שמתנהגים כך .בני פשוט מסוגל לשאול שאלות מאד מעמיקות ואני לא רוצה להשתמש בביטוי "רעים".
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיפורי ילדים

הוספת תגובה

• סיפורי ילדים

שרון באומל
    16/09/2007

שלום רויטל
    הורים רבים חשים כמוך וזה לגיטימי. אולם, לדעתי, סיפורי האגדות, אשר עברו כל כך הרבה דורות, מבטאים את הפחדים העמוקים ביותר שילדים חיים עימם (ואין מה לעשות). לדוגמא: "כיפה אדומה" הוא סיפור על החרדה האדיפלית וההתנתקות מהאם; "עמי ותמי" מבטא את החרדה מפני אובדן ההורה וכו'. אם את מעוניינת להעמיק בנושא יש את הספר של בטלהיים "קסמן של אגדות". לכן, לא הייתי מונעת את הסיפורים הללו מבנך, אלא מנסה להתמודד עם השאלות הנוקבות שהן מעוררות.
    כנ"ל לגבי משחקי מלחמה - בעוד כשנה בנך יתעניין במשחקים הללו, לא משנה מה החינוך שתקני לו, על מנת לנסות ללמוד על עצמו ולהתמודד עם התוקפנות שבאה מבפנים, המהווה חלק מהחיים והיצריות.
    תני לבנך לבטא את עושר עולמו הפנימי ועזרי לו בהתמודדות עם עולם זה ולא בהתעלמות מחלקים כ"כ חשובים ממנו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה לאסוף חלקים לתוך שקית
    ל.ק.
    11/09/2007

שלום, שרון,

כתבתי לך לפני יומיים,כנראה עוד לא הספקת לענות. שאלתי היא, האם זה תקין שלילד בן 3 יש כל הזמן נטייה לאסוף כל מיני חפצים או חלקים קטנים של המשחקים לתוך שקית או כלי?בינתיים התווספה עוד שאלה: לבן שלי(בן 3) יש קושי בעשיית צרכים.כל פעם שהוא מרגיש צורך להתפנות הוא מתחיל לרקוד ולעשות כל מיני תנועות ולהתאפק בכדי למנוע היציאה.רופא גסטרואנטרולוג אמר שלבעיה הזאת יש גם פאן פסיכולוגי. איך אנחנו יכולים לעזור לילד?(הוא גמול מטיטולים מבחינת עשיית פיפי ,אבל בעניין "הרציני" הוא מסרב לשבת על הסיר ובסופו של דבר עושה בטיטול)

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

שרון באומל
    16/09/2007

שלום לך שוב
    את מוזמנת להסתכל באתר שלי לגבי עצות לגמילה מקקי.
    על פי שני הדברים שכתבת נראה, באופן ראשוני, שלבנך יש קושי אמיתי, כנראה בכל הקשור לשליטה. ייתכן וחש חוסאר אונים וחוסר שליטה בפאן מסויים בחייו, ומנסה להשיג שליטה זו הן על ידי איסוף החפצים (סימפטום אובססיבי) והן על ידי ההתאפקטות. אולי באמת כדאי לראות איש מקצוע שיאבחן את מקור הבעייה וידריך אתכם כיצד ניתן להקל על החרדה והקושי בשליטה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבורים על מוות - בן 5
    בובל
    11/09/2007

בני בן 5.
    נבון, חכם וסקרן מאוד. מתעניין ושואל שאלות.
    ילד פעיל, חברותי, שמח וחייכן ואהוב על כל מי שמכיר אותו.
    בעת האחרונה מדבר על מוות.
    אם שואל שאלות - אנחנו כמובן עונים ומסבירים (הסברים שמתאימים לגיל).
    אבל בנוסף לשאלות, מידי פעם, הוא "זורק" משפטים כמו
    "אני רוצה למות" או "אני מאחל לי לשנה החדשה שאני אמות".
    מהמשפטים האלה אנחנו מתעלמים,
    אך השאלה היא אם זה "נורמלי", האם התגובה שלנו "נכונה", ואם צריך בכלל לעשות משהו בעניין.

תודה רבה
    ושנה טובה ומאושרת

לקביעת תור
    סגירה
    דיבורים על מוות - בן 5

הוספת תגובה

• מדוע דילגו על השאלה? ממתינה לתשובה

בובל
    16/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות ודיבורים עליו

שרון באומל
    17/09/2007

שלום לך
    צר לי על זמן המתנה ארוך לתשובה עקב עומס רב מאוד בפורום.
    דיבורים על המוות בגילו של בנך אופיינים מאוד לגיל ואינם קשורים לשום טריגר חיצוני. הסבלנות וההסברים משתלמים. לא להתעלם, אלא להמשיך ולהסביר. מה שאתם עושים הוא מצויין.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א' ושיעורים
    אמה
    11/09/2007

בני הבכור עלה לכיתה א' בב"ס חדש, אחיו לטרום חובה באותו ב"ס. התלהבות בני נמשכה בדיוק יום אחד, כאשר הבין שבכיתה א' שעות ארוכות, שיעורי בית וכו'. הכיתה קטנה, המורה מאוד מקצועית, עם אוזן קשבת לצרכי הילדים. לאחר מנוחה של מספר שעות(טלויזיה, מחשה, אוכל וסטם מנוחה) עם חזרתנו הביתה, אני מבקשת מבני לשבת לעשות שיעורים ואז מתחיל הריטואל של בכי "לא רוצה לעשות, אין לי ..." שנמשך זמן מה ולאחר שנרגע, הוא בעצמו יושב וביחד עושים שיעורי בית. שאלתי: מה לומר לו, איך לומר לו, כיצד לבנות מערכת יומית שתזרום איתו? מצד אחד אני רוצה שיבין שב"ס זו מחוייבות ומצד שני איני רוצה "להשניא" עליו את ענין ב"ס. תודה על כל עצה, חג שמח לכל עם ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א' ושיעורים

הוספת תגובה

• ש.ב?

מרב
    16/09/2007

היי, אני מורה בכיתה א'.
    השנה רק החלה ויש המון המון דברים שהילד צריך להסתגל אליהם.
    שעורי בית הם לא הדבר החשוב ביותר!
    שוחחי עם המורה שתתן לו פחות מטלות, ושיהיו קרובות יותר לעולם הגן.(אני לדוגמא נותנת משימת צביעה כשעורי בית)
    בניית סדר יום לשעורי בית צריכה להתבצע רק אחרי החגים כשהילד הסתגל כבר לשאר הדרישות בביה"ס.
    עצה לעניין בשעורים: נסי להושיב אותו בפינת האוכל או במטבח הוא מכין שעורים, האח/ות עובדים בחוברת צביעה ואת עובדת לידם (מבשלת, מנקה וכד') כך שלא יחוש מופרד מהמשפחה בשל שעורי הבית.
    שנה מוצלחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א

שרון באומל
    17/09/2007

שלום אמה
    אני חושבת שמה שאת עושה הוא מצויין. דהיינו, לתת לילד לנוח אחרי ביה"ס ולאחר מכן להציע לו לעשות שיעורים ביחד.
    תני לו זמן להסתגל לשיוני ולמערך החדש.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות
    גל
    11/09/2007

שלום רב, שמי גל בן 34 ואבא לעומר בן שנה ושלושה חודשים.
    עד לתקופה האחרונה עומר אהב מאוד אמבטיות, בערב לפני השינה הייתי עושה לו אמבטיות ארוכות מלא שטויות ומשחקים ממש חגיגה ארוכה.
    בשלושה שבועות האחרונים חל מהפך וכאשר אני מתקרב איתו לאמבטיה הוא צורח בצורה מוזרה ואף חריגה ליכולות הבכי שלו, ממש הסטריה. לפי ההתנהגות שלו לא מדובר בסתם משהוא שהוא לא אוהב. לא הצלחתי לזהות את הסיבה, אולי קשור למקלחות בגן (בינתיים עבר גן), אולי גיל, בכל אופן כיצד אני צריך להמשיך לרחוץ את עומר כל ערב? אני מפחד ומרגיש שאני עלול לעשות לו טראומה.
    נ.ב ים ובריכה עדיין אהובים עליו מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות

הוספת תגובה

• אמבטיה

שרון באומל
    16/09/2007

שלום גל
    ראשית, התנצלותי על זמן המתנה ארוך לתשובה, עקב עומס רב מאוד בפורום הזה.
    אני מציעה לשנות את סגנון האמבטיה. אפשר לקנות צעצעועים חדשים לאמבטיה; לשיר שירים מיוחדים לאמבטיה; אפשר להציע לילד לעשות טוש במקום אמבטיה; לעשות את האמבטיה בשעה אחרת וכו' - כל מה שעולה על רוחך.
    אם הוא עדיין אוהב מים כפי שכתבת - אין סיבה לחשוש. פשוט לתת אופציה אחרת.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות או חרדה חברתית?
    מרב
    10/09/2007

שלום רב, בני הבכור בן 5, ילד נבון, סקרן , בעל דמיון עשיר, רגיש מאוד וביישן מאוד. אני ובן זוגי מבינים שהביישנות זו תכונת אופי ולא נוכל לשנות אותה(אני כילדה הייתי גם ביישנית ומופנמת) אך לאחרונה אנו חשים כי הביישנות גוברת עליו והוא נמנע לעשות ולהשתתף. למשל: רשמנו אותו לחוג כדורסל, שאלנו אותו כמובן אם הוא מעוניין והוא השיב בחיוב, אך בינתיים סירב להשתתף. חשבנו שאולי פשוט זה לא מעניין אותו או שלא גורם לו הנאה מרובה. אך הוא אמר לנו שהוא רוצה להשתתף אך מתבייש וחושש שמא הכדור יברח לו או שלא יצליח לקלוע לסל. אני חייבת לציין שמדובר בחוג לידי גן חובה והמדריך מתאים את הפעילות לגיל, אין שם דרישות מאוד גבוהות, ובכלל הילדים לא נתבקשו לקלוע לסל, רק לזרוק כדור או לכדרר. בנוסף הוא חש מבוכה גדולה בקרבת זרים, משפשף את העיניים, לא יוצר קשר עין, מתעלם, מתחמק, מסרב לדבר. לוקח לו המון זמן "להפשיר" ולהרגיש נוח גם כשמתרחש במקום מוכר. בגן שעשועים לא מסכים לשחק אם יש עוד ילדים, מאוד חושש מהתקהלות של אנשים\ילדים. מאוד צמוד אלינו, איננו מתרחק מאיתנו ביציאות מהבית וטיולים, אפילו בביקור אצל אחת הסבתות , הוא חושש לגשת לבד לבית בן הדוד(בית ממש צמוד, מרחק של מספר צעדים), גם בית שביקר בו הרבה פעמים. עדיין לוקח מוצץ,ניסה כמה פעמים לזרוק את המוצץ והתחרט. בימי הולדת לא מוכן להשתתף ורוצה לשבת עלינו כל הזמן, או להצמד אלינו.אם ילד מהגן פונה אליו ברחוב או מנפנף לו לשלום הוא מתעלם. אין לו הרבה חברים , אבל יש שניים -שלושה קבועים. חשוב לי לציין שבבית הוא מתנהג בחופשיות, צוחק , משתולל, מדבר לפעמים בלי הפסקה, למרות ביישנותו הוא משתף אותנו ברגשותיו, ובגן שנה שעברה הגננת סיפרה לנו שהוא לקח חלק בפעילות, הוא דיבר במפגשים ושיחק עם ילדי הגן. מה לעשות? האם צריך לעזור לו להתגבר על הפחד? ואם כן , כיצד?

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות או חרדה חברתית?

הוספת תגובה

• ביישנות

שרון באומל
    16/09/2007

שלום מרב
    אני מציעה לערוך שיחה עם בנך. משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאנחנו מגיעים למקום חדש אתה מאוד מתבייש ורוצה להישאר צמוד אליי. גם בגן שעשועים, גם בימי הולדת. אתה רוצה לשתף אותי איך זה בשבילך להגיע לגן שעשועים כשיש עוד ילדים? יכול להיות שאתה לא רוצה שיסתכלו עליך, או שאתה מפחד שלא ירצו לשחק איתך? שיצחקו עליך?" ההכרה שלך למתחולל בעולמו הפנימי יכולה להקל עליו מאוד. כדאי גם לנסות למצוא יחד פתרונות יצירתיים "להתגבר" על הביישנות. למשל: אפשר להביא לגן שעשועים גירים עימם אפשר לצייר על הרצפה. זה מאוד מושך ילדים אחרים, והם יזמו אינטרקציה עימו. כדאי גם להתאמץ ולהזמין ילדים אחה"צ אליכם הביתה על מנת לפתח את המיומנויות החברתיות של בנך, ושיראה שהשד אינו נורא כ"כ. ילד יהיה עימו בסביבה המוכרת לו - אני משוכנעת שהאינטרקציה יכולה להיות חיובית.
    וכמו שכתבת - לקבל את זה.
    כדאי לחשוב על הכנה טובה מאוד לקראת כיתה א' בשנה"ל הבאה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת ילד לקבוצת גיל בגן
    מיכל
    10/09/2007

שלום, בני בן שנה ו8 חודשים, הוא ילד מאוד מפותח מדבר משפטים בני 5 מילים וגם מבחינה מוטורית מפותח מאוד. בגן הוא נמצא עם קבוצת גיל של שנה וחודשיים עד שנתיים כשהוא הכי גדול בקבוצה. אנחנו רוצים להעביר אותו לקבוצה של בני שנתיים וחצי ע שלוש וחצי . אשמח לקבל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת ילד לקבוצת גיל בגן

הוספת תגובה

• התאמת גיל

שרון באומל
    12/09/2007

שלום מיכל
    אם זו האינטואיציה שלך, אין כל רע בכך. הגיל הרגשי והמנטאלי חושב יותר מהגיל הכרונולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת ילד לקבוצת גיל בגן

מיכל
    18/09/2007

הבעייה היא שהוא אני שמחה שאת מסכימה איתי. הוא היחידי שמדבר בקבוצה שלו.... ואני יודעת שילדים מתפתחים מאוד כאשר הם נמצאים בסביבה של ילדים יותר גדולים, כמו שלומדים מאחים גדולים. הגננות טוענות שלא כדאי שאני אעביר אותו מאחר שהם חוששות שהוא יהיה מתוסכל ממשימות שיתנו לו והוא לא יצליח לבצע... למשל לשבת בריכוז זמן ממושך כמו שילד בן שנתים וחצי ושלוש מסוגל לשבת. פשוט הקבוצה הגדולה היא קבוצה שיש לה כבר ניסיון של שנה אז היא מיומנת יותר. בקיצור אני ממש מתלבטת, האם להעביר אותו לגן אחר? הגננות ממש לא משתפות פעולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת ילד לקבוצת גיל

שרון באומל
    18/09/2007

שלום מיכל
    ראשית, אני חושבת שהילד שלך יתפתח טוב גם אם ישהה עם אותה קבוצת גיל. הבשלות הרגשית חשובה לא פחות ואולי אף יותר מהבשלות הקוגנטיבית. אם הוא מתאים לגילו מבחניה רגשית, אין צורך להאיץ בו. ילדים מקבלים הרבה ביטחון והערכה עצמית חיובית אם הם המובילים בקבוצה. לעומת זאת, אפשר לערער את הביטחון ולגרום לתסכול ומתח אם ילד לא בשל לפעילויות של גיל מבוגר יותר.
    אני חושבת שאת צריכה להתבונן ברצון שלך שהוא יתפתח מבחינה קוגנטיבית, ולראות אם זה משהו שלך או שזה ממש קשור רק לילד, ושבאמת הקבוצה לא מתאימה לו בשום רובד.
    אם האופציה השנייה היא המתאימה, כדאי לשקול מעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה שונה

מרב
    16/09/2007

אני רוצה להעלות בפנייך נקודה חשובה - ילד בן שנה ושמונה הוא כלל לא באותה רמה כמו ילד בן שלוש וחצי ואפילו לא כמו ילד בן שנתיים וחצי.
    בני יליד ינואר נכנס לגן בגיל שנה ושמונה חודשים ובמשך שנתיים היה הכי גדול בקבוצתו - והתפתח נהדר ואף יודע דברים הרבה מעבר למצופה בגילו.
    הייתי אולי מעבירה קבוצה רק במידה ויש בה הרבה ילידי שנתיים וחצי ואף ילד לא מעל שלוש.
    תני לו להיות ילד להתפתח לאט בקצב שלו ועם בני גילו (אם הוא יליד ינואר פברואר תמיד הוא יהיה בין הגדולים בשכבתו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות דומה

אפרת
    17/09/2007

אני הייתי בדילמה דומה מאוד השנה כשבני הבכור בן ה-4 (יליד אוגוסט) עלה לגן קדם חובה שזוהי השנה הראשונה שלו בגן עירייה (לפני כן, היה במעון יום). בכיתת הגן ישנם כשישה ילדים ילדי אוגוסט וכשלושה ילדים ילדי יוני שהם גדולים מבני בחודשים. ושאר ילדי הכיתה בני שלוש +, קרובים יותר לגיל 4. כך שמאזן הגילאים בגן הוא חצי חצי.

בתחילת השנה הסכימו בעייריה להעביר את בני אוראל לגן חובה ללא כל בעיה, מאחר ובתחילת השנה היה לחץ של מקום וילדים בכיתה. אציין כי לאחר שלוש שעות בכיתת הגן חובה, נוכחתי לדעת כי זה לא לעניין להקפיץ ילד כיתה. בני היה הכי קטן בגן, עם ילדים בני חמש, חמש +, ואף ילדים שנשארו שנה וכמעט בני שש. הרגשתי כאמא שהילד שלי לא מתאים הילדים היו נראים לי גדולים מאוד לעומתו, ואף שבני בוגר מאוד לגילו, מבחינה רגשית הוא עדיין לא מוכן ואני חושבת שלהיות עם בני גילו זה יכול רק לחזק את הבטחון העצמי שלו....

מה עוד שבגן חובה מכינים ילדים לכיתה א', ואני חושבת כי חשוב מאוד לתת לילד להתפתח בקצב שלו, להנות מכל גיל, ממשחקים ולא להעמיס על הילד למידה לקראת כיתה א' כשהוא רק בן 4... וזה היה השיקולים שלי להחזיר אותו חזרה לכיתת הקדם חובה...

מה אתן חושבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד מאוד ! ! !
    גילי
    10/09/2007

בעלי ואני מתגרשים. ילדנו (היחיד) בן 11.5 יודע. בעלי ואני עדיין שנינו בבית ואף ישנים (בלבד) באותה מיטה מחוסר מקום. בעלי ואני מנהלים חיים נפרדים מזה 5 חודשים, כלומר הילד הולך איתנו למקומות בלי בן הזוג. בעלי לא מוזמן לאף אחד ממכריו. אני והילד מוזמנים לארוחת ערב החג למשפחתי.
    בעלי לפתע דורש כי נהיה בבית בערב החג, מאחר והוא "עדיין בבית, יותר חשוב שהילד יהיה איתו בחג מאשר עם דודיו, ואני גם מוזמנת !!!".
    אני לא מסכימה מהסיבות הבאות :
    1) שלושתנו יישובים לשולחן חג זו "הצגה או פסאדה" וזה רק יבלבל את הילד שיודע שנפרדים.
    2) הילד הרבה יותר נהנה עם דודיו המרעיפים עליו כעת תשומת-לב וחיבה. בעלי לעומת זאת אדם מאוד קשה, ביקורתי ושיפוטי. אדם אשר הילד ואני סופגים ממנו אלימות מילולית ורגשית בכמויות מסחריות. הילד הפך בעיתי ומתוסבך עם בעיות קשב וריכוז ואני שהתערער אצלי לגמרי הבטחון העצמי איבדתי מקום עבודה וחליתי בדכאון קליני קשה ומטופלת בגלולות.
    3) הצעתי לבעלי אפילו כי יקח את הילד למקום שהוא מוזמן כדי לבלות איתו, אך הוא אינו מוזמן כלל.
    4) בעלי מרבה לצאת בערבי שישי עם חברים ואילו אנו נשארים בבית, כלומר ארוחת ערב שישי אינה משותפת יותר.
    מה טוב יותר לילד ?!?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד מאוד ! ! !

הוספת תגובה

• גירושים ויחסים עם ההורים

שרון באומל
    12/09/2007

שלום גילי
    אמנם מאוחר מידיי לגבי ראש השנה, אבל אני מציעה לא לקיים את המריבות שלכם על גבו של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומהי טובתו של הילד במקרה הזה ?

גילי
    13/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    16/09/2007

שלום לך שוב גילי
    טובתו של הילד תלוייה בהחלטתכם. אני מבינה שקשה לכם כרגע להחליט ביחד, אבל שווה לנסות לפתור את כל הנוגע להסדרי ראיית הילד ביניכם, בלי לערב את הילד, ולרוב כדאי לעשות זאת בהתערבות איש מקצוע (לא עורך הדין) על מנת למנוע קשיים אצל הילד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתה א
    סיגל
    10/09/2007

בני עלה לכתה א ומטריד אותי מאד שהוא מספר לי שהוא לבד בהפסקות הוא עלה עם חבר מהגן שלו אבל החבר משחק עם ילדים אחרים (הוא הרבה יותר זורם וחברותי) בני מתקשר אליי בהפסקות ןמבקש ממני לבוא שאלתי היא מה עושים והאים עליי לשתף את המורה?

תודה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    כתה א

הוספת תגובה

• מעבר לכיתה א

שרון באומל
    16/09/2007

שלום סיגל
    ראשית, קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לתשובה, עקב עומס רב בפורום זה.
    אני רוצה להגיד שזה מצויין שבנך משתף אותך במה שעובר עליו במעבר לכיתה א'. אני מציעה לשתף את המורה באופן מידיי. למורה יש את הכלים לשלב אותו באופן טוב יותר בכיתה. בנוסף, הייתי יוזמת הזמנת חברים חדשים אליכם הביתה, על מנת להתחיל ליצור קשרים חברתיים.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי בן 3 אוסף חפצים לתוך הכלי
    ל.ק.
    09/09/2007

שלום,שרון,
    הבן שלי בן 3,מכל המשחקים הוא מעדיף לעסוק במשחק מוזר שבו הוא לוקח שקית או כלי מסויים ומתחיל לאסוף בתוכו כל מיני חפצים וחלקים מסויימים.האם זוהי היא תופעה מוכרת, האם זה מרמז על משהו? תודה מראש. ל.ק.

הוספת תגובה

• איסוף חפצים לתוך כלי

שרון באומל
    16/09/2007

שלום לך
    אם הוא משחק גם בדברים אחרים ולא במשחק הזה באופן אבסולוטי - אין בכך כל רע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אני בת 13 ועליתי לחטיבה..
    אנונימית
    09/09/2007

היי
    לפני לקראת תחילת הלימודים, בסוף החופש הגדול היו לי 2 חברות ממש טובות.. תאמיד רשמנו ---+---+----= חברות טובות לנצח נצחים [ח.ט.ל.נ.].
    כשהגענו לחטיבה הכל ישתנה.. כי הן טוענות שאני עברתי לידן לא דיברתי איתן ולי.. לא זכור שהיה לי מצב כאזה.. הרי הן חברות שלי למהשאני לא יגיד להן שלום..
    אז הן סלחו לי. אתמול [יום שבת] אחת החברות אמרה שאינ לה מחשב וביקשה ממני להביא לך ת'חומר.. לעשות לה תעבודה [ברמזים].. לא היה לי נעים אמרתי טוב.. בערב אחרי שהיה לי אירוע התחלתי לחפש מידע ולא מצאתי לעצמי.. אמרתי לה שאני מצטערת והיא התקשרה לחברה שלה וריכלה עלי.. כשדיברתי עם החברה ההיא באיסי היא אמרה לי שאני מגעילה והשתנתי והיא קראה לי "מוכרת" כי אני "מכרתי" את החברות שלנו.. רבנו, התווכחנו והיא ביקשה ממני לא לספר ת'ריב לאפחד.. לא סיפרתי אחרי הכי אני יכבד אותה.. בבוקר בבצפר.. היא סיפרה ת'ריב לכולם.. והיא סיפרה לחבר שלי [אנחנו חברים רק מלפני 3 ימים] שאני ילדה מגעילה ומה הוא חבר שלי. אני והבת את חבר שלי ואני לא רוצה שנפרד.. רק התחלנו ת'חברות והיא מנסה לסכסך.. מה לעשות?
    סליחה שזה ארוך.. מחכה לתגובה.. אנונימית..

הוספת תגובה

• מעבר לחטיבה

שרון באומל
    16/09/2007

שלום לך
    כדאי להפנות את השאלה לפורום הורים ומתבגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן חדש!!!
    מיכל
    09/09/2007

הי, ביתי בת 4.7 ( גן טרום חובה) ונכנסה לגן חדש השנה. בשבוע הראשון היה מצויין והיום כשבעלי עזב אותה בבוקר היא עשתה לו סצינה הכוללת בכי, צרחות ונפנופי ידיים ורגליים ( מסכנה הסייעת שחטפה את כל המכות.) הילדה חכמה ,מבינה וורבאלית מאוד. איך אפשר למנוע את הבלאגן? ואם אי אפשר, איך ניתן להקל עליה את הפרידה? כמו"כ באיזה שלב כדאי פשוט להגיד "שלום" לקום וללכת?
    המון תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש!!!

הוספת תגובה

• גן חדש

שרון באומל
    16/09/2007

שלום מיכל
    קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לתשובה, הנובע מעומס רב במערכת.
    ילדים רבים "מחזיקים" את עצמם מספר ימים ולאחר מכן מבטאים מצוקה, וזה מה שקרה לביתך. הייתי מציעה לדבר איתה בבית על הגן החדש. אני ממליצה דרך סיפור או משחק ("השפה" שלה). כדאי לדבר על איך נראה הגן, הגננת החדשה, החברים החדשים וכו'. אני מציעה להישאר איתה עוד כמה ימים בבוקר. אפשר לקבוע מראש את פרק הזמן - למשל משחק אחד משותף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    אילת
    09/09/2007

שלום, אני נשואה בשנית ויש לי בן בן 5 וחצי.
    ילד מקסים וחכם.
    יש לו בעיה שמאד מפריעה הן לי והן לסובבים. הוא כל הזמן בוכה. כמסרבים לו הוא בוכה שלא מצליח לו משהו הוא בוכה, ונראה כי הבעיה היא התמודדות עם מצבים. כתוצאה מהבכי שנמשך ונמשך הוא צרוד באופן תמידי.
    האם יש צורך לקבוע פגישה עם הפסיכולוג של הגן בכדי להתייעץ עימו ולקבל הכוונה?
    לתשובתך המהירה , תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי

שרון באומל
    10/09/2007

שלום איילת
    נראה שהבכי מבטא תסכול ומצוקה פנימית, וכמו שכתבת - קושי בהתמודדות עם המציאות.
    כדאי לקבוע פגישה עם פסיכולוג הגן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה