פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צחצוח שיניים
    חגית
    19/08/2007

בתי, בת 20 חודשים, מסרבת לתת לנו לצחצח לה שיניים...ניסיתי את כל השיטות שחשבנו עליהן: הסברים, לצחצח יחד, הבטחות שונות...וכלום, היא צורחת "לא, לא, לא..."
    בימים האחרונים, אנחנו ממש מוצאים את עצמנו מצחצחים לה שיניים בכוח...והיא מתחילה לבכות, להתנגד ולצרוח...ממש לא מתכון ללכת לישון איתו.
    מה עושים? יצויין כי בשאר התחומים הכל בסדר (טפו...טפו...טפו...) ולמדנו למצוא את שביל הזהב בין העצמאות שלה לבין ההכוונה שלנו.
    יודגש כי היא ילדה מאד מאד מאד עצמאית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחצוח שיניים

שרון באומל
    19/08/2007

שלום לך.
    אני מתארת שחוסר הנכונות לצחצח שיניים הוא אחד מביטויי העצמאות של ביתך, המתאימים לגילה ההתפתחותי. הייתי מציעה להסביר בדרך ציורית או משחקית את חשיבות הצחצוח. בנוסף, הייתי הולכת איתה לפארם, ונותנת לה לבחור את מברשת + משחת השיניים (על מנת לעודד את העצמאות). אולי אפשר גם לצחצח במקום אחר בבית: בתוך האמבטיה, בחדר. אולי אפשר לשלב בצחצוח סיפור או שיר נחמד. לא הייתי מציעה להיכנס לעימותים על מנת לא להשניא עליה נושא כ"כ חשוב.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה או סתם צרוף מקרים?
    עדי
    17/08/2007

בני בן השנתיים ו 10 גמול כבר הרבה זמן. עד לפני 3 חודשים היינו לוקחים אותו בלילה מתוך שינה לעשות פיפי כי אם לא היינו עושים זאת הוא היה עושה במיטה (הוא ממש לא שלט) וב 3 חודשים האחרונים החלטנו להפסיק והכל היה טוב...
    בארבעה ימים האחרונים הוא קם רטוב, פיפי טרי יענו הוא לא עושה ממש בלילה אלא בבוקר..
    עליי לציין שיש לו אח חדש בן 7 שבועות...
    האמת לא משנה אם זו רגרסיה בגלל האח או לא...השאלה היא מה עושים? להתחיל לקום שוב ב 4 בבוקר לקחתו לשרותים? לאמר לו משהו? להתעלם?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה או סתם צרוף מקרים?

הוספת תגובה

• רגרסיה

שרון באומל
    19/08/2007

שלום עדי
    לאחר שלילת בעייה רפואית (כגון דלקת בשלפוחית השתן), אפשר להתייחס להרטבות הלילה כאל רגרסיה. נראה לי שבנך מבקש את הקרבה הגופנית עימכם, שפחתה עכשיו, על ידי ההרטבה. הייתי אומרת לבנך משהו בנוסח: "שמתי לב שבימים האחרונים עשית פיפי במיטה. אתה יודע, מאז ש-X נולד, אנחנו לא רק איתך, לא משחקים רק איתך, וצריכים לטפל ב- X הרבה, כי הוא לא יודע לעשות שום דבר לבד. יכול להיות שאתה עצוב וכועס מזה". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    20/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריכוז
    חגית
    16/08/2007

בתי, בת 20 חודשים, כמעט ולא מתעניינת בספרים, פאזלים, השחלה של צורות/טבעות...זה מעניין אותה לזמן קצר מאד וזהו.
    האם קיימת בעיית ריכוז?
    כיצד אפשר לעבוד על זה? או שמא, בכלל לא צריך בשלב זה.
    אגב, היא ילדה מאד פעילה ואנרגטית ונראה כאילו בכך היא מתמקדת...

לקביעת תור
    סגירה
    ריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

שרון באומל
    18/08/2007

שלום חגית
    גילה של ביתך הוא גיל של התפתחות מוטורית (מוטוריקה גסה) מאוד משמעותית. תני לה להתמקד בזה ולהנות מכך. זה בכלל לא מעיד על קשיי קשה וריכוז.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לילד בן 7 ולא מפסיק לילל
    ויט
    16/08/2007

הכי חשוב ברח לי (מעניין למה) - בני עולה השנה לכתה א' ואני יודעת משיחות איתו שהוא מאוד חושש.
    כמובן שאני מסבירה לו שגם שאר הילדים מרגישים כמוהו ושגם אנשים מבוגרים חוששים לפני התחלה חדשה... זה עוזר - אבל לא בטוח לכמה זמן... בנוסף: למרות הצקות פה ושם,ישנה מערכת יחסים נפלאה ומרגשת בינו לבין אחיו הקטן... תודה.

הוספת תגובה

• מעבר לכיתה א

שרון באומל
    18/08/2007

שלום לך שוב
    גם בלי לראות את ההודעה הנוספת, כתבתי לך בהקשר של המעבר לכיתה א' תשובה. אני חושבת שזה מאוד קשור. נסי להכין אותו למעבר כמה שיותר, תוך מתן לגיטמציה לחששות - ולא ישר להרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 (כמעט) לא מפסיק לילל
    ויט
    16/08/2007

שלום,
    בני הבכור כמעט בן 7 וזו תקופה של בערך חודשיים שהוא מאוד לא מרוצה כל הזמן ו.. מהכל... יש לציין שיש לו אח מקסים בן שנתיים וחצי (שזה גם גיל מקסים במיוחד) שאפילו הוא עצמו מתקשה לעמוד בקסמיו.... אנחנו מדברים תכופות על הקנאה ועל מה שזה עושה לנו אבל אני לא מרגישה שהשיחות שלנו מקילות עליו...(טוב, אולי קצת). פועל יוצא של חוסר שביעות הרצון שלו הן יללות בלתי פוסקות על כל דבר וכל הזמן!!! אני מרגישה - בעזרת החופש הגדול - שאני די "מאבדת את זה" ובאמת מגיבה לפעמים באובדן שליטה (צעקות נוראיות- קרה פעם אחת). דוקא אז איכשהו זה עזר לו "להתיישר" והוא חזר לעצמו ליום שלם!! בעלי אמר שזה מה שהוא צריך, האמנם? אני מתוסכלת מכך שאני לא מצליחה לעזור לו... כשעושים משהו כיפי אז זה מפסיק לכמה שעות וברגע שחוזרים שוב לשגרה... היללות חוזרות... יש לציין שהוא ילד מקסים ונבון בעל רגישויות נדירות!!! (כן, אני יודעת שאני מאוד אובייקטיבית ובכל זאת...). ה צ י ל ו ! ! ! (דרך אגב, תקופות כאלו כבר קרו בעבר, זה בא והולך כמו גלים).

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 (כמעט) לא מפסיק לילל

הוספת תגובה

• בן 7 לא מפסיק לילל

שרון באומל
    18/08/2007

שלום ויט
    האם בנך אמור לעלות לכיתה א' בשנה"ל הבאה? האם דיברתם על כך והוא הביע את חששותיו ושמחתו? יכול להיות שהוא הן מתרגש והן חושש מהשינוי וזה מעסיק אותו. יכול להיות שזו הסיבה להתנהגותו. כיוון שאת מספרת שהיו תקופות כאלו בעבר, ייתכן והוא אימץ לעצמו את דרך ההתמודדות הזו, בתקופות של מתח ומצוקה (האם זה קרה אחרי לידת בנך? במעבר דירה? וכו'). אם כן, אני מציעה לשוחח איתו על כיתה א', לשמוע כיצד הוא מרגיש ולעזור לו למצוא דרכי התמודדות יותר אדפטיביות הקשורות לשינוי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד בלילות
    מיכה
    16/08/2007

בני בן 3 וחצי . לאחרונה מפחד להיות לבד בלילה. בעבר לא היו בעיות איתו בשינה. לאחרונה כשקם מוקדם בבוקר, מחכה ליד המיטה שלנו. מסרב כעת לישון לבד וצריך ללטף אותו עד שנרדם. היום באמצע הלילה מצאתי אותו יושב ליד המיטה שלנו. אז שמתי לו מזרון ליד מיטתנו ואז שכב לידינו. איך לפעול בנושא הזה?. אני לא רוצה לנקוט יד קשה. הוא ילד טוב (עובדה שלא מעיר אותנו, רק מחכה לידנו) ונראה שמאד מפחד כעת להיות לבד. פורץ בבכי שעוזבים אותו ויוצא מהמיטה. מנורה דולקת לא עוזרת. אשמח לקבל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד בלילות

הוספת תגובה

• פחד בלילות

שרון באומל
    18/08/2007

שלום ורד.
    עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים סביב גיל 3, ילדים מתחילים לפחד מכל מיני דברים. אני מאמינה שהפחד של בנך אמיתי. אני מציעה לנסות לדבר איתו על כך דרך ספרים: "טרמפ על מטאטא" "ננה בננה". אני חושבת שמזרון בחדר שלכם הוא רעיון טוב מאוד, אלא אם זה מאוד מפריע לך ולבעלך. אם כן, אולי כדאי להציע לו לישון עם בובה אהובה, תוך הדגשה שהיא תשמור עליו בלילה.
    תקופת הפחדים תעבור. זה מאוד תואם את הגיל.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה
    לימור
    15/08/2007

אני אם ל 3 בנים,הבכור בן8.וחצי האמצעי בן4 וחצי והקטן בן שנה וארבעהחודשים.
    בני הבכור ילד שקט וממושמע ,האמצעי שובב ובעל בטחון עצמי בבית,אך כשיש מסיבה אצל חבר הוא אינו מוכן להשאר ללא נוכחותי,כמו כןמתקשה להפרד ממני בבקר ולהכנס לגן ללא בכי ,בלילה אינו הולך לישון לפני שהוא קורא לי ולבעלי אל החדר ומבקש את נוכחותינו מספר פעמים,או שהוא צועק ומשמיע קולות,כל זה החל לאחר חופשת הפסח,אנו קושרים זאת לקינאה ותשומת לב למרות שהוא מקבל הרבה תשומת לב,האם זה נכון? ומה עלינו לעשות בהתחשב בעובדה שהילד הולך עוד מעט לגן חדש?כיצד לרכך את הפרידה בבקר?וכיצד לגרום לו ללכת לישון בקלות?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

שרון באומל
    18/08/2007

שלום לימור
    בהקשר לגן החדש, אני מציעה לקנות מחברת עם כריכה קשה ולכתוב ביחד עםבנך ספר על כך שהוא הולך לגן חדש. כדאי שהסיפור יכלול מה יש בגן, את סדר היום פחות או יותר, את הפרידה בבוקר, ואת הרגשות המתעוררים לאחריה, ואת דרכי ההתמודדות האופציונאליות.
    בהקשר לפרידות האחרות, נשמע שזה נושא שדורש תשומת לב מיוחדת אצל בנך. קחי בחשבון שגם ההירדמות בלילה היא פרידה. הייתי מציעה או דרך משחק או בשיחה פשוטה לומר לו "שמתי לב שכשאנחנו הולכים למישהו, מאוד קשה לך להגיד לי בי בי" ולשאול אותו מה הוא מרגיש כשאתם נפרדים. לאחר מכן לנסות למצוא ביחד דרכים שיקלו עליו את הפרידה. כנ"ל בלילה - אולי כדאי לשנות מעט את טקס ה"לפני שינה".
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בררן אמיתי!!
    בילבי
    15/08/2007

בני בן 7 מעולם לא אכל עוף בשר או דג.
    הוא מקובע על מספר מצומצם מאוד של מאכלים ,ואינו מוכן לטעום שום דבר אחר /חדש.
    הוא יכול לוותר על ארוחות ובלבד שלא יתנו לו להכיר מאכל חדש.
    הוא אינו אוכל מאכלים שבדכ ילדים אוהבים כמו פסטה,קציצות ועוד.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בררן אמיתי!!

הוספת תגובה

• אתם אוכלים ארוחות משפחתיות יחד?

עדי
    16/08/2007

יש לו דוגמא בבית? את אוהבת עוף/בשר/קציצות...?
    אני שואלת כי אצלנו הדוגמא האישית מאוד עוזרת, לשבת לידו ולאכול סלט כל ערב עוזר לו להבין את חשיבות אכילת הסלט (וגם להבין שזה טעים חחח....)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה

שרון באומל
    19/08/2007

שלום לך.
    אני מצטרפת לעצתה של עדי לגבי ארוחות משפחתיות ונתינת דוגמא אישית.
    בנוסף, ניתן להציע לילד להכין אתכם אוכל. ילדים שמכינים אוכל, בד"כ גם רוצים לאכול אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן-גדולים/קטנים
    אורלי
    15/08/2007

שלום רב,
    בתי בת שנה וחודשיים, היתה עד כה במשפחתון בן 10 ילדים שכלל גם 4ילדים בסביבות גיל 3.
    בתי מדברת יפה לגילה, אינה גמולה מחיתולים, שותה מבקבוק.
    יש באפשרותי לבחור בין שני גנים כרגע:
    1. גן שבו תהיה הגדולה ביותר (18 פעוטות. מגילאי שנה וחצי ועד שנתיים. יש רק 2 בני שנתיים. בנים. הרבה פחות מפותחים ממנה).
    2. גן שבו תהיה הקטנה ביותר (42 ילד, מגילאי שנתיים וחצי ועד 4 וחצי).

שמתי לב שהיא יודעת לעמוד על מקומה (אפילו קצת יותר מדי...) ומפליקה למי שנדמה לה שמרע לה.
    לאחר שביקרתי בשני הגנים מס' פעמים בימים האחרונים, אני בדעה שגן הקטנים לא בא בחשבון (במפגשים הם אינם מדברים, נראים קטנים יותר ממנה באופן משמעותי).

האם הכנסתה לגן הגדולים עלול לגרום לנזק?
    מה המלצתך?

אציין בנוסף שאני בהריון ובעוד 5 חודשים תצטרף אחות נוספת.

תודה מראש על העצה,אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן-גדולים/קטנים

הוספת תגובה

• בחירת גן

שרון באומל
    15/08/2007

שלום אורלי
    כדי שבתך תתאקלם בצורה הטובה ביותר בגן, חשוב בראש ובראשונה שאתם תהיו מרוצים ממנו. לכן, נראה לי בסדר לגבי גן הגדולים. יכול להיות שאחרי שאחותה תיוולד, יהיה לה נחמד להיות "הקטנה" בגן.
    42 ילדים זה קצת הרבה לגילה. שימי לב אם יש מספיק מטפלות.
    בברכה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות ומכות
    דיאנה
    14/08/2007

שלום,

אני חייבת עיצה למקרה קונקרטי שחוזר על עצמו בזמן האחרון יום ביומו.

יש לן ילד פעוט בן 2.5 כמעט.
    כל פעם שאני מתקרבת אליו אם זה להחזיר לו את התחתונים אחרי שעשה פיפי או נגיד אני יושבת איתו על הספה ומדברת איתו. תמיד הוא בא ומעיף לי איזה צ'פחה לכיוון הפנים או כזה מעיף לי את השיער כזה בצורה אלימה. אני אומרת לו בצורה שלא משתמעת לשני פנים "זה לא נעים לי, אנ י לא מרשה להרים ידיים על אמא" ומרחיקה את ידו או מתרחקת ממנו. אבל זה כבר הרבה זמן ואין תפנית חיובית בעניין.
    נ.ב יש לו אחות בת חצי שנה (התחילה להשמיע כבר קולות וכל היום בוכה בקולי קולות מכאבי שיניים)
    הבעיה עם בני שהוא נורא רגיש לרעשים כולל בכי רם ושמתי לב שהוא נהיה עצבני שהוא שומע אותה. פעם אחת הוא אמר לה "אווווו תישתקי כבר (!)"....
    מאז הוא התחיל לצרוח בבית על כל דבר וזאת צורת הביטוי שלו לאחרונה
    האם ניתן לעשות משהו אחר?!

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות ומכות

הוספת תגובה

• צרחות ומכות

שרון באומל
    15/08/2007

שלום שני
    אני מאמינה שהתגובה של בנך הינה תגובה להולדת האחות. כשנולד אח חדש, סדרי המשפחה משתנים והילד הבכור מאבד את האקסקלוסיביות שהיהת לו פעם עם הוריו. זה יכול להסב לו כאב עקב הידיעה שאת כבר לא רק שלו, לא משחקת רק איתו וצריכה להשקיע אנרגיה וזמן גם באחותו הצעירה. אני חושבת שהאופן בו מתנהג אלייך מבטא את הכעס שלו על המצב החדש.
    אני חושבת שאת עושה נכון מאוד לגבי הצבת הגבולות. הייתי מציעה להוסיף שני דברים. ראשית, הייתי מציעה לתמלל את הכעס והכאב שלו. למשל לומר: " שמתי לב שמאז שנולדה X, קורה שאנחנו יושבים יחד ופתאם אתה מכה אותי או מעיף לי את השיער. יכול להיות שאתה כועס עליי שאני עכשיו לא רק שלך, לא משחקת רק איתך וצריכה להקדיש זמן ל- X". נראה לי שכשהוא יראה שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי, זה ידרום להקלה גדולה. בנוסף, הייתי מציעה לתת לואופציות אחרות לזמן שהוא מתוסכל וכועס. כגון: "כשאתה כועס עליי כשאני הולכת להרגיע את X ולא יכולה לשחק איתך, אולי כדאי לך לקפוץ על הטרמפולינה/ להתגלגל על המזרון/ לדפוק מסרים בפטיש" (או כל דבר אחר העולה על דעתך). זה יכוון את הילד להתמודד עם התבכול, האכזבה והכעסים בדרכים יותר אדפטיביות.
    אולי כדאי לחשוב להצטרף לסדנא לאימהות לילד שני. אם את גרה באיזור חיפה, אני פותחת סדנא בת שני מפגשים בתשיעי בספטמבר. הסדנא נותנת כלים להתמודדות הילד הבכור עם הולדת האח/ות וכן להתמודדות האם עם המערך המשפחתי החדש.
    לעוד עצות לגבי הולדת הילד השני את מוזמנת להציץ באתר שלי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 וחצי חודשים שלא מוכן....
    ערן
    14/08/2007

שלום יש לנו ילד בן 9 וחצי חודשים , ילד ראשון , אני ב 28 ואישתי בת 27.
    בחודש האחרון כל השכבה במיטה נהייתה סיוט , הוא נכנס למיטה באזור השעה שמונה אחרי ארוחת ערב ומקלחת ,כשהוא נכנס למיטה מתחיל בכי נוראי פשוט נוראי ושום דבר לא עוזר או יותר נכון רק דבר אחד עוזר הוא לעבור למיטה שלי ושל אישתי ואז אחרי כ 15 דקות הוא נרדם ללא שום בכי ובעיות מיוחדות .
    מה לעשות????????

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שרון באומל
    15/08/2007

שלום ערן
    אתה מתאר תופעה מוכרת מאוד. סביב גיל תשעה חודשים מתפתחת אצל הילדים חרדת נטישה, אשר מגיעה לשיא עוצמתה בלילה, כיוון שזו הפרידה הארוכה ביותר. ילד בגיל של בנך עדיין לא מבין את מחזוריות השינה -ערות ולפיכך כל הירדמות נחווית כמין מוות קטן. אני כותבת זאת, על מנת שתבין עד כמה זה מפחיד. זה יעבור עוד כמה חודשים.
    לגבי ההתמודדות, אני מציעה לאמץ שיטת למידה של הירדמות עצמאית: או שיטת החמש דק' המתוארת בספרו של אבי שדה "לישון כמו תינוק". זו שיטה יעילה ומהירה, אולם, כוללת בכי עז במשך מספר לילות, ויש הורים שמתקשים להתמודד עם זה. שיטה נוספת היא שיטת "הרם הורד" המתוארת בספרה של הלוחשת לתינוקות. גם היא כוללת בכי, אולם ההורה נמצא שם עם מצוקת הילד. להתכונן למשפר לילות ללא שינה. שיטה נוספת, שהיא ארוכה יורת מתוארת בספרה של אליזבת פנטלי "לישון בלי לבכות" - להורים הרגישים לבכי.
    סביב גיל שנה מאוד חשוב ללמד את הילד להירדם בצורה עצמאית. זה יתרום רבות לעצמאות שלו בכלל.
    וחשוב לא פחות - גם להורים מותר וכדאי לישון טוב. גם לטובת הילד.....
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 קטנה במימדיה
    קארן
    14/08/2007

שלום רב!
    אני אמא לילדה מקסימה בת 5 אבל נראית במימדיה כבת 3
    היא עולה לגן חובה עם ילדים חדשים , גננת חדשה ואני מאוד חוששת מהתגובה שלהם , שיגידו שהיא קטנה וכו' ושהדבר יהפוך לתסביך אצלה.כבר עכשיו ילדים מתייחסים אליה כילדה קטנה יותר ואומרים לה שהיא קטנה והיא נפגעת מזה.
    איך אעזור לה להתמודד עם זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5 קטנה במימדיה

הוספת תגובה

• מימידי גוף

שרון באומל
    15/08/2007

שלום לך קארן.
    אני מציעה לדבר עם הילדה על כך שיש סוגים רבים של אנשים: צבע עיניים, צבע שיער, רזים, מלאים, נמוכים וגבוהים - ועל כך שלכולם זכות קיום והמראה החיצוני אינו מעיד על מה שקיים בפנים. אני מציעה לחזק את ילדתך, שתדע מי היא, כי את הסביבה אני לא מאמינה שתוכלי לשנות. אולי גם כדאי לדבר עם הגננת ולשאול אותה כיצד היא מתכוונת להגיב אם מישהו יאמר משהו על מימדי גופה של ילדתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה-בת שנתיים וחצי
    שיר
    14/08/2007

בוקר טוב,

ביתי בת השנתיים וחצי. לאחרונה היא לא מוכנה ללכת ברגל כשאנחנו נמצאים בקניון, רחוב או כל מקום שהוא קצת זר לה.

היא רוצה רק על הידיים.

היא לא חוכנה גם ללכת ליד אופנוע, אם היא רואה אופנוע ישר רוצה ידיים..

עד לפני חודש זה לא היה כך, פעם היא לא היייתה מפחדת מכלום.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה-בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• חרדות

שרון באומל
    15/08/2007

שלום שיר
    בגיל שנתיים וחצי, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, מתחילות לעלות חרדות. חרדה עיקרית קשורה להתפתחות הנפרדות וניצני העצמאות. הילדה מתחילה לגלות שהיא בעלת יישות נפרדת, שונה במהותה מהדמויות הקרובות לה. זו ידיעה מרעישה ומרגשת, אך עם זאת מפחידה, כיוון שהיא מבינה שהדמויות המשמעותיות לה הינן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהן. אני מאמינה שזה המקור לרצון להיות על הידיים.
    אני מציעה פשוט להיות איתה בחרדה, לחבק אותה. אפשר לומר לה שאולי זה מפחיד להיות במקום עם הרבה אנשים כגון קניון או רחוב. אולי הרצון שלה ללכת ולחקור, ולהתרחק גורם לה חרדה שמא היא לא תמצא אתכם שוב. אחרי שמתמללים את החרדה, אפשר להציע לה דרך ביניים כגון לתת יד, לשבת בעגלה.
    לגבי האופנוע, אני מציעה לתת לה להתקרב לאופנוע, ואולי אף לשבת עליו. לאופנוע יש רעש חזק שיכול להפחיד וכן מהירות וזה גם יכול להפחיד. כדאי לתת לה להתקרב ולהתנסות. זה יכול להפחית את החרדה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלנו זה התחיל...

עדי
    16/08/2007

בערך בגיל הזה אבל בסיטואציות אחרות...כשרואים כלב, חתול שעד אז כלל לא פחד מהם או בכל מיני המולות...
    בהתחלה הרמתי אבל לאט לאט ירדתי לגובה שלו ודברתי והצעתי יד וגם קצת הסחה...
    זה עדיין קורה אבל אני משתדלת לא להרים (כי הוא נורא כבד לי) ולפתור בדרכים הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה בתגובה רגשית אצל בן 8
    קארן
    14/08/2007

בני בן ה8 נולד פג שבוע 28 , אושפז 3וחצי חודשים בבית חולים עקב ריאות לא בשלות , לא יצא מהבית בשנתיים הראשונות לחייו עקב מחלתו.
    אם זאת הילד נבון חברותי ,תלמיד טוב , אבל יש לו תגובה רגשית חריגה כשהוא מרגיש שמרגיזים אותו , או במקרה לא צודק מבחינתו. זה מתבטא בבכי וצעקות חריגים וקושי בולט בשליטה עצמית וקושי להרגע.
    ממה זה נובע ואיך ניתן לעזור לו בזה?

הוספת תגובה

• חוסר שליטה בתגובה רגשית

שרון באומל
    15/08/2007

שלום קארן
    הסיבות לקושי בשליטה עצמית יכולות לנבוע הן מסיבות גופניות כגון קשיי ויסות או ADHD והן מסביות רגשיות. אם את מרגישה שזה אכן חריג, אני מציעה לפנות לאיש מקצוע שיראה את הילד ויוכל לאתר את מקור הקושי. לאחר איתור מקור הקושי יהיה אפשר לכוון את הילד להתמודד בדרכים יותר אדפטיביות עם הקשיים. אפשר לפנות לפסיכולוג ביה"ס בתחילת שנה"ל.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומנות חברתית
    יפעת
    14/08/2007

שלום רב, בני בן 8.5, עולה לכיתה ג'. הוא ילד נהדר, חכם, נבון, הבכור במשפחה. אין לי מה להתלונן כי הוא ממש מקסים. הבעיה היחידה איתו היא קשורה למיומנות חברתית. ואני אסביר: נניח הוא משחק עם חבר בבריכה, ובלי כוונה החבר בעט בו במים, בני לא מבין שזה לא בכוונה ומחזיר לו בחוזקה ואז מתפתח ריב. כך בהמון מקרים שהוא "עושה מזבוב פיל" וזה גורם לאי נעימות. בייחוד כשאנו הולכים עם חברינו, ואיכשהו מתפתח ריב. שהוא מסביר לי מה קרה הוא בוכה ומיבב.
    מקווה שהסברתי עצמי ברור, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיומנות חברתית

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתיות

שרון באומל
    15/08/2007

שלום יפעת.
    אני מציעה לדבר עם ילדך בהרחבה על הסיטואציות הללו (לא בשעת/ לאחר מקרה). השיחה יכולה לכלול איך הוא מרגיש כשמישהו עושה לו משהו בלי כוונה, מה קורה בעקבות כך ודרכים אחרות, יותר אדפטיביות להתמודדות עם הקושי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה