פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מוגזם !!!!!!!!
    מירב
    25/09/2007

שלום רב ,

יש לי ילדה בת 5.5 שנים , ולאחרונה נולד לי בן ( חצי שנה ) , בתקופה האחרונה היא פוחדת פחד מוגזם מחיות ( כלבים וחתולים במיוחד ) , כאשר היא רואה חיה ממרחק גדול מאוד היא צורחת בקולי קולות ורוצה רק שאני ארים אותה .

אני אובדת עצות מה עושים , למי פונים ?????????????

מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוגזם !!!!!!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מחיות

שרון באומל
    26/09/2007

שלום מירב
    ייתכן והילדה, החווה פרידה ממך כתוצאה מהולדת האח (וזה כמובן טבעי....) מבקשת את קרבתך הפיסית באמצעות הפחד. הייתי מאפשרת זאת. דהיינו, מרימה אותה, מנחמת אותה. בשעת רוגע, לא בשעת פחד, הייתי מציעה לומר לה משהו בסגנון "שמתי לב שמאז שנולד X את מאוד פוחדת מחיות. אני חושבת שמאז שהוא נולד אני פחות משחקת איתך ופחות נמצאת רק איתך, כי אני צריכה לטפל בו הרבה, ואת נורא מתגעגעת לזמן שהיינו רק שתינו. אולי לפעמים כשאת פוחדת ואני מרימה אותך על הידיים, את מרגישה בינניו את הקרבה שהייתה פעם".
    בהצלחה
    שרון באומל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי פרידה מסבתא
    שלומית
    25/09/2007

יש לי נכדה בת ארבע וחצי.ילדה מאוד פקחית ומאוד רגשנית.יש בינינו אהבה עצומה ,אני כסבתא תמיד איתה היא אוהבת לבוא אלי אוהבת לשחק איתי וכשהיא מתארחת אצלי אני פשוט שם בשבילה.כשאני איתה ועם אחותה בת השנתיים וחצי היא תשחק עם אחותה ולא תמיד תפה אלי שאשחק איתה.יחסיה עם הוריה נפלאים למרות שכמו ילדה בגילה היא בודקת גבולות אבל לאחר שהושם הגבול היא מבצעת אותו.יש בעיה אחת איתה כשאני (הסבתא)אמורה ללכת הביתה שם אנו נתקלים בקושי ובחוסר יכולת שלה להפרד ממני.למרות שהיא יודעת שכל מה שאני מבטיחה לה אני מקיימת אני גם רואה אותה לעיתים קרובות אבל הסיטואציה הזאת של בכי הסטרי שאני לא אלך ולא אעזוב אותה חוזרת על עצמה.בדרך כלל היא מחבקת אותי בבכי כמובן נותנת לי נשיקה ואני כמובן מחזירה לה באותו אופן אך הבכי גובר בתחינה שלא אעזוב אותה.אני מאוד רוצה להקל עליה את הפרידה כי לי כסתא מאוד קשה לשמוע אותה בוכה בכי מר ומיוסר כשאני צריכה ללכת . אודה לך אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה מסבתא

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום שלומית
    אני מציעה לכתוב יחד עם הילדה סיפור עליה - על סבתא שבאה לבקר, מה אתן עושות ביחד, איך אתן מרגישות ביחד, ואח"כ לתאר את רגע הפרידההמעורר געגועים, עצב תסכול וכעס. אפשר לכתוב בספר דרכים להתמודדות עם הקושי, כמו שתהיה לה תמונה שלך בתוך הספר, והיא תוכל להציץ בה או בכלל הספר עצמו יכול להוות משהו שלך וממך שנשאר אצלה כשאת לא נמצאת. כנ"ל, אפשר לעשות זאת דרך משחק, ולדבר על הקושי באמצעות זו. סיפור ומששחק זו שפה שילדים מבינים ויכולים להתחבר אליה. לא להתעלם מהקושי אלא לעזור לה להתמודד עימו
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים והתפתחות הילד
    יעל
    24/09/2007

שלום לכולם...

יש לי שני שאלות ואשמח לקבל עליהם תשובה.

1. יש לי ילד בן חמש שכל דבר שעושה זה באיטיות הוא עושה יצירות יפה מאוד גוזר מדביק וכולי אבל מסיים אחרון ולפעמים לא מסיים גם כשאוכל זה לאט תמיד הקטן בן השלוש מסיים ומשיג אותו באוכל (אבל בסוף אוכל יפה את הכל) רציתי לדעת אם אני צריכה לדאוג ואם זה ישתפר בהמשך השנים? (בשנה שעברה הגננת שלו שלחה אותו למרכז להתפתחות הילד- אבל לא לקחתי אותו כי עכשיו ביחס לשנה שעברה הוא יותר טוב).

2. הקטן שלי כמעט בן שלוש והשבוע גיליתי שלא גודלות לו הציפורניים הוא כוסס ואוכל אותם מה אפשר לעשות כדי שיפסיק?

תודה על העיצות היעילות...

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

שרון באומל
    26/09/2007

שלום יעל
    אני מסיכמה עם הגננת שכדאי לקחת את הילד הגדול להתפתחות הילד, על מנת שמישהו יבדוק אותו. האיטיות יכולה להפריע לו בכיתה א' - למשל שלא יספיק להעתיק מהלוח - ואפשר לעזור לו מאוד במרכז להתפתחות הילד.
    כסיסת ציפורניים אצל בנך השני, עשוייה להעיד על מתח אשר לא מוצא את דרכו החוצה בדרכים אדפטיביות יותר, ומופנה כלפי פנים. הייתי מנסה להבין את המקור למתח. אפשר לומר לילד "שמתי לב שבזמן האחרון אתה כוסס ציפורניים. הרבה ילדים שכוססים ציפורניים מרגישים רע בלב. גם אתה מרגיש ככה?" אפשר לעשות זאת גם באופן משחקי - לשחק עם מכוניות למשל, ולהמציא מכונית שכוססת ציפורניים אחרי שהיא הפסידה בתחרות למכונית אחרת, ולנסות לדובב את הילד איך מרגישה המכונית ומה זו כסיסת הציפורניים הזו. אפשר גם בעזרת איש מקצוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים מכוונת בתוך הבית
    דורית
    24/09/2007

הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים גמולה כבר כ 4 חודשים לאחרונה היא התחילה בכוונה לעשות את הצרכים שלה, (בינתיים פיפי)במקומות שונים בבית שלה או אצל חברים. היום היא עשתה פיפי על הספרים שלה, אתמול אצל השכנים בבית ועוד. אין לי ספק שהיא יודעת שזה לא בסדר ושהיא עושה את זה בכוונה, היא גם מכריזה על המעשה. אבל לא ברור לי למה ואני גם לא יודעת איך להגיב. כרגע אני מאד כועסת ומסבירה לה את מה שהיא עושה. אני רוצה לציין שיחד עם ההתנהגות הזאת היא בימים האלה הסכימה לראשונה לשבת בשרותים ולעשות את הצרכים שלה, עד היום היא פחדה ועשתה רק בסיר.

הוספת תגובה

• עשיית צרכים בתוך הבית

שרון באומל
    26/09/2007

שלום דורית
    עשיית צרכים כפי שתיארת מבטאת תוקפנות מסויימת, ואולי יש סיבה לכך? ייתכן, וכאשר זה בא על רקע הסכמהתה לשבת בשירותים, זה יכול להעיד גם על בלבול. אם הישיבה על השירותים באה ממנה (ולא מכם או מקור אחר), הייתי משבחת אותה שוב ושוב על כך שעושה בשירותים ומחזקת את הצד הזה. אם ההצעה לשבת בשירותים לא באה ממנה, הייתי מפסיקה זאת ומציעה לה לחזור לעשות בסיר, כי ייתכן וכועסתצ ומפחדת מהחידוש, אליו היא עדיין לא בשלה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה קטנים לאלימות בטלויזיה
    אמא מבוהלת
    24/09/2007

אני אם ל-2 בת שנתיים ובן כמעט ארבע, בני בן הארבע החל להחשף לאחרונה לסדרות טלויזיה כגון ספיידרמן ופאואר ריינג'רס בביקוריו אצל חברים ושכנים המבוגרים ממנו. הוא מתעסק באובססיביות עם מלחמות, חרבות ורובים ונלחם במפלצות.
    לא התערבתי בכך משום שחשתי כי ההזדהות עם הדמויות נותנת לו תחושת כוח, מאחר והוא ילד רגיש המסרב להתגונן בפני תוקפנות מצד ילדים אחרים.
    הסברתי לו שהדמויות בכאילו ורק בטלויזיה ולא עושים דברים כאלה באמת וכו וכו

היום בעודנו נוסעים באוטו הביתה מחברים הוא אמר פתאום שהוא חלם על הפנים של מייקל לואיס, ושהוא מייקל לואיס (בתפקיד גיבור הממלכה האבודה בפסטיגל) ושהוא... "שובר על סבתא שולחן" כי היא כל הזמן כועסת והוא לא אוהב אותה ולא רוצה שהיא תאהב אותו

*** למותר לציין שהסבתא היא דמות אהובה ביותר במשפחתנו, וההתעמתות שלה איתו היתה מקרה חד פעמי. היא דמות המציבה גבולות, אך גם חמה ואוהבת.

כמובן שהזדעזעתי קשות מההתבטאות הזו מפיו של ילד אשר עדיין לא בן ארבע.
    וברור לי שזו השלכה של סצנה שהוא צפה בה מין הסתם באחת מיצירות המופת- בו הגיבור שובר רהיט על הרשע.
    אני אוקיר הכוונה של איך לעזור לו לארגן את האינפורמציה שהוא נחשף אליה ומה נכון להגיד להגיד לו,

והאם כדאי לצפות איתו בחלק מהתכנים בבית ולהסביר לו תוך כדי מה טוב ומה רע, או למנוע באופן מוחלט בתוך הבית חשיפה לתכנים אלימים
    כשאני אומרת אלימים אני מתייחסת לסדרות הסופר הירואים למיניהם- לרוב מצויירות- שכן אנו נמנעים באופן מוחלט מצפייה בערוצים שלנו או בחדשות בשעות העירות של הילדים.

הרבה תודה
    אמא מבוהלת

הוספת תגובה

• אלימות בטלויזיה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום לאמא המבוהלת
    בנים רבים בגיל של בנך מתעסקים בכל מה שתיארת. יש הורים שלא קונים חרבות ולא מכניסים הביתה שום דבר שקשור למילה מלחמה, ועדיין הגיל הזה מעורר את ההתעסקות בנושאים הללו. ההבנה שלך את העניין היא מאוד יפה ואני חושבת שאת צודקת בכל מה שכתבת. אני גם חושבת שהאמירה שלו לגבי הסבתא היא אמירה תמימה ומבטאת את הכעס והעלבון שלו כלפיה, והוא לא חולם אפילו לשבור לה שולחן על הראש. כמושכתבת, הוא פשוט ראה את זה בטלויזיה או במקום אחר, וכך יכול לתרגם את הכעס שלו לדרכים מעשיות יותר. לכן, אם יש אמירות כאלו, הייתי אומרת לו "נראה לי שאתה כועס על סבתא. אולי זה בגלל מה שקרה אתמול..." ודווקא לדבר על מה שקרה ולראות מה היה שם.
    כנ"ל לגבי אמירות אחרות. יש לך את היכולת להתבונן מעבר לדברים ולראות מה באמת מציק לו, ולכן הייתי מתייחסת לזה.
    אין שום סיבה להיות מבוהלת. אני חושבת שההתייחסות שלך לתקופה הטבעית אותה הוא עובר, תעזור לו מאוד בלמידה להתמודד עם התקופנות הפנימית הטבעית שלו.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מגלה את איבר מינו
    שג
    23/09/2007

שלום
    בני ,בכיתה ב,החל מגלה את איבר מינו ונהנה מהמגע בו.
    בתקופה האחרונה סיפר לי על בן כיתתו שמרבה לדבר בפניו על איבר מינו (של החבר) ואף מציע לו לגעת בו.
    יצא לי במספר הזדמנויות להסביר לבני שהוא יכול להנות מאיברו שלו, בצנעה,בבית ואל לו לגעת בשל אחרים (זה כשניסה לגעת בשל אחיו הצעיר)
    מסיפור על הילד מהכיתה די הזדעזעתי, ולמרות שהסברתי לו שאין לקיים משחקים שכאלה, נראה כי לא ממש הפנים.

מה טבעי בגיל זה? מה רמת ה"חומרה" שעלי לנקוט (בלי ליצור זעזוע) וכו?כיצד כדאי לנהוג?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני מגלה את איבר מינו

הוספת תגובה

• מיניות

שרון באומל
    26/09/2007

שלום לך
    מה שעשית עם בנך מצויין. אני מציעה לפנות בדחיפות למורה ולספר לה על הילד השני ולבקש ממנה שהיא תטפל בכך.
    ההתעניינות במין טבעית לגיל, אך כמו שאמרת לבנך- בצנעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לילדה בת 4 וחצי
    רויטל
    23/09/2007

שלום שרון, אני שמחה שיש עם מי להתייעץ....
    אני אםל2 בנות אחת בת ארבע וחצי והקטנה בת שנה ו9 חודשים .
    ילדתי הגדולה ילדה חכמה , פיקחית, שנונה ,יש לה תשובות לכל דבר ,עקשנית, בגן מאוד אוהבים אותה אך אני מרגישה שאיך שהוא נכשלתי בחינוך איתה.
    היא לא כ"כ מקשיבה לי וגם אם כן זה אחרי שכנועים רבים .. היום קרה מקרה שאני לא מצליחה להירדם בגללו.
    הגדולה שלי "חנקה" את הקטנה (חיבקה בכוח רב) מה שבעצם אסרתי עליה.. אני כתגובה היסטרית סטרתי לה על היד ........זה היה בגן שעשועים .. התגובה שלה היתה שהיא הרביצה לי חזרה לא ידעתי מה לעשות הרמתי אותה וכעונש אמרתי לה שהולכים הביתה , היא המשיכה להשתולל ולהרביץ.. הייתי חסרת אונים ולא ידעתי מה לעשות???
    ראשית יש לי יסורי מצפון שנהגתי כלפיה באלימות שניץת אני בהלם מזה שהיא כביכול "מרביצה"לאמא שלה - איך עליי להתנהג איתה ? האם לתת עונשים כמו "לא הולכים לגן שעשועים???" אנא זקוקה לעיצה ...מה להגיב על כך??? או שלא להגיב?
    תודה ולילה טוב.. רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילדה בת 4 וחצי

הוספת תגובה

• אלימות כלפי הורה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום רויטל
    אולי הגיע הזמן לנסות להציב גבולות. לגבולות יש תפקיד חשוב של שמירה עליה (למשל - מפני התוקפנות שלה..) וארגון הכאוס הפנימי. בשעת רוגע, כדאי להסביר לה שלא מרביצים בבית, כי אתם לא מכאיבים אחד שלני. לאחר מכן ניתן להטיל איזשהי סנקציה. למשל: הליכה חזרה מגן שעשועים נשמעת לי סנקציה טובה מאוד. לקחת בחשבון שהיא תבדוק אותך על כך ותנסה לראות אם את מסוגלת לעמוד בגבול. כמו-כן, לתת לה אופציה להתנהגות אחרת: כשהיא מרגישה שהיא רוצה להרביץ לאחותה בגן שעשועים היא יכולה לקפוץ 20 פעם על כל רגל/לשק קלאס/לבקש ממך שתשחקו תופסת וכו'. בפעמים הראשונות אפשר ממש להדריך אותה לגבי זה.
    מה שקרה לכן בגן שעשועים מאוד מובן ואני חשובת שאת בהחלט יכולה לסלוח לעצמך ולה.
    חג שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות ילדה בת חמש
    שרון
    23/09/2007

בתנו בת חמש. כאשר נכנסה לגן בגיל שנתיים החלה בעיית התנהות והיו לה מדי פעם תקופות בהן הרביצה בגן באותן תקופות לרוב בורח לה פיפי במכנסיים בלילה בחלק מהזמן תקופות בהן היא עייפה יחסית או בתקופות של החופש הגדול (אולי קשור למסגרת) לאחרונה קרה טרם מעבר לבית חדש וכניסה לגן חובה חדש ועד היום כשלושה שבועות לאחר תחילת השנה. לאחרונה הצטרפה לתופעה גם בכיינות והשתטחות על הריצפה בבכי. יצוין כי יש תקופות שהתנהגותה תקינה לגמרי. הילדה אינטילגנטית וחכמה בעלת יכולת ריכוז גבוהה מאוד וחברותית. קשה לנו מאוד עם בעיות ההתנהגות . יכולה לבקר אותה חברה והיא פתאום יכול למשוך לה בשיער. יצוין שניתן לרוב לזהות בבוקר כבר את מצב רוחה. מה נכון ? לכעוס לצעוק להעניש ,או רק להסביר? יצוין כי יש לנו בן שלוש התנהגותו שונה לגמרי הוא אף פעם לא מכה, לא משתטח על הריצפה או מציק. בתקופות שיש לה בעיות התנהגות היא גם מציקה ומכה אותו. היא יכולה לשכב במיטה ופשוט סתם כך למשוך לו בשיער. היום בערב היא משכה לבני בשיער וכששאלתי אותה מדוע היא ענתה שאינה יודעת ושאינה שולטת בזאת. שוחחתי היום עם הגננת בגן החדש גם בגן היא מציקה לעיתים לילדים.
    היא לא ילדה שיש לה קושי בהתבטאות היא ילדה מאוד אינטליגנטית וחכמה (לדברי כל הסובבים אותה כולל הגננות).
    הגננת בגיל שנתיים אמרה לי שאולי זה פער בין רגש לשכל מאחר והיא לפחות בשנה וחצי מפותחת לגילה. אני מבינה שיתכן שיש מצבים כמו עייפות שגורמים לזאת אבל אני מצפה ממנה שאפילו כאשר היא עייפה לא תתנהג בצורה כזו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות ילדה בת חמש

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

שרון באומל
    26/09/2007

שלום שרון
    התנהגותה של ביתך מעידה על תסכול ומתח פנימי, ככל הנראה. כתבת שעברתם דירה, עובדה המהווה מקור למתח אצל ילדים (וגם מבוגרים). לפיכך, הייתי מדברת איתה על כך. הייתי אומרת משהו בנוסח: "לא מזמן עברנו לבית חדש. יש לך חדר חדש, מטבח חדש, הכל ממוקם במקום שונה. זה יכול להיות מוזר וגם קצת קשה. אולי לפעמים את מרגישה את הרגשות הללו בלב ולא יודעת מה לעשות עם זה ואז את הוכלת להרביץ/להשטח על הרצפה וכו'". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, הייתי מציבה לה גבולות יותר ברורים, על מנת לעזור לה לארגן את הכאוס בעולמה הפנימי. העקורונות של גבולות הם כאלה: ראציונאל: "אנחנו לא מכים בבית אחד את השני כי אנחנו לא מכאיבים אחד לשני". לאחר מכן ניתן להטיל סנקציה "אם תכי את אחיך, לא אוכל לספר לך סיפור בערב". לעמוד בסנקציה בעקביות ולצפות שהיא תבדוק אתכם. לאחר מכן לתת לה אופציה אחרת לביטוי התסכול: "כשאת מרגישה רע בלב את יכולה ללכת לטייל קצת בחצר/לחבק חזק חזק את הבובה האהובה עלייך"... או כל דבר אחר העולה על רוחך. בפעמים הראשונות כדאי לכוון אותה באופן פיסי להתנהגות אדפטיבית יותר.
    אין מה להשוות ביןצ ילדים. כל ילד מוצא את מקומו בעולם באופן שונה.
    חג שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתך בנושא..
    גילי.
    23/09/2007

שלום..

רציתי לדעת האם לילדה בת שנתיים יכול להגרם נזק כלשהו/טראומה/חרדת נטישה שהוריה משאירים אותה פעם בכמה חודשים למשך מס' ימים אצל הסבתא והסבא? וזאת עמ"נ שההורים ישאפו אוויר ויספיקו יותר בבית.

יש לציין שממש טוב לילדה אצל הסבתא והסבא היא מקבלת פינוקים חום ואהבה, יחס בלתי פוסק, מתפתחת שם יפה מכל הבחינות ומה לא.

ובכל זאת האם לדעתכם קיים חשש כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    דעתך בנושא..

הוספת תגובה

• נסיעות של ההורים

שרון באומל
    26/09/2007

שלום רינת
    לדעתי הילדה יכולה רק להרוויח מכך שההורים שלה מתאוורים מידי פעם וחוזרים עם כוחות מחודשים!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה בגן
    שלי
    23/09/2007

בני בן שנה ו-7 חודשים, ילד ראשון, רגיש מאוד, קולט הכל, מבין, היה עד היום איתי בבית. נכנס החודש לראשונה לגן של 14 ילדים עם 3-4 מטפלות. תהליך הקליטה היה מאוד הדרגתי, נשארתי איתו בימים הראשונים כ-4 שעות והלכנו יחד הביתה. ראיתי מיום ליום איך הוא תופס ביטחון במקום, בסדר היום, במטפלות, ועוזב אותי לאט לאט.
    לאחר מספר ימים התחלתי להעלם מבלי להפרד, כי עד אז גם כשהשארתי אותו עם הורי (ללא יותר ממספר שעות) לא נפרדתי וכך היה טוב עד היום, גם כשנעלמתי בגן הוא קצת חיפש אותי אבל לא נכנס להיסטריה, הצליח להתנחם, שיחק, אכל והיה נהדר. בשבוע השני לקליטה הוא חלה ונצמד אלי כל השבוע בבית ואז היה גם ראש השנה.
    התחלנו השבוע קליטה מחדש (ביום ראשון הייתי איתו חצי יום וכרגיל הלכנו הביתה) וביום שני התחלנו פרידות כי לא הרגשתי טוב עם השיטה של ההיעלמות. השארתי צעצועים אליהם הוא קשור, דיסק שאותו הוא אוהב.
    ביום הראשון שנפרדנו בכה 20 דקות והתנחם אצל הגננת, מהיום השני (כבר 3 ימים) זה בכי שלא נגמר (אולי רק למספר שניות עד דקה- שתיים) במשך למעלה משעה ואז אני נכנסת כי החלטתי בשיתוף עם הגננת שזה זמן מספיק כדי לתת לבכות ולנסות להרגע, ונראה לי שבכי של שעות הוא מיותר, הרי גם שעה בלעדי נראית לו כנצח.
    הבכי כל הזמן מלווה בקריאות "אמא", וכמובן שהמטפלות בסדר גמור, מחזיקות על הידיים, מנחמות.
    איך כדאי להמשיך מפה, האם לתת לו יותר זמן לבכות (נראה לי מוגזם) או להמשיך בבכי של בערך שעה עד שיצליח להרגע עם חלוף הימים?האם יש לך רעיון אחר? האם מדובר פה על קושי רציני להסתגל וכדאי שאחזירו הביתה לכמה חודשים?

לקביעת תור
    סגירה
    קליטה בגן

הוספת תגובה

• פרידות בגן

שרון באומל
    26/09/2007

שלום שלי
    אולי בנך מךלמד אותך את אחד השיעורים החשובים ביותר על קשר ופרידה - שלא כדאימ להיעלם אלא להתמודד עם פרידה ועם כל הקשור בה. אני חושבת שקודם כל את צריכה להיות שלמה עם עצמך לגמרי בנוגע לפרידה בגן ולאז להקרין לו את זה. נשמע לי שאת עדיין אמביוולנטית, והילד מרגיש זאת. אם תהיי שלמה - 0בלי מחשבות שאולי זה יקרה עוד מספר חודשים, ואולי כדאי לסגת מהרעיון) צריך לומר לילד "היום אתה הולך לגן. זה קשה להיפרד מאמא, אבל בגן יש כך וכך ונראה לי שיהיה לך שם טוב". אם את תראי לו שאת בוטחת בגן, גם הוא ביטח בו.
    אני מציעה לתת לו יום יומיים לבכות בלי לראות שאת חוזרת עקב הבכי, על מנת שהוא לא ילמד, שאם בוכה מספיק חזק את תחזרי.
    אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה, אבל כדאי לנסות
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה התפתחותית
    ליטל
    23/09/2007

שלום!
    הנני סטודנטית לפסיכולוגיה לקראת סיום.
    אני מעוניינת להשמיך ללמוד בכיוון של פסיכולוגית התפתחותית. מהן הדרישות ללימודים אלו? והיכן ניתן ללמוד?
    תודה והמשך יום טוב
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה התפתחותית

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה התפתחותית

שרון באומל
    23/09/2007

שלום ליטל
    כדאי לברר דרך האוניברסיטאות השונות. עבר זמן רב מאז למדתי, ואני למדתי פסיכולוגיה קלינית והתמחיתי לאחר מכן בגיל הרך. תיכנסי לאתרים של האוניברסיטאות באינטרנט או דרך הטלפון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי היפרדות בבוקר
    לי
    23/09/2007

שלום,

בתי בת ה-5 מאוד קשורה אלי ותמיד היו לה קשייםבהיפרדות. אבל יום חמישי והיום הפרידה היתה מלווה בצרחות שעוד לא ראיתי. יום חמישי נשברתי ולקחתי אותה הביתה. היום בכאב לב גדול ובכי שלי כל הדרך לעבודה עזבתי אותה צורחת ומשתוללת כשהיא בזרועות הסיעת בגן.
    הסברתי לה בהגיון למה אני הולכת לעבודה והיא לגן, הבאנו סוכריות לחלק לכל הילדים, הבטחתי לה הפתעה בסוף היום, הצעתי לה לקחת איתה תמונה שלי, מה לא ניסיתי, שום דבר לא עוזר.
    מה עוד נשאר לעשות?
    אני לא רוצה להתחיל ככה את הבוקר כל יום.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היפרדות בבוקר

הוספת תגובה

• קשיי היפרדות בבוקר

שרון באומל
    23/09/2007

שלום לי
    העובדה שלקחת אותה ביום חמישי, העצימה את תגובתה היום. היא למדה שאם היא "תבכה מספיק חזק" היא לא תצטרך להיות בגן. אני מאוד מבינה לליבך, אך אין דרך אחרת, אלא להשאיר אותה בגן. אני מציעה לך לכתוב יחד איתה סיפור על ילדה שהולכת לגן חדש: לתאר את מראה הגן, את הגננות, את הילדים החדשים וכו'. לתאר מה קורה לילדה בבוקר: עצובה וכועסת שאמא הולכת. אולי מפחדת להישאר לבד. לתת לגיטימציה לביטוי רגשות שליליים באופן מילולי. אולי בנוסף את יכולה לספר לה איך זה היה בשבילך ללכת לגן או למקום חדש אחר. הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    כל שאר הדברים שאת עושה הם מצויינים!!! בעצם, את נותנת לה כלים להתמודדות עם הפרידה. לכן המשיכי כך. תני לה זמן, וזה יעבור או יחלש.
    החזיקי מעמד
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - ילדה בת 1.4
    ליזי
    23/09/2007

שלום,

אני אמא לילדה בת 5 ו- 1.4.

התינוקת ילדה שמתעוררת בלילות המון. בליווי של רופאת המשפחה היא צינה שזו בעיה התנהגותית ושנעזור לה ללמוד לישון לבד. התהליך החל לפני 3 חודשים (היא לא ישנה טוב מגיל 3 חודשים), כשהיא קמה בלילה ובכתה עמדתי ליד הדלת ודיברתי איתה להקנות לה ביטחון, בהמשך הלילות היא בכתה עד שנרדמה. זה לא עוזר והיא ממשיכה לקום ולבכות כשעה. היא מתעוררת כל שעתיים.
    אני חרדה לבעית השינה שלה שלא תהיה לכך השפעה על קשב וריכוז בעתיד וכן על חוסר השינה שלנו.
    יש לה ליד הראש מוצצים ובקבוק מים. כלום לא עוזר.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה - ילדה בת 1.4

הוספת תגובה

• קשיי שינה

שרון באומל
    23/09/2007

שלום ליזי
    אני מאוד מבינה לליבך. קשה מאוד לשאת חוסר שינה כרוני של ילד. אני ממליצה לך על אחד משלושה ספרים: אחד הוא "לישון כמו תינוק" של אבי שדה. הוא מתאר שם את שיטת החמש דק' - שיטה יעילה ולרוב די מהירה. הספר השני הוא "לישון בלי לבכות" וכשמו כן הוא למידת שינה עצמאית ללא בכי. שיטה שאורכת זמן אך אמורה לגרום לילד לישון בצורה עצמאית. גם הלוחשת לתינוקות בספרה מציעה את שיטת ההרם הורד - שיטה יעליה, אך כוללת בכי של התינוק, ואולי גם מתאימה לתינוקות מעט יותר צעירים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שמדבר בקול רם וגם צועק
    אריאלה
    23/09/2007

שלום רב,
    הילד שלי בן ה5 מדבר בקול רם וכל הזמן צועק.
    גם כשאני או אביו לידו הוא מדבר איתנו בצעקה, ואנו מעירים לו שאנחנו לידו ואנו נשמע אותו גם אם הוא ידבר יותר בשק ולאתו רגע הוא אכן מדבר יותר בשקט ואח"כ זה שוב חוזר על עצמו.
    עשינו לו בדיקת שמיעה והכל בסדר.
    ממה זה נובע ואיך אפשר ללמד אותו לדבר יותר בשקט וגם לא לצעוק .
    אודה לך על תשובתך המהירה.
    אריאלה

הוספת תגובה

• צעקות

שרון באומל
    23/09/2007

שלום איראלה
    אנא כתבי לי קצת יותר על הילד, על מנת שאוכל לנסות לעזור. מתי החלו הצעקות? איך הוא מתנהג? איך היחסים שלו עם הסביבה והסובבים, האם יש לו אחים? איך היה כתינוק? איך מסתדר בגן?
    אני רוצה לנסות להבין יחד איתך מניין נובעות הצעקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שצועק

אריאלה
    24/09/2007

שלום רב

ילדי הוא ילד מאוד ורבלי, בעל דמיון, כתינוק היה ילד מאוד נוח,לא בכיין, יודע להעסיק את עצמו.
    יש לו אח נוסף בן שנתיים.
    הוא ילד די חברותי יודע ליצור קשרים, קצת בישן ורגיש.
    בגן קשה לו בבוקר להפרד, אולם אח"כ הוא מאוד נהנה.
    כפי שהסברתי גם כשאנו נמצאים על ידו הוא מדבר בקול רם עד צעקה, ואנו מסבירים לו שאנחנו קרובים אליו ושומעים אות.
    אנחנו מאוד דואגים לכך שתהיה חלוקת קשב שווה לשניהם.

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות

שרון באומל
    26/09/2007

שלום אריאלה
    מבסיבה כלשהי נראה לי שהילד חש שעל מנת להיות נראה ונשמע הוא צריך לצעוק. אולחי על רקע יכולת מתפתחת והולכת של אחיו הצעיר??
    בכל מקרה אני מציעה לומר לו משהו בנוסח "שמנו לב שכשאתה נמצא לידינו אתה צועק. זה מאוד לא נעים לי ולאבא. אנחנו גם לא מבינים למה אתה עושה את זה. אולי אתה מרגיש שלא נשמע אותך אם לא תצעק?" לאחר מכן תנסו למצוא יחד דרכים אדפטיביות יותר איך להימנע מהצעקה: ולעשות זאת יחד עם הילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפות זעם לילד בן 5
    הילה
    21/09/2007

בני בן ה-5 מפותח, מתבטא בבהירות וחברותי לילדים ומבוגרים, בן יחיד, מתרגז לעיתים, משלב ידיו וצועק על סביבתו, כולל הגננות בגן (חובה). אין לו בעיה להתנצל על מעשיו כשהוא נרגע, אך הדבר חוזר שוב ושוב, והוא אומר שכשהוא כועס הוא שוכח את כל השיחות שלי (אימו) איתו והוא לא יכול לעצור. מה עושים? כבר קראו לי לשיחה עימו בגן החדש, בגנים הקודמים קיבלתי מהגננות מסרים דומים, אולם הן "החליקו" את האירועים וסלחו לו. במיסגרת הנוכחית לא סולחים לו והוא התחיל את השנה ברגל שמאל. מה עושים הלאה? אביו, עלי לציין, סלחן מאוד כלפיו, בניגוד אלי, כל שאני הדמות המחנכת היחידה שלו..

לקביעת תור
    סגירה
    התקפות זעם לילד בן 5

הוספת תגובה

• התקפות זעם לילד בן חמש

שרון באומל
    22/09/2007

שלום הילה
    ראשית, עלייך ליישר קו עם בעלך. אם בנך מקבל מסרים סותרים, ההתנהגות שלו לא תשתנה. יכול להיות שכדאי לגשת למספר שיחות ייעוץ על מנת ליישר את הקו הזה, ולנסות להבין מדוע בעלך אינו מציב לילד גבולות.
    אחרי שישרתם קו, כדאי לנקוט בשיטה כזו: להסביר לילד, בשעת רוגע, שמהיוםן לא צועקים כשכועסים ולתת ראציונאל. להטיל איזשהיא סנקציה אם צועק, ולצפות שהוא ירצה לראות אם תקיימו אותה. לכן, להיות עקביים לגביה. בנוסף, לתת לו אופציות אחרות כאשר מתרגז.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפות זעם

הילה
    23/09/2007

אין שום אפשרות ליישר קו עם האבא, משום שאנו גרושים (כארבע שנים,והילד לא מכיר מצב אחר),ואביו גם כן מתפרץ כשהוא כועס, וכשהייתי איתו התקפי הזעם כוונו אלי... היום, כשהוא לוקח אותו, הוא לא טורח לחנך אותו, כדי שהילד לא יסרב להגיע אליו, אז הרבה יותר נוח לו שאני "הרעה"= המחנכת... על כל מקרה, אני מתחילה בטיפול פסיכולוגי לילד בשבוע הבא, למרות שאני חוששת שזהו האופי של הילד, ואם כן, האם אצליח לשנות את אופיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם

שרון באומל
    26/09/2007

שלום הילה
    במצב שתיארת, אני חושבת שהכי נכון הוא ללכת לטיפול. אני לא חושבת שהתקפי הזעם הם עניין של אופי, אלא משהו נרכש וכן מבטא מצוקה פנימיתוחוסר יכולת לבטא אותה בדרכים אדפטיביוטת. דווקא מציעה ללכת לטיפול עם אמונה, כי שם הדברים יכולים להשתנות (וראיתי זאת בטיפולים אצלי לא אחת!!!!!!!)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה