מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפורנייםאפרת17/09/2007
בני אוראל הוא הבכור מבין שלושת ילדיי. אוראל בן 4, טליה בת שנתיים ושמונה חודשיים ואלון בן 7 חודשים.
בזמן האחרון אוראל החל להכניס את האצבעו לפה, והוא קוצץ את העור מסביב לציפורן, לפעמים גם את הציפורן. זה החל בערך כשנכנס לגן החדש לפני כשבועיים...
אוראל יודע כי זה מפריע לי כי אני מעירה לו על כך ומבקשת שיפסיק כי זה יפגע לו בגדילת הציפורניים... אני יודעת שאומרים גם להתעלם.... אני גם חושבת שהוא מחפש תשומת לב שלי...
אשמח לקבל התייחסות....
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים
שרון באומל17/09/2007שלום אפרת
ייתכן והתנהגותו של בנך מעידה על חרדה ומתח פנימי, שעשויים להיות קשורים למעבר לגן חדש. הייתי אומרת לו משהו על כך. למשל: "שמתי לב שמאז שנכנסת לגן החדש התחלת לאכול את העור ליד הציפורן. לפעמים ילדים עושים את זה כשהם מרגישים שמאוד לא טוב להם בלב". תראי כיצד הוא מגיב לכך. האם אפשר לנהל איתו שיחה על כך, אפילו דרך משחק או סיפור על ילד שאוכל את העור סביב הציפורן. אם יהיה אפשר לתמלל את החרדה ואת המתחולל בעולמו הפנימי, יהיה לו פחות צורך לבטא את המצוקה באופן פיסי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורניים
אפרת23/09/2007לשרון שלום
ניסיתי לדובב את בני בסיפור על ילד יואב שהלך לגן והכיר חברים חדשים ומגננת חדשה אבל הוא כסס ציפורניים, ושאלתי אותו אם הוא יודע למה? בהתחלה הוא ענה כי יואב היה רעב, אח"כ הוא אצר שאמא אמרה שרק אם הוא יוכל את האוכל אז הוא יראה קלטת.... ששאלתי אותו אם כיף ליואב בגן ? הוא ענה: לא, כי הוא רוצה להיות עם אמא...
אציין כי בנוסף לכסיסת ציפורנים והעור מסביב לציפורן, אוראל גם מתאפק ובורח לו קצת פיפי בתחתונים... הכל החל במעבר לגן החדש... אני תמיד שואלת את הגננת והסייעת איך הוא בגן, והן אומרות כי הוא משחק יפה, משחק עם חברים, לפעמים הוא נזכר ושואל איפה אמא....
שמתי לב כי הוא גם טוען כי לפעמים הוא טוען לכאבי בטן ורוצה שסבא יטפל בו, ישמור עליו ... אדגיש כי נכון להיום אין לבני אוראל צהרון יהיה רק אחרי החגים וכל פעם סבא וסבתא לוקחים אותו מהגן... לפעמים אליהם הביתה ולפעמים אלי לעבודה, והוא תמיד מתלהב לבוא לי לעבודה...
מה דעתך?
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסיסת ציפורניים
שרון באומל23/09/2007שלום אפרת
ראשית, אני חושבת שעשית משהו נפלא עם בנך, ובעצם הוא נתן לך את הסיבה לכסיסת הציפורניים או לפחות חלק ממנה. עכשיו כדאי לצייד את בנך בכלי התמודדות להסתגלות לגן החדש. גם זאת ניתן לעשות על ידי כתיבת סיפור או משחק. נראה שהוא מגיב לכך יפה ומשתף. אני חושבת שלכשיסתגל, התופעה תחלש או תיעלם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
אפרת24/09/2007לשרון היקרה !
תודהרבה על העזרה, לא עלה בדעתי כי באמצעות אנלוגיה ספרותית אפשר להוציא מהילדים רגשות, חוויות... אני תמיד שמחה ללמוד דבר חדש , מה עוד שהדבר כה יעיל...
שוב תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שינה ופחד תמידי שנעזוב אותואהרון סימה17/09/2007
שלום רב! ילד שלי עוד מעט בן 9. בגיל יותר קטן תמיד היה לו פחד שנעזוב אותו, הוא תמיד היה בודק איפה אנחנו. גם כאשר הוא נמצא בנוחיות הוא קורא לי וכשאני עונה הוא אומר "אמא אני אוהב אותך"
התופעה הזאת נעלמה לזמן מה ובחודשיים האחרונים זה חזר ובגדול! לפעמים כבר אני מאבדת סבלנות, אני מנסה לדבר איתו, מנסה לברר מה מפחיד אותו, מה מטריד אותו, אבל הוא כל פעם אומר לי שטויות. הוא מאוד מפחד להיות לבד ומאוד מאוד מתקשה להירדם. לפני כשנתיים נפטרה סבתא שלו ולפני 9 חודשים נולד לו אח. לירון הוא ילד מאוד רגיש, מאוד מתחשב, תמיד מוכן לעזור. בבית ספר אוהבים אותו, יש לו הרבה חברים. בבית הוא מקבל מעל ומעבר. אין לי מושג מה קורה איתו! האם תוכלו לכוון אותי מה עלי לעשות שאוכל לעזור לו. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שרון באומל17/09/2007שלום סימה
אמנם מעט חריג לגיל, אבל נראה שלבנך יש איזשהו סוג של חרדת נטישה, שעדיין לא התגבר עליה. אני מאמינה שהרגרסיה קשורה להולדת אחיו.
הייתי מנסה, בשעת רוגע, לדבר עימו על כך. משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה מאוד מפחד להיות לבד וקשה לך להיפרד ממני, אפילו בלילה. יכול להיות שאתה פוחד שאם לא תראה אותנו, תאבד אותנו, או שלא נחזור, או שנפסיק לאהוב אותך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף: להמשיך להבטיח שאתם תמיד תהיו שם בשבילו, גם אם הוא לא רואה אתכם.
הולדת אחיו יכולה להעלות אצלו שאלות לגבי כמות הזמן שאתם עימו ועד כמה המקום שיש אצלכם בלב עבורו נשאר אותו דבר ואולי כדאי לומר משהו גם בנושא זה.
אני גם מציעה לשקול פנייה לאיש מקצוע, על מנת לעמוד על שורש וחומרת הבעייה, ולקבל הכוונה עמוקה כיצד להתמודד עימה, אך זה, כמובן, לשיקולכם. פשוט ההתנהגות הזו אינה תואמת לגיל ומתאימה לגילאים צעירים הרבה יותר. "ההישארות" בתיטמות המעסיקות גילאים צעירים יותר עשוייה להעיד על נושא לא פתור.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חברתית-ילד בן 5טלי16/09/2007
ערב טוב,
אני אם לילד בן 5 ולילדה בת 8.5. לא מזמן כתבתי לך על בתי שהיא לא ניגבה את הטוסיק אחרי שיצאה מהשירותים וולאחר ששוחחתי איתה, לא נתקלתי שוב בתופעה (מקווה גם לא להתקל).
השאלה שלי היא בקשר לבני:
אני רגילה מבתי (אני יודעת שלא עושים השוואות, אבל אני לא יכולה שלא לשאול את עצמי אם המצב איתו בסדר...) אני רגילה מבתי שהיא מגיל 3 הולכת לבתים של חברות, חברות באות אליה ועד היום היא חברותית מאד, מסתדרת עם כל הילדים בכיתה (אפילו עם הילדים שקצת בצד ולא משחקים איתם) ואילו בני, היום הוא בן 5 וכשאני שואלת אותו אם הוא רוצה להזמין חבר אלינו הביתה, הוא בהתחלה אומר לא ולאחר שאני מראה לו את היתרונוות שבחברים בבית כמו תשחקו ביחד, אני אוציא לכם חטיפים, תוכלו לראות ביחד טלויזיה ועוד הוא מוכן, אני יכולה לספור את מספר הפעמים שביקרו אצלו חברים על כף היד.
בני הוא ילד מאד עדין, נחבא אל הכלים, לא יוזם בד"כ, בגן הגננת והעוזרת אומרות שהוא משחק מאד יפה עם כל החברים בגן ואכן כשאני שואלת איך היה בגן ועם מי שיחקת אז יש ימים שהוא אומר שעם ילד אחד וזהו ויש ימים שהוא אומר שעם כמה חברים וזה מאד משמח אותי.
ללכת לבתים של חברים הוא לא מוכן לבד, רק שאני אלך איתו ואשאר איתו, הלכתי איתו כמה פעמים אבל זה ממש לא נעים ככה לנחות על משפחה ולשבת אצלה בערך שעה, אז אני ממעטת בענין ונוצר מצב שחברים כמעט ולא באים והוא ממש לא הולך לאף אחד. השאלה שלי אם זה בסדר? האם חשוב מאד למצוא דרך אחרת?
חשוב לציין שרשמתי אותו לחוג בשנה שעברה, אבל כל הזמן הייתי בטווח הראיה שלו (חוג ספורט), לא מוכן שאני אלך והוא ישאר. כך היה גם במשך חצי שנה בחוג שחיה, הייתי לידו כל הזמן וקרה מצב שהיו הרבה קבוצות של ילדים במים (דבר חדש לגמרי בשני שיעורים האחרונים שהיינו) החל לבכות ולא רצה להמשיך ללכת.
הילד כמו שאמרתי הוא עדין, רזה (וגם על זה יש לי הרבה שאלות, אבל לא נעים עכשיו אז נשאיר לפעם אחרת....חח), הוא חכם מאד, שואל שאלות כל הזמן, בבית ממש משתולל עם אחותו הגדולה, רב איתה לפעמים, אוהב לראות טלויזיה ולשחק במחשב, לצייר המון, סקרן ובאופן כללי חיובי מאד.
שכחתי לציין כי משנה שעברה הוא נמצא אצל מרפאה בעיסוק שעוזרת לנו בענין המוטוריקה הגסה שלו, מאחר והוא לא אוחז טוב את העפרון, ובאופן כללי שריריו חלשים מאד..
טוב אני חושבת שנתתי לך מספיק פרטים כדי להבהיר את עצמי (אולי יותר מדי פרטים..) מצטערת על האורך ומקווה שתביני לאן אני חותרת.
תודה על הסבלנות ואודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית
שרון באומל17/09/2007שלום טלי
יש ילדים שהמאמץ החברתי אותו הם משקיעים בגן הוא גדול ובבית הם רוצים "לנוח" מכך. לא לכל ילד קל להיות באיטרקציה כל הזמן. לכן, הייתי מציעה בעיקרון להניח לו. אולי כדאי להציע לו להזמין פעם בעשרה ימים ילד אליו. ייתכן ובסביבה הביתית יחוש יותר חופשי.
בהצלחה
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את לא עונה לי...ל.ק.16/09/2007
שלום שרון,
אני כתבתי לך כבר פעמיים, ומשום מה לא קיבלתי מענה. אמנם בינתיים אני מצאתי תשובה לשאלה שניה שלי לגבי גמילה מקקי אבל אני מחכה לתשובתך גם על השאלה 1 לגבי נטייה של הילד ל"אספנות", מקווה שתתיחסי למסרון שלי הפעם. ל.ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא עונה
שרון באומל16/09/2007שלום לך שוב
צר לי על זמן המתנה ארוך לתשובה, עקב עומס רב במערכת הפורום הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תשובתך
ל.ק.17/09/2007תודה רבה לך על תשובתך.את יכולה להמליץ למי אנחנו יכולים לפנות? אנחנו מתגוררים ברחובות.
שוב תודה וחחג שמח.ל.ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א' וצהרוןאביבה טאקו16/09/2007
במהלך השבועיים הראשונים עד לראש השנה הילדה תפקה והתנהגה כראוי היום קיבלנו הודעה במחברת קשר(לאחר חופשת החג) והמורה ביקשה לידענו כי הילדה ישבה 10 דק' מתחת לשולחן ולא רצתה לצאת וצחקה.
כשבאתי לאסוף אותה מהצהרון נמצאה בשירותים עם עוד בן מכיתה א' אחרת שניהם ללא חולצה, עפ"י טענתה לא עשו כלום רק התחבאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה?
שרון באומל17/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א'רונית16/09/2007
מה לעשות כשילד שעולה לכיתה א' לפני שבועיים מאבד את הריכוז מהר, יוצא לעיתים תכופות מן הכיתה, חולם בהקיץ. למי לפנות בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א
שרון באומל17/09/2007שלום רונית
הכי טוב לפנות למרכז התפתחותי בו נמצא צוות רב תחומי מקצועי שיכול לאבחן האם מדובר בקשיים בקשב וריכוז. האם קשיים דומים הופיעו גם בגן? אם לא, תני לילד עוד קצת זמן. ייתכן ועדיין לא בשל לכיתה א'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם הגיל
רונית18/09/2007אז זהו שבמכון להתפתחות הילד מטפלים רק עד גיל 6 . למי עלי לפנות אם כבר בן 6 וחצי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות התפתחותיות
שרון באומל18/09/2007שלום רונית
אפשר לברר דרך קופ"ח, או לפנות למכון פרטי. אם את גרה באיזור חיפה רבתי, פני אליי ואתן לך את המקומות מגיל 6 ומעלה, ציבורי ופרטי. אפשר גם דרך פסיכולוג ביה"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב?
מרב19/09/2007לא הבנתי מדוע החלטת מיד כי זאת בעיית קשב וריכוז. קשיי הסתגלות לכיתה א' ימשכו גם מעבר לתקופת החגים, וסימנים של התמודדות רגשית דומים מאוד למה שתארת.
אני לא הייתי מאבחנת כלל לפחות עד חנוכה, אלא אם כן היתה המלצה בגן.
אני מורה בכיתה א' ויש ילדים רבים שעדיין קשה להם ההסתגלות.
בכל מקרה אפשר לפנות לניאורולוג ילדים, לבדיקת טוב"ה או לאבחון דדקטי.
אבל שוב זה מוקדם מידי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץשרית16/09/2007
בני בן ה-2.5 עדיין מוצץ מוצץ- בלילה וברגעי צורך במרגיע, יש לציין כי הוא נגמל כבר מטיטולים אך מהמוצץ אני לא מצליחה כלל, האם להמשיך להתעקש או להניח לו, עד שזה יגיע לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ
שרון באומל16/09/2007שלום שרית
בגיל שלו הייתי משאירה לו עדיין את המוצץ, כחפץ מרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ
מרב16/09/2007היי, את הבן גמלתי בגיל שנתיים מחיתול בגיל שנתיים וחצי מבקבוק ועכשיו בגיל שלוש וחצי ממוצץ.
הוא כבר הגיע לגיל שלא היה זקוק למוצץ ונפרד בקלות.
בכל מקרה הייתי מאפשרת מוצץ רק בהרדמות בלילה ומיד כשנרדם מוציאה אותו מפיו. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק הדופק את הראש בקירגלית16/09/2007
שלום,
בני בן שנה וחצי. לאחרונה החל מדי פעם לדפוק את הראש בקיר. הוא חוזר על פעולה זו שוב ושוב, גם לאחר שהוא מבין שזה גורם לכאב. הוא ממשיך בכך גם לאחר שאנחנו מבקשים ממנו יפה להפסיק ומסבירים לו שזה כואב ו/או אומרים לו שאסור. לא התרשמתי שהוא עושה זאת כאקט של בדיקת גבולות או מחאה כלפי וכלפי בעלי. האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות כדי לגרום לו להפסיק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקת הראש בקיר
שרון באומל16/09/2007שלום גלית
בגיל של בנך יש לו הרבה מה לומר, אולם אין לו עדיין את הכלים הקוגנטיביים על מנת לבטא זאת החוצה. לפיכך, ילדים רבים מבטאים את עולמם הפנימי החוצה באופן פיסי, כגון מה שאת מתארת.
אם התופעה תמשיך כאשר הוא ירכוש את יסודות השפה, כדאי לפנות לבקיה. עד אז, אין בכלל מה לדאוג. מה שאתם עושים עם זה זה מצויין
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגןשרון16/09/2007
שלום רב,
בני בן השנה ו- 11 חודשים נכנס לגן חדש לפני כשבועיים. הגן החדש מורכב מ- 24 ילדים (גן פרטי). עד לכניסתו גן היה איתי שנתיים בבית כאשר המפגש היחידי עם הילדים שהיה לו עד כה היה עם בני דודים או בגן המשחקים.
ביום הראשון היה בני שעה בגן איתי, ביום השני שעה וחצי לבדו מאחר ולא הפסיק לבכות וממש היה בפחד מילדים. ביום השלישי ובשאר הימים של השבועיים הראשונים הוא היה לבד ואף נשאר לישון מס' ימים. מדברי הצוות בגן, בימים הראשונים הוא לא הפסיק לבכות ולאט לאט חל שיפור כאשר הוא עדיין רוב היום משחק לבד ודי בוכה. בימים הראשונים כשחזר הביתה לא ניכר שבכה בגן אך בימים האחרונים, הוא חוזר ללא שמחת חיים לגמרי, הוא צמוד אליי (אימו) ברמה שלא היכרתי קודם פשוט שום דבר לא מעניין אותו רק שאני אהיה שם. כל מילה שניה שלו הוא אומר "הנה אמא הנה אמא" או "מה קרה" או "איפה אמא". אני יודעת שההסתגלות לגן לוקחת זמן וכולם אומרים שזה יעבור ואין לי בעיה לתת לו זמן אבל אני מפחדת שאני עושה כאן עוול ואולי ההתבטאות שלו היא לא מקובלת בקרב ילדים אחרים. כל ילד הוא אינדווידואלי. אך מה עליי לעשות? האם להשאירו בבית עד גיל 3? זה דווקא לא נראה לי כי אז בעצם הוא לא לומד להתמודד עם ילדים. אך האם להעבירו למסגרת קטנה יותר? האם התנהגותו נורמלית? האם להמשיך לזרוק אותו לים? אני ובעלי בימים האחרונים למרות גישתנו הליברלית שהכל יעבור מרגישים שעובר משהו על הילד ושאולי אנחנו לא נוהגים כאן בסדר. זהו ילד שכל היום היה שר ורוקד ומדבר וצוחק והיום הוא פשוט עצוב.
אשדמח לקבלת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
שרון באומל16/09/2007שלום שרון
כפי שכתבת, התאקלמות במסגרת חדשה, השונה כ"כ ממה שהיה רגיל עד עתה לוקחת זמן. לפיכך, תנו לו את הזמן. מה שהייתי מציעה לעשות בבית הוא להתמודד עם הקושי. הייתי מציעה, דרך משחק או סיפור, לדבר איתו על הגן החדש, על הגעגועים לאמא ואבא, על הרבה ילדים, סביבה לא מוכרת וכו'. הייתי נותנת לגיטימציה לרגשות השליליים שבוודאי עולים.
על אף רצוננו, קשה לנו לגונן על ילדינו עד בלי די.
כדאי גם להתייעץ עם הגננת מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל עליו את ההתמודדות
שיהיה בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להושיב בעגלה?חגית16/09/2007
שלום,
יש לי תינוק בן 5 וחצי חודשים, הוא עדיין לא יושב בכוחות עצמו אבל מנסה כל הזמן, מושך את הראש למעלה כשמשכיבים אותו ואפילו כשהוא יונק הוא לא רוצה שאשכיב אותו.
כשאני מניחה אותו בעגלה עם כרית כדי שהוא יהיה גבוה יותר הוא אחרי 5 דקות מתחיל לבכות ולא מוכן להיות בעגלה.
בשבוע שעבר ניסיתי להושיב אותו בשלב שהוא מיד אחרי השכיבה ואני קושרת אותו. מאז שעשיתי זאת הוא מאוד מרוצה ומוכן לטייל בעגלה לזמן ארוך, הוא אפילו מרים את הראש ומתרומם לישיבה עוד יותר.
האם מותר להניח תינוק בישיבה לפני שהוא יושב לבד?
האם זה בסדר מה שעשיתי?
תודה רבה ויום נעים.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה בעגלה
שרון באומל16/09/2007שלום חגית
זה נראה לי בסדר גמור. בנך רוצה לראות את העולם, וקשה לעשות זאת בשכיבה. אפשר גם לנסות להושיב אותו במנשא עם הפנים קדימה, ואז יש פחות מאמאץ בגב שלו (לגבי שלך.....).
באופן עקרוני אני רוצה לומר לך, שתינוק יודע הכי טוב מה באמת טוב לו, ולכן הכי חשוב להיות קשובה אליו ולא למה שכתוב בספרים.
בכל אופן, אני מעבירה את השאלה שלך גם לפורום התפתחות תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות בכידנה16/09/2007
שלום,
יש לי תאומים בן ובת בני שנה ושלושה חודשים, בחודשים האחרונים יש לבתי "התקפות בכי" שיכולות להימשך 40 דקות שבהם היא זורקת את עצמה על הרצפה בבכי היסטרי בד"כ בלי סיבה מוצדקת (האח שלה לקח לה צעצוע או אמרנו לה "אסור" וכו') ושום דבר שנעשה לא יעזור - אנחנו מרימים אותה, מטיילים איתה, מחבקים אותה, מתעלמים ממנה וכלום לא עוזר... ההתקפות יכולות להיות כמה פעמים ביום.
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים "הנורא"
שרון באומל16/09/2007שלום דנה
ההתנהגות של ביתך מבטאת תסכול אותו היא עדיין לא יכולה לבטא במילים. כאשר היא תרכוש שפה, התופעה תחלש.
מה שאתם עושים נראה לי מצוין.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שש וחצי עם רגישות יתר - המשךאושי15/09/2007
פירוט רקע:
תמיד הוא היה ילד רגיש. אבל יש לציין שנולדו לו אחיות תאומות (בגיל 4.8 בערך), כשברקע שמירת הריון ואישפוז בבית חולים, ולאחר הלידה התאומות היו בפגיה חודשיים.
כרגע הוא בבית ספר חדש בעיר חדשה ולכן הקושי ממש עצום.
ההתפרצויות מתבטאות בכל התחומים, כל בקשה שלו מהסביבה כמעט מסתיימת בבכי. הוא לא מצליח להבין למה ה' ברא אנשים שמציקים לו. יש לציין שהוא מדבר הרבה וכנראה שזה לא תמיד מעניין את הילדים...
הוא טוען שחברים לא משתפים אותו במשחקים, וחונכת שלו בצהרונית נוקטת בגישה: אתה צריך ללמוד להעסיק את עצמך. ואז הוא טוען שהוא בודד.
השאלות הם:
- איך להגיב כשהוא בוכה?
- מה להגיד לו לגבי ילדים שמציקים לו, ובכלל כלפי ההרגשה של חוסר צדק מהסביבה?
- איך ללמד אותו לרכוש חברים?
- האם הגישה שהוא צריך ללמוד להעסיק את עצמו לבד נכונה (לגבי הצהרונית)?
האם דרוש טיפול פסיכולוגי? ואם כן למי לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
שרון באומל16/09/2007שלום אושי
אני מציעה בראש ובראשונה להתייחס לשלושה שיוניים משמעותיים מאוד שעבר הילד בזמן האחרון: הלידה וכל הכרוך בה ושני המעברים. שינויים כאלו, בעיקר אם קרו בזמן קצר וצפוף, משפיעים מאוד על המערך הרגשי של ילד ועל הסתגלותו מחדש - וייתכן והרגישות שלו מוגברת על רקע זה. הייתי אומרת לו משהו בסגנון: " לא מזמן עברת לביה"ס חדש בעיר חדשה, וזה מאוד קשה להתחיל הכל מחדש. ייתכן ואתה מתגעגע לביה"ס הישן, למורה שהייתה לך, לכיתה, לחברים שהיו לך. ייתכן שאתה כועס ועצוב מזה שאבא ואמא החליטו לעבור". כנ"ל לגבי המעבר לבית חדש וכנ"ל לגבי הלידה. לגבי הלידה אפשר להיעזר בספרים (אני ממליצה מאוד על משפחת הפילפילים). הידיעה של בנך שאת מבינה את המתחולל בעולמו הרגשי תקל עליו מאוד.
כשהוא בוכה, אפשר לחבק אותו ולומר שאת מבינה שקשה לו.
אני חושבת שכל הקשיים עליהם כתבת קשורים לכל השיוניים, וכשהוא ילמד לקבל את השיוניים, הדברים האחרים ישתפרו בהדרגה.
לגבי החברים: היתי עושה מאמץ וקושרת קשר עם שתיים שלוש אמהות שילדך נמצא עימם ביתה, ומתחילה להזמין אליו הביתה.
ייתכן וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע. יש מקומות ציבוריים ופרטיים. אם את גרה באיזור חיפה רבתי אוכל לייעץ לך יותר בקשר למקומות הנ"ל.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי סביב השינהרויטל15/09/2007
שלום, בני בן ה-3 דורש כל ערב שאשב לידו בחדר עד שירדם, הדבר יכול לקחת שעה וחצי במיוחד אם הוא נכנס לחדר לפני עשר, אני כבר חסרת סבלנות מעניין זה ואם אכניס אותו מוקדם יחסית (בשעות נורמליות כמו 20:30 זה יארך המון זמן- הוא פשוט לא עייף) לפעמים אני מעדיפה שישחק בסלון עד עשר ולפעמים יותר ואז התהליך קצר יותר. הצלחתי לפני חודש וחצי להשתפר בשלב אחד שכן עד אז ישן לסירוגין במיטתנו והיום זה במיטתו אך עם ליווי כאמור. מה אפשר לעשות כדי שישן בשעות סבירות ולא יצטרך שישארו בחדר!. הוא ישן בצהרים בגן כמו כולם הכי מאוחר עד 14:45. ללא שינה בכלל הוא לא מחזיק מעמד מצד אחד. לגבי נסיונותינו:לתת לו לצרוח הרבה זמן אני לא מסוגלת , חוץ מזה שהוא פשוט יקום , גם הפתעות אגב לא משכנעות אותו, וצימצמנו מתוקים בערב..
בבוקר קשה לו לקום והוא קם ב 7:45 . בסה"כ הוא זקוק לדי הרבה הוצאת מרץ במהלך היום.אם הוא לא השתולל מספיק והיה רוב היום בבית הוא ילך לישון מאד מאוחר.
אשמח לעצות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה
שרון באומל16/09/2007שלום רויטל
אין ספק שהקושי שאת מתארת יכול להתיש מאוד את ההורים. בנוסף, ילד בגיל של בנך זקוק לשעות השינה והליכה כ"כ מאוחרת לישון מפריעה לו לסדר היום התקין.
אני מציעה בשעת רוגע לומר לו משהו בסגנון: "מהיום אתה הולך לישון בשעה זו וזו. לפני השינה אנחנו נעשה כך וכך". לאחר מכן כדאי לקבוע טקס שינה ארוך: אמבטיה ארוכה, שני סיפורים, שירי ערש או פינוק אחר. בנוסף, הייתי הולכת איתו לבחור חפץ עימו הוא יוכל לישון בלילה, ולהגדיר לו שהחפץ ישמור עליו ושהוא ישמור על אותו חפץ בהירדמות ולאורך הלילה.
לאחר מכן, כדאי להקפיד על סדר יום זה למשך כחודש לפחות (דהיינו, לא לתכנן שינה בחוץ....אולי כדאי להתחיל אחרי החגים אם יש לכם תוכניות). אפשר להתחיל את הטקס בסביבות שש וחצי על מנת לסיים אותו סביב שמונה וחצי.
קחי בחשבון שבנך יתמרד, אבל זכרי שזה לטובתו - הוא יוכל לקום בשעה סבירה וכו'. אם בוכה בלילה בהירדמות, גשי אליו, אמרי לו "אתה ילד גדול ו-X (החפץ עימו ישן) מאוד רוצה כבר לישון ולשמור עליך ואתה מפריע לו. אמא כאן שומרת עליך, אבל צריכה גם זמן לעצמה". בלילות הראשונים זה יכול לקחת זמן ממושך, עם הרבה גיחות לחדרו. הקפידי לא לשבת לידו יותר מדקה, ולשמור על כך שיהיה בחדר במיטה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיחסוי14/09/2007
בוקר טוב וחג שמח
אני ענבל אמא לטוהר בן 4 ו-3 חודשים. טוהר נגמל מתיתולים בגיל 2 וקצת. הגמילה מפיפי הלכה מצויין אך עם הקקי יש לנו בעיה עד היום. הוא לא מוכן לעשות בשירותים אלא רק בתחתונים. הוא לא פוחד לשבת על האסלה הוא פשוט פוחד מהיציאה. כל פעם שיש לו קקי הוא הולך לפינה ועושה בתחתונים. אני רואה את הפחד שלו כאשר הוא עושה את הקקי. הוא כל הזמן מנסה לעצור אותו. ניסיתי הכל פרסים, סיפורים, מדבקות אפילו פסיכולוג. שום דבר לא עזר.
אני כבר לא יודעת מה לעשות אני יודעת שזה משהו שמפריע לו אבל אני לא יודעת איך לעזור לו לשחרר את הפחד הזה.
אשמח אם תוכלי לייעץ לי.
תודה רבה רבה ושנה טובה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
שרון באומל16/09/2007שלום ענבל
הקושי מגימילה מקקי מוכר וידוע וקשור לחרדה מפני פרידה ושלמות הגוף.
הרבה פעמים מגיעים אליי הורים עם אותה בעייה ואחרי מספר מועט של פגישות הקושי נפתר, אולם, אני מבינה שניסיתם כבר ללכת לפסיכולוג, וצר לי שזה לא עבד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף הגרושיןיניב12/09/2007
שלום רב ,
לאחר 17 שנים של זוגיות ושתי בנות מקסימות ( בת 9 ובת 6 ) הגעתי למסקנה הכואבת שאני רוצה להפרד .
על מנת לנסות "למזער נזקים" לבנות הייתי רוצה לשאול איך הדרך הנכונה ביותר להעביר את המסר , האם נכון לעשות זאת יחד עם פסיכולוג ילדים ?
או אולי במסגרת טיפול משפחתי ?
או אולי לבד ? בשיחה כנה ??
מכיוון שאין לי נסיון הייתי שמח לקבל עצה טובה
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ההורים יחד
רינת12/09/2007זה מאוד תלוי. באופן כללי, לדעתי עדיף ששני ההורים יחד ישבו עם הילדים ובשיחה אינטימית על מי מנוחות ישוחחו על כך, ויאפשרו ביטוי רגשות כנה. כך תתאפשר לילדים גם ההזדמנות לשאול שאלות את שני ההורים.
אני ממליצה, אם יש את שיתוף הפעולה של שני ההורים, להתיעץ לפני כן עם פסיכולוג/ מטפל משפחתי. זה יכול לעזור להתכונן לשיחה ולמה שעלול להתפתח ממנה.
שהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושים
שרון באומל16/09/2007שלום יניב
אם היחסים טובים, אני מציעה לתכנן, אתה וגרושתך לעתיד, שיחה כנה יחד עם הבנות. כדאי להסביר להן שאתם עומדים להיפרד, ומה זה אומר מבחינה פיסית (מגורים, הסדרי ראייה). כדאי לומר להם סיבה מרוככת לפרידה כגון: שאתם כבר לא מסתדרים באותו הבית/שאתם מרגישים שכל אחד יכול להתפתח באופן טוב יותר לבד וכו' (להחליט על זה ביחד). לומר להן שזה לא אשמתן ושאתם מאוד אוהבים אותם ותמשיכו להיות ההורים שלהם תמיד.
והכי חשוב: לתת לגיטימציה לרגשות שליליים שעשויים להתעורר - לא חיב להיות מייד לאחר השיחה. אפשר לומר להן בשיחה שיכול להיות שבימים הקרובים הם ירגישו כעס, עצב וגעגועים - ושהן מוזמנות לשתף אותכם בכך.
ייתכן והבנות לא ירגישו נוח לשתף אותכם ברגשות שלהן לגבי הגירושים - כיוון שאתם מעורבים. אז אולי כדאי להפנות אותן אל יועצת ביה"ס או מספר שיחות אצל פסיכולוג - על מנת לעזור להן להבין מה קורה ולהדריך אותם כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)