פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 וחצי עם רגישות יתר
    אושי
    03/09/2007

שלום
    הילד שלי בן 6.5. חמוד, גבוה, ועם לב טוב. אבל יש לו בעיה שכבר מלווה אותו מספר שנים (בערך מגיל 4), הבעיה רק מחמירה. הוא פשוט לא מצליח לבטא את עצמו בגלל רגישות יתר. הוא בוכה עוד לפני שהוא מבקש, מתלונן על חוסר צדק מצד הסביבה. לי בתור אמא יש סבלנות אליו, אבל לסביבה אין. הוא פשוט הופך להיות ילד ממורמר, עצבני ולא נהנה מהחיים (כל הזמן הוא עסוק בלחפש מה עשו לו לא בסדר). הוא כל הזמן מתלונן שילדים מציקים לו, ושהמורים לא מקשיבים לו. עוד לא התחילה שנת הלימודים וכבר המורה דיברה איתי על הנושא...
    מה לעשות? איך ללמד אותו להתגבר על הרגישות? מה להגיד לו כשהוא אומר כמציקים לו? להתעלם? איך להתייחס לתלונות הבלתי פוסקות ולהתפרצויות הבכי שלו?
    אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות

שרון באומל
    08/09/2007

שלום אושי.
    ראשית, קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לקבלת תשובה, עקב העומס הגדול בפורום.
    הייתי מנסה להבין מה מקור הקושי של בנך, כיוון שנשמע שהקושי רציני. מדוע חש מקופח? למה זה התחיל בגיל ארבע? (אח חדש?), באילו סיטואציות הקושי עולה? אם תוכלי, כתבי לי על כך, ואז אוכל לעזור יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות
    אודליה
    03/09/2007

בני בן שלוש וחצי ויש לו אח בן שנה ושבעה חודשים, הבעיה היא כזאת,הוא בדרך כלל מציק לו , נושך, דוחף ממדרגות, פעם אחת אפילו דחף אותו ביחד עם כיסא האוכל, כל שזה מגיע לרמות די מסוכנות, אנחנו מסבירים לו והוא בשלו ממשיך,
    הוא לא לבעלי להתקרב אליי בשום דרך, הוא ישר מתעצבן , ומוציא את העצבים במכות לי או לילד הקטן,
    מה עושים האם אני צריכה ייעוץ פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• אלימות כלפי הורה

שרון באומל
    08/09/2007

שלום אודליה
    ההתנהגות של בנך מעידה על תסכול פנימי. אני מאינה שהוא נובע כתוצאה מהקנאה שחש כלפי אחיו. ייתכן כי כעת, או גם בעבר, חש שאחיו "לקח" ממנו דברים שהיו לו (וזה טבעי....) כגון את הזמן, תשומת הלב וכו', והוא למד לבטא את התסכול מכך בדרך תוקפנית.
    לגבי הקרבה בינך ובין בעלך, אני מאמינה שהיא נובעת מהשלב האדיפאלי בו הוא נמצא (תואם לגילו). בשלב זה, הפנטזיה הפנימית הינה להתחתן עם האמא ולהרודג את האבא. הפנטזיה מסתבכת כיוון שהילד גם אוהב את האב וחרד מרגשותיו כלפיו, וכמו-כן מפחד מהאב הגדול והחזק. לגבי כך, הזמן יעשה את שלו. את יכולה לומר משהו בנוסח: "אמא ואבא אוהבים אחד את השני, ולפעמים מביעים זאת בחיבוק ונשיקה, כמו שאני מחבקת ומנשקת אותך".
    לגבי אחיו הקטן, כדאי להציב לו גבולות. ראשית, בזמן רגיעה, הייתי מציעה לומר לו שאת לא מרשה יותר להכות, לדחוף וכו', כיוון שבמשפחה שלכם אינכם פוגעים אחד בשני. לאחר מכן, הייתי מנסה להיות עקבית, ואם מפעיל אלימות, הייתי מטילה עליו סנקציה כגון, אין סיפור בערב או כל דבר אחר שמחד הוא לא עונש חמור ומאידך, משהו שירתיע אותו. בנוסף, הייתי נותנת לו אופציות להתמודדות אחרת כגון: אם אתה מרגיש שאתה כועס על אחיך או עליי אתה יכול: להגיד לי/ ללכת למרפסת ולצעוק/לקפוץ על הטרמפולינה 20 קפיצות או כל דבר אחר שנראה לך.
    הייתי גם מנסה לתמלל את התסכול שלו. למשל, הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "לפעמים אתה כועס על אחיך כיוון שאני צריכה להאכיל אותו ולטפל בו במקום לשחק איתך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אם שום דבר לא עוזר, ונראה לך שהתסכול שלו גדול והוא לא מוצא נתיב אדפטיבי להפנותו אליו, אולי כדאי לחשוב להתייעץ עם איש מקצוע.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבק בלתי פוסק
    חגית
    03/09/2007

יש לי ילד בן שלוש ושבוע
    ילד מאד חברותי מופיע ושר בוגר מאד ונהנה בחברת ילדים ובעל אופי מאד חזק
    מכיוון שאנו בגיל המרד ויש לו גם אחות בת 6 חודשים שעכשיו עומדת וזוחלת ומושכת תשומת לב
    הוא כל היום אומר לא מהבוקר ועד הערב
    לא רוצה בבוקר סנדלים - בסוף לובש
    לא רוצה בבוקר לעשות פיפי ואני מרימה אותו לשירותים והוא יושב ועושה לא רוצה לשטוף פנים -אני מרימה אותו ושוטפת לו
    כנ"ל בערב לאמבטיה הוא מתנגד ואני מרימה אותו לאמבטיה ואז הוא משחק ונהנה הוא גם פוחד לחפוף ראש
    בגדים הוא יכול לבחור לבד כמובן כשמתחילים להתלבש הוא לא רוצה ואח"כ מסכים
    עם אוכל אין בעיה ובגן החדש הוא ילד מקסים וכל הגננות מתפעלות ממנו ואומרות שהוא נבון ונהנה
    גם כשהוא עם אמא שלי הוא מתרחץ וחופף ראש ולובש פיגמה הכל חלק כך שאני מבינה שזה הכל נגדנו ההורים
    אני אוספת אותו באחת מהגן ומבלה איתו ועם אחותו את כל אחה"צ בגינה ובטיולים ועם חברים
    לאחרונה הוא גם לא רוצה להכנס למיטה בערב
    למרות שהוא ילד שכל יום בשנה האחרונה היה נשאר במיטה אחרי שני סיפורים ולפעמים גם שירים
    בשעה 8-9
    אני יודעת שההודעה ארוכה אבל אני פשוט מותשת מימים שלמים של מאבקים למרות שאני לא מתווכחת איתו אלא מנסה לפסוח ולהמשיך
    אני גם נוהגת לקחת אותו לזמן איכות לבד פעם בשבוע לשעה וחצי שעתיים למרות שבשלושה שבועות האחרונים לא עשינו את זה אולי זה מה שהחמיר את המצב
    נ.ב. בשנה האחרונה הוא גם מתעקש לקרוא לי בשם ולא אמא וזה קצת מרגיז אותי למרות שגם כשאני מתקנת זה לא עוזר
    מחכה לעצה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    מאבק בלתי פוסק

הוספת תגובה

• מאבקים

שרון באומל
    08/09/2007

שלום חגית
    קבלי התנצלותי על זמן המתנה ארוך לתשובה, עקב עומס רב בפורום ותקלות טכניות רבות, שאינן תלויות בי.
    ראשית, הייתי מציעה לומר לבנך משהו על אחותו הקטנה. למשל: הייתי אומרת לו "עכשיו, כשיש לנו את X, אני פחות משחקת איתך וצריכה לטפל בה הרבה וגם מאוד מתלהבת מהדברים החדשים שהיא עושה. יכול להיות שזה מאוד מעציב ומכעיס אותך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתרחש בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    שנית, הייתי מציעה לקבוע יחד עימו סדרים חדשים. ממכתבך אני מבינה כי הוא בודק את גבולות יכולת הלשיטה שלו ואת הכוח היחסי שלו. לכן, בעיקרון, הייתי נותנת לו תחושת שליטה וכוח, עם גבולות. לדגואמ: לגבי הבגדים, הייתי מציעה לו שכל ערב הוא יבחר איזה בגד הוא לובד למחרת (שליטה ועצמאות) אך שלמחרת הוא קם ומלבש לבד.
    לגביהאמבטיה: הייתי הולכת יחד איתו לחנות צעצועים ובוחרת משחק חדש לאמבטיה, או בוחרת יחד איתו שירי אמבט נחמדים (או כל דבר אחר).
    היי יצירתית ונסי לתת לו אופציות אחרות לעשיית הדברים.
    אני מאמינה שזה ישנה גם את ההתעקשות שלו לקרוא לך בשמך הפרטי.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתרת רגשות
    עדי
    03/09/2007

בני בן השנתיים ו 11 התחיל את השנה השניה שלו בגן, באותו גן רק צוות חדש (למעט הגננת הראשית שהיתה שנה שעברה) ומחצית מהילדים חדשים..
    אמנם זה רק 3 ימים...אבל אני תוהה איך אדע עם הבטחון שהוא מקרין וההרגשה הטובה כביכול כשהוא נכנס לגן הם "אמיתיים" או שהוא עוצר בתוכו רגשות, פחדים, כעסים??
    שהרי לא יכול להיות שטוב לא לגמרי שהגננת המוכרת נותנת כרגע יותר יחס לחדשים ולקטנים, לבוכים ולמתקשים, ולא יכול להיות שלא קשה לו לראות ילדים אחרים בוכים או בכלל להתרגל למשהו חדש...
    ופתאום להכיר גם צוות חדש..
    אני מנסה לדובב אותו לשיחה אבל לא ממש הולך לי...לא רוצה יותר מדי ללחוץ או ל"הכניס לו רעיונות לראש" של קשיים וחששות אבל כן אשמח לדעת מה הוא מרגיש...האם לעשות משהו?
    (אני תמיד השתדלתי לתת מקום לבכי ולכאב ולא לבטל כאב באומרי "לא קרה כלום" ובכל זאת נראה לי שהוא לא מבטא רגשות וחבל לי...)

לקביעת תור
    סגירה
    הסתרת רגשות

הוספת תגובה

• הסתרת רגשות

שרון באומל
    05/09/2007

שלום עדי
    מדוע את כל כך חוששת? אולי הוא דווקא מרגיש טוב בסביבה מוכרת, צעצועים מוכרים, חצר מוכרת ומסגרת, המהווה כלי מחזיק? אולי הוא דווקא חש בוגר מול הילדים הקטנים שנכנסו לגן, עובדה המקנה לו תחושה טובה?
    ילדים בגיל של בנך בד"כ אינם מבטאים רגשות בצורה מילולית. הייתי מציעה לעודד אותו לדבר דרך משחק. לדוגמא: אפשר לשחק במכוניות שהולכות לגן או בבובות שהולכות לגן, ודרך כך לשמוע מה הוא מספר. אפשר גם ליצור שיחה דרך סיפורים שאת מקריאה לו או שירים ששרים ביחד.
    רוב הילדים הנשאלים "איך היה בגן" עונים "כייף" וזהו. אפשר לשאול שאלות יותר ספציפיות: מה היה במפגש? מה אכלתם? עם מי שיחקת וכו'.
    שתהיה לכם שנה מוצלחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5- רגישה מידי
    מירי
    03/09/2007

שלום רב ,
    אקדים בכך שילדתי מאוד חכמה , מדברת מגיל 10 חדשים ומפותחת מאוד לגילה .
    אציין כי היא נוהגת להתחבר יותר עם ילדים קטנים ממנה כלומר בגילאי 3-4.
    ילדתי בת 5 ואני מאוד מודאגת משום שהיא רגישה מידי ,
    נדיבה מידי , לא עומדת על שלה , מחלקת את "רכושה" לכל החברות מבלי לשמור על ערכם .
    מרחמת על כל זבוב שמת, בוכה מכל שטות , כל הזמן חוטפים לה , מעליבים אותה וכולה- נעלבת בקלות .
    ילדתי נכנסה לגן חובה , ולמרות ההכנות שלי מראש מבחינה רגשית אתמול היא לא הפסיקה לבכות , בכתה ממש כל היום , גם בבית בכתה כשחזרה מהגן כל הזמן בכתה ונרגעה לחצי שעה ושוב בכתה , נורא קשה לה המעבר לגן אחר למרות שעלו עימה ילדים מהגן הקודם , היא נורא עצובה כי חברתה הטובה עזבה לגן סמוך , אני כבר לא יודעת כיצד ל"שפשף" אותה , אני מסבירה לה שחברים מתחלפים , אני לא יודעת מה יהיה בשנה הבאה בבית הספר - כיצד היא תתמודד ממעבר מחממה לבית ספר ?? היא יותר מידי רגישה ונקשרת לאנשים וחושבת שישארו עימה לנצח , היא חיה בעולם שכולו טוב, עולם של פיות , אני לא מצליחה להחדיר לה שהעולם הוא לא כזה , היא גם תמימה מידי , תמימה מאוד מאוד , לא מבינה הומור של גדולים , לוקחת קשה כל דבר , מאמינה לכל דבר .
    הייתי מאוד רוצה לשנות אותה , אני מדברת איתה המון וכל הזמן מנסה להחדיר בה כח !!!!!!
    שתהיה חזקה , שתהיה קצת "רעה" אבל היא בשלה- טובת לב יותר מידי ורחמנית .
    כיצד אני יכולה לשנות קצת את האופי שלה , לעשות אותה יותר חזקה מבחינה רגשית , כולם מסביב קלטו אותה , כוצם אוהבים אותה וכולם אומרים לי " יש לך ילדה יותר מידי רגישה.."
    אני יודעת שקשה לשנות אופי אבל כיצד היא תתמודד בחיים ? כיצד תתמודד בבית הספר כשאני לא אהיה לצידה בכיתה ???
    אני מאוד חוששת ואובדת עיצות ,
    אנא עזרי לי ....

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5- רגישה מידי

הוספת תגובה

• תוספת חשובה ששכחתי

מירי
    03/09/2007

אבקש להוסיף כי ביתי מאוד פתוחה ומדברת על הכל ,
    היא לא סגורה בכלל , ויודעת יפה מאוד לבטא את רגשותיה ומחשבותיה- מדברת המון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו

מירי
    04/09/2007

אני נורא מודאגת,
    זהו היום השני לגן והיא עדיין בוכה גם בגן וגם בבית , היא כל הזמן חושבת על החברה שעברה לגן אחר ולא רוצה להתנתק מהעבר ולהכיר חברות חדשות , היא אומרת שהיא לא מצליחה להתגבר על הבכי , היא נורא מתגעגעת , אני אישית לא יכולה להפגיש בניהם משום שהחברה עברה לגור בחו"ל .

האם נורמאלי שהילדה מתנהגת בבכי קורע לב כל היום כאילו ממש מישהו מת???
    אני לא כועסת עליה וכל הזמן מרגיעה אותה ומעודדת אותה שיהיו חברות חדשות , אבל היא עדיין בתקווה וברצון עז להיות עם החברה המדוברת.
    אני ממש אובדת עיצות , ליבי נשבר מלראות אותה בוכה כל היום , זהו בכי אמיתי מהלב שהיא לא מצליחה להתגבר עליו לפי דבריה .
    מה עושים , אני מודאגת וחוששת נורא , היא גם חסרת תיאבון לחלוטין בשל הנושא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

מירי
    05/09/2007

זהו היום הרביעי לגן והיא עדיין בוכה ועצובה , היא מתנהגת ממש כמו בחורה בת 20 לאחר אהבה נכזבת - אפילו הגננת אמרה כך והתפלאה על התגובות הלא מתאימות לגיל ביתי ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי

שרון באומל
    06/09/2007

שלום לך שוב מירי
    אני חושבת שילדתך מתנהגת באופן מאוד טבעי ואני מאמינה שייקח קצת זמן, אבל זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי

שרון באומל
    06/09/2007

שלום מירי
    אני חושבת שהדבר הכי חשוב עבור ילדתך הוא שאת תשלימי עם זה שהיא כזו ילדה ותראי לה שאת מקבלת אותה ואוהבת אותה בדיוק כמו שהיא, בלי לנסות לשנות אותה. יש הרבה אנשים רגישים בעולם, והם מוצאים את הדרך להסתדר - ואפילו להסתדר טוב.
    אני שמחה לשמוע שילדתך יודעת להביע את רגשותיה ומרגישה נוח עם זה - וכדאי לתת לרגשות השליליים להתבטא החוצה.
    עוד הייתי אומרת לילדתך משהו בנוסח "אני רואה שקשה לך עכשיו בגן החדש. אולי נחשוב ביחד איך אני יכולה לעזור לך על מנת שיהיה לך פחות קשה". קודם כל, הידיעה שלה שאת רואה ומבינה שקשה לה, בלי לכעוס ולשנות את זה, תקל עליה מאוד. בנוסף, חשבי יחד איתה כיצד ניתן להקל את ההתמודדות. למשל: על ידי שהייה של כמה דקות בתחילת היום יחד עימה בימים הראשונים.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון - תודה רבה לך - עזרת לי מאוד

מירי
    07/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרדמת על הידיים
    טליה
    02/09/2007

אני אמא להדס בת 3 חודשים. מרגע לידתה הרגלתי אותה להירדם על הידיים - בהתחלה בטענה שזהו צורך אבל היום אני נוכחת לדעת שמדובר בהרגל. איך אצליח ללמדה להירדם לבד, בתהליך לא כואב ורווי בכיות. (בבקשה לא שיטת החמש דקות).אנא תגובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    נרדמת על הידיים

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

שרון באומל
    02/09/2007

שלום הדס
    בכל מקרה, עד גיל חצי שנה אין טעם ללמד ילד להירדם לבד, כיוון שהוא עדיין זקוק לחום ולקרבה ולא יכול לרכוש את המיומנויות הדרושות.
    אני ממליצה לך על הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי - שם מוצעות מגוון שיטות ללמידת שינה עצמונית - בלי לבכות. כמו-כן, בספר של הלוחשת לתינוקות מתוארת שיטת "הרם הורד" שאמנם כוללת בכי, אך בנוכחות והכלת ההורה.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן אחת עשרה חודש
    אלה
    02/09/2007

נכדי בן אחת עשרה חודש. לפני כחודש וחצי הוריו נפרדו והוא חי עם אמו ורואה בצורה סדירה את אביו פעם או פעמיים בשבוע. הוא זוחל, עומד, סקרן, מחקה הברות כמו טא טא, אבא, בובה ועוד, משחק מאד יפה, חברותי לאנשים, לילדים, בעלי חיים, עם מזג טוב, אוכל מצוין, ישן קצת פחות טוב בלילה, והיום התחיל ללכת למעון.
    לאחרונה כשהוא רוצה משהו הוא משמיע מין צרחות חדות וחזקות כדי לקבל את הדבר שבו הוא חושק כמו אוכל מסוים או צעצוע. הוא לא צורח כל יום ולא כל היום והוא בהחלט יודע להצביע גם על הדבר שבו הוא רוצה ולכן רצינו לשאול איך להתייחס לצרחות האלה. האם זה מצביע על מצוקה נפשית כלשהי או שזה שלב בהתפתחות? ומה צריכה להיות התגובה שלנו המבוגרים לצרחות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן אחת עשרה חודש

הוספת תגובה

• צרחות

שרון באומל
    02/09/2007

שלום אלה
    ההתנהגות של נכדך תואמת גיל, ואין צורך לדאוג.
    הייתי מציעה בעת צרחות לומר לו "אתה רוצה את זה וזה - ותקבל זאת מייד. אני מבינה ואפשר לבקש גם בשקט".
    ילדים בגיל זה, שעדיין לא רכשו שפה, מבטאים את רצונותיהם בצורות שונות - וזה יעבור כאשר הוא ילמד לדבר בעוד מספר חודשים.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בלילה
    רננה
    01/09/2007

שלום, בני בן שנה ו-9 חודשים עדיין לא ישן לילה רצוף. נרדם יפה מאוד לבד אחרי סיפור אבל אחרי 3-4 שעות מתעורר לשתות מים אחרי שעה שוב לשתות וכו' ( שללנו סכרת ). בשבוע האחרון היו לנו 4 לילות שחווינו בעותי לילה - בכי של שעה וחצי צווחות עד השמיים הנפת ידיים רגליים זריקת מוצץ השתוללות במיטה ואז נרגע וממשיך לישון. עד להתעורות של המים הבאה ...
    הבנתי שלרוב בעיותי לילה יש פעם או פעמיים , האם 4 לילות רצוף זה חריג? מה ניתן לעשות\כדי למנוע או לעבור אותם יותר בקלות ?
    כיצד ניתן להפסיק את שתיית המים והאם זה נכון יהייה להפסיק ? רופא הילדים טוען שהוא אינו אמור לשתות בלילה - האם מדובר בצורך לשתות או בהרגל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שרון באומל
    02/09/2007

שלום רננה.
    על אף שילדך כבר מעט גדול, אני ממליצה לך לקרוא את אחד משלושת הספרים הבאים לגבי שינה בלילה, בהם מוסברות גם שיטות ללימוד שינה עצמונית: "לישון כמו תינוק" של פרופ' אבי שדה, בו מוסברת בין היתר שיטת החמש דק'. שיטה יעילה ומהירה ללמידת הירדמות עצמאית, הכרוכה בבכי של מספר לילות. להורים בעלי לב חזק. השיטה השנייהמסוברת בספר של הלוחשת לתינוקות - שיטת הרם הורד. כרוכה בבכי, אך יותר מתון. ספר שלישי מומלץ הינו "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי - שיטה שלוקחת זמן, אך אינה כרוכה כמעט בבכי.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות
    אביגיל
    01/09/2007

הי .
    בתי בת שנה וחצי ובחודשים האחרונים חל אצלה שינוי בהתנהגות.
    1.היא מתעוררת מעל 4 פעמים בלילה בבכי נוראי, לפעמים נרגעת לבד (אני מתבוננת בצד)
    לפעמים אני משכיבה אותה חזרה ולפעמים היא כ"כ היסטרית שאני חייבת להחזיק אותה בידיים.
    2. מלבד זאת בחודש האחרון היא החלה להכות את עצמה בפנים. פתאום ככה היא מכה את עצמה
    ואז אני מנסה להסב את תשומת לבה לדברים אחרים.
    ממה זה נובע?
    ומה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    רגשות

הוספת תגובה

• רגשות

שרון באומל
    02/09/2007

שלום אביגיל
    סביב גיל שנתיים (עם טווח שונות גדול) מתפתחים הכלים הקוגנטיביים של הילד, כך שהוא מגלה שתי תגליות חשובות על חייו. האחת: שהוא יישות נפרדת, ושהדמויות הקרובות לו הינן יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהן. זו הנפרדות. השנייה, הילד מתחיל לגלות את כוחו היחסי בעולם: שהוא בעצם קטן וחלש ואניו יכול לעשות כל מה שהוריו יכולים לעשות (או גדולים אחרים). זוהי העצמאות. שתי התגליות הללו הן בד בבד מרעישות ומפחידות. ילדים מבטאים זאת בכל מיני דרכים. בנוסף, כיוון שהשפה עדיין אינה מפותחת בגיל שנה וחצי, הן ההתרגשות מהתגליות והן החרדה מהנפרדות והעצמאות מתבטאות דרך הגוף.
    לפיכך, בנוסף להכלה והחזקה על הידיים בעת מצוקה, הייתי מתמללת עבור ביתך את המתחולל בעולמה הפנימי, על מנת להקל את הכאוס ולהראות לה שאת מבינה ויודעת מה מתרחש שם. לדוגמא: בלילה את יכולה לומר לה, "התעוררת ולא מצאת את אמא לידך, זה בטח נורא מפחיד. רק תדעי שאמא כאן, תמיד שומרת עלייך". כנ"ל בסיטואציות אחרות. נסי להבין ממה נובעת ההתנהגות שלה ולתמלל אותה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול התנהגותי
    סיגל
    30/08/2007

שלום רב,
    אני מוצאת את עצמי פונה לפורום מיואשת ומתוסכלת.
    יש לי שתי בנות (8.5 , 4.5) ואני בהריון בחודש חמישי. לפני כשנה חוותה בתי הבכורה שיעול התנהגותי קולני, המלווה בתנועות ידיים במשך כחודש וחצי. התופעה חזרה על עצמה לאחר כחצי שנה לתקופה דומה ולאחרונה לפני כחודש. מעבר לשיעול שקשה להתעלם ממנו (לצערי אני מוצאת עצמי מעירה לה , כועסת ואף צינית כלפיה בנושא) ,התנהגותה הפכה בלתי נסבלת : היא צועקת , חסרת סבלנות כלפי בני המשפחה בעיקר , עצבנית , לא רגועה וחוצפנית. יש לציין , שכשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה , היא מגיבה בצורה לא הגיונית , צועקת ומסוגלת לבכות בצורה שהייתי מגדירה בלתי נורמלית (עם כל הכאב שבכך) : נשימות וכיוצ"ב. הבכי אינו תואם גיל כלל.
    כל ריב (לדוגמא כיבוי טלויזיה) מגביר כמובן את תופעת השיעול.
    אני מוצאת עצמי בוכה הרבה , לא מסוגלת להתמודד עם המצב , לא יודעת איך לפתור בעיות בין הבנות, עקב התגובות הבלתי הגיוניות והעצבנות הנלווית ומיואשת בצורה בלתי רגילה.
    החלטנו ללכת לטיפול משפחתי. היתה לנו עד כה פגישה אחת במהלכה כל אחד דיבר על מה שטוב לו ומה מפריע לו. הילדות , יש לציין , התנהגו בצורה בוגרת , אבל ללא תוצאות לאחר מכן. אנו מתעתדים להיפגש גם בשבוע הבא אבל אין לי הרבה תקוות ואני תוהה האם יש צורך לבצע פגישות אישיות עם הילדה , מעבר לנ"ל.
    מיואשת עד כדי דמעות.לתשובתך המהירה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול התנהגותי

הוספת תגובה

• שיעול התנהגותי

ויט
    31/08/2007

היי סיגל,
    אני עונה לכך כאם שהתנסתה בחוויה דומה - אני חושבת - משום שישנן דרגות רבות של "טיקים" שבאים לידי ביטוי באופנים שונים ומוגדרים בספרות המקצועית בשמות שונים... בני בן 7 סבל גם הוא לפני שנה וקצת מטיקים שבאו לידי ביטוי בכחכוך בגרון וליטוף עצבני ותכוף באזור הפנים והראש. אני מכירה את הרגשת חוסר האונים והתסכול שאת מדברת עליה וזוכרת איך כל פעם שהיה עושה את התנועות האלו היה ליבי נחמץ... מה שהבנתי מפסיכולוגית שהיינו מטופלים אצלה באותה תקופה היא שכנראה מדובר במתח גדול שלו שבא לידי ביטוי ב"טיקים" האלו... עצתה היתה להוריד ממנו לחץ וליצור במידת האפשר סביבה תומכת ורגועה עבורו. כלומר: להכילו, לקבלו כמות שהוא (כאשר מבינים שהתנועות והשיעול וגם הבכי הם למעשה אותות של מצוקה וקושי - קל לוותר על הציניות), ומצד שני ליצור עבורו גבולות ברורים: אפשר לכבות את הטלוויזיה (אני באופן אישי מנסה לעשות את זה באופן מכבד - לא באמצע תוכנית למשל...) ויחד עם זאת לחבק אותה כשהיא בוכה ולהכיל את התסכול שלה... מהניסיון שלנו אני יכולה לומר שברגע שהענקנו לו את הסביבה הבטוחה לה היה זקוק לקח פרק זמן של חודש עד שה"טיקים" נעלמו לגמרי (לאחר מספר חודשים שהיה איתם). עצתי אליך היא להמשיך את הטיפול שהתחלתם - בתקופות משבריות טיפול טוב יכול לשדרג את החיים לכל החיים! ב ה צ ל ח ה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול התנהגותי

סיגל
    01/09/2007

ויט היקרה ,
    מודה לך מקרב לב על הנכונות לעזור ועל התשובה המפורטת.מסתבר , דרך אגב , שאין הרבה שמכירים את התופעות הנ"ל. לצערי, אנחנו בין יחידי הסגולה.
    למרות שאני יודעת שהשיעול אינו בשליטתה, אני לא מצליחה לשלוט בעצמי ומוצאת את עצמי מעירה לבתי הערות כלל לא תומכות בטון לא ידידותי ואף צעקני ואח"כ "אוכלת" את הלב ובוכה. יתכן שעצם היותי בהריון , ואולי זה סתם תירוץ, מונע מבעדי להתמודד בצורה טובה עם הבעיה.
    יש לציין , שבתי ילדה מפונקת (לטוב ולרע) שמקבלת המון חום ואהבה. לאחרונה , עקב השינוי בהתנהגותה (חוצפה , צעקות מצידה וכולי) שעבר כל גבול , חל שינוי גם בהתנהגות שלנו (יתכן שאני פחות סובלנית מבעבר ללא קשר). אנחנו מנסים ליצור סביבה תומכת ואוהדת , אבל מאוד קשה. השיעול הצווחני הזה לא נותן לנו את ההזדמנות להגיב בצורה נכונה - אפילו אכילה משפחתית בגלידריה , הוציאה אותי מדעתי וגרמה לי להגיב בצורה לא נכונה.
    אשמח לתגובה נוספת ומלומדת מצידך - עצות תתקבלנה בברכה .
    אם את מאזור המרכז , אשמח להמלצה על פסיכולוג/ית טוב/ה.
    מקווה שאצליח ב"משימה" .
    שוב תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיגל

ויט
    01/09/2007

קודם כל, לא תמיד קל להיות בהריון וידוע שההורמונים לא עוזרים לנו לשלוט בהתנהגותנו. אבל את צודקת שצריך לעשות נסיון ולהתעלות מעל לקושי. אבל, סיגל, צריך גם לדעת לסלוח לעצמנו... מניסיוני אני יודעת שיש מן "לופ" כזה, מן מעגליות שמזינה את עצמה בין הארועים: היא משתעלת, את אוכלת את הלב, כועסת עליה ועל עצמך, מגיבה בציניות או בכעס, הילדה נעלבת, מרגישה את האכזבה ממנה ואת התסכול וחוסר האונים על כך שלא מבינים את מצוקתה, את רואה את זה ולא נרדמת בלילה, שוב מרגישה אשמה על כך שלא טיפלת נכון, מרגישה חלשה ולא ראוייה וחוזר חלילה...
    קשה לי להציע לך הצעות קונקרטיות כי אני חושבת שבטיפול אפשר להתאים את העצה לאדם. אבל אני יכולה לשתף אותך באיך אני התגברתי על הכעס שהיה לי על בני: אני כל הזמן הזכרתי לעצמי שאני זה לא העניין עכשיו. לא מה אני מרגישה, לא מה נוח/או לא נוח לי וכו'... כשהוא צעק וילל שכנעתי את עצמי לראות בתוך המעשה הזה ר ק את המצוקה שלו. כך היה קל לי לעזור לו ולהכיל אותו. כדי להכיל אותו הרבה (כי צריך הרבה בתקופה הזו) מבלי ש"יגלוש" לי החוצה, השתמשתי בדמיון מודרך: דמינתי שיש לי מיכל עצום ברוחבו ובגובהו מבית החזה ועד למטה וכל הצעקות שלו ההתנהגויות שלו הבכי ה"טיקים" - הכל נכנס למיכל. ואני רק עמדתי שם בשבילו מחבקת, מלטפת, מרגיעה... זה דורש כוחות נפש עצומים ואת צריכה לעבוד על עצמך הרבה (אני עובדת עד היום - זה לא בא לי בקלות בכלל) - אבל אחד הדברים הכי מדהימים בגידול ילדים, בעיני לפחות, זה שהם הופכים אותנו לאנשים טובים יותר בסופו של דבר - נכון? אם את רוצה את יכולה לכתוב לי: avitaly.stud.yosh.ac.il
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול התנהגותי

סיגל
    01/09/2007

"אנשים טובים באמצע הדרך " ומהתרשמותי המהירה , את אחת מהם.
    מסתבר שעצם השיתוף עוזר בכל זאת ומעודד באיזושהי מידה.
    מצדיעה לך על אופן ההתמודדות שלך ומאחלת לך המשך הצלחה.
    מודה לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול התנהגותי

שרון באומל
    02/09/2007

שלום סיגל
    נראה לי שהשיעול ההתנהגותי מעיד על מתח ותסכול פנימיים שמצאו דרכם החוצה בדרך גופנית. אני מאוד ממליצה לכם להמשיך בטיפול, תוך הבנה שטיפול פסיכולוגי דורש זמן לשינוי ואין קסמים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץדחוף
    אורלי
    30/08/2007

שלום
    יש לי שני בנים הגדול בן 8 הקטן עוד חודש בן 4 שובב חכם , לפני כשבועים נגמל ממוצץ לבד
    והתנהגות שלו נהפכה לקשה התקפי זעם בכי צורח נושך מרביץ היו לו התקפים כאלה בפעוטון אבל לא בתדירות שלו עכשיו
    הוא הולך לטרום חובה אייך אני עוזרת לילד?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץדחוף

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ.

שרון באומל
    30/08/2007

שלום אורלי
    אני מציעה ללכת יחד איתו לבחור מה שקרוי "חפץ מעבר" - חפץ עימו הילד שלך יכול להירגע במקום המוצץ. הבחירה שלו מאוד חשובה. זה יכול להיות כל דבר, גם משהו שיש בבית, והוא קשור אליו במיוחד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קןשי ביצירת קשר עין
    ס
    30/08/2007

בני הוא בן שישה חודשים. לאחרונה שמתי לב שלפעמים הוא מתחמק מלפגוש את עיני. אני מדגישה לפעמים. כי יש פעמים שהוא כן מסתכל לי בעינים . הוא צוחק כשאני מדגדגת אותו. ומחיך אלי כשאני מחיכת. ברוב הפעמים כשאני קוראת לו בשמו הוא גם מגיב ומסובב את הראש. אבל המצב הזה שהוא בכוונה מסיט את עיניו ממני מדאיג אותי.
    לפעמים אני שרה לו והוא אפילו לא מסתכל לכיוון שלי. וכשאני מנסה "בכח " להסתכל לו בעינים הוא מתאמץ מאוד לא לפגוש את עיני. מסיט אותן לכיוון התקרה. הקיר החולצה שלי רק לא עלי. יש לי ילד גדול יותר ואיתו זה לא קרה לי. היתי שרה לו ומשחקת איתו ומספרת לו סיפורים ותמיד הוא היה מסתכל עלי. אבל עם התינוק הזה זה פשוט קשה(ואני לא מדברת רק על הפעמים שהוא עיף וזה מובן)
    הוא גם מאוד קשור אלי. ובוכה כשאני עוזבת את החדר. הוא מודע למה שקורה סביבו מאוד. ד"א הוא מעדיף להסתכל עלי מרחוק ולא כשאני מחזיקה אותו מדי קרוב אלי.
    עלי לציין שארבעת חודשיו הראשונים היו קשים מאוד כמעט ללא יחס רגשי או תשומת לב מצידי. האכלתי אותו החלפתי ושמתי בנדנדה (מסיבות שכעת אני לא רוצה להכנס אליהן)
    היום אני מנסה לפצות אותו על החודשים האומללים ההם .(אומללים לי ולו) אבל מקווה שהוא לא ניזוק רגשית מדי. אני אוהבת אותו מאוד ומרגישה מאוד אשמה על איך שהוא עכשין.בעלי טוען שהוא בסדר גמור וכל ילד הוא שונה באופיו. ואני סתם עושה "סיפור"
    האם יש לי סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    קןשי ביצירת קשר עין

הוספת תגובה

• קשר עין

שרון באומל
    30/08/2007

שלום נטלי
    אין צורך להילחץ. תינוקות קטנים נלחצים הרבה פעמים מקשר עין קרוב מידיי, וזה קשור לחרדות ינקות.
    אני מציעה מעקב בטיפת חלב (מעקב רגיל).
    ייתכן ועל רקע מה שהיה ביניכם, הקשר צריך להיבנות בהדרגה.
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד חוששת

ס
    07/09/2007

אמרת לי לא לדאוג אבל אני כן. שמתי לב שלמרות שבני שומר קשר עין עם חפצים וצעצועים. הוא מאוד נרתע מקשר עין עם אנשים . הוא מסתכל עלי כן אבל לשניה ומיד מסיט את מבטו. או מסתכל עלי מרחוק. אני לפעמים מדברת אליו שרה אליו והוא אפילו לא מסתכל לכיוון שלי. רואים שהוא שומע כי הוא מחיך לעצמו במיוחד אם זה שיר מוכר . אבל הוא לא מסתכל
    אני מפחדת שאולי יש חשש לאוטיזם ח"ו .
    הרופא טוען שהכל נראה בסדר. וגם כך לא מאבחנים אוטיזים עד גיל שנה וחצי. אני מפחדת לאבד זמן. אם הוא צריך טיפול אני צריכה להתחיל כבר עכשיו.
    הוא גם מאוד אקטיבי לא שקט ובוכה די הרבה .
    אני גם לא גרה בארץ כעת. והגישה שלי למכוני אבחון מוגבלת. (הכל עולה הון תועפות למי שאין ביטוח פרטי. )
    מה אני יכולה לעשות בבית כדי לגרום לו ליצור יותר קשר עין איתי?
    הוא אוהב שאני מחזיקה אותו בידים והולכת איתו. לא ככ שאני יושבת.
    מודאגת מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם

שרון באומל
    08/09/2007

שלום נטלי
    לא כתבת הרבה, אבל ממה שכתבת אני מבינה שעברת משהו מאוד קשה בחודשים הראשונים להיוולדו של בנך, משהו שהשפיע על הקשר ביניכם. אני לא אכנס לזה, אבל אני מאמינה מאוד שלכך יש השפעה על חוסר היכולת ליצור עימך קשר עין. לכן, תני לו זמן לבטוח בך, לראות שאת אוהבת אותו, ומתייחסת אליו מבחינה רגשית, ואני מאמינה שלאט לאט הוא ייפתח אלייך.
    זה נכון שאוטיזם לא מאבחנים בגיל כ"כ צעיר, אולם, אני גם מאוד מאמינה באינטואיציה האימהית, שייתכן ואומרת לך כי משהו לא בסדר עימו. הייתי מחכה עוד מספר חודשים לעוד סימנים (כגון: אי שליחת ידיים כשרוצה על הידיים בסביבות גיל שמונה חודשים או חוסר תגובה לקריאה בשמו לקראת גיל שנה). אם אז תראי שיש סימנים כאלו ושהוא עדיין לא יוצר קשר עין, פני לאחד ממכוני התפתחות הילד.
    שנה טובה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרכים במכנסיים
    ורד
    29/08/2007

בני בן ה- 4 וארבעה חודשים עדיין עושה את צרכיו במכנסיים במהלך היום.
    בנוסף הוא מטופל במכון להתפתחות הילד שבקופ"ח עקב קשיי שפה (אצל קלינאית תקשורת) בגלל ירידה בשמיעה שטופלה אח"כ בניתוח להכנסת "כפתורים" באוזניים. כמו כן מקבל טיפולי ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. ( כנראה מסתמנת בעיית קשב וריכוז )
    ברצוני לדעת האם קשיים בחשיבה והבנת השפה יכולים לגרום לכך שהילד עדיין לא גמול? (אינו לובש חיתולים).
    האם טיפול בהרטבה במכון להרטבה יהיה מוצלח בגיל זה, או שעליי לחכות ולא להלחיץ את הילד?
    אודה על תגובה בהקדם
    בתודה
    האם הנואשת!!!

לקביעת תור
    סגירה
    צרכים במכנסיים

הוספת תגובה

• צרכים במכנסיים

שרון באומל
    29/08/2007

שלום ורד.
    אם לא קיימת סיבה רפואית (הפרעת קשה וריכוז לא קשורה לעשיית צרכים במכנסיים) ייתכן והקושי הוא על רקע רגשי. ילד אשר מתקשה בשפתו ומתקשה להתבטא, יכול לבטא את עולמו הפנימי דרך הגוף, ועשיית הצרכים היא אחת הדרכים. בנוסף, אם הילד מטופל במספר טיפולים ומתקשה בכל מיני תחומים, ייתכן והוא חש חסר ערך, קטן, לא שווה וכו', והוא מבטא זאת דרך עשיית הצרכים במכנסיים.
    הייתי מתייעצת עם המטפלות שלו לגבי העניין ואולי חושבת להוסיף טיפול רגשי או אבחון רגשי או הדרכת הורים - אשר גם אותם ניתן לקבל במכון להתפתחות הילד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לא יפה של ילדה בת 8 וחצי
    מ.כ.מ
    28/08/2007

שלום
    יש לי 2 בנות : אחת בת 8.5 והשניה בת 1.10 . הגדולה עקשנית מאד, מתחצפת לפעמים. יש לי בעיה עם ההתנהגות שלה לבן של אחותי שהוא בן 5. כל פעם שהם באים להתארח אצלנו היא לא מקבלת אותו יפה, לא משחקת איתו, חסרת סבלנות אליו, צועקת עליו, מעליבה אותו, לא נותנת לו לגעת בדברים שלה הוא ממש נעלב, הוא רק רוצה לשחק איתה ויש לציין שהוא רואה בה אחותו הגדולה. יש ימים מעטים שהכל בסדר והיא מתנהגת אליו בסבלנות ומשחקת איתו אך לרוב-לא כך. אני ואחותי מפצירות בה לשחק איתו יפה ולהשתדל אך היא ממש עקשנית ומסרבת, ממשיכה בשלה, היא אומרת שאין לה סבלנות אליו והוא מרגיז אותה. אחותי כבר לא יכולה לסבול את ההתנהגות הזו ויצאה מביתי כעבור שעה בכעס. יש לציין שכשאנו הולכים אליהם הכל בסדר, היא משחקת שם בכל המשחקים שלו ואין בעיה. יש לה גם אחיינית שהיא בגילה וכשהיא באה אלינו הכל בסדר אפילו יום שלם. אני לא מרגישה אותן. זה ממש מטריד משום שמצב זה גורם לחיכוכים עם אחותי. היא כבר לא מוכנה להכנס אלי עד שלא אטפל בבעיה הזו.
    אני לא יודעת מה לעשות. כבר דיברתי איתה מספר פעמים על הכנסת אורחים. לתת לה עונשים? אני גם מרגישה שאני מאבדת שליטה בחינוך שלה והיא בעצם ניצחה בכך שאחותי יצאה מפתח ביתי כי אני לא הצלחתי לרסן אותה. חשבתי אולי על מצב שהיא תופסת אותו כ"שעיר לעזאזל " לכל הכעסים שלה והיא מוציאה הכל עליו, אולי קינאה באחותה הקטנה, או משהו מהסוג הזה. אשמח לקבל דיעה מקצועית כיצד להגיב באותו רגע שזה קורה.

הוספת תגובה

• יחסים בין בני דודים.

שרון באומל
    29/08/2007

שלום לך.
    לא הבנתי מי מהבנות מתנהגת לא יפה לאחיינך. אולם, בכל מקרה, אני לא חושבת שיש להכריח ילדה בת 10 או ילדה בת שמונה וחצי לשחק עם ילד בן חמש. זה יכול להיות מאוד מרגיז ומשעמם עבורה. לכן, הייתי דוקא מציעה לדבר עם אחותך, ולהסביר לה שהילדות שלך לא מתעניינות יותר במשחקים של בני חמש, וקשה להן לשחק עם האחיין, ואולי כדאי למצוא דרך אחרת לשיתוף פעולה כשהוא מגיע אליכן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני ילדים שתי שאלות
    טלי
    28/08/2007

ראשית, תודה רבה על התשובה המפורטת.
    לגבי בתי - הדאגת אותי והשאלה שלי היא גם אם זה לא דבר יום יומי, ז"א היא אומרת שהיא מנגבת כל יום, אבל באותם פעמים שתפסתי אותה, נאמר ביום האחרון שהיא לא ניגבה היא אמרה שהיא עשתה זאת מאחר וחשבה שאחיינית שלי קוראת לה, ז"א באמת באותו הרגע היה לה טלפון וקראתי לה ואמרתי לה שממתינים לה, אז היא חשבה שממתינים לה בבית ולא בטלפון, כך היא טוענת שבגלל זה היא מהר מהר רצתה לצאת מהשירותים..
    אני חושבת שהיא בעיקר ילדה שלא כ"כ איכפת לה מנקיון ז"א לצחצח שיניים זה לבקש ממנה כמה פעמים ולדאוג שהיא תצחצח את השיניים הקדמיות (כי הן פעם כאבו לה מאד), ולהתקלח היא לא אוהבת וכל פעם שואלת למה בכלל צריך להתקלח, "אני לא אוהבת להתקלח" "היום אני לא חופפת. היום אני לא מתקלחת" וכד'.
    האם זה נראה לך גם איזה שהוא סימפטום, או שהיא פשוט ילדה כזו וצריך לתת לה לגדול ולהבין לבד את המשמעות של נקיון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שני ילדים שתי שאלות

הוספת תגובה

• ניקיון

שרון באומל
    29/08/2007

שלום טלי
    אני מאוד סומכת על האינטואיציה האימהית, ולכן, אם זה נראה לך רק הניקיון ושהיא פשוט כזו, הניחי לה כמובן.
    אני מציעה להיות עם יד על הדופק, ולראות לאן זה מוביל.
    אין מה להיבהל. זו לא מילה גסה להתייעץ עם איש מקצוע, גם בדברים פעוטים, ומהניסיון שלי עם אלו שנבהלים (רובם כאלה) - הייעוץ מאוד מקל ועוזר.......
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה