מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שבע מילל (קצת פחות) ועולה לכויט27/08/2007
שלום שרון,
המלצת לי לטפל בחששותיו של בני לקראת כיתה א' בדרכים יותר אדפטיביות. הייתי שמחה לקבל ממך כמה דוגמאות קונקרטיות... אני מקשיבה לפחדים שלו ואומרת לו שסביר להניח שרוב הילדים מרגישים כמוהו וששינויים לא קלים לנו גם כמבוגרים, מדברת על הפחד מהלא ידוע והלא מוכר.... מה עוד? כשאני שואלת אותו למה הוא לא רוצה ללכת לבית ספר (משפט שהוא חוזר עליו די הרבה לאחרונה), הוא לא מפרט ורק מילל...אני יודעת שיש לו פחד מכשלון במשימות/משחקים... מצד שני אני מרגישה אצלו סקרנות מאוד חזקה לגבי קריאה/כתיבה למרות שהיא לא באה לידי מימוש עקב הסיבה המצויינת לעיל... אני לא לוחצת עליו ולא מכינה איתו חוברות בחופש (האם נכון?), כי לא רציתי להפעיל עליו לחץ וחשבתי לתת לו להנות מהחופש הגדול עדיין כילד גן... האם נכון? יחד עם זאת אני מסבירה לו שבמסגרת בית הספר יוטלו עליו מטלות שיהיה עליו לבצע גם אם לא ירצה... (היום למשל התעקשתי איתו על כך שהוא חייב לסיים חוג שחייה שהתחיל למרות ש"לא בא לו" והסברתי לו את עניין לקיחת האחריות)... אני מאריכה בדברים ובדוגמאות כשבעצם אני רוצה לשאול עד היכן מותר לי ללחוץ אותו? עד כמה לדרוש? בהתחשב ברגישות המאוד גדולה שלו ובחששותיו...
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א'
שרון באומל28/08/2007שלום לך.
אני חושבת שמה שאת עושה הוא מצויין ושזה נכון לא ללחוץ עכשיו. בנוסף, לגבי הדיבורים וההסברים, זה בוודאי מאוד עוזר.
קחי נשימה עמוקה. עוד מספר ימים הלא ידוע יהפך עבורו לידוע, ואני בטוחה שכבר יהיה קל יותר.
אני מציעה לך לעשות טקס פרידה מהחופש הגדול. לקחת אותו למקום כייפי. לעשות איזשהו פיקניק. לדבר על מה היה בחופש. לדבר על מה יתגעגע וכן לדבר על העתיד, בנימה רגועה ולא מפחידה תוך שימת דגש על כך שתהיי מאוד איתו ולצידו בכל תקופת ההסתגלות לכיתה א'. אולי בעבר הצעתי לך גם לכתוב יחד עימו ספר על כך שעולה לכיתה א', אז זה הזמן.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממתינה עדיין לתשובהטלי27/08/2007
אני ממתינה עדיין לתשובה על שני ילדיי, אם תוכלי להשיב לי, אודה לך מאד..
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ילדים
שרון באומל28/08/2007שלום טלי
עודפעם התנצלותי.
כתבתי לך תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בילתי סבירהלנה27/08/2007
שלום רב,
אני שוב פונה אליך לקבלת עזרה בהתמודדות אם ביתי בת 6.
השנה היא עולה לכיתה א'.
אני מדברת איתה המון, מועדדת אותה, משתפת אותה בזיכרונות שלי על כיתה א'.
אך בזמן האחרון אני לא מצליחה להבין אותה.
היא לא מקשיבה לאף אחד, עושה מה שבא לה, עומרת לי "תסתמי", (אנו בבית מדברים רוסית, לכן לא עומרים לה כך)מרביצה לי וגם לסבתא במידה ולא עשו אך שהיא רוצה, מדברת בחוצפה, מאוד חצופה. לאחר מכן היא נרגעת ואז מתחילה לבכות על מה שהיא עשתה, לבקש סליחה, להסביר בדיוק מה היא עשתה והכי מפחיד היא מרביצה לעצמה בראש, כ"אונש על ההתנהגות שלה" להגיד לה שסלחו לה, חיבוק ונשיקות לא עוזרים. לאחר פרק זמן היא נרגעת, אבל כל פעם נזכרת והכל מתחיל מהתחלה. אני לא יכולה לצאת איתה לאף מקום ציבורית מכוון שזה קורה גם בחוץ ואז אני רק מתעצבנת.
או שעושה כל מיני דברים דווקה, כמו לבלוא מסטיקים בכוונה!!! וכו'
אני מאוד אוהבת אותה, היא ילדה יחידה, מנסה לתת לה כל משאפשר, מבלה איתה הרבה. זה לא עומר שאין לה גבולות.
אני מבינה שהתנהגות הנ"ל לא באה סתם ופתעום כך.
לכן אני זקוקה לעיצה שלך , אך להתמודד איתה ואך לדעת אם משהוא עובר עליה.
בתודה מראש לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בלתי סבירה
שרון באומל28/08/2007שלום לנה
נשמע מהכתוב שקיים תסכול גדול ולא מובן אצל ביתך.
אולי כדאי לגשת לברר את מקור הקושי אצל איש מקצוע.
אם את גרה באיזור חיפה רבתי, את מוזמנת לפנות אליי שוב לקבלת המלצה למרכז ציבורי או פרטי.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בלתי סבירה
לנה29/08/2007שרון שלום
תודה רבה על התשובה.
אך אנו גרים באזור דרום, אבל בכל זאת אם יש צורך להתעייץ עם בעל מקצוע אז אמצא כאן.
אבל קודם שוב רציתי להתעייץ, כי במכתב הראשון אולי לא הסברתי את עצמי ברור.
כל ההתנהגות החצופה והחוצפה מתחילים בעת אי קבלת דבר באותו רגע שהיא ביקשה.
ואז אני סמתי לב שכאילו ישנם בה 2 אנשים שונים:
ראשון שמגיב מייד בהתפרצות של כעס (ז"א צעקות, בכי, להרביץ, לענות בחוצפה וכו')
והשני שמגיב לאחר מס' דקות- עדין, רגשי, מתחשב (ז"א שהיא מייד מתחילה לבקש סליחה, אם היא הירביצה אז לדאוג שלאותו בן אדם כאב וכואב ואז שוב בכי) והיא נרגעת רק לאחר מס' דקות של סליחות חיבוקים ונשקות.
לפעמים היא אומרת משפטים כמו: "אני לא שייכת לעיר הזאת"
או "אני ילדה שרק מרביצה, מציקה ומפריע לכולם".
אף אחד בבית לא עומר לה דבר כזא, ההפך כל פעם מעודדים אותה, משחקים איתה, יוצאים איתה לטיולים.
היא ילדה יחידה והיא מוקפת באהבה מכל הצדדים.
לפעמים אני מרגישה שהיא עומרת ועושה את כל זה סתם, על מנת לקבל פירגון נוסף ממני.
ובכל זאת אני מאוד מודאגת.
היא ילדה מאוד פעילה, יכול להיות שבחופש הגדול, בזמן שהיא בבית (היא בבית ממש קצת, קודם היתה קייטנה, אחר כך חו"ל) משעמם לה וכך היא רוצה לקבל את תשומת הלב שלנו?
אשמח מאוד לקבל העצה מה לעשות.
בתודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בלתי סבירה
שרון באומל29/08/2007שלום לנה
אני חשה ממכתבך שקיים תסכול מאוד גדול אצל ביתך, ואני עוד פעם מעודדת אותך לפנות לאיש מקצוע לקבל הדרכה והכוונה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני ילדים-שתי שאלותטלי26/08/2007
ערב טוב,
יש לי שני ילדים ולגבי שניהם יש לי שאלה.
לפני שנה לערך, במקרה לגמרי, גיליתי שבתי בת ה-8 לא מנגבת את הטוסיק שלה אחרי קקי. הסברתי לה שחשוב מאד לנקות, את ענין ההגיינה ושהיא ילדה גדולה והיא חייבת לנגב אחרי קקי וחשבתי שבזה הסתיים הענין, אבל התבדיתי וגם היום במקרה עוד הפעם נכנסתי לשירותים לשאול משהו וראיתי שהיא מיד קמה מרימה את התחתונים וכעסתי מאד. אני לא יכולה לתאר לך את התדהמה שלי, איך זה יכול להיות? אני יודעת שהיא לא חובבת מקלחות וכל מה שקשור לנקיון, אבל מינימום של נקיון הישבן אחרי קקי!!!
בפעם הראשונה ש"תפסתי" אותה היא שיקרה לי במצח נחושה שהיא ניגבה למרות שראיתי באסלה שאין נייר/מגבון היא בכל זאת התעקשה שהיא ניגבה, דבר שלא היה נכון כי בדיעבד אחרי שנרגענו שתינו וישבנו ודיברנו היא הודתה שהיא לא ניגבה. אני ממש רותחת ופוחדת שהיא כל הזמן לא מנגבת ובכך הזיהומים מתגברים... איך ללמד אותה שהיא חייבת לנגב? (זה נשמע מוזר ואולי מצחיק אבל זו המציאות...)
לגבי בני בן ה-5 - הוא ילד מקסים, חברותי ואהוב. הבעיה היא שהוא "מתקרצץ" מתוך רצון לתשומת לב והכוונה היא שאם אנחנו נמצאים ביחד עם אחיינים שלי ובתי ועוד ילדים והוא לא מוצא את עצמו או שמשעמם לו, או מכל סיבה שאינני יודעת הוא פתאום בא ומציק, חוטף, מרביץ, אפילו נושך לפעמים, דבר שמאד מאד מפריע לי כי מצד אחד אני לא רוצה לערער לו את הבטחון העצמי ומצד שני זה ממש מעצבן את הילדים האחרים שכל הזמן אומרים לו "די, די, די" ובסוף אני רואה על הפנים שלו שהוא נעלב. איך לפתור את הענין?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ילדים
שרון באומל28/08/2007שלום טלי
ראשית, קבלי התנצלותישלא נענית במהרה. היו לנו תקלות טכניות רבות בפורוםבתקופה האחורנה, עקב הכנסת כל מיני שיוניים.
לגבי בנך: הייתי אומרת לו משהו בנוסח "שמתי לב שכשאנו נמצאים בחברה, אתה לא תמיד מוצא את עצמך ומתחיל להרביץ ולפעמים לנשוך. אני לא מוכנה שתעשה זאת יותר כיוון שאנו לא פוגעים בשום בנאדם אחר". אני מציעה להטיל איזשהי סנקציה על התנהגות זו (מה שמתאים...) ולדעת שהוא יבדוק אם תקיימו אותה (בדיקת גבולות). לפיכך, להיות עקביים ולהראות לו שאתם רציניים. בנוסף, הייתי מציעה לו אופציות לנתב את האנרגיות שלו באותן סיטואציות לאפיקים חיוביים. כגון "ברגע שאת המרגיש שאתה לא מוצא את עצמך, אולי תלך לקפוץ/תציע לילדים לשחק תופסת/תחבק את הדובי שאתה אוהב/תבקש חיבוק מאמא. בפעמים הראשונות כדאי ממש להדריך אותו באופן קונקרטי. לדוגמא: "נראה לי שעכשיו זה זמן שאתה מרגיש שאתה רוצה להרביץ או לנשוך בוא ננסה משהו אחר...".
לגבי ביתך: בגילה היא אמורה לדאוג להיגיינה שלה בעצמה. נראה לי שאי ניגוב הישבן מבטא התמרדות שלה בכם, או חרדה מסויימת לשלמות הגוף. דווקא במקרה זה הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע למספר מועט של מפגשים, על מנת לאתר את מקור הקושי. נראה לי כי הקושי קשור במשהו בקשר ביניכם ואי הניגוב הוא רק סימפטום.
אם את גרה באיזוק חיפה רבתי, ומעוניינת, את מזומנת לפנות אלי שוב לגבי הנ"ל.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.5שרית26/08/2007
בני בן 2.5 חכם מאוד לגילו, סקרן ומאוד קשוב לסביבתו, זהו בננו היחיד בינתיים ולפעמים אנו חסרי אונים , כאשר התנהגותו מצריכה עונש- לדוגמא: לעמוד ב"פסק זמן" לא נתפס מצידו כעונש
שאלתי היא כיצד לנהוג כאשר אכן צריך לתת עונש מסוים?
מצידנו יש לציין כי אנו כל הזמן מדברים ומסבירים כי התנהגותו מציקה, לא יפה, וכו'
אך מה עוד ניתן לעשות כדי לייעל את החינוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונשים וגבולות
שרון באומל28/08/2007שלום שרית
אני מציעה למצוא סנקציה שכם מפריעה לו. למשל: לא מקריאים סיפור לפני השינה,לא רואים תכנית טלויזיה אהובה וכו'. מה שמתאים אצלכם במשפחה (ולא קשור לאוכל...)
זהבסדר גמור להציב גבולות. זה תורם לתחושה של הילד שהוא שמור ומארגן את הכאוס שהוא חש לפעמים בעולם.
זה מצויין שהכל מלווה בהסברים, ולכן לא הרחבתי לגבי הנ"ל.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם ההוריםלילי26/08/2007
הי,
כתבתי לך ב- 15.8.07 ולא נעניתי, אני מאוד אשמח לעזרתך ...
שלום רב,
בתי בת 3.5, ילדה מקסימה, מפותחת, מבינה וכו'. אני בהריון שני, ומאז שנודע לה על העובדה שתיוולד לה אחות, השינה בלילה הפכה לקשה במיוחד. היא מתעקשת שאני אשן איתה אצלה במיטה או שהיא תישן אצלנו במיטה, היא החלה להתעורר לפחות פעמיים בלילה, בוכה ומחפשת את אמא...
כיצד נוכל לשנות את המצב? אני מבינה שקשה לה, אך גם מקווה שזה לא יימשך עד הלידה (עוד כשלושה חודשים)...
אודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עם ההורים
שרון באומל28/08/2007שלוןם לילי.
ראשית, קבלי התנצלותי הן על כך שלא נענית בעבר, והן על כך שלקח עכשיו זמן ארוך לקבלת תשובה. היו לנו הרבה תקלות טכניות במערכת הניהול של הפורום.
ביתך מגיבה לשיוני המערכתי העתידי במשפחה בצורך בקרבה גדולה יותר אליך ואל בעלך. גם עכשיו, עם הבטן התופחת, אני מאמינה שקיים שיוני בקשר. ייתכן ואת יותר עייפה, פחות סבלנית, פחות יכולה "לרוץ" אחריה ואיתה.
לפיכך, אני ממליצה לדבר איתה בדיוק על כך. לומרלה "עוד מעט יוולד לך אח/ות ואת בטח שואלת איך זה יהיה. האם נשחק איתך אותו דבר, האם נאהב אותך אותו דבר". הידיעה שאת יודעת מה מתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
קני ספר או שניים לגבי הולדת אח קטן (משפחת הפילפילים; האח הקטן של פספס) ודברי איתה על מה שעתיד להיות, כולל מתן לגיטימציה לרגשות שליליים של כעס, קנאה וכו'.
בברכה,
שרון באומל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מכשלוןשירי24/08/2007
שלום
בני בן 5 וחצי . בני פוחד מאד מכשלונות ופיתח התנהגות המנעותית מכל דבר שלא הולך לא בקלות...
לאחרונה זה מקצין ולהערכתי החל להפריע בקשר עם ילדים-כולם משחקים והוא צופה מהצד כי לא רוצה להתנסות בתחרות/הפסד...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מכישלון
שרון באומל28/08/2007שלום שירי
כתבת מאוד מעט על ילדך, באם תרצי כתבי מעט יותר ואוכל לנסות לעזור יותר.
התנהגות של פחד מכישלון יכולה לנבוע מהערכה עצמית מועטה וקושי בהתמודדות עם רגשות של "אני קטן/חלש/לא יודע" וכו'.
כדאי להתייעץ עם איש מקצוע שגם יראה את הילד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב ל א ג ןיפעת24/08/2007
לבני בן ה-6 ובתי בת ה-4 צעצועים רבים מאד
במשך כל היום הם משחקים בהם אך כל פעם שצריך לאסוף מתחילה מריבה גדולה מאד
והם לא מוכנים לאסוף נקטנו בכל מיני שיטות איסוף כל הצעצועים בשקיות ואיום כי נזרוק אותם לפח האשפה בסוף הם מסדרים אבל המריבה כל פעם נצתתת מחדש.
השאלות שלי הן:
א. האם ילד בגיל 6 אמור לאסוף כל כך הרבה צעצועים
ב. אם כן אך עושים זאת בצורה נעימה שלא תיצור אווירה קשה בבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בואו נאסוף ביחד
אמא לבן 325/08/2007לדעתי יש לומר "בואו נאסוף ביחד" - באשר התוצאה היא שלפעמים את אוספת לבד ומוסיפה "בפעם הבאה תעזרו לי יותר" , או כאשר יש שיתוף פעולה את מוסיפה - " כל הכבוד, עזרתם לאסוף כ"כ יפה, אתם ממש בוגרים". הם יתרגלו ךרעיון ולאט לאט ילמדו לאסוף יחד אתך.
בנוסף ניתן לעשות הפסקות איסוף צעצועים לאורך היום ולא לחכות רק לערב. כשרוצים לשחק במשחק חדש אפשר לומר - "בואו נפנה מקום למשחק החדש", ולהסביר "כדאי לסדר כדי שבפעם הבאה נמצא את כל החלקים" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר בבאלאגן
שרון באומל28/08/2007שלום יפעת
ראשית, קבלי התנצלותי על התשובה שהתעכבה, באופן קונקרטי, הייתי מציעה להעלות לבויידם (או לכל מקום אחר גבוה ובלתי נגיש לילדים) חצי מכמות הצעצועים ולערוך תחלופה תקופתית. ילדים מסתדרים טוב יותר עם כמות מועטה של צעצעועים, ומתבלבלים מהשפע. זה יקל על הסידור, ואני מציעה גם לקנות פחות ורק באירועים מיוחדים, כגון ימי הולדת וחגים.
שנית, אני מציעה לקבוע עם הילדים איזשהו סדר יום, בו יש זמן לאסוף את הצעצועים. למשל: לפני ארוחת ערב. את הסידור עצמו ניתן לעשות בצורה משחקית: למשל: להשכיב את הצעצועים לישון. או: איזשהי תחרות של מי אוסף הכי הרבה צעצעוים. כמו-כן, השתתפו, את או בעלך, בסידור.
סדר בבית אומר גם "סדר בראש" אצל הילדים, עובדה התורמת מאוד לאיזון שלהם.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מרביץ לילדיםאמא לבן 322/08/2007
בני בן ה-3 דוחף ומרביץ לילדים בהזדמניות שונות. כמו כן הוא מציק ומכנה בכינויים שונים ("לירן השולחן..."). בעוד ילדים בגילו משחקים ביחד או זה לצד זה יפה, אנחנו חייבים להיות כל הזמן על המשמר ולעצור את המריבה לפני המכות (או להפריד אחרי הדחיפות).
אחותו בת השנה - מגלה רכושנות על אמא ועל צעעועים (זה הדדי)
בני דודיו - דוחף תוך כדי משחק. מציק במיוחד לילד חלש אופי שבוכה הרבה.
בגן - מרביץ תוך כדי משחק, וכן מסוגל לדחוף ילד שעבר בסביבתו ללא סיבה.
ילדים שהוא פוגש בגן שעשועים, על המתקנים למעלה - דוחף ומציק ("אתה ילד קטן").
היינו בייעוץ ועשו תצפית על הילד. אמרו לנו שהילדבסדר גמור אבל הוא מאוד אנרגתי ותת-חושי. המליצו לנו להתיש אותו בפעיליות ספורט וכן המליצו לנו לחזק את עניין הגבולות. מאז אנחנו מאוד עקביים בעניין. במקרים חמורים שולחים לחדר. במקרים אחרים מסתפקים ב- אני מאוד כועסת עליך ולא אשחק אתך עכשיו. בנוסף מסביברים כל דבר (בקצרה כמובן) אחרי ולפני (כהכנה).
קראנו ספרי פסיכגולוגיה. אנחנו מכירים את כל התאוריות, אבל זה לא מפסיק. זה קורה בכל מפגש.
הילד נבון מאוד, שמח, מסוגל להתרכז ביצירה או משחק. ברגע שמצטרף ילד לתמונה הוא מתלהב יתר על המידה, שוכח את כל ההסברים ושולח ידיים.
עכשיו אנחנו מנסים את השיטה של ללכת מהמקום כשזה קורה. הוא עצוב וכועס מכך, אך מתגבר מהר מאוד ולא נראה שמסוגל לעשות את הקישור של לא להרביץ בפעם הבאה.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
שרון באומל27/08/2007שלום לך
אני חושבת שכל מה שאתם עושים הוא מצויין. כנראה שצריך סבלנות, כיוון שדפוסי התנהגות לא משתרשים ביום.
למה שאתם כבר עושים הייתי מוסיפה מתן אופציות נוספות כאשר הילד חש שהוא רוצה להרביץ. אפשר, למשל, לומר לו: "כשאתה מרגיש שבא לך לדחוף מישהו או להרביץ לו , אולי תציע לו לשחק תופסת במקום/לקפוץ ביחד על הטרמפולינה" (וכו'). בפעמים הראשונות יהיה כדאי להדגים לו ולהקפיד על כך.
אם את חשה שהאלימות נובעת מתסכול, אפשר דרך משחק לברר עימו מה קורה בעולמו הפנימי בסיטואציות האלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור בארץחגית22/08/2007
אנחנו עתידים לבקר בארץ לחודש ימים בתקופת החגים...ואני מאד מאד לחוצה מהביקור, בעיקר בגלל הכוחניות והאובססיביות של חמותי כלפי בתי.
נכדה ראשונה, אנחנו רחוקים מאד...כן, כן, אני מבינה הכל...אבל אני לא יכולה לסבול את הלחץ שלה כלפי בתי:
1. מתי תגמלו אותה? ! היא כבר מוכנה?! אפשר מגיל שנה וחצי (בתי בת 20 חודשים).
2. בתי אינה אכלנית (בלשון המעטה) והיא חושבת שהדרך היא לדחוף אוכל...עוד ועוד ועוד.....ובתי מאובחנת כבעייתית באוכל ואנחנו מנסים לפתור את זה בחודשים האחרונים, באמצעות רופא מומחה לבעיות אכילה של ילדים, מה שאומר שכל התנהגות שכזו גורמת נסיגה אחורה בטיפול. למה היא לא מוכנה להבין את זה?!
3. כיצד לשים גבולות למתי היא תבקר אותה ומתי אנחנו נבקר אותם? בביקור האחרון היא פשוט לקחה חופשה של חודש וכל פעם שעשיתי עם בתי משהו שהיא לא בתמונה היא עשתה פרצופים והתלוננה.
אני באה לבקר את כל החברים וכל המשפחה, לא רק אותה.
ועוד...ועוד...כ"כ בעייתי לי, כ"כ מלחיץ אותי.
אשמח לשמוע את חוו"ד וכמובן כל חוו"ד אחרת בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבלגה כשאפשר, הצבת גבולות כשצריך
אמא לבן 322/08/2007לדעתי זה תלוי בך:
אם את מסוגלת- תבליגי, תנסי להבין את הצד שלה. אל תעשי מזה סיפור. החודש יגמר בסוף. כשאת עושה פעיליות עם קרובים אחרים, תנסי לרמוז לה רמיזות עדינות - זוהי פעילות לצעירים, זה מפגש חברות. את גם יכולה להתחמק ולא לספר מראש את התוכניות ואז כשהיא מתקשרת זה מאוחר מדי להצטרפות.
אם את לא מסוגלת לסבול את העניין - בקשי מבעלך, מבנה, לומר לה כמה משפטים ישירים כמו - אמא, יש לנו עוד מכרים וחברים לבלות אתם. ה- "לנו" מאוד חשוב, שיהיה ברור שזו העמדה של שניכם מולה.
ובעיניינים חשובים - כמו האוכל - פה לדעתי יש להציב גבולות ברורים, שלא מותירים כל פתח להתערבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור בארץ
שרון באומל27/08/2007שלום חגית
קודם כל לקחת נשימה עמוקה......
אני מציעה לעשות עם חמותך שיחת טלפון עוד לפני בואכם, באווירה רגועה. הייתי מסבירה לה את כל מה שכתבת חשוב מאוד להסביר את עניין האכילה והגמילה, ולומר לה שאת מבינה שכוונותיה טובות ושהיא רוצה לעזור, אבל הלחץ רק מאט את כל התהליכים הללו. בנוסף, הייתי קובעת עימה מראש פגישות משותפות, תוך כדי אמירה עד כמה הן חשובות לך. אולם, מסבירה שיש עוד אנשים רבים עימם תרצי להיות בקשר באותה התקופה וזה לא קשור עליה.
באופן עקורני, אני מציעה בשיחה להראות לה עד כמה את מבינה את הצד שלה (ולבלוע את הרוק...). זה תמיד תורם כאשר מישהו מבין ורואה. ובנוסף, באמת לתכנן מראש, לבאו לארץ עם לוח זמנים - ולנסות להתעלם כמה שיותר.....
בהצלחה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו....חסוי22/08/2007
אני התכתבתי איתך על הבת שלי שבת 3 , אם את זוכרת, לגבי ההשתלטות שלה העקשנות במשחקים גם איתי ועם חבריה, והרגישות שלה שעובר כול גבול אני כבר לא יכולה לסבול את זה כול הזמן היא בוכה, נעלבת .
המלצתי לי לפנות למרכז לההתפתחות הילד, הייתי דרך קופ"ח והיא אמרה לי שאין צורך הילדה תגדל ובמשך הזמן תלמד איך להסתדר בחברה, זה משהו מולד היא לומדת דרך דוגמה אישית ביחסים שלי עם הסובבים.
היום שוב הזמנו חבר בגילה ושוב בכיות קורעות לב ונמאס לי וגם כואב לי עליה ואני אובדת עצות
מה אני יעשה? אומנם היא אמרה לי שאם ארצה לחזור אני יכולה אבל אין צורך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו
שרון באומל26/08/2007שלום לך.
אני בכל זאת ממליצה לך לא לוותר ולבקש שצוות רב מקצועי יראה את הילדה שלך. את יכולה גם לפנות למרכז פרטי. אם את גרה באיזור חיפה, אספר לך יותר על המרכז הפרטי בו אני עובדת, שיש לו הסדר עם כמעט כל קופות החולים, ולכן, הטיפוליםפ ממש לא יקרים (בהשוואה לשוק הפרטי).
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדת ההפךמיקה21/08/2007
לפני כחודש וחצי נולד אח לביתי בת השלוש , מאותו הזמן בערך היא עושה רק ההפך ממה שאנחנו מבקשים ממנה,כל פעולה פשוטה שמבקשים ממנה לעשות מובילה למריבה ולאנטי,עד שאני לא מרימה את הקול היא לא מתייחסת אלינו וכשיא רוצה משהו שהוא בלתי אפשרי לביצוע או לקבלה היא מתחילה בטטנטרום של בכי היסטרי. אין לי מושג איך להתמודד עם האנטי שלה.אודה לך על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת אח
שרון באומל21/08/2007שלום מיקה
התגובה של ביתך לגבי הולדת האח הינה טבעית ומוכרת. הייתי מציעה לנסות למצוא זמן רגוע, בו אתן לבד, ולומר לה משהו בנוסח: "מאז שאחיך נולד, אני לא רק איתך, לא משחקת איתך הרבה כמו פעם ואני צריכה לטפל הרבה באחיך קטן, כיוון שהוא עדיין לא יודע לעשות שום דבר לבד. יכול להיות שאת עצובה וכועסת מזה". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הבן שליאיריס20/08/2007
הבן שלי בן 12 ולאחרונה יש לו חרדות ופחדים. הוא טוען שמדובר בסרט שראה לפפני כמה חודשים והאמת הסרט היה באמת בעייתי לילדים אבל מאחר ואני יודעת שהוא עובר תקופה קשה בבית עם בעלי ועם אחים קטנים. משום מה הוא לא מדבר על האווירה הקשה והצעקות אלא על הסרט ההוא שגורם לו לעשות כל מיני דברים שלהסרט יצא לו מהראש. כמו ללחוץ על מתג האור בצורה מסוימת או ללכת על חלקים מסויימים בשטיח. אני מודאגת אבל מנסה להרגיע אותו ומנסה לתת לו אוזן קשבת. אני רוצה לשלוח אותו לשיחות עם יועץ אבל בעלי פשוט יחסום אותי בענין הזה. מה לעשות כדי לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של חרדה
שרון באומל21/08/2007שלום איריס
ממה שכתבת נראה שהבן שלך נמצא בחרדה, ומתחיל לפתח הגנות מסיביות מסוג של אובססיה קומפולסיה. לפיכך, לא הייתי משתהה, ומפנה אותו לטיפול. חוסר האפשרות לדבר על המצב בבית ולהפנות את החרדה לסרט הוא טבעי. כנראה שמה שקורה בבית מעורר בו חרדה וכאוס גדולים מידיי, מפניהם הוא מתגונן על ידי ניסיון לשליטה וסדר (השטיח, מתג האור).
אם אפשר, כדאי לומר לבעלך שבנך נמצא במצב חרדה קיצוני, עימו לא ניתן כבר להתמודד בבית, ואולי כדאי לכם לפנות לשיחה עם איש מקצוע, שיסביר יותר במה מדובר.
אם את גרה באיזור חיפה רבתי, ומעוניינת בהמלצות - פני אליי שוב.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות במשפחהסיגל19/08/2007
אני אמא לשתי בנות בנות 9 ו7 וחצי. לפני כארבע שנים בעלי איבד את ראייתו כתוצאה ממחלה תורשתית. כרגע אינו עובד ונמצא רוב שעות היום בבית.
בעייתי היא שכשאני צריכה לצאת והילדות נשארות אם אביהן, הן היסטריות לחלוטין, במיוחד בתי בת ה-9. הן מתקשרות אלי בוכות בלי סוף ושואלות מתי אחזור. באיזה שעה, איפוא אני, מה אני עושה וכו'.
כשאני יוצאת בשעות הערב המוקדמות הן מעדיפות ללכת לישון (בשעה 18:00 בערב) ולא להשאר ערות ולצפות בטלויזיה או לשחק.
היום ערכנו שיחה איתן וניסינו להבין מה פשר החרדה. האם בגלל שאביהן אינו רואה הן פוחדות שיקרה משהו? בתי בת ה-9 כל הזמן טוענת שהצורךשלה לבדוק איפוא אני נמצאת נובע מפחד שיקרה לי משהו. מצד אחד אני מבינה אותן ואת החששות שלהן אולם מצד שני אני מרגישה שאני צריכה לשחרר אותן מהפחד הזה אבל איני יודעת איך. אנא, עיזרי לי!!!!!!!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות במשפחה
שרון באומל19/08/2007שלום סיגל.
בנותייך צריכות להתמודד עם מצב לא פשוט. אני חושבת שעשיתן נכון בכך ששוחחתם איתן. הן גם אמרו לכן ממה הן פוחדות: שיקרה לך משהו דומה, ואז שני ההורים לא יכולו לתפקד כמו קודם. החרדה מאוד ברורה. הייתי מציעה ללכת למספר שיחות ייעוץ משפחתיות, הנוגעות באופן ספציפי בנושא זה, על מנת לעזור להן להתמודד בצורה אדפטיבית יותר עם הקושי והאובדן.
בברכה,
שרון באומל,
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות באמאאנה19/08/2007
שלום,
בני בן שנתיים וחודש, כשאני בסביבה הוא לט מוכן לעשות צעד בלעדיי, רק תוך כדי החזקת ידי הוא הולך לאן שהוא רוצה, רק מידי הוא לוקח אוכל או שתיה, כשאני בסביבה הוא מגרש כל אחד שמתקרב אליו. איני מסוגלת לעשות כלום, כשהוא משחק עם אבא שלו אני מנסה להיעלם שלא ישים לב אבל תוך מספר דקות אני שומעת שהוא מחפש אותי וקורא לי. עם זאת כשאני יוצאת נגד רצונו הוא דוחף אותי ובוכה בבכי " נעלב" עד שהוא נרגע ומבקש מוצץ ממני. עם שאר בני המשפחה במצב זה הוא נכנס להיסטריה ומאוד קשה להרגיע אותו. השאלה מה עושים כדי שיקבל גם את שאר בני המשפחה כשאני בבית. יש לציין שהוא מאוד אוהב את הסבים ואת אביו במיוחד ומקבל מהם תשומת לב רבה. אבל בכל זאת אני תמיד חייבת לידו גם כשהוא משחק איתם....
נא עזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרדות ועצמאות
שרון באומל19/08/2007שלום אנה
סביב גיל שנתיים מגלים ילדים שהם אנים שלוחות של הוריהן, אלא שהם יישות עצמאית ונפרדת. כמו-כן, הוריהם הינם יישויות נפרדות, בעלות צרכים ורצונות משלהם. ידיעה זו עשוייה להפחיד אותם מאוד - חרדה מפני בדידות ואובדן. זהו חלק מתהליך התפתחות תקין.
הייתי מנסה לכתוב עם בנך ספר קטן על מה קורה כשאמא לא נמצאת. לכלול בו גם את הכעס והעצב אך גם את הדברים הטובים: מה אפשר לעשות כשהוא לבד עם אבא ומה אפשר לעשות כשהוא עם הסבים. אפשר גם דרך משחק לנסות לתת לו אפשרות לבטא את המתחולל בעולמו הפנימי, אם כי הוא מעט צעיר מידיי למשחק סימבולי.
אני רוצה לחזק את ידייך בכך שצאי מהבית ותני לו להתמודד. גם אם את בבית - אמרי לו אמא עכשיו עסוקה ולא משחקת איתך, ואתה יכול לבחור לשחק עם אבא. עמדי על כך. התגלית השנייה בגיל זה היא הגילוי של כוחו היחסי של הילד בעולם. נראה לי שבנך מנסה לבחון עד כמה יש לו "כוח" מולך, ועד כמה הוא יכול לכופף אותך אל מול רצונותיו. זהו השלב בו את אמורה להיות חזקה ולדאוג גם לצרכים שלך. גם אם הוא מוחה ובוכה, תני לו להיות בכך. זה בסדר וזה חשוב.
וזה גם יעבור.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אנה21/08/2007תודה רבה על העצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקה21/08/2007שרון,תודה על תגובתך המהירה,הייתי שמחה להצטרף לסדנא רק שאני גרה באוסטרליה.אני אעזר באתר שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)