פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנת ילדים לקראת מעבר לארץ אחרת
    שג
    20/09/2007

שלום
    אנו לקראת RELOCATION לארץ אחרת, במסגרת עבודתי.
    בני הבכור, בן 7, נלהב לקראת המעבר(גם אם לא בהכרח מבין את מלוא המשמעות)
    בני הצעיר, בן 4, בכל פעם שניסיתי לספר לו על המעבר הצפוי (בעוד כ-4 חודשים)מיד מתרעם שאינו רוצה לעזוב את הבית. הוא באמת מאוד נהנה מהמצאות בבית. כיצד עלי להכינם לקראת השינוי הצפוי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לארץ אחרת

שרון באומל
    22/09/2007

שלום לך
    הייתי מציעה לדבר עימם מספר פעמים על המעבר. להסביר את הסיבה, לתאר עד כמה שאפשר את המקום ואת הזמן שבו תשהו. לתת לגיטימציה לכל טווח הרגשות שעולים - גם התרגשות וגם צער וכעס. בנוסף, הייתי מציעה לתת כלים להתמודדות: מכתבים לחברים בארץ, לעשות אלבום תמונות של הארץ ושל האנשים האופציונאליים לגעגוע ולדבר עימם על השפה החדשה, בית ספר וגן חדש, מזג אוויר שונה וכו'
    שיהיה בהצלחה ובכייף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי היפרדות וגעגועים לאמא
    דידי
    20/09/2007

בתי בת 5.
    התחילה שנה שלישית באותו גן, אותן גננות, כמה ילדים חדשים, אבל בכללי אין שינוי קיצוני.
    מחופשת הקיץ, בזמן שהיתה בקייטנה, היא התחילה להראות סימני קושי להיפרד ממני, ולתת לי ללכת לעבודה. (בקייטנה ייחסתי את זה , לשיעמום (לטענתה), למטפלת שלא הכירה, וילדים שלא הכירה). מהקייטנה הוצאתי אותה, אחרי שבוע וחצי, כי אמרתי שזה צריך להיות בכיף.
    בקיצור, אני הולכת באופן אסרטיבי, קצר ולעניין (למרות שהיא בוכה, וכואב לי) יש לה התפרצויות געגוע במהלך היום, גם כשהיא לא בגן (אצל חברה) והיא אומרת שהיא מתגעגעת לאמא...

מה עושים?

הוספת תגובה

• געדועים לאמא

שרון באומל
    20/09/2007

שלום דידי
    ראשית, חושבים מה קרה בזמן האחרון: עבודה שונה שלך, תחילת היריון (ילדים מרגישים גם אם הם לא רואים), קשיים בבית וכו'. שנית, הייתי אומרת לה ששמת לב שבזמן האחרון היא מאוד קשורה אלייך ומתגעגעת מאוד במשך היום ואת רוצה לחשוב יחד איתה למה. אפשר גם לחשוב ביחד מה עושים כשמתגעגעים: מציירים לאמא ציור, שרים שיר שאהוב על אמא ועליה, מבקשים חיבוק מהגננת, הולכים לשתות או כל דבר אחר העולה על רוחך. אפשר גם לצייד אותה לגן בחפץ מהבית, בו היא יכולה לאחוז כשהיא חשה געגועים. אפשר לכתוב לה פתק קטן ולהכניס לתיק הגן, וכשהיא חשה געגועים, היא יכולה לבקש מהגננת להוציא אותו ולהקריא לה - בתור הפתעה. וכו'. היי יצירתית
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מרובים אצל ילד בן 7
    מרינה
    20/09/2007

בני בן 6.9 .לפני כי חודשיים יתחיל לפחד מדמות מפחידה מסרט מצוייר.יומיים ראשונים לא יצאה מהבית,היה שקט מפוחד מאוד.דיברנו איתו תמכנו בו והוא הירגיש יותר טוב אבל לסרולין היו לא התקפים של פחד (אמא אני פוחד).כעת הוא פוחד מכול דבר ממוות ממחלות ,שמכונית ידרוס אותו,קשה בן הקטן נפל מכורסא, הוא אמר שידעתי את זה.הוא מתפקד רגיל,הולך לבית ספר עם חשק לכיתה א,אבל כל הזמן מותרד כל הזמן מדבר על זה.אני חסרת עונים,לא יועדת איך לעזור לו, מה לומר,איך לעסיק אותו.שאלה שלי לאחר איזה תקופה של תופעות אללו לפנות לעזרה מקצואי,ולפי ניסיון שלך ומחקרים חרדות של גילים 5-7 נישרים לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מרובים אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

• פחדים

שרון באומל
    20/09/2007

שלום מרינה
    מדברייך עולה כי טריגר חיצוני עורר חרדה גדולה אצל בנך. ראשית, הייתי אורמת לו משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון הרבה מאוד דברים מפחידים אותך, איך אני יכולה לעזור לך עם זה". הידיעה שלו שאת "איתו" בכל המתחולל בעולמו הרגשי עשוייה לעזור.
    כתבת שדיברתם איתו וזה הקל עליו, לכן הייתי ממשיכה לדבר איתו על הפחדים ואל מנסה להעסיק אותו בדברים אחרים.
    אם את רואה שגם אחרי שאתם ממשיכים לדבר, תוך מתן לגיטימציה לחרדות וגם תוך מתן הרגעה ועידוד, הוא אינו נרגע במשך עוד תקופה, כדאי לפנות לאיש מקצוע. אם ילד לומד להתמודד עם חרדות בגיל צעיר, הוא יידע לעשות זאת גם בהמשך.
    בבררכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!ילדתי בת ה 4 "מרחפת בעולם אח
    חן
    20/09/2007

בעולם אחר .
    מזה שבועיים הילדה שלי חווה "תיקים" שזורקים אותה לריחוף של כמה שניות
    בריכוז בגן הגננת מתלוננת בפניי שהיא מתנתקת לה היא פשוט בוהה באיזו נקודה .וצריך להעיר אותה מהריחוף
    זה משהו זמני???? מה זה?
    עליי לציין שלא חלו שינויים בכלל ואין משהו חדש בחיים שלה שעלולים להשפיע הכל כרגיל
    מה קרה לה?
    מה לעשות?
    עוד חודש יש לי אבחון של נוירולוגית
    מה עלי לעשות כשזה קורה לה????

הוספת תגובה

• טיקים והתנתקות

שרון באומל
    20/09/2007

שלום חן
    אני לא יכולה לדעת מדברייך מה קורה לילדתך, ולכן, כדאי לחכות לבדיקה הנוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק לפני שינה.
    גל
    20/09/2007

שלום רב. ראשית ברצוני להודת לך מקרב לב על העצות שנתת לי בקשר להרגלי האמבטיה (שאלה מה 11.09.07 בשם "בעיות"), שיניתי מספר הרגלים והאמבטיות עוברות פשוט נהדר.
    יש לי שאלה נוספת. כל ערב לפני השינה אנחנו נותנים לעומר (בן שנה ושלושה חודשים) בקבוק מטרנה איתו הוא נרדם במיטתו, לאו דווקא מפני שהוא רעב, אלא כי זה עוזר לו להכנס לשינה כחלק מתהליך הלילה. האם אנו יוצרים תלות לא בריאה? קשר לא תקין בין אוכל לשינה? האם יש מקום להתחיל לגמול אותו מהרגל זה?
    חשוב לי לציין כי במהלך הלילה הוא לא קם לאכול בקבוק.
    לתשובתך אודה.
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק לפני שינה.

הוספת תגובה

• בקבוק לפני השינה

שרון באומל
    20/09/2007

שלום גל
    קודם כל תודה על הפרגון. אני שמחה שיכולתי לעזור.
    בקשר לשאלתך, המחמירים יאמרו שילד צריך להתרגל לישון באופן עצמאי בלי כלום. אני לא חושבת כך. אני חושבת שכולנו (כן, גם המבוגרים) אוהבים להירדם במקום נעים או עם משהו נעים (שמיכה, כרית מיוחדת, סדין חשמלי). לכן, אם זה הרגל השינה של בנך, והוא ישן לילה רצוף, אים שום סיבה בעולם לשנות את זה בגילו!!! כשיגדל, אפשר יהיה למצוא לכך תחליף כגון שירי ערש, מנגינות מרגיעות, חפץ רך או כל דבר אחר שתבחרו ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות בגיל 5
    אביבית
    19/09/2007

שלום רב,

בתי בת ה-5 אינה מבינה את המילה לא. אם אני אומרת לה על משהו שאני לא מרשה, היא לא מרפה עד שמקבלת את מבוקשה.
    היום היא החליטה ללכת לגן עם נעלי אצבע ולא עזר שום דבר. אני מרגישה שאין שום דבר שמרתיע אותה או גורם לה להקשיב לי.
    אני אובדת עצות, כיצד אפשר לגרום לה להקשיב לי?

אביבית

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות בגיל 5

הוספת תגובה

• עקשנות

שרון באומל
    20/09/2007

שלום אביבית
    כדאי לחושב על מערך של הצבת גבולות. ראשית, לחשוב יחד עם בן הזוג על דברים אשר לגביהם חשוב לכם להציב את הגבולות ועל דברים אחרים - עימם "אפשר לחיות". לאחר מכן, בשעת רוגע, להסביר לילדה על הגבול החדש. לדוגמא: "אני ואבא החלטנו שאת לא יכולה ללכת לגן עם נעלי אצבע בגלל שזה לא בריא לרגל ואת יכולה ליפול". לצפות את הניסיונות שלה להתמרדות ורצון להשיג את שלה, ולעמוד בכך. אם הגבול כולל סנקציה - לעמוד בכך. בנוסף - לתת לה אופציות אחרות. בדוגמא שלהלן: "את כבר יכולה להכין לעצמך את הכפכפים ליד הדלת לרגע שתחזרי מהגן/ יכולה לבחור לעצמך את הבגדים אשר מתאימים לנעליים שאת לובשת לגן" או כל אופציה אחרת. בעיקרון, הצבת גבולות צריכה לכלול את שלושת המרכיבים של ראציונאל המעובר לילדה, עקביות ומתן אופציות.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לתגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אחריות לחפצים אישיים- גיל 5
    נגה
    19/09/2007

שלום ,
    כיצד גורמים לילדה בת 5.3 שנים בגן חובה להיות אחראים לחפציה .
    כלומר לחזור עם התיק מהגן מבלי שנצטרך להזכיר לה , מה יהיה בכיתה א ?
    גם כשהולכת לחברות עם בובות וחפצים משלה חוזרת בלעדיהם, מה עושים ?

הוספת תגובה

• אחירות לחפצים אישיים

שרון באומל
    20/09/2007

שלום נגה
    אני חושבת שזה עוד מוקדם מידיי לקבוע שילדתך אינה אחראית לחפציה. הייתי פשוט ממשיכה להזכיר לה ולהיות אחראית יחד איתה. יש לה עוד שנה שלמה עד כיתה א' - זה הרבה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתאפק .. אבקש עזרה
    ליאור
    18/09/2007

שלום ..
    ובכן, בני בן שנתיים וחצי, עדיין עם טיטולים, אני ואשתי החלטנו שהגיע הזמן לנסות ולגמול אותו מהטיטול וזאת לאחר שראינו שהוא לא מתלהב לשים אותו בלשון המעטה, אך יחד עם זאת, כאשר אנחנו מורידים לו את הטיטול הוא לא רוצה לשבת בסיר ו\או בגן ללכת לשירותים והוא מתאפק.
    האם התופעה מוכרת ? מה ניתן לעשות על מנת שהמצב יגיע לכדי זה שהוא לא יתאפק ויעשה מרצונו החופשי בסיר או בשירותים.
    יש לציין כי לאחר שעשה כבר פעמיים בסיר נתנו לו הפתעה שהוא אוהב והוא מאוד התלהב מהמצב, אך יחד עם זאת זה קרה פעמיים בלבד לאחר הרבה פעמים שאנו רואים שהוא מתאפק.
    אשמח לקבל כל תגובה, הערה או הארה ..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתאפק .. אבקש עזרה

הוספת תגובה

• בת 4.5 שמתאפקת לקקי

רונית
    11/06/2009

בת 4.5 מגיל שנה בערך עם בעיות סביב הקקי. מתאפקת , בעלת שליטה מדהימה בסוגרים. יכולה לא לעשות קקי שבוע ימים.
    בגיל שנה וחצי בבדיקת גאסטרולוג ילדים לא נמצאה בעיה פיזית. הוא המליץ על טיפול בשמן פארפין שעזר לעיתים והפסיק להשפיע גם במינונים גדולים - לדעתנו שיפרה את יכולת השליטה.
    ניסינו גם הומאופתיה שעזרה בתקופה מסויימת, אבל לא פתרה את הבעיה לחלוטין.
    משתמשים בפגלקס שעוזר בתקופות מסויימות ולעיתים לא. לפני שבועיים בכי היסטרי וצעוקות , ריצות הלוך ושוב לשירותים ורק לאחר מס' ימים עם הרבה עידוד ולאחר בכי קורע לב היא עשתה קקי. כששאלנו אם כאב - אמרה שלא. לאחר מכן במשך שבועיים פשוט ניגשה לשירותים כל יום ועשתה קקי. לפני כמה ימים הפסיקה לעשות קקי והאפיזודה הקשה חזרה על עצמה אתמול.
    ניסינו לתת מתנות, לשבח, להתקשר לסבא וסבתא, לעודד, לספר סיפור, להסיח את הדעת (עובד לפעמים) וגם ניסינו את הקשה מכל - להתעלם. בכל שיטה הן פיזית והן רגשית שנקטנו היה שיפור לתקופה מסויימת ואח"כ הבעיה חזרה.
    מקרים שבהם זכורה לנו החרפה מיוחדת - כניסה לגן בגיל שנה וחצי, מסיבת חנוכה השנה בגן, נסיעה לחופשה מאוד מרגשת ולכן העלנו את הסברה שזה חוזר כעת שוב בשל ההתרגשות או שמא הלחץ ממסיבת הסיום בגן.
    מתנצלת על האורך, זה גם עוזר לי לסדר דברים בראש לאחר יממה קשה מאוד.
    אשמח לעצתכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

שרון באומל
    20/09/2007

שלום רוני
    אני חושבת שאולי כדאי לחכות עוד קצת עם הגמילה, כי ההתאפקות היא סימן לכך שהוא חרד להיפרד מהצרכים שלו, ולפיכך מבחינה רגשית ייתכן והוא עדיין לא בשל.
    לגבי עצות לגמילה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילד קשה מאד להסתגל לגן
    אורי
    18/09/2007

שלום רב,

הילד שלי בן שנה ו7 חודשים התחיל את הגן בפעם הראשונה בספטמבר השנה. מאד קשה לו..כל בוקר בדרך לגן (ברכב) הוא מזהה את הדרך ומתחיל לבכות...בכי עם דמעות תנין..ברור לי שהצוות מאד משתדל. הוא בוכה ונרגע בוכה ונרגע...הוא אמור להישאר בגן עד השעה 5..מכיוון שקשה לו אני אוספת אותו בין השעה 2 ל3 בצהריים..לפעמיים אוכל לפעמים מצליח גם לישון...אך שהוא מתעורר הוא חוזר ובוכה...מה לעשות? ...אנחנו כל בוקר מסבירים לו ונפרדים ממנו יפה..כמובן לא בורחים לו..נפרדים בנשיקה וחיבוק...

מאמא מודאגת...

תודה אורי

לקביעת תור
    סגירה
    לילד קשה מאד להסתגל לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

שרון באומל
    20/09/2007

שלום אורי
    ההתאקלמות במסגרת גנית היא לא פשוטה וצריך לתת לילד זמן להתרגל.
    ראשית, הייתי שואלת את הגננת מה ניתן לעשות - יש לה ניסיון בכך. אולי אפשר להישאר למשחק אחד משותף בגן ורק אז תלכי או כל אופציה אחרת עליה את יכולה לחשוב יחד עם הגננת.
    שנית, אני חושבת שזה לגיטימי וחשוב שהילד מבטאת את מצוקתו. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "התחלת עכשיו ללכת לגן. יש לך גננות שאתה עוד לא מכיר וילדים שאתה עוד לא מכיר ומשחקים שאתה עוד לא מכיר וזה קשה להתרגל" הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, אפשר לכתוב יחד סיפור על הליכתו לגן חדש ולכלול בו גם את העצב והכעס בפרידה ממך בבוקר אבל גם לכלול את סדר היום בגן, את מראה הגן, הילדים, הגננות - משהו שיכול להפוך את הגן עבורו למקום יותר מוכר.
    הבכי שלן בבוקר יעבור עם הזמן.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה במעון
    ורד
    18/09/2007

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי, עד השנה היא הייתה אצל מטפלת ביחד עם עוד ילד בן גילה, השנה רשמתי אותה למעון של ויצ"ו לכיתת גן. הילדה מסרבת להיפרד ממני בבקרים, בוכה בכי קורע לב, ואף אחה"צ נצמדת אלי. היא הפכה לבכיינית, כל הזמן מבקשת להיות על הידיים שלי, ואף מדי פעם עושה את הצרכים על עצמה ( היא כבר נגמלה לחלוטין לפני שהחלה את הגן, ואף היו לילות רבים שבהם כמה יבשה). יש לה ממש רגרסיה בהנהגות. עד כניסתה לגן היא היתה מאוד עצמאית, שמחה ועליזה. היא הבת השלישית והקטנה המפונקת של כל המשפחה. אני מאוד אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, כל יום זה סיוט מחדש ואני ממש בוכה לאחר שאנחנו נפרדות.
    לפי דיווחי המטפלות לאחר זמן קצר היא נרגעת בגן ומשחקת ומשתתפת בפעיולויות כרגיל.
    מה עלי לעשות כדי להחזיר לבתי את הבטחון שלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קליטה במעון

הוספת תגובה

• קליטה במעון

שרון באומל
    20/09/2007

שלום ורד
    ההתאקלמות במסגרת גנית היא לא פשוטה וצריך לתת לילדה זמן להתרגל.
    ראשית, הייתי שואלת את הגננת מה ניתן לעשות - יש לה ניסיון בכך. אולי אפשר לומר לילדה שתישארי איתה למשחק אחד משותף בגן ורק אז תלכי או כל אופציה אחרת עליה את יכולה לחשוב יחד עם הגננת.
    שנית, אני חושבת שזה לגיטימי וחשוב שהילדה מבטאת את מצוקתה. הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "התחלת עכשיו ללכת לגן כמו גדולה. יש לך גננות שאת עוד לא מכירה וילדים שאת עוד לא מכירה ומשחקים שאת עוד לא מכירה וזה קשה להתרגל" הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד. בנוסף, אפשר לכתוב יחד סיפור על הליכתה לגן חדש ולכלול בו גם את העצב והכעס בפרידה ממך בבוקר אבל גם לכלול את סדר היום בגן, את הפניות השונות את הילדים, הגננות - משהו שיכול להפוך את הגן עבורה למקום יותר מוכר.
    העובדה שהיא נרגעת אחרי מספר דקות היא מאוד מרגיעה והבכי שלה בבוקר יעבור עם הזמן.
    בהצלחה
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, מאוד עודדת אותי

ורד
    20/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה לגיל שנה
    ליז
    17/09/2007

שלום רב, לפני מס' ימים עברנו דירה וכן החלפנו לבני גן ילדים. הבן שלי הוא בן שנה ואני חושבת שיש לו חרדת נטישה זה מתבטא בכך - שאני לא יכולה לזוז ס"מ, כל תנועה שלי הוא בוכה. הוא רוצה שכל הזמן ארים אותו על הידיים. הבוקר לדוגמא, הוא לא נתן לי לזוז, להתלבש וכו' התחיל לבכות בהיסטריה. גם את אביו הוא לא רוצה . מה הפתרון? תודה ליז

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה לגיל שנה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בגיל שנה

שרון באומל
    17/09/2007

שלום ליז
    ההתנהגות של בנך בהחלט תואמת לגיל. עקב התפתחות היכולת המוטורית והתנועתיות החדשה של ילדים בגיל זה, הם מגלים שהם יכולים להתרחק מההורים. הידיעה הזו מפחידה אותם (וגם מרגשת עבורם!!!), והם מגיבים לה בהיצמדות. זה יעבור עם הגיל. ייתכן ואצל בנך החרדה מועצמת מעט עקב המעבר. עדיין לא לדאוג, כי גם ככה זה יעבור עם הגיל
    בברכה,
    שרון באומל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית-בן 5
    טלי
    17/09/2007

תודה על התשובה המהירה,
    אז ההתנהגות כפי שתארתי בחוגים ובאי רצון שלו ללכת לבתים של אחרים היא תקינה? אפשר להרגע?

תודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית-בן 5

הוספת תגובה

• אפשר וכדאי להירגע ולתת לו להיות עצמ

שרון באומל
    17/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חברים
    שרון
    17/09/2007

שלום רב,
    בני בכיתה ב'. השנה, עקב פתיחת בית ספר פרטי בשכונה, עזבו מכיתתו כ- 10 ילדים. הילדים שעזבו כולם הם הילדים שעלו איתו מגן חובה, ביניהם חברתו הטובה.
    בני הולך לבית הספר בשמחה, וחוזר שמח, אבל הוא לא משחק בהפסקה עם אף אחד, הוא "משחק עם הטבע" לדבריו.
    אין לא בכיתה אף לא חבר טוב אחד, ולפי הכירותי עם בני ועם הילדים שבכתתו, אני גם לא רואה אף "חבר פוטנציאלי". בני הוא ילד חכם, שקט, ביישן, לעולם לא מפריע בשיעור, חנון אמיתי. כל הילדים בכיתתו הם רעשנים, מתעניינים בכדורגל, משתוללים, ואני מצטערת שזה נשמע מתנשא - אבל הם לא בדיוק ברמה של בני.
    בקיצור - אני לא צופה הטבה במצב. אני רוצה להדגיש שבני לא מתלונן על המצב כלל, אבל לבעלי ולי המצב מאד מפריע.
    מה לעשות??? אין לנו שליטה על הילדים שבכיתתו. האם הגיוני שהמצב פשוט ימשך כמו שהוא? האם לשקול מעבר לכיתה המקבילה?

תודה רבה מראש על התשובה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חברים

הוספת תגובה

• חברה

שרון באומל
    17/09/2007

שלום שרון
    אם המצב הוא אכן כמו שתיארת, בהחלט הייתי שוקלת מעבר לכיתה המקבילה, תוך כדי שיתוף הילד בהחלטה. האם היה רוצה בכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה :-)

שרון
    18/09/2007

עדיין לא שוחחנו עם בננו על העניין. אני לא רוצה לגרום לו לחץ, שלא יחשוב שמשהו לא בסדר.
    ניסיתי קצת "לרחרח" ושאלתי אותו איזה כיתה יותר טובה ב1 או ב2, ואיפה הילדים יותר נחמדים. הוא ענה לי שבכיתתו.
    את באמת חושבת שלילד ביישן כמותו מעבר לכתה מגובשת באמצע השנה הוא מהלך שכדאי לשקול?

שוב תודה על התשובה,
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א'

שרון באומל
    18/09/2007

שלום שרון
    אני מציעה להתייעץ עם המורה ולראות מה היא יכולה לעשות בכיתה על מנת לשלב אותו, או שהיא מרגישה שהוא יותר מתאים לכיתה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בילד בן ארבע שנושך
    רונה
    17/09/2007

שלום,
    בני בן ארבע החל לאחרונה לנשוך את אחותו (הוא בדרך כלל מרביץ ומציק, אבל נשיכות לא היו חלק מכללי המשחק עד לאחרונה). הוא עבר לאחרונה לגן חדש וזה כנראה בין היתר תוצר לוואי של מתח.
    איך היית מציעה לטפל בזה? להעניש אותו? שיחה איתו לא עוזרת.
    אני מענישה אותו כך שבאותו רגע הוא הולך לחדר וגם כל הצעצועים שהוא שיחק איתם באותו רגע מוחרמים לכמה שעות. בעלי טוען שעונש חייב להיות קשור למעשה שהוא עשה ולכן אנחנו צריכים להעניש אותו במשהו שקשור באקט הנשיכה עצמו, וגם הוא טוען שהדרך הכי טובה היא להעלים התנהגות היא לא להתייחס ולא לעשות דרמה. הוא טוען שההתייחסות המוגזמת שלי לזה משרתת אותו.
    בקיצור, אנחנו חלוקים על אופן הטיפול.
    מה דעתך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילד בן ארבע שנושך

הוספת תגובה

• נשיכות

שרון באומל
    17/09/2007

שלום רונה
    אני מסכימה איתך שאקט הנשיכות מעיד על מצוקה פנימית. אני חושבת שאת מטפלת בכך בצורה מצויינת. תפקידו של הענוש הוא להרתיע ואם את מרגישה שהעונש מפריע לילד שלך, זה אומר שזו דרך טובה.
    אני מסכימה עם בעלך שאת הענישה צריך לעשות בקור רוח ולא לעשות דרמה מהנשיכות, כי זה אכן משרת את הילד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ילדיי המאומצים"
    נטלי
    17/09/2007

ילדיו של בעלי בני 10 - 11 עברו להתגורר עימנו לשני חודש
    הילדים מוזנחים מאוד מהרבה בחינות מעולם לא קיבלו חום ואהבה אכפתיות עזרה והכוונה
    לא היו להם חברים לפני המעבר אלינו מעולם לא היה להם מה שיש לכולם לדוגמא אופנים מחשב משחקי חשיבה או משחקים את רוב זמן הם היו מבלים מול הטלויזיה בערוץ הופ או טלנבלות
    היום לאחר המעבר אלינו אנחנו דורשים מהם הרבה יותר והם מוכנים לתת הבעיה היא שיש להם בעיות קשות שאנחנו לא יודעים לטפל בהם
    הילד מדבר לעצמו רוב הזמן הוא עפיפון מהלך המורה מצלמת לו את שיעורי הבית כי הוא לא מספיק להעתיק מהלוח עד היום הוא לא חושב שזה שיעורים אלא סתם דפים הסביבה לא מעניינת אותו בכלל והוא לא מרוכז בשום דבר מלבד הרצונות שלו
    הילדה מנסה לקנות את חבריה במתנות ההבנה שלא בכל תחום שאופת לאפס בלימודים היא ברמה מאוד נמוכה לגילה ולכל גיל
    היום קיבלתי טיפ מאישה מקסימה שאמרה לי לקבל איבחון מפיסכולוג ילדים האם פסיכולוג יוכל להיות הפתרון במקרה שלנו ? אם כן אשמח לקבל שם של פסיכולוג ילדים באזור מרכז הארץ ולשמוע חוות דעת מה עלי לעשות בכדי לעזור להם אני מרגישה שכל מה שאני נותנת לא מספיק וצריך לתת יותר מצד שני אני פוחדת לתת הכל ביום אחד ואז הל לא יוכלו להכיל את הכל בבת אחת ולא ידעו איך להתמודד עם זה
    תודה האמא החורגת

לקביעת תור
    סגירה
    "ילדיי המאומצים"

הוספת תגובה

• ילדים חורגים לאלוהים

שרון באומל
    17/09/2007

שלום נטלי
    האכפתיות שלך נוגעת ללב.
    אני ממליצה באופן דחוף לגשת לייעוץ אצל פסיכולוג. אני לא מכירה כ"כ את האפשרויות במרכז הארץ, אבל אין בעייה לברר דרך האינטרנט או דרך לישכת רווחה וגם דרך קופ"ח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה