מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות לגן חדשמורן09/09/2007
הי,
בני הקטן בן שנה ושמונה חודשים.
שנה שעברה הוא היה בגן פרטי והשנה הוא עבר לגן אחר שכן לא הייתי מרוצה מהגן הקודם.
הוא לא ילד בעייתי בכלל , וההסתגלות שלו לגן הקודם היתה מצויינת.
בגן הנוכחי, הוא כבר למעלה משבועיים בוכה, ומושיט לי ידיים שאני לא יעזוב אותו.
כמה זמן צריך לתת לו על מנת להסתגל?
ואיך אני יודע אם הוא בוכה כי רע לו שם ?או שההסתגלות שלו קשה?
האם להעביר ואתו גן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן חדש
שרון באומל10/09/2007שלום אלון
הייתי מנסה לברר עם הגננת החדשה איך הוא במשך היום. האם נרגע אחרי הבכי? איך נרגע? מתי נרגע? האם משתתף במפגשים? האם החלו ניצני קשר עם ילדים אחרים.
קשה לקבוע באופן גלובאלי מה זמן ההסתגלות האופטימאלי לגן. זה תלוי גן, גיל וילד.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים נכנסו לאתרי סקסיעל08/09/2007
בתי (בת 8 וחצי) ובני (בן ה7) נכנסו הערב לאתרי סקס. נכנסתי לחדר ובני התבייש ולבתי המתינה לתגובה של כעס ממני. אזרתי כוחות ואמרתי שאלו דבירים שאנשים חולים עבור כסף עושים וזאת לא האמת. אפילו השתמשי במילה אנשים חולים ודפוקים. סגרתי את המחשב ואחרי תשאול. בתי ספרה לי שחברה מהכיתה סיפרה על זה.
בני אמר לי שהמחשבות של מה שהוא ראה קופצות לו בראש והוא לא רוצה את זה. תגובתי:ליטוף ונשיקה.בתי פוחדת שאספר לאביה (כמובן שסיפרתי וישר חסמתי אפשרות עתידית לגלשיה לאתרים אלו.
בקיצור מה עושים, מה להגיד לה/לו? אני המומה מהסרטים של כמה שניות שהם ראו....
איך להתנהג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתרי סקס
שרון באומל08/09/2007שלום דנה
אני חושבת שהתנהגת בצורה מעולה!!!!!! הייתי מנסה לראות אם הם זקוקים לעוד שיחה לגבי מה שראו. זה יכול להיות מאוד קשה עבורם (ואני מתארת לעצמי שעבור כל אחד). קורה, ומה שנשאר זה רק לשוחח על כך ולהסביר מה זה, בדיוק כמו שהסברת. אין סיבה לכעס, ואכן, כדאי מאוד לחסום את האינטרנט.
שנה טובה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאת אחיםמורן07/09/2007
הי,
בני הבכור בן 3.5 ובני השני והצעיר בן 1.8 .
ילדי הבכור באופיו ילד שקט,רגוע,אוהב,מתחשב,מפנק, ובעל משמעת והבנה.
ילדי הצעיר גם, אך פחות . הוא יותר הימפרקטיבי וקצת פחות ממשומע.
מאז שהוא נולד אחיו הגדול שומר עליו, מגונן ואוהב.
שניהם היו באותו גן (פרטי) עד היום.
הגדול בגן טרום חובה והגן במסגרת פרטית אחרת.
הבעיה התחילה לפני שבוע וחצי בערך כאשר הגדול מנסה לחכות את הקטן ...מנסה לדבר כמוהו, בוכה מכל דבר, לוקח לו את כל הצעצועים , לא רוצה לישון עם הקטן בחדר וכו.
הדיבור שלו אלינו החיל להיות מזלזל, הוא צועק הרבה, מאיים וכמובן מרביץ לאחיו הצעיר.
יש לציין שהוא היה פשוט ילד טוב ירושלים.
כרגע המצב הוא בלתי נסבל שכן הם מגיעים מהגן ורק רבים , בוכים, צועקים.
נסיתי להפריד בינהם ולתת לכל אחד את היחס שלו ואני כל הזמן רק מדברת איתו ,אך זה לא עוזר.
מה לעשות?
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון נוסף
מורן07/09/2007אני מודעת שהכל נובע מהשינוי של הגנים, מההפרדה בין האחים.
אך שאלתי היא איך להתמודד איתו כשהוא לא מקשיב לי?
אני מדברת אליו וזה לא מעניין אותו!!!
אני מענישה אותו, מכניסה אותו לחדר ל5 דקות ולאחר מכן הוא חוזר על המעשה הוא עושה משהו אחר.
בני הקטן פשוט בורח ממנו, הוא מפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נוסף
מורן07/09/2007אני מודעת שהכל נובע מהשינוי של הגנים, מההפרדה בין האחים.
אך שאלתי היא איך להתמודד איתו כשהוא לא מקשיב לי?
אני מדברת אליו וזה לא מעניין אותו!!!
אני מענישה אותו, מכניסה אותו לחדר ל5 דקות ולאחר מכן הוא חוזר על המעשה הוא עושה משהו אחר.
בני הקטן פשוט בורח ממנו, הוא מפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאת אחים
שרון באומל08/09/2007שלום מורן
אני חושבת שאת מאוד צודקת במה שכתבת לגבי מקור הקושי. לכן, ראשית, הייתי אומרת משהו לבנך בנוגע לכך.
בנוסף: האזרי בסבלנות, אני מאמינה שכאשר יסתגל לגן, ההתנהגות הזו תעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהרויטל06/09/2007
שלום רב,
בני בן שנתיים ו10 חודשים , נגמל בסה"כ בקלות מחיתולים בגיל שנתיים וחצי, ביום וגם בלילה- גמילה מלאה.
בחודש + האחרון חזר לעשות פיפי בשינה כל ערב וגם בצהרים.אומנם שותה הרבה אך גם לפני כן שתה הרבה.
מה אפשר לעשות בשלב זה?
* אין סיבה פסיכולוגית שאני יכולה לחשוב עליה כמו אח נוסף , חוסר תשומת לב וכו..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
שרון באומל08/09/2007שלום רויטל
נסיגה יכולה להיות בכל הקשור להרטבה. זה יעבור. כדאי לשלול סיבה רפואית.
אין מה לעשות, פשוט לקנות עוד סט מצעים ולכבס הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג לבת 4?!אסתי06/09/2007
ביתי בת 4 עוד חודשיים. רציתי לנסות לשלוח אותה לחוג התעמלות אומנותית. ילדה מאד גמישה ואוהבת ריקודים.
כשבאנו לקבוצה היו בערך כ15 בנות בנות גילה או יותר אך חייבת להגיד שכמעט ולא השתתפה בשיעור. זאת אומרת שלא מבצעת תרגילים שהמאמנת מבקשת מכולם אלא עושה מה בראש שלה. לשאלתי האם רוצה לבוא עוד לא בדיוק הצלחתי להבין כן או לא ועוד דבר שהיא היחידה בקבוצה שאינה מקשיבה להוראות של המאמנת. לא יודעת איך להגיב והאם לנסות לדבר איתה או בכלל להפסיק ללכת? אולי עוד מוקדם לה אישית או לא הכנתי אותה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוג
שרון באומל08/09/2007שלום אסתי
גיל ארבע הוא גיל גבולי להתחיל בחוג. יש ילדים שעדיין לא בשלים לכך, והליכה לחוג יוצרת אצלהם עומס. אני חושבת שזה בסדר להתחיל התעמלות אומנותית (שאגב, אני מאוד אוהבת, ואפילו הייתי בנבחרת כמה שנים בעצמי...)גם בגיל מבוגר יותר. אני מציעה לא ללחוץ. אולם, אפשר לתת לה צ'אנס של עוד מספר פעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 אינו נפגש עם חבריםאסתי06/09/2007
בני בן 9 בכיתה ד. ילד מאד עדין, יודעת בוודאות שבבית הספר יש חברים קבועים (שניים שהוא מספר עליהם) שהוא משחק איתם בהפסקות אך מחוץ לשעות בית ספר כמעת ואינו נפגש עם ילדים מהכיתה. (אותו חבר שמשחק איתו בכיתה פעם בחודשיים בערך מזמין אותו אליו הביתה אך לא מרשים לו לבוא אלינו -נימוק הוא מרחק). בנוסף רציתי להגיד שהוא בקשר טוב עם בן דודו שהוא בן גילו וכל החופשים מבלים ביחד וגם בקשר עם בן של חברנו גם בן גילו שמשחק איתו מאד יפה ונהנה מהקשר (נפגש איתו בערך פעם בשבוע.
השאלה היא ---האם יש סיבה לדאגה שלא נפגש עם מישהו מהכיתה באופן קבוע אה"צ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
שרון באומל08/09/2007שלום אסתי
אם את חשה שילדך אינו סובל מהמצב, אפשר להניח לו. יש ילדים שהמאמץ החברתי בביה"ס הוא גדול, ובבית הם מעדיפים להיות לבד. זה בסדר.
אפשר לשאול את הילד אם היה רוצה להזמין חברים. אפשר גם לעודד אותו ללכת לחוג, ושם ליצור קשרים חברתיים. אולם, נשמע לי שבנך יוצר קשר ואינטימיות בצורה טובה, ולכן לא הייתי נלחצת מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין וילדיםאולגה06/09/2007
אני בת 33 ובעלי רוצה להתגרש.
אנו נשואים 9 שנים ויש לנו בת בת 4.
בעלי אמור לעבור דירה בעוד מספר ימים.
איך אני/אנו מסבירים את זה לביתי? לציין שבעלי בשבועות האחרונים רואה את הילדה פעם-פעמיים בשבוע בלבד והילדה שואלת אותי: "למה אנחנו כל הזמן לבד" ו: "אין לי אבא?".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
שרון באומל06/09/2007שלום אולגה
אני מאוד ממליצה לדבר עם הילדה בהקדם, כי היא כבר מבינה שמשהו משתנה. כדאי להסביר לה שאת ובעלך החלטתם לא לגור יותר באותו הבית, כי אתם לא מסתדרים/רבים (או כל מונח אחר שיכול להיות מוכר לה ממערכות היחסים שלה). כל אחד יגור בבית משלו, אבל היא תראה את אבא ב....(ולהגיד לה בדיוק מתי). אני מאוד ממליצה שהסדרי הראייה יהיו קבועים ותקפידו עליהם, על מנת לא להעמיס על הכאוס שנוצר גם ככה בעת גירושים. עוד הייתי מוסיפה שאתם מאוד אוהבים אותה ותמיד תישארו אבא ואמא שלה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3.5 בגן חדשחן06/09/2007
שלום רב,
בתי בת 3.5 נכנסה השנה לגן טרום חובה. ביומיים הראשונים הילדה הביעה שביעות רצון, צחקה על ילדים שבכו, יצרה קשרים עם שתי בנות בוגרות ממנה והכל היה כשורה. ביום השלישי נאמר לי שבתי הרבתה לבכות. ביום הרביעי הגננת דיווחה לי כי לבתי בעיות חברתיות ורואים כי היא לחוצה לפי שפת גופה, הילדה ממציאה דברים כגון שילדים לא מעוניינים להיות חברים שלה ושהם מרביצים לה.
כמו כן, הילדה פוחדת לשחק במשחקים שאין היא מכירה כגון: נגרייה - מסמרים, פטיש ולא כל כך מעוניינת "להתלכלך" .... וכן מבקרת מידי שעה את תיק האוכל שלה, שמא לא נעלם או פתוח !
שאלתי היא מה עלי לעשות על מנת לשפר את הרגשתה והאם לא מוקדם מצד הגננת להסיק מסקנות, הרי האוירה בגן עדיין טעונה (יש מס' רב של ילדים שבוכים ביניהם עולים חדשים שאימותיהן נמצאות בגן רוב הזמן וכו'), הכל זר לה, וגם הילדים הם לא ילדים שלמדו איתה בשנה הקודמת בפעוטון.
אודה לך על התייחסותך בהקדם.
רוית - אמא של ירדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
שרון באומל06/09/2007שלום רוית
הייתי אומרת שדווקא ההתנהגות של ביתך בימים האחורנים היא טבעית להתאקלמות במסגרת חדשה. נראה שביומיים הראשונים היא עשתה מאמצים גדולים "להחזיק את עצמה", או שלא בדיוק הבינה במה מדובר.
עדיין לא מאוחר מידיי לעשות הכנה לגן חדש. אני מליצה לך לקנות מחברת עם כריכה עבה, ולכתוב יחד עם ילדתך סיפור לעיה שהולכת לגן חדש. הסיפור יכול לכלול את סדר היום בגן, את רגע הפרידה מההורים, את הרגשות המעורבים, את העובדה שצריך להתרגל להמון דברים חדשים. אם את לא מענוינת לכתוב סיפור, ניתן לעשות זאת גם דרך משחק.
תני לה זמן להסתגל. גם לנו, כמבוגרים, לוקח מספר שבועות להבין מי נגד מי במקום עבודה חדש.
אני חושבת שהתגובה של הגננת לא תואמת, ואולי כדאי לך לשוחח איתה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי חברתימירב06/09/2007
שלום רב,
בתי הגדולה עלתה השנה לכיתה ב' ואני מוטרדת מסוגיה חברתית.
מבחינה חברתית, בכיתה יש לה שתי חברות טובות והיא מקובלת על יתר הילדים, היא ילדה חכמה, מצחיקה ומאוד מפולפלת.
יש לה חברה אחת מאוד טובה שהיתה איתה בגן חובה וטרום חובה, ועברה בי"ס בכיתה א', אך מתגוררת באותו הישוב.
ביתי נכנס לכיתה א' בלי החברה הטובה ועם מעט ילדים שהיא מכירה, בתחילה שמתי לב שהיא לא מעוניינת להפגש בשעות אחה"צ עם אף ילדה חוץ מהחברה הטובה, על אף שהצעתי לה להזמין ילדות אחרות ואף לעתים הזמינו אותה היא לא היתה כל כך מעוניינת במפגשים אלו.
השנה התחילה כיתה ב' והיא ממשיכה לדבוק בחברתה הטובה מביה"ס השכן, השבוע ביקשה אחת האמהות של חברה מהכיתה שלה שתתארח אצלנו אחר הצהריים ואני הסכמתי, כי הבנתי שאין לה סידור אחר. ביתי כעסה עליי מאוד ואמרה שהיא לא רצתה להזמין אותה אלא רצתה לפגוש את חברתה הטובה. שאלתי אותה מדוע היא לא רוצה להזמין אליה חברות מהכיתה, ואמרתי שכדאי שתהיה לה גם חברה טובה בכתה, והיא אמרה שהיא אוהבת לשחק עם הבנות רק בכיתה ולא רוצה להזמין אותן אליה, שהן שתלטניות והיא רוצה להזמין רק את חברתה הטובה.
בנוסף, מראשית כיתה א' היא מתלוננת על כך שהיא לא אוהבת ללכת לביה"ס, לא נהנת שם ושמחה מאוד על כל הזדמנות של חופשה בלתי מתוכננת. אני חוששת שהתחושה הרעה בביה"ס נובעת גם מכך שהיא לא ממש מתחברת לבנות ושומרת אמונים לחברה הטובה.
מה דעתכם, מה עליי לעשות? אני חושבת שעליי לעודד אותה למפגשים עם בנות מהכיתה שלה אבל לא רוצה ללחוץ עליה,
תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי
שרון באומל06/09/2007שלום מירב
הייתי מבררת יותר לעומק (גם עם המורה למשל) מה באמת קורה בכיתה של ביתך. זה נשמע קצת תמוה שהיא מסרבת ליצור קשרים חברתיים נוספים.
עם זאת, לא הייתי לוחצת עליה לגבי יצירת קשרים חברתיים אחרים - כי נשמע לי שלא טוב לה עם הקשרים הללו. ביה"ס יכול להיות מקום מאוד מלחיץ, והשעות של הבית הן שעות הרגיעה, בפעילות שהיא על פי בחירה ועם אנשים על פי בחירה =- על מנת לאזן.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 עם קושי להתמודד עם שינוינינה05/09/2007
שלום. בתי בת ה5 היא ילדה בוגרת וחכמה בעלת שמחת חייים וחיוניות. אך בכל פעם שמגיעים למקום חדש היא נסגרת ורוצה לחזור מיד הביתה. רשמתי אותה לקיטנה בקיץ ואחרי יומיים היא בכתה והלכנו הביתה. רשמתי לחוג חדש היא ניסתה 2 דקות ויצאה החוצה, רוצה הביתה. כעת היא בגן חובה וכבר יומיים שהיא בוכה בגן, לא רוצה ללכת לגן ורק רוצה הביתה.
יש לציין שאין בעיה אמיתית בגן, הגן הוא טוב והיא מכירה את הילדים רק קשה לה עם מקומות חדשים.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם שיוני
שרון באומל06/09/2007שלום נינה
ראשית, הייתי מתמללת עובר ביתך את הקושי. הייתי אומרת משהו בנוסח: "כשאנחנו הולכים למקום חדש, אני מרגישה שאת מתביישת, ולוקח לך זמן להתרגל. עכשיו את בגן חדש, צריכה להתרגל למשחקים חדשים, גננת חדשה, חצר חדשה, ילדים חדשים, וזה קשה עבורך". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
מלבד זאת, הייתי חושבת יחד איתה איך להקל עליה את ההתאקלמות בימים הראשונים. למשל: אפשר להיות איתה קצת בגן, עד שהיא תרגיש שהיא כבר מסוגלת לבד ("עד שתרגישי שאת פחות מתביישת").
כדאי אולי לעשות מאמץ ולהזמין יותר חברים אחה"צ.
והכי חשוב: לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא, ושהיא גם תדע זאת.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-5פזית טובים05/09/2007
היי, שמי פזית ואני אם חד הורית לילדה בת 5 לאחרונה נורא קשה לי הילדה מתחצפת, מרביצה וצועקת, חלק מזה האמת אני אשמה כי אני לפעמים מכה אותה וצועקת אליה, נורא קשה לי כי אני מגדלת אותה לבד.
אבא שלה רואה אותה רק כל שבת שניה ובאמצע השבוע כמעט ולא ואם כן לשעה בלבד.
ובהסכם שיש הוא צריך לראות אותה שלישי וחמישי 4 שעות, והוא כמעט ולא בא, ואני גם צריכה להתמודד עם המצב שהיא בוכה ומתגעגעת אליו, כמובן שאני נותנת לה לדבר איתו כל יום, אפילו כמה פעמים ביום.
קשה לי ולא יודעת איך לחנך אותה , אני ממש ממש לא אוהבת לצעוק ולהרביץ אבל היא משגעת אותי
היא מקללת ומרביצה, יש לציין שאני גרה ליד ההורים שלי בגלל שהם עוזרים לי איתה אבל הם מפנקים אותה יותר מדי והם מתערבים לי בחינוך.
השאלה שלי איך אפשר ךללמנוע את זה כי אני לא רוצה לצעוק ולהרביץ, אני רוצה ילדה רגועה
ורוצה לדעת איך תוכלו לעזור לי,גם אם אפשר לדעת שהאם ההתנהגות שלה נובעת מפינוק או בגלל ל שאני ואבא שלה גרושים והיא לא רואה אותו מספיק
אודה לכם
פזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להורה- קשה לילד
רינת06/09/2007נשמע שקשה לך, קושי אמיתי. אני מציעה לך כצעד ראשון לחפש מקור תמיכה קבוע כגון ייעוץ או טיפול, אני מאמינה שאם תהיה לך אוזן קשבת ואדם שייעץ לך, תרגישי יותר ביטחון בהורות שלך ויותר רגועה. ואני בטוחה שזה מאוד יעזור לבתך.
שיהיה לך בהצלחה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחד הוריות
שרון באומל06/09/2007שלופ פזית
נראה לי שהתנהגותה של ילדתך מעידהעל תסכול ומצוקה, הנובעים ככל הנראה הן מפרידתך מבן זוגך והן מהקשר איתך.
אני מאוד ממליצה לך לנסות למצוא קבוצה של אימהות חד הוריות באיזור מגורייך, או ללכת לייעוץ בשביל עצמך, כי נשמע לי שמאוד קשה לך - ובצדק!!!!!!!!!!! אולם, נשמע שהקושי מושלך על הילדה, הלומדת גם כיצד להתמודד עם הקשיים באותו אופן שאת מתמודדת עימם, דהיינו, על ידי הפעלת תוקפנות.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחמישה חודשיםיעל05/09/2007
שלום.
בני ילד מקססים,חייכן,חם....עדיין לא התחיל ללכת.....התחיל הכל מאוחר....
בחודשים האחרונים שמתי לב שהוא מאוד רכושני למשחקים.
אנחנו בבית ומגיע חבר ומשחק במשחקיו,ואם בא לו משחק שלו הוא חוטף לו ובוכה,ואפילו מרביץ לו.
אצל חבר, הוא משחק באיזשהו משחק, והחבר בא רק לשחק איתו, הוא כבר מרחוק אומר לו:"לא....לא...לא"ף ואם הוא מתקר הוא דוחף ומרביץ, ואף ניסה לנשוך...
כך כל פעם עם ילדים ומשחקים.....
אני דיי נלחמת עם עצמי, רע לי הסיטואציות האלו, שהוא לא משתף....וכמה שאני מדברת,חלק מבין חלק לא.......
בעלי חושב שאני סתם מגזימה כל הזמן, ועושה מהילד שלנו ילד רע....
אבל אני רוצה שיוותר, והוא כל הזמן נלחם, אז בעלי אומר לי,"מה אתה רוצה ילד לפלף"?
היינו בחנות שילב ויש שם אזור שמשחקים ילדים, הקטן שלי שיחק באיזה משחק, ואז ילד אחרי 5 דקות הגיע, וניסה ללחוץ על כפתורים במשחק שהבן שלי שיחק, הקטן שלי התעצבן ודחף אותו....והילד ניסה שוב,לא בכוח,בחביבות, אך הקטן שלי התחיל להרביץ לו....ולנשוך...הרגשתי רע,כמובן מול האמא של הילד שבני היכה אותו.......ולקחתי את בני מהמקום מלווה בבכי.....בעלי כעס עליי שככה אני פותרת בעיות, הרי בני היה ראשון במשחק,ולא רצה לשתף, למה הענשתי אותו.......?????
אני בדילמות נוראיוצת עם עצמי, בא לי להרגיש שהילד שלי נהנה לשחק עם ילדים נוספים ולא נלחם איתם תמיד.
הבוקר בגן.....הגענו, בני מאוד כואב ובוכה שאני עוזבת אותו בבוקר........אך נרגע אחרכך....ילד בא ללטף אותו, והוא נתן לו מכה....
למה זה קורה? למה הוא לא מלטף בחזרה?מי לימד אותו להתנהג כך....
כשהוא רואה ילדים בעגלה הוא שמח וצוהל...
יש לו חברה בבנין שהוא מאוד אוהב אותה...והיא תמיד מוותרת לו...אבל אם היא רוצה גם משחק שלו הוא נלחם......
חייבת את עזרתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכושנות
שרון באומל06/09/2007שלום יעל
ההתנהגות של בנך מאוד תואמת את גילו, ואין לך מה לדאוג לגבי זה.
ייתכן וחוסר היכולת שלו ללכת מתסכל אותו, והוא מבטא את התסכול באפיקים אחרים. או מראה את כוחו לא מבינה מוטורית אלא על ידי מכות או שמירה אינטנסיבית על חפצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשה מביךלא מאמינה05/09/2007
התנצלותי מראש על קשיי התנסחות -
אתמול בלילה שוחחתי עם שכנה אשר בנה לומד עם בני באותה כיתה ( כיתה א )
התברר לי כי הוא סיפר לה על אירוע שהתרחש אתמול בדרכם הביתה -הוא טוען כי לא השתתף במעשה אך ראה את מה שקרה : שני בנים (א,ב) ( בני הוא אחד מהם) עודדו חבר אחר (ג ) ( שאותו הם מכירים מגיל 2 ) להריח את השתן שלו !!! .
אני לא בטוחה שהם הבינו את חומרת המעשה,טרם דיברתי עם הבן שלי שכן קיבלתי את ההודעה מאוחר בלילה , אבל אין לי מושג מה לעשות מעבר לשיחה נוקבת איתו והדגשת הקוים האדומים בנוגע לפרטיות גופינו.
ג היה אצלינו אחה"צ ולא שמעתי דבר, הם קבוצה מאוד מגובשת שמבלים המון יחדיו
האם לערב את המורה?
כיצד עליי לשוחח עם ההורים של ג ?
הצילו !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשה מביך
שרון באומל06/09/2007שלום לך.
ראשית, הייתי משוחחת בדחיפות עם בנך, ושואלת אותו מה בדיוק קרה. לאחר מכן, הייתי עושה עימו את השיחה שאת מתכוונת לעושת - קווים אדומים ופרטיות גופינו - אני חושבת שזה מאוד מאוד נכון!!!! הייתי אומרת לבנך שאת הולכת לדבר עם הוריו של החבר, ולספר להם מה קרה, והאם רוצה גם לומר משהו.
קחי בחשבון שמה שנראה מבחוץ על ידי הילד של השכנה, לא היה בהכרח מה שבאמת קרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שקרה
לא מאמינה08/09/2007תודה על החיזוק ,
זו אכן חויה לא שגרתית ,אולם לאחר בירור חוזר עם הילד "הנפגע" ,המדווח והבן שלי ,התברר כי הארוע פחות דרמטי ממה שחשבנו אולם הדליק אצל כולנו "נורה אדומה" בהקשר לקשרים החברתיים בתוך הקבוצה . היתה שיחה בין כל הורה וילד ובין ההורים המעורבים .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשחפית05/09/2007
בתי בת 13 מסרבת לדבר בנושא שהוריה נפרדו וטוענת ש "הכל בסדר"
האם סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
שרון באומל06/09/2007שלום שחפית.
מאוד לא סביר שעובדת הגירושים אינה מטרידה אותה.
אולם, טבעי מאוד שהיא אינה מעוניינת לדבר על הגירושים איתך, ותעדיף מישהו מבחוץ. כהורה שלה, הייתי מתוככת את המשיהו הזה מבחות (יועצת ביה"ס או כל איש מקצוע אחר).
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה רק את אמא ובכי בלילה.יפית04/09/2007
שלום רב
שמי יפית, אני אם לילדה בת שנה ועשרה חודשים ולתינוק בן שבועיים. הילדה סיגלה לעצמה מזמן שינה רצופה במהלך כל הלילה. היא התחילה לבקר בגן בתחילת חודש יולי ואז חלה נסיגה גדולה בעניין השינה. לא הייתה מוכנה להשאר לבד בחדר כדי להרדם, מתעוררת בבכי ומתקשה להירגע. בתקופה של 20 יום חופש מהגן התופעה חלפה כמעט לחלוטין והיא ישנה לילות מלאים. עכשיו שהגן התחיל מחדש הלילה היה שוב קשה...
יחד עם זאת, לאחר לידת התינוק היו שלושה לילות של בכי מר בו היא רק ביקשה שארים אותה על הידיים כשאני עומדת. בנוסף לכך, היא נהייתה דבוקה אליי יותר מבעבר מוכנה שרק אני אכין לה לשתות וכו'.
כמו כן, יש לציין כי עבקה לישון במיטת מעבר. המעבר היה מהיר וחלק, נראה ששמחה במיטתה החדשה, למדה לעלות ולרדת ממנה באופן עצמאי.
אני מודעים לצפיפות האירועים הדרמטים (התחלת גן, לידת אח, מעבר למיטת נוער). שאלתי העיקרית היא איך עליי לנהוג. כאשר היא מתעוררת בלילה ובמהלך היום (כאשר היא נצמדת אליי)? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
שרון באומל08/09/2007שלום יפית
ראשית, קבלי את התנצלותי על הזמן שהיית צריכה לחכות על מנת לקבל את התשובה, עקב העומס הרב בפורום.
אני חושבת שאת צודקת מאוד לגבי מקור הקושי. ילדתך עוברת כרגע שתי פרידות משמעותיות: האחת - פרידה מהאקסקלוסיביות של הקשר איתך, עקב לידת אחיה. השנייה- המעבר לגן ופרידה למספר שעות ביום. אני חושבת שהיא מגיבה לכך, בכך שאינה רוצה להיפרד ממך גם בלילה וזקוקה לקרבתך הפיסית. כנ"ל במשך היום - היא עדיין רוצה את הקשר האקסקלוסיבי עימך.
על אף גילה הצעיר, הייתי אומרת לה משהו בנוסח: "קרו לך שני דברים חשובים מאוד בזמן האחרון. התחלת ללכת לגן, ואת כבר לא עם אמא בבוקר. חוץ מזה, נולד לך אח. אני צריכה לטפל הרבה באחיך, כי הוא קטן ולא יכול לעשות שום דבר לבד. פעם הייתי רק איתך, טיפלתי רק בך ושיחקתי רק איתך. היום זה כבר לא ככה, ויכול להיות שאת עצובה וכועסת". גם אם היא לא תבין כל מילה, משהו בטון ובמלל יראה לה שאת מבינה מה מתחולל בעולמה הפנימי וזה יקל עליה מאוד.
בנוסף- הייתי מוצאת ספרים הן לגבי לידת אח והן לגבי המעבר לגן, או כותבת ספר עליה לגבי שני הנושאים, ובכך נותנת לגיטימציה לקושי שהיא עוברת כרגע.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)