מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצרות בעורק הצואראריה21/05/2007
נתגלתה אצלי הצרות בעורק הימני (80-90%)
אני לאחר אירוע מוחי , לפני 12 שנה והתקף לב חמור ביותר לפני שנה שבעקבותיו עברתי נתוח מעקפים. הופנתי לנתוח לפתיחת ההצרות , המנתחים הפנו אותי לצינתור.
מה ההבדל בין נתוח לצינתור ומה עדיף ?
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עורק הקרוטיס
ד''ר ארנון קורן22/05/2007שלום רב
כאשר הטיפול בצינטור מצליח או הניתוח מצליח הרי אין הבדל ביניהם.כיום ידוע שאחוזי הסיבוכים בניתוח נמוכים משמעותית מפתיחה בצינטור.מסיבה זו עדיף בשלב זה ניתוח.צינטור הדגמתי מקדים נעשה בחלק מהמיקרים
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ורידים ברגליםחני21/05/2007
האם טיפול בוורידים ברגלים(לא בעיה אסטטית) נמצא בסל הבריאות ומוחזר ע"י קופות החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ורידים
ד''ר ארנון קורן22/05/2007שלום רב
בסל הבריאות ניתן למצא גרבים אלסטיות וניתוחי סטריפינג
הטיפולים שאינם בסל:הזרקות קצף,ליזר תוך ורידי,מיניפלבקטומי
קופות החולים מחזירות חלק מהטיפולים וחברות הביטוח הפרטיות מחזירות את רוב הטיפולים
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחני20/05/2007
שלום רב, אימי בת 75 עברה צנתור בעקבות א.ק.ג לא תקין אשר העיד על אוטם בשריר הלב, כ-6 שעות לאחר הצנתור התפתלה מכאבים חזקים בבטן ונשלחה ל-CT שם התגלה כי ישנו דימום פנימי גדול בקיר הבטן.
היא נשלחה בדחיפות לחדר ניתוח לתיקון העורק שממנו דממה. שוחררה מביה"ח לפני יומיים, וכעת יש לה חום, הנע בין 37.7 -38.5, נפיחות ברגליים וכאב גרון קל.
מה יכולה להיות הסיבה לסממנים אלו ומה ניתן לעשות? אשמח אם תחזור אלי בהקדם האפשרי!!!!! הרבה תודה, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום,נפיחות ברגלים וכאב גרון
ד''ר ארנון קורן20/05/2007שלום רב
אימך נפלה לאותם אחוזים בודדים של סיבוך לאחר צינטור.הרופאים המנתחים עשו את המוטל עליהם ועצרו את הדימום.החום-ספיגת שטף הדם,כאב בגרון-בזמן הרדמה כללית מכניסים צינור לגרון עימו מנשימים,בצקות ברגלים-מחוסר תנועה לאחר הארוע הדרמטי.
אין מקום לדאגה המצב ישתפר תוך מספר ימים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם באוזנייםחיים17/05/2007
איך בכל זאת ניתן למנוע את התופעה?
האודם גורר עימו צבע ממש לא נעים באוזן ובנוסף החום הרב שמגיע יחד עם הסמקה זו ממש מעיק.
פעמים רבות שהדבר מפריע לריכוז בלימודים וכד' .
אשמח לקבל תשובה אודות טיפול מסוים שניתן לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם באוזניים
ד''ר ארנון קורן19/05/2007שלום חיים
כפי שכבר כתבתי הרי לא מדובר בבעיה אלא בתופעה.אין צורך לטפל .אפשר לנסות תרופות הרגעה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידיים .ליליאן17/05/2007
ד''ר שלום .
אני סובלת מכאבים בכפות הידיים הם נרדמות המון ואז מתחיל גם הכאב .ברצוני לציין שלפני כ-20 שנה לאחר לידת ביתי השניה קבלתי מהאורטופד זריקות לתוך כף היד ואז זה עבר .אבל כל הכאבים חזרו לפני מספר שנים וזה רק מחמיר .עשיתי בדיקת aig הימליצו לי על ניתוח בכפות הידיים אבל לא בטוח שהבעיה לא תחזור .מה עליי לעשות?
אגב אני גם סובלת ממיגרנות לפחות פעמיים בחודש .האים ייש קשר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הידיים
ד''ר ארנון קורן19/05/2007שלום רב
עליך לפנות לבדיקת אורטופד כף יד
המלצתי:דר' א.גולדברג 5755060 03
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סומק באוזנייםחיים16/05/2007
מזה כמה חודשים שאני סובל מתופעה של סומק עז באוזניים.
בזמן מסוים ביום האוזניים מקבלות חום עז וכן צבעם משתנה לאדום סגול.
הדבר קורה בעיקר כאשר אני מצוי באזור סגור ומעט חם יותר.
פעמים רבות שהאוזניים מאדימות באופן יוצא דופן בתוצאה מהמכה היכ קטנה וכל נגיעה בהן מעוררת אותם.
תחילה יעץ לי רופא אף אוזן גרון כי זו תופםעה רגילה של הסמקה אך אינו בטוח בכך ויעץ לי להתייעץ עם רופא כלי דם.
יש לציין שתופעה קורת בכל יום וכשעה - שעתיים אח"כ הדבר נרגע ןחוזר חיליה.
אשמח אם תוכלו לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סומק באוזניים
ד''ר ארנון קורן16/05/2007שלום רב
לא מדובר בבעיה רפואית אלא בפעילות סימפטטית מוגברת.אין צורך לטפל כי זו איננה בעיה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד מתחת לעיןורד16/05/2007
שלום ד"ר! יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי
לפני כשבועיים שמתי לב שמתחת לעיניים(עףעף תחתון רואים לי ורידים(רשת של ורידים דקים) מתחת לעור ולא מעל
אף פעם לא היה לי את זה- תמיד היו לי כאלו ורידים בעףעף עליון אך לא ראו אותם כי זה מעל העין
מה עלי לעשות רוצה רק להגיד שלאף אחד במשפחה אין בעיה כזאת ואין בעייה ורידים. אני מאוד דואגת כי זה לא נראה יפה במיוחד יש לי עור לבן ואני מתחתנת עוד 3 חודש ולא רוצה שיהיה לי דבר כזה. מה עלי לעשות?האם זה יכול לעבור לבד\?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד מתחת לעין
אנא פני עם שאלתך לרופא עינים מומחה בפלסטיקה של העפעפיים
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיציםחני16/05/2007
שלום. אבי סובל מבעיות לב ולאחרונה הציעו לו ניתוח בו ישימו לו קפיצים שיגרמו לזה שהורידים לא יסתמו. הרופאים דיברו על כמה סוגי קפיצים ואני לא יכולה להגיד שהבנתי יותר מדי. תוכל בבקשה לפרט מה בדיוק קורה בניתוח כזה, מה הסיכונים, האם הוא הכרחי ומה ההבדל בין סוגי קפיצים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנטים לעורקי הלב
לאביך הומלץ צינטור לב עם החדרת תומכון או סטנט או קפיץ לעורק הקורונרי.הטיפול בא להחליף ניתוח.במידה וניתן לעזור לו בשיטה זו עליך להסכים.אין לך צורך להכנס לפרטים הטכניים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנייםגלית14/05/2007
זה נשמע קצת מוזר, אבל כל פעם שאני רוכבת על אופניים יותר מכמה דקות מתחילים לכאוב לי הורידים מתחת לכף היד, למה זה קורה ומה אני יכולה לעשות כדי לרכוב על אופניים בלי כאבי ורידים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ידיים לאחר רכיבה על אופניים
אינני מוצא קשר בין כאבי ורידים בידיים לבין רכיבה על אופנים.יש לבדוק את הנושא עם אורטופד כף יד.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר לנימים ברגליים- מסוכן??שירי12/05/2007
אשמח לדעת האם לטיפול בלייזר להעלמת נימים ברגליים ישנן תופעות לואי
או השלכות ארוכות טווח.
האם נאסף מספיק ידע עד היום כדי לדעת מספיק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לנימים ברגליים
ד''ר ארנון קורן14/05/2007שלום רב
לייזר לנימים הינו טכניקה אשר משלימה את הסקלרוטרפיה לנימים.לא ידוע על תופעות לואי לפעולה כמו לליזר תוך ורידי המשמש לטיפול בורידים מורחבים ברגלים.אנו משתמשים באנרגיה טרמית בכדי להקריש את הורידים אן הנימים המטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד שהתפוצץמאי09/05/2007
שלום
רציתי לשאול לגבי אשה בת 70+ שסובלת מורידים ברגליים, לפני שבוע זרם דם רב מהוריד ללא הודעה מוקדמת. בבית החולים נמליצו על תחבושת אלסטית וזריקות.
בעבר עברה טיפול בחשמל.מה זו הזריקה הזו?
היא חוששת מתופעות לוואי.
האם זה הפתרון היחיד לבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד שהתפוצץ
ד''ר ארנון קורן10/05/2007שלום רב
ןריד שנקרע ומדמם זוהו סיבוך של ורידים לא מטופלים.על אימך לעבור בדיקת דופלקס ורידים ולאחר מכן לשקול מהו הטיפול המומלץ ביותר והמתאים ביותר לאימך.הזרקה זו רק אחת האפשרויות.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים במשפחהאיילת09/05/2007
שלום. לאמי וכל הצד הזה של המשפחה יש ורידים בולטים. אני עדיין צעירה (22) אבל הנטיה הזאת כבר מתחילה אצלי. יש משהו שאפשר לעשות בשביל למנוע את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים במשפחה
ד''ר ארנון קורן10/05/2007שלום רב
לא ניתן להלחם בגנטיקה משפחתית.הדבר היחד שניתן לעשות זה לגרוב גרבים אלסטיים בהריונות וכן בשל מודעות לבעיה לטפל בורידים מיד כשהם באים לידי ביטוי.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סימנים קרוב לעינייםאורטל08/05/2007
שלום רב,
יש לי סימנים כחולים בין הנקודה שהאף מתחיל לבין העיניים.(ממש בתחילת העיניים)
האם ניתן לטפל בזה או שהסימנים קרובים מידי לעיניים ואז זה עלול להיות מסוכן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סימנים קרוב לעיניים
ד''ר ארנון קורן09/05/2007שלום רב
אנא הפנו את השאלה לרופא עינים המומחה בפלסטיקה של העיין או בעפעפיים
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםתקוה08/05/2007
שלום,
אני מקוה שאני בפורום המתאים.
מה ניתן לעשות כאשר הורידים שלי דקים מאד ולא מוצאים לי ורידים בשביל לקחת דם לבדיקות?
כל פעם שנוגעים לי כבר בוריד, אח"כ הוא מתנפח ונשאר לי כתם לפחות שבוע. ממה זה נובע והאם יש מה לשפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר ארנון קורן09/05/2007שלום רב
במצב כזה מומלץ לשאוב דם באמצעות פרפרית ועל ידי אדם מנוסה.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בעורק צווארי - דחוף !!!משה07/05/2007
אבי עבר ארוע מוחי בחלק הימני של המוח (שיתוק בפלג גופו השמאלי).
לאחרונה נמצאה אצלו סתימה בעורק השמאלי של הצוואר המוביל מן הסתם
לחלק השמאלי של המוח שלא נפגע בארוע המוחי.
הרופא שבדק את אבי מסר שיש כמעט 100% סתימה ולכן לא ניתן לתקן זאת, גם לא בניתוח.
ולשיטתו של הרופא אין מה לעשות.
שאלתי היא - מה ניתן לעשות על מנת לרפא את המצב או לפחות להוריד את רמת הסיכון ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בעורק צווארי
ד''ר ארנון קורן08/05/2007שלום רב,
סתימה בעורק קרוטידי בצואר לא מאפשרת תיקון כירורגי מכיוון שהסתימה ממשיכה אל תוך המח.הצרות לעומת זאת מהווה אינדקציה לניתוח.בכל מקרה מומלץ לחזור על הבדיקה לפני שמחליטים שאין אפשרות לנתח ולעזור.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)