מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזקי עישוןבן07/05/2007
אני מעשן כ-10 שנים. הבנתי שעישון, חוץ משאר הנזקים שהוא גורם להם, יכול לגרום גם לבעיות בכלי הדם ואפילו לנמק. אתה יכול לפרט למה בדיוק עישון גורם בתחום הזה ומעל איזו כמות סיגריות זה נהיה משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי עישון
ד''ר ארנון קורן08/05/2007שלום רב
הניקוטין שבסיגריות מהווה קטליזטור לתהליך האטרוסקלרוזיס ב-4 דרכים שונות.ההשפעה הינה ברמת התא וזה לא המקום לפרט.המלצתי להפסיק לעשן עד כמה שאפשר מהר.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור בכפות הרגלים אצל ילדיםמערכת BeOK04/05/2007
מצורפת שאלתו של אלכס שהופיעה באתר:
האם קור בכפות רגליים אצל ילד בן 11 מראה על אותה בעיה בכלי הדם כמו אצל מבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קור בכפות הרגלים אצל ילדים
ד''ר ארנון קורן06/05/2007שלום רב,
השאלה תמיד האם קימת תחושת קור והרגלים חמות או שקימת תחושת קור והרגלים אכן קרות.במצב הראשון קימת הפרעה עצבית שמקורה מעמוד השידרה,במצב השני יש לחפש סיבות סיסטמיות כמו:אנמיה,בעיות מטבוליות,רגישות לקור וכו
אין הבדל ממשי בין מבוגר לילד בנושא זה.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית כלי דם?ד.02/05/2007
אימי סובלת זה מס' חודשים מנפיחות חמורה בקרסול ימין שמשנה את עוצמתה ואת צבע האור (אדום-רגיל וכו').
הבדיקות שעברה במהלך החודשיים: צילום - אין שבר בדיקות דם - הראו שלא מדובר בקיומה של דלקת. בדיקת זרימת דם (דופלר) ברגליים תקינה ביקור אצל אורתופד - עשה צילום, נתן אנטיביוטיקה - ללא תוצאה בדיקה אצל ראומטולוג (קבע שלא מדובר בדלקת פרקים) מיפוי עצמות (נתגלתה בעייה ניוונית ברגל השנייה - לא זו הנפוחה).
בימים הקרובים היא אמורה ללכת להתייעצות עם ראומטולוג לתוצאות מיפוי העצמות. מה עוד ניתן לעשות?? למי עוד כדאי לפנות?? אולי מדובר בבעיית כלי דם למרות תוצאות הבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות חמורה בקרסול
ד''ר ארנון קורן02/05/2007שלום רב,
המלצתי להוסיף בדיקת דופלקס לורידי הרגלים בנוסף לדופלר עורקים שכבר בוצע.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד שהתפוצץרוני30/04/2007
שלום רב,
חמותי כבת 68, סובלת מבעיות וורידים וכאבים ברגליים בעבר הלא רחוק אף טופלה בחשמל (במפרק של הרגל) כתוצאה מכך נוצרה כוויה עם פצע פתוח... היום התפוצץ הוריד ופרץ דם החל זורם
בוצעה חבישה ראשונית ע"י חובש מד"א נלקחה לבית החולים לבדיקה ולאחר שיצאה , בדרך לרכב שוב החל לזרום דם רב.
שאלותי הן: 1. האם הדבר יכול להיות קשור לטיפול החשמל שעברה לפני מס' חודשים (שכן לפני הטיפול לא היה פצע פתוח ופרץ הדם החל "במקרה" באותו מקום שבו קבלה את הטיפול?
2. עד כמה יכול הדבר להישנות ומה עושים במקרה שכזה (רצים לבי"ח כל פעם?)
3. מה הטיפול היעיל ביותר למצב שכזה?
אשמח לתגובתך המקצועית
לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד שהתפוצץ
ד''ר ארנון קורן01/05/2007שלום רב,
חמותך צריכה לעבור בירור מדוקדק לבעית הורידים שלה ולטפל בהתאם.לאחר הטיפול אין סיכוי לדמם נוסף
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים עזיםאמירה29/04/2007
שלום רב , אבי בן 75 ויש לו כאבי רגליים עזים ביותר בזמן הליכה ועמידה הוא איננו סכרתי ואינו סובל מלחץ דם גבוה. על העור בשוקיו יש מעיין קילופי עור אדומים ויבשים וצבע עורו אפרפר, רגליו נפוחות. רופא כלי דם המליץ לו על זריקות למקום אך גם זה לא עוזר במיוחד. נתקלתי במאמר שבו כתוב כי ככל הנראה מדובר במחלת כלי דם היקפית שיכולה לנבא התקף לב. משום מה הרופאים לא מתייחסים ברצינות לטענותיו, ואני מאוד חוששת לשלומו . איזה בדיקות עליו לעשות על מנת לקבוע מה הבעיה? ואם אכן מדובר במחלת כלי דם היקפית מהו הטיפול האופטימלי שיקל עליו במהירות וימנע חלילה התקף לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים עזים
ד''ר ארנון קורן29/04/2007שלום רב,
לא ברור לי משאלתך האם אביך עבר בדיקת אינדקס לעורקי הרגלים ואפילו לא צינת האם נמושו דפקים ברגלים.אומנם מערכת כלי הדם בגופנו היא מערכת אחת אולם נבואה איננה חלק מהרפואה.לפני שאת חוששת מנבואת התקף לב אנא השלימי את בירור כאבי הרגלים.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםמירב28/04/2007
לאימי יש בעיית ורידים חמורה לכל אורך הרגליים , מצב הגורם לה לכאבים עזים וחוסר תפקוד.בעבר היא אושפזה בעקבות זאת והיום היא נאלצת לקבל זריקת משכך כאבים
בבדיקת דופלר אשר נערכה לפני חודשיים מצאו את הממצאים הבאים:
ורידים עמוקים-
זרימה עצמונית הגברת זרימה
CFVימין +
שמאל +
SFV ימין +
שמאל +
POP ימין +
שמאל +
TIB ימין +
POST שמאל +
ורידים שטחיים:
ימין שמאל
אי ספיקה ספנו פמורלית - +
אי ספיקה ספנה קטנה - -
פרפורנטים מורחבים - -
לסיכום- אין עידות ל DVT, אין עידות לSVT , לא הודגמה אי ספיקה בורידים עמוקים, אי ספיקה של ספנה גדולה שמאלית כולל מפגש ספנה פמורלי.
ולשאלותי- מה התוצאות אומרות בשפה פשוטה? האם יש עוד בדיקות לערוך? האם מומלץ ניתוח או שיש אלטרנטיבה אחרת? ואם היא חייבת ניתוח- מה הדחיפות של הנושא.
בתודה מראש- מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים באי ספיקה
ד''ר ארנון קורן01/05/2007שלום רב,
כפי שכבר כתבתי לך על אימך לעבור ניתוח לייזר תוך ורידי שמבוצע תוך שעה בהרדמה מקומית ללא צלקות עם חזרה למחרת לעבודה.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בכף הרגל - דלקתחנן26/04/2007
שלום לך,
אני סובל מזה שנה בערך מכאבים ברגל ימין , ולאחר מכן התחיל ברגל שמואל. הכל התחיל במתיחה של גיד ואז התפתיח לדלקת.
תחילה ברגל ימין באמצע כף הרגל ככל הנראה ממתחיה של גיד, אובחנתי אצל אורטופד כסובל מ-פלנטר פאטיסס, הרופא המטפל המליץ על שימוש במדרסים אך לא הועיל החלפתי 3 מדרסים באלפי שקלים ללא הועיל כאמור.פיזיוטרפיה, דיקור, גם לא הועיל,
לציין כי עבודתי היא ברובה עמידה על הרגלים, וכתוצאה מכך נאלצי לעמוד הרבה שעות.
כתוצאה מהכאבים באמצע כף הרגל נאלצתי לעמוד על החלק הקדמי של הרגל "הפטציה" ולאחר מכן לפעמים על החלק האחורי של הרגל העקב, ובכך לדעתי אמצתי חלקים נרחבים ברגל וכתוצאה מכך התפתחו לי דלקות באזורים הנ"ל. כאשר לציין כי לאחר חודש בערך החלו לי כאבים ברגיל ימין בעקב ובפסיה.
לאחר בדיקות של אולטרה סאונד עלה כי אני סובל מ-פאסיה פלנטאריס מעובה באופן דיפוזי במחצית האחורית קרוב יותר לעצם אין עדות למורטון נאורומה.
לפני כחודש בערך נשלחתי לבדיקת MRI לאחר שסבלתי עשרה חודשים בערך . ושם אובחן כי אני סובל מ-עיבוי בגיד האכילס סמוך למאחז לקלקנאוס עם בצקת ניכרת בהיקף מתאים לטנדינוזיס. יש בצקת מח עצם בקלקנאוס בסמוך. בצקת בקדמת עצם הקלקאנוס באספקט הפלנטרי.בצקת בהיקף הפסציה הפלנטרית סמוך למאחז לקלנאוס עם עיבוי של הפטציה גם במהלכה יותר קדמית. עיבוי קל של גיד הפירונאוס הארוך במהלכו בכף הרגל עם נוזל בהיקף העיבוי הוא עד למאחזו במטטרווס הראשון. עיבוי קל של גיד הטיביאליס האחורי עם בצקת בהיקף ובצקת בסמוך למאחזו בנביקולר. נוזל מעט מוגבר במפרק הקרסול.
טופלתי ע"י ארקוקסיה במשך כמעט חצי שנה של 90 מ"ג אך לא הועיל גם טופלתי ע"י כדור אטופן גם לא הועיל. הייתי בפורם רופא מומחי כף רגל, ולבסוף המליצו לי על נטילת כדורי ארקורסיה במשך 3 חודשים במינון של 60 , אני היום סובל קשות צליעה קשה הולך עם כפיים מזה חודשיים, יש לי כאבים חזקים ברגל ימין וברגל שמואל.
אציין כי הכאב שסבלתי ממנו בהתחלה באמצע כף הרגל ימין חלף אך עכשיו יש לי כאבים עזים בפטסציה ובגיד בעקב הרגל נפוחה לי כל הזמן, הרגל חמה כל הזמן עם נטילת כדורי הארקוקסיה יש פחות נפיחות אך בהפסקה הכל חוזר.
אני אבד עצות הרופא אומר לי כי אין טפול אחר והפנה אותי לראומטולוג, אני צעיר בן 27 הייתי בכושר לפני כן,
.
אודה לך על תשובה עם מס' נייד שאוכל לקבוע היה ויש פתרון לדעתך.
סליחה על ההודעה פשוט נראה לי הכל שחור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בכף הרגל - דלקת
אין לי ספק שאתה סובל אך לצערי לא אוכל לעזור לך.המלצתי לבדיקת אורטופד כף רגל.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת נימים וורידיםליליה25/04/2007
האם ניתן לעבור העלמת נימים וורידים ברגליים בשביל אסתטיקה ע"י הזרקות על חשבון קופ"ח מכבי? ואם כן היכן ? האם ניתן לעשות זאת בגילי הצעיר שהוא 20?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת נימים וורידים
קופות החולים אינן מכסות טיפול אסטתי בורידים.אין בעיה בטיפולי ורידים בגיל 20 שנה.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים בכף הרגלחגית25/04/2007
שלום,
אני בת 31 ללא לידות ויש לי ורידים בולטים בכף הרגל (בחלק העליון שלה). מעבר לכך שזה לא אסתטי - האם יש בכך בעיה בריאותית? האם זה מעיד על הליכה לא נכונה או יציבה לא נכונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים בכף הרגל
ד''ר ארנון קורן25/04/2007שלום רב,
ורידים בולטים בגב כף הרגל יכולים להעיד על הפרעה בורידים הפנימיים.עליך לעבור דופלקס ורידים.במידה וקימת הפרעה פנימית הרי מומלץ לטפל בה.במידה ולא נמצאה הפרעה נוספת הרי הבעיה תוגדר כבעיה אסטתית בלבד שגם בה ניתן לטפל.אין קשר בין הליכה או יציבה לבין ורידים ברגלים.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נפוחות מאוד מאודבת-שבע23/04/2007
אמא שלי יש לה בעיה ברגלים בשני הרגלים מהברך ועד לכפות האצבעות הרגלים שלה נפוחות בצורה לא רגילה ולא יורד לה הנפיחות רופא כלי דם אמר לה שהיא צריכה לחבוש גרביים אבל היום אי אפשר כבר לחבוש לה גרבים מרוב שהרגליים נפוחות.
האם חוץ מגרבים יש עוד משהוא שיוכל להוריד לה את הנפיחות.
רציתי לציין שיש לה סכרת גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות ברגלים
ד''ר ארנון קורן23/04/2007שלום רב
אימך צריכה לעבור בדיקת דופלקס ורידים בכדי להבין אם מקור הבצקות באי ספיקת הורידים.יתכנו סיבות שונות לבצקות וראשית יש לשלול סיבה זו.במידה ומדובר באי ספיקת לב הטיפול הוא במשתנים.בצקת לימפאטית מטופלת במסז' לימפאטי או במכשיר הלימפפרס.אשמח לעמוד לרשותכם באחת ממרפאותי:WWW.MEDIKOREN.COM
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוץ ורידים בכף הידאלמונית23/04/2007
שלום ד"ר,
אני בת 28, רווקה.
נולדתי עם פיצוץ ורידים בגב היד של יד ימין.
יש לי סימנים גדולים של שטף דם (עפ נפיחות מעטה) בכל מיני צורות.
השטף דם אגב, נראה בצבע בורדו.
אני בחורה צעירה וממש מתביישת ללכת בקייץ עם חולצות קצרות.
תמיד אני בחששות, שמא יראו את זה וזאת תחושה בהחלט לא נעימה.
שאלתי היא- האם יש איזשהו טיפול להסרת הסימנים ביד.
אחרי הכל מדובר פה , לא בהעלמת ורידים רגילים (שאנשים רוצים לעשות), אלא בפיצוץ ורידים רציני שהוא כבר מלידה.
וחשוב לי לומר- שעם השנים, אני שמה לב שזה מתפשט עוד ועוד לחלקים נוספים בגב היד.
אשמח לעזרתך המהירה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכף היד
ד''ר ארנון קורן23/04/2007שלום רב,
לפי הנאמר את סובלת מהמנגיומה בכף היד ולא מפיצוץ ורידים.המלצתי לטיפול בלייזר עורי להעלמת הנגע.פני לדר' משה לפידות בהרצליה מדיקל סנטר 9592555 09 .
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כלי דם ברגלייםאליעזר21/04/2007
שלום...יש לי בעיה ברגליים של כתמים שחורים רבים בחצי השנה האחרונה יש ורידים רבים ופצע גדול שעכשיו התחיל להבריא מה שלקח חצי שנה...הייתי במיון ולא אותר דבר..יש לציין שאני שוקל כ-160 והגובה שלי 2.5 מטר איני מבין למה עכשיו יש לי ברגל השנייה כתמים אדומים וכואבת הרגל ונהיית קרה מידי...אנא עזור לי ותן לי כיוון בדיקות נוספות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה ורידית כרונית
ד''ר ארנון קורן21/04/2007שלום רב,
תלונותיך מתאימות למצב כרוני של ורידים לא מטופלים אשר גוררים אחריהם סיבוכים.עליך להבדק על ידי כירורג כלי דם לבצא דופלקס ורידים ולאחר מכן למצא מזור לתלונותיך.אשמח לעמוד לרשותך באחת ממרפאותי.הכתובות באתר האינטרנט :WWW.MEDIKOREN.COM
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלים גם במנוחה למרות שישיוסי לוי20/04/2007
שלום לרופא
מה ההסבר לכך שיש לי כאבים ברגלים במנוחה למרותשיש שיפור בבדיקת הדופלקס כלומר כול שלושה חודשים אני עושה בדיקה בדופלקס ורואים שיפור אז למה אני מרגיש תחושת בערה ברגל וגם כאבים ותחושה שהרגל שמאל נרדמת לפעמים גם רגל ימין במהלך הלילה הכאבים והתחושות נעלמים אודה ע ל תשובתיך בברכה יוסי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ,תחושת בערה והרדמות הרגל
אינני יודע איזה דופלקס ומדוע מבוצע הדופלקס.בכל מקרה התלונות המופיעות בשאלה מכוונות על הפרעה בע"ש תחתון עם הקרנה לרגל.יש לפנות לבדיקת אורטופד גב.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בתופעת ריינו או רגישותגלית19/04/2007
אני סובלת מכוויות קור אדומות ונפיחות בקצות האצבעות ומשינוי צבע בכפות הידיים בנוכחות קור (כחול סגול אדום), אך ללא כיבים, ללא כאבים וללא מצב של הלבנה. פניתי לראומטולוג והוא קבע על סמך התבוננות בלבד בכפות ידיי שכבר כמעט החלימו לגמרי מהכוויות ועל סמך התיאור הנ"ל שלא מדובר בתופעת ריינו משום שאין מצב של הלבנה, אלא ברגישות לקור בלבד ושאין מקום להמשך בירור. יש לי שתי שאלות:
1. מה ההבדל בין תופעת ריינו לסתם רגישות לקור והאם התיאור הנ"ל של כוויות הקור יכול להתאים למצב של רגישות לקור בלבד ללא תופעת ריינו?2. האם לתופעה של בעיה בזרימת דם יש השלכות רפואיות אחרות או השפעה על חלקים אחרים בגוף (כגון העלאת הסיכוי למחלות לב או כלי דם אחרות כמו טרשת עוקרים או התקף לב וכדומה) עקב התכווצות כלי דם ובעיה בזרימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת רנו
בכדי להתחיל את הבירור בתלונותיך עליך לעבור בדיקת פוטופלטיסמוגרפיה בטמפרטורת החדר ובמי קרח.עם התשובות הנ"ל יש לפנות לבדיקת ראומטולוג להמשיך ולמצא את הסיבה לכיווץ כלי הדם שלך בכפות הידיים.
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריינו או רגישות
גלית21/04/2007תודה על התשובה אבל למי עליי לפנות על מנת לבצע בדיקות אלה? האם בדיקות אלה יכולות לגרום לכוויות קור חדשות? האם ממולץ לבצע בדיקות אלה כעת או לחכות לתקופת החורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנה ברגלדוד18/04/2007
לאבי היה שושנה ברגל שנה שעברה הוא טיבל באנטיביוטיקה והאדמימות עברה עכשיו כבר שנה אחרי הרגל עוד נשארה נפוחה כמעט פי 2 מהרגל השני
השאלה היא אם זה דורש טיפול? אם זה מסוכן? והאם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ברגל לאחר צלולטיס
ד''ר ארנון קורן19/04/2007שלום רב
הבצקת בעור יכולה להמשך מספר חודשים אחר הארוע החריף של הדלקת.מומלץ גרב אלסטי והליכה מרובה
אין בבצקת כל סכנה
בברכה,
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)