מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בורידיםקורן17/06/2007
יש לי ורידים בולטים ברגליים, דיברתי עם הרופא שלי והוא אמר שכדי לטפל בזה מזריקים משהו לורידים ואז מדביקים אותם ואחרי כמה זמן עם חבישה זה בסדר. זה נשמע לי די מפחיד, מה הסיכונים והבעיות בניתוח כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות לורידים
ד''ר ארנון קורן19/06/2007שלום רב
מדובר בטיפול וותיק ומקובל.בידיים מנוסות אין ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגום של MRIיהודית14/06/2007
היי,
מזה כחודש אני סובלת מתופעה משונה של התנפחות ורידי הצוואר, ידיים וכפות הרגליים, כמו גם שקיפות של המון וורידים לאורך כל הגוף. התופעה באה והולכת תכופות. בדיקת סי טי של החזה ביטלה אפשרות של DVT בדיקת אולטרה סאונד של הורידים היתה סדירה. בדיקת לחץ דם של הרגליים והידיים גם כן סדירה ואילו בדיקת ה MRI של החזה ומערכת הורידים, חזרה נורמלית ללא מסה אבל הראתה SIGNAL VOID של מערכת הורידים הראשית.
יש לי תור לרופא רק בעוד כשבוע ובינתיים אני מאוד מוטרדת. מה זה signal void ? מחיפוש שעשיתי באינטרנט זה לא נראה לי טוב.... בבקשה הסבר...
תודה מראש, יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגום של MRI
ד''ר ארנון קורן16/06/2007שלום רב
אינני מכיר את המושג .אנא פני לעזרת רנטגנולוג.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלים - מכחילותמאיה13/06/2007
בוקר טוב,
שמתי לב בתקופה האחרונה, כי בזמן מנוחה (ישיבה, שכיבה) כפות רגלי מכחילות תוך מספר דקות.
(לאחר בירור בקרב חבריי גיליתי שרק לי זה קורה) . אשמח לדעת אם יש מקום לדאגה, ואם כן מה עלי לעשות ?
(אני בת 27 )
לתשובתך אודה .
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגלים - מכחילות
יש לבדוק את הניקוז הורידי של רגליך. הבדיקה נעשת באמצעות דופלקס ורידים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים רגליים..ליליה11/06/2007
כמה זמן לאחר הזרקות הקצף לוריד ברגליים אסור להיחשף לשמש? וגם כן הרופא שלי אמר לי להיות עם התחבושת האלסטית אך ורק 24 שעות האם זה הגיוני? (כי הבנתי לפי האינטרנט שצריך יותר..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לאחר טיפול בהזרקות קצף
ראשית הייתי ממליץ בפניך לשאול את הרופא המטפל בך.אני ממליץ על אגידה אלסטית ביחס ישר לריכוז החומר המוזרק וגודל הורידים המטופלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה בכלי דם וחוסר אורגזמהדני10/06/2007
כבן 40, פעיל, ספורטיבי, כנראה לפני 3 שנים הייתה לי דלקת בערמונית, כיום אין לי. מאז אני סובל מהבעייה הבאה:
אני מגיע לזקפה מלאה וארוכה. אבל,
הבעיה היא שאני גומר אני לא מרגיש כל אורגזמה אלא כאב עדין וקר, אני אמנם פולט וטכנית הכל בסדר, אולם אין כל הנאה.
נשללו סיבות פסיכולוגיות, זיהומיות וכו'. אין דלקת כיום ו/או בעיה אורולוגית הידועה לי.
אני סבור שכתוצאה מהדלקת נחסמו כלי דם החיוניים למערכת העצבים ו/או לאזור והמונעים את הרגשת האורגזמה. בזמנו קיבלתי (באופן פרטי) (דר שוראקי) אינפוזיה לפתיחת כלי דם והיה שיפור לזמן קצר.
שאלותיי:
1. חוות דעתך איזה שהוא כיוון מה לבדוק.
2. האים ניתן לבדוק את כל האזור כדי לאתר חסימות בכלי דם ו/או פתלוגיה כלשהי באזור.
אני חש כאשר אני מכווץ את פי הטבעת בחוזקה בזמם פליטה לעיתים אורגזמה מינורית, אולם בכללי איני חש מאום, עד לבעייה הכל היה תקין.
3. אני חש תחושה קרה במתן שתן וירידה ברגישות בפי הטבעת ביציאה בשרותים.
4. לדעתי הכל קשור.
לאיזה רופא פונים, איזה בדיקות לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אורגזמה
ד''ר ארנון קורן11/06/2007שלום רב
אינני חושב שיש קשר בין הדלקת בערמונית לשאר תלונותיך.עליך לפנות לעזרת אורולוג או סקסולוג אשר מרכזים את הבירור.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים נפוחותאיקה06/06/2007
שלום רב
אימי בת 83, סובלת מאוד מרגליים נפוחות. הנעל ממש חותכת את כך הרגל. היא מרגישה לעיתים חוסר תנועה וחוסר תחושה בכפות הרגליים. הרגליים תמיד קרות וכואבות, שהיא מתקשה ללכת. רופא של כלי דם המליץ לה על גרביים מיוחדות, אך היא טוענת שאינה יכולה לגרוב אותם, כיוון שהם חותכות לה את הרגל.
מה ניתן לעשות?
ולמי אפשר לפנות? לאיזה רופא מקצועי.
המון תודה
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות ברגלים
ד''ר ארנון קורן08/06/2007שלום רב
ניתן לעזור לאימך במסז' לימפאטי ו/או טיפול בלימפאפרס.לאחר קבלת התוצאה הרצויה טיפול קבוע בגרבים אלסטיים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגליים נפוחות
איקה09/06/2007שלום רב
תודה על התשובה, אך אינני מבינה מה זה מסז' לימפאטי ו/או טיפול בלימפאפרס. היכן אפשר לקבל טיפול כזה של מסז' והיכן טיפול בלימפאפרס?
תודה
איקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסז' לימפאטי או לימפאפרס
ד''ר ארנון קורן11/06/2007שלום רב
המלצתי על מומחה בטיפולים הנ"ל-אלי(פיזיוטרפיסט) -5755060 03
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נימיםגלי06/06/2007
שלום ד"ר,
עוד שאלה אחת:
האם טיפול להסרת נימים בלייזר אפקטיבי וקצר יותר מהזרקות קצף?
האם ההבדלים במחירים הם משמעותיים?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נימים
הסרת נימים בזריקות ו/או הסרת נימים בלייזר עורי הן שתי פעולות אשר משלימות האחת את השניה.עליך לפנות לרופא השולט בכל השיטות ובכל הטכניקות
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה ברגלייםכרמלה06/06/2007
שלום רב,
אני בת 62
אני סובלת משריפה מדי פעם בשוק מתחת לברך בחלק הקדמי באורך של 5 ס"ס ובחלק התחתון של השוק שמתחבר עם הקרסול
מחכה לתשובה
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה ברגליים
עליך לעבור בדיקת EMG ולהשלים בירור על ידי נארולוג
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נימים ע"י רופא עורגלי06/06/2007
האם ניתן לסמוך על כך שרופא עור מיומן בהזרקות להסרת נימים/ורידים כמו כירורג כלי דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נימים ע"י רופא עור
רופא עור מיומן בטיפול בורידים יכל לתת את המענה לבעיה
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הטיפול המומלץ לבעיית ורידים?אבי04/06/2007
שלום רב,
אני בחור בן 44.מזה כמה שנים אני סובל מבעיה של ורידים בולטים ברגל ימין.לפני שנתיים התחלתי להשתמש בגרב אלסטית שמשפרת את המצב, אם כי הרגל עדיין מציקה, בעיקר במצבים של עמידה ממושכת. ללא הגרב, קשה לי מאוד לעמוד במקום אחד ואף ללכת במשך זמן רב.
בדיקת דופלקס שביצעתי באוקטובר 2005 מראה את התוצאות הבאות:
מערכת הורידים העמוקה- ימין +שמאל: תקין
מערכת הורידים השטחית-
ימין:
אין אי ספיקה ספנו-פמורלית
אי ספיקת שסתומים בירך והשוק.
רפלוקס מעל לדליות המורחבות
אין אי ספיקה בספנה הקטנה.
שמאל:
תקין
ביקרתי אצל מספר רופאים מומחים לורידים וכלי דם. הומלץ לי על ניתוח או על טיפול של זריקות מונחות אולטרסאונד.אחד המומחים המליץ רק על ניתוח , בטענה שכל השיטות האחרות נותנות פתרון קוסמטי בלבד.
אף אחד מהרופאים לא המליץ על הטיפול התוך ורידי בלייזר, בטענה שזה לא מתאים עבורי, וגם אם אעבור טיפול כזה, אצטרך לעשות טיפול משלים של ניתוח או הזרקות.
השאלות:
1. באיזה שיטה יש פחות סיכונים בריאותיים? קראתי למשל שבטיפול של הזרקות מונחות אולטרסאונד, קיימת סכנה של פקקת ורידים ב- 2% מהמקרים. סכנה, אם כי תאורטית לנזק בעורק.
2. באיזה שיטה קיים יותר סיכוי שהבעיה תיפטר לתמיד ללא חזרה בעתיד. (בהנחה שהטיפול מבוצע ע"י רופא בכיר ומיומן)
3. מה הסיכון בהשארת המצב הקיים (טיפול שמרני של גרב אלסטית) מול הסיכונים בשיטות האחרות?
4. האם נטילה קבועה של אספרין, עשויה למנוע סיבוך (למשל, בצורת קריש דם המגיע ללב ) בהשארת המצב הקיים?
לסיום, אני מתנצל על השאלות הרבות, אך מקווה שהתשובות יעזרו גם לאנשים אחרים במצב דומה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול המומלץ לבעיית ורידים?
ד''ר ארנון קורן05/06/2007שלום אבי
אינני חושב שבדיקת דופלקס משנת 2005 הינה בדיקה עדכנית.אי לכך עליך לחזור עליה.לעצם הענין הרי במצב של דליות בנכחות אי ספיקה של אחת הספנות,הטיפול המומלץ היום הינו לייזר תוך ורידי.הסיבה לכך היא בראש וראשונה התוצאה של 97-98% הצלחה.קוסמטית אין צלקות,חזרה מידית לחיי היום יום.במקרים מסוימים מומלץ באותה הרדמה מקומית להוציא דרך חורי מחט את הדליות המורחבות.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שטיפול הלייזר מתאים
אבי06/06/2007שלום דוקטור,
תודה רבה עבור התגובה והייעוץ.
באמת, אבקש לעשות בדיקת דופלקס חוזרת, וכנראה שאלך להתייעץ עם מומחה נוסף.
אבל מה שאני יכול להגיד זה שעד עתה כל הרופאים שבדקו לי את הרגל, היו מאוחדים בדעה שטיפול הלייזר לא מתאים למצב שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדדים לטיפול בלייזר תוך ורידי
אני מבין שנבדקת על ידי מספר רופאים ויש לך המלצה ברורה.אי לכך אינני מבין מדוע אתה מחפש טכניקות נוספות.עליך להיות שלם בהמלצות ולבצע את הטיפול.
לדעתי אינך שלם עם ההמלצות וכך גם אני.בדיקת דופלקס עדכנית על ידי הרופא שאמור לטפל בך היא זו שתתן מענה נכון.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתלינוי31/05/2007
איך אפשר לשמור על הורידים בסכרת, שלא יחסמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת וחסימת עורקים
ד''ר ארנון קורן02/06/2007שלום רב
אין קשר בין סוכרת וורידים.אני מבין שהכונה לעורקים.סוכרת הינה מחלה קשה החוסמת עורקים.חובה לשמור על איזון מדוקדק ולא להוסיף חת על פשע כמו עישון.עישון וסיגריות מאיץ את החסימות בקצב מוגבר.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום חדש בתחום כירורגיהמערכת BeOK30/05/2007
[a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]נפתח פורום כירורגיה כללי[/a], הנכם מוזמנים להיכנס ולהתייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום חדש בתחום כירורגיה
ד''ר ארנון קורן02/06/2007בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ברגליםלי29/05/2007
שלום רב
אבי בן 63 סובל מסכרת הרופא אמר לו שהוא צריך לעשות צינתור ברגלים
האם זה מסוכן לחולה סכרת ?
והאם זה חוזר כשעושים ניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינטור רגלים
ד''ר ארנון קורן29/05/2007שלום רב
צינטור רגלים בחולה סוכרת מיועד למצא פתרון לשיפור הספקת הדם לרגלים.הצינטור מהוה לעיתים גם טיפול כאשר מצליחים לפתוח באנגיופלסטיקה("בלון") עורקים חסומים.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאד מאדיוסף רוית28/05/2007
שלום,
בבדיקת דופלר נמצא כי לאמא שלי יש שני עורקים סתומים בין 91%-99% בצוואר ושניים תקינים,
מחר היא מתוכננת לטוס למרוקו לטיול, האם מותר לה לטוס לחו"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרויות קשות בעורקי הקרוטיס
אינני ממליץ על טיול בחו"ל בנוכחות הצרויות קשות בעורקי הקרוטיס.קימת סכנת ארוע מוחי.עדיף לנסוע לאחר ניתוחים דו צדדי.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בהיריוןרעות28/05/2007
שלום,
אני בחודש שלישי בהיריון. לכל הנשים במשפחה שלי יצאו ורידים בזמן ההיריון, מה אשפר לעשות כדי שזה לא יקרה גם לי?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהריון
רוב הסיכויים שגם את תסבלי מורידים ברגלים לאחר הלידה.מומלצים גרבים אלסטיים לכל תקופת ההריון.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש ב תזונה נכונה למניעה
ד''ר ארנון קורן02/06/2007שלום רב
השינויים הנגרמים בזמן ההריון הם שינויים הורמונים ובעיות טכניות של לחץ על הוריד הנבוב התחתון שהוא הוריד הראשי בבטן.אין שום כלכלה ותזונה שישפיעו אחרת על שתי הבעיות שצינתי.
בברכה
דר' ארנון קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)