מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת הפניה לאבחון התפתחותימירב03/06/2010
שלום, אשמח לקבל הפניה למכון להתפתחות הילד, אני מעוניינת לקבל עבור בני אבחון התפתחותי לבדוק את הקושי שלו בויסות רגשי או חושי
אזור המרכז או השפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב03/06/2010הי מירב
אין באפשרותנו לתת הפניות למכון להתפתחות הילד. אני עובדות כמדריכות להתפתחות מוטורית של תינוקות באופן פרטי. נשמח לעזור בשאלות שתעלי בפורום ובמקביל את יכולה לבקש הפנייה מרופא הילדים שלכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנטלי03/06/2010
שלום רב:
אני רוצה להתייעץ בקשר לבחירת כיתת גיל בגן לבני. בספטמבר יכנס לראשונה לגן ויהיה בן שנה ו9 חודשים. ישנן 2 אפשרויות:
1. צעירים- עד 15 ילדים כאשר הוא יהיה הכי גדול כל השאר משנה וחודש עד שנה ושבע בערך.
2. בוגרים- 23 ילדים בגילאי שנתיים עד שלוש.
הגננת המליצה לי על הבוגרים. החשש שלי הוא שלא פה ולא שם יש ילדים בגיל שלו או שהוא הגדול או הקטן..והוא יפספס רכישת כלים לגילו או שההסתגלות תהיה לו קשה. מה היית ממליצה לי לעשות? כיצד זה עלול לפגוע בו אם בכלל?
אציין רק שעד עכשיו הוא איתי בבית חוץ מנסיון לא מוצלח של כניסה למשפחתון לחודש בגיל שנה וחמש והוא ממש לא הסתגל אז הוצאנו אותו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
אורנה עטאר05/06/2010נטלי שלום,
זהו לא תחום התמחותנו.
אנא פני לפורום העוסק בפסיכולוגיה של ילדים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה לצד אחדמירי03/06/2010
שלום,
ביתי כמעט בת שלושה חודשים, והיא מרימה יפה את הראש בשכיבה על הבטן , מסתכלת בחפצים התלויים באוניברסיטה ומגיבה לסביבה. אולם- נראה לי שהיא נוטה להסתכל רוב הזמן צד שמאל גם כשהיא על הגב וגם כשהיא על הבטן. אני משתדלת לשים לפניה יותר גירויים בצד ימין וגם לדבר אליה כשאני בצד ימין שלה ולסובב אותה בזמן השינה. זה עוזר לזמן קצר, אבל עדיין רוב הזמן היא מפנה את הראש לצד שמאל.
האם זו בעייה? אם כן- מה עלי לעשות כדי לטפל בה?
תודה רבה,
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב03/06/2010הי מירי
הפניית הראש לצד אחד יכולה להיות רק נטייה קלה או העדפה ברורה, לזה כבר יש שם- טורטיקוליס. טוב ששמת לב לזה וחשוב לתת על זה את הדעת ולדאוג לאיזון בנטיית הראש.
אתן לך מספר תרגילים לתרגול בבית אבל שימי לב אם יש שיפור וחזרי אלי אם לא:
1. להרבות בהשכבה על הצד שאליו קשה לתינוקת להפנות את הראש. לאחר ההשכבה על הצד יש להוסיף טפיחות בצידי הגוף כדי להשהות שם.
2. ךהשכיב על הצד בתוך פוף רך.
3. להרים את התינוקת דרך הצד ולהשהות שם על מנת להאריך את שרירי הצוואר שגורמים לכיווץ.
4. לתת מגע עמוק בצידי הצוואר על מנת להרפותם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטלת התפתחות
מורן04/06/2010שלום
הבת שלי בת 4 חודשים וקצת
לא ממלמלת ולא צוחקת בקול.
מרימה את הראש כשהיא על הבטן
האם זו נחשבת בעיה בהתפתחות או שנכון לעכשיו זה נחשב נורמלי?
יש לה אח תאום שהוא כן ממלמל וצוחק בקול(בלי עין הרע)
ואגב גם לבתי יש העדפה לצד שמאל וגם אנ אנסה לבצע מה שרשמת
היא עם תת פעילות של בלוטת התריס(מטופלת)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 חודשיםנטע03/06/2010
בני 11 חד' בחודש האחרון התחיל להתנגד לכל דבר שרוצים דוגמא:
*מניחים אותו מול הטלויזיה/שולחן בכיסא מתמתח ואינו מוכן להתיישב פתרון מנסים בעזרת חפצים למשוך את תשומת לבו ולהושיבו. כנל לגבי כיסא בטיחות באוטו נמתח ובוכה ואינו מוכן לשבת.
*במקלחת אינו מוכן לצאת נאחז בכל דבר ומתנגד שנרים אותו.
*בגן השעשועים על נדנדה נאחז בחבילים ולא מוכן לשחרר.
*משכיבה לישון מחבק אותי בחוזקה ומקשה עליי להניח אותו.
* בנסעה באוטו לעיתים צורח ובוכה.
חייבת לציין שמגיל 4 חודשים יש לו סדר יום והרגלי שינה עצמאים וזמן לבד עם עצמו.
אני מפחדת לגרום לו יותר מידי לבכות כי הוא "עוצר את נשמתו בבכי".
האם יש פתרון? ממה זה נובע פינוק/עקשנות/חכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב03/06/2010הי נטע
בנך נמצא בגיל בו הוא מגלה את רצונותיו האישיים ואת היכולת להתנגד למה שלא מתאים לו. מדובר בשלב נרומלי שעצמת התגובה בו משתנה מילד לילד וקשורה גם לטמפרמנט. המשיכי להתעקש על מה שחשוב לך ולומר לא כשצריך. חשוב למצוא את שביל הזהב בין אסרטיביות ובין רוך והבנה,
זה אמנם לא קל אבל מדובר בתהליך שמלווה את שלבי ההתפתחות של הילדים ושלנו כהורים לכל אורך הדרך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם רגלים פשוקותזיוה צקלג02/06/2010
נכדתי, התחילה ללכת באופן עצמאי בגיל שנה ושמונה חדשים.
אמנם הליכתה משתפרת מיום ליום אך היא הולכת עם רגלים פשוקות.
ברצוני לציין כי הקטנה "התברכה" בגמישות יתר.
האם צריך לעשות דבר מה בנדון?
אודה על תשובתכם סבתא זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגבה לזיוה
אורנה עטאר03/06/2010זיוה שלום,
הליכה עם רגליים פשוקות מעידה על כך שמערכת שיווי המשקל עדיין לא בשלה מספיק ואינה יכולה לאזן את עצמה עם הרגליים היו יותר סגורות. בנוסף יש גם קשר לגמישות ביתר של נכדתך ולהליכה היחסית מאוחרת.
ככל שתרבו במשחקים של הוצאה משיווי משקל, כמו לדוגמא להפוך את עולמה למתנדנד כך שתלמד לאזן את עצמה (נדנדות, טיפוס על מגלשות בזחילה, משיכה קלה של שטיח שעליו היא הולכת וכו'). כך הפישוק יקטן עם הזמן.
במידה ואת לא רואה שיפור עם הזמן, יש מקום להתייעץ ולראות מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת הכוונה מדוייקת יותר.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפתחות 8 חודשיםאורלי02/06/2010
שלום,
בני בן ה-8 חודשים. מתהפך מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן.
הוא נמצא הרבה על הבטן ומסתובב על הציר.
רציתי לשאול, האם חוסר ההתהפכות הזו יכול לעכב את תהליך הזחילה או שזה לא מחייב?
בפורום הזה קיבלתי רושם שבגילו זה נחשב כבר עיכוב התפתחותי, אך את האמת בטיפת חלב די עודדו אותי ובבדיקה כללית שלו אמרו לי שזה בסדר, הוא מראה סימנים ומחכים עם התהפכויות עד 9 חודשים.
מה שחשוב לי זה כמו ששאלתי, האם זה ישפיע על המשך ההתפתחות?
שאלה נוספת, האם רצפה מעודדת זחילה יותר ממזרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי03/06/2010הי אורלי,
מההיבט שלנו כמי שמתייחסים לא רק לעצם ההתפתחותץ המוטורית אלא גם לאיכותה, אנו כבר מתייחסים לכך כעיכוב. כל תנועה חדשה שנלמדת נבנית על כל מה שנלמד עד לאותה נקודה. אם ישנם שיבושים ועיכובים בדרך זה בהכרח משפיע גם על כל מה שעתיד לבוא. לדוגמא, אם העיכוב בהתהפכויות נובע מקושי תנועתי כגון כפיפה צידית, הרי שקיים סיכוי גדול שזחילת הגחון תהיה משובשת, אם בכלל תתרחש ובהמשך הזחילה על שש גם היא לא תהיה מיטבית. על מנת שכל שלב יתפתח בצורה מיטבית יש צורך בהתפתחות של כל אבני הדרך אותם רוכש התינוק בשלבים המקדימים. מסיבה זו אני כן ממליצה מאוד לערוך אבחון ולעבוד על המרכיבים החסרים בכדי שהתנועה המתפתחת תהיה טובה ואיכותית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותנעמה02/06/2010
שלום...
בני בן 9 חודשים (עוד יומים בעזרת השם) ומגיל 7 וחצי חודשים אז זחל והוא עדיין לא מתיישב לבד הוא יושב יותר על הברכיים האם זה בסדר??? הוא מנסה לשבת הוא מתחיל לקפל את הרגל ומביא את התחת מאחורי הרגל אבל לא מתיישב ממש באיזה גיל צפוי שהם יתיישבו לבד?? יש לציין שכבר שלושה שבועות הוא עומד ואם הוא נופל אז הוא מתיישב ויש לציין שהוא די יציב...
מחכה לתשובה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמה
אורנה עטאר02/06/2010נעמה שלום,
בכדי להכיר לו ישיבת שיכול את יכולה לכוון את האגן שלו כשהוא על 6, מעט אחורה והצידה כך הוא לא ייתישב על הברכיים אלא מעט הצידה. עשי זאת כל פעם לצד אחר. מאחר ואת אומרת גם שהוא יושב יציה כאשר נופל מעמידה אז את יכולה גם להכיר לו את ישיבת השיכול על כדור פיזיו.
תושיבי אותו על כדור פיזיו עם הרגליים קדימה, כמה הקפצות, אח"כ העבירי אותו לישיבת שיכול (רגל מכופפת לכיון הטסיק והשנייה מכופפת קדימה), החזיקי אותו באזור הרגליים והניעי אותו מצד לצד וקדימה ואחורה. גם שיכול לצד השני.
אין לו עיכוב בהתפתחות, לרוב עם הזחילה על 6 מגיעה ההתישבות ונראה שהוא בדרך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשייםמילה01/06/2010
שלום יש לי תינוק בן שנה וחודשיים , הוא כל הזמן נותן לעצמו סטירות בלחי וגם לאחרים לי ולאבא , מה אפשר לעשות? אני אומרת לו שאסור ולא ועדיין לא מבין וממשיך , לא היה לו ממי ללמוד ולראות מכות כי הוא איתי בבית עדיין ולא בגן ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי02/06/2010הי מילה,
שאלה זו צריכה להיות מופנית לאיש מקצוע מהתחום ההתנהגותי. מנסיוני כאמא וכמי שרואה הרבה תינוקות, זו תופעה שכיחה. התינוק לומד שהוא מסיג את תשומת ליבך כך או יוצר אצלך תגובה מוגברת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מילה02/06/2010למי עלי לפנות על מנת לברר עם יש פיתרון, כי בסהכ הוא ילד טוב משחק יפה, חייכן , פעיל ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי03/06/2010הי מילה,
מי שמטפל בכך הם פסיכולוגים העוסקים בהתנהגות ילדים. ניתן למצוא אותם גם במכוני השונים העוסקים בהורות.אני מציעה לך להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים המטפל. להם יהיה הידע איזה בעל מקצוע מומלץ יש באזור שלכם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מילה03/06/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןקרן01/06/2010
שלום,
בתי בת ה- 3 חודשים ישנה טוב יותר על הבטן, אך תמיד צריך להשגיח שחלילה לא יקרה דבר. עד מתי אמורים להשגיח בשינה על הבטן? (- אין לי בייביסנס).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב01/06/2010הי קרן
אכן דילמה..
תינוקות רבים ישנים יותר טוב על הבטן ולעומת זאת קיימת ההזהרה של משרד הבריאות. כדי לדעת עד מתי המלצה זו תקפה יש להכנס לאתר של משרד הבריאות או לשאול אחות טיפת חלב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת בלילהתמרה01/06/2010
שלום רב!
בתי בת 8 חודשים מתעוררת לבד בלילה כל שלוש שעות ואוכלת מטרנה כ 100גר..
אני יודעת שזה לא בריא וגם מעייף אותנו.. איך אפשר "לגמול אותה" מלאכול בלילה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב01/06/2010הי תמי
התעוררויות בלילה בגיל זה לצורך אכילה אינם נובעים בד"כ מרעב אלא מהרגלים. כדי לשנות הרגלים אלה צריך לעשות החלטה חד משמעית שמפסיקים עם זה. לצערי אין דרך קלה לעשות זאת חוץ מלקחת בחשבון כמה לילות של קושי הדדי ובכי. כשהתינוקת מתעוררת לוקחים על הידיים, מרגיעים ומחזירים למיטה, כשמתחיל שוב בכי עושים זאת שוב, כך כמה לילות קשים עד שהיא מתרגלת. נותר רק להחליט האם אתם מוכנים להחלטה כזו ואז חשוב להיות עכביים על מנת לא לבלבל את התינוקת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתיישבבלה01/06/2010
הי בני בן 8 חודשים וחצי ואינו מראה סימנים לישיבה ולא לזחילה. הוא מתגלגל כשבא לו ובעיקר מבלה על גבו או על הידיים.
האם צריך לדאוג?ולעשות מעשה? ( פיזיוטראפיה וכד) בקיצור מתי אמורות להדלק נורות אדומות?
תודה רבה
אגב הוא תינוק מאוד גדול גובהו 79 ס'מ ומשקלו 9.200 ,יכול להיות קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבלה
אורנה עטאר01/06/2010בלה שלום
לרוב אין קשר לגובה והמשקל.
אכן בגילו אני רוצה לראות ניצני זחילה והתיישבות. זחילה והתיישבות מגיעים משהייה על הבטן. מדברייך אני מבינה שהוא לא שוהה על הבטן. אם כך הדבר בזה אנו צריכות להתחיל. במידה וקיים קושי לשהות על הבטן תכתבי לי או תתחילי כבר בלתרגל איתו תרגילים רבים הכתובים בפורום זה העוסקים בשיפור שכיבה על הבטן.
אנו רוצים לראות זחילה (גחון או 6) עד גיל 9 חודשים.
זה שעיקר הזמן הוא מבלה על גבו או על הידיים - זה מה שצריך להשתנות בגילו.
בטן - בטן - בטן - משם מתחילה כל הלמידה.
תעדכני.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה בגיל 3 חודשיםמירי שפורקר01/06/2010
שלום יש לי תינוקת בת שלושה חודשים ששמים אותה על הבטן היא דוחפת את עצמה עם הרגליים והידיים מה שגורם לה לזחול על הבטן האם זה לא מאמץ גדול בשבילה בגיל הזה?
והאם מומלץ להמשיך לשים אותה על הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
אורנה עטאר01/06/2010מירי שלום,
כמובן שמומלץ לשים אותה על הבטן!
היא למעשה לומדת עכשיו את כוחות הקרקע ורואה שאם היא דוחפת מה קורה לה.
זה אכן מוקדם לזחול ואת צריכה לראות שהיא גם יודעת להיות על הבטן סאופן נינוח בלי כל הזמן לדחוף עם הרגליים והידיים.
תעדכני.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש ומרפס סגורמעיין31/05/2010
בני בן חמישה חודשים ובביקור אצל האחות היקף ראשו נותר באותו הגודל (כמו בגיל ארבעה חודשים), בנוסף המרפס היה סגור לדבריה. רציתי לדעת מה ההשלכות לכך ואם יש צורך במעקב מיידי או שזה דבר תקין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למעיין
דבי גרוס דולב31/05/2010הי מעיין
את שאלותייך אני מציעה להעלות בפני רופא הילדים שכן פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ו 4 מסתובב סביב עצמועדי31/05/2010
שלום,
יש לי תינוק בקרוב יהיה בן שנה ו 4.
לאחרונה בימים האחרונים הוא מסתובב מידי פעם סביב עצמו (משהו כמו דקה ביום +- פעם עד פעמיים ביום) ובנוסף מעוות את הפרצוף (מעלה את השפה התחתונה על העליונה).
הוא התחיל ללכת בגיל 11 חודשים וההתפתחות המוטורית שלו תקינה לגמרי (התהפך לשני הצדדי ם בגיל 5.5 חודשים, זחל גחון ועל 6 מגיל חצי שנה בערך ונעמד בגיל 10 חודשים) הוא אומר בערך 7 מילים(אבא, אמא, אף, פרפר, יודע קולות של: פרה, תרנגול וברוז, אומר לפעמים אמאמא על אוכל) הוא מדבר גיבריש בלי סוף.
האם יש לדאוג מהסיבובים סביב עצמו ומהעיוותים של הספה או שזה דבר נורמלי? מה יש לעשות כדי שיפסיק עם זה?
תודה
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב31/05/2010הי עדי
ילד בגיל זה שמסתובב סביב עצמו הוא תופעה נורמלית ומוכרת,אין כל סיבה לדאוג או להפסיק זאת אלא רק להשגיח. גם לעשות פרצופים זה בסדר..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-) נרגעתי
עדי01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע לרדת מעמידהשימרית31/05/2010
שלום רב
בני בן 10 וחצי חודשים זוחל על 6, מתיישב, החל להיעמד בעזרת רהיטים...שולחן, מדפים, ספה.....כל דבר אפשרי שעומד בדרכו...
הבעיה שהוא אינו יודע איך לרדת למטה...הוא יכול פשוט לצנוח כמו עלה נידף...אפילו פעם אחת מצאתי אותו מנפילה אחורה וחבט בראשו בריצפה.....מסוכן משהו.....
אנחנו עוזרים לו - נותנים לו יד ואז הוא לא יורד בזהירות - אלא זורק את עצמו -ואיך שהוא נופל על הטוסיק...
האם יש דרך בטיחותית ללמד אותו לרדת כמו שצריך? לאט? איבר איבר, לקפל רגליים...כי הוא נועל את הרגליים...ואז נופל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב31/05/2010הי רוית
בהתחלת שלב ההעימדות תינוקות אכן מתקשים בירידה חזרה לישיבה, כדי לעודד ירידה נכונה את יכולה לאחוז בשתי ידיו של ילדך, לשים את ראשך בבית החזה שלו וכך, תוך דחיפה עדינה עם הראש, להוריד אותו מטה. תרגיל זה מלמד את התינוק לרדת תוך קיפול הברכיים. ובכלל, בכל פעם שאת עוזרת לו לרדת שימי דגש גם על כיפוף הברכיים ולא רק על הורדת התינוק בשלום לרצפה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)