פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4.5 חודשים - התהפכות מהבטן לגב
    אביב
    13/06/2010

בני התחיל להתהפך השבוע מהבטן לגב, אולם הוא עושה זאת דרך הרמת הישבן גבוה ואז הטיית הגוף הצידה, ולא ע"י הרמת איזור הכתפיים והצוואר
    האם זה תקין?
    האם עלי לעבוד איתו על חיזוק חגורת הכתפיים כך שההיפוך יהיה נכון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאביה

אורנה עטאר
    13/06/2010

אביה שלום,
    אכן הייתי רוצה לראות כי הוא יתהפך ע"י הנחת ראש הצידה וכל הגוף הולך בעקבותיו.
    האם הוא שוכב על הבטן בנוחות ונשען על המרפקים? איך הרמת הראש שלו?

במידה והוא נשען על המרפקים אז תוכלי לתרגל איתו את התרגול הבא.

להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.

תעדכני לגבי איכות השכיבה על הבטן שלו ואתן לך תרגילים נוספים בהתאם.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורנה

אביב
    14/06/2010

הי אורנה

בני לא אוהב שאני משכיבה אותו על הבטן ובוכה מהר למדי, למרות זאת אני משכיבה אותו כמובן
    כאשר הוא על הבטן הוא נשען על אמות הידיים (אין נעילת מרפקים) שאני מקרבת לו אותן לכיוון החזה ודי מהר מניח את הראש על הידיים (ומתחיל לאכול אותן :)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביה

אורנה עטאר
    16/06/2010

אביה שלום,
    אז קודם כל אנחנו צריכות לעבוד על שכיבה טובה על הבטן. בלי בכי. בלי להוריד ראש מהר. עם השענות על המרפקים.
    אני ממליצה לתרגל איתו תרגיל שנקרא שיפור שכיבה על הבטן - תוכלי למצוא אותו כאן בפורום.
    תרגלי אותו כמה פעמים ביום.
    שכיבה על הבטן היא אבן היסוד של כל שלבי ההתפתחות הבאים ולכן עכשיו הזמן לתרגל איתו זאת בכדי ששלבי ההתפתחות הבאים לא ישתבשו או ידולגו.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה מחופשת לידה
    דורון
    13/06/2010

בתי הראשונה נולדה לפני חודשיים - אני מתלבטת האם לחזור לעבודה אחרי 3 חודשים או 5 חודשים. מה משמעות החודשיים הנוספים עבור התפתחותה בריאותה ועתידה. האם יש מחקרים / המלצות בנושא ?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה מחופשת לידה

הוספת תגובה

• תגובה להילה

אורנה עטאר
    13/06/2010

הילה שלום,
    בנושא זה כל אחד ונטיית ליבו. אני לא מכירה מחקרים בנושא ולגבי המלצות - כל אחד יכול להמליץ לך אחרת.
    אל תשכחי גם אותך - איך החודשיים האלו ישפיעו עלייך? האם את מרגישה מוכנה לחזור? וכו'.

נסי ללכת לפי תחושת הבטן שלך. צר לי שלא עזרתי יותר מזה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מרובות
    חן
    13/06/2010

שלום בתי בת חודשיים בדיוק אני מניקה אותה הנקה מלאה. מאז שהיא נולדה יש לה יציאות ממש מהירות כל הנקה ובין ההנקות בזמן האחרון זה ממש החמיר כואבת לה הבטן מאוד.. היא כל היום מתאמצת ובוכה והיציאות שלה ירוקות..היא בקושי ישנה ואפילו לפעמים מתקשה לאכול בגלל זה...(יש לציין שבמשקל היא עולה יפה..)אני אשמח מאוד אם תעזרו אולי אפשר לגלות מה הבעיה ..?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות מרובות

הוספת תגובה

• יציאות

שירי קאשי
    13/06/2010

הי חן,
    יציאות מרובות היא תופעה אופיינית להנקה. אני ממליצה לך להתיעץ עם רופא הילדים או אחות טיפת חלב בנושא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    אילנה
    12/06/2010

בני בן שבעה חודשים. הוא עומד על שש ומניע את גופו בניעות קדימה ואחורה . בעמידת שש מפנה את ראשו אחורה, מסתובב סביב ציר וכמו כן זוחל אחורה. זחילת גחון לא קיימת אצלו. לפי ידעותי זחילת גחון מקדימה את העמידה על שש, האם הדילוג על זיחלת גחון מהווה בעיה? יש לציין שבעומדו על 6 הוא עדיין לא מתקדם קדימה לרוב הוא יורד ומתקדם אחורה, כיצד מתרחשת הזחילה אחורה?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    13/06/2010

הי אילנה,
    נכון, זחילת הגחון אמורה להקדים את שלב הזחילה על שש. זחילת הגחון חשובה כיוון שהיא מכילה בתוכה איכויות מוטוריות שלא חייבות לבוא לידי ביטוי בשלבים האחרים. לרוב כאשר תינוק מדלג על זחילה זו, זה נובע מכך שהתנועתיות שלו לא מספיק משוחררת ואיכותית ולכן הוא מתקשה להוציא שלב זה לפועל. הזחילה אחורה היא למעשה זחילת גחון אשר בה הידיים דוחפות באופן יחסי יותר מהרגליים ולכן ההתקדמות היא אחורה במקום קדימה. במקרה של בנך, הוא עדיין לא זוחל על שש ולכן יש עדיין סיכוי לממש את זחילת הגחון. במידה וכן מתחיל לזחול על שש ומדלג על שלב הגחון אז כדאי לעבוד ולחזק את המיומנויות המוטוריות אותן "פיספס" בדרך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלילות
    אורית
    12/06/2010

היי, בתי בת שנה ו-5 חודשים
    בסביבות השעה שמונה וחצי בערב אני מניחה אותה במיטתה ועומדת לידה בין 5 ל-10 דק'
    עד שהיא נרדמת, היא מתעוררת בלילות באופן קבוע בסביבות השעות 2, 3 בבכי חזק
    וגם כאשר אני או בעלי עומדים על-יד מיטתה ומלטפים אותה היא לא נרגעת עד שאנו נשברים ומרימים
    אותה מה שגם לא עוזר לה להירגע, כאשר היא כבר נרגעת היא מאבדת את השינה ונוצר
    מצב שהיא ערה בערך שעתיים עד שהיא נרדמת שוב (ניסינו המון פעמים להרדים אותה לאחר שהיא נרגעה אבל זה לא הצילח) , אנחנו כבר ממש אובדי עצות, מה ניתן לעשות כדי לגרום לה לישון את כל הלילה ברציפות?
    תודה, רעות.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בלילות

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

אורנה עטאר
    13/06/2010

רעות שלום,
    דפוסי השינה של ילדנו משתנים לא מעט במהלך חייהם.
    את מוזמנת לפנות לפורום העוסק בשינה הקיים באתר.

בנוסף - אני ממליצה לא לשנות את האוירה כשהיא מתעוררת (לא להדליק אור, או לדבר אליה יותר מידי), לנסות להרגיע אותה במקום בו היא נמצאת.

והכי חשוב - המון סבלנות. זה יעבור.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שקשורה לתינוקת בת 10 חודשים
    רונית אשטמקר
    11/06/2010

ביתי בת 11 חודשים היא עדיין לא זוחלת על ארבע זה קצת מלחיץ.אני מניחה קצת רחוק מימנה משחק שהיא אוהבת והיא מתהפכת לכיון של המשחק היא לא מתאמצת אפילו לזה.אם אני מניחה אותה על המיטה היא מושכת את הסדין לכיון שלה עד שהיא נוגעת באותו חפץ שהיא רוצה.היא עדיין לא עומדת לבד אפילו אם זה בעזרת השולחן.השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות משהו אחר שיעזור לה לזחול?והאם זה קשור למשקל שלה?היא שוקלת 7.5קילו .היא מתפתחת יחסית ממש יפה שאר התחומים שהזחילה ממש מדאיגה אותי
    אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם תודה לילך

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    11/06/2010

הי לילך
    עד גיל 10 חודשים אנו מצפים לראות זחילת 6. כשזחילה זו לא מופיעה עד גיל זה אני ממליצה לשקול אבחון ולבדוק מהו הגורם (אפילו גורם קטן) שגורם לעיכוב. לא ניתן לדעת זאת ללא אבחון. אין טעם להרחיק ממנה צעצועים ולצפות שתגיע אליהם אם חסרה יכולת מסוימת. אין גם טעם לצפות לעמידה לפני שתהיה זחילה מבוססת. המשקל לא מהווה גורם משפיע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשתתתתת

רונית אשטמקר
    11/06/2010

לא הדגשתי שאני גרה בארה"ב וכהייתי אצל הרופא הוא אמר שאני סתם לחוצה והיא תילך על 4 שהיא תהיה מוכנה בעלי חושב שאני צריכה להרגע.וכמו שאת אמרת אני צריכה לפנות ולקבל אבחון ולבדוק מה גורם לעיקוב.השאלה שלי שוב האם להתעקש על הפניה לאבחון?כי פה הרופא אמר שזה בסדר אם היא תדלג על השלב של הזחילה וישר תעמוד ותילך?אני ממש מיואשת מהמצב?
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 שבועות
    חנה
    11/06/2010

שלום.
    ילדתי את בתי הבכורה לפני 7 שבועות.
    היא ילדה מקסימה, יונקת בלבד, מתפתחת יפה ובכללי תינוקת מאוד נוחה.
    מדי פעם, בעיקר בשעות הערב היא בוכה ואז מתחיל הויכוח.
    בעלי אומר שצריך לתת קצת לילדה לבכות.
    אני ממש לא מסכימה.
    שללנו כל סיבה לבכי. היא לא רעבה, לא חם/קר לא רטובה.
    יכול להיות שהיא עייפה או רוצה חום ואהבה...
    העניין הוא שאנחנו לא מסכימים על הדרך בה צריך להרגיע אותה.
    אני רוצה להחזיק אותה והוא אומר שצריך לתת לה להתמודד לבד עם הבכי וללמוד להרגע לבד.
    השאלה שלי היא כזאת-
    מאיזה גיל/שלב התפתחותי צריך לתת לילדה את העצמאות להרגע לבד?
    באיזה שלב היא כבר בוכה כי היא מבינה שאני ארים אותה?
    האם בכלל צריך לתת לה את העצמאות הזאת כבר מעכשיו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לאני

דבי גרוס דולב
    11/06/2010

הי אני
    אני מסכימה איתך. אין שום מקום, צורך או סיבה לתת לתינוק בגיל כה רך לבכות ללא מענה. תינוקות בגיל זה בוכים כי הם צריכים משהו, גם אם זה לא משהו גשמי הרי שהם זקוקים לאהבה, שהייה על הידיים ומישהו אוהב שיכיל את הקושי שלהם. תינוקות רבים נוטים להיות חסרי מנוחה בשעות הערב ועד השינה. לפעמים אין לזה סיבה ברורה אבל אין ספק שמדובר במצוקה. תינוקות צריכים לדעת ולהרגיש שיש מישהו שיענה להם כשהם צריכים ובכך גובר הבטחון שלהם בחיים שיש שם מישהו בשבילם. בכי ללא מענה לא יוביל לשום תוצאה.
    אני לא מאמינה שיש גיל בו צריך לתת לתינוק להירגע לבד, לילדים אולי כן, לתינוקות לא. אין שלב ספציפי בו תינוק בוכה על מנת שירימו אותו,מדובר בתהליך של למידהו גם אזיש דרכים שונות להתמודד עם זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

חנה
    11/06/2010

עכשיו רק צריך לשכנע את אבא..:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה - תינוק בן שנה ו-3 חודשים
    קרן
    10/06/2010

שלום,
    בני התחיל לזחול על 6 בגיל חצי שנה (לא זחל גחון).
    נעמד באמצעות רהיטים בגיל 8 חודשים לערך והתחיל גם ללכת באמצעותם.
    התישב עד גיל 11 חודשים מעמידה בתמיכה על הברכיים, למד לשבת מזחילה רק בגיל 11 חודשים.
    לאחר שהייתי באבחון, זה נראה שזה התנהגותי ולא בעייה בשיווי משקל.

הבימבה זה המשחק האהוב עליו, רוב היום הוא הולך עם בימבה, בעיקר כשהוא בגן, בבית כבר העלמתי אותה. הוא מעדיף אותה על משחקי הרכבה.

כבר חודש אנחנו מבחינים כי הוא יודע ללכת בכוחות עצמו מספר צעדים ובשבוע האחרון הוא עושה זאת מרצונו כשרוצה לעבור ממקום למקום.

הבעיה היא שהוא לא יודע להעמד לבד מהרצפה, הוא נעמד אך ורק בעזרת חפצים ומשם מתחיל את ההליכה.
    איך ניתן ללמד אותו לעמוד בכוחות עצמו?

תודה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

אורנה עטאר
    12/06/2010

קרן שלום,
    היעמדות מהרצפה אצל רוב הילדים קורית אחרי שהם נעמדים בעזרת חפצים והיא דורשת שכלול רב יותר של מערכת שיווי המשקל.
    את יכולה לתרגל זאת ע"י תליית חפצים באמצע הבית כשאין רהיט קרוב, לתת לו לנסות להתרומם מזחילה לעמידה. את יכולה תוך כדי גם להרים את החפץ בכדי שכל פעם יתרומם קצת יותר.

תרגיל נוסף - התרוממות לעמידת ברכיים על כדור פיזיו - ע"י חפץ או גירוי גבוה כשהוא על כדור פיזיו - יושב על הברכיים - את מחזיקה אותו בחלק החיצוני של הרגליים - שהוא יתרומם מישיבה על הברכיים לעמידת ברכיים בלי (למעשה) להיעזר באיזה חפץ ועוד על כדור.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בנושא מציצת יד/אצבע
    שי
    10/06/2010

שלום,

בננו בן חודשיים ועשרים יום.

למן הלידה לא השתגע על מוצצים, ועשה בהם שימוש בעיקר בהתקפות גזים, וגם מעט לפני השינה.

לפני מספר ימים החל לתחוב את כל היד לפה ולמצוץ אותה בחוזקה, ולאחר מכן להותיר בפה רק את האגודל.

האם ההתנהגות שלו היא חלק משלב חקירת הידיים, או שמדובר בתחילת תופעה של מציצת אצבע?

נודה על תשובה מהירה, כדי לדעת אם לעצור אותו אם לאו (כרגע - אנחנו מאפשרים)..

שי

הוספת תגובה

• תגובה לשי

דבי גרוס דולב
    10/06/2010

הי שי
    גילוי כף היד והכנסתה לפה היא שלב חשוב בהתפתחות וחקירת העולם דרך הפה, כנהוג אצל תינוקות. אין לדעת אם תהליך זה יסתיים במציצת אצבע קבועה או לו אבל אני בהחלט לא ממליצה למנוע זאת מהתינוק. תינוק מוצץ אצבע מפני שזו הדרך שהוא מצא על מנת להרגיע את עצמו ולכן יהיה זה מתסכל מאוד עבורו אם תמנעו זאת ממנו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו
    מיואשת
    10/06/2010

לפני חודשיים וחצי ילדתי את בני השני, מהרגע שנולד היה חסר מנוחה ובכה המון,נולד עם יום ולילה הפוכים אך בגיל שבועיים הסתדרה היממה. בלילה בסך הכל הילד ישן מצויין הוא פותח שש שעות שינה בין האכלה ראשונה לשנייה וישן סך הכל מ8 בערב ועד 7-9 בבוקר(משתנה לפי רמת הפעילות בבית בבוקר עם הגדולה) הבעיה היא ביום. התנומות הן בנות חצי שעה- 40 דקות במקרה הטוב וזה לאחר שעות ארוכות של בכי. מהלידה הוא סבל מנטייה של הצוואר ימינה ואחורה וטיפלנו לפי הנחיות של פיזיוטרפיסטית של קופת חולים. לאחרונה אבחנתי אני אצלו טונוס שרירים גבוה בגב שלא מאפשר לו להתרפק עם הראש על המזרן או על הכתף ונטייה להקשתת הגב וזריקת הראש אחורה, התחלנו בטיפול אצל מטפלת לפי שיטת צעד ראשוןהילד נינוח יותר אבל עדיין כל מצב עייפות שמתחיל בשעות הבוקר גורר בכי, תנומות קצרות והיסטריה שמתגברת עם העייפות במשך היום. הצילו הבית לא מתפקד אני ממש צריכה להגלות את הגדולה ואת בעלי מהבית כדי שיהיה אפשר להתמודד עם הבכי הנוראי שלו, אגב, אני א מניחה לו לבכות לבד, אני מנסה לחישה טפיחה של הלוחשת לתינוקות כשהוא על הכתף עם תנועה על כדור פיזיו וגם מנשא קשירה אך כלום לא עוזר
    הצילו..........

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• תגובה לסיון

דבי גרוס דולב
    10/06/2010

הי סיון
    מה שאת מתארת אכן נשמע קשה לתינוק ולכל המשפחה.
    עלי לציין שהשיטה לפיה אנו מטפלות מבוססת גם היא על שיטת צעד ראשון כך שכל מה שנוכל להציע לך תציעה לך בוודאי גם המדריכה איתה אתם עןבדים.
    התנהלותו של בנך יכולה להיות קשורה בקשר הדוק לטונוס השרירים הגבוה ולכן חשוב להתחיל ולטפל בזה תחילה. ללמוד סוגי מגע עמוק ותנועת מפרקים על מנת לפרוק מתח שמשפיע גם על ההתנהגות.
    את המשך הטיפול המשיכי עם המדריכה שלכם ואם יהיו לך שאלות נוספות, אנחנו פה. מאחלת לכם ימים טובים יותר,
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי, צריכה עזרה :(
    ליאת
    10/06/2010

שלום,
    אני מקפיצה את השאלה לפורום הזה כי חשבתי שאולי כאן יוכלו לתת תשובה, בפורומים אחרים לא עונים אף פעם...

יש לי תינוקת מקסימה ראשונה בת חמישה חודשים. נולדה קצת לפני הזמן ובחורף ולכן בחודשיים הראשונים כמעט ולא יצאנו מהבית, כך שהייתה בעיקר איתי ועם בעלי. מגיל שלושה חודשים דווקא יצאנו הרבה, היא הייתה בחוג התפתחות וראתה ילדים ואנשים אחרים ושמחה על האינטראקציה, אבל לאחרונה, לפני כחודש החלה לבכות בכי היסטרי בכל פעם שאדם אחר (חוץ ממני ובעלי) לוקח אותה על הידיים, כולל מהסבא והסבתא. הבכי נפסק רק כאשר היא חוזרת לידיים שלי. הדבר המוזר הוא שלפני כשבוע הגיעה מטפלת ודווקא ממנה היא לא בוכה כלל.
    מה אפשר לעשות במצב כזה? איך מרגילים תינוקת לא לבכות אצל אחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי, צריכה עזרה :(

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    10/06/2010

הי ליאת
    לכל תינוק יש את הטמפרמנט שלו ואחד ממאפייני הטמפרמנט הוא ההתייחסות לזרים. ישנם תינוקות שרגישותם לזרים גבוה יותר, גבוה מאוד, גם כלפי הסבים.אין באפשרותינו לשנות זאת אבל אנחנו כן צריכים להמשיך ולחשוף את התינוק בפני הגורמים המאיימים עליו תוך התחשבות ברגישות שלו. הכוונה היא שצריך לתת לתינוקת להיות בקירבת ובידי זרים אבל כשמתחיל בכי, לקחת אותה חזרה לידיים. וכך לחזור על חוויות אלה, לא להמנע מהן ולא לכפות. התנהגויות אלה משתנות כשהתינוק מתחיל לגדול והמזג הכללי בנושא זה מתקבע הרבה יותר מאוחר. אין מקום לדאגה, מדובר בתופעה מוכרת, אם גם מעט מקשה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגבוה המהירה!

ליאת
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחמישה ומפחדת ללכת
    בת שנה וחמישה
    09/06/2010

ביתי בת שנה וחמישה חודשים ומפחדת ללכת. היא עשתה צעדים ראשונים לפני כחודשיים , נפלה (לא משהוא חריג אלא נפילות של חוסר יציבות), הלכה עוד קצת והפסיקה. נכון להיום הולכת על הברכיים וזה הפתרון.
    הברכיים שלה כבר אדומות מרוב שהיא הולכת עליהן ואני ממש מודאגת
    היא נכנסה לגן לפני כחודשיים והייתי מאוד אופטימית
    לתחושתי היא מפחדת-היא ילדה מאוד נבונה ומחשבת כל צעד
    מה עושים?? איך מעודדים אותה ללכת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחמישה ומפחדת ללכת

הוספת תגובה

• תגובה לבת שנה וחמישה

דבי גרוס דולב
    09/06/2010

הי
    קושי ועיכוב בהליכה עצמאית נובעים פעמים רבות מבעיה בשיווי המשקל של הילד. הליכה על הברכיים היא פתרון שילדים מוצאים כדי להתגבר על הקושי. חשוב לתת את הדעת על זה מפני שהליכה על הברכיים עלולה להתקבע ולהוות פתרון ארוך טווח.
    אחת הדרכים לתרגול היא מתן חוויות רבות של תנועה במרחב כדי לפתח את נושא שיווי המשקל. להרבות בהנפות, גלגולים עדינים, שינוי מיקום הראש במרחב ותנועה בישיבה על כדור פזיו.
    אפשר גם ללכת למשטחים שלא נעים ללכת בהם על הברכיים כגון דשא, חול ועוד ולעודד הליכה שם.
    אם לא תראי שיפור בתקופה הקרובה, חזרי אלי.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11.5 חודשים, נושכת
    טל
    09/06/2010

שלום, ביתי בת 11.5 חודשים, מתוקה, חברותית מאוד, מבינה הכל, בקיצור, טפו, טפו, הכל תקין.
    בחודש האחרון לערך, היא התחילה לנשוך. היא עושה את זה בעיקר כשיש אנשים נוספים בבית (חברים, סבא סבתא). זה נראה שהיא עושה את זה לצורך משיכת תשומת לב. אני מגיבה בנחרצות: אומרת לא תקיף ואף מרחיקה אותה ממני. זה רק מדרבן אותה יותר: היא מחייכת אליי חיוך ממזרי וממשיכה...
    מה ניתן לעשות? האם להמשיך עם הלא? האם לנסות להסית את תשומת ליבה מהעניין? האם להתעלם? האם זה נורמלי?
    אציין שבמשפחתון שלה אין תלונות על זה שהיא נושכת. כמו כן אציין שיוצאות לה שיניים (יש לה כבר 4) והיא די סובלת מזה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11.5 חודשים, נושכת

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    09/06/2010

הי טל
    שאלה זו שייכת לתחום ההתנהגותי, בו אנו לא מטפלות. נסי להפנות לפורום התנהגותי או פסיכולוגית ילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבעה חודשים
    דנה
    08/06/2010

שלום...
    בני בן שנה וארבעה חודשים, תינוק מקסים וחייכן,הוא עומד והולך סביב רהיטים על קצות האצבעות,
    כל מי שרואה אותו מאוד מתפעל מהמסוגלות שלו ללכת על קצות האצבעות, אני חייבת להסביר שזה לא בדיוק קצות האצבעות,( בבלט יש פוינט ופלקס, הוא הולך על פוינט כמו רקדן בלט)
    מה אני אמורה לעשות, אני ממש אובדת עצות,
    בגן העלו אותו כיתה למרות שהוא עדיין לא הולך, הוא נימצא בכיתה שכל הילדים הולכים

אשמח לתגובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דנה
    08/06/2010

אני חייבת לציין שהיום הייתי עם הילד בהתפתחות הילד אצל פיזותראפסטית, והיא אמרה לי לקנות לו נעליים, הם יעזרו לו לא לעמוד על קצות האצבעות, היא אמרה לי שיש נעליים מיוחדות של צעד ראשון של אלפנטן, שהם מציונות, והיא מאמינה שזה יעזור לו ללכת, היא טוענת שיש לו שיווי משקל
    אני ממש לא יודעת מה לעשות????
    אשמח אם תגיבו לשאלותיי??????.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    09/06/2010

הי דנה,
    לרוב אינני ממליצה על נעילת נעליים לפני שהתינוק לומד ללכת בכוחות עצמו. במקרה שלכם כיוון שהשימוש בכף הרגל מאוד משובש הרי שנעילת נעל יכולה לעזור בהבאת כף הרגל למקום. יחד עם זאת חשוב להבין שזהו רק תיקון קוסמטי ולא טיפול שמתייחס לשורש הבעיה. לרוב בהליכה על קצוות האצבעות, יש קיצור של השרירים האחוריים, דבר היוצר זקיפות יתר ולפעמים גם מצב בו לתינוק למעשה נוח יותר כשכף הרגל משוכה לאחור ולכן מתפתחת הליכה על קצוות האצתבעות. אצלכם המצב אפילו קיצוני יותר והוא ממש הולך ב"פויינט". חשוב מאוד לערוך אבחון ולשלב תרגילים לטיפול בשורש הבעיה ולא רק לשים נעליים ולחכות שזה יעבור.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרצופי רוגז בן 7 חודשים
    גליה
    08/06/2010

בני בן 7 חודשים, יחסית מתפתח יפה. הוא מתהפך בטן-גב-בטן, זוחל בכל הבית ומתקשר עם הסביבה, מחייך המון, צוחק ומתוק. הוא יודע איפה האור ונראה כי מבין מה שמדברים איתו. לאחרונה הוא החל לעשות פרצופים מרוגזים בהם הוא מותח את צווארו ומעקל את זוויות הפה לצדדים (-) קופץ אגרופים וממש משתמש בכל השרירים העליונים (צוואר, חזה, פנים ) כאילו שמאוד מתאמץ לעשות להגיד משהו ולא מצליח.

הפרצופים נעשים בתדירות גבוהה והאמת שאני דווקא צחקתי מזה אבל את בעלי זה קצת מדאיג... (הוא תוהה האם אלו התקפי זעם...) האם זוהי דרכו להביע תסכול או שמא אני צריכה לדאוג....

לקביעת תור
    סגירה
    פרצופי רוגז בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובהלגליה

דבי גרוס דולב
    08/06/2010

הי גליה
    מה שאת מתארת איננו מדאיג או יוצא דופן. אמנם לא מדובר בהתקפי זעם אבל כן בתגובה לסביבה ולמתרחש וזה נורמלי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה