פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה הפסיק כמעט להגיב לשמו
    ערן
    18/05/2010

הי
    בני בן שנה עושה הכל לפי הספר מלבד מספר דברים (לא מצביע, לא מסתכל על תמונה נכונה כשאומרים)
    אני זוכר בוודאות שכבר מגיל 7 חדשים הוא מגיב לשמו וכן גם הגננת מעידה שזה כך
    אבל שמתי לב שזה מאד סלקטיבי, והוא לאחרונה פשוט הפסיק להגיב לשמו, לפעמים אני חושב שהוא מגיב אבל לא יודע אם הוא סתם מסתכל עלי במקרה

יש לו קשר עין והוא כל הזמן מחייך ומחבק ומנשק אותנו וילדים אחרים כך שאני פחות היסטרי

אבל בעקבות מאמר בynet שטוען שילדם שלא מגיבים לשמם הם בעלי סיכוי גבוה לאוטיזם אני בלחץ

הוא ממלמל, אבל אין לו מילים משלו לדברים חוץ מאוכל (יאם יאם)

נראה שהוא מבין הרבה אבל מתעלם, אני מתוסכל מאד,

עוד משהו מדהים הוא שאם במקום לקרוא בשמו אני שורק, הוא מייד מסתכל! כך שזו לא בעיית שמיעה

הוא לא בוכה כשזרים מגיעים למרות שהוא אמור להיות בשלב של חרדת פרידה
    אבל הוא קשור לאמא ולפעמים רוצה רק אותה

הגננת אומרת שאני סתם היסטרי אבל אני מפחד שיש לו איזו בעיה התפתחותית

האם יש סיבה למה הוא הפסיק להגיב לשמו? אולי בגלל שחזרנו עליו יותר מידי והוא נהיה מונוטוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי ערן,
    כל הדברים שציינת לגבי בנך יכולים כולם ביחד וכל אחד לחוד להופיע אצל תינוק רגיל באופן נורמלי. יחד עם זאת על מנת לחוות דיעה לגבי מצב ההתפתחות יש לקבל תמונה כוללת של התנהגותו ויכולתיו וזה צריך להעשות על ידי רופא הילדים. על מנת להשקיט את לבך אני ממליצה להעלות את חששותיך בפני הרופא המטפל על מנת לחדד את הסתכלותו על התינוק.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה רצופה תינוק בן 3 חודשים
    דנה 5
    18/05/2010

שלום
    יש לי תינוק בן 3 חודשים, כבר מגיל 3 שבועות יש לו סדר יום מאוד עקבי מבחינת טקס השינה.
    בשעה 20:00 מקלחת ולאחר מכן אוכל והולך לישון. היה אוכל 150 CC ויישן עד 02:00 לפנות בוקר אוכל שוב נרדם ואז מתעורראחרי 3 שעות, והחל מהשעה 05:00 בבוקר מתעורר כל חצי שעה- אבל בלי שום סיבה כי לא היה רוצה לאכול אלא סתם מתעורר וצריך פשוט לתת לו מוצץ או לשנות לו תנוחה וחוזר לישון.ניסיתי להגדיל את המנה ל 180 כדי לבדוק אם יישן יותר...ולא היה שום הבדל התעורר בדיוק אותו דבר.
    לפני יומיים התחלתי להוסיף לו רק לארוחה של הלילה על 180CC כפית של קרונפלור- וכרגיל אוכל ב 20:00 ולישון- ההתנהגות שלו אכן השתנתה הוא את הארוחה הבאה אוכל רק ב 7 בבוקר כי הוא שבע.אבל הבעיה היא שהוא עדיין ממשיך להתעורר מעל 6 פעמים בלילה סתם....רק כדי לשנות תנוחה או מוצץ וחזור לישון..אין לו שיינה רצופה.

שאלתי היא..מה ניתן לעשות או לשנות כדי שיתחיל לישון שינה רצופה ויפסיק עם ההתעוררויות האלו?

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    20/05/2010

אני ממליצה לפנות [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255' id='link']לפורום שינה אצל תינוקות[/a]

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בשינה
    סמי
    18/05/2010

שלום רב
    בני בן 4 חודשים. עד גיל 3 חודשים היה נרדם עצמאית. מגיל זה מתקשה להרדם שלא על הידיים. לאחרונה מתקשה להרדם גם על הידיים ויש לי תחושה שיירדם יותר טוב במיטה לבדו, אך אינו מוכן לשכב במיטה ולא בידיים ומתחיל לבכות..אני מרימה- הוא בוכה וקשה להרגיע אותו ואז בשלב מסויים של הפוגה קלה אני שמה במיטה עם מוצץ- הוא בוכה עוד רגע ומיד נרדם..מה ניתן לעשות? אני אדגיש כי אני מניחה קודם במיטה ומחכה ולא מרימה מיד כשמביע מחאה..
    הקושי הזה קיים גם לאורך היום..
    חוץ מזה החל להתעורר באמצע הלילה בשעות לא קבועות- רוצה לאכול ואז מתקשה להרדם חזרה..נראה ערני..אני מניחה אותו במיטה והולכת לחדר ומקשיבה באינטרקום- בד"כ נרדם תוך כמה דקות- למה לא קורה ביום?
    מה ניתן לעשות? נראה דיי ברור שמתקשה להיפרד מכל מה שקורה סביב..

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בשינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי סימונה,
    אני ממליצה לפנות [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255' id='link']לפורום שינה אצל תינוקות וילדים[/a].

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה והליכה
    אמאלה
    18/05/2010

שלום,

בני בן 11.5 חודשים, התחיל ללכת בהישענות על רהיטים לפני כשבוע, לא הרבה אבל מתחיל. במקביל לפעמים עומד כמה שניות ללא תמיכה כלל.
    הוא יכול להישען על חפצים רק עם החזה ולמחוא כפיים או לשחק, וכשעומד הוא עושה רוטציה עם הגב ומחזיק רק ביד אחת

רציתי לדעת האם נמצא בעיכוב? האם עמידה ללא תמיכה כלל אמורה להתרחש לפני הליכה או במקביל אליה? והאם יש מה לעשות כדי לעודד יותר הליכה סביב חפצים ובכלל?

(אני יודעת שהליכונים לא מומלצים כלל ואין בכוונתי לקנות אותם, בכלל עוד לא ראיתי אותו הולך קדימה אלא רק הצידה סביב השולחן בסלון)..

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה והליכה

הוספת תגובה

• תגובה ללילי

דבי גרוס דולב
    18/05/2010

הי לילי
    בנך לא נמצא בעיכוב כלל.השלבים שציינת יכולים לקרות במקביל ובאופן כללי אנו נרצה לראות הליכה עד גיל שנה וחצי.אין מקום להאיץ תהליכים עדינים אלה ואין מקום לדאגה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    דליה
    17/05/2010

יש לי אחיין בגיל 6 ח , לאחרונה אני רואה שמושיבים אותו על הספה ,זה ניראה לי צורם כי הוא עדיין לא מתהפך,לא זוחל,וכבר יושב.האם זה מצב נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לקטי

דבי גרוס דולב
    18/05/2010

הי קטי
    את צודקת, מאוד לא מומלץ להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו. מה עוד שמדובר בתינוק שגם כך נמצא בעיכוב קטן שכן אינו מתהפךעדיין. הדבר עלול להפריע לשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות וכמו כן גופו של התינוק אינו מוכן לזה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי תשומת לב-גיל חודשיים וחצי
    קרן
    17/05/2010

הי,
    שמנו לב בשבועיים האחרוניים שהחמודי למד לצרוח הרבה יותר חזק ושהוא יודע להשתמש ביכולת הזאת.
    השאלה , ברגע שהוא צורח ממש חזק בגלל שינה או בגלל שלא יכלנו להביא לו באותה שניה את האוכל , מה עושים?
    האם ממהרים למלא את המשימה כשהבכי החזק הוא בעצם זרז?
    או שבעצם הזירוז אנחנו הופכים אותו למפונק יותר?

ועוד שאלה , איך משתנה התשובה כפונק' של גיל התינוק? (שנדע איך להגיב גם בהמשך)...

תודה!

הוספת תגובה

• יש תשובה?

קרן
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי קרן,
    כמובן שבגיל זה (ועוד והרבה זמן) אנו דואגים לכל צרכיו של התינוק. יחד עם זאת, כפי שציינת, אנו גם לא רוצים להפוך אותו למפונק. אין פה כללי אצבע עד איזה גיל ובאיזו מהירות לדאוג לצרכיו, כאן צריכה להכנס האינטואיציה שלך כאמא. כבר בגיל זה את לא צריכה לעשות דברים בריצה על מנת להגיע אליו כמה שיותר מהר אלא לעשותם בזמן סביר ותוך כדי לדבר אל התינוק. למשל לומר לו "אמא שוטפת ידיים ותכף תגיע אליך", "תכף האוכל מוכן" וכדומה. עצם שמיעת קולך יכולה להרגיע וללמדו שלפעמים מחכים קצת ואמא תכף תבוא.
    תמיד תנסי להזכיר לעצמך שאצל ילד ראשון אנו מפנים את כל הזמן עבורו אך כשיש עוד ילדים בבית אז גם תינוק לומד מהר מאוד שצריך לפעמים לחכות. ילד שני ושלישי לומדים הרבה יותר מהר להרגיע את עצמם ולהעסיק את עצמם פשוט כי אין ברירה ולכן גם בילד ראשון אפשר להוריד מעט (וזה מאוד קשה לעשות) מהזמינות הבלתי פוסקת שלנו אליו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים אצל 4 חודשים וחצי
    לילך
    17/05/2010

שלום לכולם, בתי בת ארבעה וחצי חודשים, מזה כמה ימים משלשלת 3-4 פעמים ביום. הרופאה בדקה ומצאה פעילות מעיים מוגברת ואמרה שזה יעבור תוך כמה ימים. אין דלקת בגרון או באזניים אבל נזלת ושיעול יש, גם חום אין. עליי לציין שחלו מספר שינויים כגון, מתן טעימות של ירקות מבושלים, מתן ברזל ומזה שבועיים נמצאת במעון. היא ישנה טוב בלילה, אוכלת טוב, עושה פיפי וקקי מוצק פעם ביום ומצב רוחה טוב כתמיד, מחייכת , צוחקת ולא בוכה באופן פתאומי.ניראה כאילו השלשולים לא מציקים לא בכלל.האם עליי לדאוג או לחכות שיעבור? האם עליי לעבור למזון ללא לקטוז? האם השלשולים נובעים מעצם השינויים שחלו לאחרונה?הפסקתי עם הטעיות והברזל למס' ימים.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים אצל 4 חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי לילך,
    כמובן שבנואים אלו יש להתיעץ עם רופא ילדים ואנו בפורום איננו מתמחות בתחום זה. באופן כללי מה שתארת נשמע כמשהו רגיל שעוברים תינוקות רבים ועליך לפעול לפי עצת הרופא המטפל. במקרה של תופעה מתמשכת לעיתים ממליצים לעבור לתחליף ללא לקטוז אך אין צורך בכל שילשול לעשות כך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה והפרעות תקשורת
    אמא לבן שנה
    17/05/2010

שלום, התינוק שלי כמעט בן שנה. מבחינה מוטורית עדיין לא מתיישב ויושב ולא זוחל על 6. מבחינה תקשורתית אנחנו מודאגים לאחרונה. הוא ממלמל, אבל לא אומר עדיין אף מילה (אמא, אבא, בקבוק). הוא מצביע עם האצבע המורה רק לעבר השאלה "איפה אור". מצד שני לא מצביע כשנשאל איפה אמא/ אבא או איפה אף /פה. לא מצליח ללמוד חיקויים כגון מחיאות כפיים למרות שמלמדים אותו כבר כמה חודשים. בנוסף אנחנו מוטרדים מכך שכשאנחנו יוצאים מהבית הוא נותר אדיש ולא מתייחס (אבל חשוב לציין שנשאר עם דמות סבתא מוכרת בבית). בנוסף, הוא נוהג להתנדנד הרבה (בתנועה שהתלהבנו ממנה ונראתה לנו כמו ריקוד) ואוהב לצפות לבדו דרך החלון. הוא תינוק שנהנה להיות לבד, לטפס על רהיטים ברחבי הבית בעצמו ופחות מעדיף אינטראקציה שדורשת משחק וקשר עין. הוא אינו מחפש את קרבתי כאמא, ורק לעיתים רחוקות מתרפק עליי פיזית (כשהוא מתוסכל מאוד). בבדיקה נוירולוגית נאמר לנו שקשר העין שהוא יוצר איתנו קיים, אך לא עקבי. כמו-כן, נמצא שהיקף הראש שלו תקין והומלץ על מעקב בעוד כמה חודשים. אני יודעת שחשיבות אבחון וטיפול בהפרעות תקשורת קריטית מוקדם ככל האפשר. בסך הכל הוא תינוק מקסים, שמח, עירני וסקרן וקשה לנו להתרשם כרגע האם מדובר בהפרעות תקשורת או שהתפתחותו תקינה. האם ניתן לאבחן בוודאות בגיל שנה? האם יש סימנים מובהקים? מהן ציפיות סבירות בגיל זה מבחינת אבני דרך התפתחותיות? אשמח להכוונה למי כדאי לפנות. תודה מראש.

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    17/05/2010

הי אמא מודאגת
    בנושא הקוגניטיבי לא אוכל לייעץ אבל מנסיוני, כן יש מקום בגיל זה ליותר מחוות, התייחסות להיעדרות שלך מהבית ותקשורתיות, המשיכו להיות במעקב.
    בנושא ההתפתחותי המוטורי בנך נמצא בעיכוב. בגיל זה נרצה לראות זחילה חופשית על 6,התיישבות ועמידה. עיכובים בתחומים אלה דורשים אבחון ותרגול יומיומי כדי להדביק את הפער ובכדי למנוע קשיים עתידיים. אני ממליצה בחום לפנות למדריכה ולקבל אבחון ורשימת תרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

אמאלה
    18/05/2010

שלום,
    עקרונית במחקר האבחון הכי מוקדם להפרעות תקשורת הוא בגיל שנה וחצי, אבל אפשר ללכת להסתכלות אם זה ירגיע.

ד"ר דיצה צחור היא אחת המומחיות לדבר, אישה מדהימה עם ידע עצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ד"ר דיצה צחור מקבלת באופן פרטי

אמא לבן שנה
    18/05/2010

האם מקבלת באופן פרטי או רק דרך אסף הרופא? האם ידוע לך על מס' מפגשים ועלויות?
    תודה מראש וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון במכון להתפתחות הילד

סמי
    18/05/2010

הייתי ממליצה לך לקבל הפנייה ל"מכון להתפתחות הילד" ולעבור שם אבחוני רופא התפתחותי, קלינאית תקשורת, פסיכולוגית התפתחותית ועוד. באיזו קופת חולים את?
    חוץ מזה אם את מהמרכז ויש רשימת המתנה ארוכה במכון להתפתחות הילד אז באופן פרטי יש את מיכל שטיימן ואת רותם חלילי שהן קלינאיות מעולות ומתמחות בקשיים בתקשורת ובגילאים הצעירים מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיצה צחור

אמאלה
    18/05/2010

שלום,

חשוב מאוד ללכת לאנשי מקצוע שיודעים לאבחן. קלינאיות תקשורת לא יידעו לתת דיאגנוזה של הפרעות תקשורת כי הן אינן רופאות. הן יידעו כמובן להגיד אם יש משהו בסדר או לא אבל על מנת לאחבן ולתת שם זה לא בתחום התמחותן.

החיסרון של המכון להתפתחות הילד הוא שהכלים שהם משתמשים בהם לאבחון לא מעודכנים כל כך. לא אומרת שהם לא מקצועיים, אבל יש כיום כלי אבחון מעודכנים יותר.

דיצה צחור לוקחת פרטי, וזה יקר. מדובר במספר מפגשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למי לפנות בתחום חשד להפרעות תקשו

אמא לבן שנה
    25/05/2010

אז לאן לפנות? המכון להתפתחות הילד זו סחבת מטורפת ופקעה סבלנותי? ללכת לקלינאית לרופא התפתחותי אחר? אני קצת מבולבלת. הרי רופאה כבר ראתה אותו ואמרה שאין ממצא חד משמעי למרות הבעיות ולהמתין 4 חודשים. האם מישהי היתה במצב דומה ויכולה להמליץ על מטפל טוב וסימפטי בתחום הפרעות התקשורת לגיל שנה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא לבן שנה

אורנה עטאר
    26/05/2010

הי,
    קודם כל, טוב מאוד שאת כל כך מודעת להתפתחות של בנך, שמה לב לפרטים וערנית לתחושות הבטן.
    ממה שכתבת נראה כי קיים עיכוב במישור המוטורי והתקשורתי.
    על פי תפיסת צעד ראשון ומניסיון רב שיש לנו, ככל שמתחילים תהליך טיפולי מוקדם יותר, ניתן להוביל לשיפור משמעותי יותר.
    כיום יודעים כי קיימים סממנים מקדימים לבעיות תקשורת, ורצוי להיכנס לתהליך טיפולי מוקדם.
    לדעתי ומניסיון העבר, אין טעם לחכות למעקב עוד 4 חודשים. גם אם יחול שיפור מסוים, המאפיינים המשמעותיים שציינת מצריכים תרגול ממוקד.
    כמו כן כדי להוביל לשינוי אין צורך ב"אבחנה גורפת". הסממנים המקדימים קיימים ואותם אנחנו רוצים לשפר. ממה שאת מתארת, כל יום ללא הנחייה ושינוי ההרגלים שרכש עד היום, הם בגדר "בזבוז זמן יקר".
    אני מזמינה אותך לפנות לאבחון של מדריכה בצעד ראשון, שיש לה ניסיון רב עם קשיים והתלבטויות כשלכם,
    אחרי אבחון התמונה תהיה הרבה יותר ברורה, וגם אתם תבינו איך ומה כדאי לעשות...
    כל מה שנגיד ונשער, ללא הכרות עם בנך יהיה בגדר המלצה כללית בלבד, ולא ייתן לכם כלים להמשך.
    בהצלחה רבה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אתם לא קשורים לתחום

אמאלה
    29/05/2010

ילד עם הפרעות תקשורת זקוק להתערבות מקיפה ואני חושבת שהתערבות מוטורית היא קצהו של קצהו של קרחון ואני מאוד לא מסכימה עם מה שנכתב! על כל הכבוד לניסיון של מדריכת צעד ראשון ויש הרבה הרבה כבוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השנת יתר
    יעל
    17/05/2010

שלום רב,
    ביתי בת 4 חודשים, נולדה במשקל 3604 גר' בשבוע 41. ינקה עד גיל חודש בתוספת קטנה של תמ"ל ומגיל חודשיים אוכלת רק סימילאק. בחודשיים הראשונים סבלה מאד מגזים והייתה מאד לא רגועה, נראה שאכלה הרבה על מנת להרגע... אנחנו כבר חודשיים מאכילים אותה 6 ארוחות של 150 מ"ל סימילאק. מזה כשלושה שבועות היא ישנה לילה מלא, הולכת לישון בסביבות 20-21 ומתעוררת בין 5:00 ל - 6:30. בפעמיים האחרונות שהיינו בטיפת חלב להישקל נאמר לי שהיא מעל אחוזון 97 במשקל. במדידה האחרונה לפני שבוע שקלה 7700. חשוב לציין שהיא באחוזון גבוה מאד גם בגובה. היינו אצל רופא ילדים ואצל פיזיותרפיסט ונאמר לנו שאין בעיה איתה ופשוט צריך להשכיב אותה הרבה על הבטן כדי שתהיה פעילה. הבעיה היא שהיא ממשיכה לעלות במשקל (קצב קבוע של 1 ק"ג לחודש) למרות כל מה שאנחנו עושים ונראה שזה מגביל אותה בתנועה. בימים האחרונים ממש קשה לגרום לה להיות על הבטן יותר מ 15 דקות בכל פעם (מנסים משהו כמו 5-6 פעמים ביום).
    שאלתי היא האם יש עוד משהו שאפשר לעשות? ניסיתי לתת לה סימילאק יותר מדולל והיא נהיית רעבה מוקדם יותר. אנחנו אמורים להתחיל טעימות ואני חוששת מעליה נוספת במשקל. האם כדאי לבדוק גם שאלות בתחום ההורמונלי?

לקביעת תור
    סגירה
    השנת יתר

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    17/05/2010

הי יעל
    מכיוון שפורום זה אינו רפואי ותזונתי לא אוכל לענות לך בנושאים אלה.
    בעניין ההתפתחות המוטורית והשכיבה על הבטן אוכל להגיד שמשקל גבוה והמצאות באחוזון עליון אינם אמורים להוות מכשול בהתפתחות המוטורית ובשכיבה על הבטן.מה שכן, כשקיים קושי אחר במערכת, המשקל הגבוה יחסית אינו עוזר ואף יכול להפריע אבל כשהכל תקין אין הדבר מהווה גורם מעכב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות ערות
    דנה
    17/05/2010

בהמשך לשאלה קודמת (תאומות בנות 3 חודשים, נולדו בשבוע 35...) - כמה שעות ביום אמורות התאומות שלי להיות ערות?
    הן ישנות במרבית שעות היום...

לקביעת תור
    סגירה
    שעות ערות

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    17/05/2010

הי דנה
    שעות העירות הן עניין אינדיבידואלי ומשתנה מתינוק לתינוק. מגיל 3-4 חודשים נרצה לראות ששעות העירות הולכות וגדלות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לתינוק למלמל?
    דנה
    17/05/2010

התאומות שלי בנות 3 חודשים (בעצם חודשיים, כי נולדו בשבוע 35).
    הן מחייכות, אבל עדיין לא ממלמלות ולא תוספות חפצים.

איך אפשר לעודד מלמול?
    איך אפשר לעודד תפיסת חפצים?

האם ההתפתחות שלהן נשמעת איטית במיוחד...?

לקביעת תור
    סגירה
    איך גורמים לתינוק למלמל?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    17/05/2010

הי דנה
    אין צורך לעודד מלמול בגיל כה צעיר.צריך רק להמשיך ולדבר לתינוקות והדבר יגיע.תפיסת חפצים רק מתחילה סביב הגיל הזה. שימי אותן תחת אוניברסיטה, הושיטי חפצים לידיהן וגם זה בוודאי יגיע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת תינוק - דחוף
    סיוון
    17/05/2010

שלום לכולכן,
    אני ממש נואשת ומחפשת תשובה לבני בן החמישה חודשים.
    הוא ילד מקסים, חייכן, מתפתח יפה מאוד אבל פשוט לא ישן!!

עד גיל חודשיים לקח לי להבין שיישן ביום רק בעגלה אחרי שהיה נרדם על הידיים , הייתי שמה אותו במיטה והיה מתעורר אחרי כמה דקותץ ואז ניסיתי להרדים אוות בעגלה ור קככה ישן ביום.
    אז כיום בן חמישה וחיצ חודשים נרדם רק בנדוד בעגלה, לא נרדם לבד ובליליה נרדם על הידדים אחרי הבקבוק ואני מעבירה אותו למיטה.
    לפעמיים ישן עד 2 או שלוש לפנות בוקר וקם לאכול, ולעמיים מתעורר כל שעתיים (לא לאוכל)
    גם לא נראה לי שמשהו מפריע לו כי לא קם בוכה.
    בקיצור אני לא יודעת איך לפתור את העניין אבל לא יוכל לישון בעגלה לאורך זמן

מקווה לתשובה ועזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שנת תינוק - דחוף

הוספת תגובה

• יש פורום שינה

אמאלה
    17/05/2010

מצוין של BEOK

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לינק לפורום השינה? תודה!

אמא בוגרת
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינק לפורום שנת תינוקות וילדים

שירי קאשי
    20/05/2010

http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיה??
    אמא בוגרת
    17/05/2010

שלום,

בתנו בת 11.5 חודשים, ילדה בריאה ושמחה. היא עדיין ישנה עם בייבי סנס, בעיקר כי אנחנו מה שקרוי "הורים היסטריים". אתמול בערב השכבנו את בתנו לישון, וכעבור בערך חצי שעה מכשיר הבייבי סנס פעל. לאחר מכן כשהשכבנו אותה שוב, והלכנו כבר לישון, המכשיר פעל שוב. אחרי שהחזרנו אותה למיטה, המכשיר לא פעל יותר (הזזנו טיפה את הפלטה).

בשתי הפעמים הצפצוף לא העיר את הילדה, היא המשיכה לישון. בכל פעם הרמנו אותה, ובדקנו שהכל בסדר.

מיותר לציין שרמת החרדה מרקיעה שחקים עכשיו. השאלה - מה יכול היה להפעיל את המכשיר? והאם זה תקין שהצפצופים לא העירו אותה משנתה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיה??

הוספת תגובה

• תגובה לאמא לנויה - בייבי סנס

לילך
    17/05/2010

לאמא לנויה שלום. בתי בת 4 וחצי חודשים וגם אני נתקלתי בבעיה הזו. כל פעם שחיברנו את הבייבי סנס (2 פלטות) הוא ציפצף אחרי כמה דקות וגם באמצע הלילה. ניסינו להשתמש רק בפלטה אחת והמכשיר לא מצפצף כבר חודש! נאמר לי שאין בעיה להשתמש בפלטה אחת. היא מסתובבת בלילה ולפעמים אנו מוצאים אותה הפוכה (הראש איפה שהרגליים) ועדיין הבייבי סנס לא מצפצף. אצל אחי הבייבי סנס גם ציפצף שכבתו הייתה בת חצי שנה והוא החליט לא להשתמש בזה יותר. אני התקשרתי ליבואן ולמעבדה ונאמר לי שתיקון עולה 70 ש"ח ומקבלים אחריות לשנה, כמו כן הבנתי שזה קורה בהרבה מכשירים. לדעתי המכיר הזה לא מועיל בכלל אבל בעלי מתעקש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה תינוקת בת 8 חודשים
    שרון
    16/05/2010

שלום רב ,
    התינוקת שלי בת 8 חודשים מגיל 4 חודשים ישנה במיטה שלה בחדר לבד
    מלפני שבוע וחצי התחילה לעמוד במיטה ומאז לא מוכנה להירדם במיטה כל הזמן רוצה לעמוד
    ניסינו להשאיר אותה לבד ,להשכיב שוב ,לתת כרית ,שמיכה ....דברים שאיתם היא נרדמת תוך שניה בדרך כלל שום דבר לא עוזר היא ממשיכה לעמוד ולהחזיק את המיטה אנחנו נשארים בחדר או משאירים אותה לבד אך שום דבר לא עוזר וזה נמשך שעות עד שהיא מתישבת לידנו על הספה בסלון שמה ראש על כרית ונרדמת תוך שניה .
    האם זה קשור להתנהגות מסוימת או להתלהבות של לעמוד במיטה ..
    מה עושים ??????

אנא עזרו ליייי

בתודה מראש
    שרון

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה !!!!!

שרון
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פורומים העוסקים בשינה

אמאלה
    18/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי שרון,
    כמובן שגם יכולת העמידה מוסיפה לבעיה והיא מנצלת אותה על מנת להבהיר לכם ביתר נחרצות את מה שהיא רוצה, אבל זה בהחלט קשור בהרגלים שאותם אפשר לשנות. כיוון שזו שאלה שממוקדת בשינה אני ממליצה לך לקבל תשובה [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=255' id='link']בפורום שינה של תינוקות וילדים[/a].
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה-בן שמונה חודשים
    שלי
    16/05/2010

שלום,
    קראתי בפורום שאין להושיב תינוק עד שהוא מתישב לבדו. רציתי לדעת איך תינוק אמור להתיישב לבדו, מעמידת 6, או כשהוא נשען על הצד? בני זוחל על 6, נעמד לבד בכל הזדמנות אבל עדיין לא יושב לבדו ואני אפילו לא מנסה להושיב אותו כדי שלא יהיה לחץ מיותר על עמוד השדרה.מאיזו תנוחה הוא אמור לעבור למצב ישיבה? האם אני יכולה לעזור לו להגיע למצב ישיבה בגיל כזה או שלתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה-בן שמונה חודשים

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    17/05/2010

הי שגית,
    ישיבה נכונה יכולה להתפתח בשתי דרכים. הראשונה היא מעמידת שש על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה עד לחצי ישיבה ואז הזדקפות של הגב לישיבה מלאה. את יכולה מעמידת שש להראות לו את הכיוון על ידי הנעת הטוסיק עד היכן שהוא מאפשר בקלות (לא להביאו ממש עד ישיבה אלא רק להראות כיוון על מנת שיתחיל לתרגל לבד). ישיבה נכונה נוספת היא דרך שכיבה על הצד, התרוממות על ידי שימוש בידיים עד לזקיפה מלאה.
    באופן כללי ניתן להניע אותו הרבה במרחב על מנת לחזק את מערכת שיווי המשקל הנחוצה לישיבה. אפשר להושיבו על כדור פיזיו (כשעומדים מאחוריו שלא יפול) ולהניע לכל הכיוונים באיטיות. בשכיבה על הצד או בעמידת שש אפשר להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת ולהרים למעלה במסלול שיוביל אותו להזדקף נכון.
    מעבר לכך נחוצה אבחנה מדוייקת יותר על מנת להתאים תרגילים יותר ספציפיים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה