פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירות מרוסקים
    אורית
    23/06/2010

שלום,האם ניתן לרסק פירות בבית ולאוכלם אחרי שעה וחצי? מה קורה לויטמינים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירות מרוסקים

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום תזונת תינוקות

אורנה עטאר
    23/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי בת שנה אובחנה בגמישות יתר
    כרמית
    22/06/2010

שלום הילדה שלי בת שנה אובחנה בגיל 10 חודשים ויש לה טונוס שרירים נמוך גמישות יתר
    היא יושבת אבל לא מתיישבת זאת אומרת יושבת זקוף שאני מושיבה אותה
    לא נעמדת לבד אבל עומדת בעזרתי זוחלת על גחון ולא על 6
    היא בחוג פיזיותרפיה ויש שיפור במקצת כמו ההסבר שנתתי בהתחלה שהיא יושבת יציב ועומדת בעזרתי
    בפיזיותרפיה שאלתי אם לקחת אותה לניורולוג והיא אמרה לי שאין צורך כי היא חברותית ומדברת מתקשרת והבעיה נובעת מהטונוס והגמישות והזמן יעשה את שלו...
    רציתי לדעת מה עוד אפשר לעשות למי לפנות לייעוץ מעמיק תודה וסליחה על אורך המכתב

תודה כרמית.....

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי כרמית
    יש עוד הרבה מה לעשות..
    הצעתי היא לשלב עם הפיוזיותרפיה גם סוג נוסף של טיפול כגון זה בו אנו עוסקות. ליווי התפתחותי לתינוקות נותן מענה נהדר, יעל וידידותי לסוג זה של בעיות.
    לפי הסתכלות זו חשוב חשוב מאוד לא להושיב את התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו ולא להעמיד. הושבת לטרם עת עלולה לגרום לדילוג על זחילה ואובדן המוטביציה לכך.יש בהתישבות העצמאית למידה מאוד גדולה שחשוב שהתינוק ילמד.
    הזחילה על 6 היא שלב קריטי בהתפתחות המוטורית של התינוק וחשוב לעשות ככל הניתן על מנת שהתינוק לא ידלג עליה.
    דרך העבודה שלי היא תחילה לעבוד על חיזוק לפני הכל ורק לאחר מכן לעודד זחילה טובה ומכאן התישבות.
    אשמח לתת לך פרטים נוספים גם בטלפון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה....

כרמית
    23/06/2010

זאת אומרת לווי התפתחותי זה לפנות לרופאה התפתחותית שנמצאת במכון התפתחות הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כרמית

דבי גרוס דולב
    24/06/2010

הי כרמית
    מדובר בשני גופים שונים. יש רופאי התפתחות ופזיותרפיסטים שעובדים עם קופות החולים ועםהמכוןלהתפתחותהילד וישנן מדריכות להתפתחות תינוקות שעובדות אופן פרטי, כמונו. מדובר בשתי גישות שונות ובשני גופים שונים.
    בברכה
    דבי גורס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה איזור אתם עובדים?

כרמית
    24/06/2010

באיזה איזור את עובדת כי אנחנו מהקריות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל הארץ

דבי גרוס דולב
    24/06/2010

אני מגיעה לבית התינוק בכל הארץ אבל ככל שזה רחוק יותר מאזור המרכז, כך גם המחיר גבוה יותר..
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מרובה אצל האבא
    קרן
    22/06/2010

שלום רב,
    בעלי מאוד מוטרד מכך שבידיים שלו הילד ( בן 4 חודשים) מרשה לעצמו לצרוח במינונים גבוהים בהרבה משלי. זה קורה בעיקר כשמנסים להרדים אותו אבל לא תמיד. באופן כללי לא הייתי מגדירה אותו כתינוק שבוכה הרבה.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מרובה אצל האבא

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי קרן
    זה מדהים שתינוקות בגיל זה כבר יודעים מה הם רוצים ואת מי הם רוצים..
    למרות הקושי הרגשי של האבא מדובר בתופעה די מוכרת. חשוב שהאב ימשיך ויקח את התינוק לידיו,ינסה להרדימו ולבלות איתו זמן איכות גם לבד. יחד עם זאת חשוב גם להתחשב ברגשותיו של התינוק ולקחת חזרה לידיים כשהוא בוכה וחש קושי. ומה שהכי חשוב הוא לדעת לשלב בין הצורך והחשיבות של ההתרגלות גם לאבא לבין הצרכים הרגשיים של התינוק, לאט לאט, תוך למידת הצרכים שלו ושלכם. התנהגויות אלה חולפות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה שלא מתיישבת
    דגנית
    22/06/2010

שלום ,

שמי דגנית ואני אמא לרוני בת השנה וליאל בת החמש, רוני זוחלת זחילת גחון ,בזחילה עצמה היא מפעילה את שתי הידיים ואת רגל ימין ללא רגל שמאל , בעבר הייתה עולה לעמידת שש ומתנועעת קדימה אחורה אך הפסיקה , עשינו טעות והושבנו אותה לפני שהתיישבה בעצמה , היא יושבת יפה ועושה רוטציה אך אין לה מוטיבציה להתיישב לבד, עכשיו הפסקנו להושיב אותה אך עדיין לא מנסה להתיישב , היא שוכבת על הצד ונשענת על הצד בשיווי משקל מפליא וכך משחקת , איך אני עוזרת לה להתיישב לזחול זחילת 6 ולעמוד (היא ממש לא אוהבת את זה , ברגע שאני מעמידה אותה היא רוצה שארים אותה ובוכה ).

אני ממש צריכה עזרה ,
    תודה,
    דגנית

הוספת תגובה

• תגובה לדגנית

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי דגנית
    לדעתי המקצועית העזרה שאת זקוקה לה היא עזרה ספציפית הרבה יותר ואישית מאשר זו של פורום. ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי שדורש התייחסות מעמיקה, אבחון שיזהה את הסיבה לאי זחילה, אי התיישבות ואי היעמדות בגיל זה. לתופעות כאלה יש תמיד סיבה פזיולוגית שחשוב לזהות ולתרגל. אי התיחסות עלולה לגרום לקושי בשלבים מאוחרים יותר. יש סיכוי סביר שמדובר בקושי קטן אבל גם בו חשוב לטפל. לא ניתן להמליץ על תרגילים בלי לזהות את מקור השיבוש.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות-אכילה בלילה וצורת הרדמות
    סימונה
    22/06/2010

בני בן 5.5 חודשים מתעורר לרוב בלילה פעם אחת לאכול. הוא מסיים בקבוק שלם (180) ולאחרונה בבוקר אוכל פחות..
    האם ניתן להשאיר את המצב כמו שהוא או שכדאי להפחית בכמות שאוכל בלילה כדי שיאכל יותר בבוקר?
    חוץ מזה רציתי לשאול לגביי צורת הרדמות- אחרי כמה דקות הרפייה על הידיים יש פעמים שאני מניחה אותו ער והוא נרדם מיד, יש פעמים שהוא מסתובב מצד לצד וצוחק/ממלמל..אני ממתינה לראות מה יקרה ואז או שהוא מתעייף מאוד ובוכה וזקוק לידיים קצת שוב ואז אני מניחה אותו על הצד וטופחת על גבו והוא נרדם..או שהוא נרדם תוך כדי הסיבובים שהוא עושה..
    שאלתי- האם זה נכון להחזיק אותו ולתת לו כאילו מסגרת כדי שלא יסתובב ויירדם בקלות יותר? האם לתת לו להסתובב ופשוט לחכות?

הוספת תגובה

• תגובה לסימונה

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי סימונה
    אינני רואה סיבה להפחית מכמות הפורמולה שבנך אוכל בלילה. אם במשך היום הוא אוכל טוב ועולה במשקל הרי שהכמות שאוכל בבוקר אינה מהווה בעיה.
    לשאלת ההירדמות, אם בנך אינו חש תסכול וקושי בעת ההסתובבויות הרי שאין צורך בידיים אבל אם מתחיל בכי וקושי בהירדמות יש בהחלט מקום לקחת שוב על הידיים על מנת להרגיע אתבהתינוק ואת גופו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4 חודשים מכניסה כל דבר לאף
    דוד
    22/06/2010

בתי בת שנה וארבעה חודשים דוחפת לאפה (או מנסה לפחות ) כמעט כל דבר מה עושים ?
    זה נראה לנו מפחיד שחס וחלילה משהו יתקע שם.

הוספת תגובה

• תגובה לדוד

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי דוד
    אכן מדובר בהרגל שעלול להיות מסוכן. כדאי להתייעץ עם מומחה בנושאים התנהגותיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 ח'
    מירב
    21/06/2010

בהמשך - ותודה - האם לתת לה לשבת בכחות עצמה עם השענות עצמאית שלה על דפנות האמבטיה, גב הספה וכיו"ב ? שהרי אינה יושבת עצמאית ללא תמיכה

האם להמנע מלהניח לה לפשוט רגליים כמעין עמידה בכחות עצמה תוך שהיא נישאת על הידיים שלי כאשר אני אוחזת אותה וכמובן תוך שאני יושבת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 ח'

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי מיכל
    אשמח אם תכתבי את שאלתך בשרשור המקורי מפני שאינני יודעת מה הייתה השאלה במקור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש
    ישראל
    21/06/2010

איך לגרום לילד שלי ללכת בכוחות עצמו או שזה בסדר סעדיין לא הולך בכוחות עצמו

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לישראל

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי ישראל
    איןלי די נתונים על התפתחותו של בנך אבל אם התפתחותו עד כה הייתה טובה והוא כבר זחל, עומד והולך סביב רהיטים הרי שאין צורך להאיץ ולתרגל הליכה. בכל מקרה זה בסדר גמור לא ללכת בגיל שנה וחודש,זה אינו נחשב לאיחור עד גיל שנה וחצי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שמונה וחצי חודשים עדיין לא זוחלת
    לירון
    21/06/2010

שלום

ביתי בת שמונה וחצי חודשיים נמצאת רוב שעות היום על מזרון פעילות עם הרבה צעצועים לגירויים
    אך איננה זוחלת אם היא רוצה להגיע לדבר מה עושה זאת בגילגולים
    בעלי אומר לי שאין ממה לחשוש כל ילד וקצב ההתפתחות שלו
    באיזה גיל נחשב לעיכוב

לתשובתך אודה

הוספת תגובה

• תגובה ללירון

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי לירון
    הקצה העליון בו נרצה לראות זחילה הוא עד גיל 10 חודשים וגם זה מהווה עיכוב קטן. המשיכי לעקוב אחר התפתחותה של ביתך ואם לא תראי סימני זחילה בחודש הקרוב, חזרי אלי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 3 חודשים
    אורלי
    21/06/2010

כל היום רוצה לעמוד....
    שאני מאכילה אותה בשכיבה על הידים שלי היא רוצה לשבת
    האם זה מוקדם מידי?

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    22/06/2010

הי אורלי
    זה אכן מוקדם מידי ולא רק בגלל הגיל אלאל בעיקר בגללסולם ההתפתחות. ההתפתחות המוטורית של התינוק צריכה להתבצע לפי שלבים. שלב הישיבה מגיע רק לאחר עלייה על 6 ושלב העמידה מגיע רק לאחר הזחילה. נסיונות מוקדמים לשיבה ועמידה עלולים ליצור מתח שרירים גבוה מידי ולדילוג על שלבים. לכן חשוב כרגע להמנע ממצבים שיעודדו התישבות והיעמדות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא מוכנה להיות לא על הידיים
    שרון
    21/06/2010

שלום, בתי בת 8 שבועות ומלפני שבועיים לערך היא פשוט לא מוכנה לישון בשום מקום אחר חוך מעל הידיים. גם בלילה קשה להשכעב אותה לישון ולוקח יותר משעה של הלוך וחזור עד שהיא נרדמת, אבל זה בסוף קורה.
    הבעיה היא שבמהלך היום אם אני רוצה לשים אותה בעגלה/לול/כסא מתנדנד/כסא של האוטו היא פשוט מתחילה לבכות ולא מפסיקה עד שאני לא לוקחת אותה על הידיים. היא יכולה להירדם עלי וברגע שאנסה להניח אותה במקום אחר היא תתעורר ותבכה. כתוצאה מכך אני לא מסוגלת לצאת מהבית לשום מקום כי אי אפשר לשים אותה בעגלה או באוטו וגם בבית אני לא יכולה לעשות שום דבר כי היא כל הזמן עלי. מצב מאוד מדכא ומתסכל.

שאלותיי הן: האם מצב זה "נורמאלי" בגיל הזה? מדוע פתאום חל שינוי שכזה?
    ולשאלה הכי חשובה- אני מתלבטת בין 2 גישות- האחת אומרת שכנראה שהיא צריכה אותי עכשיו ושאתן לה להיות עלי כל הזמו ושתינוקות בגיל כזה לא מתרגלים לדברים ובעוד תקופה לא ארוכה זה יעבור לה, או שחייבים להתעקש כבר עכשיו וכן לנסות כל פעם לשים אותה ולתת לה קצת לבכות ואז לגשת וככה הלוך וחזור ורק אם זה לא עובד לקחת אותה ולהתמיד בזה כל הזמן עד שבסוף היא תתרגל?

אני ממש מיואשת. אנחנו מנסים לפעמים לשים אותה וללכת הלוך ולזור לתת מוצץ ולהרגיע, אבל ברוב הפעמים זה מסתיים על הידיים ואנחנו מותשים. האם להמשיך להתעקש או שבאמת בגיל הזה אים טעם? אני חוששת שהיא כן תתרגל להיות על הידיים וזה לא יעבור עוד חודש ואז בכל מקרה נצטרך לעבור את אותו התהליך של להרגיל אותה.

זקוקה נואשות לעצתכם, מה הדרך הנכונה?

תודה מראש

הוספת תגובה

• הרדמה

שירי קאשי
    21/06/2010

הי שרון,
    אין דרך אחת נכונה ולכל גישה היתרונות והחסרונות שלה. אני מאמינה שלכל אמא ולכל תינוק יש את הדרך שיותר מתאימה להם. מבחינת גילה זה נכון שהיא עדיין זקוקה להמון מגע ולעזרה בהרפייה בכדי שתוכל להרדם. הרפייה זו מגיעה כתוצאה מתנועה שלרוב ניתנת כאשר התינוק על הידיים. מצד שני כמובן שמצב בו את אינך יכולה לצאת מהבית הוא לא תקין. יש גישות שאומרות שהתינוק צריך בגיל זה להיות כל הזמן צמוד לאמא ואחרות שיש להרגילו להיות לבד. בתוך התווח הזה את צריכה להחליט מה נכון עבוך. אני יכולה להציע לך להעזר במנשא שבו ניתן לערסל אותה וזה יאפשר לך גם לצאת מהבית כשהיא עלייך יותר בנוחות. תנוחת הערסול מאפשרת גם שינה עמוקה יותר ולכן כשתרצי ניתן יהיה להעביר אותה לעגלה או למיטה יותר בקלות. יכול להיות שיהיה לך קשה לעשות זאת לבד, במקרה זה אני ממליצה על הדרכה בבית, כיצד לעשות את המעברים הללו בצורה נכונה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה..
    סימונה
    21/06/2010

שכחתי לשאול קודם..
    במיטת בני (5 חודשים) יש שיפוע שיצרנו עם כרית בגלל ריפלוקס+נזלת שהיתה וחלפה..במהלך השינה הוא זז המון ומתהפך לבטן- האם ישנה בעיה שישן על הבטן בשיפוע? חוץ מזה מה עלי לעשות במקרה שמתהפך על הבטן כשאני ישנה? הבנתי שזה לא בטיחותי..

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה קטנה..

הוספת תגובה

• שיפוע במזרון

שירי קאשי
    21/06/2010

הי סימונה,
    אם הגודש בדרכי הנשימה חלף ויש הטבה בעניין הרפלוקס (על כך יש להתיעץ עם רופא) אז ניתן להוריד את השיפוע ולהפחית את הסיכוי להתגלגלות. מעבר לכך אין דרך אפקטיבית למנוע מהתינוק להתהפך מרגע שלמד לעשות זאת בכוחות עצמו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן קשה מידי
    סימונה
    20/06/2010

שלום
    אינני יודעת אם תוכלו לעזור לי..
    קנינו מזרן לבן שלי (בן 5 חודשים) והוא מתעורר עם סימנים אדומים על הלחי/הראש בצד שעליו ישן- ניסיתי לחפש שכבת נוחות שתעזור, ניסיתי לשים שני סדינים, אך דבר לא עוזר..
    האם יש לכם רעיון מה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן קשה מידי

הוספת תגובה

• מזרון

שירי קאשי
    21/06/2010

הי סימונה,
    אני לא מכירה פתרונות מסוג זה. לרוב מזרוני התינוקות הם יחסית קשיחים על מנת למנוע חנק במשטח רך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש
    נועה
    20/06/2010

התפתחות מוטורית טובה - החל ללכת השבוע בכוחות עצמו, מצליח לטפס על ספה. אשמח לחוות דעת בתחומים אחרים: מביא חפץ ( כדור לדוגמא ) לפי בקשה, מבצע מחוות גופניות ( מחיאת כפים, נקישות בעזרת הלשון ) גם לפי בקשה. מרעיף אהבה על אנשים , בובות ובעלי חים. משום מה לא מנופף לשלום למרות עשרות פעמים שהראתי לו. האם נפנןף או העדרו כל- כך חשובים ? מצביע על אור ועל הכלבים שלנו . לא אומר אמא ,אבא, או כל מילה אחרת אך משתמש בטון שונה כשברצונו "להגיד " דברים שונים. תינוק עליז וחברותי עד מאוד.
    יודע להשחיל, לבנות מגדל מכמה קוביות, להתאים חלקים בלגו ענק.
    האם יש מקום לדאגה בגלל העדר הנפנוף? האם התםתחות נשמעת תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש

שירי קאשי
    21/06/2010

הי נועה,
    התפתחותו נשמעת תקינה לחלוטין. העדר של מרכיב אחד כמו נפנוף היד לשלום הוא חסר משמעות. ממה שתארת ניתן לראות כי כן קיימות מחוות ידיים אחרות ושהתפתחותו הקוניטיבית תואמת לגילו, הוא מבין מה אומרים לו ומגיב בהתאם.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 14 חד' לא עומדת
    טליה
    20/06/2010

שלום רב.
    ביתי התינוקת (חייכנית וערנית ללא כל בעיות מיוחדות פרט לטורטיקוליס שמאלי, ללא קיצור שריר שאובחן בגיל צעיר, השתפר מאד אך עדיין לא נעלם כליל) .מפותחת מאד בדיבור ובמוטוריקה עדינה אך בתחום המוטוריקה הגסה היא איטית למדי. זחילת גחון היא מעולם לא ממש זחלה, רק דחפה את עצמה אחורה והתיישבה (התחילה בערך בגיך 7חד'). רק בגיל שנה התחילה זחילה על 6. כיום היא בת שנה וחודשיים, לא נראה שהיא בכלל חושבת על לעמוד או לשים משקל על כף הרגל. כשאני מחזיקה אותה באויר ומקרבת אותה לריצפה היא אפילו לא מיישרת רגליים. לאחרונה התחילה להתקדם תוך כדי דחיפת חפץ ו"הליכה" על הברכיים. איך אפשר לעודד אותה לעמוד (ואח"כ ללכת, כמובן)?
    בתודה מראש
    טליה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 14 חד' לא עומדת

הוספת תגובה

• תגובה לטליה

אורנה עטאר
    20/06/2010

טליה שלום,
    האם פעם אובחן אצלה מצב הטונוס? גמישות יתר?
    מאחר ולפי דברייך בתך נמצאת בעיכוב התפתחותי אני חושבת שיש מקום לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לאבחן את הסיבה לכך שאינה נעמדת ולתת לכם טיפול פרטני ומדוייק לאחר האבחון.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה