פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שעוד לא יושבת
    יעלה
    27/07/2010

שלום
    התינוקת שלי גיל כרונולוגי תשעה חודשיים ומתוקן שמונה חודשיים. התפתחות מוטורית תקינה לחלוטין עד עכשיו.
    זחלה גחון חודש בערך עכשיו עושה ניסיונות לעלות על 6. היא לא מתיישבת עדין אבל, מנסה כבר שבועיים - שלושה להתיישב מהצד. כלומר, משכיבה על הצד מנסה להתרומם לישיבה.
    האם היא בפיגור שעוד לא יושבת? איך אפשר לעודד אותה להתיישב מהפוזיציה שהיא מנסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שעוד לא יושבת

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    28/07/2010

הי יעלה,
    בתך עדיין לא בפיגור אבל היא קרובה לגבול הנחשב "נורמלי". יחד עם זאת כיוון שהיא נמצאת עמוק בתוך התהליך ומבחינת הנסיונות שלה היא כבר קרובה לכך אז זה בסדר גם אם זה יקח אפילו עוד חודש (רק לשים לב שהיא אכן ממשיכה לנסות ומתקדמת). הדרך בה היא מנסה להתישב דרך הצד היא נכונה. בכדי שהיא תצליח היא צריכה ללמוד לדחוף עם הידיים וכן לזקוף את הגב. ניתן לחזק את שרירי הגב על ידי הרמתה לאוירון. את שרירי הידיים ניתן לחזק על ידי שימוש ברפלקס הבלימה: אפשר להשכיב אותה על כדור פיזיו על הבטן, להטות את הכדור קדימה עד למצב בו היא מגיעה על הידיים לרצפה. רפלקס הבלימה אמור לגרום לה לשלוח ידיים לכיוון הרצפה ולבלום. לפעמים לוקח מעט זמן עד שהתינוקות מתרגלים לתנועה על הכדור ורק לאחר מספר נסיונות זה מתחיל לעבוד. הדחיפה עם הידיים תתרום לחיזוקן. אם אין בבית כדור, ניתן לעשות זאת גם על ידי החזקתה באזור הצלעות, הרמה והטייה שלה עם הידיים לכיוון הרצפה או לכיוון כרית או פוף גדול. כמו כן ניתן בשני התרגילים הללו לשים לה למטה צעצוע אותו תנסה לתפוס ולהרים.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מי סוכר
    סיון
    27/07/2010

בוקר טוב
    היכן אפשר לקנות מי סוכר כפי שנותנים בתינוקיה בזמן חיסון?

או להכין לבד?

מיץ ענבים יכול להיות תחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי מי סוכר

הוספת תגובה

• נא פני לפורום תזונת תינוקות

אורנה עטאר
    27/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס?
    יפעה
    27/07/2010

התינוק שלי בן 3 חודשים, נולד במשקל 3555 , היתה לו צהבת אבל לא חמורה, הוא תינוק בריא (טפו טפו
    ) הוא במשקל טוב לגילו אבל הבעייה שהוא כל הזמן פולט, אם אני שמה אותו על הבטן אחרי אוכל הוא פולט פליטות גדולות כ - 3- 4 אפילו 5 , תמיד אחרי אוכל אנחנו מחכים עד אשר יפלוט ואז משכיבים לישון. אני רוצה לדעת אם זה נורמאלי או זה ריפלוקס תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס?

הוספת תגובה

• ריפלוקס

שירי קאשי
    27/07/2010

הי יפעה,
    פליטות מוגברות יכולות לנבוע מרפלוקס, האכלת יתר או נטיה לפליטות שאינה מוגדרת ריפלוקס. אבחון כזה לא ניתן לעשות בהתכתבות וצריך לערוך ברור אצל רופא הילדים. כאשר יש נטיה לפליטה בשכיבה על הבטן, לעיתים השכבה על הגב על משטח מוטה לזמן מה לאחר הארוחה פותרת את הבעיה. אם מדובר במשהו מעבר לכך ייתכן וזה מצריך טיפול ו/או התאמת המזון.

בברכה,
    שיר קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות עצבניות לבת שנה וחצי
    אסנת
    27/07/2010

שלום לכולם,

בתי בת שנה וחצי ( כמעט) לפני 3 חודשים ילדתי בת ושמה מאי.
    בזמן האחרון אני מבחינה אצל בתי ה"גדולה" תגובות עצבניות וגם בקשותיה נעשות לפעמים בעצבים.
    למשל, כשהיא מבקשת את הבקבוק לשתות היא דורשת אותו בהתבכיינות אני ניגשת להביא לה ומסבירה לה שמיד היא תקבל ושלא צריך לבכות.כל בוקר היא רגילה להתארגן ולצאת עם סבתא לגינה שם היא פוגשת חברים והיא מאד נהנת ( בספטמבר נכנסת לגן) ופתאום כעת לא מוכנה ובוכה
    אני לא רוצה להכריחה אבל אם היא לחלופין נשארת בבית כל היום אז היא משתעממת ועושה דברים שאסור לה . שאלתי, האם יש קשר לאחות הקטנה שהצטרפה? שאגב, אני משתדלת לא לתת לה "טו מאץ" ייחס ליד הגדולה . חשוב לי לציין, שהגדולה ילדה מקסימה, נבונה ובאמת ילדה טובה שיחסית קיבלה את הקטנה מאד יפה ובנשיקות ואנחנו מאד משתדלים להמשיך בתשומת הלב לא פחות ממה שקיבלה. שאלה שניה, איך להתמודד עם העניין כמובן שאני רוצה למנוע ילדה עצבנית בעתיד?

תודה רבה. אשמח לקבל תשובה באימייל.

הוספת תגובה

• התנהגות

שירי קאשי
    27/07/2010

הי אסנת,
    שאלותיך צריכות להיות מופנות למשהו מהתחום ההתנהגותי (הפורום הזה עוסק בתחום המוטורי). מנסיוני עם ילדים זה יכול גם להיות קשור לגיל וכמובן גם לתוספת החדשה למשפחה. כדאי להתיעץ עם מומחה כיצד לנהוג.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ
    סיון
    27/07/2010

שלום,
    קניתי לתינוק שלי מגיל שבוע 3 סוגי מוצצים מסיליקון ואני מנסה לתת לו.
    הוא לוקח כמה שניות ומפיל, לא תמיד הוא מסכים לנסות שוב.
    היום קניתי לו מגומי ובכלל אין היענות.
    לא איכפת לי שלא יהיה לו מוצץ אבל כיון שהוא מחפש משהו בפה ואז הוא מקבל בקבוק...
    הוא אוכל לעיתים יחסית קרובות.
    הרופאה הציעה לתת לו מוצץ במקום כי לא בטוח שתמיד זה רעב.

הילד כנראה סרבן מוצצים!
    להתעקש???

לדעתי הוא חושב שהמוצץ זה פיטמת בקבוק והוא מנסה למצוץ וכשלא יוצא לו כלום הוא זורק.
    הוא שותה מ-3 בקבוקים שונים כך שהוא לא בררן במיוחד לגבי פיטמה....
    אבל יש לי הרגשה שהוא לא צריך ולא מעוניין במוצץ.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ

הוספת תגובה

• מוצץ

שירי קאשי
    27/07/2010

הי נוי,
    מוצץ זה לא הכרח התפתחותי. לא כל תינוק חייב מוצץ ואכן יש כאלו שממש מסרבים. אם מרגיע עצמו על ידי ידיים או בכל צורה אחרת, אז המוצץ מיותר. זה נתון לשיקולך האם את מעוניינת להתעקש על כך או לא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מוצץ

סיון
    27/07/2010

אם אני רוצה להמשיך לנסות לתת מוצץ, האם להשתמש באלו שבבית או לקנות חדשים
    שלא נוסו?
    האם יש דרך לשדל לקחת מוצץ?
    ומה לגבי מוצץ לסרבנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס
    אביטל
    26/07/2010

הבת שלי בת שנה וחודש, מקסימה ומתוקה אמיתית. לאחרונה היא החלה לכעוס כשאני לא מרשה לה שחק בדברים מסוימים (טלפון נייד, בקבוקים וכו). עד לאחרונה היא היתה מראה שהיא כועסת אבל מהר מאוד נרגעת. עכשיו היא החלה לבטא את הכעס שלה טוב יותר- היא נשכבת על הרצפה וכשהיא רואה שאני מתעלמת אז היא מתהפכת בכעס לצד השני וכשמבטינו מצטלבים היא מכווצת את הגבות בכעס...
    אני לא כ"כ בטוחה מה התגובה הרצויה שלי לכעס הזה שלה?
    זה די מצחיק אותי כשהיא נשכבת על נרצפה כי חשבתי שזה יגיע בגיל מאוחר יותר... האם להתייחס? האם להתעלם? לאסור עליה לעשות את זה? או להראות לה שהכעס שלה לגיטימי? אני קצת אבודה...
    אשמח מאוד לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

• תגובה לאביטל

דבי גרוס דולב
    26/07/2010

הי אביטל
    מה שאת מתארת הוא התנהגות נורמלית ואופיינית לגיל זה. אבל פורום זה אינו עוסק בנושאים התנהגותיים ולכן אני ממליצה להפנות אותה לפורום המתאים כדי להחליט כיצד לנהוג.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת 4 חודשים
    יעל
    26/07/2010

שלום! ביתי בת 4 חודשים, מגיל צעיר רגילה לשכב על הבטן ויכולה להישאר כך פרקי זמן ארוכים - מנסה להושיט ידיים לצעצועים מהבטן, מסתובבת "על הציר" בדרך כלל לכיוון שמאל ומרימה ראש וחזה, אבל... היא כמעט ולא נעזרת בידים אלא בשרירי הבטן, כלומר הידיים באוויר לצדדים או רפויות יחסית לצידי הגוף אלא אם כן היא קצת נשענת עליהן. כשהיא על הבטן ומרימה ראש וחזה נראה כאילו כל הגוף שלה עובד (כולל רגליים מתוחות) למעט הידיים. האם זה תקין? האם זה מעכב התהפכות - שהיא עוד לא ממש עושה?
    חשוב לציין שאנחנו משתדלים להימנע מלהחזיק אותה בתנוחת ישיבה וכשזה כן קורה היא מתאמצת "להתקפל" כלפי פנים - יכול להיות ששרירי הבטן שלה חזקים מדי? (הלוואי עליי חחחח).

אשמח לתשובתכן!

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    26/07/2010

הי יעל
    נשמע שלביתך יש אכן מתח שרירים מעט גבוה באזור הבטן ובית החזה. האם היא יודעת לשהות על הבטן ולהורידת את הראש על הרצפה ולנוח? האם היא נשענת על המרפקים? אם התשובה לשאלות אלה היא שלילית יש סיכוי סביר שבכך מדובר. תינוק אמור להתקשות בהתחלה בהרמת הראש ולאט לאט לשלוט בשרירים אלה. השכיבה על הבטן אמורה להיות עם הזמן נינוחה וללא מאמץ רב מידי. עני על שאלותי ונמשיך בדיון.בכל מקרה, מתח כזה עלול להקשות על ההתפתחות המוטורית ודורש מעט תרגול והרפיה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות ומידע נוסף..

יעל
    27/07/2010

שלום ותודה רבה על התשובות המפורטות!
    דבי, לשאלותייך: היא יודעת להוריד את הראש אבל לא ממש כדי לנוח אלא יותר כדי לחפש משהו לנשנש (כפות ידיים, מזרן וכל מה שבסביבה) - כלומר מורידה את הראש באופן רצוני אבל לא למנוחה על הלחי. מצד שני היא נרדמת וישנה על הבטן אז היא כן מסוגלת לנוח שם כשהיא באמת עייפה ורק עם מוצץ בפה שמספק את תאוות הנשנוש.
    היא נשענת מעט על האמות אבל לא כשהמרפקים מתחת לכתפיים אלא יותר פרושים לצידי הגוף... קראתי בפורום תרגילים לעידוד התהפכות ואני מנסה לעשות אותם איתה אבל כל פעם שאני מנסה להכניס לה את המרפקים מתחת לכתפיים היא ישר שולפת אותם חזרה ופורשת ידיים. על להוריד לה את הראש בעדינות כדי שימשוך את משקל הגוף להתהפכות אין מה לדבר - היא ממש מתנגדת (שוב, אלא אם כן היא כבר במיטה בדרך לשינה ובאמת עייפה + עם מוצץ בפה). אני רואה שהיא מנסה פעמים רבות להתהפך (דוחפת עם רגל אחת ומרימה את הטוסיק לאחד הצדדים) אבל בדרך כלל הידיים פשוט מפריעות לה כי הן לצידי הגוף...
    חשוב לציין שהיא מביאה ידיים למרכז הגוף ואני מתרגלת איתה שכיבות על הצד (זה משום מה מצחיק אותה במיוחד)
    מה דעתך? יש משהו נוסף/ אחר שאני יכולה לתרגל איתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יעל

דבי גרוס דולב
    27/07/2010

הי יעל
    מה שאת מתארת יכול להוות סימנים למתח יתר- הורדת הראש לפרקי זמן קצרים ,פרישת הידיים לצדדים ומיעוט ההשענות על האמות. השכבות על הצד אכן אמורות לעזור אבל יתכן ויש צורך להוסיף סוגים שונים של מגע עמוק באזורים המתוחים ותרגילי כפיפה לגב. אין ביכולתי להעמיק יותר ללא היכרות שכן צריך להרגיש כדי לדעת את מידת המתח אם בכלל ובכדי להמליץ על תרגילים מפורטים יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוזרה...

ליאן
    07/08/2010

שוב תודה על התשובות - אני ממשיכה לתרגל איתה שכיבה על הצד, "חיבוק" כשהיא שכובה על הגב וכשאני מעסה אותה כל ערב אני שמה דגש על איזור הכתפיים והחזה...
    בשבוע האחרון היא התחילה להתהפך מהבטן לגב באמצע השינה (גם בלילה וגם ביום - היא ישנה על הבטן) בפעם הראשונה מאוד שמחתי לגלות אותה על הגב אבל מאז היא מתעוררת כל שעה בערך, מתהפכת ומייבבת שאבוא להציל אותה - כלומר הלכה לי השינה אבל זה לפורום שינת תינוקות...
    לענייננו - שמתי לב שכשהיא מתהפכת היא עושה זאת כשהיד מונחת מתחת לאגן ולא מתחת לחזה.. בזמן עירות כשהיא על הבטן נדמה לי שרוב הזמן בכלל לא מעניין אותה לנסות להתהפך. היא עדיין לא מורידה את הראש למנוחה למרות שכבר משתמשת יותר בידיים - מותחת אותן ומרימה את החזה או נשענת על האמות. הבעייה שכשהיא רוצה להתהפך היא "לא קולטת" שהמרפק שמקופל לה לצד הכתף תוקע אותה.
    השאלות שלי הן: 1. כשאני מתרגלת איתה התהפכות, האם להמשיך לנסות להכניס לה את היד מתחת לחזה או "לזרום" עם מה שהיא עושה באופן טבעי - כלומר הנחת היד מתחת לאגן/ בטן?
    2. האם יש דרך לנסות לעניין אותה בהתהפכות בזמן העירות ו/או למנוע את זה בזמן השינה?
    3. האם בשלב זה (היא בת 4 חודשים ושבוע) יש טעם להתחיל להילחץ ולפנות למומחים שונים או שפשוט לתת לה להיות תינוקת ולהתפתח בקצב שלה?
    4. עושה רושם שהרגליים שלה מאוד חזקות - היא מחזיקה אותן מתוחות כשאני מכניסה אותה לאמבטיה ומחזיקה את עצמה - אני ממש צריכה לקפל לה את הברכיים בכוח כדי שתתיישב.. גם כשהיא על הידיים היא כל הזמן מותחת רגליים ונעמדת במין צורת משולש כשהרגליים על הבטן שלי הראש שעון על החזה שלי. אני מנסה למנוע את זה אבל היא כל פעם חוזרת לזה בווריאציות שונות. ראוי לציין שלאבא שלה יש רגליים מאוד חזקות והמון מתח ברגליים (זה האיבר הראשון שנתפס לו כשהוא ב"הילוך גבוה" או במתח)... האם זה בעייתי? האם עליי לעודד / לאפשר שימוש ברגליים או לנסות למנוע את זה?

סליחה על האורך ותודה מראש על העזרה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליאן

דבי גרוס דולב
    07/08/2010

הי ליאן
    1. כן, חשוב ללמד את התינוקת להתהפף בצורה מאורגנת ונכונה כי הדרך שהיא מתהפכת מהווה פיצוי על קושי אחר. להכניס היד עמוק מתחתח לבית החזה, לעגל כתפיים ולהפוך בעדינות.
    2. הסיבה שביתך מתהפכת דווקא בזמן שינה היא מפני שאז גופה רפוי, מתח השרירים ירוד יותר וכך קל יותר להתהפך. אין איך למנוע זאת. בזמן עירות אין צורך להאיץ בזה מפני שהיא אינה בעיכוב.
    3. אין טעם להילחץ אבל אם קיים טונוס מוגבר כן כדאי לטפל, גם על מנת להקל עליה את תהליך ההתהפתחות, לעזור להיות נינוחה ולמנוע קשיים אפשריים בהמשך.
    4. עוד עובדה שיכולה לאשר את נושא מתח השרירים, פחות רלוונטי לי אם גם לאביה יש או היה את זה בילדותו.
    מקווה שעניתי על הכל, אני פה אם יש עוד שאלות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה

ליאן
    07/08/2010

המון תודה על התשובות! אמשיך לתרגל איתה את הסדר הנכון של הדברים . היום היא גם התחילה לנסות להתהפך מהגב לבטן על ידי קישות הגב ודחיפת הקרקע עם הרגליים, למרות שהיא מדי פעם תופסת את כפות הרגליים ומתהפכת לצד - הצורה שבה היא אמורה להתהפך אז אני לא כל כך מצליחה להבין למה היא כאילו מחפשת את הדרך הקשה יותר למרות שהדרך ה"נכונה" נגישה לה באופן ספונטאני...
    השאלה שלי (אני מקווה שהאחרונה) היא מדוע את כל הדברים האלה - התהפכות מהבטן לגב, גלגול על הגב לאחד הצדדים - היא עושה אך ורק במיטה? לא באוניברסיטה, על הרצפה, על הספה, על משטח הפעלה או על כל משטח אחר עליו אני מניחה אותה? רק במיטה...
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לתינוק בן 7 חודשים
    אורית
    25/07/2010

בני בן כמעט 7 חודשים. הוא זוחל יפה, נעמד בעצמו על המיטה לול וכדומה
    איזה תרגילים מומלצים בגיל הזה ומה צריך לחזק לבהם? ׁ
    מעבר למחוות - ביי ביי עם היד כפיים, קריאת ספרים לפני שינה ושירים במהלך היום מה עוד מומלץ?

תודה רבה מראש !!!

הוספת תגובה

• המשך.. אני גם משתדלת לתרגל איתו הבר

אורית
    25/07/2010

הברות- בההה בהה בההה דההה דהה דהה וכו..
    שאלה נוספת- (ואחרונה..:)) הוא לא יישן טוב בלילה בכלל, קם בין פעמיים לחמש (עם המון קרכעצנים באמצע ) עם מי ניתן להתייעץ בנושא? האם זו שאלה למדרכית התפתחות, מדריכת תזונה או הפרעות שינה בכלל..? תודה רבה שוב
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, אשמח לתשובה, תודה !

אורית
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שירי קאשי
    27/07/2010

הי אורית,
    התאור של מה שבנך עושה מתאים לגילו ואפילו מתקדם. כל מה שאת עושה זה מצויין ואת יכולה להמשיך. בנוסף את יכולה לשפר את שיווי המשקל על ידי תנועה במרחב (הנפות באויר, שמיניות, נדנדה וכדומה) כמו כן את יכולה לתת לו לזחול על מזרון ולתת משיכות קלות (אך פתאומיות) למזרון על מנת להוציאו משיווי משקל. המשיכה צריכה להיות כזו שלא מפילה אותו אך גורמת לו לייצב את עצמו חזרה. זה גם יתרום לשיווי משקל וגם לחיזוק השרירים ותגובות הבלימה (כל אלו חשובים לשלבים הבאים). חשוב ביחד עם כל הפעילות להוסיף גם זמנים של רגיעה, כמו למשל עיסוי, עמעום אורות ופעילות שקטה.
    לגבי השינה - בעיות שינה יכולות לנבוע מכיוונים שונים ולכל בעל מקצוע יש כילים שונים לטיפול. מדריכת התפתחות יכולה לעזור אם הקושי נובע מחוסר יכולת להרגע, מתח שרירי, תינוק שמתקשה להיות ממוקד או להרפות את עצמו ולהיות נינוח. אם ההתעוררויות הן סביב אוכל וארוחות ליליות אז גם תזונאית יכולה לעזור. כל סיבה אחרת צריך להפנות למומחה לשינה. לא תמיד את יכולה לבד בבית לשים אצבע על הסיבה המדוייקת ולכן את צריכה להתחיל ברור באחד הכיוונים שיותר נראים לך רלוונטים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת!

אורית
    27/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות גיל 5 וחצי חודשים
    אורית
    25/07/2010

שלום,
    יש לי תינוקת מקסימה ושמנמנה שהתהפכה אולי פעם או פעמיים-- לא יותר מהבטן לגב..(וגם אז כשהסרתי ממנה עיניים לשנייה)
    אני נמצאת איתה בבית במהלך היום כך שאני יכולה להבטיח שמרבית היום היא מוקפת בגירויים חיוניים ואף שוכבת הרבה על בטנה וכשהיא ערה אני כולי איתה.
    יש לציין שהיא מרימה יפה מאוד את ראשה, יציבה מאוד ואף נעה בטווח מעגלי בעזרת הידיים כשרוצה להשיג משהו. אין בעיה מבחינה פיזית, נבדקה אצל פיזיוטרפיסט בגיל מוקדם - ציין שהכל תקין.
    לא נעים להגיד, אבל נראה כאילו היא קצת "מתעצלת" :-)...
    אני עושה איתה תרגילים ומנסה לעודד אותה. לא ממש עוזר.
    האם זה תקין שהיא לא מבצעת התהפכות בשלב זה? מה כן אני יכולה לעשות בנוסף שלא עשיתי?
    בברכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות גיל 5 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    25/07/2010

הי אורית
    אני לא מאמינה בתינוק עצלן אלא בתינוק שמתקשה. תינוקות הם בעלי מוטיבציה גדולה ולכן כששלב התפתחותי אינו ממומש בזמנו יש סיכוי שישנו קושי קטן במערכת שלא אותר וגורם לעיכוב. ביתך כרגע לא בעיכוב אבל עד גיל חצי שנה נרצה לראות התהפכויות. כדאי לתרגל את התרגילים שהוצעו בפורום זה להתהפכויות ולעכוב ולראות אם יש שינוי בזמן הקרוב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה להנהלת הפורום
    אמא
    25/07/2010

שלום,

אני אמא לילדה בת 3 ולעוד אחד בדרך....
    ברצוני לערוך הסבה מקצועית וללמוד הדרכת התפתחות תינוקות.
    במה כרוכים הלימודים והאם יש המלצות למכללות אשר מלמדות את התחום, אשר נותנות בסופו של קורס עזרה והכוונה לעבודה??
    אשמח לקבל טיפים מהמקצועיות עצמן ולא מאנשי שיווק של המכללות...
    תודה מראש
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה להנהלת הפורום

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    27/07/2010

אמא שלום,
    שלושת המדריכות שעונות כאן עברו הכשרה באותו מקום - מכללת "צעד ראשון" בתל אביב.
    את מוזמנת להכנס לאתר המכללה ולקרוא על הלימודים והמסגרות השונות ולהגיע ליום הכרות עם השיטה ומידע על הלימודים.
    אני אישית מאוד ממליצה על המכללה מכיווון שנותנת הכשרה יסודית ומעמיקה לעומת שיטות אחרות.

את מוזמנת גם לדבר איתי ישירות ואשמח לענות על עוד שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8.5 חודשים
    סיגל בראון
    25/07/2010

בתי בת 8.5 לפני חודש בערך החלה לזחול זחילת גחון. כיום היא זוחלת גחון, עולה על 6 מתנדנדת אבל אינה ממשיכה לזחול על 6 אלא יורדת בחזרה לגחון וכמובן שאינה יושבת לבד.
    יש לה גמישות יתר - היינו אצל פיזיוטרפיסטית ילדים שטענה שהיא מתפתחת יפה ונתנה לנו תרגיל חיזוק חגורת כתפיים.
    רציתי לדעת מה טווח הגילאים לזחילת 6 - התיישבות.
    ציינתי בתשובות של אנשים כי לא מומלץ להושיב אלא אם הם מתיישבים לבד. אנחנו לא מושיבים אותה אבל בעגלה או בכסא אוכל היא יושבת היא הטייה אחורה אבל היא כן מרימה עצמה לישיבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    25/07/2010

הי סיגל
    אנו רוצים לראות זחילת 6 והתיישבות עצמאית עד גיל 10 חודשים לכל היותר. מכיוון שביתך כבר עולה על 6 ומתנדנדת הרי שיש היא כבר בדרך לשם, יחד עם זאת גמישות היתר עלולה לעכב זאת אם הדבר לא מטופל. כדי לעודד אותה להתקדם תני לביתך לעבור מכשולים שונים ככריות, הרגלייםשלך וכו, כמו כן ניתן לתת לה לטפס על משטחים מוטים הפוכים כגון מגלשה מלמטה למעלה ומתקני גימבורי לתינוקות.
    חשוב להמנע מהושבה ואם כבר יש התישבות בעגלה אין הרבה שניתן לעשות.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מאוד לא מסודרות
    אולגה
    25/07/2010

שבוע טוב,
    בני בן חודשיים וחצי, הנקה מלאה בלי שום תוספת פורמולה. אני מניקה לפי בקשתו, זה יוצא בערך כל שעתיים וחצי עד ארבעה שעות.
    מלפני חודש בערך, היציאות שלו התחילו להיות לא מסודרת. זה התחיל מזה ששמונה ימים לא הייתה יציאה. ומאז יש יציאה רק כל 4-5 ימים. בין לבין אין כלום... אני קצת מודאגת אחרי ששאלתי רבים לגבי הנושא ולכולם זה נראה מוזר....
    אני יודעת שעד שבוע זה תקין. השאלה האם זה תקין שמדי פעם זה יקרה? או שכמו במקרה שלנו, שזה כל הזמן...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות מאוד לא מסודרות

הוספת תגובה

• תגובה לאולגה

דבי גרוס דולב
    25/07/2010

הי אולגה
    עד כמה שידוע לי זה מצב תקין כשיש יציאות לא סדירות שכאלה בהנקה מלאה אבל מכיוון שזה לא מתחום עיסוקי המקצועי אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טכנית על הליכה
    אמאלה
    24/07/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים אוטוטו

רציתי לדעת - אם רופא או בטיפת חלב שואלים מתי הילד התחיל ללכת / מתי הילד הולך, איך עונים עלזה? זה תהליך ארוך.. קצת לפני גיל שנה החל ללכת הצידה בעזרת חפצים, ועכשיו עושה 9-10 צעדים עצמאית, אך עדיין לא 'הולך -הולך' ברמה שזנח את הזחילה לחלוטין.

איך עונים על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה טכנית על הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לאמאלה

אורנה עטאר
    24/07/2010

שלום,
    פשוט עונים לפי מתי התחיל לעשת צעדים ראשונים. זאת נחשבת תחילת הליכה!

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים
    אלינה
    24/07/2010

שלום רב,
    בתי בת 9 חודשים, נולדה בניתוח קיסרי. במהלך הריון היה ריבוי מי שפיר. עדיין אינה זוחלת ולא נעמדת על הברכיים. כאשר אני מעמידה אותה על הברכיים עם תמיכה שלי היא בוכה. לא מתיישבת משכיבה בעגלה אני משיבה אותה והיא יושבת לבד.
    שלחו אותנו לפיזיאוטרפיה שם אמרו כי הינה ויש לעשות מס' תרגילים בבית. אנחנו עובדים איתה אבל אני לא רואה שום התקדמות.
    מבחינה מוטורית היא לוחצת על לחצנים, מזהה בינינו לבין הזרים.
    האם עלינו לבצע בדיקות נוספות או מה בכלל לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאלינה

אורנה עטאר
    24/07/2010

אלינה שלום,
    לא ברור מדברייך מה אמרו בפיזיוטרפיה?
    אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים. לא סיפרת מה היא כן עושה? האם שוכבת על הבטן? מסתובבת סביב ציר?
    לא רצוי להושיב או להעמיד תינוק בטרם הגיע לכך בכוחות עצמו ולכן אני ממליצה לך לא לעשות זאת כי זה יכול לעכב את מימוש שלבי ההתפתחות הבאים וכן לגרום לנזק לעמוד השדרה.

אנו עובדים בשיטה שנקראת "צעד ראשון" ששונה מפיזיוטרפיה. את מוזמנת לקרוא על השיטה באינטרנט.

מדברייך אני לא יכולה לומר אם היא בעיכוב. אני כן הייתי רוצה לראות שהיא מנסה לזחול ולהתיישב בגיל זה.
    אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" בכדי לסייע לכם לעבור את שלבי ההתפתחות הבאים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלינה

דבי גרוס דולב
    24/07/2010

הי אלינה
    אינני יודעת מה האבחנה שניתנה לכם בפזיותרפיה אבל יש סיכוי סביר שדרך מדריכה להתפתחות תינוקות הייתם מקבלים אבחנה מעט שונה והמלצות אחרות לתרגילים מפני שהשיטה שלפיה אנו עובדות שונה מזו של הפזיותרפיה הן באבחון והן בתרגול.
    אין צורך להעמיד את התינוקת על ברכיה, ישנם שלבים מוקדמים יותר והכרחיים שעליה לעשות לפני עמידה על ברכיים כגון עלייה על 6, זחילה והתיישבות, קפיצה קדימה לשלבים מתקדמים יותר אינה הכרחית ואף עלולה לשבש את ההתפתחות.
    אני ממליצה לשקול גם אבחון אחר ולראות האם לתרגילים אלה תהיה השפעה טובה יותר, אני מאמינה שכן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עגלה
    נועה
    23/07/2010

בני בן 9 חודשים ושלושה שבועות. הופנינו ע"י רופא לפיזיותרפיה בשל עיכוב בהתישבות וזחילה לא סימטרית. בפיזיותרפיה התבקשתי להסיר את הפגוש מהטיולון. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על עגלה

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    24/07/2010

הי נועה
    מהכיוון בו אני מטפלת ההמלצה להפרד מהפגוש היא על מנת למנוע מהתינוק להתיישב דרך שימוש בשרירי הבטן. אינני יודעת אם זוהי הסיבה להמלצת הפזיוטרפיסט אבל תמיד כדאי לשאול.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה