פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בת 5.5 חודשים מס' שאלות
    שרה
    15/06/2010

שלום רב,

ביתי מחזיקה רגליים ומכניסה לפה, ממלמת מעט, מתהפכת מהגב לבטן , מהבטן לגב התהפכה פעם אחת בלבד ,השבוע, היא נמצאת הרבה על הבטן ומשחקת כך יפה אבל לא מוכנה להתהפך מהבטן לגב- היא גם מרימה המון את הידיים כאילו היא נמצאת בצניחה חופשית - האם זה נחשב תקין ?
    ומה כדאי לעשות כדי לעודד התהפכויות נוספות או שזה לא קריטי אם הצליחה כבר פעפ אחת לבד?

באיזה גיל תינוקות מתחילים לזחול גחון? היא מנסה להרים די הרבה בירכיים פנימה לעמידת שש? האם זאת הכנה לזחילת גחון ?

אודה מאוד לעזרתכם !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למודאגת

דבי גרוס דולב
    15/06/2010

הי מודאגת
    למה את מודאגת? ביתך קטנה וממש לא נמצאת בשום עיכוב התפתחותי. התהפכויות לשני הצדדים אנו רוצים לראות עד גיל חצי שנה וביתך כבר בדרך לשם.
    זחילת גחון או זחילה בכלל תתחיל בין 6-9 חודשים, לא כל התינוקות זוחלים גחון וזה לא נורא.
    מה שאת מתארת יכול להוות סימן מקדים לזחילה.
    תנוחת האווירון גם היא תקינה בתנאי שהתינוקת לא נמצאת שם רוב הזמן ושהיא יודעת גם לחזור להשענות על המרפקים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות על התשובה המלאה והמרגיעה!

שרה
    16/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי תינוק מסובב את הראש...
    עירית
    15/06/2010

שלום לכן !!!
    באיזה גיל אמור תינוק לסובב את הראש כאשר קוראים בשמו ?
    הייתכן שיסובב את הראש לעבר הוריו כאשר שומע אותם מדברים אולם כאשר קוראים בשמו - לא יסובב את הראש ?
    האם תינוק אמור לסובב כל הזמן את הראש כאשר קוריאם בשמו ? או שייתכן כי לעיתים יפנה למי שקורא בשמו ולעיתים לא ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי תינוק מסובב את הראש...

הוספת תגובה

• תגובה לעירית

דבי גרוס דולב
    15/06/2010

הי עירית
    לא ציינת בן כמה התינוק שעליו מבוססות שאלותייך. התגובה לקריאה בשם היא הדרגתית והמודעות לשם מתחילה סביב גיל -4 חודשים, לעיתים קצת מאוחר יותר. תינוק, כמובן, לא אמור לסובב את ראשו בכל פעם ששומע את שמו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתינוקת בת 11 חודשיים
    רונית אשטמקר
    15/06/2010

אני אמא לתינוקת בת 11 חודשיים ואני גרה בארה"ב וכשהייתי אצל הרופא לבדיקה כי רציתי הפניה למומחה.הוא אמר שאני סתם לחוצה.והיא תילך על 4 שהיא תהיה מוכנה.בעלי חושב שאני צריכה להרגע.היא עדיין לא זוחלת על 4 היא רק מתגלגלת.אם אני מניחה לה משחק היא מתגלגלת לעברו וככה היא מגיעה אליו.היא עדיין לא עומדת.הרופא חושב שאפילו אם היא תדלג על השלב של הזחילה וישר תילך זה גם היה מצויין..השאלה שלי האם להתעקש על הפניה לאבחון?בעלי התחיל ללכת את הצעד הראשון בגיל שנתיים שכהה הרופא אני ממש מיואשת מהמצב?

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    15/06/2010

הי לילך
    ישנן אסכולות שונות בנושא התפתחות תינוקות. לפי הדרך בה אני עובדת חשוב מאוד לא לדלג על זחילת 6, אני חשובת שבארה"ב מתייחסים לזה אחרת. תינוק שמגיע לגיל זה ועדיין לא זוחל ,אין ספק שקיים אצלו קושי במערכת, קושי שגורם לו לא לממש את שלב הזחילה.
    אני כן הייתי מתעקשת על בדיקת הנושא ואולי לשקול גם הסתכלות התפתחותית אלטרנטיבית ,אם יש כזו בסביבה שלכם.
    ישנם ילדים שדילוג על זחילה לא יבוא אצלם לידי ביטוי בשלבים מאוחרים יותר אבל ישנם הרבה אחרים שכן. אני לא מכירה את התפתחתו וילדותו של בעלך אבל ילדים רבים סובלים מקשיים שונים בשל הדילוג על זחילת 6.
    מאחלת לך בהצלחה ואני פה אם יש שאלות נוספות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם
    אוהב
    15/06/2010

יש לי 2 שאלות ואשמח אם תענו לי עליהן.
    יש לי תינוקת מדהימה בת 3 חודשים,בגיל חודשיים התהפכה מהבטן אל הגב,היא מאוד יציבה ומרימה יפה את הראש.עכשיו אני מניחה אותה על הצד כדי לעודד אותה להתהפך על הבטן,הבעיה שזה לא נוח לה והיא מתחילה לבכות..מה אפשר לעשות?
    שאלה נוספת,עד לא מזמן הבייבי שלי הייתה נוחה בידיים אחרות (מלבד אבא אמא שלה) ובבתים שהיא לא מכירה.היום היא בוכה ולא רגועה,לפעמים היא נרגעת בידינו ומחייכת לאחרים ולפעמים היא בוכה ולא רגועה עד שאנחנו חוזרים הביתה,ובאופן מפליא היא נרגעת,מחייכת,מדברת בדרכה,משחקת ונוחה כמו שהיא כשהיא נמצאת בביתה.
    מה עושים במצב הזה?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• תגובה לליהי

דבי גרוס דולב
    15/06/2010

הי ליהי
    כדי לעודד שכיבה על הצד, שאכן חשובה, יש להשכיב את התינוקת על הצד כך שרגל ויד עליונות יפנו לרצפה ויתקרבו אחת לשנייה, לאחוז שם ביד אחת שלכם ובעזרת היד השנייה לתת מגע עמוק של טפיחות על החלק העליון שלהגוף הפונה כלפי מעלה. כמו כן בתנוחה זאת להניח יד אחת על הכתף ושנייה על האגן ולתת נענועים קלים.

יש תינוקות במתחילים, בגיל זה, לגלות חרדת זרים וקושי בהתמודדות עם מצבים חדשים.חשוב להמשיך לחשוף את התינוקת למצבים אלה ולידיים אחרות אבל חשוב גם להתחשב בקושי שלה.
    ללכת למקומות שדורשים התמודדות אבל לקחת לידיים ולחבק כשצריך. לתת לאנשים אחרים לקחת אותה לידיים אבל מייד להחזיר כשמתחילה לבכות. תופעות אלה הולכות ונרגעות עם הזמן.
    בברכה
    דבי גורס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושבעה חודשים ועדיין לא הולכת
    אפרת
    15/06/2010

שלום ,
    ביתי הקטנה כבר בת שנה ושבעה חודשים ועדיין אין לה את האומץ ללכת לבד,
    היא הולכת רק כשאנחנו נותנים לה יד (וגם אחרי שכנועים רבים) או באמצעות הליכון הדחיפה שלה, וגם איתו היא מעדיפה "ללכת" על הברכיים...
    כשהיתה בת שנה, אובחנה במכון להתפתחות הילד כגמישה בקרסוליים, אך במכון העדיפו לא להתערב בהתפתחות, ואמרו שהיא איטית אבל תקינה.
    נכון להיום היא זוחלת במהירות להנאתה, וללכת זה ניראה לה מיותר... בבקשה יעצו לי מה לעשות?
    תודה מראש,
    אפרת.

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    15/06/2010

הי אפרת
    זה מסוג הבעיות שדורשות התייחסות אישית וספציפית ולא דרך פורום .חשוב לאבחן ולבדוק את מקור הקושי, האם הגמישות יתר היא המפריעה, אולי בעיה של שיווי משקל ובכלל, הליכה על הברכיים עלולה להתקבע ולכן חשוב מאוד להתערב במקום זה.
    לכן אני ממליצה על פגישת אבחון ולמידת תרגילים מתוך אבחון זה. בנתיים ,אני ממליצה להמעיט בהולכות ידיים ובשימוש בהליכונים שעלולים רק לעכב את ההליכה העצמאית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהתפכות
    רינה
    15/06/2010

התינוק שלי בן 6 חודשים וחצי, תינוק ערני , משחק עם הידיים והרגליים, תופס את הרגליים ומקרב אותם לפה, מחזיק חפצים , שותה מבקבוק לבד, משמיע הברות וממלמל כל היום. הבעיה שקשה לו להתהפך גם מהבטן לגב וההפך. כשמים אותו על הבטן מרים את הראש יפה ומיישר ידיים, אך כשמנסה להתהפך מיישר את ידיו לצדדים ואינו מצליח להתהפך. הצליח להתהפך כמה פעמים אך קשה לו. יש לציין שהוא זוחל גחון. אשמח לקבל הדרכה וייעוץ.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהתפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    15/06/2010

הי רינה,
    עד גיל חצי שנה אנו מצפים משלב ההתהפכויות להסתיים. מבחינה זו, בנך כבר מוגדר כבעל עיכוב מוטורי. מצד שני הוא כבר זוחל גחון וזה יפה מאוד לגילו. דוקא בשל כך שהוא כבר מתקדם קדימה בשלבים, אני ממליצה מאוד על פגישת אבחון וטיפול (אפשר גם בביתכם) על מנת להשלים את המרכיבים המוטוריים החסרים, עליהם דילג בדרך.

אשמח גם אני לעמוד לרשותך,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיטוף תינוק
    ורד
    14/06/2010

שלום לכולם
    בני המקסים בן חודשיים וחצי, מאז שנולד אהב שעוטפים אותו חזק בשמיכה המיועדת לכך (כמו שהיו עוטפים פעם תינוקות) אם אני לא עוטפת אותו אז הידיים שלו זזות מתוך שינה וללא שליטה וזה מעיר אותו.
    השאלה שלי היא עד איזה גיל זה בסדר לעטוף אותו כך, והאם זה בעייתי מבחינת התפתחות?
    תודה. ורד.

לקביעת תור
    סגירה
    עיטוף תינוק

הוספת תגובה

• עיטוף

שירי קאשי
    15/06/2010

הי ורד,
    אני לא מומחית בשיטת העיטוף אך מכירה את יתרונותיה הרבים. מבחינה התפתחותית אין בעיה עם עיטוף לצורך שינה אך חשוב להקפיד שזה לא רוב שעות היום כיוון שהתינוק זקוק גם לתנועה. תבררי עם היצרן מה ההמלצות לגבי גיל השימוש. לטעמי האישי כדאי כבר מעכשיו או לקראת גיל 3 חודשים להתחיל בהדרגה לעטוף מעט חלש יותר, ללמדו, אולי חלק מהזמן, לישון בלי על מנת שבהדרגה תוכלי להוריד את שמיכת העיטוף. השמיכה נותנת לתינוק את השקט לו הוא זקוק בתחילת הדרך, אך בהדרגה, לטעמי, צריך ללמדו גם להרגע בכוחות עצמו. הרגעה עצמית היא מיומנות חשובה שתשרת אותו בהמשך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתובה בבקשה תוכלו לענות
    רונית אשטמקר
    14/06/2010

הוספת תגובה

• אנא כתבי שוב את השאלה.....

שירי קאשי
    15/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה ארוכה
    דנה
    14/06/2010

ישנם לילות שבהם התינוקת שלי, בת הארבעה חודשים, ישנה משעה עשר בלילה עד שעה תשע-עשר בבוקר...
    האם מספיק להגיד "בלי עין הרע" או שיכולה להיות סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה ארוכה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    14/06/2010

הי דנה,
    "בלי עין הרע".......
    יום נפלא,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון או אמבטיה
    איריס
    14/06/2010

שלום,רציתי לדעת לגבי בני בן ה3 חו',עד היום טיילתי איתו באמבטיה מסוג בוגבו קמיליאן הענין הוא שבני יחסית גדול לגילו (לפני חודש שקל 6.5 קילו וגובהו 62 ס"מ) ובתוך האמבטיה זה נראה כאילו צפוף לו.שנית הוא מאוד סקרן כיאה לבני גילו ולדעתי ייהנה יותר מטיול בחוץ בטיולון ולא באמבטיה,חשוב לי לציין שכשאני משכיבה אותו לצידי ואוחזת בידיו הוא תופס בידי ומתרומם בתמיכתי וזה קורה הרבה.ברצוני לדעת עם מנהג זה בסדר ושנית האם אוכל לעבור איתו לטיולון.תודה רבה מחכה לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון או אמבטיה

הוספת תגובה

• עגלה

שירי קאשי
    14/06/2010

הי איריס,
    ראשית עדיף למשוך באמבטיה כמה שניתן. בגילו עדיף לשכב ולא לשבת. באמבטיה ניתן גם להשכיבו על הבטן. בגיל 3 חודשים השלד והשרירים עדיין לא מוכנים ללחצים המופעלים עליהם בזמן ישיבה וגם מההיבט ההתפתחותי, תינוק בגיל זה אמור להיות בשכיבה. במקרה שלכם, כיוון שהוא גם מושך עצמו לישיבה די הרבה, מומלץ עוד יותר להמנע מכל המשטחים המוטים למניהם על מנת לא לעודד תופעה זו. מעבר לכך שהישיבה בגיל זה היא מוקדמת מידי, הרי שגם מבחינה מוטורית אין זו התישבות נכונה וחשובה גם הדרך בה הוא לומד ומגיע לישיבה עצמאית. עידוד הישיבה מגיל כה צעיר עלולה להביא להתפתחות שיבושים או עיכובים בהמשך. תינוק שיותר נוח לו בישיבה, עלול לרצות רק לשבת. אם ההורים מושיבים אותו הוא עלול לדלג לחלוטין על שלב זחילת הגחון, זחילת השש ואולי אפילו לפתח זחילה משובשת על הטוסיק. שלבי ההתפתחות הבאים שאתם עומדים בפניהם מצריכים שכיבה על משטח ישר לצורך תרגול מרכיבים מוטוריים הנחוצים לשלבים אלו. עידוד הישיבה עלול להביא למצב בו התינוק לא נמצא מספיק זמן בשכיבה.
    בעגלה אני ממליצה למשוך עוד לפחות חודש/חודשיים עם האמבטיה (כמובן אם המקום מאפשר זאת). כאשר תעברו לטיולון, עדיף להשכיבו עד הסוף ולא לעודד ישיבה עד שהתינוק לומד לשבת בכוחות עצמו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים נוטות החוצה בריצה
    חן
    13/06/2010

בתי בת שנתיים ושמונה חודשים היא מרבה לשבת כאשר רגליה מקופלות ומופנות החוצה - בצורת W כנראה כתוצאה מכך היא רצה בשליחת רגליים החוצה, בהליכה אין בעיה.
    מה עלינו לעשות כדי ליישר את אופן הריצה שלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים נוטות החוצה בריצה

הוספת תגובה

• ריצה

שירי קאשי
    15/06/2010

הי חן,
    הפורום עוסק בהתפתחות תינוקות. בתך כבר גדולה ואת צריכה להתיעץ עם אורטופד.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת מנסה להתיישב
    רועי
    13/06/2010

שלום
    הבת שלנו בת 4 חודשים וכל הזמן מנסה להתיישב,מושכת ומטה את הגוף קדימה,מדי פעם אנו מושיבים אותה על הברכיים כשהגב שלה על הבטן שלנו אבל בכל אופן במצב ישיבה.
    האם מצב זה עלול לגרום לה לבעיה בגב? בשדרה? למנוע ממנה?
    היא נהנית ורגועה במצב זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מנסה להתיישב

הוספת תגובה

• תגובה לרועי

אורנה עטאר
    13/06/2010

רועי שלום,
    התיישבות בצורה בה היא מנסה יוצרת מתח שרירי מיותר בבטן ואח"כ לרוב משפיעה על שלבי ההתפתחות הבאים (אי מימוש/שיבוש/דילוג)
    אני ממליצה לא להושיב אותה בכלל. אם היא נשענת עליכם - אז להרים את הרגליים שלא תוכל להתרומם לישיבה.
    מערכת השלד והשרירים שלה עדיין לא בשלה לישיבה ולכן רצוי לחכות ושתגיע לישיבה משכיבה על הבטן סביב 8-9 חודשים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריסת תינוק
    אורלי
    13/06/2010

שלום,
    אני מקווה שבפורום הזה יוכלו לעזור לי.
    יש לי תינוק בן 8 וחצי חודשים שיושן עדיין בעריסה.
    אנחנו קמים כמה פעמים בלילה כדי לישר אותו מאחר והוא מסתובב לישון לרוחב.
    (הוא מבחינתו ישן טוב ולא מתעורר מזה)
    האם זה מסוכן ? והאם זה יכול להשפיע התפתחותית? בעיקרון הוא בעריסה רק בזמן שינה.
    (אנחנו לקראת מעבר דירה ודוחים קצת את עניין קניית מיטת התינוק עד למעבר, אך כמובן שאם יהיה צורך נקדים את הקנייה)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עריסת תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    13/06/2010

הי אורלי
    שינה לרוחב המיטה לא יכולה להשפיע בשום דרך על ההתפתחות המוטורית של תינוק. לגבי הבטיחות, את זה רק אתם יכולים לראות ולקבוע לפי מבנה העריסה וזווית הראש כשהתינוק ישן לרוחב המיטה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים
    גלי
    13/06/2010

בני יהיה בעוד שבוע בן 4 חודשים. הוא עוד לא מרים את הראש בצורה טובה ולאורך זמן...
    לפעמים הוא מחזיק את הראש יפה ולפעמים הוא מניח אותו...אני עושה איתו התעמלות/טירונות עד שהוא ממש בוכה..
    כולם אומרים לי להרגע - כי כולם מרימים את הראש בסוף...
    עד איזה גיל הם צריכים להרים את הראש בצורה טובה?איזה תרגילים אפשר לעשות איתו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    13/06/2010

הי גלי
    בגיל 4 חודשים אנו כבר רוצים לראות הרמת ראש נינוחה יותר ולאורך זמן ארוך יותר. זה נכון שכולם מרימים ראש בסוף, השאלה היא מהו הגורם לקושי בהרמת ראש ואיך הוא יכול להשפיע על המשך ההתפתחות. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לעידוד הרמת הראש. נסי לתרגל אותם באינטנסיביות וחזרי אלי אם לא תראי שיפור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך והתפתחות
    אנה
    13/06/2010

שלום רב,
    בתי בת החצי שנה נולדה במועד במשקל יפה של 3800. ינקה כ3 חודשים ועברנו לתמ"ל עקב בעיות משקל. בשבוע היא הייתה עולה כ70 גרם , אחרי שעברנו לתמ"ל המצב לא השתנה. עכשיו התינוקת בגיל חצי שנה שוקלת 6 קילו. מבחינת התפתחות היא מתהפכת מבטן לגב, מחייכת המון, צוחקת בקול, מושיטה ידיים לצעצועים, תןפסת צעצועים, מאוד תיקשורתית וממלמת המון. לפי ההסבר שלי הכל נראה כהתפתחות תקינה אבל עדיין אנחנו מאוד מודאגים בגללה. היא אוכלת סה"כ כ 60 -80 סיסי של סימילאק כל שעתיים בערך אך זה לא תמיד ככה. לפעמים היא מסתפקת ב60 אחרי שישנה כל הלילה או אחרי שלא אכלה כ3 ואף יותר שעות. זה מסביר את העלייה המועטה במשקל.
    אני מאוד מודאגת מאיחור בהתפתחות בעתיד, מבעיות בריאותיות עקב כך שסביר שאינה מקבלת מספיק אבות מזון וויטמינימים\ מינרלים. בנוסף חשוב לציין שהיא אוכלת מנות של כ150 ירקות וקצת פירות. האם החששות שלי מוצדקות? או שהיא כן יכולה לקבל את כל מה שהיא צריכה (חוץ ממשקל ) ממנות כאלה קטנות של תמ"ל?
    המון תודה
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    משקל נמוך והתפתחות

הוספת תגובה

• תיקון:מתהפכת אך ורק מגב לבטן

אנה
    13/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאנה

אורנה עטאר
    13/06/2010

אנה שלום,
    אין אנו עוסקים כאן בענייני תזונה.
    אנא פני לפורום העוסק בתזונת תינוקות.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה