פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת כ4חודשים-נתוני גדילה
    הדר
    31/05/2010

ילדתי בת 3 וחצי חודשים נולדה במשקל 3 קילו. שוקלת כרגע 6.78 ק"ג וגובהה 66.5 ס"מ. האם יש מ\ דבר כזה תינוקת גובהה מדי. האם גובהה כרגע מעיד על כך שתהייה מאוד גבוהה בעתיד. אגב במשפחה אין אנשים גבוהים במיוחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה להדר

דבי גרוס דולב
    31/05/2010

הי הדר
    גובה התינוק בגיל זה אינו מעיד על גובהו של אדם בוגר וגם לא קיים תינוק גבוה מידי. מדובר בנתונים שמתאימים לשלב הנוכחי בלבד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על 6 לפני זחילה
    יעל
    31/05/2010

שלום רב
    ביתי בת 7 חודשים וחצי
    מתהפכת חופשי לכל הכיוונים, שוכבת בנוחות על הבטן, על הגב - דוחפת עם הרגליים את עצמה אחורה, על הבטן - עולה על 6 ועושה רוקינג (קדימה ואחורה), על כדור פזיו אני תופסת אותה מהרגליים ומורידה למטה והיא מרימה דברים מהשטיח וגם כשהיא על הכדור מושיטה יד למעלה לטפוס.
    זוחלת אחורה - הכווה דוחפת את עצמה עם היידים וגולשת אחורה וכך מטיילת בכל הבית.
    כשאני שמה לה צעצוע קצת גבוה היא מנסה להתרומם להגיע אליו ולפעמים אף מגיעה.
    השבוע גם התחילה לעשות ביי ביי עם היד כשאומרים לה בייביי ועומדים ליד הדלת
    מה שמטריד אותי הוא שהיא לא זוחלת קדימה - לא גחון ולא על 6
    איזה תרגילים אפשר לעשות לה כדי לעודד אותה לזחילה קדימה? האם היא עומדת בקצב ההתפתחות לגילה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על 6 לפני זחילה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    31/05/2010

הי יעל
    ביתך נמצא במקום התפתחותי טוב ותקין. השלב שלפני זחילת 6 הוא שלב של רוקינג בו התינוק מחפש את שיווי המשקל שלו. כשהוא מוכן,הוא גם מתחיל לזחול קדימה.
    אם מדובר בתקופה קצרה בה היא נמצאת בשלב הרוקינג , אין צורך לעשות כלום. אם יעבור זמן רב והיא עדיין לא תמצא את הדרך להתקדם קדימה ניתן יהיה להיעזר בתרגילים. בנתיים תני לה את הזמן לו היא זקוקה וחזרי אלי אם תצטרכי עזרה בהמשך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מים/ התחלת אוכל
    גלי
    30/05/2010

שלום רב יש לי שתי שאלות
    בני בן שלושה וחצי חודשים ואוכל תחליף חלב סימילאק .
    רציתי לדעת מתי אפשר לתת מים? אני פשוט יודעת שבתחליף חלב חסר יותר נוזלים מאשר חלב אם.
    שאלה שניה מתי מתחילים לתת אוכל לילד?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית מים/ התחלת אוכל

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    31/05/2010

הי גלי
    ההמלצה היא לא לתת מים עד גיל חצי שנה אבל כדי להיות בטוחה, מפני שזה אינו מתחום עיסוקנו, את יכולה להתיעץ עם אחות טיפת חלב.
    טעימות ראשונות של מוצקים אפשר להתחיל בגיל 4 חודשים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה
    ori
    30/05/2010

שלום,

אנו הורים לתינוקת בת חצי שנה שעדיין לא מתהפכת בכלל מהגב לבטן ובימים האחרונים פתאום החלה לזחול אחורה (זחילת גחון).

כיום, שוכבת על הבטן, די בנוחיות, מספר פעמים ביום כאשר כל פעם כרבע שעה- 20 דקות, מסתובבת מצד לצד ומסתובבת על צירה מעט.
    היא התהפכה מהבטן לגב פעמים ספורות, לוקחת צעצועים בשתי ידיים ומכניסה לפה אך נראה שהיא לא ממש אקטיבית ויותר מתבוננת ובוחנת מאוד את סביבתה.
    מדי פעם אנו עושים איתה תרגילים המומלצים כאן בפורום (כאלו שמסייעים בשכיבה על הבטן)

אנו מודאגים שהתינוקת לא אקטיבית, עדיין לא מתהפכת ופתאום גם החלה לזחול אחורה.

מה דעתכן על מצבה ומה ניתן לעשות כדי לשפרו.

בתודה על תשובתכם ובכלל תודה על הפורום המצוין.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה

שירי קאשי
    31/05/2010

הי אורי,
    אכן חשוב לטפל בשלב זה. ללא ספק קיים קושי כלשהו אשר מונע מההתהפכויות להתפתח. גם על מנת שהשלבים הבאים יתרחשו בצורה נכונה יותר. מנסיוני ביקור של מדריכה יכול לעשות את ההבדל. יעוץ בהתכתבות אינו תחליף לעין מקצועית של מדריכה ולעיתים הדקויות באיך מבצעים את התרגיל יכולים להיות ההבדל בין הצלחה לכשלון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    נתי
    30/05/2010

בתי בת שנה וארבעה חודשים. כשהיתה בת שנה יצאו לה שתי השיניים האמצעיות למטה. לפני כשבועיים יצאו לה גם שתי שיניים למעלה אך יצאו לה הניבים ולא שתי האמצעיות.אני דואגת שמה הם יהיו כלואות בפנים ולא יצאו, כיוון שאצל רוב הילדים שאני מכירה יוצאות קודם שתי העליונות למעלה ואח"כ הניבים. האם נתקלתן במצב כזה? (אלו למעשה ארבעת השיניים היחידות שיצאו לה עד כה.)

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• תגובה מאמא

הדס
    30/05/2010

היי נתי... רציתי להרגיעך ולומר שגם לבן שלי יצאו קודם כל הניבים ורק לאחר מכן האמצעיות גם למעלה וגם למטה , הוא אפילו הוציא טוחנות לפני שסיים להוציא את כל הארבע שיניים באמצע...
    בסוף יוצאות כל השיניים :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 וחצי חודשים ועמידה
    אורית
    29/05/2010

מנהלות הפורום שלום רב,

בני בן 7 וחצי חודשים, הוא זוחל גחון, מתהפך לשני הצדדים , שוכב על הצדדים ( שוכב על הצד ונשען על היד, הבנתי שזו שכיבה שמובילה לישיבה), הוא מטפס ועולה אם יש מכשולים על מזרן הפעילות ( מטפס על החתול למשל...) הוא מנסה לזחול, עומד על 6 אך לא זז כי נראה שעוד לא הבין מה צריך לעשות, . שמתי לב שהוא כל הזמן מנסה להתרומם ולעמוד, השיא היה אתמול כשהוא נעמד תוך הישענות על השולחן .. והיום הוא כבר מספר פעמים נעמד

האם זה תקין שהוא עומד לפני שהוא זוחל על שש או מתיישב?? האם למנוע ממנו לנסות ולהתרומם?

תודה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 וחצי חודשים ועמידה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/05/2010

הי אורית,
    בנך אכן נמצא בדרך להתישבות עצמאית. רצוי קודם להשלים שלב זה כיוון שאם יתחיל להעמד אז יתכן מצב שבו הוא רוב הזמן נעמד ופחות מתאמן בישיבה. כמו כן הישיבה שתתפתח יכולה להיות ישיבה מעמידה ולא משכיבה. למנוע ממנו לחלוטין להעמד זה בלתי אפשרי אך בהחלט רצוי ליצור מצבים בהם הוא יותר על הרצפה, זוחל ומנסה לשבת. עד כמה שניתן להזיז את הרהיטים על מנת שיצטרך לזחול כדי להגיע מרהיט לרהיט לפני שנעמד. אם הוא זוחל אליך ומנסה לטפס אז כל פעם להתרחק מעט כך שיזחל עוד ואולי אף יתישב במקום להעמד. וכמובן לא לעודד בצורה אקטיבית את העמידה בשלב זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי חודשים
    דנה
    29/05/2010

התינוקת שלי (אחת מתאומות) היתה תינוקת נוחה ורגועה עד לגיל 3 חודשים. בשבועיים האחרונים היא בוכה המון, ואני מצליחה להרגיע אותה רק כשאני שמה אותה במנשא. רק בלילה היא ישנה טוב במיטה שלה.
    יוצא שרוב שעות היום היא ישנה על הידיים במנשא ולא עושה שום פעילות התפתחותית אחרת... (אחותה לעומת זאת מבלה את מרבית שעות היום באוניברסיטה ועל מזרן הפעילות).
    אני מפחדת שיגרם לה עיכוב בהתפתחות.
    מה לעשות...?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/05/2010

הי דנה,
    ראשית את צריכה להחזיר לעצמך את הבטחון שהיא יכולה לשהות על המזרון כמו אחותה. כשאת תרגישי כך אז תוכלי למשוך את הזמן על המזרון מעט יותר. תנסי להרגיע אותה על ידי עיסוי על המזרון. את יכולה גם לאחר שנרגעה ואולי אפילו נרדמה במנשא להוציאה לשכיבה על הבטן על המזרון ואולי אם היא תישן שם ותתעורר על המזרון היא תמשיך גם לשחק (מעבר לכך שגם בשינה על הבטן במשך היום היא חווה מרכיבים שחשובים להתפתחות).
    מעבר לכך אני ממליצה להעזר במדריכה בביקור בית על מנת לעבור את התהליך יחד ולהתאים את התגובה שלך להתנהגות שלה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    מלי
    29/05/2010

שלום
    בני בן שנה ושלושה חודשים מזה חודש הוא יודע לעמוד לבד ללא תמיכה בערך דקה שתיים ולפעמים גם לעשות כמה צעדים. אבל איך שהוא מבין שהא עומד לבד ללא תמיכה הוא יורד לרצפה.
    ממה זה נובע? חוסר ביטחון? איך אפשר לעודד אותו ללכת?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    30/05/2010

הי ליהי,
    מה שאת מתארת הוא בהחלט שלב של בניית הבטחון העצמי בכל הקשור ביציבה והליכה. את יכולה להושיבו על מדרגה או שרפרף קטן (כך שכפות רגליו מונחות על הרצפה) ולהגיש לו בועת סבון מעט גבוה כך שיצטרך לעמוד בכדי להגיע אליה. העמידה מישיבה מוגבהת קלה יותר ולכן אם הוא כבר מספיק יציב (כפי שתארת) הוא אמור להצליח לעמוד לבד בצורה זו. לאחר שתתרגלו מספר פעמים עמידה עצמאית, את יכולה להתרחק מעט כך שיצטרך לעמוד ולעשות צעד אחד לעבר הבועה. כך הלאה כל פעם להתרחק מעט ובהדרגה להגדיל את מרחק ההליכה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה
    מירב
    29/05/2010

בני בן 16 חודשים, מתפתח יפה ומאוד מאוד פעיל (אולי אפילו קצת "היפר"). יש איזו תופעה שחוזרת על עצמה - הוא נוהג "לקטר" המון, כלומר הוא מפיק צליל שחוזר על עצמו מבלי לפתוח את פיו וזה נשמע כמו קיטור. (מ מ מ מ מ). זה קורה גם כשהוא בפעילות בדרך כלל. האם זו תופעה מוכרת? מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/05/2010

הי מירב,
    אם סך ההתפתחות שלו תקינה, גם מההיבט המוטורי וגם השפתי הרי שאין בכך משהו חריג אלא רק עוד דרך שסיגל לעצמו לבטא את עצמו. עם הזמן ככל שיכולות התקשורת המילולית שלו תתפתח, התנהגות זו תוחלף בדרכי ביטוי מורכבות יותר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור
    ללי
    27/05/2010

שלום,
    אני אמא לבן שנה ושמונה חודשים. מדבר המון מילים, גם מסובכות, ומתחיל לחבר משפטים.
    מעניין אותי לדעת באיזה גיל פעוטות מתחילים לענות על שאלות. למשל, מה אתה אוהב לאכול? היום הוא עונה על השאלות שלי אבל לא בדיבור אלא במחוות. למשל, אתה רוצה לאכול? אומר אממ ורץ למקרר. אבל לא עונה לי מה רוצה לאכול.
    אשמח לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• תגובה לללי

דבי גרוס דולב
    27/05/2010

הי ללי
    תחום הדיבור אינו מתחום התמחותינו, כדאי לשאול קלינאית תקשורת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 11 חודשים
    ליטל
    27/05/2010

שלום,

בני בן 11 חודשים,זוחל,יושב ונעמד כאשר הוא נאחז בשולחן,
    רציתי לדעת מבחינה התפתחותית האם בגילו צריך לדעת לעשות שלום, למחוא כפיים,
    אני מנסה ללמד אותו,אך לא נראה קשוב יותר מדי.
    איזה תרגילים מומלצים בגילו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשלי

דבי גרוס דולב
    27/05/2010

הי שלי
    נשמע שהתפתחותו שלבנך טובה ותקינה. מחוות כמו שלום ובי בי מתחילות סביב גיל 9- 12 חודשים.
    אין צורך בתרגילים מיוחדים אלא רק להמשיך ולדבר איתו ולעשות את המחוות הדרושות .
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 ו1/2 חודשים - התפתחות
    רעות
    27/05/2010

בתי בת 10 ו-1/2 חודשים זוחלת זחילת גחוןכבר כחודש כחצי. היא עדיין לא מתיישבת לבד אלא מתרוממת ממצב של השענות למצב של ישיבה, אך לא שומרת על יציבות במידה והיא יושבת על משטח (רצפה למשל). כמו כן, היא לא עלתה לעמידה / זחילה על 6 ולא נעמדת עדיין.
    האם תקין מבחינה התפתחותית? כיצד ניתן לעודד אותה להתקדם בשלבי ההתפתחות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 ו1/2 חודשים - התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

דבי גרוס דולב
    27/05/2010

הי רעות
    קשה לדעת מה מעכב את ביתך מלעלות על 6, לזחול ולהתיישב ביציבות אבל זה מה שמצופה מתינוק בגיל זה. מכיוון שמדובר בעיכוב התפתחותי קטן ולא בבעיה ספציפית אני ממליצה לשקול אבחון ועל פי אבחון זה תלמדו תרגילים לתרגול ביתי שיעזרו לביתך להתגבר על הקושי ולמנוע קשיים בשלבים מאוחרים יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משכיבה לישיבה
    שלומית עמנואל
    27/05/2010

שלום, שמי שלומית ויש לי ילדה בשם אגם. אגם בת 11 חודשים. היא זוחלת על הגחון תוך עבודה מאומצת של ידיה. בנוסף, היא לא מתיישבת לבדה.
    מה אני יכולה לעשות? לאן אפשר להפנות אותי?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משכיבה לישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לשלומית

דבי גרוס דולב
    27/05/2010

הי שלומית
    בגילה של ביתך נרצה כבר לראות זחילה טובה על 6, התישבות ועמידה. ביתך נמצאת בעיכוב מסוים ובד"כ יש לכל עיכוב סיבה. חשוב לאבחן את הסיבה וללמוד תרגילים לתרגול ביתי על מנת להדביק את הפער וכדי למנוע קשיים בשלבים מאוחרים יותר.
    מכיוון שאני מדריכה להתפתחות תינוקות ומאמינה בדרך זו ,אני כמובן ממליצה על הדרך הזו לאבחון וטיפול.
    בברכה דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד הליכה
    נתי
    26/05/2010

בתי בת שנה וארבעה חודשים. לפני כחודש התחילה לעשות מס' צעדים לסירוגין, פעם צעדים ושוב זחילה וחוזר חלילה. בשבועיים האחרונים אינה מוכנה לנסות לעמוד לבד או ללכת גם בתמיכה של צעצוע הליכה או כשר מחזיקים לה את הידיים. היא פשוט הולכת על הברכיים (לא בזחילה) אני חוששת פן הדבר יגרום לה לא לנסות לעמוד או ללכת כיוון שהיא מניידת את עצמה על הברכיים. מה אני יכול לעשות כדי לעודד אותה ללכת לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

אורנה עטאר
    26/05/2010

שרון שלום,
    לעיתים פעוטות שהתחילו ללכת נסוגים מעט אחורה וחוזרים לזחילה או להליכת ברכיים לרוב בגלל שהרגישו לא בטוחים בשלב ההליכה העצמאית. תני לה את הזמן ואל תאיצי בה. היא תחזור ללכת כשתרגיש מוכנה. היא אינה בעיכוב ולכן זה בסדר שהיא עוד קצת צריכה לשכלל את מערכת שיווי המשקל שלה. ככל שתוליכי אותה והיא תלך עם כל מיני צעצעים או חפצים - כך ההליכה העצמאית שלה תדחה. תראי לה שאת סומכת עליה ושהיא יכולה ובלי שום לחץ.

במידה והתקופה הזו תמשך זמן רב - תחזרי אליי.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעצועים
    שרון
    26/05/2010

אילו צעצועים מתאימים לתינוקת בת חמישה חודשים?
    היא מתהפכת מהגב לבטן, שוהה על הבטן ומושיטה ידיים לצעצועים. על הגב היא אוחזת בחפץ בשתי הידיים ומעבירה מיד ליד. אוהבת גם לשכב על הצד.
    נדמה לי כי כל הצעצועים שלה משעממים אותה, אבל אני לא יודעת אילו צעצועים חדשים לקנות לה שיעניינו אותה יותר.
    היא אוהבת מאוד לשבת עליי ולשחק בצעצועים בשתי הידיים, נדמה לי שבתנוחה זו קל לה יותר לאחוז ולשלוט בחפץ, אבל הייתי שמחה אם היא הייתה מסכימה לשחק לבד יותר זמן.
    אודה לעצתכן!

לקביעת תור
    סגירה
    צעצועים

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות

שרון
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    27/05/2010

הי שרון
    לפעמים הבעיה היא עודףהצעצועים ולא השיעמום של התינוק. באופן כללי כל צעצועצבעוני ומרשרש יעשה אתהעבודה אבל כשהתינוק רגיל להרבה צעצועים סביבו וחווה הצפה חושית, נראה ששום דבר כבר לא מעניין אותו. המלצתי היא לשים מול התינוקת צעצוע או שניים בלבד. את האוניברסיטה להניח מידי פעםולתת לתינוקת להתרגל למעט צעצועים. תינוקות רבים לא אוהבים לשהות לבדם. בכל זאת חשוב להניח אותם גם לבד, אלא אם מתחיל בכי. גם זהו תהליך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה