מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היעדר אבאיה22/05/2010
שלום, אני חד הורית
בני בן השנה גדל בסביבה נשית בעיקרה (סבתא, דודות, מטפלות בגן ...) הוא רואה אותי מתלבשת, מתאפרת, וכיו"ב. מה יכולה/עלולה להיות ההשפעה של זה עליו בהמשך ? היכן אוכל למצוא על כך חומר כתוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיה
אורנה עטאר22/05/2010איה שלום,
זו שאלה שאת מוזמנת להפנות לפורום העוסק בפסיכולוגיה של ילדים/פעוטות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לספרים בנושא התפתחותקרן21/05/2010
הי,
האם תוכלו לתת המלצות לספרים טובים בנושאי התפתחות תינוקות עד גיל שנה?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
אורנה עטאר22/05/2010קרן שלום,
אני יכולה לומר לך שהרשת מלאה בחומר על התפתחות תינוקות על גיל שנה ואת מוזמנת לחפש ולקרוא.
אנחנו כאן לענות וללוות את התפתחות בנך/בתך ולענות על כל שאלה שתצוץ....:-)
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונהענת21/05/2010
יש לי בן שנה ותשעה חודשים כאשר אני נותנת לו משהוא לאכול, פסטה, עוף עוגיה הוא דוחף הכול לפה ולא נותן ביסים, אני כמובן מנסה להסביר לו איך לאכול אבל זה לא עוזר, האם זה תופעה תואמת גיל ? מה אלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב22/05/2010הי ענת
אני לא יודעת אם זה תואם גיל, זה יותר עניין התנהגותי. אין לי תשובה לשאלתך,נסי אולי בפורום תזונה או פורום התנהגותי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות זריזות.חן21/05/2010
שלום בתי בת חודש ושבוע,אני מניקה הנקה מלאה.. ורציתי לשאול היא עושה יציאה כמעט כל שעה.. היא מתאמצת המון ועושה המון.. בימים האחרונים היציאות השתנו לירוקות.. רציתי לדעת אם זה דבר נורמלי??...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
דבי גרוס דולב22/05/2010הי חן
שאלה כזו כדאי להפנות לרופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה...חנה21/05/2010
סליחה על השאלה המוזרה... אבל מה יותר כדאי להכניס לאמבטיה עם התינוקת- ברווז שעשוי מגומי או מפלסטיק?... אני יודעת הרי שפלסטיק מפריש חומרים רעילים בחום, ועל הגומי שמעתי שהוא מפריש מהחור שלו לכלוך שחור אחרי זמן מה... אז מה כדאי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחנה
דבי גרוס דולב22/05/2010הי חנה
אני לא רואה בעיה עם אף אחד מהצעצועים ולדעתי חשובלהמנע מפחד יתר מול גורמים כאלה. בכל צעצוע ואביזר ניתן למצוא דברים שליליים ואת לא תצאי מזה אם תיהיה עסוקה בנושאים אלה,הכל בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותגלי21/05/2010
בני בן 3 חודשים. אף לא היתה בעיה של "אי יציאה". כבר שבוע, שאין יציאות לפעמים אפילו יומיים. בזמנו, הרופא אמר שזה נורמלי, אבל זה מדאיג אותי, ולוחץ לו...
מה עושים כדי לשחרר אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
אורנה עטאר22/05/2010גלי שלום,
מבחינה מוטורית את יכולה לסייע לו ע"י הרמת הרגליים לכיוון בית החזה, סיבובים של האגן, ערסול, תנועה של אופניים עם הרגליים, מגע עמוק עם האגודלים מאזור בית החזה לכיון המפשעה. כל אלו יכולים לסייע לו.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תינוק בלילהעפרה21/05/2010
שלום
האם תינוק בן חודשיים חייב לאכול בלילה ? האם צריך להעיר אותו ? האם הוא לא התייבש
במשך 9 או 10 שעות ? תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעפרה
אורנה עטאר22/05/2010עפרה שלום,
אנא פני לפורום העוסק בתזונת תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לא יציבהשני21/05/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים. כל ההתפתחות המוטורית שלו היתה מאוחרת. החל ללכת בגיל שנה ושבעה חודשים (נולד בשבוע 32 והיפוטוני).
מאז שהחל ללכת, ההליכה שלו מאוד לא יציבה והוא נופל הרבה כאשר עומד/ הולך על משטחים לא קשים ושטוחים (למשל- דשא, אבנים, חול וכד'..).
הפיזיוטרפיסטת שראתה אותו כחודש אחרי שהחל ללכת אמרה שזה מצב תקין והסבירה שההליכה תלך ותתיצב עם הזמן, וגם המליצה על הליכה מרובה ללא נעליים, בחול, דשא וכדומה.
בעלי ואני מבצעים את כל ההמלצות שקיבלנו ממנה.
יש לי רושם שאין שיפור ביציבות שלו וזה קצת מדאיג אותי.
האם יש משהו לעשות על מנת לשפר את היציבה? האם לתת לזמן לעשות את שלו? האם זה יכול להעיד על בעיה כלשהיא?
לציין, כי מעבר להתפתחות המוטורית האיטית, הוא ילד מקסים, חברותי, מדבר מדהים וכו'..
אשמח להמלצות, ואשמח לדעת האם זוהי תופעה שאתן מכירות?
תודה רבה וסוף שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב22/05/2010הי שני
פגות והיפוטוניה שלא טופלה יכולים בהחלט להשפיע עלההתפתחות המוטורית ועל ההליכה. אני ממליצה לנסות שיטות טיפול שונות מזו של הפזיוטרפיה בהן תקבלו עיצות לתרגול אחרות שיוכלו לעזרו לבנך. לא ניתן לתת עיצות לסוג כזה של קושי בלי לדעת מה מקורו אבל יש בהחלט איךלעזור ולקדם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםMAYA21/05/2010
תינוק שלי בן 11 חודש
היום הינו אצל רופא ילדים ו לאחר בדיקה הפנה אותנו לאנדוקרינולוג ילדים
בהפניה כתוב:
"אשכים נמושים בשק יחסית גבה וניידים אך לדעתי נמושים די רודימנטריים"
אני נורא בלחץ
מה זה אומר ?ל מה זה יכןל להשפיעה?מה צריך לעשות
תודה
מאוד מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב22/05/2010הי מאיה
פורום זה אינו עוסק בנושאים רפואיים ולכן לא אוכל לענות לך, נסי בפורום של רופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגותיאילנה21/05/2010
שלום,
בני בן שנה וחודש שינה את התנהגותו באמבטיה בן לילה. לפני השינוי הוא מאוד נהנה באמבטיה, שיחק, צחק, השפריץ מים וכו', וממש בבת אחת הוא החל לצרוח לאורך כל הרחצה, עוד מלפני שהוא נוגע במים.
השינוי קרה בתקופה בה הוא סבל מוירוס בבטן וטופל בחדר מיון, אך הוא כבר הבריא.
האם מדובר בהתנהגות נפוצה אצל תינוקות? האם יכול להיות שהשינוי קרה כתוצאה מטראומה בעקבות הטיפול בחדר המיון שכלל גם זריקה ועירוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנה
דבי גרוס דולב22/05/2010הי אילנה
שינויים התנהגותיים אצל תינוקות הם תופעה מוכרת. הסיבה לכך יכולה בהחלט להיות טראומה שעבר התינוק והדבר יכול גם להשתנות כלעומת שבא. נסי בזמן הקרוב להקל עליו באמבטיב ע"י רחצה משותפת כשהוא בזרועותייך, שטיפה עם ספוג רחצה בלי מים באמבטיה או כל דרך אחרת שתעזור לו לעבור את התקופה הקשה עד שיתרגל לזה שוב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות של בכי.חן20/05/2010
שלום בתי בת חודש וקצת..אני מניקה כל 3 שעות בערך 10 דק' מכל צד.. וכל יום במשך כמה שעות היא לא מפסיקה לבכות וגם לא יושנת רוב היום..אני אף פעם לא יודעת אם זה בגלל רעב כי תמיד שאני יתן לה היא תמצוץ..ובסוף היא פולטת ..אני מנסה להרגיע אותה בכל מיני דרכים ושום דבר לא עוזר מלבד ההנקה..אבל איך אדע מה מציק לה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
הסיבות לבכי אצל תינוק קטן יכולות להיות שונות, גזים, רצון לקירבה ושהייה של הידיים, רצון לינוק ועוד.אם נשללו סיבות רפואיות אני מאמינה שיש להניק את התינוקת עד שהיא תעזוב את הציצי ולא לפי זמן מוגדר מראש.מומלץ גם להניק בכל פעם בציצי אחד עד הסוף, כך תיהי בטוחה שהיא שבעה והגיעה אל החלב האחורי. מדובר בתקופה ראשונית של החיים שלתינוקות מסוימים היא מאוד קשה, תנסי להשתמש במנשא ואולי לשקול מפגש עם מדריכה שתדריך אותך כיצד להתמודד עם הקושי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לגבי סירוב מוצץ או סוג מוצץחן20/05/2010
שלום בתי בת חודש וקצת... בהתחלה נסתי מוצץ של מאמ... היא כמעט נחנקת ממנו מחזיקה אותו כמה שניות ואחר כך יורקת אותו..לאחר מכן נסתי מוצץ של סרבנים היא בכלל לא הצליחה לתפוס אותו בפה שלה...ואז נסתי גם אוונט אותו היא קצת יותר זמן מחזיקה אבל גם בסוף יורקת... השאלה האם כדאי לנסות מוצץ גומי? כי עד עכשיו נסתי רק סיליקון
או שלנסות להרגיל אותה למאמ ממש אין לי מושג מה לעשות אשמח לעזרה תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
מוצץ אינו הכרח התפתחותיוישנם תינוקות שפשוט אינם רוצים ואינם אוהבים מוצץ , נשמע לי שביתך היא אחת מהם. אני לא בעד להכריח בכל מחיר ללקיחת מוצץ ולדעתי חשוב לכבד את רצון התינוק. אינני יודעת לגבי מוצץ גומי והאם הוא ישנה את בחירתה של ביתך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן - תינוק בן חודשאורית20/05/2010
שלום רב,
בני בן חודש ובגלל בעיות של פליטות (כנראה ריפלוקס) שהוא היה נחנק מהן - הוא ישן על שיפוע ואני משכיבה אותו לשינה רק על הבטן. בשעות בהן הוא ער הוא על שוכב גם על הגב ועל הצד.
בלילה אני מחברת אותו למוניטור (קיבלנו הפניה מבית החולים) בכל מקרה (כאמור - ישן כל הלילה רק על הבטן).
רציתי לשאול האם יש איזושהי בעיה עם השכבת התינוק על הבטן בשעות השינה שלו? אני יודעת שהתפתחותית זה מומלץ וגם מבחינת עיכול המזון השכיבה על הבטן מצויינת.
האם הסכנה למוות בעריסה בשכיבה על הבטן היא בגלל שהתינוק לא מזיז את הראש עדיין טוב ויכול להישאר עם ראש למטה או שהשכיבה על הבטן לא טובה לנשימה והיא עצמה יכולה לגרום להפסקות נשימה?
אודה מאוד לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב20/05/2010הי אורית
עדיין לא ידועות הסיבות הברורות לתופעת המוות בעריסה אבל גילו שסטטיסטית, רוב המקרים התרחשו בעת שינה על הבטןו לכן ההמלצה היא לא להשכיב לישון על הבטן.מכל שאר הסיבות זה אכן מומלץ .
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהנעמה20/05/2010
שלום.
בני בן 8 וחצי חודשים רציתי לדעת הוא כבר מלפני חודש מנסה לשבת מזחילה 6 והיום הוא מצליח להחזיק את עצמו כמה זמן ונופל האם זה בסדר שהוא לא מחזיק את עצמו יותר זמן???
וגם הוא עומד על הברכיים בלול או במיטה ושהוא עוזב את הידיים כשהוא על הברכיים הוא נופל אחורה הא זה בסדר?? אני פשוט דואגת שהוא לא יציב אם הגב שלו טשמח שתענו לי בתודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר20/05/2010עדי שלום,
בנך נופל כי מערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא הבשילה למצבים בהם הוא רוצה להתנסות ולהתקדם.
אני ממליצה לתרגל איתו חוויות של יציאות משווי משקל כשהוא זוחל, כמו לזחול על מכשולים שונים. לגרור אותו כשהוא על 6 על מזרון ברחבי הבית. המון חוויות של תנועה במרחב רחוקה מהגוף שלך, כל מיני אוירונים, סופרמנים.
ככל שהמערכת תבשיל והוא ילמד לאזן את עצמו כשהוא יוצא משיווי משקל כך הוא יוכל להגיע לישיבה יציבה יותר ולא ליפול אחורה בעמידת ברכיים.
תעדכני איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק כמעט בן שישה חודשיםדניאלה19/05/2010
בני הקטן בן שישה חודשים בעוד כשבוע.ילד מקסים,וירבאלי מאוד כל היום צועק אבא, גאגא ,מים וכאלה כאשר ברור לי שהוא לא מבין למה הוא מתכוון.....
מתהפך ביותר קלות כבר חודש מהגב לבטן ובימים האחרונים מתהפך מהבטן לגב אבל לא מרבה לעשות זאת..
הוא שוכב הרבה על הצד,נע בציר לכל הכיוונים תופס חפצים ומעביר מיד ליד גם בשכיבה על הגב וגם בשכיבה על הבטן.בזמן האחרון גם במיטה וגם באוניברסיטה אחרי דקה אני מוצאת אותו במיקום אחר, בזווית אחרת לחלוטין...
מספר דברים מטרידים אותי:
1. בזמן שכיבה על הבטן התחיל ליישר ידיים לחלוטין ומרים את בית החזה ומנסה לזחול. הוא גם מתקדם על גחון קדימה אבל בעיקר אחורה. תנועה אחורה היא נורמלית???הוא פחות מנסה להתהפך על הבטן ועושה זאת רק שאני מושטיה צעצועים ואז הוא נמתח אליהם ומתהפך והוא יותר מתמקד בלהזדקף ולדחוף את עצמו.
2. הוא מנסה לשבת כבר חודשים ארוכים. כשהוא יושב, אוכל , נשען על משהו הוא מזדקף באופן עצמאי ומתיישב. הוא יושב כבר לבד אבל באופן מאוד מאוד מוזר, הוא משכל או מקפל רגליים ונשען על שתיי ידיים קדימה או לצדדים ומתחיל להרים אחת מהן, לעיתים את שתיהן ולרוב כמובן, נופל.....
הוא שוכב על הגב מרים את הראש ומושיט לי ידיים כדיי שאעזור לו להתרומם ולעיתים הוא מתרומם מהצד בעצמוד ויושב בצורה שתיארתי. האם זה נורמלי?
האם אתן מזהות פיגור התפתחותי כי הוא לא מתהפך הרבה מהבטן לגב? האם זה נ ורמלי לזחול אחורה?
מאוד בלחץ,יןלד ראשון.
תודה רבה מראש.
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר19/05/2010דניאלה שלום,
לגבי יישור ידיים על הבטן זה בסדר וגם התחלת הזחילה היא לרוב אחורה. בזחילת גחון יש הישענות על המרפקים ולא יישור היידים לחלוטין ולכן ייתכן והוא מנסה להתרומם לשש. כשהוא על הגחון, את יכולה לכופף רגל אחת לכיון הישבן ולהחזיק את כף הרגל כך שהוא ידחף עם הרגל ויתקדם קדימה. כל פעם רגל אחרת.
לגבי התהפכויות - המשיכי להראות לו צעצועים על הבטן, מולו וקצת למעלה והצידה שיישר יד ויעביר משקל ויתהפך. תרגלי זאת לשני הכיוונים. בנוסף תוכלי למצוא פה בפורום תרגילים רבים להתהפכות מהבטן לגב.
לגבי התיישבות - התיישבות תקינה מתרחשת מהצד או מהעלייה לשש ולקיחת המשקל אחורה להתיישבות. התיישבות דרך שכיבה על הגב אינה נכונה למבנה הביומכני של השלד, דורמת למתח שרירי רב בשרירי הבטן שיתכן וקשורים לזה ששהוא מיישר ידיים על הבטן ולא נשען על המרפקים.
אל תעזרי לו להתרומם לישיבה דרך הגב אלא דווקא הרימי את הרגליים שלו שיחזור לשכיבה על הגב בלי הרמת ראש או הפכי אותו לבטן. לגבי ההתיישבות השנייה - לא כל כך הבנתי אותה.
בנוסף - אני ממליצה לך לא להושיב אותו בטרם למד להתיישב בכוחות עצמו.
אם יש לך עוד שאלות.
אני כאן.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)