מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילגתם עליי-אשמח לעצהאימא מירי20/06/2010
שלום,
אני אימא לתינוק בן שנה ושבעה חודשים.
לפני כחודש גמלתי אותו מהנקה והתחלתי לו תהליך של הקניית הרגלי שינה עצמאיים, עד אז היה נרדם בהנקה ובנדנוד המיטה.
בכל אופן הבעיה היא כזו: מאז הגמילה וההרדמות לבד הוא נרדם בשמונה וחצי בערב ומתעורר בארבע וחצי בבוקר.
מה עושים?
אם אני נותנת לו לבכות כדי שירדם לפנות בוקר הוא בוכה ללא הפסקה ולבסוף אני מוציאה אותו מהמיטה.
בכל אופן אני מוציאה אותו והוא מתחיל את היום ובשעה שש וחצי בבוקר כבר רוצה לישון עוד פעם,
זה ממש משבש את היום.
למישהו יש עצות מה לעשות כדי שלא יתעורר בארבע וחצי בבוקר?
יש לציין כי גם אם אני מנסה לדחות את שעת השינה שלו אחרי שמונה וחצי בערב (למרות שבד"כ זה לא ממש אפשרי כי הוא מאוד עייף בשעה הזו) אז הוא עדיין מתעורר בארבע וחצי בבוקר מקסימום חמש.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילי
דבי גרוס דולב20/06/2010הי לילי
אני לא מכירה שיטות למניעת התעוררויות אצל תינוקות, הלוואי והיו כאלה..
עצותי הן העצות הרגילות, להמשיך באווירת שינה וחושך גם כשמתעורר,לנסות להמנע מהוצאה מהמיטה ולהחזיר למיטה לאחר הרגעה.
אולי בפורום שנת תינוקות יוכלו לעזור יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת פיצפונת - תודה !מירב20/06/2010
שלום
בתי בת ה7 חודשים כבר החלה לזחול מעט וכמעט לשבת בכוחות עצמה ואולם איני יודעת כיצד לעניין אותה מבחינה שכלית מכיון שהיא מאוד סקרנית ומהירת תפיסה, יש לה ספר עם צילומי חיות וגם אותו דבר שגם למישוש וגם צעצועים
אני משמיעה לה תמיד תמיד קלאסי לתינוקות או שירים בנוסח 100 ש' ראשונים
עד כה היתה על הריצפה וכעת בלול - האם יש בעיה עם הלול
מה הדברים שיפתחו אותה כעת מבחינה מוטורית
מה הדברים שיפתחו אותה כעת מבחינה שכלית
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב20/06/2010הי מיכל
בשוק קיימים אינסוף צעצועים שמטרתם לעבוד על הנושא הקוגניטיבי, עלייך לראות למה את מתחברת ולבחור. יחד עם זאת אין צורך בגירויים רבים מידי, תינוק גם לומד מהסביבה הטבעית שלו ומהמתרחש סביבו. גם בעניין המוזיקה, אפשר גם מוזיקה אחרת ואפשר גם בלי מוזיקה בכלל..
מוטורית, תני לה להמשיך בנסיונותיה לזחול ולהתישב, יותר מזה לא צריך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשייםאורית19/06/2010
שלום רב,
התינוק שלי בן חודשיים ולפני שבוע התהפך מהבטן לגב. אני ראיתי כשזה קרה - זה לא היה בטעות אלא מאוד בכוונה והוא מאוד התאמץ להתהפך. מאז לא התהפך שוב וגם לא ניסה. האם אחרי ההתהפכות הראשונה לוקח כ"כ הרבה זמן עד שהם מתהפכים שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב19/06/2010הי אורית
בכל זאת, יכול מאוד להיות שההתהפכות הייתה מקרית ולכן לא חזרה על עצמה. ואם הייתה במכוון, לפעמים לוקח זמן עד לפעם הבאה, במיוחד בגיל צעיר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לדאגה?גלית18/06/2010
שלום,
התינוקת שלי רק בת חודשיים (היום) וכבר התהפכה מהבטן לגב.
האם זה תקין? האם סיבה לדאגה?
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
אורנה עטאר18/06/2010גלית שלום,
התהפכות בגיל זה היא לרוב אינה רצונית ונובעת בגלל גודל הראש והטייתו הצידה - מה שכנראה גרם להתהפכות.
לרוב גם אינה חוזרת על עצמה.
התהפכות רצונית מתרחשת בין 4-6 חודשים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוט באףמישהי18/06/2010
שלום
בתי בת שנה וחודשיים לפעמים אני רואה אותה מכניסה אצבע לאף
ישנה סיבה שהיא עושה זאת?<
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמרו לי שזה קשור אולי לתולעים..
מישהי18/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריבי
אורנה עטאר18/06/2010ריבי שלום,
אולי בתך גילתה את האף שלה, אולי היא מחקה התנהגות של מבוגר שראתה וכו'.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולוןקרן18/06/2010
שלום,
בתי בת 3.5 חודשים נמצאת כרגע בעגלה עם אמבט, באיזה שלב/גיל ניתן להעביר אותה להליכון שמוטה כמעט 180 מעלות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
אורנה עטאר18/06/2010קרן שלום,
כל עוד את יכולה להשתמש באמבטיה הרי זה מבורך!
שהייה על הבטן באמבטיה זו דרך מצויינת לתת "זמן בטן" בתנועה ואני ממליצה להישאר עם אמבטיה כל עוד היא נכנסת לתוכה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ ושינהשרון18/06/2010
שלום, בתי בת 8 שבועות ולפני כשבוע התחילה לעשות עם הלשון תנועות- מוציעה את הלשון החוצה. האם זו תנועה רגילה שתינוקות עושים בגיל זה? היא ככל הנראה סובלת מרפלוקס ומקבלת טיפול לזה, האם הוצאת הלשון קשורה לזה?
בעקבות הוצאת הלשון נופל לה המוצץ מה שגורם לה להתחיל לבכותץ הדבר מהווה בעיה במיוחד שהרדמות בלילה שכן היא נרדמת, המוצץ נופל ואז היא מתחילה לבכות ונרגעת רק כשמחזירים לה אותו. בעקבות כך לוקח לנו כל פעם כשעה להרדים אותה, עד שהיא כנראה נרדמת חזק ולא מתעוררת כשהמוצץ נופל, או שהוא פשוט נשאר לה בפה.
האם יש דרכים יותר מועילות מהדרך בה אנו נוקטים בכדי לפתור את בעית המוצץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
אורנה עטאר18/06/2010שרון שלום,
הוצאת הלשון היא תופעה רגילה שאמורה גם לחלוף.
לגבי הקשר למוצץ - מאחר ומוצץ אינו הכרחי להתפתחות - אין לי הצעה עבורך. האם יש סיכוי להרדים אותה בלי מוצץ? זאת ההצעה הטובה ביותר.
הגעה להירדמות עמוקה יכולה להינתן לה ע"י הרדמה בתוך מנשא עם תנועה (ניתן על כדור) וקול (מונוטוני וחזרתי) ואז תוכלו להגיע להירדמות ללא מוצץ ואולי כך זה יפתר.
בהצלחה!
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאמאלה17/06/2010
שלום, בני בן שנה ו-3 חודשים. מזה 3 חודשים שהוא הוללך עם עזרה. אולם הוא מסרב ללכת לבדו ואף אינו מביע כל עניין בהליכה לבד (אוטומטית עוברת לזחילה כאשר אין לו במה להאחז).
לאחרונה החלה רגל ימין שלו לנטות הצידה (האצבעות פונות ימינה ולא קדימה).
התייעצתי עם רופא ילדים שאמר לי לחכות עוד חודש ולראות...
האם יש סיבה לפנות כבר עכשיו לאורטופד?
איך אוכל לעודד אותו ללכת לבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמאלה
אורנה עטאר18/06/2010אמאלה שלום,
אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי.
הליכה לא עצמאית - עם ידיים או חפצים - מעכבת ולא מעודדת הליכה עצמאית. אני ממליצה להפסיק להוליך אותו. להרחיק כמה שניתן כל חפץ שהוא הולך בעזרתו ולתת לו הרבה חוויות של תנועה במרחב, חוויות של יציאה משיווי משקל. זחילה במשטחים שונים כמו טיפוס על מגלשה.
אני לא מתייחסת כרגע להטייה של הרגל מעט החוצה - זו תופעה מוכרת בתחילת הליכה/עמידה - הוא בוחר בבסיס יותר רחב לשם שמירה על שיווי משקל. עם ההליכה - זה אמור להסתדר.
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אמאלה19/06/2010ראשית, תודה על התגובה...
הבעיה היא שאם אין לו משהו להתמך בו / מישהו שיוליך אותו הוא פשוט מעדיף את אופציית הזחילה... זה נראה כאילו הוא כלל לא ממהר ללכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמאלה
אורנה עטאר20/06/2010שלום,
אז משמע שמערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא בשלה לשלב הזה.
שוב - ממליצה המון חוויות של יציאות משיווי משקל - אפילו בזחילה שלו. בכדי שהוא ילמד לאזן את עצמו ואז הוא יגיע בשל לשלב הזה.
דוגמאות:
אם הוא נעמד עם חפץ - תנדנדי את החפץ מצד לצד בכדי שהוא יעביר משקל בין הרגליים וייצב את עצמו בהתאם.
לשאת אותו על הכתפיים ולהחזיק אותו רק באגן ואולי החזקה באגן וברגל אחת - ולנוע מצד לצד וקדימה ואחורה.
בהצלחה.
תעדכני....
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל ממוצעקרן17/06/2010
מהו המשקל והגובה הממוצעים לתינוק/ת בגיל 3.5 חודשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
אורנה עטאר18/06/2010פורום זה אינו עוסק בעקומות גדילה.
אנא חפשי מידע על עקומות גדילה של תינוקות בכל מנוע חיפוש וכמובן ביפת חלב.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה \ ים לילד בן חצי שנהליאור16/06/2010
משפחתי יוצאת לחופשה באילת בפעם הראשונה אחרי הלידה,ברצוני לשאול האם אפשר להכניס את בני בן החצי שנה לשכשך במים,האם המים קרים או מזוהמים מדי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה
שירי קאשי17/06/2010הי ליאור,
זו שאלה שצריכה להיות מופנית לגורם רפואי. מנסיוני יש רופאים שיותר מחמירים ויגידו בשום אופן לא להכניס. הרבה מחלות עוברות במים. לעומתם יש כאלו שיאמרו שמגיל 3 חודשים, אם אין בעיות מיוחדות אז אפשר.
לטעמי האישי (ואינני מומחית לרפואה) אם הכל בסדר, אין היסטוריה של זיהומים ומחלות חריגות והילד בבית כבר נחשף (ילד ששוכב על הרצפה, מכניס דברים לפה ולא ילד שהוא מאוד מוגן ולא הכניס שום דבר לא מחוטא לפה), הרי שהוא כבר יחסית חסין ורוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה למילה 'לא'שלי16/06/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים, ילד חייכן ומקסים מתפתח מאוד יפה. בימים האחרונים כשמישהו אומר לו 'לא' כגון סבתא או דודה, הוא מסתכל עליו,ומיד פורץ בבכי!!! אבל כשאני או בעלי אומרים לו הוא מסתכל עלינו ולא בוכה. מדוע הוא בוכה כשמישהו אחר אומר לו לא??? האם זה בסדר? זה שלב התפתחותי??אתמול אחותי ראתה שהוא בא להכניס צרור מפתחות לפה ואמרה לו 'לא' והוא בכה בכי נעלב קורע לב שהיה קשה לנו להרגיע אותו. מדוע זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי17/06/2010הי שגית,
שאלה זו צריכה להיות מופנית לאיש מקצוע מהתחום ההתנהגותי. מנסיוני זו תגובה של העלבות וזו הדרך שלו להביע זאת. לדעתי, הלא מקצועית בתחום זה, צריך במצב כזה לומר משהו בסגנון: " אמא אוהבת אותך ודואגת לך ולכן היא אומרת לא על מה שמסוכן, אין לך סיבה לבכות". אצלי זה עבד והתופעה כמעט ואינה קיימת. זה הכל תלוי בטון הדיבור ובמה שמשדרים לילד. כאמור לתשובה מקצועית בנושא אני ממליצה לפנות לגורם מוסמך.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה כל 3 שעות?חנה16/06/2010
בתי, בת כחודשיים, עולה יפה במשקל(שקילה נוספת בשבוע הבא) עושה פיפי וקקי לפי הספר וישנה 7 שעות בלילה. יונקת בהנקה מלאה.
לאחרונה התחלתי לנסות ולהניק אותה מתי שהיא רוצה ולא לפי השעון(היא היתה אוכלת בתיאבון רב כל 3 שעות או שעתיים וחצי אם היתה רעבה לפני). היא יונקת יותר טוב, אין ספק, הבעיה היא שהיא מדלגת על ארוחה. היא אוכלת כל בערך 4 שעות ולפעמים בוכה באמצע אז אני נותנת לה.
קורה שהיא אוכלת בשעה 10.30 בלילה ואז נוצר מצב שבשתים עשרה כשאני רוצה לתת לה האכלה לפני שהולכים לישון היא לא רוצה אבל ישנה עד שבע בבוקר כמו קודם. ז"א מדלגת על ארוחת לילה.
האם זה תקין??
אני מפחדת שהיא תפספס ארוחה ותתחיל לרדת במשקל...
מה גם שהיא קצת מנומנמת יותר במשך היום... ממה זה יכול להיות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
אורנה עטאר18/06/2010אנא פני לפורום העוסק בתזונת תינוקות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןחן16/06/2010
שלום,
בתי בת 12 שבועות רוב הזמן על גבה, מס' פעמים ביום היא על הבטן ונשארת כך 5 דקות בערך,
כאשר על הבטן היא נשענת רק על מרפק שמאל ועל הגחון, יד ימין ישרה או דוחפת את הרצפה וכך מתהפכת. אם אני מנסה להשעין אותה גם על מרפק ימין היא מתלוננת ולא משאירה אותו לתמיכה.
חשוב לציין שגם כאשר מרימים אותה על הכתף בדר"כ יד ימין ישרה ונוטה החוצה.
האם תקין? מה עליי לעשות כדי לשפר את המצב?
תודב רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
שירי קאשי17/06/2010הי חני,
מה שאת מתארת הוא לא מצב תקין. חשוב שתוכל להשען על שתי ידיים וכן על כל יד בנפרד. חשוב ללמוד העברות משקל מיד ליד, להתהפך לשני הצדדים ולשמור על סימטריה ואיזון בתנועה.
אני ממליצה מאוד לערוך אבחון מקצועי כשהבעיה עדיין קטנה ולא להמתין. למצבים כאלו של אסימטריה יש נטיה להחמיר ולהיות מונצחים כיוון שככל שיותר משתמשים בצד אחד, כך פוחתת היכולת התנועתית של הצד השני ואז שוב משתמשים עוד יותר בצד הראשון וחוזר חלילה.
בינתיים את יכולה להשכיבה על הבטן על כדור פיזיו. כשאת תומכת באגנה את יכולה להגיש לה בועת סבון כל פעם ליד אחרת. תוך כדי תמיכה להניע את הכדור באיטיות כל פעם לצד אחר על מנת להגביר את הצורך להעביר משקל וכל פעם להשען על יד אחרת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליסהילי16/06/2010
שלום רב.
בני בן חדש וחצי ושמנו לב שכשהוא שוכב על הגב הוא נוטה להסתכל בעיקר לצד שמאל שלו. יש לצין שלעיתים הוא גם מסתכל לצד ימין ולא נראה שיש לו בעיה להזיז את צווארו לצד ימין, אך לרוב הוא מסתכל לצד שמאל.
האם זה טורטיקוליס?
במידה וכן, איזה שריר בצוואר הוא החלש?
הבנתי שיש לעודד אותו להסתכל לצד ימין בעזרת כל מיני גירויים.מה עוד ניתן לעשות?
במידה והוא שוכב בעריסה על גבו, מאיזה צד עליי להרים אותו לצורך חיזוק השריר? מצידו הימני או מצידו השמאלי?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילי
דבי גרוס דולב16/06/2010הי הילי
אני לא יכולה להגיד באופן חד משמעי אם זה טורטיקוליס או לא אבל השם פחות חשוב. מה שחשוב הוא לגרום לאיזון ולסימטריה בהטיית הראש. הבעיה בטורטיקוליס היא ששריר בצד אחד של הצוואר מקוצר והשריר בצד השני מוח ותפוס ולכן מה שצריך היא להרפות את השריר המקוצר ולהאריך אותו.
אם הנטייה היא לצד שמאל, הרי שצד ימין תפוס ואותו יש להרפות ולהאריך.
כדי לעשות זאת יש להשכיב הרבה את התינוק עלצד ימין שלו ולהשהות אותו שם. במקביל כדאי להרבות ולהרים דרך צד ימין ולהשהות גם שם מס]ר שניות בכל פעם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשייםמילה15/06/2010
יש לי בן, בן שנה וחודשיים, לא מציית למה שאני אומרת לו, עם נוגע במה שאסור ואני אומרת לו אסור הוא לא מתייחס ועושה כאילו דווקא שוב פעם, אומרת לו "לא" ואסור" וממשיך לעשות, מה אלי לעשות? או שאולי הוא עוד קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למילה
דבי גרוס דולב15/06/2010הי מילה
שאלות בנושאים התנהגותיים כדאי להפנות לפורום התנהגותי או פסיכולוגיה של ילדים. אנו עוסקות בהתפתחות מוטורית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)