מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית לחץ דם בבדיקת מאמץani21/08/2012
שלום מה זה אומר שלחץ הדם עולה מאד בזמן בדיקת מאמץ? הגעתי לשלב 3 עם 220
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית לחץ דם בבדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/08/2012לחצי הדם צריכים לעלות במאמץ. 220 זה יותר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיאמנון20/08/2012
האם יש טיפול טיפול תרופתי במסתם אורטלי תלת עלי עם דליפה קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012אין "טיפול" אבל אפשר להקל במידת מה עם תרופות מסוימות אבל בסיכומו של דבר הטיפול הוא בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012אין "טיפול" אבל אפשר להקל במידת מה עם תרופות מסוימות אבל בסיכומו של דבר הטיפול הוא בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל כשיש דליפה ממסתם אורטליאמנון20/08/2012
שלום, האם מותר לטוס לחו"ל כאשר יש מסתם אורטלי תלת עלי עם דליפה קשה אקסנטרית לכיוון AORTIC MITRAL CONTINUITY. עלי לציין כי אני חש בטוב ומטופל בתרופה נגד יתר לחץ דם, אני בן 75. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל כשיש דליפה ממסתם אורטלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012אתה צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותאות אקו לבגילה19/08/2012
שלום רב,
עקב הפרעות קצב (החסרת פעימה) נשלחתי לבירור . להלן תוצאות האקו לב: אשמח לדעת מה משמעותן:
מדידות 2D
left Ventricle:
מימד דיאסטולי -43
מימד סיסטולי- 24
IVS דיאסטולי -8
LVPW דיאסטולי -9
LVFS- 43
aorta
שורש האאורטה- 19
אאורטה עולה -26
right atrium
עליון תחתון -35
left atrium:
קדמי אחורי- 30
עליון תחתון -35
לחץ דם ריאתי- 28.4 mm/HG
left ventricle:
תפקוד סיסטולי-תקין
גודל תקין
דפנותיו אינם מעובים
לחץ המילוי תקין
tricuspid Valve:
אי ספיקה מינימלית
pulmonic Valve
מבנה ותפקוד תקין
Aortic VALVE
מבנה ותפקוד תקין
mitral valve-
מבנה ותפקוד תקין
אי ספיקה מינימלית
right ventricle
מבנה ותפקוד תקין
atriums
הערות: עליות הלב אינן מורחבות
אשמח לדעת משמעות התוצאות. וכן מהי משמעות אי ספיקה מינימלית בשני הערכים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012הבדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
גילה20/08/2012תודה רבה. אם הבדיקה בגדר הנורמה האם תיתכן בכל זאת בעיה בלב הגורמת להפרעות קצב שהאקו לא הראה?
מה כדאי לבדוק בהמשך (חוץ מהולטר) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012נכון, יכולות להיות הפרעות קצב גם עם אקו תקין לחלוטין, חלקן עקב ״בעיה״ וחלקן לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גילה20/08/2012תודה. אני מבינה מהתשובה שלמרות האקו התקין יש הפרעות קצב המצביעות על בעיה.
לכן אשמח לדעת מה הכוונה בהגדרתך כ'בעיה' ומה כדאי לבדוק בהמשך לאקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012אז זהו שאנחנו לא מטפלים בבדיקות אלא באנשים לכן הדיון האינטרנטי התאורטי אינו מספיק כדי להמליץ על המשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו קרדיוגרפיהאמנון19/08/2012
שלום,אבקש לדעת משמעות תוצאות הבדיקה שעשיתי ומה יש לעשות. חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, תבנית המילוי מעידה על הפרעה ברלקסציה. חדר ימין תקין. מסתם אורטלי תלת עלי עם דליפה קשה אקסנטרית לכוון AORTIC MITRAL CONTINUITY. דליפה קלה של מסתם מיטרלי. דליפה מינימלית של טריקספיד. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, הגדלה קלה של העליה השמאלית. הרחבה של סינסוים אורטלים והאורטה העולה.לידיעה אני בן 74 מטופל ביתר לחץ דם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו קרדיוגרפיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012המסתם האאורטלי מאוד דולף. במידת הצורך (!) הטיפול ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטראלכסיי19/08/2012
שלום! בבדיקת הולטר נצפו 852 APC'S בפיזור הומוגני, נצפו פעיומת רחבות ככל הנראה שמדובר בפעימות על חדריות עם אברציה אך לא מן הנמנע שמדובר בפעימות חדריות. נצפו אירועים של BLOCKED APC'S עם מרווחי RR עד 1.2 שנ'. שאר סוגי ההפרעות לא נצפו. אנא עזרתך בפיענוח תוצאות הבדיקה? האם זה תקין? יש צורך בטיפול כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2012הפרעות קצב לא משמעותיות. טיפול לא חובה, בהתאם לתלונותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבטל18/08/2012
שלום, בת 32 ביצעתי אקו לב כהכנה לקראת ניתוח בבטן שאני אמורה לעבור. בשל בקרישיות יתר ואחרי PE (לפני כ4 שנים) נשלחתי לבצע אקו לב לבקשת המרדים. הכלתקים פרט ל:מסתם טריקוספידרלי:אי ספיקה טריויאלית. וריד נבוב תחתון: תמט אינספירטורי (<50%). יש לי קושי לעיתים בנשימה ואני מתקשה לקחת נשימה עמוקה. האם יש קשר? האם ממצאים אלו מצריכים התייחסות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/08/2012לא ולא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה18/08/2012
האם זריקות ואליום valium לעיתים תכופות יכולות לגרום לבעיות בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/08/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יגיע הטיפול הבא לארץ?אבי18/08/2012
Rather than stem cells, the new method developed by Dzau’s team uses microRNA molecules—which typically control gene activity—and delivers them into the scar tissue that develops after a heart attack. The microRNAs are able to reprogram, or trick, the scar tissue into becoming heart muscle again instead.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי יגיע הטיפול הבא לארץ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/08/2012ברגע שיגיע לערוץ 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב רצוף בחזה משמאל ללא ממצאאברי16/08/2012
חודשיים וחצי סובל מכאב רצוף בחזה (שריפה ולחץ) בצד שמאל באזור הלב ומעליו. הכאב בקשר חזק למאמץ וגם לא למאמץ. אחרי מאמץ קטן מתחיל הכאב שיכול להישאר שעות במנוחה כשריפה חזקה. עברתי צנתור אבחנתי, מיפוי לב ארגומטריה עם מאמץ מירבי, אקו שלא הראו כל ממצא משמעותי (נמצאה הצרות 30% בLAD) . בינתיים תרופות אינן משפיעות. הרופאים אינם יודעים מה גורם לכאבים וכיצד לעזור לי וטוענים שאולי לא קשור בכלל ללב אך מצד שני יש קשר חזק למאמץ אשר לא מאפשר לי לבצע פעילות גופנית.
1. האם יכולה להיות סיבה לבבית אחרת לכאב שאינה קשורה למצב העורקים?
2. האם הצרות לא משמעותית כנ"ל יכולה לגרום לכאב מסוג זה?
3. האם יש צורך לבדוק קצב לב?
4. האם יכול להיות שהכאב קשור לתפקוד האנדותל?
בתודה, אדי בן 68* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רצוף בחזה משמאל ללא ממצא - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/08/2012אם אתה מעונין ביעוץ מקצועי ולא משהו סתמי באינטרנט תקבע תור למרפאתי עם דיסק הצנתור והבדיקות הנוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה על SVTהדס16/08/2012
חשוב לציין שבשבוע האחרון היו לי שתי הפרעות חזקות בהפרש של יומיים ומאז כל פעולה הכי קטנה שכרוכה במאמץ (אפילו קימה מהירה) יוצרת תחושה של לחץ חזק בחזה ודפיקות לב מהירות אם כי לא מהירות כמו בהפרעה ומלווה אפילו בדקירות בחזה, האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה על SVT - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב svtהדס16/08/2012
שלום רב!
אני בת 22 ומגיל 15 סובלת מהפרעת קצב שהחמירה מאוד לאחרונה ואובחנה רק השבוע,
קצב פעימות הלב שלי בזמן הפרעה נע בין 220-230 ויכול להמשך בין שנייה לחמש ד', האם זה מסוכן? האם זה עלול להפריע לי בתפקוד יומי (ספורט עבודה)? האם זה ימנע ממני בעתיד להרות? (אני כבר לאחר לידה וההחמרה קרתה מייד לאחר הלידה)
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב svt - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/08/2012ישנן כיום דרכי איבחון וטיפול להפרעות קצב מאוד מתקדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לבציפי15/08/2012
בסיכום בדיקת הולטר הלב נכתב: "בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 40 לדקה." אנא אמרו לי מה זה אומר תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/08/2012זה אומר שבלילה והבוקר הדופק (התקין) ירד עד 40 לדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב שאלהגל15/08/2012
שלום רב,
בפברואר ביצעתי אקו לב שיצא תקין וגם ההולטר שהצביע על הפרעות קצב אך לא משמעותיות.
לאחרונה, עלייה בתחושת 'החסרת פעימה ' ולכן נשלחתי לאקו לב שוב.
אני ממתינה לתצואות.
בנתיים, - האם אפשר לנסוע לים המלח בביטחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתנאי שאת לא מתכוונת לצלול בים
ד``ר רוברט הפנר15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל16/08/2012תודה ד"ר הפנר. אני עדיין בבירור לגבי הפרעות הקצב וסיבתן . ולכן לא הייתי רוצה להסתכן ולנסוע לים המלח בלי עצה רפואית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכיקרדיה וקונצרטה - שאלה דחופהדבורה14/08/2012
שלום רב, נתקלתי היום בילד בן 8 שלוקח קונצרטה. הוא היה אצלי ואמר שי לו דפיקות לב. מדדתי פעמים- 130, 127 פעימות בדקה. מה לעשות?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכיקרדיה וקונצרטה - שאלה דחופה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/08/2012דבורה
רצוי לגשת לרופא ילדים שלו במסגרת ק״ח
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)