מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם עלי להתחיל לשתות יין לשם בריאותערן24/10/2012
הלב?
שלום,
בן 30, לא מעשן, לא שותה(לא אוהב אלכוהול- אבל יכול לסבול אותו), חולה בסכרת(נעורים), מרגיש לפעמים כאבים באזור הלב וקצת איבוד תחושה באצבעות הרגליים- מה שמגביר מוטיבציה לחיות בצורה הבריאה ביותר שאני יכול (בעיקר ריצה מספר פעמים בשבוע).
קראתי קצת פה ושם חומר על תרומת היין לבריאות ורציתי לדעת אם עלי להתחיל לשתות כוס יין(150 גרם) ביום אחרי הארוחה?
תודה רבה.
נ.ב אשמח לשמוע גם את דעתכם האישית כרופאים וגם את ההמלצות הרשמיות של האיגוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עלי להתחיל לשתות יין לשם בריאות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/10/2012ההנחה היא ששתית אלכוהול מתונה מיטיבה עם הלב ע״י שיפור פרופיל השומנים (עליה בכולסטרול הטוב - HDL). קח בחשבון שיין גם יעלה לך את הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ערן25/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ניתוח לב לילדגילה24/10/2012
נער בן 12 וחצי הסובל ממום מולד אסימפטומתי ASD גדול ללא שול המאפשר צינתור זקוק לניתוח סגירה מדוע? הרי אין לו כל בעיה תפקודית לרבות פעילות גופנית נמרצת? וכן האם יש אפשרות לניתוח שר"פ (שירות רפואה פרטי)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ניתוח לב לילד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/10/2012במידה וה ASD גדול וקיים מעבר דם מוגבר משמאל לימין העומס על הלב הימני גדל בהדרגה מה שבסופו של דבר מביא לאי ספיקת לב ימני שבדר״כ גם בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של הולטר 24עידן24/10/2012
מה המשמעות של זה?:
38 אירועים של APC
1 PVC
מהיירות מינימלית 38 לדקה
מקסימלית 112
שינויים בקטע st 1,2
(אני שנה אחרי אבלציה בגלל svt)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של הולטר 24 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/10/2012מעט מאוד פעימות מוקדמות. דופק מעט איטי, כנראה בלילה, שינויי ה ST שבדר״כ חסרות משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מוזר?
עידן25/10/2012שהיה לי בעיות של דופק מהיר ועכשיו דופק איטי?עשיתי את הבדיקה עכשיו בגלל שאני מרגיש מדי פעם כאב בחזה וקושי בנשימה..בעיקר במנוחה או במעבר לשכיבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מוזר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/10/2012זה לא מוזר. הדופק המהיר שהיה לך זה הפרעה בקצב הלב. הדופק האיטי כעת בקצב תקין. אגב, כך היה לך גם לפני האבלציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדיר לאחר בולימיהתמרה24/10/2012
שלום,
אני בשנות ה20 לחיי, בשנים האחרונות סובלת מבולימיה ובחודשים האחרונים הקאות יומיומיות. בימים האחרונים אני מרגישה דופק מואץ מספר פעמים ביום גם בזמן מנוחה. ידוע לי שיש קשר בין ההקאות לתסמינים האלה ולבעיות בקצב הלב. שאלתי- האם יש סיבה אמיתית לדאגה או שזה רק סוג של תופעת לוואי להקאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר לאחר בולימיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/10/2012הכל תופעות לוואי ממחלה מאוד קשה שנקראת בולמיה שאף יכולה להביא למוות אם לא מטפלים בה ברצינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במיוחדשיר23/10/2012
שלום רב!
אני בת 17,היום מדדתי את הדופק שלי (במנוחה מוחלטת) והוא הגיע ל-116 בדקה, מאוד נבהלתי. בדר"כ הדופק שלי נע במנוחה מ-88 ל-100. גילו שיש לי נטייה ליתר פעילות בלוטת התריס,אבל אני לא נוטלת תרופות מפני שזה לא חמור ולא נחשב ממש כיתר פעילות מבחניתי. האם אני צריכה לדאוג? דופק כה מהיר יכול להיות מוסבר רק מהסיבה של היתר פעילות, או שכדאי לבדוק? אם כן-לאיזה רופא לפנות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במיוחד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012תתחילי עם רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהעומרי23/10/2012
דוקטור שלום,
אני בן 37, ללא בעיות רפואיות, ומתאמן חד"כ + ארובי באופן קבוע 3 - 4 פעמים בשבוע.
בחודשיים האחרונים יש לי מין קשיי נשימה מוזרים. אין לי צפצופים או חולשה או סחרחורת, לא כאבים בחזה ולא דפיקות לב. וכמו כן קשיי הנשימה במנוחה וגם במאמץ. לעתים אף מוקלים לאחר מאמץ. כמו כן לפעמים אני מרגיש כאילו נתקעת לי הנשימה העמוקה ואני לא מסוגל לסיים אותה ומרגיש שצריך לפהק ולקחת אוויר. מצד שני יש ימים בהם אני לא מרגיש בתופעה בכלל, אין משהו ספציפי שגורם לקשיי הנשימה. אני גם לא מרגיש הידרדרות בכושר הגופני.
עשו לי צילום חזה וריאות שיצא תקין, בדיקת א.ק.ג תקינה, תיפקודי ריאות תקינים, וכן ארגומטרייה שיצאה תקינה ואף סומן כי הכושר הגופני טוב מאוד. בדיקות הדם יצאו תקינות פרט לוויטמין D ששם היה לי מחסור, וכעת אני לוקח וויטמין D.
בעבר זה קרה לי גם, בערך לפני 5 שנים, גם אז עשו לי בדיקות שיצאו תקינות והתופעה חלפה עד ללפני חודשיים.
אשמח לדעת מה אתה חושב על הבעיה, וכן איזה בדיקות אתה ממליץ לי לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012מקווה שגם הפעם יעבור מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזה בנשימהשני23/10/2012
שלום, אני בחורה בת 21, סובלת מגסטריטיס, חוץ מזה בריאה בדרך כלל ובמשקל תקין.
כבר המון זמן שיש לי דקירות בחזה בזמן נשימה, בעיקר עמוקה
זה בא לי בתקופות וחולף מעצמו.
שמתי לב ש80% מהזמן זה מופיע בלילה, לעיתים אני מרגישה שאני קצת מתאמצת לנשום כשיש כאבים.. אבל לא משהו דרמטי.
לפני כשנה לערך כשהייתי בצבא עשו לי א.ק.ג בנושא ויצא תקין
לא בדקו עוד כלום..
זה מפריע לי מאוד בעיקר בלילה,
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאבים הם רק בצד שמאל.
שני23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בחזה בנשימה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012יכול להתאים לדלקת קרום הלב. תעשי אקו לב. שקיעת דם (בדיקת דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת וכאבים בחזהגיא22/10/2012
שלום.
מזה כשנתיים אני סובל מכאבים בחזה, גב וכתף שמאל. עברתי בדיקות של אקו לב,הולטר, בדיקת לב במאמץ לפני כשנה וא.ק.ג. מספר פעמים.
לא נמצאו בעיות לבביות כלשהם למעט עודף משקל וכולסטרול גבולי.
לאחרונה הגברתי פעילות ספורטיבית כולל רכיבה על אופניים ותרגילי מתח.
מזה כחודש אני מרגיש צרבת מאוד חזקה, בעיקר בשעות הבוקר ושעות הערב מרוכזת בגרון ללא תחושת שריפה בחזה. בנוסף יש כאבים לוחצים באיזור החזה שאני לא יכול לשייך אותם לפעילות כזו או אחרת. ניסיתי תרופה נגד צרבת שלא עזרה הרבה.
האם זה מעיד על בעיה לבבית? מה כדאי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת וכאבים בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012האפשרות שזאת בעיה בלב קיימת. תבקר אצל קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקגמאיה21/10/2012
שלום רב,
אני בת 39. סובלת ב24 שעות האחרונות מלחץ חזק בחזה. שמתגבר בישיבה ושכיבה.
נשלחתי לאקג שתוצאותיו- left axis devation
ן low voltage in left precordial leads.
האם עלי לחזור עם זה לרופאה? האם יש לזה קשר ללחץ שיש לי בחזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012כדאי לחזור בהקדם ובמידת האפשר להשוות לאקג קודם. אם התלונות נמשכות תפני לחדר מיון לצורך אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שמורהשיר21/10/2012
שלום
אני בת 40 אחרי אישפוז בטיפול נמרץ לב לאחר לידה
עבר חודש מהאישפוז
מה המשמעות הבריאותית של
התכווצות שמורה. LVEF המדוד בשיטת SIMPSON 50%
מסתם מיטרלי-אי ספיקה קלה
מסתם טריקוספידלי-אי ספיקה קלה
קרום הלב-נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית לפני הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שמורה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/10/2012מה סיבת האשפוז בטיפול נמרץ לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר 48טל19/10/2012
רופא יקר
אני בן 36 יש לי לפעמים כאבים בחזה בעיקר בימין לפעמים בשמאל והרופא קבע שזה על רקע דלקת בין הצלעות. עשיתי אקו מאמץ לפני חודשיים ויצא תקין . (היה כתוב רק צניחות קלות st בחיבורי חזה אך הקרדילוג שעבר על כל האקו טען שהכל מצויין כל שאר המדדים באקו היו תקינים) עברתי מספר אקג שיצאו תקינים . השבוע עשיתי הולטר 48 נא הסבר לתוצאות.
יום א :
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 123
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה PVC בודד .
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 123 פעימות לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 84 פעימות לדקה. בדיקה ראשונה מתוך 48 שעות.
יום ב :
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 123
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה PVC בודד.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפה APC בודד.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 134 פעימות לדקה - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 90 פעימות לדקה. בדיקה שניה מתוך 48 שעות.
חשוב לי לציין כי עשיתי פעילות גופנית קלה עם ההולטר וכן פעם אחת כעסתי ויתכן שהלה דופק.
השאלה האם ההולטר תקין לגמרי ?
האם מדובר בפעימות מוקדמות?
נא דעתכם
ומעומק לב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר 48 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/10/2012ההולטר בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה קל וצרבתסיגל ש.18/10/2012
שלום,
בת 43, מאז אתמול בלילה, לסירוגין, גם בזמן מנוחה ישנה תחושה של צריבה בחזה ולחץ קל עם כבדות בנשימה ועלייה קלה של לחץ דם עד ל - (אני מטופלת בנורווסק), לעיתים חולשה קלה. הסימפטומים מגיעים לסירוגין ועצמתן משתנה עם כי הם לא חריפים (אין תחושת כאב מלבד הצרבת או הקרנה), כיצד עלי להתייחס לתופעות הלא מוכרות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה קל וצרבת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/10/2012במידה (יומיים אחרי פנייתך) והתלונות נמשכות כדאי שתפני בהקדם לחדר מיון. במידה ולא תפני לרופא המשפחה להערכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בלבאורטל17/10/2012
בת 23 ,לא מעשנת,לא שותה,משקל תקין,ללא בעיות בריאותית מלבד אסטמה. כמו כן,בבדיקות דם שעשיתי לפני כחודש הכל יצא תקין.
בחודשים האחרונים הבחנתי ברעד קל כל מס' דק' שמתרחש לשנייה וחוזר חלילה באזור הלב.
הדופק ולחץ הדם תקינים ומלבד רעד קל,אני לא מרגישה דבר.
האם יש מקום לחשש ועליי להיבדק או שמא מדובר בתופעה טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת בלב
אנונימי15/01/2016יש לי רעד מוזר כזה בלב כל פעם ובדקתי ואין לי שום דבר ובתכלס זה כמו צמרמורת קטנה בלב ואני ממש לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמרמורת בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/01/2016יש מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק 150מרים816/10/2012
בעלי בן 66, בריא בדרך כלל, גילו לו פתאום דופק 150, ללא סימטומים. האם זה מסוכן? איך מוצאים תרופה מתאימה להוריד לו את הדופק? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק 150 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012זה לא מספיק לכתוב דופק 150. ואני בטוח שהוא כבר מקבל טיפול לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה לאחר סגרית ASD בעת הריוןאפרת16/10/2012
שלום,
שמי אפרת ואני בת 29. בגיל 13 עברתי צינתור לסגירת ASD בלב,לאחר הסגירה ובמעקבים האחרונים שעשיתי הכל היה תקין פרט לדליפה קטנה ("אי ספיקה טריקוספידלית קלה"). כיום אני בהריון בשבוע 27 ועשיתי אקו לב שבו נראה כי הדליפה הפכה מקלה לבינונית עד גבוהה עקב העומס על הלב בגלל ההריון. ב29, בסוף החודש יש לי תור לקרדיולוג. השאלה היא האם עלי להיות מודאגת מהמצב או שאני צריכה שאני יכולה להמתין ולהיות רגועה עד ההתייעצות בסוף החודש? והאם אני או העובר נמצאים בסיכון כלשהו עקב המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה לאחר סגרית ASD בעת הריון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012אין קשר בין ה ASD שסגרו בילדותך לבין האי ספיקת הטריקוספידלית שאת מציינת (אם הוא היה דולף במידה קלה לפני ההריון)
באופן כללי, העובר אינו סובל אם את אינך סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)