מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהרוית16/10/2012
הכשלום,
אני בחורה בת 38 סובלת מכולסטרול גבוה כנראה מסיבה גנטית,אני מטופלת בכדורי ליפיטור להורדת הכולסטרול.
ניסיתי בחודשיים האחרונים לאכול יותר בריא ולא לקחתי את כדורי הכולסטרול,עשיתי בדיקת דם אתמול ואלו הם התוצאות- כולסטרול-290
טריגליצרדים-73
HDL-57
Non -HDL-233
LDL-218.30
שאלתי היא -האם "נגזר" עליי לקחת טיפול תרופתי כל חיי, או שעל ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית אצליח להוריד את רמות ולסטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012ה LDL שמיוצר ברובו הגדול בכבד מושפע במידה מועטה בלבד ע"י דיאטה ופעילות פיזית.
את צריכה להיות שמחה שכיום יש אפשרות לטפל ברמות כולסטרול כל כך גבוהות כמו שלך וע"י כך למנוע סיבוכים בעתיד.
נכון, תצטרכי ליטול כדור אחד כל החיים (כל כך נורא?...) ובתנאי שתקפידי על כך תחסכי לעצמך הרבה כדורים נוספים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 40 לאחר ניתוח הוצאת מיקסומהמלי16/10/2012
לאחר ניתוח לב פתוח להוצאת מיקסומה לפני חצי שנה עשיתי 3 פעמים בדיקת אקו
והתגלה לי אי ספיקה של המסתם האאוטלי בכל בדיקה יש החמרה של הדליפה, האם יש קשר בין שני הדברים,ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 40 לאחר ניתוח הוצאת מיקסומה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012המידע הרפואי שאת מוסרת מאוד חלקי לכן לא ניתן לענות לך. למה את לא מתיעצת עם הקרדיולוג שלך ושואלת את מי שניתח אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 40 לאחר ניתוח להוצאת מיקסומה
מלי18/10/2012תודה על התגובה לא הבנתי מה עלי למסור לך בנוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ חולשה וסחרחורתטלי15/10/2012
בעלי בן 59 בריא לחלוטין סובל מדי פעם מהתקף של דפיקות לב מואצות יחד עם חולשה ניכרת וסחרחורת. לרוב זה קורה בבוקר כאשר הוא מתעורר. כאשר הוא מודד לחץ דם במצב זה לחץ הדם יהיה נמוך מאד או שהמכשיר יראה ERROR .לאחר שהוא אוכל ושותה ונרגע הכל עובר תוך מספר שעות. מומחה ללחץ דם אמר שאין סיבה לדאגה. האם באמת אין סיבה לדאגה וממה יכולה לנבוע התופעה?
בברכה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ חולשה וסחרחורת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012ממה שאני מבין ממך הבעיה היא לא לחץ הדם אלא דפיקות הלב המהירות ועקב כך שינויים בלחץ הדם. התיעצות עם מומחה ללחץ דם תמיד מבורכת אבל היא לענין במקרה של בעלך
אני מציע שתתיעצי עם קרדיולוג לצורך בירור הפרעות בקצב הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטרענבל15/10/2012
שלום רב, הנני בת 36. בגיל 5 עברתי ניתוח לתיקון TGA - transposition נמצאת בביקורת שנתית בבי"ח שיבא. מתפקדת כרגיל, ללא כל תלונות (כולל במאמץ מתון) לא נוטלת טיפול תרופתי כלשהו. בבדיקת הולטר שביצעתי עולים הממצאים הבאים: קצב בסיסי: קצב סינוס. מהירות מינימלית: 60. מהירות מקסימלית: 134. מהירות ממוצעת: 73. הפרעות קצב חדריות VPCS - נצפו סה"כ 36 VPCS במשך הבדיקה ממוקד אחד. יתכן שחלקם פעימות על חדריות עם העברה אברנטית. הפרעות קצב על חדריות APCS - נצפן סה"כ 8 APCS במשך הבדיקה. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. האם לאור המום המולד וסוג הניתוח שעברתי בילדותי, ממצאי הבדיקה תקינים, או שמדובר בממצאים המעידים על בעיה הדרושה טיפול? ואם כן - מהו? האם נשקפת חלילה סכנת חיים? האם עלי להמנע מפעילות גופנית מתונה עד לבירור הנושא? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/10/2012הבדיקה בגדר הנורמה ללא קשר לניתוח שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענבל15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לביהודית15/10/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת מה המצב של הלב של אבי לפי בדיקת מיפוי לב:
הממצאים מתאימים לאוטם נרחב טרנסמורלי במרביתו באזורים פוסטרולטרלי, אינפיורי ואינפרובשלי עם איסכמיה שארית בדופן סרעפתית וכן אוטם לא-טרנסמורלי באזור האנטרואפיקלי והספטום (יתכן ביטוי למחלה ב-LAD דיסטלי). החדר השמאלי מורחב במידה קלה. הקליטה הריאתית מוגברת במידה ניכרת במאמץ ותקינה במנוחה.
מה זה אומר האם אפשר לטפל באבי ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/10/2012כפי שאת יודעת אביך עבר מס׳ אוטמים בשריר הלב והמיפוי מאמת את זה. הטיפול באביך תלוי במכלול מרכיבים בינהם המיפוי עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ואבן והשפעתו על זיקפה?ןחיים14/10/2012
לוקח כדור ואבן לפני השינה ! האם זה משפיע על הזיקפה? האם מותר לקחת ויאגרה כשמשתמשים בואבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ואבן והשפעתו על זיקפה?ן - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/10/2012שלום רב
אין קשר בין זיקפה וכדור ואבן
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופניתיהורם12/10/2012
שלום רב,
אני בן 23 וסובל מפעימה מוקדמת בלב.
ביצעתי הולטר ואקו ובשניהם הקרדיולוג אמר שהכל תקין חוץ מהפעימה מוקדמת, אך הוא אמר שהיא זניחה ואין לה חשיבות.
אני מעשן כ-20 סיגריות ביום.
בעברי (גיל 13-18) עשיתי ספורט תחרותי, אומנות הלחימה קראטה ואף הייתי אלוף הארץ כשנתיים.
מאז גיל 18 אני כמעט ולא עוסק בספורט אך בעוד כשבועיים אני חוזר להתאמן סדיר בקראטה בצורה אינטנסיבית ותחרותית (5 פעמים בשבוע כ5 שעות אימון כל יום כולל אירובי סופר אינטנסיבי)
בזמן האחרון אני כל הזמן שומע על אנשים לכאורה בריאים שפשוט מתמוטטים ומתים או נשארים צמח כתוצאה מספורט אפילו לא כזה אינטסנסיבי, רק לפני כמה ימים זה קרה לילד בן 16 בהוד השרון בשיעור ספורט, זה קרה לאבא של חבר שלי במהלך הליכה וקרה ל2 מכרים רחוקים שלי במהלך רכיבה מתונה על אופניים.
שאלותי הן:
1. האם הפעימה המוקדמת מעלה את הסיכון שדבר כזה יקרה לי בספורט המאומץ?
2. אילו פעולות אפשר לנקוט בכדי שאירוע כזה לא יקרה לי?
3. האם עלי לעבור בדיקות מסוימות לפני שאני מתחיל בשגרת האימונים?
תודה רבה על 3 התשובות לשאלותי, זה מאוד מאוד מלחיץ אותי ומאוד מאוד חשוב לי! תודה על ההבנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/10/2012ישנם מומים שניתנים לגילוי וכאלה שלא. לכן ספורטאים, למרות הבדיקות, לעתים נדירות מאוד, מתים במגרש.
אף בדיקה ככל שתהיה מדוייקת לא נותנת בטחון של 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות אקו לבמוניקה12/10/2012
שלום
אני כחודשיים לאחר תסחיף ריאתי. עדיין בטיפול סטרואידי מחשש ללופוס (40 מ"ג ליום), מתמודדת עם כאבים חזקים במרכז החזה שמקרינים גם לצד השמאלי של החזה, וגורמים אי נוחות עד כאב בשכיבה על הגב. כמו כן סובלת מקוצר נשימה שרק מחמיר בעיקר אחרי אכילה, לחץ דם גבוה 160/100 ודופק במנוחה שעולה עד ל115. בבדיקת אקו לב:
estimated LVEF 60%
Ao Annulus Root 19 mm
Ascending AO 30 mm
pericardium normal
tricuspid regurgitation mild
no pulmonary hypertension
technical quality average
כל הפרמטרים האחרים היו normal
אשמח להבין האם היו ממצאים בבדיקה, היכולים להסביר את התופעות שאני חווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/10/2012שלום רב
תוצאות בדיקה אקו לב בגדר התקין
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לב - במאמץדודו11/10/2012
אחרי קריש דם ברגל שמאל - קיבלתי קומדין לחצי שנה
שהסתיימו לפני יומיים- הבנתי שאני צריך להיות "נקי" מהתרופה
לפי בדיקות - והפסקתי את נטילת התרופה לפני יומיים
אחרי יומיים היו לי כאבי לב - במאמץ - וחזרתי היום לקחת קומדין
עד לבדיקת הנושא לעומק
השאלה שלי, איזה בדיקות כדאי לי לבקש בנוגע ללב ?
הגיל שלי הוא 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי לב - במאמץ - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/10/2012שלום רב
מומלץ לגשת לרופא שלך ושהרופא יחליט על בדיקות
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crbbbגל10/10/2012
שלום רב
כתבתי לכם בהודעה קודמת שייש לי CRBBB -ממצא חדש שלא הופיע לי קודם,יש לי תרשימי אקג מלפני 5 שנים שלא היה לי את הממצא הזה.הממצא הזה הופיע לי אחרי ניתוח קיסרי שעברתי לפני 4.5 שנים.אני כזכור בת 42.שאלותיי הן:
1.נבדקתי ע"יי אלקטרופזיולוג בקופת החולים ונעשו לי בדיקות של אקו לב,הולטר,לב במאמץ ולא מצאו מדוע התגלה ממצא חדש זה.שללו תסמונת ברוגדה ונשללה מחלת לב.האם הממצא הנ"ל אומר שייש לי מחסום בין הפרוזדור לחדר ? האם עלול להיגרם לי מצב או שכבר יש מצב שהפרוזדור מתכווץ ללא קשר עם החדר/ים? אני רוצה להבין מה זאת בדיוק ההשלכה של ההפרעה הזו על החיים שלי
2. קראתי שדום לב בא בעקבות הפרעות חשמליות או הפרעות הולכה,האם זו הפרעה שעלולה לגרום לי למוות פתאומי מדום לב או הפרעת קצב קטלנית?
3. האם ייתכן שלא עלו על כך שקיבלתי במקרה אוטם ונגרמה לי ההפרעה הזו? איך אפשר לוודא שאכן לא קיבלתי אוטם שגרם לי ל CRBBB
4 מה אוכל לעשות כדי למנוע מקרה מוות פתאומי מההפרעה הזו? אני אמא לארבעה ילדים ואני לא רוצה להיעלם פתאום
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crbbb - תגובה
הפרעות הולכה של rbbb במקרה שלך לא קשורים לאוטם בשריר הלב ולא סיבה למוות פתאומי .
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים יומיומייםחסוי10/10/2012
שלום,
הנני בחור בן 37 בריא בד"כ,בלמעלה מהחצי שנה האחרונה איני חש בטוב,
יש לי כמעט כל יום כאבים ולחצים בחזה,יד שמאל כואבת , כאבי ראש מדי פעם,לפעמים עייפות בזמן מאמץ, הסנטר גם כואב,לפעמים הכל בא ביחד ויש פעמים שכל דבר בא לחוד,
לאחר תלונות אלו נשלחתי לבדיקות : אקו לב,הולטר לב,ארגורמטריה,צילום חזה,והכל יצא תקין,ושלל בעיה לבבית, היה לי קצת דופק מהיר אך הרופא אמר שזה לא רציני,
כיום אני עדיין סובל ויש לי כאבים כמעט מדי יום , האם הדבר יתכן ויכול להיות מצב כזה ,ואם כן אודה באם תוכלו לי לייעץ לי מה זה ?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים יומיומיים - תגובה
לאחר בדיקות שביצעתה ,הסבירות לבעיה לבבית הגורמת לסימפטומים שלך היא נמוכה
מאוד
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה וכאבים באזור הלבמאיה09/10/2012
מזה מספר חודשים אני סובלת מקשי נשימה וכאבים באזור הלב והריאות.
קשה לי לנשום רוב היום, יש לי כאבים (מאין דקירות) בלב, שמתעצמים בעיקר כשאני שוכבת. גם קשיי הנשימה קשים יותר בשכיבה.
לאחר מאמץ אני ממש מתקשה לנשום, והכאבים גוברים. אני מתעייפת אחרי 10 דקות הליכה או חצי דקה של ריצה, כבר מתחיל קושי הנשימה.
אשמח לדעת האם יתכן ומדובר בבעייה בלב / מערכת הנשימה?
מוסיפה כי כל דבר קטן מקפיץ לי את הלב וגורם לדופק מהיר וכאב חד שמשמשך כמה שניות בודדות (4-6) ולאחר מכן כאב "רגיל" בלב, ושוב - דופק מהיר, וזיעה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף
מאיה09/10/2012לעיתים יש לי תחושה פתאום באמצע כל זה (בעיקר כשאני שוכבת) שהדופק שלי ממש חלש (בקושי מורגש) ונורא איטי. כאילו במקום 3 פעימו נניח אני מרגישה אחת חלשה. אחרי בערך דקה זה מסתדר. לעיתים חוזר ולעיתים לא. פה ושם נמשך יותר מדקה.
סליחה על האריכות בשאלתי.
אני פשוט נורא חוששת לבריאותי במיוחד בגילי (20).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/10/2012שלום רב
בגילך לא חושב שמדובר על בעיה לבבית אבל למה לא לגשת לרופא שלך להבדק?
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוי spect למושתל קוצבצבי בורוביץ09/10/2012
האם מותר לעבור בדיקה של מפוי עצמות spect בהיותי מושתל קוצב לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי spect למושתל קוצב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/10/2012כן
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב דרך הוושטהנרי08/10/2012
היכן ניתן לעשות בדיקת אקו לב דרך הושט באופן פרטי באיזור הצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב דרך הוושט - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/10/2012לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן Bilirubin ערך 2שיר06/10/2012
Bilirubin
שלום
אבי עבר צינתור ומטופל אתל קרדיולוג
הוא עשה בדיקת שתן
ויצא לו
Bilirubin ערך 2
מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן Bilirubin ערך 2 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2012זה אומר שצריך ללכת לרופא המשפחה לבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)