מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשרוש בלב וצניחה חופשיתנורית25/07/2012
שלום, יש לי בת בגיל 25ברצונילהזמין לה צניחה חופשית. כשהיתה תינוקת נאמר לנו שיש לה איוושה בלב, בגיל 7 עברה אקו לב ונאמר לנו שאיננה מוגבלת בשום פעילות,רק לפני טיפול שיניים עליה לקחת אנטיביוטיקה.היא עוסקת בפעילות גופנית כמו:ספינינג, קיקבוקס... היא גם מדריכת כושר.האם יש מגבלה לבצע צניחה חופשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בלב וצניחה חופשית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/07/2012אם אין בעיה קרדיאלית לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים יומיומייםאנונימי23/07/2012
שלום,
הנני בחור בריא בד"כ בן 36 , קרוב לארבעה חודשים האחרונים,
אני סובל במשך כל יום כמעט בכאבים חוזרים בחזה ,ביד שמאל,דקירות משונות בגוף,סחרוחרות מדי פעם,
זה משתנה יש ימים שרק היד כואבת או לסירוגין רק החזה,לפעמים זה ביחד.
ביצעתי הרבה בדיקות : אקו לב,צילום חזה,א.ק.ג,ארגורמטריה,הולטר לב,בדיקות דם,
הכל נמצא תקין,אין שום ממצאים.
אודה לקבלת חוות דעת מכם,זה מתסכל נורא,אין יום שקט .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים יומיומיים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/07/2012אנונימי שלום רב
אחרי כל הבדיקות שעברתה ,הכאבים שאתה מרגיש לא קשור לבעיה לבבית.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה כאילו אני מחסיר פעימותמתן23/07/2012
היי,קוראים לי מתן ואני בן 19 וחצי.
לפני שנה חוויותי טראומה ומאז אני חש בהפרעות בקצב הלב שלי. לפעמים אני מרגיש שהחזה כבד מאוד וקשה לנשום וזה מלווה בצמרמורות וזיעה קרה והרגשת קור.
זה מפחיד אותי כי יש לנו הסטוריה של בעיות לב במשפחה ואני בסה"כ בריא.
לפעמים אני רואה במהלך היום מקרים שמזכירים לי את הטראומה וזה מיד גורם לי לתחושה שתיארתי,לפעמים זה גם תוקף לפני השינה וכבר יצאו לי לילות לבנים בגלל הקושי לנשום. אשמח לדעת קצת יותר,לא פניתי לרופא כדי לא לפגוע בסיכויים שלי להיות בחי"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה כאילו אני מחסיר פעימות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/07/2012מתן שלום
ק״ל אין לך ביעה לבבית אבל קשה לתת לך המלצה אם לא ביצעה שום בדיקה נוספת.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלבאייל23/07/2012
שלום
אני בחור בן 40 משקל 62 גובה 1.78 בדרך כלל בריא
מזה 20 שנה סובל מפעימות מוקדמות מסוג PVCS ו VPBS .
בבדיקות הולטר לפני 5 ו 8 שנים כ 8,000 פעימות מוקדמות ביממה.
יש תקופות שיש לי כ 10-12בדקה אבל רוב הזמן יש כמה בודדות בדקה.
אחת לכשנתיים מבצע מעקב.
אקו לב לפני שנה תקין
אקו לב במאמץ לפני שנה וחצי תקין
ארגומטריה לפני חצי שנה תקין כמעט בלי פעימות מוקדמות במאמץ
קרדיולוג המליץ לי לפני שנים להתעלם מזה ולמדתי לחיות עם זה ורוב הזמן לא מרגיש את זה חוץ מבימים שיש הרבה פעימות.
לא מטופל בכדורים.
בחודש האחרון יש לי תופעה מוזרה. כמעט כל פעם שאני נשכב במיטה על הגב ומטה את הגוף ימינה, ברגע שנשכב על צד ימין מרגיש בחזה סדרה של הפרעות קצב ברצף כאילו "בלגן" לכ 5 שניות וזה מעיק ואז בד"כ מסתדר. זה לא מרגיש כמו פעימה מוקדמת בודדת אלא רצף של פעימות לא רגילות.
ברצוני לשאול מה המשמעות של העובדה ששוב ושוב כשאני נשכב על צד ימין באחרונה מופיעות הפרעות קצב? האם זה סימן לבעיה בלב? משהו מסוכן או מטריד
אולי בעיה פיזית שלוחצת על הלב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בקצב הלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/07/2012שלום רב
ממליץ לך לגשת שוב לקרדיולוג ולשקול טיפול תרופתי .
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין + קרדילוקמיכל21/07/2012
לחץ הדם שלי גבוה ובמקביל אני סובלת מדפיקות לב מואצות על רקע חרדתי. התרופה היחידה שמפחיתה את דפיקות הלב היא הדרלין. רופא המשפחה החליף אותה לאחרונה בקרדילוק 5 מ'ג במינון של כדור ליום , אך אין לכדור השפעה על מיתון דפיקות הלב. האם ניתן לקחת את 2 התרופות במקביל ???? דפיקות הלב מציקות לי ביותר ואני בלחץ שעלי לוותר על הדרלין. תודה על כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין + קרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2012את יכולה לשלב את שתי התרופות, אבל בהתיעצות עם הרופא שלך.
את יכולה גם לקחת קרדילוק פעמיים ביום במינון שהרופא שלך יתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין + קרדילוק - תוספת
מיכל21/07/2012המון תודה על התשובה המהירה והמרגיעה. אני רוצה רק לציין שאני לוקחת דרלין לפי מצב דפיקות הלב - עד 60 מ'ג ליום. כמו כן , רופא המשפחה נתן לי אפשרות ליטול AMLOW C במקום הקרדילוק. אשמח לעצתך : איזו משתי התרופות יעילה יותר במצבי ? שוב תודות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבNAVA20/07/2012
האם אפשר לקבל הסבר לסיבה שבדיקת מיפוי לב אמורה להיערך במשך 5 שעות? תודה על הסובלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2012זה קשור לתכונות החומר הרדיואקטיבי שמוזרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.ג - הלב סובל מאספקת דם לא מספקתאלונה20/07/2012
שלום רב
עשיתי היום א.ק.ג כפרוצדורה לקראת ניתוח קטן בפעפיים. הרופא אמר לי שה א.ק.ג מראה שאספקת הדם ללב לא מספיק טובה.
אני בת 64 כולוסטרול "רע" 120. סוכר בצום 95 סיפור משפחתי של מוות בגיל 50 מהתקף לב.( אבא)
האם עלי לדאוג מאוד?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ק.ג - הלב סובל מאספקת דם לא מספקת - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/07/2012אלונה שלום
רצוי לגשת לרופא קרדיולוג בק"ח להמשך בירור.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך כאב בחזה מ14.7 לד'ר הפנר ותודהנירה18/07/2012
כתבתי לך ב.14.7 החלטתי לשאול אותך שוב, כיוון שבגלל שהTSH בעבר היה סביב ה-4 ,והרופאה רצתה, שיהיה סביב 2-3 לכן קבלתי יוטירקס מזה כמה חודשים והיום עשיתי בדיקה: TSH=0.6 FT4=20
שאלתי האם ערכים כאלו משמוש בתרופה, שהספיגה שלה חזקה מהקודמת שקבלתי( בעבר קבלתי אלטרוקסין החדש), עלולים לגרום לתופעות, שאני מרגישה לחץ וכאבים בחזה ודפיקות לב? האם זה השפיע על התוצאות של ארגומטריה, הולטר לב ואקו? האם זה גם משפיע על לחץ הדם?
המון, המון תודה על הסבלנות והעזרה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך כאב בחזה מ14.7 לד'ר הפנר ותודה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/07/2012עלייה מהירה בהורמון בדם יכולה להיות סיבה לדופק המהיר. ליתר התלונות הבירור הוא מול רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהברוך17/07/2012
אני כבן 30 ,עוסק כ4-5 פעמים בשבוע בספורט חובבני ,ויש לי מסתם דואלי .רוחב המסתם כ 49מ"מ,והקרדיולוג שלי אומר שייתכן שאני אזדקק לניתוח החלפת המסתם או החלפתו ,וזאת למרות שרוחב המסתם שלי לא הגיע ל 55 מ"מ,הוא טוען שאזדקק לניתוח מכיוון שאני עוסק בספורט באופן שכיח ,הוא ביקש ממני לרכוש מודד דופק או לחץ דם שאני יכול ללבוש עליי בזמן שאני עושה מאמץ,בכדי שאדע את המדדים שלי בזמן מאמץ,ואם הדופק שלי והלחץ דם לא גבוה מדיי ניתן יהיה לדחות את הניתוח עד שהמסתם יגיע ל 55 מ"מ.הבעייה שלי שלא אני ולא הוא מכירים מודד כזה בזמן שאני עושה מאמץ,האם מישהו יכול להמליץ לי על מודד כזה,ואיפה קונים אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר19/07/2012ברוך שלום רב
אתה מתכוון ל רוחב עורק אאורטה ולא רוחב המסתם.
מעקב של לחץ דם הוא טוב אבל מעקב ע"י אקו לב רצוי כדי לקבוע האם אתה מועמד לניתוח או לא.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ברוך20/07/2012אני מבצע אקו לב אחת לחצי שנה(ביצעתי אקו לב לפני כשבועיים+סי טי חזה לפני כ 3 חודשים),וכן התכוונתי לשורש האורטה העולה,לא למסתם.
בגדול מכיוון שאני בחור צעיר יחסית אז מעדיפים לא לנתח אותי בשלב זה,אך מכיוון שאני עוסק בספורט.(אני שוער בכדורגל),הרופאים ביקשו ממני לבצע את הבדיקה הזו ממש כשאני משחק.הרופא אמר שבעת משחק הגוף מתאמץ והלחץ דם עולה,ולכן נדרש הניתוח.כשאמרתי לו שבתפקיד של שוער אני לא מתאמץ כמו שחקן שדה,הוא ביקש ממני לקנות מכשיר שימדוד את הדופק שלי והלחץ דם בעת מאמץ.
במידה והלחץ דם שלי והדופק יהיו באמת גבוהים,כנראה שאזדקק לניתוח,אך במידה ולא,נוכל למשוך את הניתוח עד ששורש האאורטה יגיע ל 55 ממ.
כמו שאמרתי בתחילה,הוא לא ידע לכוון אותי לגבי מכשיר מסויים ולכן אני זקוק לעזרה בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/07/2012ברוך שלום
המלצה לניתוח היא לפי רוחב שורש האאורטה ולא לפי שינוים בלחץ דם .
לחץ דם גבוה דורש טיפול תרופתי ללא קשר למאמץ שלך .
במקרה של הרחבה שורש אאורטה בחולה שסובלים ממחלת MARFAN המלצה היא 50 ממ ו לא 55 ממ.מכוון שאתה שוער בכדוררגל קיימת אשפרות כזאת(רזה וגבוה).
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לב או פריצת דיסק שמקרינה לזרוערפי17/07/2012
: אני סובל מפריצת דיסק כבר שנים בחוליות צוואריות ומידי פעם זה אני מקבל כאב חזק בזרוע שמאל ולפעמים גם סחרחורת במקביל אני מקבל דיובאן בגלל לחץ דם ועיבוי קל בשריר הלב ואני גם מקבל תרופה נגד צרבות. אני מבין שהסמפטומים די דומים איך אדע אם חס וחלילה אקבל אתקף לב? איך לא אגרום לסתם "אזעקות שווא"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב או פריצת דיסק שמקרינה לזרוע - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/07/2012....כשיהיה שינוי בכאבים, זה צריך להעלות חשד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחותשושנה17/07/2012
שלום ד"ר, מהו המונח צניחות? ומה אומרת תוצאה כזו: צניחות ST הוריזונטליות של 1-2 מ"מ בL2L3VFּV4V6?
תודה רבה. מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/07/2012שינויים כאלה באקג (צניחות) מעלים חשד לקיום ״סתימות״ בעורקי הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםרוני17/07/2012
אמי בת 71 .לפני 3 חודשים עברה אירוע מוחי , (ברקע רק לחץ דם מטופלת בכדורים)חזרה לתפקד באופן עצמאי לאחריו .לפני חודש התגלה כי סובלת מפרפור פרוזדורים עם דופק בטווח 100-110 שלא יורד ,גם עם טיפול תרופתי(קרדיולוק +נורמיטן )וכמובן קומדין .מאז הפ"פ אינה חשה בטוב,קשיי נשימה מלפני שבוע,וקושי בפעילות מעט מאומצת.הומלץ לה כעת לעבור היפוך חשמלי.
לאור הגיל וסיכויי ההצלחה הידועים בהיפוך(50% שנה 1)האם המלצה זאת אכן התאימה ביותר למצבה הרפואי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/07/2012רוני שלום
הפוך קצב במקרה שלה הוא רק להקלה בסימפטומים ,טיפול תרופתי נשאר ללא שינוים.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפ"פ
רוני26/07/2012תודה על תשובתך
העניין הוא שהטיפול בכדורים לא עזר עד כה(חודש וחצי) גם לאחר החלפת סוגי כדורים
והיא בפ"פ מתמשך .מה מוומלץ בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור פרוסדורים ,אי ספיקת לב, לחץ
יפה02/10/2012מה צריך לעשות כדי לקבל פרדקסה יש לי המלצה מ פרופסור פוקס ולא אישרו לי בכללית אני רוצה לציין שאני סובלת מסכרת ,copd'אי ספיקת כליות,,נוירטפטיה סוכרתית ועוד. אני מקבלת קומדין אך בגלל מצבי הרפואי אין לי כוח ללכת לעשות בדיקת inr של הקומדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור פרוסדורים ,אי ספיקת לב, לחץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/10/2012ההמלצה של פרופ׳ פוקס היא המלצה רפואית. את ודאי יכולה לקנות פרדקסה אבל לא בהנחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד'ר הפנרהמשך מ14.7נירה15/07/2012
תודה על התייחסותך .בוודאי שאלך לקרדיולוג רק .שהוא בחופש. והתור רק בתחילת אוגוסט .ורציתי את עזרתך כדי, שיהיה לי מושג והכוונה למצב .שוב ברשותך אשאל האם הבדיקות תקינות ?האם יש צורך בעוד בדיקות האם ייתכן, שבגלל הMVP ,שיש לי אני סובלת מהכאבים בחזה במאמץ והתרגשות ובבדיקות לא תתגלה בעיה רפואית?המון, המון תודה על סבלנותך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לד'ר הפנרהמשך מ14.7 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/07/2012נירה
לא ראיתי משהו מדאיג בנתונים שרשמת. אני לא מתקמצן במילים, הטיפול בנבדק ולא בבדיקות, לכן אין ביכולתי להמליץ המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קואנזים Q10שושנה15/07/2012
שלום ד"ר, קראתי ברשת שפרפור פרוזדורים מביא לבלאי של שריר הלב. האם נטילת Q10 מועילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קואנזים Q10 - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/07/2012לא
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה במאמץ אירובימיכאל13/07/2012
דוקטור שלום,
אני בן 35, לא שמן, ללא בעיות רפואיות, עוסק בפעילות ספורטיבית כדרך קבע הרבה שנים (4 פעמים בשבוע מכשירים + ארובי).
הסיבה שאני פונה אליך היא שקורה לי לעתים, שבמהלך הפעילות הארובית (עושה פעילות ארובית של 40 דקות בדופק של 130 - 150 לאחר שעה של מכשירים), אני מרגיש כאילו שהנשימה שלי כבדה ואני צריך להתאמץ לנשום. אין צפצופים, ואני לא מרגיש חולשה כלשהי, ולעתים תוך כדי פעילות ארובית זה אף יכול להשתפר. אני מסיים את הפעילות הארובית ללא שום בעיה. לעתים הנשימה הכבדה יכולה להימשך יום או יומיים, ואח"כ זה נעלם. חשוב לציין שבעבר זה קרה פעם אחת לפני 5 שנים, ונעלם. האם קשיי נשימה אלו יכולים לנבוע כתוצאה מבעיה לבבית?
קרה גם כמה פעמים שהנשימה הכבדה הופיעה סתם ככה במהלך היום ונעלמה.
האם יכול להיות שזו אי ספיקה לבבית? (לא מצאתי משהו אחר שמתאים).
כל העניין קצת מלחיץ אותי :(
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה במאמץ אירובי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/07/2012טבעי שיהיה קוצר נשימה במאמץ, אם לדעתך הוא יוצא דופן אתה צריך להיבדק.
ישנן הרבה סיבות לקוצר נשימה ודווקא אי ספיקת לב פחות סביר אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)