מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע למקרה ששכחתי לקחת גלולותנוי17/06/2011
שלום, רציתי לדעת מה קורה במקרה ששכחתי לקחת גלולות שני לילות ברצף,השתמשתי באמצעי מניעה נוספים אך שתי הגלולות הספציפיות ששכחתי היו קרובות מאד לסיום החפיסה וכהפסקתי לקחת את הגלולות הפעילות התחיל לי מעט דימום אך הוא הפסיק. האם אני אמורה להתחיל את החפיסה החדשה כמה שיותר מהר או לחכות ליום שבו אני אמורה להתחיל לקחת אותה למרות של קיבלתי ווסת עדיין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע למקרה ששכחתי לקחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011אל תחכי אלא התחילי את החפיסה החדשה כבר, השתמשי באמצעי מניעה נוספים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן למניעת הריוןויקי17/06/2011
שלום,
כרגע מותקן בגופי התקן למניעת הריון, והוסת מגיעה כל חודש בן 25- 30 יום (אין דיוק), לעומת זאת כשהייתי נוטלת גלולות נגד הריון, הייתה לי האפשרות לכוון את הוסת ולדחות אותה ע"י התחלת חבילה חדשה באופן רצוף.
עכשיו כשיש לי התקן האם יש לי אפשרות לכוון את הוסת, לדחות או להקדים, על ידי נטילת גלולות באופן חד פעמי, או משהו אחר?, אני יוצאת לטיול לחו"ל ולפי החישוב שלי זה יוצא בתווך שאני אמורה לקבל את הוסת, האם יש אפשרות כזאת ?
הוסת שלי מאוד קשה, זרמים חזקים וכאבים עזים, מוציאים אותי מתפקוד ליומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011ניתן להוסיף גלולות, התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןדנה17/06/2011
שלום רב, אני חצי שנה לאחר לידה, וככל הנראה סובלת מהיפרדות שרירי הבטן האורכיים, הבטן שלי עדיין מאד גדולה ויש לי בקע קטנטן מעל הטבור.
השאלה שלי אם יש מניעה להיכנס להריון חדש עקב כך בזמן הקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011אין מניעה , הבעיה היחידה זה בקע אם צריך לתקן אותו או לא - התיעצי עם רופא חירורג לגביו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןאושרית17/06/2011
חוסנתי באדמת החודש וברצוני להכנס להריון, האם עלי לחכות מס' חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/20113 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהנועה17/06/2011
היי,
אני בת 17 וחצי,קבלתי מחזור בסביבות גיל 12 וחצי,המחזור שלי בד"כ סדיר ונמשך בין ארבעה ימים לשבוע...
כבר כמה חודשים שיש לי כאבים בבטן התחתונה...בזמן האחרון שמתי לב שהכאבים האלו מתגברים כאשר אני נמצאת הרבה זמן עם המחשב הנייד על הבטן.
רציתי לדעת האם זה קשור?האם זה מסוכן?מה אני אמורה לעשות עם זה?
תודה.
(אני לא מקיימת יחסי מין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011פני לבדיקת רופא נשים לבדיקת אולטראסאונד לתקינות הרחם והשחלות. לא נראה לי קשור למחשב הנייד, אך צריך שלול סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עשיתי אולטרסאונד
נועה18/06/2011לפני כארבעה חודשים והכל היה בסדר-האם יש צורך לעשות שוב לנוכח המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהנרתיקשיר17/06/2011
מזה מספר חודשים יש לי ריח רע מהנרתיק, ללא הפרשות וללא צריבה, הגיניקולוג טען שהוא לא רואה כלום והתרבית נמצאה שלילית, ממה יכול לנבוע ריח זה ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011כנראה ירידה בכמות החיידקים הטובים, ניתן להחדיר לנרתיק חיידיקים טובים בכמוסות של פרוביוטיקה או להחמיץ את הפרשות הנרתיק בתוספת של ויטמין C
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשים לאחר לידהרינת17/06/2011
שלום רב, עברו שלושה חודשים מהלידה ואני מרגישה שכשאשר אני מכניסה טמפון הוא לא נשאר בפנים כמו לפני ההריון, אלא לאט לאט יורד למטה וגם בזמן יחסים בעלי אומר שמרגיש שרחב יותר, השאלה האם צוואר הרחם עדיין חוזר לעצמו או שכך זה נשאר? רחב יותר ממה שהיה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה חודשים לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011פני לרופא הנשים שלך להערכה. טיפול פיזיותרפי לחזוק שרירי הנרתיק יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בחזרה לגלולותZZZ16/06/2011
שלום,
אני בת 36 ,רווקה, עדיין לא עברתי לידות, עד לפני כחצי שנה השתמשתי כעשור אולי יותר רצוף בגלולות הרמונט. לפני כמקסימום חצי שנה , הפסקתי את הגלולות ע"מ לבדוק את סדירות המחזור ולהכין את עצמי למצב של תרומת זרע, במקביל הכרתי משהו שאני יוצאת איתו עכשיו וחזרתי לגלולות, אך הפעם לא היה הרמונט במלאי ונתנו לי אמילי (של טבע).
לקחתי כבר כ-12 גלולות ומהיום השני של הגלולות יש לי דימום חלש.
אני יודעת שלוקח לגוף זמן של כחודשיים להתרגל לגלולה, האם זה נכון והגיוני הדימום הזה? זה לא חזק זה כמו מחזור של היום הראשון/האחרון.
אני קצת בלחץ כי זה לא מפסיק. האם להמתין בסבלנות כחודשיים? יש לי תור לבדיקה שיגרתית ל-20.07, האם אפשר להבדק במצב כזה?
האם לקנות הרמונט ולהפסיק את הגלולות הללו או לתת לךגוף להתרגל?
לתשובות מהירות אודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל בחזרה לגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011תני לגוף להתרגל לגלולה. אין צורך להחליף להרמונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- primolut-norשמרית16/06/2011
שלום רב,
,אני בת 35 ומתחתנת ב29.6, קבלתי מחזור ב3.6. מעונינת להכנס להריון בהקדם האפשרי אפילו בימים הקרובים. אני חוששת לקבל מחזור ביום החתונה.
לציין שהפסקתי גלולות לפני 3 חודשים. בפעם הראשונה הופיע המחזור לאחר 32 יום, בפעם השניה 27 ימים ובפעם השלישית 28 ימים.
שאלה:1.במידה וערכת הביוץ תראה קו חיובי ב-17 לחודש, האם יש סיכוי לקבלת מחזור ביום החתונה, ב-29 לחודש?
2. האם לקיחת 10 כדורים של primolut (לפני מועד המחזור המשוער)עלולים לסכן או לעקב הריון או לשבש את מחזור הביוץ? או האם מסוכן להריון קיים?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר primolut-nor - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב18/06/2011ניתן לקחת פרימולוטנור מיום הביוץ ועד לאחרי החתונה לא ישבש ביוץ עתידי ולא אמור לפגוע בהריון קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורת לאחר גרידהענת16/06/2011
שלום, לפני שלושה שבועות עברתי גרידה מאוחרת באסף הרופא, שבוע 19, היום בביקורת- הרופא אמר שהרירית בעובי 11 ממ , ושיש שארית קטנה ללא זרימת דם שתצא לדעתו בווסת ושאין מה להתערב . יש לציין שהפסקתי לדמם לפני שבוע. וכרגע אין לי דימומים. האם יש לי להתייעץ עם רופא נוסף? האם זה מה שנהוג במקרה כזה? לחכות לווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת לאחר גרידה - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת לאחר גרידה - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הריוןש.ש16/06/2011
שלום, ביצעתי בדיקת הריון עקב איחור המחזור ו"תחושת בטן" ואכן התגלה לי שאני בהריון, זה קרה בימים האחרונים ולכן עדיין לא הלכתי להיבדק אצל גניקולוג, במבט לאחור בתקופה שלא ידעתי שאני בהריון יצא לי פה ושם לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול ואפילו לקחתי גלולות כרגיל, האם אחד מהדברים הנ"ל מסכן אותי או את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותשירלי16/06/2011
בביקור האחרון שלי אצל רופא הנשים התגלה שיש לי שחלות פוליציסטיות מולדות. הרופא נתן לי מרשמים של גלולה שיהיה לי למשך 9 חודשים הבאים. האם יש טעם לבקר אצלו שוב לפני שיעברו ה9 חודשים כדי לערוך בדיקת אולטרסאונד לגבי השחלות? ואם לא, אז כל כמה זמן אבקש לעבור בדיקה לראות מה המצב עם השחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011השחלות לא ישתנו
מומלץ לבקר רופא נשים אחת לחצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן ולאחר קיום יחסיםליאורה ש16/06/2011
שלום,
אני ובעלי נשואים כחודשיים ולאחר שאנחנו מקיימים יחסים אני מרגישה
כאבים בנרתיק, שורף וצורב.. אני תמיד מתרחצת לאחר מכן ומשתמשת בתכשיר לשטיפה אינטימית אבל לא מרגישה שזה עוזר..
הכאב נעלם עד הבוקר אבל זה גורם לי לתחושת חשש כל פעם לפני שמקיימים יחסים כי אני יודעת שישר אחרי זה יתחיל לשרוף..
ממה זה יכול לנבוע? מה ניתן לעשות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן ולאחר קיום יחסים - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011ישנן מספר סיבות
1 העדר רטיבות בנרתיק
2 משחק מקדים לא מספק
3 דלקת בנרתיק
4 ועוד ועוד
פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית ציסטית ופולי אנדומטריאליחגית16/06/2011
שלום רב,
אני בת 51 ובעקבות דימום ממושך פניתי לבדיקת אולטרסאונד. נמצא כי רירית ציסטית עובי 16 ממ ונרשם כי אין לשלול פוליפ אנדומטריאלי
רציתי לשאול באם זה קשור לגיל המעבר, באם שכיח ובאם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שלא נענו תחילה ההודעות הראשונות
חגית18/06/2011שהועברו לדף 2 עקב ריבוי שאלות..
אשמח לתשובה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית ציסטית ופולי אנדומטריאלי - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011יש צורך לבצע היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני16/06/2011
לקחתי גלולת סרזט במשך 9 חודשים ולפני חודש עברתי לגלולה פמינט סיימתי את החבילה הראשונה לפני כמעט שבוע ועוד לא קיבלתי מחזור האם זה תקין או שיכול להיות שאני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יואב פלד18/06/2011בכל מקרה רצוי לודא שאת לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)