מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל הריון - דחוף.רונה27/06/2011
שלום, אני בהריון כרגע בשבוע 11 פלוס 4. לפני כניסתי להריון לא קיבלתי ווסת כך שהאולטרסאונד קבע לי ווסת ב7 לאפריל (שתי בדיקות בשבועות 8 ו10 ושתיהן הניבו את אותו תאריך ווסת אחרונה). שאלתי היא כזו: אם ידוע לי על שני מועדים בהם קיימתי יחסים: אחד ב20 לאפריל ושני ב28. לפי האולטרסאונד סביר מאוד שההתעברות הייתה סביב ה20. אך האם אני יכולה להיות בטוחה בכך? האם יש סיכוי שלמרות התאריך הממוחשב הריתי ב28? מהי רמת הדיוק של האולטרסאונד? אשמח מאוד לתשובה, אני לא ישנה כבר כמה ימים.... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - דחוף. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011אולטראסאונד בשבועות הראשונים של ההריון מאוד מדויק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון
רונה28/06/2011,תודה רבה לך ד"ר. מצטערת על ההטרדה, אך האם אני יכולה להיות בטוחה שאכן התעברתי סביב ה20 לחודש ולא כ- 8 ימים לאחר מכן? העניין מאוד רגיש ולכן אני מבררת שוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שיר28/06/2011בד"כ בשליש הראשון הסטייה בקביעת גיל ההריון בין 2-4 ימים. תשאלי בפורום אולטרסאונד בהריון. אני מבינה שבשני הפעמים לא היו מצעי מניעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון
טלי28/06/2011בפעם אחת (זו שהגיונית יותר מבחינת תאריכים) לא היו אמצעים, בפעם השניה- היתה חדירה חד פעמית לא מוגנת. מה דעתך? אני מרגישה כמו במעריב לנוער. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה למניעת הריוןשירן27/06/2011
שלום! אני מבקשת את עזרתכם בנוגע לשאלת השימוש בזריקה למניעת הריון לאחר טיפול נגד דיכאון.
אני בת 24 לפני מס' שבועות נחשפתי לפרסומים שונים בנוגע לזריקה למניעת הריון, זה נראה לי נוח לקבל זריקה רק אחת ל-3 חודשים וגם לא לקבל מחזור. פניתי לרופא נשים בפעם הראשונה בחיי הוא בדק אותי ולאחר ששמע את בקשתי רשם לי 150 מ"ג דפו פרוורה להזרקה תוך שרירית.
כעת כשמועד ההזרקה מתקרב (המחזור) אני מתחילה לחשוש. קראתי שתרופה זאת עלולה לגרום לדיכאון ועד לפני זמן לא רב טופלתי בכדורי SSRI כדי להתמודד עם דיכאון ואני חוששת שהוא יחזור. כמו כן הבנתי שהזריקה גורמת לירידה בחשק המיני. האם יש לי ממה לחשוש? האם יש טיפול חלופי נוח כמו הזריקה שבו אני יכולה להשתמש? האם גלולות יגרמו לאותן תופעות?
רציתי לשאול גם לגבי הזריקה- אני הבנתי שתופעות הלוואי פוחתות אם מזריקים 105 מ"ג דפו פרוורה בהזרקה תת עורית, האם זה נכון? וכמו"כ האם גרסה זו של דפו פרוורה היא זו שמכונה בפרסומים זריקת סיאנה? אם לא האם יוטב לי במצבי להשתמש בזריקת סיאנה?
מקווה מאוד שתוכלו לענות על שאלותיי. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה למניעת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011הטיאנה באמת מכילה קצת פחות הורמונים
ההחלטה איזה טיפול הורמונלי לקחת תלויה בך וברופא הנשים שמכיר אותך, את יכולה לעשות נסיון ל 3 חודשים ולראות איך תגיבי, אם לא מתאים תמיד אפשר להחליץ אמצעי מניעה. לגבי חשק מיני - מאוד אישי האם יפגע או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של עבודה כדיילת עם גלולותדיילת..27/06/2011
אני מתחילה לקחת גלולות לראשונה, שאלתי היא האם יש סיכון עם השילוב בתור דיילת אויר? אם כן מהו? ואיך מומלץ לקחת אותן? (בגלל השעות הלא סדירות של העבודה)
תודה :)
בנוסף.. במידה והתחלתי לקחת מהיום השני של המחזור האם אני מוגנת כבר באותו חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של עבודה כדיילת עם גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011שבועיים ראשונים לא מוגנת. כדאי לך לעבור לטבעת נרתיקית אחת ל3 שבועות או למדבקה שבועית במקום גלולות יומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאליס27/06/2011
שלום רב
רציתי לשאל, אם קיימות מחלות מין, שלא רואים שום סימנים חיצוניים, וגם גינקולוג בדק אותי ולא ראה כלום. יש לי דחיפות במתן שתן-האם זה יכולה להיות מחלת מין? כל הבדיקות שקשורות לאורולוגיה-תקינות לחלוטין.
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011יש בדיקות שתן ספציפיות לברור מחלות מין, התיעצי עם רופא משפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 12מיה27/06/2011
ביתי בת ה 12 סובלת מפטריה ואגינאלית. הפיטריה היתה גם חיצונית והשתמשה במשחת אגיסטן שעזרה מאוד אבל הבעיה הואגינאלית בעוה נותרת. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת 12 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011ניתן לתת טיפול דרך הפה אם הפטריה ממשיכה, או אם היא משתמשת בטמפונים היא יכולה להחדיר משחה לנרתיק של אגיסטן- המוליכים די דקים. קחי אותה לרופא נשים ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסקרנית27/06/2011
שלום.
אשמח לעצה, אפילו כדי להרגיע את מעט הלחץ שיש לי.
אני משתמשת בגלולות. בחפיסה האחרונה פספסתי ארבעה ימים (לא ברצף).
בהנחה שהחישוב שלי הוא נכון, אחת מהפעמים הייתה פחות או יותר בשלב הביוץ.
האם יש טעם לבצע בדיקה ביתית ראשונית? האם יש סבירות להריון?
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011בסוף החפיסה עשי בדיקת שתן להריון. בפעם הבאה אם את מפספסת גלולות הוסיפי קונדומים. אם קשה לך להתמיד בלקיחה יומיומית התיעצי עם רופא הנשים שלך יש מדבקה חד שבועית או טבעת נרתיקית ל3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר הפלה טבעיתיעל27/06/2011
שלום רב, לפני קצת יותר משבועיים, עברתי הפלה טבעית בשבוע 5 להריון. במהלך ההפלה היו יומיים של דימום חזק, יום נוסף של דימום חלש ומיד לאחריו הדימום נפסק. הרופא שלי טען שאין צורך בהתערבות נוספת וביקש שאחזור אליו רק לאחר קבלת הוסת הבאה. היום בבוקר התחילו הפרשות חומות בניגוב. האם מדובר במחזור שמגיע או שזה מוקדם מדי? האם עליי ללכת להיבדק בדחיפות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר הפלה טבעית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011יכול להיות מחזור אם כי קצת מוקדם- פני לבדיקת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בשם אסטריול ואלדסטרוןנעמה27/06/2011
היי אני מעוניינת להגדיל את החזה באמצעות ההורמונים הללו האם זה יעיל ??
האם יש סיכונים ??
אז אני ניגשת לרופא המשפחה ואומרת לו שאני רוצה להגדיל את החזה ואז מגיעה לגניקולוג ואתה נותן לי את המרשם בעצם ?
והאם יש בזה הצלחות?
ההגדלה היא לצמיתות ?או שהחזה יחזור לקדמותו אחרי שאפסיק לקחת את ההורמונים ?
תודה רבה
( לקוחה של הכללית }
בת 28 בריאה בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בשם אסטריול ואלדסטרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011לא נותנים טיפולים אלו להגדלת חזה - איננו בהתוויה רפואית שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן בהריון שנימירב27/06/2011
שלום רב!
לאחר שתי הפלות בשבועות מקודמים הומלץ לי להשתמש בכדורי אוטרוגסטן וגינלים עם הכניסה להריון למשך השליש הראשון.
כך עשיתי כשנכנסתי להריון והיום יש לי תינוק מקסים בן שנה וחצי.
ברצוני להכנס להריון נוסף בקרוב ושאלתי היא האם מומלץ להשתמש בכדורים אלו באופן פרופילקטי או לנסות להכנס להריון ללא שימוש בהם.
בתודה מראש
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן בהריון שני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011התיעצי עם רופא הנשים שמכיר את ההסטוריה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן קיום יחסי מיןא26/06/2011
בשבוע האחרון אני סובלת מכאבים חזקים בצד שמאל של הבטן התחתונה בזמן קיום יחסי מין, מה ניתן לעשות ומאיפה נובעים הכאבים? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011יכול להיות ציסטה או מצב אחרי ביוץ, דלקת אגנית גם כן יכולה לגרום לכאבים ולכן כדאי לפנות בדחיפות לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת בשתן מעכבת מחזורמירב26/06/2011
שלום,
יש לי דלקת בשתן, והייתי רוצה לדעת אם זוהי יכולה להיות סיבה לעיכוב במחזור שלי?
אשמח לשמוע ממכם.
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דלקת בשתן מעכבת מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות?לובה26/06/2011
שלום עברתי לפני פחות משנה הפלה בכדורים שהסתבכה והסתיימה בגרידת חירום חודש אחרי היתה לי ציסטה גדולה על השחלה עכשיו הכל תקין, האם לקיחת גלולות הריון עכשיו יכולה להשפיע איכשהו? האם זה בסדר? האם יש מצבים שבהם לא מומלץ לאישה לקחת גלולות הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2011על מנת להחליט על נטילת גלולות ולקבל הסבר האם מותר או לא - תפני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להכנס להריוןתמי26/06/2011
רציתי לדעת מה הסיכויים להכנס להריון בקיום יחסים ללא הגנה, יום לאחר סיום המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים להכנס להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן26/06/2011סיכוי קטן אך קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה לד"ר אברמובטלי26/06/2011
שלום רב,
העדפה לד"ר אברמוב משום שהיא כבר מלווה את בעייתי בפורום בחודש האחרון אך אם רופא אחר משיב - להלן תקציר: בת 43. ב-19 למאי התחילה לי הווסת האחרונה. ב-22 למאי טסתי לאירופה לחמישה ימים ואוסיף כי הייתי נתונה במתח נפשי רציני סביב כל הטיסה. מאז, לא התרחש ביוץ ולא הופיעה ווסת (חמישה וחצי שבועות!). עוד אוסיף כמה נתונים: 1. לפני הווסת האחרונה ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על ביוץ והרופא לא ראה משהו חריג. 2. בספטמבר האחרון, טסתי לאירופה לשבוע ואז היו לי שינויים קיצוניים במחזור (וגם אז הייתי במתח רציני), לא התרחש ביוץ והופיעה לי ווסת כעבור 19 יום ושוב כעבור 12 יום אך דומה היה כי המערכת חזרה לעצמה. הפעם, ד"ר אברמוב הציע לי להמתין והסבירה כי מתח בהחלט יכול להשפיע ועל כן לנסות להשתחרר מהמתח. אודה כי פה ושם הייתי במתח מעניינים אחרים אך ניסיתי להרגע ועדיין אין שום ביטוי להתחדשות של פעילות הורמונלית. איני נטולת גלולות ולא קיימתי יחסים. שאלתי היא האם עדיין יתכן שהמקור לכל השינויי הזה הוא המתח האקוטי בו הייתי נתונה ואולי הטיסה (שאמנם היתה ללונדון בלבד ולחמישה ימים בלבד) למרות שכבר עברו להם חמישה וחצי שבועות מאז הופעת הווסת האחרונה??? האם יש מקום להמתין עוד או לגשת לבירור? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם רופא אחר
טלי26/06/2011אם ד"ר אברמוב אינה זמינה, אפשר גם רופא אחר. תדוה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים
טלי27/06/2011עוד אוסיף כי עד כה, בשנים האחרונות סביב ביוץ ומחזור היו לי עצירויות קשות, מיחושים קשים ובטן שמתנפחת מאוד. וכעת, מאז המחזור האחרון - כלום. שום סימפטומים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/06/2011התפספס החודש הביוץ... אם לא תקבלי מחזור בימים הקרובים פני לרופא נשים לקבלת כדורים לזרוז המחזור ומקווה שבחודש הבא כל המנגנון יחזו לתקנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
טלי28/06/2011שוב תודות על תשובתך וסליחה ששוב אני שואלת: האם יתכן שהדבר מצביע על ירידה בתפקוד השחלות/ברזרבה השחלתית/עליה בFSH, כאמור, אני בת 43 ומעולם לא היה לי דבר כזה. מה גם כפי שציינתי השינוי הזה מלווה בקשת של שינויים נוספים כגון: העדר כל התסמינים שליוו אותי בשנים האחרונות סביב מחזורו וביוץ (עצירויות קשות, כאבים, התנפחות הבטן). דאגתי עמוקה כי אין לי ילדים וקיוויתי שעוד אוכל להכנס להריון. לפני שנה בצעתי פרופיל הורמונאלי אחרון שלא הצביע על שינוי אך מאז שנה חלפה ושינויים רבים יחלו להתרחש מאז... תודה רבה רבה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט שכחתי
טלי28/06/2011סליחה שאני שוב מטרידה אך נזכרתי בפרט נוסף: לפני שכל הסיפור של פסקת המחזור החלה, בתקופה של המחזור שלפני האחרון והאחרון התעוררתי כמה לילות נטפת זיעה, כולי מים. לפני כשבוע שוב זה קרה לי וכן גם אז וגם בימים האחרונים אני חשה תחושה של דביקות באזור הצוואר וליעיתים החזה והסנטר. כל זה כמאור מגביר אצלי את הדאגה לכך שההפסקת המחזור הו תולדה של כניסה לגיל המעבר ואובדן כושר הפריון. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
טלי01/07/2011שלום ד"ר אברמוב. אחרי כל הסאגה, קיבלתי מחזור כעבור כשישה שבועות. אני חוששת כאמור שמעבר למתח זה גם ביטוי לירידה ברזרבה השחלתית ועל כן מתלבטת אם לבצע בדיקת פרופיל הורמונאלי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/07/2011מה יש להתלבט כל כך הרבה?
פני לרופא נשים ועשי הערכה הורמונלית, ואם את רוצה הריון - וההורמונים תקינים - אל תחכי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה!
טלי02/07/2011שבוע טוב ד"ר אברמוב,
שוב תודה רבה רבה! כך אעשה! (אגב ההתלבטות נובעת מפחד מתוצאות הבדיקה של הפרופיל ההורמונאלי ...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב03/07/2011שיהיה בהצלחה ושוב - אל תמשכי זמן כי את ממש על הגבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITP ברזל ומירנהITP ISRAEL26/06/2011
שלום,
בגלל חוסר מתמשך בברזל:
בדיקת ברזל אחרונה:
פריטין = קטן מ-8
ברזל 23 mcg/dL
טרנספריטין 315 mg/dl
הוצע לי לשים התקן מירנה.
השאלות שלי הן:
1. אני סובלת מ-ITP מזה כ-7 חודשים, מטופלת בפרדניזון עם ספירה של 40,000PLT, האם יכולה להיות בעית דימום בהתקנה? והאם עלי לעשות משהו שונה בהתקנה מאחרות? (יש לצין שבשבוע שעבר ביצעתי בדיקת PAP שאחרייה במשך 3 ימים היתה לי הכתמה קלה)
2. תוך כמה זמן מהכנסת התקן ניתן לצפות להחלשות המחזור ואולי עליה ברמת הברזל? ועד כמה זה בד"כ משפיעה (יש לי מחזור חזק וממושך). כרגע נמצאת בהתלבטות אם לקבל או עירוי ברזל או להמתין להשפעת התקן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם
ITP ISRAEL29/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)