מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה באמת דחופה, גלולות ודיכואןמשי25/06/2011
שלום לרופא היקר,
לפני כעשרה ימים התחלתי ליטול גלולות מסוג "יסמין". לדאבוני, הגלולות גורמות לי לדיכאון (בכי לא מוסבר, תחושת עצבות חזקה). אני מתחתנת עוד כחמישה ימים וממש לא רוצה להעביר את היום המאושר בחיי בתחושת דיכאון :(
יצא לי בעבר לקחת גלולות מסוג "יסמין" וגם אז, היו בדיוק אותן תופעות לוואי. בגלל שעבר המון זמן ושכחתי מהמקרה (אולי גם קישרתי אותו לגיל ההתבגרות), לא ייחסתי מספיק חשיבות לנושא.
האם אני יכולה לעבור עכשיו, באמצע החודש, חמישה ימים לפני חתונה, למינס? (או לגלולה אחרת שתמליץ)?
תודה רבה,
משי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
משי25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה באמת דחופה, גלולות ודיכואן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011גלולות עלולות לגרום לדיכאון. את לא יכולה לעבור לגלולה אחרת באמצע החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לגלולותסיון25/06/2011
שלום
לקחתי גלולות כבר במשך 3 חודשים. השבוע קיבלתי את הוסת ושכחתי לקחת אתמול גלולה מהחפיסה החדשה. זה משנה אם אתחיל את החבילה הבאה באיחור של יום וחצי-יומיים? ובשעה שאיני רגילה אלייה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בקשר לגלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011חצי - יום זה בסדר, יומיים - לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשכחת הגלולה..
עידית25/06/2011לא ציינת באיזו גלולה את משתמשת.. אבל אני נוטלת פמינט ויש להם שירות שנקרא מזכירונט וזה פשוט שולח לך הודעות SMS חינם מתי שאת צריכה לקחת גלולה.. ותאמיני לי מאז שאני משתמשת בזה לא פספסתי אפילו גלולה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהשרית24/06/2011
שלום אבחנו לי קנדידה לאחר בדיקת פאפ רציתי לדעת מהם תופעות של קנדידה והאם יתכן כי היא גורמת לפריחה ובצקות באיזור הישבן והירכיים וסחרחורת, האם היא עוברת לבד, או יש צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011אבחון של קנדידה בפאפס אינו מקובל. במידה ואין תלונות כמו גרד מקומי, הרגשת שרפה עם הפרשה ווגינלית לבנה כמו "קוטג'" - אין צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ?אני24/06/2011
אני ובעלי מנסים להכנס להריון [שלישי].
קיבלתי וסת ביום חמישי שעבר כרגיל אך הוא היה וסת משונה. לא הרבה דימום.
הדימום נמשך עד יום שלישי.
אתמול לא היה דימום כלל והיום היה "דימום" נוזלי חום.
אני כבר יותר משבוע עם בחילות בבקרים ועם שדיים גדושות.
האם יכול להיות מצב שזה לא היה וסת ואני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה ? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011לא מאבחינים הריון דפורום. ישנם דרכים אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע קולפוסקופיה לאחר פאפס תקינהאיריס24/06/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים הופיעה אצלי הפרשה אשר התגברה במשך הזמן ולפני כחודש הופיעו דימומים אשר נפסקו לאחר מספר ימים. היום ביקרתי אצל הרופא נשים שלי, וקיבלתי ממנו הפניה לביצוע בדיקת קולפוסקופיה. הממצאים שלו היו "שפה קדמית של צוואר הרחם מוגדלת בצורה אסימטרית ומדממת במגע קל". יש לציין שעברתי לפי כשנה בדיקת פאפס והתוצות היו תקינות. אני מאוד לחוצה והייתי מעוניינת לדעת אילו אבחנות עלולות להיות כתוצאה מסממנים אלו.
אנא!!!! אשמח לתשובה בהקדם מאחר ואאלץ להמתין עד ליום ראשון לקביעת תור במידה ולא יהיו שביתות בבי"ח.
מודאגת ולחוצה מאוד...איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע קולפוסקופיה לאחר פאפס תקינה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011אני מתרשם שמדובר רק במבנה של צווארה רחם, דהיינו צורה האנטומית של הצוואר. היות והפאפס היה תקין - אין מקום לדאגה. קולפוסקופיה הנה בדיקה פשוטה ללא כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולפוסקופי
איריס25/06/2011קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה!
אנני חוששת מהבדיקה עצמה אלא מתוצאותיה. הייתי מעוניינת לדעת אילו אבחנות עלולות להיות כתוצאה מסממנים אלו, האם זו יכולה להיות מחלת מין שנדבקתי בה, איזושהיא פטריה או חיידק, גידולים טרום סרטניים וכיו"ב. אשמח לתשובה מהירה.
תודה מקרב לב, איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גיל ומשקל תקינותרים24/06/2011
שלום רב
עשיתי בשבוע 24 בדיקת סקירה מורחבת התוצאות
קוטר דו קודקודי מ"מ 57 מתאים ל23+3
היקף ראש מ"מ214 מתאים ל23 שבועות+2
היקף בטן מ"מ 184 מתאיםל23
אורך עצם ירךמ"מ43 מתאים ל 24+2
יחס בטן ל ראש 1.16
יחס ירך ל בטן 23
ניקוד ביופיזיקל 06/8
גיל הריון ממוצע לפי אולטראסאונד 23+3 שבועות
האם הערכים תקינים ומתאימים לשבוע הריון
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גיל ומשקל תקינות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011נשמע תקין - פני עם התשובות לרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצףליז24/06/2011
זה נכון שאפשר לקחת גלולות רצוף כדי לוותר על מחזור בחודש מסוים? אם אני לוקחת גלולות לכאבי מחזור שנקראות פליים אז אין בעיה לעשות את זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011את יכולה לקחת 3 חפיסות ברצף גם ואין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב אנימישהי24/06/2011
קיבלתי בווסת ב-28.5 וקיבלתי שוב ב-16.6 לאחר 20 יום בלבד אני רוצה לציין שאני כבר ביום התשיעי לווסת ועדיין יש דימומים אבל לא כמויות גדולות האם יכול להיות שאין לי ביוץ החודש מכיוון שני מתכוונת להיכנס להיריון וממה זה יכול לנבוע החוסר סדירות והדימומים אודה אם תענו נ.ב הייתי אתמול אצל הרופא והוא אמר שזה לא נורא האם להאמין או לקבל חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011חכי עוד חודש ותראי מה קורה, יכול להיות מצב של חודש אחד חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריה ודימום - דחוףמאי23/06/2011
שלום,
יש לי פיטריה בנרתיק , מאתמול בבוקר החלו הגירודים והמקום אדום. (לפני חודש וחצי גם היתה פיטריה הלכתי לרופא וטופלתי בכדורים ומריחת טבעקוטן- הפטריה החלימה)
עכשיו רכשתי אגיסטןV ללא מרשם.
בעלון לצרכן כתוב שאין להשתמש בזמן הווסת או בזמן דימום נרתיקי.
כרגע אני מדממת קלות עקב שכיחת גלולה.
מה לעשות? האם אני יכולה להשתמש באגיסטןV?
האם למרוח טבעקוטן? (הרוקח אמר שאסור יותר מידי)
האם למרוח אגיסטן למריחה?
כרגע ממש מגרד ומנסיון הדימום לא צפוי לעבור בימים הקרובים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריה ודימום - דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011אנו לא מטפלים בהתכתבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף -לקיחת טמפוןחן23/06/2011
שלום יש לי ילדה בת 16 סיימה כיתה י ויש לה דימום חזק כאשר נמצאת במחזור ,
הילדה עדיין בתולה, האם היא יכולה להשתמש בטומפון בזמן מחזור מכיון שהפדים לא מועילים בימיים הראשונים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף -לקיחת טמפון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011כן, הי יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה וגינליתשרית23/06/2011
שלום עברתי בדיקה וגינלית עם מפסק ממתכת ביום שישי (כמעט שבוע עבר)ויש לי דימומים חומים אשר הפכו למעט דימומים אדומים האם תקין הדבר ? וסת אחרונה 1.6 ללא אמצעי מניעה. אחרי כמה זמן אני צריכה ללכת להבדק שוב אולי זה גרם לי לפצע שמדמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה וגינלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011הכתומים החומים אם הם נגרמו מפציעה של הספקולום אמורים לעבור תוך 24 שעות. אם ימשכו פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר במחלת מין ודחיפות במתן שתןאליס23/06/2011
שלום רב
רציתי לשאל, אם קיימות מחלות מין, שלא רואים שום סימנים חיצוניים, וגם גינקולוג בדק אותי ולא ראה כלום. יש לי דחיפות במתן שתן-האם זה יכולה להיות מחלת מין? כל הבדיקות שקשורות לאורולוגיה-תקינות לחלוטין.
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר במחלת מין ודחיפות במתן שתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011כן זה יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה לקיחת גלולות לסירוגיןמיכל23/06/2011
שלום רב,
ביתי בת 16.5 מזה כשנה נוטלת גלולות מסוג דיאנה 35. בחודש האחרון בגלל לחץ של בחינות וכו' שכחה מספר ימים לקחת גלולה. היום הופיע לה דימום. מה לעשות? האם להמשיך לקחת את הגלולות עד הסוף? או להפסיק? אני בלחץ.
דבר חשוב לציין הוא שהיא לוקחת גלולות מסיבה רפואית (הורמונים) ואין שום סיכוי שהיא בהריון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה לקיחת גלולות לסירוגין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011הגיוני שיהיה דמום בין וסתי אם היא שכחה גלולות, שתמשיך את הכדורים כרגיל ותתעלם מהדימום, ממש אין מה להלחץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי גלולותשירה23/06/2011
שלום,
יש לי שתי שאלות כלליות לגבי גלולות:
1. ידוע לי כי אנטיביוטיקה מורידה את יעילות הגלולות, ועל כן בזמן נטילת האנטיוביוטיקה יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף. האם יש להזהר גם בשאר החודש, או רק בתקופת נטילת הכדורים?
2. בין הזמן שאני מסיימת את הגלולות לקבלת הוסת יש לי מספר ימים רווח. האם בפרק הזמן הזה (של כ-5 ימים) יש סיכוי להכנס להיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב25/06/2011מאחר וסוגים מסוימים של אנטיביוטיקות גורמים לירידה בספיגת הגלולות, כדאי להמשיך להשתמש בעוד אמצעי מניעה גם כשבועיים אחרי הפסקת האנטיביוטיקה.
אפשר לקיים יחסי מין מבלי לפחד מהריון בשבוע הפסקה בין שתי חפיסות גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטל35-שאלהSM22/06/2011
שלום אני בת 23 אמא לשלושה ילדים
אחרי שלושה החלטתי לקחת הפסקה קצרה אחרי שלא קיבלתי מחזור כבר מהחתונה כי תמיד זה היה הריון-הנקה לידה הירון הנקה לידה הריון הנקה לידה :)
בכל אופן אנחנו כבר בערך שמונה חודשים מונעים באופן "טבעי" נרות כאלה ששמים חצי שעה לפני...
מה שקרה זה שמאז שקיבלתי השתבש לי הכל ממש נהיו לי פצעים שבחיים לא היו לי ואיחורים ופעם אחת הקדים לי מאד קיבלתי אחרי 16 יום.... ולפני זה אחרי 43 יום.. בקיצור בלאגן שלם
מה שהכי הפריע לי זה הפצעים המפחידים שנהיו לי בפנים שלעולם לא היו לי
הלכתי לרופאת נשים והיא הביאה לי גלולות כי היא אמרה שזה יסדר לי את המחזור וגם את הפצעים.. זה נקרא "אסטל" השאלה אם זה באמת נכון
והאם מישהו פה מכיר כל מיני תופעות לוואי של הגלולות האלה?
השמנה? דימומים? דיכאון? אני יודעת מה אני ממש מפחדת מגלולות אם לא הפצעים לא הייתי נוגעת בהם
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תגובה בבקשה
SM24/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטל35-שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן25/06/2011לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)