מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ ברחםרקדנית30/10/2011
שלום,
אני בת 20 ובבדיקה אצל הגניקולוג נמצא ממצא אקוגני (ככל הנראה פוליפ) בגודל 7 מ"מ.
הגניקולוג נתן הפנייה לבדיקת אולטרסאונד וגינלי (לאחר המחזור הבא בכדי לראות אם זה יצא).
* במידה ויצטרכו להוציא את הפוליפ האם הכריתה כרוכה בכאב?
* ידוע לי כי כריתת הפוליפ תתרום לכניסה להריון, אך האם לא יכולות להיות השלכות לעתיד כמו פגיעה ברחם??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011הפוליפ אני מבינה בתוך הרחם ואז כריתה שלו תתבצע בהרדמה כללית. לא אמורה להיות פגיעה ברחם אך זו פרוצדורה חירורגית עם סיבוכים נדירים ביותר
קיום פוליפ יכול לפגוע בכניסה להריון, לגרום לדימומים ולעוד סיבוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?דנה30/10/2011
שלום, קיבלתי מחזור ב29/6 ובתאריך 14/7 קיימתי יחסים ( ללא חדירה מלאה)חודש לאחר מכן ב 1/אוגוסט קיבלתי ווסת וכך גם חודש אחרי בתאריך 5/9 .
בחודש אוקטובר לא הופיע מחזור ורציתי לדעת שאם למרות שקיבלתי מחזור פעמיים לאחר קיום היחסים יכולה להיות אפשרות להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011נדיר ביותר -אבל עשי בדיקת שתן להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ברצףיפעת29/10/2011
רציתי לדעת כמה חפיסות של גלולות מותר לקחת ברצף. אני שומעת דעות שונות החל מעד 3 חפיסות ועד ללקיחת גלולות ללא הפסקה ללא הגבלת זמן, מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ברצף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011קחי ל3 חודשים ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול להתגלות בבדיקת PAP?ד``ר ליאורה אברמוב29/10/2011
שלום,
אני בת 26, לוקחת גלולות יסמין כבר 8 שנים לערך.
לאחרונה יורד לי דם בזמן קיום יחסי מין. הלכתי השבוע לרופא נשים והוא עשה לי בדיקת PAP.
כששאלתי ממה זה יכול להיגרם, הוא אמר שזה כנראה משהו בצוואר הרחם, ונהיה חכמים יותר אחרי שנקבל את תוצאות הבדיקה (תוך 4-5 שבועות).
חיפוש באינטרנט הצליח רק להלחיץ אותי, לכן פניתי לפורום זה.
מה יכול לגרום דימומים בזמן יחסי מין? יש לציין שהדבר לא מלווה בכאבים, והדימום לא נמשך לאחר מכן.
מה יכול להתגלות בבדיקת PAP? הבנתי שמדובר בבדיקה לגילוי סרטן צוואר הרחם - האם זה הדבר ממנו עלי לחשוש ממנו כרגע?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011הרבה יותר שכיח דלקת בצוואר הרחם שגורמת לדימום מאשר סרטן ועל כן אין מה להלחץ וחכי בסבלנות לתשובת הפאפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותan29/10/2011
שלום,
התחלתי לקחת גלולות מסוג יסמין לפני 20 יום. אתמול בשעות הערב הבחנתי במן הפרשה ורדרדה - בדיוק כמו שמתחילה להיות לפני המחזור. במהלך הלילה והיום לא היו סימנים דומים ועכשיו הבחנתי בדימום הרבה יותר מובחן. היום אני בעצם צריכה לקחת את הגלולה האחרונה ולקבל דימום בשבוע הקרוב בזמן ההפסקה בין חפיסה לחפיסה... למה בעצם הדימום התחיל לפני?? חייבת לציין שזה מרגיש כמו מחזור - יש לי כאבים שאופיינים למחזור וכל ההרגשה הכללית. מה זה אומר? שלא הייתי מוגנת? לקחתי את הגלולות פחות או יותר באותה השעה כל יום מבלי לפספס. זו החפיסה הראשונה שלי ואין לי מושג אם הדימום הזה נורמלי - כי זה לא נראה ככה...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011יכול להיות דימום לא סדיר ב 3 חודשים של שמוש בגלולות התעלמי ממנו סיימי חפיסה עשי הפסקה שבוע ואז החתחילי חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי גלולותלילך29/10/2011
שלום,
התחלתי לקחת גלולות ביום שבת ביום בשלישי למחזור (כשהוא כבר ממש היה חלש) לקחתי את הגלולה הראשונה ביום שבת,
ביום ראשון לקחתי את הגלולה השנייה אבל הקאתי אותה אחרי שעה וחצי כי היא ממש עשתה לי לא טוב, מכיוון שחשבתי שהקאתי אותה מיד לאחר מכן לקחתי עוד גלולה, בלילה הקאתי גם אותה,
ביום שני הלכתי מהר לרופא אחהצ על מנת להחליך את הגלולות והוא נתן לי גלולות עם מינון הורמונים יותר נמוך לקחתי מהר גלולה
שאלתי היא- זה יוצא שלא לקחתי גלולה שנייה ביום ראשון (כי הקאתי את שתיהן), לקחתי אותה רק יום שני, כאילו היה יום אחד שהייתי ללא גלולה,
ואת הגלולה שלקחתי ביום שני לאחר שהרופא החליף לי את הגלולות לקחתי מהר, אבל כבר ממש סיימתי מחזור,
רופא הנשים אמר לי שזה בסדר אם פספסתי גלולה אחת (כי הקאתי אותה), ושאני עדיין מוגנת
חשוב לי לציין כי אל קיימתי כלל יחסי מין בשבועיים האחרונים אבל חשוב לי לדעת האם אני באמת מוגנת או שמעגל החודש הזה כבר אבוד? כיוון שאת הגלולה השלישית כבר לקחתי כשהמחזור הסתיים,
אני אודה לכם על תשובתכם המהירה
שאלה נוספת היא אם אני לוקחת גלולה נניח בשעה 7 וחצי בערב ולמחרת יצאלי לקחת ב 9 בערב האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011מציעה לך להוסיף קונדומים בשבועיים הקרובים כי לא בטוחה שאת מוגנת.
את צריכה לקחת בערב לא בהכרח בדיוק באותה שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
לילך30/10/2011ולאחר השבועיים הראשונים אהיה מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנה ........ שהוצאתי.....יעל29/10/2011
בס"ד
שמתי מירנה בגיל 45 היה בסדר איתה היום אני בת 50 והמירנה עשתה לי בעיות של דימומים היה קשה לרופא להוציא אותה באתי אליה ביום החמישי של המחזור עם דימום רציני ומאותו יום אני מדממת עם גושים כמעט שבוע וחצי האם זה נורמלי היה לי גוש של דם בגודל של --------------------------כזה רק תעגל את זה .
האם זה נורמלי אשמח לקבל תשובה למייל שלי ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ........ שהוצאתי..... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/10/2011אם יש חשש חזרי לרופאה לבדיקה. יכול להיות דימום חריג אחרי הוצאה של המירנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור 10 ימיםלאנא29/10/2011
אחרי שנטלתי TAB PROVERAבמשך 5 ימים קיבלתי מחזור והתחלתי אורטו ציקלן, למטרת הסדרת מחזור, עכשיו זה היום ה 10 למחזור שקיבלתי בעקבות ה TAB PROVERA.... אומנם דימום קל ב 3 הימים האחרונים אבל האם זה נורמלי שימשך כל כך הרבה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור 10 ימים - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2011כן
ככה זה בחבילה הראשונה של הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת דימום חודש אחרי ניתוח קיסרישירית29/10/2011
שלום ב25/9 ילדתי בניתוח קיסרי חירום, לפני כשבועיים הפסיקו לי כל הדימומים, לפני כיומיים חזר לי הדימום, הוא מרגיש כמו מחזור, אבל אני לא מבינה, הבנתי שלא אמור להופיע מחזור כל כך מהר אחרי לידה (חודש) כמו כן אני מניקה הנקה מלאה, זה לא אמור למנוע כלל את הופעת המחזור?
ואם זה לא מחזור האם סביר הופעה מודשת של דימום? ומדוע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת דימום חודש אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2011גשי לרופא שלך לבדיקה
בדרך כלל זה שום דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן. האם יש סיכון שאכנס להרישירה29/10/2011
בת 48. לא קיבלתי וסת כבר שנה. הוצאת התקן לפני כשבוע התקן שהיה לי כבר 9 שנים.. וביצעתי בדיקות הורמונלית. ועפ"י תוצאות הבדיקות . הערכים תקינים ואינם מצביעים על גיל הבלות.
הרופאה טענה שאין סיכוי שאכנס להיריון. האם לקחת סיכון כזה ? או שמא להשתמש באמצעי מניעה? גלולות לא באות בחשבון! האם להתקין התקן חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן. האם יש סיכון שאכנס להרי - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר29/10/2011החלטה על סיכויי הריון יכולה להתקבל על סמך בדיקת דם או בדיקות דם עוקבות. טאורטית את עלולה להרות אבל הריון לא יתפתח (מטרד ואי נוחות). מותר לטול גלולות מסוימות בגילך באם את בריאה לחלוטין. מאידך מותר גם התקן נוסף. השיקולים כאמור תלוים בבדיקת דם, נוחות שך, סדרי עדיפיויות, עבר הבריאותי וגינקולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום במהלך החודשאביגיל29/10/2011
שלום!
אני בת 23 ואני לא לוקחת גלולות. עד כה, המחזור שלי היה תמיד סדיר מאוד ולא איחר או הקדים אף פעם. בחודשיים האחרונים חל שיבוש מסויים. בחודש ספטמבר הקדים המחזור בשבוע וייחסתי את התופעה לכך שהייתי בחו"ל באותה תקופה.
החודש, שבוע לפני שאמור היה להתחיל המחזור התחיל דימום למשך כיומיים ואז התחיל המחזור (ללא כאבים שאופייניים בדרך כלל).
כעבור שבועיים, אני שוב רואה שיש לי את אותו הדימום.
זה ממש מלחיץ ואני לא יודעת מה לעשות...
אשמח לכל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום במהלך החודש - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר29/10/2011תופעה שכיחה ולא מדאיגה. מומלץ להבדק אצל רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים עם הבעלצליל29/10/2011
שלום, אני משאירה בכמה מקומות עד שיענו על שאלתי, ברצוני לדעת, בעת קיום יחסים עם בעלי אני נכנסת ללחץ, לא מתגרה מהר,אם בעלי נוגע לי בחזה זה רק עוקץ אותי תחושה לא מובנת, רק אם רואה סרטון קצר, בעבר לפני לידת בני הייתי יותר נמשכת למין עכשיו זה פחת, למרות אהבתי לבעלי, גם אם שוכבים הפוך(לא אנאלי) כל האגן עד הישבן מתכווץ וכואב, מה עושים לפני כל ההריון זה לא קרה,וסהכ עבר רק שנה וחצי, בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם הבעל - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2011אני ממליץ לך לפנות לטיפול סקסולוגי זוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונהמון28/10/2011
שלום...
אני בת 39 קיבלתי מחזור 25/10 אחרי יום מהמחזור היה לי כאבי בטן תחתונה כמו דקירות מרוב כאב קשה לי ללכת ומרגישה שכל הזמן אני צריכה להשתין וזה בתדירות של כל 10 דקות נכנסת .השתן הוא כמו טפטוף או נקודות האם זה דלקת .
עשיתי בדיקת פאפ דק ב 6/10/11 והבדיקה הייתה תקינה וגם בדיקת השתן שעשיתי הייתה תקינה.
האם אני יכולה לקבל אנטיביוטיקה עד שאני אלך לרופא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2011את חייבת להבדק. כניראה מדובר בזיהות בכיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר וגלולות-שאלה.טל28/10/2011
שלום..
יש לי מחזור pco ויש לי מחזור אחת ל4 חודשים בערך.
פניתי לרופא נשים שלי והוא נתן לפי תוצאות הבדיקת דם שלי גלולות.
לפי מיטב ידעתי יש סיבה לקבלת הדימום למרות שהוא לא טבעי כי "לתת למערכת לעבוד" וזה לא בריא לא לקבל מחזור בין אם הוא טבעי ובין אם הוא של גלולות.
האם זה נכון?
כמו כן רציתי לשאול האם לקיחת גלולות למשך תקופה של מספר חודשים מאזנת את רמת ההורמונים וניתן להפסיק עם הגלולות במידה ואין מטרה נוספת של מניעת הריון בליקחתם?
תודה מראש
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר וגלולות-שאלה. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2011אם את לא רוצה מחזור את יכולה לקחת את הגלולות ברצף של 3 חודשים. נצטרה של הגלולו לדכא את השחלות ואת התפתחות הציסטות. בעוד כחצי שנה חזרי לרופא הנשים שלך להערכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורthkh28/10/2011
אני אשה בת 45 ולפני כחודש הסרתי את ההתקן ויש לי איחור של שבועיים וחצי
חשוב לי לציין שינם תקופות שהמחזור לא תמיד סדיר בשנה האחרונה קבבלתי מחזור כל 28 יום (ספירה מיום המחזור עד לבא) האם עליי לגשת לבדיקה או להמתין , וכמה זמן עליי להמתין אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2011יכול להיות הריון כסיבה לאיחור? אם כן עשי בדיקת שתן להריון, אם לא פני לרופא הנשים שלך במהלך החודש הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)