מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- מופנה אל פרופסור אלי הרשקוביץ...03/10/2011
אחת ולתמיד אני רוצה לדעת - האם כמות השערות שעל הגוף,קשורה לשלב ההתבגרות?האם ככל שכמות השערות תהיה גדולה יותר,כך יישאר פחות לגדול?אם לשם השוואה ניקח שני ילדים,האחד שעיר בבית השחי,ברגליים ובמפשעה עם מעט שיעור בפנים ובבטן,והשני עם שערות במפשעה בלבד ומעט שערות ברגליים(בלי שיעור בפנים ובבית השחי),מי לדעתך יגבה יותר?או שגם כאן עניין הגנים משחק?
אני למשל,שעיר מאוד ברגליים,בירך,במפשעה בכלל(וכבר יש לי שערות בבטן,אבל לא הרבה בכלל),בפנים,בידיים וכו'(ממש לא כמו של מבוגר,אבל במפשעה כן.....זאת אומרת שיש המון שערות במפשעה,והשערות מגיעות גם לירכיים - השערות של המפשעה,וגם לטבור).אגב - התחלתי להתפתח רגיל ואף מאוחר(לדעתי סביבות גיל 13 ואפילו אחרי,בגיל 12 וארבעה חודשים הייתי 148.5.עד גיל 14 וחודש לא הייתי שעיר בכלל(הייתי חלק לגמרי,חוץ מקצת שערות במפשעה).בגיל 14 ועשרה חודשים כבר היה לי שיעור בבטן ובפנים.והיום(15 ו3 חודשים) אני עוד יותר שעיר!!!
הגנים טובים(שלא תחשבו שההורים שלי נמוכים,אבא שלי 1.81 ואמא 1.64).
אז עכשיו - האם אפשרי שנותר לי עוד הרבה לגבוה?!במראה החיצוני אני ממש לא נראה כמו מישהו מבוגר ואפשר לומר שאני נראה כמו ילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב - ופרט חשוב מאוד
...03/10/2011הסיבה שאני שואל את כל השאלות הללו היא שהלכתי כבר לכמה וכמה רופאים(פרופסורים,רופאי גדילה) וסיפרתי להם את הסיפור שלי,וכולם אמרו בפירוש:כמות השערות היא לא זו שקובעת עוד כמה אני אגדל,אלא נפח האשכים.כל הרופאים שהלכתי אליהם לא התרגשו מזה שיש לי שערות,ולפי הגנים ועקומות הגדילה אמרו שאני אגדל עוד הרבה(פרופסור לילדים אחד בדק לי אפילו את המפשעה לפני חודשיים,ואמר לי:אתה נמצא באמצע ההתבגרות שלך,ואפילו לפני!) ובאמת שאף רופא לא התרגש מזה שיש לי שערות(גם פרופסור זאב הוכברג אמר לי שאין כל קשר בין שערות לגדילה).אך שוב - איך יכול להיות שכמות השערות מתאימה כבר לשלב האחרון בהתבגרות,ובכל זאת אמרו לי שאין קשר בין זה לעוד כמה אני אגדל ואפילו אמרו שלפי גודל האשכים אני באמצע או לפני?!?!
אגב,נכון שאמרתי שבתחילת אפריל כבר היה לי שיעור פנים ומעט שערות בבטן והרבה שערות על הגוף - מאז תחילת אפריל גבהתי ב5 ס"מ(בחצי שנה) - כיום אני 169.5,אז הייתי 164.3.לי מה שהפרופסור לילדים אמר וכמות הס"מ שגבהתי עם השערות מרגיע אותי.
בכל אופן - פרופסור אלי הרשקוביץ,אולי אתה תוכל לעשות לי קצת סדר בעניינים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דרך אגב - ופרט חשוב מאוד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011קצת ארוך הקטע הזה..
בכל זאת.
הופעת שעור ערווה היא חלק מתהליך ההתבגרות ובדרך כלל אך לא תמיד היא עומדת בקורולציה לנפח האשכים המיצרים את הטסטוסטרון שהוא המניע העיקרי לבגרות בבנים.
הופעת זקן ובעקבותיו הגלוח הראשון הם מאורע מאוחר, כך שכאשר מתגלחים לראשונה, קצב הגדילה כבר נמצא בהאטה.
בדיקת גיל עצמות עשויה לעזור בתחזית הגובה הסופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
...05/10/2011אני מצטער על אורך ההודעה הקודמת.בכל מקרה להלן מספר שאלות נוספות(מצטער שאני שואל כל כך הרבה,פשוט זה נושא שממש ממש מעניין אותי ורופאי הגדילה אומרים שאין קשר,ובכל זאת - לדעתי כן יש קשר,ואפילו קשר מובהק בין כמות השערות לבין מספר הסנטימטרים שנותרו,ואפילו הערכה מדויקת לפי כמות השערות!):
בכל מקרה - 1)מתי אוכל להעריך את התחלת הקפיצה לגובה שלי?האם היום בו צמחה שערה ראשונה בבית השחי,זה היום שבו החלה הקפיצה לגובה?או שהיא מתחילה לפני?
2)האם זה הגיוני שבקפיצה לגובה גובהים רק 8.5 ס"מ(בשנה) אצל בן?
3)בתחילת אפריל,כשהייתי 164.3,הופיע שיעור הפנים הראשון(שיעור פנים=שערה אחת בסנטר וקצת שפם ואולי ממש אבל ממש מעט זיפים).היום(אחרי חצי שנה בדיוק) אני 169.5.איך גבהתי יותר מ5 ס"מ בחצי שנה עם שיעור פנים?
4)אם התחלת ההתפתחות המינית החלה כשהייתי 150,הדבר אומר שאני אהיה 178 או בסביבות זה בטוח,בלי קשר לכמה אני גובה בקפיצה לגובה ומתי מתחיל שיעור הפנים?
5)ועכשיו לשאלה החשובה ביותר - האם התחלת שיעור הפנים מרמז על סיום הקפיצה לגובה?אם כן,אז הבנתי שאחרי כן גובהים בממוצע 4-6 ס"מ בשנה(שזה למעשה האטת הגדילה).אך האם הגיוני שעכשיו אני אמשיך לגבוה בקצב של 4-6 ס"מ בשנה עד גיל 17(היום אני כמעט בן 15 וארבעה חודשים,שלושה חודשים וחצי).אם אני 169.5,להיות 176 ומעלה זה רק בגדר חלום(אגב - לא אמרתי אבל כשהתכוונתי שיעור פנים אז כמובן שאני רחוק מלהיות שעיר לגמרי - יש לי רק 3 שערות בסנטר ועוד כמה שערות קטנות מתחת לשפה,שפם שגם הוא גודל לאט(אני מוריד אותו אחת לשבועיים ומעלה),יש שערות בצדדים אבל גם שם זה אפילו עדיין לא זיפים אלו סתם שערות וגם הן לא רבות בכלל,ובבטן גם אין הרבה שערות,למעשה מרחוק לא רואים אותן,רק מקרוב)?גובה אבא 180.5 גובה אמא 164.תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/10/2011אינך זקוק לאנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונלישיר03/10/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחודשיים עם שעירות יתר בגוף ובפנים שמחמיר עם הזמן.(יש מקום לגנטיקה).
במהלך ההמתנה לאנדוקרינולוג באזורינו ,הופניתי ע"י רפאת המשפחה לעשות בירור הורמונלי ואלו התוצאות המוכנות:
TSH 1.49
T4-FREE 14
LH קטן מ- 0.3
FSH 1.5
PROLACTIN 208
ANDROSTENEDIONE קטן מ-0.45
TESTOSTERONE-TOTAL קטן מ0.8
DHEA SULPHATE קטן מ0.41
תודה רבה
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011הפרופיל נראה תקין. אך על האנדוקרינולוג להחליט אם נדרש ברור נוסף כמו טסטים דינמיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקוב גדילהרחלי חי03/10/2011
לאחר צילום כף יד לבני בן 5.3 שנים קיבלנו תשובה שגיל העצמות מתאים לגיל 3.6 שנים , לפני שאשאל את השאלה אני ובעלי לא גבוהים אני בגובהשל 1.56 ובעלי בגובהו 1.78בערך בתי בת 3.6 באותו הגובה של בני ...
האם יש לכך פיתרון ? ומהו הפיתרון ? אני קצת מודאגת מכך האם יש מקום לדאגה ?
תודה רבה רחלי חי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיקוב גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011אנא פני לברור אנדו. על מנת לאבחן את הסיבה לקומה הנמוכה ולאחור בגיל העצמות דרושה סקירה מפורטת של העבר הבריאותי של הילד, בדיקה גופנית וייתכן שגם ברור מעבדתי. הטיפול והצלחתו תלויים כמובן באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתשובה ששלחתם
רחלי חי05/10/2011מהו אנדו ? ואם הבחנה של מכון צילום היא קובעת ?
רחלי חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שהיא תגבה?פרופ` אלי הרשקוביץ02/10/2011
בתי בת 13 קיבלה מחזור פעם ראשונה גובהה 154 .הגובה שלי 154 ושל בעלי 171 .האם יש סיכוי שהיא תגבה? אם כן על זה תזונה כדאי להקפיד שתאכל. שנה טובה
גובה לאחר קבלת מחזור - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011יש סכוי.
בנות גדלות בממוצע עוד כ 6 סמ לאחר קבלת המחזור הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה של תינוקדודו02/10/2011
שלום רב
בני בן 7 חודשים ושלושה שבועות .גובהו 77 ס"מ ושקלו .משקל 11 ק"ג.הוא מתפתח בקצב טוב כבר יושב לבד (לא יציב ממש )זוחל קצת.האם זה נורמאלי שגובהו כך?האם משקלו של בני נורמאלי ?האם יש צורך לפנות לרופא שיבדוק את קצב גדילתו?
גדילה של תינוק - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011אין ספק שבנך גדול, אך אם התפתחותו תקינה לא הייתי ממליץ על מעקב מעבר למעקב שגרתי לגילו והמנעות מהאכלת יתר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים קטניםאורח01/10/2011
בני בן6שנים.נמצא במעקב ביגלל אשכים ניידים. לפני שבוע עבר ניתוח קיבוע אשך שהפך לתמיר. במכתב שיחרור כתוב "אשכים קטנים מאוד".נראה לי גם שהפין קטן מאוד ולא מפותח.מה זה אומר? איך אפשר לטפל באשכים קטנים?
אשכים קטנים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011הייתי פונה לאנדוקרינולוג ילדים להמשך ברור.
בדרך כלל לא מקובל לטפל בבני גילו של בנך אלא ממתינים לגיל ההתבגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי LH FSHשי01/10/2011
מהם הערכים התקינים של LH וFSH בבנות בנות שנה
תודה
ערכי LH FSH - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ05/10/2011זה תלוי בסוג התבחין שבודק את המשתנים הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר קטן - תופעה גנטית...רון30/09/2011
שלום רב.
לבני בן ה 8 יש איבר קטן מאד.אני אביו סבלתי וסובל מעניין זה באופן אישי והדבר עד היום מפריע לי. בשירותי הצבאי הפריע מאד בטיולים ובכל מקום בו יש מקלחות משותפות. שאלותיי:
האם יש מישהו שיכול לאבחן את הבעיה אצלי בקופ"ח? האם יש טיפולים במסגרת הקופה?
האם להאמין לכל מה שמציעים בפרסומות להגדלת איבר המין?
לגבי בני:
האם זה אומר שהוא הולך בדרכי? האם יש דרך לטפל בתופעה כבר היום וכיצד? למי לפנות? מה להגיד? זה נושא אישי ומאד רגיש ואני לא רוצה שהילד ייפגע.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר קטן - תופעה גנטית... - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/09/2011כאן דנים בילדים בלבד.
הראה את הילד לרופא הילדים, והוא יאמר לך אם גודל הפין תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7 בהתפתחות זהה לאחותה בת 9לגית30/09/2011
יש לי שתי בנות אחת בת 9 ואחת בת 7 ,
עד לאחרונה לא הבנתי ממש שיכול להיות שיש בעיה עם הבת הקטנה שמתפתחת כתאומה של הבת הגדולה .
אותה מידת נעלים 36 , אותו גובה , שיער בבית השחי , ניצנה חזה
אני קצת בלחץ למרות שהיא מרוצה מזה שהיא כמו אחותה ולא רואה בזה בעיה
מה התהליך הנכון לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7 בהתפתחות זהה לאחותה בת 9 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/09/2011אין להשוות את הילדה לאחותה. צריך להעריך את גדילתה והתפתחותה בהשוואה לבנות גילה.
שאלי את רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל לבת 10אמא מודאגת26/09/2011
בתי מקבלת דקפפטיל כבר מתחילת שנת 2010 - דהיינו כמעט שנתיים. בפגישה האחרונה אצל הרופא הוא המליץ להמשיך עד סוף שנת הלימודים דהיינו בגיל 11 . אני מודאגת לגבי משך זמן השימוש הארוך של הזריקה . כיום היא 1.45 ושוקלת 45 ק"ג. גבהה 3.5 ס"מ בחצי שנה... לציין כי בעלי הינו 1.90 - מה דעתך האם כדאי להמתין עד סוף שנת הלימודים הנוכחית או אולי להפסיק לפני כן ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל לבת 10 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/09/2011לילדות שצריכות את הטיפול (ואין לי די מידע כדי לאמר אם זה המצב אצלכם), נהוג להמשיך עד גיל 12. לאחר הפסקת הטיפול ההתבגרות מתקדמת מהר והגדילה נעצרת תוך זמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה מוגזמת ?מיכל26/09/2011
הבן שלי בן 16.5 הגובה שלו 1.87 לא הייתי רוצה שיגדל עוד הרבה ולכן רציתי לדעת האם בשלב בזב יש טעל לעשות גיל עצמות ולבדוק אותו . האם בכלל אפשר לעשות משהו בשלב הזה לעצירת הגידלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מוגזמת ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג30/09/2011אין זה תפקידם או זכותם של ההורים לקבוע את גובה ילדיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני חזהסיגל25/09/2011
שלום רב , בתי בת 7 ושבעה חודשים , גובה 1.15 משקל 17 ק"ג .
התחילו לה ניצני חזה , (פטמות מאוד נפוחות )
האם זה נורמלי , מה צריך לעשות ?
ניצני חזה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2011זו התבגרות מינית מוקדמת - מצב המלווה בהופעת סימני מין לפני גיל 8 שנים. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להמשך מעקב וברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר לילדה בת 7אמא מודאגת25/09/2011
שלום רב,
יש לי ילדה מקסימה בת 7 בעלת שיעור יתר בכל הגוף. היא כבר נולדה ככה. הדבר המטריד ביותר בשלב זה הוא שיש לה שפם בולט מאוד, ומציקים לה מאוד הילדים בבית ספר ובכלל.
ניסיתי לחזק אותה ואת בטחונה העצמי וקיוותי אולי ירדו ממנה בעניין זה, אבל כל כמה זמן זה שוב עולה ומציקים לה והיא חוזרת בוכה.
הסברתי לה שאני לא רוצה שהיא תסבול וסיכמנו שנוריד את השיער, ניסיתי דר ראשון טיפול אפילציה, אבל זה מאוד כאב לה, וזה טיפול ארוך ולא מתאים עבורה.
ניסתי לעשות לה שעווה, גם זה כאב ולא הכי הצליח. קוסמטיקאית אחת המליצה להתיעץ עם אנדרינולוג ילדים..
חשבתי לעשות הבהרה של השיער במקום..
האם יש משהו אחר שאני יכולה לעשות?
לייזר אני מפחדת ..
אשמח לכל עצה, לא רק של רופאים!
אמא מודאגת..
שיעור יתר לילדה בת 7 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2011לא נראה שמדובר בבעיה הורמונלית, אך יעוץ לא יזיק. לגבי שיטות הטיפול בקוסמטי יש להתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ACTH תחת התרופה trichlonam?גלי24/09/2011
שלום
האם מתן התרופה trichlonam לילדה בת 8 עלולה לשבש את תוצאות בדיקת
ACTH?
מדובר בילדה הפוחדת פחד מוות מבדיקות דם. ואנחנו רוצים לחסוך לה ולנו את החוויה של לתפוס אותה בכוח
ברור לנו שכאשר תגדל תצטרך ללמוד להתמודד עם החרדה ממחטים ולא להסתמך על טיפול תרופתי
בתודה
בדיקת ACTH תחת התרופה trichlonam? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2011שאלה לא פשוטה, כי לא ידוע לי על נתוני בדיקות שבוצעו בתנאים כאלו.
אני ממליץ לעשות את הטסט. אם התוצאה תהיה תקינה אזי המשמעות ברורה. אם הטסט יסתיים בתוצאה לא תקינה אז יצטרכו לחשוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,ברצוני לשאול אתכםסיפור אישי23/09/2011
האנדוקרינולוגים לגבי מטופלים שהיו לכם בעבר -
1)האם בעבר היו לכם מטופלים שהתפתחו והפכו להיות שעירים מאוד,ולאחר שכבר היו שעירים מאוד והתחלף להם הקול,גבהו עוד הרבה,ואפילו הרבה מאוד?למשל נער שקפץ לגובה,והתפתח כביכול מהר,ואז התמיד בגביהה,וגבה עוד 10 ס"מ לאחר שהיה שעיר?
2)האם אפשר לגבוה אחרי גיל 16 עוד 3.5 ס"מ,ואחרי גיל 17 עוד 1.5 ס"מ בילדים שמתפתחים כרגיל(לא מאוחר ולא מוקדם)?
3)האם הגובה הוא דבר קבוע?!?!!?האם יכול להיות שהגדילה אצל מישהו תהיה כך והגדילה אצל מישהו תהיה כךך,למרות ששניהם באותו שלב התבגרות למשל?מה יקרה אם ניקח שני נערים מפותחים בני 16,באותו שלב התבגרות בדיוק - האם יגבהו את אותו מספר הסנטימטרים עד לסיום ההתבגרות?
4)ושאלה אחרונה - האם כמות השערות על הגוף מרמזת לגבי השלב של ההתבגרות(כמות שערות במפשעה,בירך,בבטן,בבית השחי,ברגליים,בפנים)?האם מישהו שיש לו פחות שערות מאשר לשני בהרבה,יגבה יותר מאשר הילד השני?או שכמות השערות לא אומרת כלום?
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,ברצוני לשאול אתכם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג23/09/2011על השאלה הזאת כבר ענינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון..!!טווב אני מעכשיו עוזב את נוש
סיפור אישי23/09/2011א הגביהה כי כבר אין לי כוח לחשוב על זה..
בכל מקרה - תודה על זה שיש פורום!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)