מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בלוטת התריס של ילד בן 4מירי08/11/2011
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים עבר בני בן ה- 4 ב"ד לאור חולשה כללית , התוצאות היו תקינות חוץ מה- TSH שהיה קצת גבוה- 6.56, כעת בדקנו שוב את הבלוטה והתוצאות הינן:
TSH: 3.78
Thyroid Peroxidase Ab : קטן מ 10 IU/ml
האם זה מראה שהבלוטה תקינה? או שתיתכן חוסר יציבות של הבלוטה?
אודה מאד על תשובתך, כי אני קצת מודאגת ממצבו הכללי של הילד, אולי נצטרך לבדוק עוד דברים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס של ילד בן 4 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2011כן, הבדיקה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בבדיקות עצמות גדילהאורית07/11/2011
שלום לכם בני בן 14 ו 8 חודשים גובהו 169 ס"מ, לוקח קונצרטה. גובהי 160 וגובה בעלי 186. לפני כשנה כאשר גובהו היה 167 ס"מ נעשתה לו בדיקה של צילום שורש כף היד ונמצא אז (הוא היה בן 13.5) שגילו לפי הבדיקה מתאים לגיל 12.5. מאז הוא המשיך להתפתח, יש לו מעט שיער פנים בעיקר על הסנטר, שיער ערווה וכד', אך גבה רק ב-2 ס"מ. אתמול נערכה לו בדיקה נוספת והתוצאה הדהימה אותנו, הבדיקה הראתה שגיל עצמותיו כשל נער בן 17! האם הגיוני שייווצר פער כזה תוך שנה? והאם לאור כל הנתונים זה אומר שהוא הפסיק לגבוה? עליי לציין שהבדיקה נעשתה מכיוון שהוא שוער בנבחרת כדורגל והטריד אותו נושא הגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בבדיקות עצמות גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/11/2011התפתחות העצמות קשורה יותר לקצב ההתבגרות המינית מאשר לגיל הכרונולוגי.
אחרי "גיל עצמות" 17 גדלים עוד 1-2 סמ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 וחציליאור06/11/2011
שלום ושבוע טוב, ביתי בת 7 וחצי נמצאת במעקב אנדוק' בשל ריח זיעה חריף ושערות בודדות באזור הנרתיק. בבדיקות שנערכו לפני כחצי שנה בשניידר - גיל עצמות תואם לגיל כרונולוגי, טסט הורמונלי לא מעיד על התבגרות מינית מוקדמת.(נמצאת בשלב טרום התבגרות).
אתמול ראיתי 3-4 שערות שחורות נוספות (לא פלומתיות) באזור הנרתיק. אין נצני שדיים או שיעור בבית השחי.
האם ניתן להמתין חודש וחצי לביקורת שנקבעה או שצריך להקדים?
האם יש בדיקות נוספות, מלבד אולטרסאונד ודם שצריך לעשות כדי לבדוק את בלוטת יותרת הכליה? (ב. דם ואולטרסאונד היו תקינות).
תודה,ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 7 וחצי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011ניתן להמתין. לא מדובר ככל הנראה בבגרות מינית אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילהיעל מ.05/11/2011
ביתי בת ה 13 נמצאת באחוזון 3 בערך מגיל הגן. מכיוון שגם אני צמחתי מאוחר (אני לא גבוהה 1.63 אבל לא נמוכה מאוד) לא היתי מודאגת אולם לאחרונה הרופא שכנע אותי כי אין לדעת ויכול להיות שחבל לא לנצל את חלון ההזדמנויות ובכל זאת לתת לה גנוטרופין. אני מניחה שאין לה יותר מידי זמן לקחת אותו אולם והתחלנו את הטיפול לפני כשלושה חודשים ובינתיים ישנה גדילה שג הרופא אומר שהוא לא יודע באם היא בעקבות ההורמון או כתוצאה מגדילה אמיתי כי ישנה התפתחות גופנית בנוסף לכל.
רציתי לברר כמה דברים שאני לא כל כך מוצאת להם מענה בפורומים למיניהם:
- האם יכול להיות שהורמון גדילה יעכב התפתחות שהיתה אמורה להיות תקינה?
-האם אין דרך לדעת באמת אם הגדילה היא בעקבות ההורמון או לא
-מדוע כותבים בכל מקום שאם מפסיקים את הטיול זה כאילו לא עשינו כל טיפול. איפה ההגיון? לא מובן
-אילו סימפטומים פיזיים קיימים להורמון (לא פיזית מחלות ותמותה ומה לא אלא פיזית בחזות עצמה, כגון אנומליה במראה העצמות וכו)
סליחה על האורך אשמח לתשובה
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הורמון גדילה עלול לעכב גדילה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011הורמון גדילה אינו מעכב גדילה. אך הוא אינו משפיע כאשר גיל העצמות כבר מתקדם (בבנות מעל 13 שנים). בילדים קטנים תתיתכן האטה משמעותית בגדילה לאחר הפסקת הטיפול בהורמון.
שמוש במנון עודף עשוי לתרום למראה פנים "אקרומגלי" - לסת תחתונה בולטת וגדילה של כפות ידיים ורגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות נלוות לנובה רינגדקל05/11/2011
שלום רב!
אני עם סוכרת נעורים מזה כ-14 שנה.
לפני שבוע התחלתי להשתמש בנובה רינג.בשבוע הראשון הכל היה תקין ומזה כמה ימים יש לי כאבי מחזור והכתמות.האם זה תקין?אין דימום מסיבי ורק כאבים די חזקים.יש לציין שהשארתי את ההתקן שהיה לי לפני כן כדי לראות אם אני מסתדרת עם הטבעת.ההתקן עשה לי דימומים ולכן החלפתי. בנוסף אמי מיניקה את בתי בת ה-9 חודשים ומאז שהתחלתי את השימוש היא משלשלת וישנה הרבה.האם זה קשור?יש איזהם מחקרים בנושא??
תודה רבה!
תופעות נלוות לנובה רינג - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011ייתכן בהחלט ויש קשר לדימומים שלך. אך לדעתי אין קשר לשלשולים של בתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמת?קרן05/11/2011
שלום!
בני בן 7 וכמה חודשים. הסבתא העירה את תשומת ליבי שיש לו שערות באזור איבר המין. אציין שבני שעיר באופן כללי , כמשהו גנטי... לכן לא התרגשתי מהעניין ולא ייחסתי לכך חשיבות. האם יתכן ששיעור זה מצביע על התבגרות מינית מוקדמת או שמכיוון שהוא שעיר יתכנו מעט שערות גם באיבר המין בלי קשר להתבגרות מינית מוקדמת? מה עלי לעשות?
אשמח לקבל חוות דעת.
בברכה
קרן
התפתחות מינית מוקדמת? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011ייתכן שהשעור מלמד על תחילת התפתחות מינית וייתכן גם שלא. לכן, ממלץ לקחתו לבדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כתגובה לדקפפטיחהגר05/11/2011
שלום רב
ביתי בת 10 מטופלת מאז גיל 8 בדקפפטיל 3.75 מדי 28 יום.
בשנה האחרונה החלו התקפי כאבי ראש כאשר זמן הרגיעה בינהם הולך ומתקצר ומשכם עולה.
ההתקף האחרון החל ב10.9.11 ומאז הילדה לא לומדת ולא מתפקדת ובשבוע האחרון מאושפזת לבירור מעמיק יותר.גובה 145 משקל 42.
צילום כף יד אחרון יש מינואר 2011 היתה בת 9 והצילום מתאים לגיל 8
MRI תקין, בדיקת עיניים ופונדוסים תקינה א.א.ג תקין איבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי תקינים וכולם מסכימים שיש כאב אמיתי.. כרגע לא ברור האם יכול לנבוע מזריקות הדקפפטיל וההתלבטות היא האם להפסיק אותן. שאלתי היא האם ניתן להפסיק לחודש כדי לבדוק את הקשר ולחזור להזרקות לאחר חודש במידה ולא ימצא קשר? האם ניתן לתת מינון נמוך יותר? האם שמעתם על קשר בין כאבי ראש לדקפפטיל.
האם במצבה כיום ניתן להפסיק זריקות ללא פגיעה בהתפתחות?
תודה מראש
כאבי ראש כתגובה לדקפפטיח - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ07/11/2011לא ידוע לי על קשר בין תרופת הדקהפפטיל וכאבי הראש.
לגבי שאר הנושאים שהעלית, מוטב להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את בתך ומצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסאורית03/11/2011
פרופ שלום.בהמשך לשאלתי ותגובתך לתת פעילות בלטת התריס.האם צריך לעשות תפקודי כבד בזמן אבחון המחלה או בזמן לקיחת הטיפול?האם יש קשר גם לכבד?והאם המחלה יכולה לעבור עם הזמן?מאין ריסטרט שהגוף עושה?ודבר נוסף קראתי שזאת מחלה של נשים בעיקר אז איך זה הגיע לבני בן ה13??בבקשה ענה לי על שאלותי לחוצה מאד.תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג03/11/2011אין קשר לכבד ולא נחוצה בדיקת כבד.
המחלה פוגעת יותר בנשים אך גם בגברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוהFSH גבוה02/11/2011
בני בן 15 עם קומה מעט נמוכה, גיל העצמות גדול מגילו הכרנולוגי. בבדיקות טסטסטרון תקין, FSH 17. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/11/2011אין לבדיקות מעבדה כל משמעות ללא בדיקת הנער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסשרה01/11/2011
שלום,
אני לחוצה מאוד! היום התקשרה אלי הרופאת משפחה ואמרה שיש בעיה בבדיקת בלוטת התריס.
אני בהריון עם תאומים, שבוע 11.
מודאגת מאוד מתוצאות בלוטת התריס :
TSH - 0.18 (לא בטווח)
T4 FREE - 19.62 (בטווח)
T3 FREE - 5.18 (בטווח)
מה עלי לעשות?
האם עלולה להיות פגיעה בעוברים כתוצאה מתפקוד נמוך של הבלוטה?האם עלי להתחיל טיפול תרופתי?
תודה,
שרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/11/2011זה איננו פורום לאמהות בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות קטנות באור החזהדביס01/11/2011
שלום רב:
השבוע הייתי אצל רופאת הילדים שלנו. בבדיקה שיגרתית עשתה לבתי בת ה-10חד', הבחינה בבליטות קטנות באזור החזה(ציצים מעט מוגדלים).נאמר לי שזה קורה כתוצאה של הורמונים העוברים מאם לילד בזמן ההנקה. שעד גיל שנה אמור לעבור. בתי ינקה עד גיל 6 חד'.הבליטות היו שם מאז שילדה.האם יש לי סיבות לדאגה או פשוט להמתין שזה יעלם מעצמו. הרופאה אמרה שמקסימום בגיל שנה נעשה בדיקה הורמונלית.האם זה יכול להעיד על איזה'שהיא בעיה רצית או מסוכנת. היא נולדה 3400 ק"ג וירדה כ-300 ג"ר בזמן הבית חולים, היא קטנטוננת שומרת על חוזון 25 מאז הלילה.אשמח לתגובה. בברכה-דביס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות קטנות באור החזה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/11/2011הדבר אינו נגרם על ידי הורמוני האם.
זאת תופעה שכיחה, ואם אין שינוי בגודל השדיים בחודשים האחרונים, הרי שאין יותר פעילות הורמונלית וזה יעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסאורית01/11/2011
דר שלום.קיבלתי תוצאות בדיקה של בני בן ה13 ואני מודאגת מאד מהערכים .רציתי את חוות דעתך המקצועית בבקשה.אלה ההערכים:ft4 ערך של 13.8 בנוסף tsh14.99 ותוצאה נוספת של thyroid peroxidase ab של 415.מה זאת התוצאה הגבוהה הזאת? האם זה משהו מסוכן או שניתן לאיזון על ידי כדור?האם נעשה נזק לבלוטה בלתי הפיך??בבקשה ענו לי במהרה.מודאגת בטרוף.תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/11/2011לא מסוכן, אך דורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמתמירי31/10/2011
שלום רב!
ביתי בת 6 וארבעה חודשים. לאחרונה צמח לה מעט שיער בערווה ויש לה ריח זיעה חריף.
בגובה היא באחוזון 50 ובמשקל אחוזון 90.(למרות שבמראה היא אינה ילדה שמנה)
בצילום כף יד יצא שכף היד שלה מתאימה לגיל 7 ו- 10 חודשים.
מה הדבר אומר, האם יש צורך בטיפול ומהו הטיפול המוצע במצבים כאלה?
לתשובתכם אודה
מירי
התפתחות מוקדמת - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2011לפני טיפול אפשרי כדאי לברר מה הסיבה להתפתחות המינית המוקדמת. פני בהקדם לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן...דני30/10/2011
שלום ד"ר.
לבני בן ה-7 מופיע לעיתים רחוקות כתם לבנבן בתחתון באזור הפין, בגודל של כ-3 ס"מ.
רציתי לדעת מה פשר התופעה והאם כדאי לבדוק אותה לעומק? (בדיקת שתן\דם?)
האם יתכן שיש קשר לתזונה שלו בזמנים מסויימים? (עומס יתר של מתוק או לחילופין מלוח?) האם זה לא אמור להדאיג?
תודה מראש על תשובתכם.
כתם לבן... - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2011לא ברורה לי משמעות הכתם. כדאי להראותו לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת עקומות בגיל שנה וחציקרן29/10/2011
שלום!
בבדיקות שגרתיות של גיל שנה וחצי נימצא שביתי שברה את עקומות הגובה והמשקל שלה. בעקומת הגובה - ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 10 ובעקומת המשקל מאחוזון 75 אל קצת מעל אחוזון 25. אציין שבמהלך החודש האחרון להריון הייתה במעקב IUGR. (כמו כן ביתי עדיין יונקת פעם ביום לפני השינה ואחות טיפת חלב אמרה שהירידה באחוזונים יכולה לנבוע מזה ולכן עלי להפסיק הנקה, אך טרם עשיתי זאת ) רופא הילדים שלח אותנו לבירור אנדוקרינולוגי אך עדיין אין תוצאות. כמו כן ציינתי בפניו שהיא נוחרת בלילה, מנוזלת כל הזמן ולפעמים בלילה ניראה שהיא עושה הפסקות נשימה או מתקשה לנשום עד כדי כך שאני מגביהה לה את מראשות המיטה כל הזמן. היא עדיין מתעוררת בלילה, צמאה ונושמת מהאף כל הזמן , מה שהבנתי שיכול להיות קשור לאדנואיד.
במקרה זה כמה זמן מגדירים הפסקת נשימה של פעוט בעת השינה? האם אדנואיד מוגדל יכול להסביר כזו ירידה בעקומות הגובה והמשקל? האם הטיפול בגיל זה הוא ניתוחי? האם לאחר הסרת האדונאיד הילד מדביק חזרה את עקומות הגדילה? אילו עוד סיבות אפשריות בגיל זה לשבירת עקומות?
מחכה לתשובתכם.
בברכה ותודה
קרן
שבירת עקומות בגיל שנה וחצי - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ01/11/2011הפרעהת נשימה חסימתית בזמן שינה מהווה סיבה שכיחה למדי בהפרעה בגדילה. הפרעה כזו מקטינה את התאבון משבשת את הפרשת הורמון הגדילה ועוד. לכן על פי תאורך זאת נראית לי הבעיה העיקרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)