פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איך לשמור אוזמפיק בטמפרטורה תקינה במשך כ12 שעות ללא יכולת קירור בגלל הטיסה ונסיעה
    צבי
    11/08/2022

איך לשמור אוזמפיק בטמפרטורה תקינה במשך כ12 שעות ללא יכולת קירור בגלל הטיסה ונסיעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזמפיק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר

ד''ר מאיה איש שלום
    12/08/2022

אוזמפיק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר . רק לא לשים אותו במזודה שמגיעה לתא המטען של המטוס שם הטמפרטורות מגיעות להקפאה, אלא איתך בטיסה בתיק היד.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פעולת הסקסנדה
    אבנר
    11/08/2022

שלום
    אני סובל מאוד מסקסנדה כבר במינון 1.2
    הרופא אומר שההחלטה אם להמשיך תלויה בי
    רציתי לשאול בבקשה:
    1.האם הסקסנדה גם מורידה באופן ישיר ערכי סוכר או רק מדכאת תאבון ואז בגלל מיעוט אכילה סביר שהסוכר ירד?
    2.האם יש בעיה להזריק במינונים נמוכים ואם תופעות הלוואי מתגברות לעשות הפסקה של מספר ימים וחוזר חלילה? כלומר לא להזריק ברצף (בהנחה שככה אני גם יורד במשקל וגם מצליח לסבול את התרופה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פעולת הסקסנדה

הוספת תגובה

• הסקסנדה משפרת את תפקוד תאי הבטא בלבלב

ד''ר מאיה איש שלום
    12/08/2022

הסקסנדה משפרת את תפקוד תאי הבטא בלבלב שמפרישים אינסולין ובכך מורידה רמות סוכר גם בלי קשר לירידה במשקל. בעקרון אין סיבה לסבול מתופעות לואי ואם אתה נוטל את התרופה לסרוגין אתה לא מאפשר לגוף להסתגל לתרופה. מציעה להוריד למנון המקסמלי הנסבל ולהעלות בהדרגה בקליקים אחת לשבוע שבועייים למשל לרדת ל0.6 מג' אם זה לא נסבל לרדת ל5 קליקים שזה 0.3 מג' כל יום בבוקר כמובן תוך התיעצות עם הרופא המטפל. לא מעלים מנון אם יש כאבי בטן בחילות שלשולים או הקאות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק אחרי הפלה טבעית
    אפרת
    10/08/2022

היי,
    רציתי לשאול אם ניתן להשתמש באוזמפיק אחרי הפלה טבעית (שבוע 11)
    תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק אחרי הפלה טבעית

הוספת תגובה

• אם את מתכננת לנסות להרות בקרוב אז עדיף סקסנדה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

מצטערת לשמוע לגבי ההפלה. ניתן אבל אם את מתכננת לנסות להרות בקרוב אז היתי אם כבר מתחילה סקסנדה אותה אפשר להפסיק למשל במחזור לפני הנסיון להרות בניגוד לאוזמפיק שיש להפסיק לפחות חודש לפני שמנסים להרות וגם לוקח זמן לבנות רמה גבוהה ובנוסף נמצא במחסור משמעותי בארץ
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השימוטו בהריון משפיע על העמסת הסוכר
    איילת
    10/08/2022

שלום,
    לאחר הלידה הראשונה שלי אובחנתי עם השימוטו, לוקחת יוטירוקס 50 פעם ביום.
    כיום בהריון נוסף- שבוע 25 וביצעתי העמסת סוכר 50 שיצאה 157 כאשר הגבול העליון הוא 140.
    האם ייתכן והאשימוטו משפיע על התוצאות כלפי מעלה?
    אני די בטוחה שאין לי סוכרת הריון (הריון קודם היה תקין) אך גם ממש לא שמחה לבצע את העמסה של ה 100

תודה

הוספת תגובה

• פחות סביר שיש קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

פחות סביר שיש קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס לסוכרת אלא אם היא אוטואמונית (פחות שכיח לעומת סוכר טייפ2). אם את רוצה להמנע מהעמסת סוכר אפשר לבקש מהקופה מד סוכר ,להתיעץ עם דיאטנית לגבי הגבלת פחמימות ולבדוק סוכר בצום לפני ושעה אחרי ארוחות. היעד בצום עד 95. שעה אחרי האוכל עד 140. מניחה שגם אם יש סוכרת קלה בשנוי תזונתי ניתן יהיה להתגבר עליה. אם יש שחלות פולצסטיות ברקע אז הסיכון לסוכרת הריון גבוה יותר.
    ואם אין מניעה לשלב גם פעילות גופנית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוקים במידה - מותר? אסור?
    אלון
    10/08/2022

שלום. בן 68, לפני כחדשיים אובחנתי כסוכרתי, אני (פועל להפחתת משקלי) עדיין בשלב הסתגלות לצרה ולימוד הנושא לעמקו, עסוק כמעט כל שעות היום בשקילת מנות (קטנות/זעירות) של המזון, כ-6 "ארוחות" ביום ורישום התוצאות. שאלתי: לא ממש יכול ולא מוכן לוותר על מתוקים, אז "פיתחתי שיטה": פעם/יים/3 פעמים ביו0, אני מפרגן לעצמי וופל ממולא קרם (11 ג'= 6.70 ג' פחמימה) או דובשנית ממולאה ריבה, מצופה בשוקולד (7-8 ג'= 5.50 ג' פחמימה), או שקד בציפוי שוקולד מריר (7 ג'= 3.50 ג' פחמימה) או סוכריית קריש ג'לי (מרמלד, 7 ג'= 5.60 ג' פחמימה). האם כמויות קטנות אלו, בממוצע פעמיים ביום, לא בצמוד לארוחות הכוללות פחמימות אחרות, מהוות סכנה להחמרת הסוכרת? האם ישנה מידה אליה כדאי להנמיך, והיא בתחום האפשרי והמותר? תודה על התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    מתוקים במידה - מותר? אסור?

הוספת תגובה

• זה תלוי בסוג הפחמימה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

זה תלוי בסוג הפחמימה, אתה יכול להתחבר למד סוכר רציף חד פעמית כגון הולטר סוכר באופן פרטי ולראות את רמת הסוכר בתגובה למזונות שונים אני מניחה ששקד עם שוקולד מריר לא מעלה לך את רמת הסוכר אבל למשל סוכרית ג'לי כן מעלה. לגבי השאר צריך לבדוק
    זה טוב שאתה מפריד מהארוחה. ואם תאכל לפני הליכה מניחה שרמת הסוכר לא תעלה
    יש היום ממתקים דלי פחמימה של תופינה, ספירוגר, עוגידל ועוד
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הסוכר תקין או שיש צורך לבדוק?
    יואב
    09/08/2022

ערב טוב
    בן 47, ללא רקע של סכרת או מחלה אחרת.
    בבדיקת דם אחרונה ערך הגלוקוז 100
    בדיקת דם לפני כמה חודשים היה 97
    שנה לפני כן 86
    וכך לאורך השנים האחרונות, לפעמים ערכים באזור 86, לפעמים באזור 97-100, הכי גבוה שהיה לי בצום היה 105.
    H1C - 5.30 (אף פעם לא עברתי את הרמה הזו).
    האם ערך של 5.30 נחשב למעולה או שצריך לשפר את זה ולרדת יותר?
    אם אף פעם לא עליתי מעל 5.30, זה שולל מצב של טרום סוכרת או לא?
    האם יש דרך נוספת לדעת (אם יש בכך צורך) האם מצב הסוכר אצלי תקין אף שההמוגלובין מסוכרר תקין?
    יש טעם בבדיקת העמסת סוכר? בקופה או שיש דרך לבדוק בבית?

כמובן שבלי קשר לזה אני משתדל בעניין התזונה ופעילות גופנית אך רוצה להבין את המצב שלי.

תודה
    תודה

הוספת תגובה

• ההמוגלובין המסוכרר תקין והסוכר בצום תקין

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

ההמוגלובין המסוכרר תקין, הסוכר בצום תקין בגבול העליון. לא חושבת שיש צורך בהעמסת סוכר אלא אם יש עודף משקל גורמי סיכון לסוכרת כגון סיפור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, עודף משקל שמוש בתרופות שמעלות סיכון לסוכרת כגון גלוקוקורטיקואידים בכדורים משחות ועוד, תרופות נוגדות דכאון תרופות אנטיפסיכוטיות.
    טוב שאתה מקפיד על פעילות גופנית סדירה וממליצה גם להפחית צריכה של פחמימות
    לעיתים הסוכר בבדיקת המעבדה מעט גבוה מעצם הסטרס של הבדיקה או למשל בעקבות דום נשימה בשינה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך לשאלה בקשר למה שכתבת

יואב
    11/08/2022

שלום

יש עודף משקל (של 15 קילו בערך), ולאמא יש סכרת. אין שימוש בתרופות ומשחות וכדו'.
    האם זה דורש התייחסות אחרת? זה כן דורש העמסת סוכר?
    ובמידה וכן, האם זה משהו שנעשה במסגרת קופ"ח או שאפשר גם באופן ביתי עם מד סוכר ביתי?

זה מעניין מה שכתבת, דום נשימה בשינה מעלה גלוקוז באופן כללי או ספציפית באזור הבוקר ואז בעצם בדיקת סוכר בצום לא משקפת אובייקטיבית את המצב?
    ובעצם יכול להיות שאצל הרבה אנשים שיש להם סוכר גבולי או קצת גבוה בצום זה בעצם לא תוצאות אמיתיות?
    אם הוא מעלה באופן כללי היה צריך להיות לזה ביטוי בהמוגלובין מסוכרר, לא כך?
    יש איזו הערכה גסה בכמה הוא יכול לעלות את תוצאות הבדיקה לעומת מה שבאמת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש סכרת במשפחה וגם עודף משקל אז הסיכון

ד''ר מאיה איש שלום
    12/08/2022

אם יש סוכרת במשפחה וגם עודף משקל אז הסיכון לסוכרת מוגבר גם אם כרגע אין עדות לכך, והיתי שוקלת טיפול תרופתי לירידה במשקל כגון סקסנדה ובינואר יהיה ווגבי שגם מפחיתים את הסיכון לסוכרת ביותר מ80%. חשובה כמובן הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה.
    דום נשימה מעלה קורטיזול אדרנלין והורמונים נוספים בלילה ולכן הסוכר בצום עולה באופן אמיתי. ואם יש דום נשימה בשינה כדאי לפתור אותו. ירידה במשקל מסייעת גם לשיפור דום נשימה בשינה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הטיפול הזה הוא באופן פרטי או בסל הבריאות?

יואב
    12/08/2022

שלום

מדברייך עולה שמבחינת הנושא של בירור ובדיקות רמות הסוכר אין מה לבדוק כי המצב כעת תקין ואין צורך בהעמסת סוכר וכדו', אלא יש את העניין של המניעה.
    והמניעה היא ירידה במשקל בעיקר.
    העודף משקל שלי הוא כ-15 קילו, האם זה מצדיק שימוש בטיפול תרופתי של זריקות?
    ויותר חשוב, האם זה בסל הבריאות או שצריך לרכוש את זה באופן פרטי? (מתאר לעצמי שזה לא זול).
    דום נשימה מעלה סוכר למשך כל שעות היממה או ספציפית גורם לעליה רק בבוקר ובתיאוריה אם בדיקת הדם היתה בשעות הצהרים ומעלה זה היה שונה מאשר בבוקר?

תודה רבה לך על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנם טיפולים לירידה במשקל שהם מסובסדים

ד''ר מאיה איש שלום
    14/08/2022

אכן אתה צודק. לגבי העובדה שחשוב לסייע לך לרדת במשקל. כי אז הסיכוי להתפתחות סוכרת יפחת משמעותית. ישנם טיפולים לירידה במשקל שהם מסובסדים ע"י הבטוחים המושלמים של הקופות כגון סקסנדה, קסניקל במכבי גם רזין.
    לעיתים נעזרים גם בטופמקס שהיא אינה תרופה יקרה
    וכמובן שיעוץ דיאטנית ופעילות גופנית סדירה חשובים ויכולים לסייע בהצלחת הטיפול
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• t3 בשחרור מושהה
    אירית
    09/08/2022

למרות שלוקחת יוטירקס מס' שנים, אני מרגישה עייפה ופזורת מחשבה. קראת מחקרים רבים בנושא. והבנתי שאפשר להוסיף טי3 בשחרור משוהה להקלה בתסמינים. האם אפשר להשיג זאת עם מרשם רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    t3 בשחרור מושהה

הוספת תגובה

• אפשר בהחלט הכדור ברקיחה אישית באופן פרטי

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

אפשר בהחלט הכדור ברקיחה אישית באופן פרטי.
    לעיתים יש להוריד מנון T4 (אלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד) תלוי במנון שניתן
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים השימוטו
    Linoy
    08/08/2022

שלום לך
    אשמח מאוד לדעתך
    עשיתי את הבדיקות האלה בזמן מחזור חודשי
    האם זה תקין לדעתך?
    THYROGLOBULIN Ab תוצאה- 20.0>
    ANTI THYROID PEROXID תוצאה- 76.20 U/ML
    בדיקות בלוטת התריס TSH, T3,T4 שלושתן יצאו תקינות לגמרי

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים השימוטו

הוספת תגובה

• מהי הנורמה של הנוגדנים במעבדה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

מהי הנורמה של הנוגדנים במעבדה? מבינה שהתוצאה מעל הנורמה
    ל15% מהאוכלוסיה יש נוגדנים אך רק 3-5% מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס כך שזה למעקב בלבד
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לעשות בדיקה חוזרת או לחילופין אולטרסאונד

Linoy
    10/08/2022

במעבדות התוצאה 35 הכי גבוה שצריך ... לי טיפה חרג והגיע ל 76.... עשיתי בזמן מחזור.. כדאי לעשות בדיקה חוזרת או לחילופין אולטרסאונד ? אשמח לתשובתך 🙏🙏

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אין ממצא במשוש אין הכרח באולטרסאונד

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

אם אין ממצא במשוש אין הכרח באולטרסאנוד
    אפשר פשוט לעקוב אחר תפקודי תריס אחת לשנה או קודם לכן אם יש תסמינים שמחשידים לתת פעילות כגון עייפות, עליה במשקל, אי סבילות לקור ,יובש בעור, נשירת שיער, עצירות או אם את מתכננת הריון
    אין קשר בין הנוגדנים למחזור...ולא רואה סיבה לחזור עליהם.
    כאמור נוגדנים די שכיחים באוכלוסיה ורק שליש מהאנשים עם נוגדנים מפתחים תת פעילות של בלוטת התריס
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סיטי אדרנלים
    מחטי
    08/08/2022

הי לרופאה היקרה, האנדוקרינולוגית שלחה אותי לבדיקת סיטי אדרנלים, הבנתי שזה סיטי בטן אגן ויש סקן גם לאדרנלים, היא אמרה שהיא לא צריכה תלת פאזי ולא הזרקה - מה זה תלת פאזי והאם אני נחשף כאן לקרינה רבה שיכולה לגרום לי נזק?( כבר כמה שנים לא עשיתי סיטי אבל כן עשיתי צילומי רנטגן). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיטי אדרנלים

הוספת תגובה

• סיטי בפרוטוקול אדרנל כרוך בהזרקת חומר ניגוד

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

סיטי בפרוטוקול אדרנל כרוך בהזרקת חומר ניגוד. ואכן מסתכלים על 3 פאזות לפני חומר נגוד אחרי ההזרקה ואחרי שחומר הניגוד נשטף מהגוף
    הבדיקה כרוכה בקרינה אך חשיפה חד פעמית לא אמורה להביא לסיכון משמעותי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא רשמה במפורש בהפנייה סיטי ללא חומר ניגוד מכוון לאדרנלים

מחטי
    08/08/2022

היא אמרה שאין צורך בחומר ניגוד לראות גידול או בתלת פאזי, אולי היא מחפשת משהו ראשוני? תמיד עושים אדרנלים עם חומר ניגוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקרון סיטי בפרוטקול אדרנל

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

בעקרון סיטי בפרוטקול אדרנל כולל חומר נגוד בפרוטקול הסטנדרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להגדיל את המינון מעל 1 מ"ג
    מאיה
    08/08/2022

האם ייתכן שלאחר תקופה של שנה ההשפעה של המינון 1 מ"ג מאבד מהאפקטיביות שלו? האם ניתן לעלות מעל למינון זה?

הוספת תגובה

• ההשפעה של האוזמפיק די נשמרת לאורך זמן

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

ההשפעה של האוזמפיק די נשמרת לאורך זמן, לעיתים יש הפחתה קלה בהשפעה. בעקרון המנון של ווגבי שמכילה אותו חומר פעיל כמו אומזפיק לירידה במשקל בארהב הוא 2.4 מג' פעם בשבוע אך כעת בשל המחסור של התרופה בארץ משרד הבריאות לא מאשר להעלות מנון ל2 מג'. זה יהיה אפשרי בדצמבר כשמחסור יפתר. בתקוה בינואר התרופה תהיה רשומה בארץ.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה בבוקר
    דרורה
    08/08/2022

שלום רב
    אני מטופלת בשני גלוקומין .אחד בבוקר ואחד בערב
    אני שומרת על דיאטה דלת פחמימות ודלת סוכר.
    רמות הסוכר שלי מאוזנות וגם הha1c בסביבות 6.2.
    שאלתי היא לגבי רמת הסוכר בבוקר בצום?
    הסוכר בבוקר הוא 120בממוצע ולאחרונה היו גם תוצאות של134.
    אני אוכלת בערב בסביבות השעה20.00 ונבדקת בדרך כלל ב07.00.
    האם עלי לעשות משהו עם התוצאות האלה? האם לאכול משהו בסביבות 23.00לפני השינה?או שזה בסדר ולא להתיחס.
    בתודה
    דרורה

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר גבוה בבוקר

הוספת תגובה

• אפשר לשקול טיפול תרופתי נוסף

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

אפשר לשקול טיפול תרופתי נוסף, אם למשל יש לך גם עודף משקל.
    אם יש חשד לדום נשימה בשינה זו גם יכולה להיות סיבה לעליה ברמת הסוכר בבוקר.
    אפשר לנסות להוסיף הליכה בערב
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק מנה של 0.25 בעט של 0.5-איך עושים את זה?
    יפעת
    08/08/2022

היי,
    קבלתי מרשם ורכשתי אוזמפיק 0.5.
    נאמר לי לקחת בהתחלה 0.25 לראות איך אני מגיבה לזה.
    כמה קליקים צריך לספור עד 0.25?
    כמה פעמים להמשיך עם 0.25 עד שעוברת ל-0.5?
    אני רואה בסרטונים שמחטאים את המחט ואת אזור ההזרקה לפני,האם צריך?
    תודה רבה על המענה.

הוספת תגובה

• תמיד טוב לחטא לפני ההזרקה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

תמיד טוב לחטא לפני ההזרקה
    בעקרון 19 קליקים הם 0.25 ואמורים לקחת מנון של 0.25 במשך חודש.
    אני אישית מעדיפה שיטה מדורגת של קליקים עם התחלה ב5 קליקים והעלאה כל שבוע או שבועיים ב5 קליקים בתנאי שאין תופעות לואי כגון כאבי בטן שלשולים או בחילות או עצירות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוזמפיק
    חנה
    07/08/2022

שלום וברכה, האם ניתן להזריק את התרופה יום לפני ) מזריקה בחמישי, רוצה להזריק ברביעי (, אני טסה לחול ולא רוצה לקחת איתי את הזריקה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אוזמפיק

הוספת תגובה

• במידה ואין לך תופעות לוואי מהזריקה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

במידה ואין לך תופעות לואי מהזריקה כגון כאבי בטן שלשולים בחילות צרבות או עצירות ניתן להקדים ביום
    בברכת נסיעה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרוליה לאחר 5 שנות טיפול
    משה
    07/08/2022

שלום רב אימי בת 87 , טופלה 10 שנים בפוסלאן לאחר מכן הפסקה של כמה שנים...לפני 5 שנים החלה זריקות פרוליה, בבדיקה אחרונה לפני 3 וחצי שנים : "צפיפות העצם נמוכה באופן מתון(אוסטאופניה) בשל שינויים ניוונים בע"ש ממליצה להתייחס לתוצאות L2 ו-L1" כעת קיבלה שוב לבצע בדיקת צפיפות עצם, אני מבין שכדאי ועדיף לבצע באותו המכון (במקרה זה קומה 13 באיכילוב) שאלתי היא נניח ויש שיפור, או נניח נשאר אותו המצב(שהרי פרוליה משמרת את המצב ואינה בונה עצם) האם יאשרו לה המשך טיפול בפרוליה? ואם לא, לאיזה טיפול ניתן להחליף? תודה רבה

הוספת תגובה

• בהחלט בגילה סביר להניח שתמשיך פרוליה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

בהחלט בגילה סביר להניח שתמשיך פרוליה.
    אך אם צפיפות העצם עלתה משמעותית למשל ליותר מ1.50- בירך אפשר לשקול החלפת הטיפול לאקלסטה או לפוסלאן אם אין מניעה מנטילת פוסלאן.
    ההחלפה קצת מורכבת כי פרוליה זו תרופה שאין להפסיק כי בהפסקתה פירוק העצם עולה ויכול להביא לשברים ספונטנים בחוליות. כך שהחלפת טיפול מפרוליה היא עניין אפשרי אך קצת מורכב ואין לגמרי הסכמה מהו הטיפול האדאלי אחרי וכיצד לתת אותו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת+ברצוני לשבח אותך על תשובותייך המפורטות!

משה
    09/08/2022

תודה רבה על תשובותייך המפורטות,
    כשאת אומרת "במידה וצפיפות העצם עולתה משמעותית למשל ליותר מ1.5- בירך" אז אפשר לשקול החלפת הטיפול לפוסלאן או אקלסטה,
    עלתה- כוונתך להחמרה באוסטופורוזיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הפרגון ועלתה דווקא שיפור

ד''ר מאיה איש שלום
    10/08/2022

תודה על הפירגון. עלתה דווקא שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תריס 5.25
    גיא
    07/08/2022

שלום אני בן בריא ללא מחלות רגע עשיתי בדיקות דם כלליות עקב תחושת חולשה לאחרונה הכול יצא תקין גלוקוז, הומגולובין מסוכרר , ספירת דם, תפקודי כליות.
    רק בלוטת התריס שתמיד הייתה תקינה יצאה לי גבוהה 5.25
    בנוסף t4 free יצא תקין 16.9
    חשוב לי לציין שעשיתי את הבדיקות אחרי לילה ללא שינה אבל אני לאחרונה מרגיש קצת חלש אפשר לקבל הכוונה האם זה מסוכן מה נכון לעשות אני בלחץ גדול

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תריס 5.25

הוספת תגובה

• התוצאה גבולית ולא אמורה להביא לתסמינים

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

התוצאה גבולית ולא אמורה להביא לתסמינים. בשלב זה למעקב . טיפול בהורמון אלטרוקסין בTSH שציינת ככל הנראה לא משפר את התסמינים. אני לא רואה סיבה ללחץ , בסהכ מדובר בתפקוד גבולי של בלוטת התריס למעקב.
    בברכת בריאות ושלוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה