פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כמה קליקים לעשות למינון 0.25 במזרק של 1 מג
    לילי
    17/07/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 19 קליקים הם 0.25

ד``ר מאיה איש שלום
    18/07/2022

19 קליקים הם 0.25
    37 קליקים הם 0.5 מג'
    74 קליקים הם 1 מג'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות לפחמימות מעל גיל 60
    אמיר
    17/07/2022

בן 67. בריא. עושה ספורט הליכה 5-6 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום. לא מעשן. ל.ד 135-82.אין מחלות לב. שומנים בדם הכללי בסביבות 225. הטוב 55. הרע בסביבות 160. סוכר בצום בסביבות 100-110.טרגליצרידים 95. העמסת סוכר 75 גר לאחר שעתים 115. שעתים אחרי ארוחה 125 .רציתי לברר לגבי המושג אי סבילות לפחמימות מעל גיל 60 מה עושים האם יכול להפוך לסכרת?

הוספת תגובה

• הסוכרים בצום מתאימים לטרום סוכרת

ד''ר מאיה איש שלום
    18/07/2022

הסוכרים בצום מתאימים לטרום סוכרת, האם נבדק המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים?
    העמסת הסוכר תקינה אך פעמים רבות העליה בערכי הסוכר מתבטאת בפגיעה בהפרשת אינסולין בשלב המוקדם בתגובה לאוכל ואז יש עליה ברמת הסוכר שעה אחרי האוכל שמתנרמלת אחרי שעתיים
    היתי שוקלת לבצע הולטר סוכר (חבור חד פעמי למד סוכר רציף) בכדי לראות את התגובה למזונות שונים. ואם אתה סובל מעודף משקל מנסה לרדת במשקל. טוב שאתה מבצע פעילות גופנית סדירה
    היתי שוקלת טיפול תרופתי להורדת LDL כתלות בגורמי הסכון האחרים (ספור משפחתי של מחלות לב או כלי דם, קיום של יתר לחץ דם ועוד).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם מר בפה לאחר נטילת כדורים
    דן
    17/07/2022

שלום לך דר חליתי בקורונה וקיבלתי את הכדורים ברגע שהתחלתי לקחת אותם יש לי טעם מר בפה האם יש קשר לתרופות תודה
    סיממתי עם מחלת הקורונה לקחתי בבוקר את שני הכדורים האחרונים עם המשך טעם מר בפה מה לעשות

הוספת תגובה

• נראה שכדאי להשלים את הטיפול המלא

ד''ר מאיה איש שלום
    17/07/2022

אני לא עוסקת בטיפול בקורונה. אך ממה ששמעתי פקסלוביד יכול לגרום לטעם מתכתי בפה. נראה שכדאי להשלים את הטיפול המלא. אך כאמור אני לא מטפלת בקורונה.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת כדור יוטירקס בצום
    יעל
    17/07/2022

שלום אני לוקחת בבוקר יוטירקס בצום מחכה חצי שעה ואז לוקחת כדור לחץ דם קנדור האם מותר לאכול חלבי אחרי זה

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת כדור יוטירקס בצום

הוספת תגובה

• לא ידוע לי על מניעה מנטילת קנדור

ד''ר מאיה איש שלום
    17/07/2022

לא ידוע לי על מניעה מנטילת קנדור ואכילה של מוצרי חלב
    ואם עברה חֵצי שעה מנטית האיותירוקס אז אין מניעה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריון - שבוע 31
    גילי
    14/07/2022

שלום רב, אני בת 46 וחצי בהריון כשברקע אבי סובל ממחלת הסכרת. עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם התוצאה יצאה 135. הרופאה של הריון בסיכון אמרה לי שזו תוצאה גבולית ושלחה אותי להעמסת סוכר 100 גרם להלן התוצאות : בצום :76 אחרי שעה : 142 אחרי שעתיים : 130 אחרי 3 שעות 65 - ערך מעט נמוך כי הטווח הוא בין 70 ל-140 האם התוצאות האלו עלולות להעיד שיש לי סכרת הריונית? תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון - שבוע 31

הוספת תגובה

• ההעמסה תקינה והירידה ברמת הסוכר כעבור ל3 שעות

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

ההעמסה תקינה. הירידה ברמת הסוכר כעבור ל3 שעות מרמזת שאולי יש תנגודת לאנסולין. היתי משתדלת לא להפריז בפחמימות. אך בהריון יש לצורך לפחות 100 גרם פחמימות ליום עדיף לחלק ל3-5 ארוחות ליום. בכל מקרה נראה שהעמסה תקינה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניהול זריקות אוזמפיק בגלל המחסור
    קרן
    14/07/2022

בגלל המחסור באוזמפיק יוצא שאין לי אפשרות להזריק כל שבוע (אני על מינון 1 כבר שנה , ירידה של 22 קילו ויציבה במשקל כבר 3 חודשים)
    האם עדיף להזריק שבוע כן-שבוע לא או חצי מנה כל שבוע ?
    תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• הייתי מנסה כן לשמור על המינון שאת מקבלת

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

היתי מנסה כן לשמור על המנון שאת מקבלת. אם עלות היא לא שיקול לקנות 2 מזרקים לחודש של 0.5 מג' (להזריק כל פעם 2 מנות) או 2 מזרקים לחודש של 0.25 להזריק כל פעם 4 מנות ( במזרק של 0.25 יש 4 מנות). תזדקקי ל29 ג' חדש. אם לא ניסית סקסנדה אפשרות אחרת היא לעבור לסקסנדה 3 מג' ליום, כי היעילות שלה דומה לאוזמפיק 1 מג' זה עדיף מהזרקה לסרוגין של אוזמפיק או ירידה במנון. וזה עד שיפתר המחסור בדצמבר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק האם יש מצב שהזריקה כבר לא משפיעה?
    מירי
    14/07/2022

שלום רב,
    אני לוקחת כבר שנה את הזריקה.
    התחלתי מהמינון הנמוך עד הגבוה 1.
    ירדתי 8 קילו.
    לאחרונה אני חשה שהזריקה לא משפיעה ואף יש לי דחף לאכול יותר.
    האם זה בסדר? חשה תיסכול כי כבר חודשיים שאני מזריקה ולא יורדת.
    אשמח לעצה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• השפעת התרופה במינון הזה אחרי שנה יכולה להיות מעט פחותה

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

מציעה לבדוק אם אפשר לשנות משהו בהרגלי החיים בתזונה? בפעילות הגופנית? השפעת התרופה במנון הזה אחרי שנה יכולה להיות מעט פחותה יותר אבל עדין נשמרת, בינואר כשתגיע הWEGOVY (אותו אוזמפיק רק במנון גבוה יותר) לארץ תוכלי להעלות בהדרגה ל2.4 מג' ולחוות ירידה נוספת במשקל אם את עדין בעודף משקל. אם את עדין בעודף משקל אפשר עד אז לשקול תוספת של תרופות נוספות כגון רזין/קסניקל/טופמקס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ארדינאס דואו מינונים והוספת תרופות
    ש.מ.
    14/07/2022

שלום רב
    אבי בן 62 חולה סכרת יותר מ 16 שנה .
    היה מטופל עד לפני כמה חודשים בג'נואט מספר שנים וה a1c שלו היה סביב ה 6.6 ולאט לאט טיפס במשך השנים ל7.2 בבדיקה לפני כמה חודשים ( ברקע מיקרואלבומינוריה מ'ס שנים שהייתה יציבה על 40-45 מ"ג ועלתה ל 81 ) . הוא עבר לרופא אחר שהחליף לו לג'ארדינאס דואו 5/1000 פעמיים ביום אבל בבדיקה כעת לאחר חצי שנה ה a1c שלו עלה ל 8.2 (בהתחלה הייתה לו ירידה במשקל ושתן מרובה אך פסק עם הזמן) אך ה gfr עלה מ 96 ל 102 קריאטינין ירד מ 0.8 ל 0.69 ויחס אלבומין קריאטינין ירד שוב ל 41 היה לו גם לחץ דם גבוה שלא טופל עד לפני מ'ס חודשים אבל הרופא נתן לו דופלקס שכנראה בשילוב עם הג'ארדינאס עצר את המיקרואלבומינוריה.
    הרופא כעת המליץ לו לשלב טרוליסיטי 0.75 מ"ג אבל הוא לא מוכן וגם מפחד מתופעות הלוואי ,סרטן וכ'ו .
    שאלתי היא :1. אם הוא יגביר מינון ג'ארדינאס דואו ל 12.5 /1000 פעמיים ביום , האם ישנה את ה a1c ?
    2.ואם לא , איזה תרופה פומית חזקה להורדת הסוכר יש חוץ ממשפחת מעכבי glp 1 שניתן לשלב עם הג'ארדינאס דואו ? 3.ובאיזה מינונים מומלץ כל תרופה ?
    נ.ב. ברקע תלסמיה מינור.

הוספת תגובה

• ג'ארדיניאס הוספת מינונים ותרופות

ש.מ.
    14/07/2022

סוכר בצום לפני הג'ארדינאס לפני כמה חודשים היה 129 ועכשיו יצא לו 138 .
    אולי אפשר להוסיף תרופה כמו ג'נוביה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינת יעילות בהורדת סוכר אין הבדל בין גרדיאנס 10 ל12.5

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

מבחינת יעילות בהורדת סוכר אין הבדל בין גרדיאנס 10 ל12.5 או 25 מג'. כך שהעלאת המנון לא תעזור. אני אישית מעדיפה לתת גרדיאנס דואו 12.5/1000 בבוקר ובערב כדור גלוקומין/מטפורמין זה זול יותר ולא משתן בלילה. אנאלוגים לGLP1 ככל הנראה לא מעלים סכון לסרטן. הם מגינים על הלב וכלי הדם, למשל טרוליסיטי מפחיתה סכון לארועים מוחיים וגם מגינים על הכליות ומפחיתים חלבון בשתן. ניתן לשלב עם גנוביה אבל לדעתי יש יתרונות לשלוב עם טרוליסיטי שגם פוטנטית יותר בהורדת סוכר בהשואה לג'נוביה. אלא אם אביך בתת משקל ואז היתי חושבת באמת על חלופות אחרות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ארדיאנס דואו העלאת מינונים והוספת תרופות

ש.מ.
    17/07/2022

תודה לך על התשובה המפורטת !
    הוא אכן בעודף משקל קצת משקל 77-78 וגובה 166 בערך.
    הוא לוקח ג'ארדינאס דואו 5 /1000 פעמיים ביום בוקר וערב . בהתחלה היה קם בלילה ומשתן הרבה אבל מהר מאוד הוא הסתגל לתרופה וכבר לא קם בכלל בלילה ולא משתן הרבה .
    אני בכל זאת אגיד לו שינסה את הטרוליסיטי אבל האם המינון 0.75 יוריד לו את הסוכר דרסטית ?
    אם אין יתרון בהעלאת מינון הג'ארדינאס למינון 12.5/1000 פעמיים ביום במקום 5/1000 אז מה יעילות המינון?
    האם יעיל יותר בהגנה על הכליות ? והאם ניתן כרגע להסתפק ב 5/1000 בתוספת טרוליסיטי 0.75?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 0.75 הוא המינון ההתחלתי

ד''ר מאיה איש שלום
    17/07/2022

התכוונתי שיקח גרדיאנס 12.5/1000 בבוקר וכדור גלוקומין בערב במקום גרדיאנס דואו בערב (בתנאי שהתפקוד הכליתי מאפשר זאת). טרוליסיטי בהחלט יעיל בהורדת רמות הסוכר.
    0.75 מג' הוא המנון ההתחלתי ואחרי חודש אם אין תופעות לואי אפשר לעלות ל1.5 מג' לשבוע
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ארדינאס דואו העלאת מינונים ותרופות

ש.מ.
    18/07/2022

ה gfr שלו היה יציב כמה שנים על 96-97 ועכשיו עלה ל 102 כמו גם קריאטינין שעומד על 0.67
    אלבומין קריאטינין ירד חזרה ל 41 .
    תודה רבה עזרת לי מאוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לצינומל t3 liothyronine
    שימי
    14/07/2022

שלום רב,
    רציתי לדעת בבקשה האם ניתן לחצות את התחליף הגנרי של צינומל, t3 liothyronine 25mcg על אף שאין קו חציה והאם החציה עלולה לפגוע ביעילות התרופה
    אשמח למענה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לצינומל t3 liothyronine

הוספת תגובה

• לרוב תכשירים שאין עליהם קו חציה לא מקובל לחצות

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

אינני יודעת מציעה לשאול רוקח. לרב תכשירים שאין עליהם קו חציה לא מקובל לחצות. אני בכלל מעדיפה להשתמש בתכשירי T3 בשחרור מושהה ברקיחה אישית כי ההשפעה שלהם מחזיקה יממה בנטילה חד יומית וגם הרמה לא עולה בצורה חדה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באוזמפיק לאחר דלקת בלבלב
    הודיה
    14/07/2022

אני חולת קורהן ובמסגרת הטיפול שלי לקחתי אימוראן, לצערי היתה לי תגובה אלרגית שגרמה לי לדלקת בלבלב, זה התגלה בביקור במיון בעקבות כאבים עזים בבטן ובגב. וזה עבר כשהפסקתי את התרופה.
    כל זה היה לפני יותר מ10 שנים.
    היום אני מאובחנת עם טרום סכרת ורוצה לקחת אוזמפיק כדי לאזן סוכר ולרדת במשקל.
    אבל ראיתי שכתוב שלא יודע אם אוזמפיק מסוכן לאנשים שהיתה להם דלקת.

הוספת תגובה

• אם הייתה סיבה הפיכה לדלקת בלבלב

ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

אם היתה סיבה הפיכה לדלקת בלבלב אפשר לשקול טיפול במשנה זהירות. דווקא מהחשש הזה וגם לאור המחסור שקיים בתרופה כרגע בארץ היתי שוקלת התחלת טיפול בסקסנדה שאינה יעילה פחות מאוזמפיק 1 מג' שנמצא בארץ. יתרונה שהיא זריקה יומית אז אם חלילה מתפתחת תופעת לואי בהפסקת התרופה היא מתפנה תוך 3 ימים לגמרי מהגוף בהשואה לאוזמפיק שלוקח מעל חודש שתתפנה לגמרי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטוסטרון ועליה בכדוריות אדומות
    יניב
    14/07/2022

שלום

טיפול בטסטוסטרון (במריחה על העור) למי שסובל מטסטוסטרון נמוך בשנות הארבעים.

במידה וההמוגלובין וההמטוקריט עולים מעל הגבול העליון של הנורמה, האם צריך להפסיק את הטיפול או לא בהכרח? במידה ומותר להמשיך, האם יש צורך במדללי דם או משהו אחר, או לא בהכרח?
    והאם ישנו איזה גבול שאם מגיעים אליו (בהמוגלובין והמטוקריט)חייבים בכל מקרה להפסיק?
    במידה וצריך להפסיק, איזה אופציות יש , אם בכלל, לטפל בטסטסטרון הנמוך (שמשפיע לא רק על המיניות אלא גם בשאר הדברים) במקרה כזה?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• אם ההמוטקריט מגיע ל54 מקובל לבצע

ד``ר מאיה איש שלום
    16/07/2022

צהרים טובים
    אם ההמטוקריט מגיע ל54 מקובל לבצע חודשיים הפסקה לראות אם העליה בהמטוקריט הפיכה. אם הפיכה מחדשים במנון מופחת. אם לא הפיכה מחפשים סיבות אחרות לעליה בהמטוקריט כגון דום נשימה בשינה או חסר בחמצן בדם. אם לא מצליחים לאזן במנון מופחת אז לעיתים משלבים עם הקזות דם, אך זה לא שכיח.
    מציעה לשקול יעוץ המטולוגי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך לשאלה בבקשה

יניב
    16/07/2022

ערב טוב

האם רק ההמטוקריט משמעותי או גם ההמוגלובין?

אם ההמטוקריט מגיע ל-54 זה נחשב למצב שמסכן את המטופל? נדרש טיפול במדללי דם או משהו אחר או שזה לא נורא ורק צריך להפסיק את הטיפול בטסטוסטרון?

אם הסיבה לעליה היא אכן בגלל הטיפול בטסטוסטרון, ומפסיקים את הטיפול, תוך כמה זמן הערכים חוזרים להיות כפי שהיו לפני הטיפול?

דום נשימה בשינה זה מושג שאני מכיר, מה הכוונה בעליה בהמטוקריט עקב "חסר חמצן בדם"? אלו דברים למשל גורמים לחסר חמצן בדם ואיך מזהים את זה?

תודה מקרב לב על התגובות הבהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לשקול ייעוץ אצל המטולוג

ד``ר מאיה איש שלום
    17/07/2022

מקובל להפסיק את הטיפול בהמוטקריט של 54 יכול לקחת חודשיים להמוגלובין לרדת אפילו 3. לגבי צורך במדללים לא ידוע לי שיש צורך אך כדאי לשקול יעוץ אצל המטולוג. אם יש סמפומטים מניחה שנותנים. חסר בחמצן בדם למשל מתרחש בעקבות מחלות ריאה או מחלות לב מסוגים שונים (אי ספיקת לב, מומים מולדים, יתר לחץ ראתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת לאדה ואוזומפיק
    חגבי רינה
    13/07/2022

אני חולת סוכרת לאדה 23 שנה.
    מטופלת בנובורפיד וטרגלודק.
    לפני כ3 שבועות התחלתי באישור ובהמלצת האנדוקרינולוג המטפל
    אוזומפיק 0.25מ'ג.
    אין ירידה במשקל.
    שעה אחרי הזרקה עולה פי שנים,ו4שעות אחרי מתיצב לנורמה.
    האם להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת לאדה ואוזומפיק

הוספת תגובה

• תגובה לחגבי רינה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/07/2022

לרב אוזמפיק לא משפיע על רמת הסוכר בחולים עם LADA אלא אם יש רזרבה לבלבית (תפקוד של תאי בטא שמפרישים אנסולין) ואז תורם לירידה ברמות הסוכר. למטופלים בהם אין תפקוד של תאי הבטא האוזמפיק יביא לירידה בתאבון אך לא בסוכר
    מציעה להמשיך מעקב אצל אנדוקרינולוג מטפל יתכן שצריך להעלות מנון נובורפיד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה בצום לעומת משך היום
    אילה
    13/07/2022

שלום לך. למעלה מעשר שנים בדיקת הסוכר שלי בצום נעה בין 110-120 בחודש האחרון התחלתי בדיקות ביתיות ובמשך שבוע בדיקות הסוכר בצום נעו בין 118- 127, שעתיים לאחר ארוחה, בדקתי סביב ארוחות שונות במשך היום ולאחר שעתיים רמת הסוכר היא 121, למעט פעם אחת ברמה של 149 לאחר שעתיים של אכילה. רופאת המשפחה אמרה לי שכרגע לעקוב ולהמשיך לבדוק בבית. אני מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית. מה עליי לעשות בנוגע לרמת הסוכר לאחר צום?

הוספת תגובה

• האם נבדקה גם רמת ההמוגלובין המסוכרר

ד''ר מאיה איש שלום
    15/07/2022

האם נבדקה גם רמת ההמוגלובין המסוכרר? שמהווה מדד לממוצע רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. היתי שוקלת חבור למד סוכר רציף פרטי באופן חד פעמי לראות אם יש מזונות שאת אוכלת בערב שתורמים להורדת רמת הסוכר בבוקר ושפחות מעלים את הסוכר אחרי האוכל, כי התגובה הגלקמית למזונות היא שונה מאדם לאדם. אם יש עודף משקל הייתי שוקלת טיפול תרופתי שיסייע בירידה במשקל כגון סקסנדה/אוזמפיק/טרוליסיטי (השנייםה אחרונים אם ערכי הסוכר בצום ממשיכים להיות מעל 126). ופעילות גופנית סדירה כמובן שתורמת להורדת רמות הסוכר
    אם את רזה היתי שוקלת ברור לכוון של סוכרת אוטואמונית או מונוגנטית גם הללו מגיבות לשנוי תזונתי ופעילות גופנית סדירה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חצי כדור של ברומוקריפטין אמור להוריד
    דבורה
    12/07/2022

היי
    רציתי לדעת האם חצי כדור של ברומוקריפטין אמור להוריד רמות פרולקטין ולצמצם גידול
    רמות פרולקטין כ 1100, גידול של 5mm
    תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• בעיקרון דוסטינקס ככל הנראה יעיל יותר

ד''ר מאיה איש שלום
    13/07/2022

התגובה היא אישית - בעקרון דוסטינקס ככל הנראה יעיל יותר מברומוקריפטין וגם עם פרופיל סבילות טוב יותר, בעקרון צריך לראות את ההשפעה אפשר לראות ירידה ברמות פרולקטין כבר כעבור חודש. פעמים רבות יש צורך בכדור שלם של ברומוקריפטין.
    חשוב לבדוק את הפרולקטין לאחר 3 שעות מהיקיצה כי רמתו עולה בשינה. להמנע מפעילות גופנית בבוקר וחשוב בצום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרק של אוזמפיק 1 מג׳
    דליה
    12/07/2022

שלום, רופא נתן לי מרשם ל 1 מג אך ביקש להזריק בחודש הראשון 0.250 בכל שבוע, הבנתי שזה 19 קליקים.
    האם סופרים את הקווים הקטנים או את הקליקים כשמסובבים למטה את המזרק? כי יש הבדל

לקביעת תור
    סגירה
    מזרק של אוזמפיק 1 מג׳

הוספת תגובה

• הקליקים מופקים בכל סיבוב של העט

ד''ר מאיה איש שלום
    13/07/2022

הקליקים מופקים בכל סבוב של העט, ניתן לשמוע אותם. זה לא לפי הקוים אלא כל הזזה של העט מנקודת האפס זה קליק
    מציעה להעזר באחות שמבינה בקליקים בכדי לא לטעות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה