מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איפה אפשר לקנות אוזמפיק ללא מרשם רופא?אלינה02/08/2022
אני לא חולת סכרת, אבל יש עודף משקל. היתי רוצה לקנות אוזמפיק באופן פרטי. איפה אפשר ומה המחיר? האם ישנה אופציה לקנות בסופר פארם או רשת BE?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיים מחסור בארץ באוזמפיק לסירוגין עד דצמבר
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022קיים מחסור בארץ באוזמפיק לסרוגין עד דצמבר. התרופה רשומה בארץ לסוכרת. באשור מיוחד ממשרד הבריאות (טופס 29ג) ניתן אישור לטיפול באוזמפיק במקרים בהם נכשלו על טיפול בסקסנדה. הטיפול בסקסנדה שהינה תרופה מאוד דומה במבנה ובמגנון לאוזמפיק נותן יעילות דומה בירידה במשקל דהיינו 3 מג' של סקסנדה מביאה בממוצע לירידה של 8% במשקל בדומה ל1 מג' של אוזמפיק שזה המנון שמצוי בארץ. סקסנדה מצויה בכל הקופות ומסובסדת על ידן וההתויה שלה היא עודף משקל. בינואר תרשם בארץ הווגובי שזו "אוזמפיק" במנון 2.4 מג' פעם בשבוע (כרגע לא מצויה בארץ) מביאה לירידה במשקל בממוצע של 18%
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך במרשם רופא
ליאת04/08/2022אין צורך במרשם רופא. ניתן לקנות בכל בית מרקחת.כל רוקח שם מדבקה על הזריקה וניתן להעביר בביקורת גבולות. מחיר לצרכן הוא 119.75 יורו שמוטבע על האריזה. לא להתפתות לקנות בשוק שחור. אני נסעתי לשם הבאתי בקירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סקסנדה היא תרופת מרשם
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2022סקסנדה היא תרופת מרשם ומי שמוכר ללא מרשם זו עבירה וגם מסכן את המטופל. זו תרופה שדורשת מעקב רפואי לגבי טטרציה וגם לא מתאימה לכל אחד.
רופאי המשפחה אחרי יעוץ דיאטנית יכולים לתת את התרופה בסבסוד של הקופה. או לעשות זאת דרך אנדוקרינולוג
זו ממש לא תרופה לקחת באופן עצמאי ללא פיקוח!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום איך ניתן להפחית?רן01/08/2022
היי
עקב בדיקת דם לפני כחודשיים בה יצא סוכר בצום 109 וAc 5%
התחלתי להקפיד יותר על התזונה תוך מעקב על רמות הסוכר
אתמול בצעתי בדיקת מעבדה נוספת ויצא 99 .
בבדיקה ביתית יוצא כ-99 /98 אם אוכל בערב לפני פחמימות +חלבונים ושומן וכ-93/94 אם אוכל בערב לפני רק חלבונים ושומנים.
מה עוד ניתן לעשות מלבד פעילות גופנית ותזונה להפחתה נוספת של רמות הסוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שאתה מציין תקינים אמנם בגבול העליון של הנורמה
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022הערכים שאתה מציין תקינים אמנם בגבול העליון של הנורמה. האם בדקת גם שעה אחרי האוכל. אם יש עודף משקל אז ירידה במשקל תעזור בהפחתת התנגודת לאנסולין והורדה נוספת של רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים הגבוהים ביותר שמדדתי אחרי הארוחה
רן04/08/2022תודה ד"ר
אני שוקל 68 קילו על 174 הערכים הגבוהים ביותר שמדדתי אחרי הארוחה בין שעה לשעתיים - 118* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמע שהערכים אחרי האוכל תקינים לגמרי
ד''ר מאיה איש שלום05/08/2022נשמע שהערכים אחרי האוכל תקינים לגמרי. בצום כאמור גבוליים. מבינה שאתה לא משתמש במשחות או משאפים סטרואידלים. אולי כדאי לשלול דום נשימה בשינה אם אתה נוחר בלילה כסיבה לסוכרים גבוליים בצום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס בגבר יחסית צעיראייל01/08/2022
שלום
אני בן 50 עם אוסטאורפוזיס לא מוסבר
רזה מאוד בתת משקל משמעותי. יש תת ספיגה בבירור.
לא נחשף לשמש.
רופא המשפחה המליץ שאקח ויטמין D להקטין סיכון לשברים. יצא לי נמוך מאוד 30 NMOL
לאור המחקר שהתפרסם כעת ששלל השפעה חיובית של תוסף ויטמין D על שברים האם כדאי לקחת?
או שהמחקר מעיד רק על אוכלוסיה כללית רגילה ולעומת זאת לאדם כמוני עם אוסטאופורוזיס + תת משקל וחוסר שמש
כדאי מאוד לקחת ויטמין D ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המחקרים שלא הוכיחו תועלת לרב נתנו תוסף
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022המחקרים שלא הוכיחו תועלת לרב נתנו תוסף לאנשים ללא חסר
כשיש חסר ויטמין D אז יש ירידה בספיגה של סידן במעי והדבר יכול לגרור עליה ברמת הורמון PTH שמביא לירידה במסת עצם. לכן חשוב להמנע מחסר ויטמין D בפרט באנשים עם אוסטאופורוזיס.
לעיתים יש צורך לשקול טיפול תרופתי נוסף מעבר לתוסף ויטמין D אשר יעיל יותר בהפחתת שברים זאת לאחר תקון חסר ויטמןי D
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי הזרקת סקסנדה ומינוניםהילה01/08/2022
היי, מזריקה סקסנדה לטובת ירידה במשקל כשבועיים וחצי. שבוע ראשון על מינון 0.6, חוסר תיאבון מוחלט, ירידה של 3 ק"ג. עליה למינון 1.2 אחרי שבוע והיום ל 1.8 שכן ניכר שההשפעה כבר לא כפי שהייתה.
עברתי מהזרקות בערה להזרקות בבוקר ומאז אני מרגישה יעילות פחותה. תוך כמה זמן מרגע הזרקת התרופה אמורה להשפיע? ולאיזה טווח שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיא השפעת התרופה תוך 12 שעות מההזרקה
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022שיא השפעת התרופה תוך 12 שעות מההזרקה והיא משפיעה ליממה. אם את מרגישה שההשפעה טובה יותר בהזרקה בערב אז אפשר לחזור להזרקה בערב.
כדאי אולי להעזר באחות המרפאה או אחות של חברת נובונורדיסק בכדי לודא שטכניקת ההזרקה נכונה. חשובה רוטציה של מקומות הזרקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמן הרצוי לנטילת מטפורמיןאא31/07/2022
שלום רב,
אני מטופל בכדורי מטפורמין להורדת הסוכר בדם.
הדיאטנית שלי המליצה ליטול את התרופה לפני השינה אבל אני קראתי שצריך לקחת את התרופה אחרי האוכל. מה מומלץ ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תופעות לוואי כגון כאבי בטן
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022אם אין תופעות לואי כגון כאבי בטן אפשר לקחת גם בלי קשר לאוכל. זה לא פוגע ביעילות התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישה סקסנדה ללא מרשםזינה31/07/2022
שלום, אני אשמח רכוש רזיקות סקסנדה ללא מרדם, האם מישהו יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סקסנדה היא תרופת מרשם
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022סקסנדה היא תרופת מרשם ומסובסדת ע"י כל הקופות .בשל תופעות לואי אפשריות חשוב שהמעקב יהיה ע"י רופא בטטרציה של מינון התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרה בציר ההורמונלי היא הפיכה או בלתי הפיכה ? ומה זה בכלל הפרה בציר הורמונלי?אלון30/07/2022
הטסטוסטרון בסדר, אבל קצת גבוה כך אמר האורולוג שאליו פניתי עקב אימפוטנציה. אבל אמר "אני מפנה אותך לאנדוקרינולוג על מנת לבדוק אולי חלילה יש הפרה של הציר ההורמונלי"
מה זו הפרה של הציר ההורמונלי ? האם היא הפיכה או בלתי הפיכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הטסטוסטרון גבוה ואין הפרעה בקולטן שלו
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022אם הטסטוסטרון גבוה ואין הפרעה בקולטן שלו לא אמורה להיות הפרעה בתפקוד מיני, אפשרות נוספת רמה גבוהה של חלבון בשם SHBG שקושר את הטסטוסטרון ואז הרמה החופשית נותרת נמוכה. מציעה לבדוק רמת חלבון זה או לבצע בדיקה של bioavailable testosterone באיכילוב שמהוה אומדן טוב לרמת הטסטוסטרון החופשי. הבדיקה מבוצעת באופן פרטי במכון האנדוקריני באיכילוב, או נשלחת לאיכילוב דרך קופת חולים מאוחדת ללא תשלום
לא רואה כיצד רמת טסטוסטרון גבוהה בהנחה שאין בעיה בקולטן או בעיה ברמת הטסטוסטרון החופשי מיצגת הפרה של הציר ההורמונלי
אופציה נוספת פחות סבירה היא הפרעה בתפקוד אדרנלי אם יצור יתר של הורמוני מין גברי במצב כזה עשויה להיות התבגרות מינית מוקדמת אך לא סביר שתהיה הפרעה בתפקוד מיני
מאבחנים מצב זה בעזרת בדיקה של 17 OH פרוגסטרון ואנדרוסטנדיון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, שבוע טוב רופאה מקסימה
אלון30/07/2022אני מעריך מאוד את המענה לשאלה שלי.
תודה רבה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המיקום המדוייק בהזרקה לבטן?אתי29/07/2022
שלום, יש חילוקי דעות למקום ולאופן ההזרקה, האם יש חשיבות למקום ההזרקה בבטן ליד הטבור רחוק מהטבור,? האם כשמזריקים יש לחטא את המקום ולתפוס את כפל השומן ואז להזריק או פשוט להזריק ואין צורך להחזיק את כפל השומן לצורך ההזרקה?
2. האם באוזמפיק 0.5 ו-1 מ"ג גם יש חומר עודף במזרק או רק במינון של 0.25 יש עודף של חומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיקרון צריך להזריק שלא בקרבת הטבור
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022בעקרון צריך להזריק שלא בקרבת הטבור אלא הצידה ממנו 2 אצבעות לפחות כי באזור הטבור עוברים כלי דם והמטרה היא להמנע מפגיעה בהם בעת הזרקה דבר שעשוי להביא לדימום. באוזמפיק 0.25 יש 8 מנות של 0.25. במנון של 0.5 ושל 1 יש 4 מנות מכל אחד מהם
לגבי טכניקת ההזרקה לדעתי עוזר לתפוס כפל עור להחדיר את המחט ואז לשחרר.חשוב בסיום ההזרקה להשאיר את המחט עוד כמה שניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדוסטרון נמוך כגורם לתסמיניםצבי29/07/2022
אני סובל תקופה ארוכה מבחילות סחרחורות חולשה הזעות קשות יציאות מרובות לשתן חוסר תיאבון לחץ בבטן טשטוש בראיה ,לחץ הדם נוטה לנמוך למרות שכל משפחתי סובלים מגבוה, ורק קפאין מעט עוזר לי הנתרן שלי מתחת לערך התחתון ברוב המקרים במקום 135 הוא 134 למרות שאשתי ממליחה מאד את האוכל כל הבדיקות הרבות כולל הדמיות לא נמצאה הסיבה, יש לציין שיש לי תנגודת היקפית לסוכר ונטיה לסוכרת , שהתגלתה רק בזמן האחרון ,ולמרות האיזון והתרופות אין הקלה, קורטיזון בבוקר ובערב ברוק היה תקין האם יכול להיות שיש לי בעיה עם האלדטסטרון וזה יכול לתת פתרון ואיך אני יכול לבצע במכבי תודה צבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון חסר באלדוסטרון מתבטא בעיקר ברמות אשלגן גבוהות
ד``ר מאיה איש שלום30/07/2022בעקרון חסר באלדוסטרון מתבטא בעיקר ברמות אשלגן גבוהות ואם אין חסר בקורטיזול לא אמורה להיות ירידה רמת הנתרן
חלק מהתסמינים שאתה מתאר יכולים להתאים לחסר בקורטיזול תלוי ברמת הקורטיזול בדם בבוקר כדאי לשקול מבחן סנקטן 1 מקג' עם בדיקה של קורטיזול בזמן 0,20,30,40 דקות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשמנת יתר האם טרוליסיטי עדיף על סקסנדה ? והאם זכאים לקבל מרשם לאוזמפיק מי שה-bmi שלו מעל ל-30 ?לי29/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

סקסנדה יעילה יותר מטרוליסטי
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022סקסנדה יעילה יותר מטרוליסיטי בהורדה במשקל. סקסנדה מורידה כ8% בממוצע במשקל טרוליסיטי כ-3 קג'. טרוליסיטי לא מותויית לירידה במשקל אלא לסוכרת. אוזמפיק לא רשומה בארץ לירידה במשקל, אלא לסוכרת. החומר הפעיל באוזמפיק סמגלוטייד במנון גבוה יותר של 2.4 מג' פעם בשבוע רשום בארהב בהתויה של ירידה במשקל עם תועלת של 18% לירידה במשקל אך זה במנון של 2.4 מג' המנון של 1 מג' מוריד בממוצע 6-7% דומה לסקסנדה. התרופה כרגע במחסור בארץ עד דצמבר לסרוגין ולכן ההנחיה של משרד הבריאות לתת כקו ראשון סקסנדה לירידה במשקל ורק מי שנכשל אפשר לבקש עבורו עם 29ג' אוזמפיק. הבעיה שיש קושי בהשגת התרופה לסרוגין. בינואר ככל הנראה תרשם הWEGOVY בארץ (סמגלוטייד 2.4 מג לשבוע). הסקסנדה נמצאת בהנחה בבטוחים המושלמים של כל הקופות וישנן תרופות נוספות כגון קסניקל, רזין מיסימבה, טופמקס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של גרדיאנס וגלוקומיןרוני29/07/2022
שלום,
האם שם התרופה שמאחדת גרדיאנס וגלוקומין הינה קסגידואו?
האם זאת תרופה עם מנגנון XR ? (שחרור איטי של החומר), אם כן, השחרור האיטי הוא עבור שני מרכיבי התרופה ?
שאלה נוספת: אם לקסגידואו יש מנגנון XR , האם היא נחשבת יעילה יותר מלקיחת גרדיאנס וגלוקומין בנפרד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדיאנס דואו היא התרופה שמשלבת גרדיאנס
ד``ר מאיה איש שלום30/07/2022גרדיאנס דואו היא התרופה שמשלבת גרדיאנס עם גלוקומין אך גלוקומין בשחרור מיידי. קסיגדואו היא תרופה שמכילה פורסיגה (מעכבת SGLT2 דומה במנגנון פעילותה לגרדיאנס) עם מטפורמין (גלוקומין) בשחרור מושהה. נטילת מטפורמין בשחרור מושהה מפחיתה ב50% את תופעות הלואי בדרכי העיכול מהמטפורמין כגון כאבי בטן, שלשולים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור מושהה של גלוקומין
רוני31/07/2022שלום
בלי שום קשר להקלה על תסמינים, לא עדיף גלוקומין עם שחרור מושהה מאשר גלוקומין עם שחרור מיידי מבחינת יעילות התרופה ?
נבדק אי פעם ההבדל ביעילות התרופה בין שתי האופציות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא היה מחקר יעודי לכך ככל הידוע לי
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2022לא היה מחקר יעודי לכך ככל הידוע לי. אך ככל הנראה היעילות דומה כאשר נוטלים מספר כדורי גלוקומין ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדיאנס ברמות סוכר במשך היום.רוני29/07/2022
שלום,
לוקח כדור יחיד של גרדיאנס 10 מג מוקדם בבוקר, במשך היום רמות סוכר תקינות יחסית (100-150), אבל בערב, בסביבות 9 הלילה,מכמות סוכר יורדות ל 69,70,73...
האם תקין ? כיצד לנהוג ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו רמות תקינות על הצד התחתון של הנורמה
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022אלו רמות תקינות על הצד התחתון של הנורמה. האם אתה נוטל טיפול נוסף אולי עשוי להביא לרמה כזאת של סוכר כגון אמריל/גלובן/רפגניליד/נובונורם? אנסולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופאה
רוני31/07/2022דלום.
לוקח רק גלוקומין 850 מג פעמיים ביום וגרדיאנס 10 מג.
מה עצתך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם רמת הסוכר יורדת באופן עקבי בערב
ד''ר מאיה איש שלום01/08/2022אם רמת הסוכר יורדת באופן עקבי בערב אפשר לשקול לותר על על הגלוקומין של הערב או לקחת אותו מאוחר יותר למשל לפני השינה
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה של 2 מנותדנה28/07/2022
היי אני מזריקה 0.5 והיה חסר במלאי האם אני יכולה להזריק פעמיים 0.25.
במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022בהחלט אפשרי. במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 כך שהוא אמור להספיק לחודש של הזרקות כפולות של 0.25 פעם בשבוע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמין תחליף אפשרישלום מלאכי28/07/2022
שלום לך ד"ר איש שלום האם יש דרך אפשרית לרסן או להפחית או אולי אפילו להסיג את תהליך הגלוקונאוגניזה העודף בטרום סוכרת באופן אחר מלבד תרופת המטפורמין?
(תזונה? תוסף? פעילות מסוימת? וכדו')
תודה רבה רבה מראש
נ.ב
התרופה גורמת לשלשולים קשים עוויתות וכאבי בטן בלתי נסבלים!!!!
בוצע ניסיון לעלות בהדרגה ונכשל
בוצע ניסיון ליטול לאחר ארוחה ונכשל
אין אישור לתרופה המשולבת בשחרור מושהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות גופנית והגבלת צריכה של פחמימות
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022פעילות גופנית והגבלת צריכה של פחמימות יכולים לסייע בהפחתת רמת הסוכר בצום. אם יש עודף משקל תרופות ממשפחת אנאלוגים לGLP1 כגון סקסנדה ובעתיד סמגלוטייד (WEGOVY) יכולות לתת מענה גם לעודף המשקל וגם לסוכר המוגבר בצום.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בסוכר עם אוזמפיקאבי28/07/2022
שלום,
התחלתי לקחת אוזמפיק לפני מספר חודשים לצורך ירידה במשקל.
עשיתי היום בדיקות דם שגרתיות והסוכר עלה בשנה האחרונה מ-98 ל-107.
A1C- 4.7.
האם ייתכן שזה נגרם מהאוזמפיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר שהאוזמפיק גרם לעליה ברמת הסוכר
ד``ר מאיה איש שלום29/07/2022לא סביר שהאוזמפיק גרם לעליה ברמת הסוכר. אך יש מטופלים שאצלם הוא לא גורם לירידה ברמת הסוכר. מה קרה להמוגלובין המסוכרר האם השתנה? והאם המשקל השתנה? שנוי בהעדפות התזונתיות? שמעתי על מטופלים שפרדקוסלית ת חת הטיפול באוזמפיק העדיפו יותר פחמימות ואז באמת הסוכר עלול לעלות? האם השתנו התרופות הנלוות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)