פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אוזמפיק אחסנה במקרר ויעילות
    אפרת
    24/07/2022

שלום,רציתי לדעת האם אחרי פתיחה של הערכה, האם מומלץ לאחסן במקרר בלבד? לכמה זמן התרופה יעילה אחרי הפתיחה והאחסנה במקרר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפי העלון הישראלי 6 שבועות

ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2022

לפי העלון הישראלי 6 שבועות לפי האמריקאי 8 שבועות
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרקים לאוזמפיק
    אתי שיטרית
    24/07/2022

האם ניתן להשתמש יותר מפעם אחת במזרק?
    מה שם המזרק שיש לבקש בבית מרקחת, אם רוצים לקנות רק את המזרקים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מזרקים לאוזמפיק

הוספת תגובה

• במזרק אוזמפיק של 0.25 מג' יש 8 מנות של 0.25

ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2022

במזרק אוזמפיק של 0.25 מג' יש 8 מנות של 0.25 בשאר המזרקים יש 4 מנות של המנון (0.5/1) . מנון של 1 מג' הוא המנון המקסמלי שקיים היום בארץ
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה כמה חומר יש באצבעון אחד של 9.25
    יוסי
    24/07/2022

קראתי ולא הצלחתי להבין.
    האם באצבעון ( האריזה הקטנה עם לשונית הנייר הכחולה) שכתוב עליה 0.25 יש יותר מאשר 0.25? האם אפשר לכוון בשעון ל 0.25 ולהזריק, ושוב לכוון באותה אריזה 0.25 ולהזריק שוב, ככה 4 םעמים? כלומר בכל אצבעון יש 4 פעמים 0.25? פי 4 ממה שרשום?

או שצריך להחליף את האריזות כי בכל אחת יש רק 0.25?

בבקשה להסביר ברור בלי להשתמש במלה קליקים. אני מחדיר את המחט לעור, לוחץ וסופר 5 עד שהשעון 0.25 מתאפס.

בבקשה הסבר ברור.

הוספת תגובה

• במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25

ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2022

במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 . כל סבוב של העט עד הסוף עד שרואים את המספר 0.25 זה מנון הזרקה מלא של העט.
    יש אפשרות למנון חלקי שזה בקליקים אך מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק 0.5 זרקיה שלישית
    אני
    23/07/2022

שלום
    אחרי ארבעה שבועות של מינון 0.25 אתמול הזרקתי את הזריקה השלישית במינון 0.5.
    מהיום אני סובלת משלשולים קשים. האם הגיוני שזו תגובה לזריקה שהופיעה רק עכשיו?
    אם כן מה ניתן לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק 0.5 זרקיה שלישית

הוספת תגובה

• יתכן שיש קשר אלא אם יש חום או שלשולים

ד''ר מאיה איש שלום
    23/07/2022

בהחלט יתכן שיש קשר אלא אם יש חום או שלשולים עם דם או ריר ואז החשד למחלה זהומית
    חשוב שתשתי מספיק בכדי שלא תתיבשי אפשר לנסות מזונות כגון אורז, צנימים ירקות מבושלים וכו
    מציעה להוריד מנון בהזרקה הבאה ביעוץ הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום סוכרתית וסוכר גבוה בבוקר
    אילה
    23/07/2022

שלום רב. מזה שנים אני נחשבת לטרום סוכרתית, בבדיקה האחרונה באפריל חלה עלייה יחסית והסוכר בצום היה 119 וההמוגלובין המסוכרר 6.3. אני פעילה גופנית ושומרת על תזונה תקינה וכן משקלי תקין. בחודש האחרון התחלתי למדוד את רמת הסוכר בבוקר ובמשך היום. אני בודקת מידי יום וטווח הסוכר בצום הוא בין 107- 130 ואילו לאחר שעתיים של ארוחה ( כמעט כל הארוחות) הוא בממוצע 120. האם ניתן להוריד את רמת הסוכר בבוקר( לאחר צום), ללא טיפול תרופתי, האם אני נחשבת כיום כסוכרתית? אשמח לתגובתך תודה

הוספת תגובה

• אם משקלך תקין ואין היסטוריה של סוכרת היריון

ד''ר מאיה איש שלום
    23/07/2022

אם משקלך תקין ואין הסטוריה של סוכרת הריון, סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה ראשונה ספור של שחלות פולצסטיות או שנולדת פגה היתי שוקלת בדיקה לנוגדנים לאיי הלבלב. ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN. אם יש עודף משקל בטני, טרלגלצרידים גבוהים HDL (כולסטרול טוב) נמוך הללו מחשיד כן לטרום סוכרת מסוג 2. יתכן שכדאי להתחבר למד סוכר רציף חד פעמית באופן פרטי ולראות כיצד מזונות שונים בערב משפיעים על רמת הסוכר בצום בבוקר.
    בנוסף האם את נוחרת בלילה? כי דום נשימה בשינה מעלה את רמת הסוכר בצום ואז הדרך לטפל היא בעזרת טיפול בדום נשימה בשינה. הערכים שציינת בכל מקרה מתאימים לטרום סוכרת ולא סוכרת.
    בהחלט פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות מסייעים בהורדת רמות הסוכר, אך יותר אחרי האוכל. וכן התגובה לפחמימות היא אישית לכן כדאי לבחון אם יש פחמימות שאת אוכלת בערב שמביאות ליותר/פחות עליה של הסוכר בצום בבוקר למחרת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה קיצונית לאחר נטילת סינטרואיד
    איתן
    22/07/2022

נוטל סינטרואיד במשך 10 שנים.
    מאז נובמבר האחרון חש כל פרק זמן מסויים תגובות של מינון יתר כגון רעד, עליה בדופק וחולשה למרות שבדיקות הדם תקינות. מאז נובמבר ירדתי מ 650 מקר"ג לשבוע ל - 550 מקר"ג. באופן כללי בחודש האחרון חולשת שרירים רצינית, דופק לב, רעד קל בידיים תחושות רעב עם בחילות קלות בשבועיים האחרונים התגובה מוקצנת ולערך בתחום שבין חצי שעה עד שעתיים מתחילות תופעות של עליה חדה בדופק (יכול להגיע ל 95), רעד וחולשה. בד"כ המצב משתפר לקראת ערב הדופק הגבוה יורד לכיוון 65-70 והחולשה פוחתת.
    בדיקת הדם האחרונה מלפני שבוע:
    T4-17.1,
    T3 - 5 (הערך הגבוה ביותר שנמדד אצלי)
    TSH 6.5.
    למרות זאת הרגשה מאוד לא טובה לאחר נטילת הכדור. לא ברור לי מה השתנה אבל המצב הוקצן בימים האחרונים והופך ליותר ויותר בעייתי. אולי משהו השתנה בספיגה? כדאי להחליף כדור?
    בברכה איתן

הוספת תגובה

• אולי כדאי לחפש אם יש נוגדנים הטרופילים

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

אולי כדאי לחפש אם יש נוגדנים הטרופילים שמפריעים למדידת TSH והערך האמיתי נמוך יותר
    קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך
    מציעה להיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל
    אולי לבדוק גם אם אין חסרים נוספים כגון ברזל B12 או קורטיזול
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קליקים נדרש במזרק 0.5 של אוזמביק למינון של 0.25?
    דנה
    22/07/2022

צריכה לקחת 0.25 והמזרק הוא של 0.5
    כמה קליקים נדרש?

הוספת תגובה

• 19 קליקים הם 0.25

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

19 קליקים הם 0.25.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכיניצאה לחולה סכרת
    תהילה
    21/07/2022

שלום. אחי בן 40 עם סכרת סוג 1. קראתי מחקרים על אכיניצאה שעוזרים למחלות אוטואימוניות. האם ידוע לך אם יש בזה משהו? או לחילופין האם יש בעיה לקחת אכיניצאה למטופל שלוקח אינסולין? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אכיניצאה לחולה סכרת

הוספת תגובה

• מרבית המחקרים עם תוספי תזונה הם קצרים ולא גדולים

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

מרבית המחקרים עם תוספי תזונה עם קצרים ולא גדולים לכן קשה להסיק מסקנות. לא ידוע לי שיש הוכחות חד משמעיות שאכינצאה עוזר למחלות אוטואמוניות. לגבי נזק אפשרי קשה לי ליעץ כי אני לא עוסקת בצמחי מרפא מציעה להתיעץ עם משהו שעוסק בתחום
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק הזרקה 3 שבועות במקום 4 שבועות
    יונית
    20/07/2022

שלום, אני מזריקה אוזמפיק 0.25
    אך הזריקה האחרונה במזרק התבזבזה לי בטעות לאוויר.
    מה עליי לעשות? והאם זה בסדר שהזרקתי 3 שבועות במקום 4 או שזה קריטי? פשוט אין דרך להשיג חדשה

הוספת תגובה

• אם את מזריקה ממזרק של 0.25 יש בו 8 מנות של 0.25

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

אם את מזריקה ממזרק של 0.25 יש בו 8 מנות של 0.25
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק 3 מנות במקום 4

יונית
    22/07/2022

כן ,אני ואמא שלי עשינו על אותו מזרק ואחרי ה4 מנות שלה היא העבירה לי. המנה השמינית התבזבזה לי בטעות ונשארתי רק עם 3 שבועות האם זה תקין להישאר עם 3 מנות במקום 4?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מניחה שאתן ממשיכות את הטיפול

ד''ר מאיה איש שלום
    23/07/2022

אני מניחה שאתן ממשיכות את הטיפול אז תוכלי להשלים את המנה שהחסרת במזרק החדש
    0.25 זה 19 קליקים במזרק של 0.5 או במזרק של 1 מג'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נדרשת כאן בדיקת רמת קורטיזול?
    אלירן
    19/07/2022

השתמשתי 3 חודשים בתרסיס לאף שמכיל סטרואידים קורטיזון. ידוע ששימוש ממושך עלול לגרום לכך שהפרשת הורמון הקורטיזול בגוף תיפחת בצורה משמעותית ולוקח זמן לאחר הפסקת הסטרואידים עד שהוא חוזר לרמתו הקודמת ולפעמים אפילו צריך התערבות תרופתית. על כמה זמן מדובר והאם צריך התערבות תרופתית כדי שההורמון יחזור להיות מופרש כפי שהיה טרם השימוש בסטרואידים? צריך לבדוק את זה בבדיקת קורטיזול במקרה המתואר? אני חש גופנית לא רגוע ולא שמח.

הוספת תגובה

• מרבית התרסיסים החדשים מתפרקים בכבד

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

מרבית התרסיסים החדשים מתפרקים בכבד והם בעלי השפעה ססטמית נמוכה כך שהסיכון לכך נמוך אלא אם הם נלקחים במנון יתר.
    אפשר לבדוק רמת קורטיזול בדם בשמונה בבוקר אחרי שבועיים מהפסקת התרסיס אבל לא בטוחה שזה באמת הכרחי
    מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים וסוכר האם יכולים לגרום לסוכרת
    אני
    19/07/2022

האם סטטינים יכולים להביא אדם עם רמת סוכר תקינה לרמה של סוכרת או טרום סוכרת?

הוספת תגובה

• בהחלט הם יכולים אבל זה לא שכיח

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

בהחלט הם יכולים, אבל זה לא שכיח, לרב זה אצל אנשים עם גורמי סכון לסוכרת כגון עודף משקל, צריכת יתר של פחמימות, העדר פעילות גופנית, סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, סוכרת הריון בעבר, פגות, שחלות פולצסטיות ועוד.
    עדין היתרון שבטיפול בסטטינים גבוה מהסיכון ללקות בסוכרת
    ודווקא האנשים שהם בסיכון ללקות בסוכרת הם בסכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ב2 מזרקי אוזמפיק
    לילי
    19/07/2022

שלום ד"ר ,
    אני מעלה את המינונים בהדרגה וכתוצאה יוצא שבנקודה מסוימת תהיה לי פעם אחת שבה לא יהיה לי מספיק מינון במזרק למנה המלאה, מה שאומר שאצטרך להשתמש ב2 מזרקים. רציתי לשאול האם אכן אפשר להזריק פעמיים ככה שחלק מהששמינון יהיה בזריקה הראשונה ומיד להזריק את החלק השני של המינון עם המזרק השני?

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ב2 מזרקי אוזמפיק

הוספת תגובה

• אין בעיה להזריק אפילו 4 פעמים בבת אחת

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

כן אין בעיה להזריק אפילו 4 פעמים בבת אחת. לצורך השגת המנון הדרוש
    פשוט לשים לב שלא להזריק מנון יתר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקסנדה פגת תוקף
    דנה
    18/07/2022

שלום רב.
    יש לי תרופת סקסנדה אשר שמרתי במקרר למשך זמן ארוך. 3 אריזות סגורות האחת פגת תוקף ביוני 2022 ושתיים באפריל 2022 וכן יש עוד שתי אריזות נוספות פתוחות שתאריך התפוגה כבר בינואר 2022.
    אתמול הזרקתי מעט מקופסא פתוחה של ינואר במינון 0.6 (מינון התחלתי) ולא ידעתי שהוא היה פתוח במקרר. בלילה היו לי כאבים נוראיים בבטן, ריבוי יציאות ושילשולים והיום אני עדיין עם כאבים קלים בבטן תחתונה ובאיזור הרחם. אינני יודעת האם זה נובע מתופעות לוואי רגילות של התרופה או בגלל שהיא פגת תוקף או בגלל שהיתה פתוחה זמן רב במקרר. זרקתי את המזרק שהיה פתוח אך השארתי את כל המזרקים הסגורים מינואר, אפריל ויוני ואני מתלבטת האם להשתמש בכל זאת. מאוד חבל לי שזה סתם יזרק והכסף יבוזבז לחינם. האם בכל זאת לזרוק את הכל ? יש נתונים מהספרות לגבי הזרקת סקסנדה אחרי תאריך התפוגה והשפעותיה?
    תודה על ההתייחסות,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    סקסנדה פגת תוקף

הוספת תגובה

• מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל

ד''ר מאיה איש שלום
    18/07/2022

לא ידוע לי על נתונים לגבי הזרקה של תרופה שפגה תוקף
    יש הטוענים ש-3 חודשים שתרופה פגה תוקף היא אמורה עוד להיות בסדר, אך כאמור הדבר לא נבדק
    אם את מחדשת את הטיפול כדאי אולי להתחיל מ5 קליקים ליום ולא מ0.6 מג'
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה בקלציום, תת משקל ועוד
    אייל מתל אביב
    18/07/2022

שלום בן 48. כבר 6 שנים לעתים כאבי בטן חוסר תיאבון וזה לווה בירידת משקל חדה BMI=14.5.  חשבו שזה IBS בגלל CRP תקין וסיטי בטן תקיןאבל באחרונה עלה שוב חשד לקרוהן בגלל קלפרוטקטין גבוה בצואה ובגלל עוד סיבות. אני בבירור מחודש.
    נמצא בתת משקל ותזונה ואוכל בעיקר אורז ולחם ועוד קצת שטויות.לא אוכל שום דבר עם סידן ומגיע לכ 100 מג ביום מהמים.
    אציין שבחודשים האחרונים כמעט ואין שלשולים.
    בדיקת קלציום לאורך כל השנים האחרונות היתה באיזור 9.2-9.4. מבצע בדיקות דם כל רבעון. אף פעם לא היה מעל 9.7. קלציום לפני שבועיים עלה ל 10.2 לרופא המשפחה הותיק שלי זה קצת הפריע לכן עשה לי בדיקת חוזרת ולפני שבוע יצא כבר  10.4 ונתן לי גם בדיקת קלציום בשתן אקראי ( שתן שני בבוקר ) יצא calcium creatinine ratio = 0.22. הנורמה ליחס ביניהם היא 0.0-0.20 זה קצת מעל הנורמה. והקלציום בשתן 11.6 mg/dl שזה תקין די במרכז הנורמה. 
    רופא המשפחה שלי יצא לחופשה של 3 חודשים!  ורופא מחליף אמר לי קלציום 10.4 זה עדיין בנורמה לא להתרגש לבוא עוד 3 חודשים. 
    רציתי לשאול האם לאור עלייה כזאת בקלציום מ 9.2 ל 10.4  כדאי לעשות עוד בירור? מה הכיוון ואם כן איזה בדיקות? אולי אני פורק עצם? 
    אציין TSH תקין. ספירה תקינה ( מעט אנמיה המוגלובין 12.8 ), אלקטרוליטים תקינים, תפקודי כבד כליות תקינים, פריטין טרנספרין וברזל תקינים. CRP תקין.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• האם נבדקה רמת אלבומין

ד''ר מאיה איש שלום
    18/07/2022

האם נבדקה רמת אלבומין כי מתקנים את הסידן לרמת האלבומין בדם. האם נבדקה רמת פוספור רמת 25 OH ויטמין D רמת PTH
    אם האלבומין מעל 4 מורידים מרמת הסידן ויתכן שהיא תקינה אם מתחת ל4 התקנון להעלות.
    המשך הברור תלוי בערכי הסידן המתוקן ושאר הבדיקות .
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלציום גבוה, אלבומין ועוד

גלעד
    18/07/2022

תודה רבה!
    רמת האלבומין די דומה לבדיקות קודמות כ 4.5
    ולמרות שנשארה דומה הקלציום עלה מכ 9.2 לכ 10.4
    ויטמין D לא נבדק באחרונה לפני חצי שנה היה מחסור
    כ 30 NMOL
    PTH לא נבדק
    מה דעתך? האם נדרש עוד בירור ואיזה?

תודה רבה

נ.ב ממש מוזר שאלבומין מעל 4 דורש תיקנון לקלציום. הרי לרוב האנשים האלבומין מעל 4.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיקון לאלבומין 4 בכדי להעריך כמה סידן

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2022

התיקון לאלבומין 4 בכדי להעריך כמה סידן יוני חופשי יש. אז בעצם הקלציום המתוקן הוא 10 שזה תקין היתי עוקבת.
    ויטמין D אפשר לתקן במנון יומי של 1000/2000 ליום לא כדאי מנון שבועי בגלל הסידן שהוא בשליש העליון של הנורמה
    כנראה שכדאי להמנע מתוספי סידן אך ניתן להעשיר את התזונה בסידן
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית ערכי הקלציום, סיכון בלקיחת תוספים עם סידן

גלעד
    22/07/2022

תודה רבה על תשובות כל כך מפורטות.

ציינת משהו חשוב שלא הייתי מודע לו.
    שהיות והקלציום עלה מ 9.2 ל כ 10.2 ( בדיקה חוזרת אתמול ) אז לא כדאי שאקח תוספי סידן.
    עם זאת, הסידן שלי בתזונה הוא כ 100 מג ביום
    ויש לי אוסטאופורוזיס די משמעתי
    ובגלל ההדרדרות התזונתי המליצו שאתחיל לקחת כמה כוסות פורמולה תזונתית ביום כמו אנשור, מודולן וכו'.
    בפורמולות כאלה יש סידן שיכול להצטבר לכמה מאות מג ביום מהפורמולה.
    אשמח את עזרתך לסיום
    1. האם זה בעייתי אם אקח פורמולה לאור הסידן שעלה מ 9.2 לכ 10.2
    2. איך יכול להיות שאני בקושי אוכל סידן ולמרות זאת הקלציום עלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסידן המתוקן הוא 10 ולא 10.2

ד''ר מאיה איש שלום
    23/07/2022

כאמור הסידן המתוקן הוא 10 ולא 10.2. בפרמולות האלו למיטב ידעתי אין כמויות גדולות של סידן אלא 200-300 מג' וזה בסדר גמור
    היתי ממשיכה לעקוב אבל לא רואה סיבה לדאגה בשלב זה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת מינון של אוזמפיק
    אופק
    17/07/2022

שלום ד"ר
    אני בן 57 עם סוכרת 2 מזה שמונה שנים עם עליות וירידות ברמת הסוכר.
    לפני כארבעה חודשים עשיתי בדיקת a1c - 7 .1 , כשבחודשים לפני לא הייתי מאוזן עקב אי הקפדה תזונתית והחלפות של טיפול תרופתי לסוכרת והגעה עד מעל a1c- 9.
    לפני ארבעה חודשים (בעקבות ה a1c-7.1) רופא המשפחה החליט להתחיל טיפול באוזמפיק 0.5 , אך מיד התחילו לי תופעות לוואי (מוכרות) והורדנו מינון ל - 0.25 מיליגרם.
    הגבתי מצוין לטיפול כמעט ללא תופעות לוואי ואם איבוד תיאבון בעיקר לפחמימות ושומנים והתחלתי לאכול מאוזן ובריא.
    לפני חודש עשיתי בדיקות נוספות והתוצאות היו טובות מאוד : a1c - 5.7 , טריגליצרידים כמעט בנורמה , סוכר בצום 88 לעומת 140 בבדיקות קודמות.
    בשבועיים האחרונים אני מרגיש שהאוזמפיק מאבד חלק ניכר מהשפעתו ואני חוזר לאכול בעיקר פחמימות ויש לכך תוצאות לא טובות במדידת סוכר בסטיק - כצפוי !
    בפעמיים האחרונות של ההזרקה הזרקתי 0.25 ועוד 12 קליקים אך ללא השפעה משמעותית.
    קבעתי תור לרופא המשפחה שבוע הבא אך לפני אשמח לשמוע המלצה שלך :
    - האם מומלץ להגדיל את המינון ואם כן לאיזה מינון ? מה הקריטריונים להגדלת המינון ? (כמובן לטיפול בסוכר לא להורדת משקל)
    - האם תרופה אחרת ?
    לציין שאני לוקח גם מטרמופין 3 כדורים ביום ..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קביעת מינון של אוזמפיק

הוספת תגובה

• קשה לי לייעץ לך מבלי להכירך

ד''ר מאיה איש שלום
    18/07/2022

קשה לי ליעץ לך מבלי להכירך. למטופלי אני נוהגת להעלות ב5 קליקים כל שבוע עד שלושה שבועות עד מנון מקסמלי נסבל או 1 מג'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה