מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ג'ארדיאנס דואו - תופעות לוואירז08/07/2022
שלום רב, אני משתמש בגארדיאנס דואו 1000מג' 12.5 מג' כבר 5 ימים. הסוכר ירד ממש יפה אבל יש תופעות לוואי. בהשוואה ללפני כן (טופלתי בגלוקופאג' 850 גר' שלושה כדורים ביום) אני חלש יותר. מרגיש כאבים בשרירים ובחלק מהפרקים. כמו כן לשתן יש לפעמים ריח מוזר.
אהה וגם יש קצת בחילות וכאבי בטן אבל לא הקאות.
השאלה שלי היא, *האם תופעות הלוואי האלו חולפות מתי שהוא*? תודה :)
משום מה לא מצאתי מידע באף דף אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעות שתיארת לא טיפוסיות לטיפול
ד''ר מאיה איש שלום09/07/2022התופעות שתארת לא טיפוסיות לטיפול
אם יש כאבי בטן ובחילות חולשה ואתה רזה לא מטופל באינסולין צריך לשלול אולי חמצת קטוטית. אלא אם זו תגובה לגלוקופג' שהוא חלק מהגרדיאנס דואו. מבינה שאתה לא נוטל יותר גלוקופאג'
ריח עז של השתן יכול להחשיד לדלקת. האם יש דחיפות במתן שתן תכיפות או צריבה? מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
לשקול בדיקת קטונים מהדם (יש במרפאות סוכרת) או הפסקת התרופה אם ההרגשה הרעה מתגברת ולשקול בדיקה של שתן לכללית ותרבית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא ציין ריח מוזר של השתן
יפה09/07/2022הוא ציין ריח מוזר של השתן ולא דיבר על ריח עז. פורסיגה וג'ארדיאנס גורמים לסילוק עודפי הסוכר מהדם דרך השתן וזה גורם לשתן לריח מתקתק שמזכיר ריח של דבקים מסוימים. הריח הזה הוא דווקא כן אופייני לתרופה ואינו מדאיג.
מה שיותר מדאיג זה שתרופות אלו עלולות לגרום לחמצת.
אני טופלתי בתרופות אלו במשך שנה: על השבוע הראשון הבחנתי בריח המוזר של השתן. מוזר, לא עז. לא הריח שאופייני לדלקות. מיד יצרתי קשר עם הרופא, למרות שישבתי אז שבעה על אימי ז"ל. הרופא בדק ומצא שזו תופעה אופיינית.
אחרי שנה הורו לי להפסיק את הג'ארדיאנס עקב חמצת קשה ומסכנת חיים. מאז אני מטופלת באינסולין כבר כמעט 6 שנים. אני לוקחת אוזמפיק כבר כ 8-9 ח' וזה מאזן יפה את הסוכר אבל כמעט לא מוריד משקל...
רפואה שלימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרז ולמנהלת הפורום
יפה09/07/2022הוא ציין ריח מוזר של השתן ולא דיבר על ריח עז. פורסיגה וג'ארדיאנס גורמים לסילוק עודפי הסוכר מהדם דרך השתן וזה גורם לשתן לריח מתקתק שמזכיר ריח של דבקים מסוימים. הריח הזה הוא דווקא כן אופייני לתרופה ואינו מדאיג.
מה שיותר מדאיג זה שתרופות אלו עלולות לגרום לחמצת.
אני טופלתי בתרופות אלו במשך שנה: על השבוע הראשון הבחנתי בריח המוזר של השתן. מוזר, לא עז. לא הריח שאופייני לדלקות. מיד יצרתי קשר עם הרופא, למרות שישבתי אז שבעה על אימי ז"ל. הרופא בדק ומצא שזו תופעה אופיינית.
אחרי שנה הורו לי להפסיק את הג'ארדיאנס עקב חמצת קשה ומסכנת חיים. מאז אני מטופלת באינסולין כבר כמעט 6 שנים. אני לוקחת אוזמפיק כבר כ 8-9 ח' וזה מאזן יפה את הסוכר אבל כמעט לא מוריד משקל...
רפואה שלימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק שימוש לירידה במשקלסופי08/07/2022
שלופ,
אני מזריקה 5 קליקים כל יום ואני לא רואה שינוי במשקל.
האם אפשר לעלות מינון ואיך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההזרקה היא פעם בשבוע של אוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022ההזרקה היא פעם בשבוע של אוזמפיק ולא כל יום.
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע צריך צום בבדיקה זו וכמה שעות צום?יועז08/07/2022
שלום
כחלק ממעקב אני צריך לבצע בדיקת דם שכוללת:
ספירת דם
פרולקטין
טסטוסטרון
ברזל
TSH
על ההפניה כתוב שיש להיות בצום.
מה מהבדיקות מצריך צום? כמה זמן צום?
ומה הבעיה אם לא נמצאים בצום בבדיקות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך צום ארוך ומספיק למשל 6-8 שעות
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022לא צריך צום ארוך מספיק למשל 6-8 שעות
לפרולקטין חשוב להיות ער שעתיים שלוש כי הרמה עולה בעקבות שינה וגם בעקבות ארוחה שמכילה חלבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת וביצוע טיפול אפילציהקורין07/07/2022
היי,
הייתי רוצה לדעת באם יש לי סכרת האם אני יכולה לבצע טיפול אפילציה בסנטר ובכיוון הצוואר ( אין המון שיערות בצפיפות אחת ליד השניה אבל יש מספיק כדי שיפריע לי אסתטית)?
והאם יש הבדל אם אני מאוזנת / לא מאוזנת לעניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה מביצוע אפילציה
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022אין מניעה מבצוע אפילציה. עדיף להיות מאוזנת בכדי למנוע את הסכוי לזיהום עורי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להפסיק עם האוזמפיקחגית פלד07/07/2022
שלום
הבן של בן 23 לוקח כבר 4 חודשים אוזמפיק
התחיל עם 0.25 אחרי חודש וחצי עלה 0.5
הוא משלשל מאוד.
וירד רק 5 ק"ג
המחיר שהוא משלם לא נראה לי שווה
אני רוצה להפסיק לתת לו.
האם אפשר מיד להפסיק או שצריך לרדת בהדרגה?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט שאפשר להפסיק בבת אחת
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022בהחלט שאפשר להפסיק בבת אחת. עוד אופציה להוריד מנון אם למשל, במידה ולא שלשל תחת ל0.25 לחזור למשל ל20 קליקים וכל שבוע שבועיים להעלות ב5 קליקים בתנאי שאין שלשולים
אם שלשל כבר במנון נמוך אז כנראה באמת כדאי לשקול להפסיק.
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה בהריון לא מתוכנן , בזמן תקופת לקיחת אוזמפיקאחלאם07/07/2022
אם לקחתי אוזמפיק .עוד לא הפזקתי ונכנסתי בהריון לא מתוכנן ..מה אפשר לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נתוני בטיחות על אוזמפיק בהיריון
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022אין נתוני בטיחות על אוזמפיק בהריון אבל אם גילית ממש בהתחלה עוד לא התפתחה שליה.מציעה להתיעץ עם המרכז הטרטולוגי בירושלים tel:025082825 או יעוץ פרמקולוגי באסף הרופא tel:089779309 (שניהם בחינם). בעקרון אין לנו מספיק מידע
מניחה שהפסקת את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לסקסנדה לאחר הפסקהמאיה07/07/2022
היי רציתי לברר לגבי חזרה לאחר הפסקה האם להתחיל שוב מ 0.6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לרוב ממליצה להתחיל מ5 קליקים ליום
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022בהחלט, אני לרב ממליצה להתחיל מ5 קליקים ליום (0.3) ולהעלות כל 5-7 ימים ב5 קליקים. אם לא היו תופעות לואי במנון של 0.6 מג' אפשר להתחיל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אינסולין לחולי סכרת נעוריםלוטם07/07/2022
שלום העם יש אינסולין לחולי סכרת נעורים שיוריד במישקל אשמח לדעת
לא ידוע לי שיש אינסולין שכזה
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022לא ידוע לי שיש אינסולין שכזה, אבל תרופות ממשפחת אנאלוגים לGLP1 מסייעות בירידה במשקל למשל סקסנדה ויש גם תרופות נוספות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במדדיי סוכרתשרון06/07/2022
שלום,
בת 50 מאוזנת כשנה ע"י אוזמפיק,
לפניי כשלושה שבועות חליתי בקורונה ,5 ימים לא פשוטים שרק עכשיו הגוף חוזר לעצמו מבחינת חולשה.
מאז שחליתי מדדיי הסוכר גבוהים יותר,האם יש קשר? לשם השוואה לפניי הייתי קמה עם סוכר 80 לערך ועכשיו 115 ,האם רצויי להשלים עם גלוקומין אחד ביום למרות שהסוכר אינו בשמיים .תודה שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני רואה עליה בערכי הסוכר אחרי קורונה
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022בהחלט אני רואה עליה בערכי הסוכר אחרי קורונה, לקורונה יש קולטנים בתאי הבטא שמפרישים אינסולין והיא הורסת גם אותם וגם בעקבות התגובה הדלקתית הססטמית שמעלה את התנגודת לאנסולין
בהחלט אפשר להוסיף גלוקומין אם לא גרם לכאבי בטן או שלשולים
הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה גם יסיעו
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לתשובה
גלי08/07/2022וזה דבר הפיך העלייה בערכי הסוכר או שמדובר בנזק בלתי הפיך? זה קורה לכל חולה קורונה או סיבוך נדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגלי
ד``ר מאיה איש שלום09/07/2022אין מספיק מידע לגבי השכיחות ואם העליה בסוכר הפיכה או לא
בכל מקרה הקפדה על תזונה נכונה שאינה עתירה בפחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולות לסייע בהפחתה של רמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במזרק אוזמפיקשלוה לוין06/07/2022
התחלתי להשתמש לפני כחודש ימים עקב סכרת (התחלתית). במארז של המזרק מגיעות 4 מחטים אבל במזרק יש עוד חומר ואני מעונינת לנצל את החומר הנוסף מאחר שההשתתפות העצמית לא זולה. אחרי חודש עלי להגדיל את המינון ל 0.5 אבל המזרק מתכוונן רק ל 0.25. האם להזריק פעמיים? בנוסף, עלי לקנות מחטים בנוסף לאלו שבמארז של המזרק. קניתי מחטים שהגודל שלהן הוא 6, אבל בהזרקה הראשונה, החומר כלל לא חדר פנימה אלא התפזר סביב מקום ההזרקה. איזה מחטים עלי לקנות?
מחטים של 6 מ"מ אמורות להתאים
ד''ר מאיה איש שלום08/07/2022מחטים של 6 ממ' אמורות להתאים אולי לא הברגת את המחט עד הסוף? אולי תנסי להעזר באחות של המרפאה או באחיות התמיכה של חברת נובונורדיסק. אפשר להשתמש בחומר שנותר. אני נוטה להעלות בהדרגה וכל שבוע ב5 קליקים למשל מנה שלמה של0.25 ועוד 5 קליקים בהזרקה הנוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקטוקים אוזמפיקשרי05/07/2022
הרופאה אמרה לי לספור תיקטוקים במכשיר של האזומפיק- כמה מל זה 70 תיקטוקים? ואמרה ש-75 תיקטוקים זה המקסימום
כמה מל זה? - קונה 1 מל אוזמפיק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
74 קליקים זה 1 מג'
ד''ר מאיה איש שלום06/07/202274 קליקים זה 1 מג'.
מניחה שהעלאת את המנון בהדרגה לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בזריקת אוזמפיק 1 מ"גלילך05/07/2022
היי.
יש לי מזרק של 1 מ"ג אוזמפיק
ואני רוצה להתחיל ב0.25 כמה קליקים אני אמורה לספור?
ומתי לעבור ל0.50?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוהגת להמליץ למטופליי להתחיל מ5 קליקים
ד''ר מאיה איש שלום06/07/202219 קליקים הם 0.25 37 קליקים 0.5 ו74 קליקים 1 מג'
אני נוהגת להמליץ למטופלי להתחיל מ5 קליקים ואם אין כאבי בטן שלשולים בחילות או עצירות להעלות כל שבוע ב5 קליקים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני טסה ותוהה לגבי איחסון המזרקשירה05/07/2022
אני טסה לחודש בעוד כשבוע.אקח איתי אריזה סגורה של מזרק 1 מג.
האם לאחר הפתיחה חייב קירור כל הזמן ?
אם אהיה בנסיעה של 4 שעות ואשים בציידנית עם קרח זה בסדר? אני לוקחת את זה לסכרת לא להרזיה לכן חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המזרק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022המזרק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר. אם את כבר במנון של 1 מג' אז המזרק גם ככה יספיק רק ל4 שבועות
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרק אוזמפיק 0.25אוזמפיק 0.2505/07/2022
שלום,
האם אחרי 6 שבועות שימוש, פג התוקף של המזרק? (נשמר במקרר)
במזרק יש יותר מ6 מנות. אפשר להמשיך להשתמש?
תגובה לאוזמפיק 0.25
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022לפי העלון האמריקאי ניתן להשתמש במשך 8 שבועות אם המזרק היה במקרר במשך כל התקופה נראה שניתן לנסות להמשיך עם 2 המנות שנותרו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות מד סוכר איך בודקיםאלון05/07/2022
איך ניתן לוודא תקינות של מד סוכר שעד לאחרונה היה מאוד מדויק ופתאם התחיל להראות תוצאות גבוהות ב15-20% .האם תמיסת בקרה תעזור במקרה כזה או שאם הערכים עדיין באותו טווח- של טרום סוכרת אך במקום 100 וקצת מראה סביבות 117- תקלה כזו לא תבוא לידי ביטוי באמצעות תמיסת בקרה?
סטיות של עד 15% נחשבות מתקבלות על הדעת
ד''ר מאיה איש שלום06/07/2022בעקרון תמיסת הבקרה יכולה לעזור. סטיות של עד 15% נחשבות מתקבלות על הדעת למרות שבאמת במקרה של טרום סוכרת הרצון שיהיה דיוק רב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)