פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Tsh תקין ו t3 תקין לעומת t4 נמוך
    שימי
    07/08/2022

האם בשל הממצאים הנ"ל יש צורך בטיפול תרופתי כלשהו?
    יש לציין שהנני נוטל ליתיום 900 מ"ג
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא צירפת את התוצאות לשאלה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

לא צרפת את התוצאות לשאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינמון ציילוני לטרום סוכרתיים
    דינה
    07/08/2022

שלום,
    אני טרום סוכרתית, לא נוטלת שום תרופות (לא לסוכרת ולא לשום דבר אחר),
    האם הקינמון הציילוני עוזר להורדת סוכר?
    ואם כן:
    איזה כמות ממנו צריך לצרוך ביום ?
    אחרי כמה זמן רואם שיפור ברמת הסוכר?
    האם יש תופעות לוואי / סכנות מסוימות ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• המחקרים על תוספי מזון הם לרוב לא ארוכי טווח

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

המחקרים על תוספי מזון הם לרב לא ארוכי טווח כך שאין לי מידע לגבי סכנות. גם לגבי ההשפעה הצפויה אין תמימות דעים, יש לצורך 3-5 גרם ליום. אך יתכן שיש תועלת גם למינון גבוה יותר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפסים עם ריח נורא.
    איזי קרן
    06/08/2022

רופאת המשפחה נתנה לי זריקות נגד סכרת בשל סכרת ומשקל יתר. המינון היה 0.245. במחזור הבא העלתה ישר ל- 0.1. התוצאה הייתה קשה. בעיקרה גרפסים סרוחים. איני רוצה להפסיק אולם ה גרפסים הללו, מקשים עלי מאוד. מקריאה בכתבה אני מבין שכדאי להוריד מינון. הקפיצה הגדולה היא זו שעשתה לי תופעות כה גרועות. אני מקווה שיעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    גרפסים עם ריח נורא.

הוספת תגובה

• אם עלית ישר מ0.25 ל1 מג' זו בעיה עליה גדולה

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

אם עלית ישר מ0.25 ל1 מג' זו באמת עליה גדולה אלא אם התרופה ניתנת בקליקים. מציעה להוריד מנון. לא הבנתי מהו המינון כעת 1מג'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון אוזמפיק

איזי קרן
    08/08/2022

הורדתי ממנון מ-1.0 ל-0.5
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההסבר לתוצאות הבדיקות הללו?
    שי
    05/08/2022

שלום, בן 46 ללא מחלות רקע. בגלל רמות נמוכות של TESTOSTERONE התחלתי טיפול לפני כחודשיים בג'ל טסטומקס. בחודש הראשון במינון של 25 מ"ג, וכעת בחודש השני במינון של 50 מ"ג.
    נתבקשתי לבצע בדיקת דם לאחר כחודשיים מתחילת הטיפול כדי לבדוק רמת TESTOSTERONE וכן לראות אם יש עליה בהמוגלובין והמטוקריט (היה לי בעבר).
    האמת שהתוצאות די הפליאו אותי.
    TESTOSTERONE מעל הגבול העליון של הנורמה.
    והמוגלובין והמטוקריט בטווח התקין.

לפני כמה שנים טופלתי בזריקות נבידו, זה לא העלה לי בצורה משמעותית את הTESTOSTERONE, זה עלה לסביבות 10-16, לא מעבר לזה.
    אך מנגד זה העלה לי מאוד את ההמטוקריט לערכים של 55, והמוגלובין ל-18.5.
    נאלצתי להפסיק ואף לבצע הקזות דם.

איך מסבירים את הפערים הללו גם מבחינת העליה הגדולה בטסטוסטרון לעומת הטיפול בנבידו?
    וכן מדוע הנבידו העלה לי כ"כ את ההמטוקריט והמוגלובין והג'ל לא העלה (אף שהעלה טסטוסטרון בצורה משמעותית?

כ"כ האם רמת TESTOSTERONE מעל הגבול העליון של הנורמה זה דבר בעייתי? זה דורש מן התם הפחתה במינון של הג'ל?
    והאם העליה בוודאות קשורה אך ורק לטיפול התרופתי או יכול להיות משהו אחר שלקוי שגורם לעליה כזו?

ושאלה לסיום, אני לא יודע אם זה קשור או לא, אני סובל מהפרעות שינה, גם קשיי הירדמות, חוסר שקט, גם יקיצות בוקר. האם יכול להיות קשר לטיפול בטסטומקס או שזה לא קשור?

תודה רבה

הוספת תגובה

• רמות טסטוסטרון אחרי נבידו תלוי מתי בדקת אותם

ד``ר מאיה איש שלום
    06/08/2022

לגבי רמות טסטוסטרון אחרי נבידו תלוי מתי בדקת אותם. סמוך להזרקה לרב הרמות סופרפיזיולוגיות ולכן יש שכיחות יתר של עליה בהמטוקריט. לגבי טסטומקס האם בדקת לפחות שעה אחרי המריחה. ההמלצה היא לבדוק בין שעה לשלוש שעות אחרי המריחה. אם הרמה מוגברת ביתר כדאי לשקול הורדת מנון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שזה לא היה לאחר ההזרקה אלא להיפך

שי
    07/08/2022

תודה על המענה

לגבי הבדיקה לאחר נבידו אני לא זוכר, זה היה לפני כ-6-7 שנים, אני חושב שזה לא היה לאחר ההזרקה אלא להיפך, לקראת ההזרקה הבאה, אבל אני לא בטוח,
    לגבי הבדיקה האחרונה תחת הטיפול בטסטומקס, את הג'ל מרחתי בלילה, ואת הבדיקת דם עשיתי בבוקר, כך שזה לא היה סמוך.

מלבד העובדה שהנבידו לא העלה לי את רמות הטסטוסרון בצורה משמעותית והג'ל העלה אף מעל לגבול העליון של הנורמה, לא הצלחתי להבין מדוע הנבידו (שכאמור לא העלה מאוד את הטסטסטרון) העלה את ההמטוקריט והמוגלובין לרמה כזו שנאלצתי להפסיק את הטיפול ולבצע הקזות דם, והג'ל שהעלה מאוד את הטסטוסטרון לא העלה בכלל את ההמטוקריט והמוגלובין.
    ההגיון אומר שגם אם יש הבדל בין התכשירים בקשר להעלאת הטססטוסרון, אמורה להיות התאמה בין עוצמת ההשפעה, ואם משהו מעלה משמעותית את הטסטוסטרון הוא יעלה גם את הכדוריות האדומות, וכאן יש משהו שנראה כמו פרדוקס.

מניסיונך נתקלת בתופעות של הפרעות בשינה (אי שקט קושי להירדם, יקיצות מוקדמות) בעקבות טיפול בטסטסטרון או שאדרבה זה אמור לשפר את השינה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הרמה נבדקה לפני הזריקה הבאה של הנבידו

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

אם הרמה נבדקה לפני הזריקה הבאה של הנבידו זה יסביר את הרמה הנמוכה של הטסטוסטרון. סמוך להזרקה לרב הרמה מעל הרמה הפיזיולוגית . לגבי הטסטומקס יתכן שלא מספיק זמן עבר או שרב היום הרמה לא גבוהה בכל מקרה היתי שוקלת הפחתת מנון
    ביעוץ עם הרופא המטפל
    לגבי השינה לא מצאתי הוכחות שטסטוסטרון פוגע בשינה, הטיפול כן יכול להחמיר דום נשימה חסימתי בשינה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשבוע האחרון אין להשיג במכבי Ozempic 0.5י
    י.רביד
    05/08/2022

בשבוע האחרון אין להשיג במכבי Ozempic 0.5, מה עושים איפה קונים האופן פרטי

הוספת תגובה

• המינון של 0.5 מג' ישוב לבתי המרקחת השבוע

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

המנון של 0.5 מג' ישוב לבתי המרקחת השבוע היה מחסור של שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה ורמות סוכר
    רעות
    04/08/2022

הייתי בתחום טרום סוכרת סוכר 106 באמצעות פעילות גופנית ותזונה הצלחתי להוריד סוכר בצום ל80פלוס במדידות ביתיות .לאחרונה אני ישנה פחות שעה ומשהו בלילה וקמה כמה פעמים בלילה והסוכר עלה ל90פלוס בצום האם איכות השינה יכול להשפיע על רמות הסוכר הצום?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה ורמות סוכר

הוספת תגובה

• מחסור שינה יכול להביא לעליה ברמות הסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    06/08/2022

את צודקת ומחסור שינה יכול להביא לעליה ברמות הסוכר. הערכים שציינת עדין בתחום הנורמה
    מאחלת לך לילות מלאי שינה ערבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

רעות
    07/08/2022

תודה רבה על תשובתך רציתי בהזדמנות זו לציין כמה למדתי מתשובותייך לשואלים בפורום ובזכות עצותיך שיניתי את אורח חיי לבריא יותר ואכן רמות הסוכר מאוד השתפרו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד שמחה לשמוע

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

אני מאוד שמחה לשמוע
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על BUN גבוה ועל רמת הסוכר
    נועה
    04/08/2022

שלום. בת 71, ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בכמה סוגי תרופות ללחץ דם, ולסכרת מקבלת רק מטפורמין במינון של 3 כדורים ליום.
    BUN - 41 (כמעט פי 2 מהערך העליון של הנורמה)
    כבר שנים שהוא מעל הנורמה אבל לא ברמת עליה כזו.
    גלוקוז בצום באזור 158
    סוכר תלת חודשי באזור 6 (פלוס מינוס)
    GFR באזור 46
    קריאטנין בגבול העליון של הנורמה 1.20
    המוגלובין והמטוקריט קצת מתחת לגבול התחתון של הנורמה (כבר שנים שזה כך).

האם העליה בBUN נחשבת משמעותית?
    האם ניתן לדעת אם זה בגלל חוסר שתיה (היא שותה די הרבה) או מסיבות אחרות כמו פגיעה בכליות?
    ואם זה קשור לכליות האם יכול להיות שזה מתבטא רק בזה? כי הקריאטנין בטווח הנורמה.
    האם יש קשר בין ה-BUN לרמות הנמוכות של המטוקריט והמוגלובין?
    האם רמות הסוכר בצום סבירות או שנדרש לחשוב על טיפול אחר (עד היום הטיפול רק אצל רופאת המשפחה)?

תודה

הוספת תגובה

• הBUN בדרך כלל הוא ביטוי להתייבשות

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

הBUN בדרכ הוא בטוי להתיבשות או לירידה בתפקוד כליתי שאכן קיימת. הסוכר בצום לא תואם את המוגלובין המסוכרר היתי שוקלת חיבור פרטי להולטר סוכר או בדיקה מהאצבע של ערכי הסוכר שעה אחרי האוכל. או בדיקה של פרוקטוזאמין נראה שההמוגלובין A1C נמוך מהאמת כי 6% זה ממוצע של 120 ואם הסוכר באופן עקבי 160בצום זה לא הגיוני שיהיה ממוצע סוכר של 120.
    אם יש חלבון בשתן ולא היתה הסטוריה של דלקות בדרכי השתן או פטרת ואין תת משקל אפשר לשקול מעכבי SGLT2
    אפשרות אחרת אם התשובה חיובית לאחד מהאחרונים ויש עודף משקל היא אנאלוג לGLP1 שגם שומר על תפקוד הכליה אמנם פחות ממעכבי SGLT2 אך הללו לא מתאימים לכולם
    אם יש אנמיה קלה (המוגלובין מעט נמוך) היתי בודקת מאגרי ברזל B12 חומצה פולית
    ואם הקריאטנין עלה לאחרונה ולא בוצעה הדמית כליות ודרכי שתן היתי שוקלת סונר כליות ודרכי שתן לשלול סיבה אנטומית לעלית קריאטנין. ממליצה לכאב להמנע מנוירופן או אדויל או ארקוקסיה וכו כי הם יכולים להביא לפגיעה בתפקוד הכליתי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה, ובהמשך לדברייך הוספתי משהו

נועה
    05/08/2022

שלום

ממש תודה על המענה הנפלא
    זה נראה שאין התאמה בין הגלוקוז בצום לבין ההמוגלובין המסוכרר.
    האם יש עדיפות לפרוקטוזאמין (לראשונה אני שומעת על אופציה של בדיקה כזו) או לבדיקת סוכר שעה לאחר ארוחה? מה נותנת הבדיקה שעה לאחר ארוחה? משנה איזו ארוחה? ומה אמורים לראות?

במקרה יצא לי לראות כאן תשובה בנושא דומה וראיתי שצויין שם משהו לגבי נטילת ויטמין והשפעה על המוגלובין מסוכרר.

נוטלת מדי יום ויטמין C במינון של 1000 מ"ג . האם זה יכול להשפיע על בדיקת המוגלובין מסוכרר ולהסביר את מה שנראה כאי התאמה בין המספרים של גלוקז בצום 160 לעומת המוגלובין מסוכרר בערכים של 6?
    א"כ מה עושים במקרה כזה?

פרוטאין בשתן כתוב בתוצאה - NORMAL
    זה אומר שאין חלבון בשתן?
    היה דבר אחד בבדיקות הדם שהתשובה לא היתה מוכנה אתמול והיום התקבלה, והערך חריג (פי שניים מהגבול העליון של הנורמה)
    LBUMIN/CREATINE RATIO-U - 60

האם זה בהכרח מלמד על בעיה כלייתית (אף שהקריאטנין בטווח הנורמה) או שיכול להיות משהו זמני וחולף וומסיבה אחרת?

אין עליה בקריאטנין בשנים האחרונות (מקווה שהבדיקה אמינה), זה עומד על 1.20.

בקשר להמוגלובין והמטוקריט שקצת מתחת לנורמה, B12 וחמוצה פולית בטווח התקין, גם ברזל קצת נמוך אבל בטווח התקין, ובכל מקרה מטופלת בכדור אקטיפירין מדי יום.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקריאטנין אמנם בנורמה אבל הנורמה לא מתייחסת לגיל

ד''ר מאיה איש שלום
    06/08/2022

הקריאטנין אמנם בנורמה אבל הנורמה לא מתיחסת לגיל ומגדר בחישוב של eGFR יש ירידה קלה בתפקוד כליתי ויש גם מיקרואלובמין בשתן שזה גם בטוי לפגיעה כליתית
    היתי שוקלת את אחת התרופות שציינתי בתגובה הקודמת שלי. הסוכר שעה אחרי האוכל אמור להגיע עד 155 באופן תקין. ויכול לעזור להעריך את הממוצע. ויטמין C יכול להשפיע על מדידה של רמות סוכר במדי סוכר רציפים אבל פחות על ההמוגלובין המסוכרר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת dheas - מה צריך לעשות לפני
    מנשה
    04/08/2022

שלום רב, בן 52, התבקשתי לחזור על בדיקת dheas, נעשתה באקראי, שיצאה מעט מוגברת, 9.6. האם יש מאכלים או התנהגויות שיכולות להעלות את הערכים ויש להימנע מהם לפני הבדיקה? מבחינת תרופות, אני לוקח רק ויטמין די, תודה.

הוספת תגובה

• יש להימנע מתוסף DHEA

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

להמנע מתוסף DHEA. פרט לכך לא ידוע לי על משהו נוסף שיש להמנע ממנו. ביוטין (ויטמין B7) יכול לשבש תוצאות של בדיקות הורמונליות שונות אז כדאי להמנע ממנו 3 ימים טרם הבדיקה (נמצא במולטיוטמינים רבים)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח רק ויטמין די ושמן דגים

מנשה
    06/08/2022

אני לוקח רק ויטמין די ושמן דגים (אומגה 3)- לא ראיתי שיש בהם ויטמין בי7, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים של עודף קורטיזול ?
    סובל
    03/08/2022

שלום לרופאה, צרכתי סטרואידים בשאיפה הרבה זמן (כ-3 חודשים ברצף מתוכם בטעות מינון כפול משך כשבוע לאור העדר תגובה מספקת לבעיית חוש ריח ירוד).
    לפני 6 שבועות הפסקתי עם צריכת הסטרואידים לחלוטין.
    אני מרגיש בחודשיים האחרונים ממש במצב רע המאפיין "עודף קורטיזול": מתח, חרדה, דיכאון, קושי להירדם, אי נוחות בבטן.
    ביצעתי בדיקות דם מקיפות והן יצאו תקינות כולל רמת סוכר.
    א.יש טעם לבצע בדיקת דם לרמת קורטיזול?
    ב. נניח ובבדיקה תצא תוצאה גבוהה של רמת קורטיזול, מה אפשר לעשות כדי לנרמלו למצב תקין?
    ג. האם תוך מספר שבועות סביר שזה יסתדר מעצמו ללא כל צורך בהתערבות חיצונית?

הוספת תגובה

• אפשר לבדוק רמת קורטיזול בדם בשמונה בבוקר

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

אם כבר אחרי שמוש בסטרואידים (פחות כתוצאה משימוש בשאיפה) יכול להיות חסר בקורטיזול ולא עודף. אך התסמינים שאתה מתאר לא בהכרח מאפיינים מצב זה. אפשר לבדוק רמת קורטיזול בדם בשמונה בבוקר ולהתקדם משם אך כאמור פחות סביר שיש חסר בעקבות שימוש במשאפים
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת מסוג 2 תאי בטא
    חיים
    03/08/2022

שלום ד"ר אשמח למענה מפורט לשאלותיי הבאות;

מדוע בסוכרת מסוג 2 יש במהלך השנים איבוד מסיבי של תאי בטא לבלביים עד לכדי מתן זריקות אינסולין?
    שהרי אין זאת מחלה אוטואימונית כדוגמת טייפ 1

מה עומד בבסיס ההרס האם עומס חמצוני גבוהה כגון סוכרים ושומנים בסרום הדמי ללא שליטה וכדו'?

מלבד שליטה בערכים והפחתת דלקתיות ועומס חמצוני האם יש בצנרת פיתוחים תרופתיים שיצליחו להגן על הלבלב ואולי אף לאושש אותו מחורבותיו עד לכדי תפקוד סביר?

באופן כללי האם יש הסברים מדעיים אחרים לבעיה ולאו דווקא מה שציינתי?
    כי יוצא שסוכרת טייפ 2 היא כמעט בהכרח תסתיים בטייפ1
    לאחר שנים...

אודה מאד בנוסף גם לתובנותייך הקליניות מעבר להבט המדעי

בריאות לכולנו אמן

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת מסוג 2 תאי בטא

הוספת תגובה

• סוכרת מסוג 2 היא מחלה מאוד הטרוגנית

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

היום אנחנו יודעים שסוכרת מסוג 2 היא מחלה מאוד הטרוגנית יש אנשים שהבסיס למחלה אצלם היא תנגודת משמעותית לאינסולין בגלל למשל כבד שומני או עודף משקל ניכר או בסיס גנטי לתנגודת (למשל ליפודסוטרופי ועוד) . ישנם אנשים שמראש יש להם מסת /תפקוד ירוד של תאי בטא בחלקו על בסיס גנטי. אך בהחלט עם השנים יש אובדן תפקוד וגם מסה של תאי בטא בעקבות העקה על תאים אלו. המחשבה היא שתרופות כגון אגוניסטים לGLP1 משפרות את התפקוד של תאי הבטא ומפחיתות תמותה שלהם. מעכבי SGLT2 שמפחיתית את רמת הסוכר מבלי להעלות את הצורך בהפרשת אנסולין אלא ע"י הפרשה של סוכר דרך השתן ובכך מפחיתות את העקה על תאי בטא. תרופה כגון פיוגלטזון שמשפרת את הרגישות לאנסולין ברמת השומן והכבד גם היא מפחיתה את הצורך בהפרשת אנסולין. אך בבסיס להכל חשובה פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום שבת שמחה!

חיים
    05/08/2022

תודה רבה על תשובה כ'כ מפורטת ויסודית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעכבי pcsk9 וסוכר
    אני
    03/08/2022

האם התרופות מהקבוצה הזו מעלות את הסוכר?

לקביעת תור
    סגירה
    מעכבי pcsk9 וסוכר

הוספת תגובה

• נראה שתרופות אלו לא מעלות את רמת הסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    03/08/2022

בניגוד לסטטינים נראה שתרופות אלו לא מעלות את רמת הסוכר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבר בן 23 עם אימפוטנציה וטרום סוכרת
    אלון
    03/08/2022

בן 23 עם אימפוטנציה, אורולוג הפנה לאנדוקרינולוג ולפני הפגישה עם האנדוקרינולוג ביקש לעשות בדיקת דם, שזו התוצאה שלה:

UREA נמוך 13.53

HEMOGLOBIN A1C 4.8%

FREE ANDROGEN INDEX 39.7

TESTOSTERONE- TOTAL 19.10 nmol/L

PROLACTIN 69.2 mIU/L

FSH 5.20 IU/L

LH 2.50 IU/L

רציתי לשאול לגבי כל אחד, גבוה או נמוך או נורמלי, והאם זה פתיר או חס וחלילה לא פתיר.

הוספת תגובה

• פרט לפרולקטין שלדעתי הוא על הצד התחתון של הנורמה

ד''ר מאיה איש שלום
    03/08/2022

פרט לפרולקטין שלדעתי הוא על הצד התחתון של הנורמה נראה שהכל תקין. אשמח שתציין את הנורמות של FREE ANDROGEN INDEX הן שונות ממעבדה למעבדה. האם היה מאורע טראומטי שעשוי להשפיע על התפקוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שכתוב לגבי ה FREE ANDROGEN INDEX הוא שהנורמה היא בין 0.3 מינימום עד 4.4 מקסימום

אלון
    04/08/2022

כתוב שהנורמה של FREE ANDROGEN INDEX היא:
    בין 0.3 מינימום עד 4.4 מקסימום
    ואצלי חורג מעל המקסימום והוא 39.7 (מסומן בצבע אדום). בהערות כלליות כתוב:
    postmenopause 0.22-5.89
    premenopause 0.31-9.79

------------------------------------------------------
    לגבי ה TESTOSTERONE- TOTAL כתוב שהנורמה של
    TESTOSTERONE- TOTAL היא:
    בין 0.29 מינימום עד 1.21 מקסימום
    ואצלי חורג מעל המקסימום והוא 19.1 (מסומן בצבע אדום).
    בהערות כלליות כתוב:
    premenopause 0.42-2.06
    postmenopause 0.241-1.70

מאורע טראומטי שקשור לאשכים או ליתרת המוח או לכליה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטסטוסטרון הוא בטווח הנורמה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/08/2022

הנורמות שציינת הן לנשים. הטסטוסטרון הוא בטווח הנורמה. לדעתי גם FAI אך צריך לראות כי הנורמה שונה בכל מעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, את רופאה מקסימה

אלון
    05/08/2022

וואוו, זה באמת נכון !
    תודה שבזכותך גיליתי את זה (כי נבהלתי). למעשה הטסטוסטרון שלי נמוך). המון המון תודה לך
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינמון באם מוריד סוכר
    אני
    02/08/2022

האם קינמון מוריד סוכר ? קראתי מחקרים שמוכיחים שכן

לקביעת תור
    סגירה
    קינמון באם מוריד סוכר

הוספת תגובה

• הקינמון הציילוני עשוי להביא לירידה ברמת הסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    03/08/2022

בכמות די גדולה (חצי כפית עד כפית ליום לפחות), הקינמון הציילוני (לא זה המצוי בתבלין הרגיל) עשוי להביא לירידה ברמת הסוכר
    פחות משמעותית מזו של תרופות לסוכרת אך בהחלט יתכן שיש תועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד ד"ר מאיה איש שלום שלום רב,
    מיכל
    02/08/2022

שלום רב,
    אני בת 67 ,לוקחת פוסאוונס.
    קבלתי תוצאות איסוף שתן 24 שעות.
    קריטין התוצאה 0.8 (הטווח במכבי 0.8-1.8)
    קלציום התוצאה 115 (הטווח 0-250)
    URINE VOLUME התוצאה 2400 (הטווח 800-2000)
    אני מודה מאוד על כל הערה,בדיקה או תוסף שאני צריכה.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• הנורמה נקבעת לפי משקל גוף והנורמה היא עד 4 מג'

ד''ר מאיה איש שלום
    03/08/2022

בעקרון התוצאה בנורמה. הנורמה נקבעת לפי משקל גוף והנורמה היא עד 4 מג'/קג. אני לרב מבצעת הערכת תזונתית גסה של כמות הסידן בתזונה ואם לא מגיעה ל600 מג' ואין הסטוריה של אבנים בדרכי השתן והסידן בשתן לא מוגבר אז אני ממליצה על תוסף סידן בכדור. למשל קלציציו/קלטרט/קלציום צטרט
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאה של סידן באיסוף.

מיכל
    06/08/2022

לד"ר מאיה איש שלום שלום רב,
    אני לא מבינה את תשובתך,אני שוקלת 60
    כלומר 60 כפול 4=240 זאת התשובה שהייתי צריכה לקבל
    לגבי הסידן ? בשנת 2020 התשובה שקבלתי היתה 240.
    urine volume התוצאה שקבלתי 2400 והמקסימום במכבי זה 2000 האם זה בסדר? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אומר שעד 240 מג' סידן בשתן זה תקין

ד''ר מאיה איש שלום
    08/08/2022

זה אומר שעד 240 מג' סידן בשתן זה תקין אבל עדיף לא להגיע לערך הזה. הערך שציינת 115 במקום טוב באמצע. שזה טוב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת זריקות אוזנפיק
    גודקאר הדסה
    02/08/2022

שמי הדסה גודקאר אני חולת סכרת מקבלת תרופה ג'ארדיאנס דואו ויש לי גם השמנת יתר ולא מקבלת מירשם לזריקת אוזפיק איך אוכל לקבל את הזריקות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת זריקות אוזנפיק

הוספת תגובה

• סוכרתיים זכאים לטיפול באוזמפיק

ד''ר מאיה איש שלום
    03/08/2022

סוכרתיים זכאים לטיפול באוזמפיק במסגרת הקופה (בסל או בבטוח המושלם של הקופה) למעט בקופת חולים כללית שם התרופה לא ניתנת בתנאי סל וניתנת ב50% הנחה רק למי שזכאי לקבל מטעם הסל שאלו תנאים מאוד מסויימים כגון המוגלובין A1C 7.5% ומעלה על 2 תרופות לטיפול בסוכרת (אם את מקבלת גרדיאנס דואו זה כדור שמשלב 2 תרופות).
    רבים ממטופלים קופת חולים כללית שלא עונים על קרטריונים אלו רוכשים את התרופה באופן פרטי במחיר מלא של 400 שח לחודש
    אני מקוה שהתרופה תכנס לסל התרופות בסל הקרוב בינואר 2022 ושהמחסור שקיים בתרופה לסרוגין בארץ יפתר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה