מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזמפיק מזרק 1מינוןנוריאל28/07/2022
היי, יש לי מזרק 1 מ״ג ואני אמור להזריק פעם בשבוע 0.25. כמה קליקים אני אמור לעשות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
0.25 מג' זה 19 קליקים
ד''ר מאיה איש שלום29/07/20220.25 מג' זה 19 קליקים. השאלה אם לא כדאי להתחיל במינון נמוך יותר כגון 5 קליקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות רפואיות - חריגות וייצור הורמוניםיאיר27/07/2022
ד"ר שלום רב. אשמח מאוד לעזרתך.
אני בן 40 לוקח שנים תרופות נוגדות חרדה ודיכאון שאולי משפיעים הורמונלית כך או אחרת.
בשנים האחרונות בבדיקות דם כלליות, פרט לפרופיל שומנים גבוה מאוד (שאינו מטופל תרופתית) יש לי מספר ערכים קבועים חורגים בספירת הדם כפי שניתן לראות בקובץ שצירפתי.
שאר ספירת הדם ובדיקת כימיה בדם -בתחומי הנורמה התקינים (פרט לכולסטרול וטריגליצרידים גבוהים מאוד).
אשמח להבין על מה מעידות חריגות אלו המסומנות באדום?
מה המשמעות שלהן?
שנית ברשותך, האם השפעת התרופות נוגדות החרדה והדיכאון לאורך הזמן גורמת לשיבוש ייצור של הורמונים בגוף?
מצ"ב קובץ עם ערכי ספירת הדם החריגים.
אני מודה לך מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרבית הערכים שחריגים למיטב ידיעתי חסרי משמעות
ד''ר מאיה איש שלום29/07/2022מרבית הערכים שחריגים למיטב ידעתי חסרי משמעות אך איני המטולוגית כך שמציעה לשאול בפורום של המטולוגים. MCV הנמוך עשוי להעיד על חסר ברזל אז כדאי לבדוק מאגרי ברזל ברזל טרנספרין פריטין. לגבי שאר המדדים לא ידוע לי שיש להם משמעות אך שוב מציעה לשאול בפורום של המטולוגים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר שעה אחרי אכילת עוגהעדי27/07/2022
האם סוכר 113 שעה ורבע לאחר אכילת עוגת קרם עתירת סוכר הוא נורמלי או צריך לשאוף ליותר נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכר לאחר מאכל מתוק - תקין
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2022תקין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מחודש לאוזמפיקעופרה בן יוסף27/07/2022
שלום רב, אחרי בדיקות דם שעשיתי הסוכר היה גבוה וגם ה bmi. אישרו לי אוזמפיק ונכנסתי לתהליך של ירידה כשהצטרכתי לחדש את האישור הקופה לא מאשרת. נעניתי שאצטרך לקחת תרופות אחרות ובמידה שלא יעזרו יאשרו לי את האוזמפיק. אחרי שהתחלתי תהליך ועבד גם מבחינת הורדת משקל עוצרים אותי. איך אני יכולה להמשיך את הטיפול ולקבל אישור בחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעופרה בן יוסף
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2022אם קבלת אשור מהקופה לא ניתן לשלול לך אותו בפרט שהיתה תגובה טובה. את צריכה לדרוש לקבל את המשך הטיפול. לא מקובל להפסיק טיפול שעבד.
רק תהיי מודעת שיש מחסור לסרוגין בתרופה עד דצמבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להקדים אוזמפיק ביוםשרון27/07/2022
שלום,
האם ניתן להקדים את ההזרקה ביום האופן חד פעמי?
כשנה עם אוזמפיק 1 מג מאוזנת בת 50 תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תופעות לוואי מהאוזמפיק אז אפשר
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2022אם אין תופעות לואי מהאוזמפיק אז אפשר. אם יש כאבי בטן שלשולים או עצירות או בחילות לא כדאי להקדים ביום אלא לשמור על היום הקבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם מהזרקה אוזמפיקיעל25/07/2022
ערב טוב, משתמש קבוע באוזמפיק 1 מג מזה 8 חודשים. בהזרקה האחרונה אחרי יומיים ראיתי שנוצר שטף דם גדול במקום ההזרקה. האם בגלל לחץ גדול מהרגיל ? או מדוע נוצר שטף דם זה? האם דורש טיפול מסוים? חשוב לציין שבהזרקות הקודמות לא היו סימנים כאלו.תודה
לרוב שטפי הדם לא דורשים טיפול
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022לרב שטפי הדם לא דורשם טיפול. אך קשה לי לומר מבלי לראותך. חשוב להמנע מהזרקה באזור הטבור שם עוברים כלי דם אלא להזריק לפחות 2 סמ' הצידה מאיזור הטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתןאורית25/07/2022
שלום, אני בת 55 וכבר 5 חודשים שיש לי תכיפות גבוהה במתן שתן. לאבא שלי (ובכלל במשפחה שלו) יש סכרת סוג 2.
האם יכול להיות שזו הסיבה גם אצלי, למרות שבדיקות דם שגרתיות לא מצביעות על זה?
מה עלי לעשות? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בדיקת הדם לרמת סוכר תקינה
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022אם בדיקת הדם לרמת סוכר תקינה (עדיף לבצע גם המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים). בעקרון מתן רב של שתן אם יקרה אם הסוכר בדם מעל 200 מג/דל.
בנשים בגיל המעבר תכיפות במתן שתן הרבה פעמים קשורה לצניחה של רצפת האגן או שלפוחית נוירוגנית. מציעה להתיעץ עם אורוגניקולוג/ית . זאת בהנחה שאין כעת דלקת בדרכי השתן
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא הבנתי לגבי הסוכר
אורית27/07/2022לא הבנתי את הפיסקה על הסוכר, אשמח שתסבירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם הסוכר בצום לא מעל 200
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2022אם הסוכר בצום לא מעל 200 לא סביר שתכיפות במתן שתן קשורה לרמת הסוכר. ציינת שהסוכר בצום תקין. אפשר לוודא תקינות של רמת הסוכר ע"י בדיקה של המוגלובין מסוכרר שמהווה ממוצע של רמת הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה בתשובה לשאלתי
אורית28/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס אולטראסאונד ובדיקות דםמוחמד בושנאק25/07/2022
אשתי עשתה אולטראסאונד לבלוטות התריס וקיבלנו את התשובה הבאה
בלוטת התריס על שתי האונות בעלת גודל צורה ומרקם תקינים
קשרית היפואיקוי 2 ממ באונה ימנית
לסיכום סריקת בלוטות התריס ללא ממצא פתולוגי מלבד קשרית זעירה מימין
רושם של בלוטת טימוס אקטופית מתחת לאונה ימנית כ2 סמ
מומלץ ביקורת בעוד שנה
בדיקות הדם קיבלנו את הערכים הבאים
T3-FREE 4.06
PROLACTIN 62.2
TSH 5.10
TU-FREE 14.98
ANTI THYROID 12.7
THYROGLOBULI <20
מה אומרות התוצאות ומה עושים והאם יש חשד למשהו מסוכן ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקשרית הקטנה בבלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022לא ציינת מה הגיל של אשתך. הקשרית הקטנה בבלוטת התריס לא נראה שיש לה משמעות. לגבי התימוס רואים שרידים אבל זה תלוי בגילה. היתי מתיעצת עם רופא המשפחה/אימונולוג לגבי משמעות התימוס שנראה בבדיקה. יתכן שזה שריד תואם גיל אך לא תחום עיסוקי אך שקשה לי להגיב. לא ציינת מהן היחידות של בדיקת הפרולקטין. לגבי בדיקת הTSH היא מעט מוגברת לא מחייב טיפול אם הריון לא בתוכנית או אם היא לא בהריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי מעבר לאוזימפיקאלירן25/07/2022
שלום אני חולה בסכרת כ 10 שנים בהם לא הייתי מאוזן יש לסכרת 2
הייתי אצל רופאת סכרת לפני 5 חודשים התחלנו זריקת טרוליסיטי וג'נדרס הזריקה בשבועות החרונים עושה לי כאבי בטן ממש ביתי מסבלים האם היית ממליצה לעבור לאוזמפיק , הרופאה המליצה לי לקחת את הזריקה פעם ב 10 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לשקול מעבר לאוזמפיק בקליקים
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022אפשר לשקול מעבר לאוזמפיק בקליקים. הבעיה שבגלל המחסור של התרופה לסרוגין עד דצמבר אתה עלול להתקל בקשיים בהשגתה.
בנתיים היתי שוקלת לרווח לכל 10 ימים את ההזרקה או להוריד מנון לטרוליסטי 0.75 מג' פעם בשבוע.
אם אתה עובר לאוזמפיק כדאי לעשות טטרציה איטית בקליקים וכמובן לעבור למנון שנמוך מ1 מג'. היתי שוקלת אפילו 30-35 קליקים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעל שם טוב 8 פתח תקווהדוד יחיא25/07/2022
אני לוקח תרופה קסיגדו XR TM
5Mg1000 HCI MetfOrmin
זה גורם לכאבי רגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרופה לא אמורה לגרום לכאבים ברגליים
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022התרופה לא אמורה לגרום לכאבים ברגליים אבל סוכרת לא מאוזנת יכולה לגרום לכאבים. לשקול בדיקת EMG. מומלץ לוודא תקינות רמת B12.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה ניתן להשיג אוזמפיק לחולה סוכרתרחל25/07/2022
חולה המשתמש בתרופה נתקע ולא יכול להשיגה.אולי מישהו יודע איפה אפשר להשיג .תודה
המחסור שהיה ב1 מג' הסתיים
ד''ר מאיה איש שלום26/07/2022המחסור שהיה ב1 מג' הסתיים יכול לקרות שוב אך כרגע חוזר מלאי. במקרה שאת לא משיגה את יכולה לבקש מרשם ל0.25 מג'. הבעיה שהמזרק יספיק לשבועיים וכל פעם תצטרכי לתת 4 מנות בכל הזרקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה נפתרה תודה רבה
רחל26/07/2022תודה.הצלחנו להשיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המינון התחלתי אם כבר השתמשתי ב בסקסנדהשרון24/07/2022
אם אני על מין של 3 מג בסקסנגה האם אני יכולה ישר להתחיל במינון של 1 מג באוזמפיק?
אפשר להתחיל ב1 מג' אם לא היו תופעות לוואי
ד''ר מאיה איש שלום24/07/2022בהחלט, אפשר להתחיל ב1 מג' אם לא היו תופעות לואי תחת סקסנדה 3 מג'. בעקרון אוזמפיק 1 מג' בעל יעילות דומה לסקסנדה 3 מג'. רק מנונים גבוהים יותר של אוזמפיק מעבר ל1 מג' יעילים יותר מסקסנדה 3 מג'. כרגע יש קושי להשיג אוזמפיק בשוק עד דצמבר כך שאם הסקסנדה השפיעה טוב היתי שוקלת פעמיים אם לעבור כעת לאוזמפיק. ואם כבר חושבת על מעבר בדצמבר אז ניתן יהיה להעלות את המנון מעבר ל1 מג'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מינון לא נכון של יוטירוקסאור24/07/2022
שבוע טוב, לקחתי היום בטעות מינון שונה של יוטירוקס ממה שהייתי אמורה לקחת. אני צריכה לקחת בימים א-ג, כולל, 50 מק"ג, ובשאר השבוע 100 מק"ג. היום, יום א, לקחתי בטעות כדור של 100. האם יש דרך לאזן את הטעות? בנוסף, רציתי לשאול האם יש קשר כלשהו בין בדיקות תפקוד בלוטת המגן (יש לי השימוטו ) להחלמה לא מזמן ממחלת קורונה? תודה רבה מראש על העזרה ושבוע נהדר
המינון של איותירוקס הוא שבועי
ד''ר מאיה איש שלום24/07/2022המנון של איותירוקס הוא שבועי כך שאפשר שביום אחר תקחי 50 במקום 100. קורונה יכולה להביא לדלקת בבלוטת התריס ולפעילות יתר של בלוטת התריס (זמנית) זה לרב מתבטא בדפיקות לב עצבנות רעד הזעה ירידה במשקל. התופעה לא שכיחה אך קיימת.
אם יש משהו חריג בהרגשתך אפשר פשוט לחזור על תפקודי בלוטת התריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי 50 מק"ג יום נוסף בשבוע
אור29/07/2022הרבה תודה על המענה הברור, לקחתי 50 מק"ג יום נוסף בשבוע, ואעשה בדיקות tsh, t3, t4 בעוד כמה ימים לשלול הסבר של דלקת לסימפטומים. שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב מספיק לבצע TSH בלבד
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2022לרב מספיק לבצע TSH בלבד. אלא במצבים של תנודות חדות בתפקודי בלוטת התריס למשל במעבר מהיפר להיפו שם הTSH עדין יכול להשאר נמוך אך כבר רואים ירידה ברמת FT4.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאוזן בבלוטת התריסYona hamma naha24/07/2022
כשנה עקב תת פעילות ניתן לי 100 מג יוטירוקס זמן מה היה בסדר.אך היה אי שקט וחרדות קשות.ודוקא. עכשיו שאני מטפל פרטי אצל מומחה.תופעות כל כך קשות שאני כלַ יום משנה מינון.לא יכול לקום מהמיטה.לחשוב לתפקד.סחרחורת קשה בקיצור בלגאן... אשמח ליעוץ טלפוני ראשוני ליפני קביעת תור בבקשה שאקבע אחרי היעוץ.אנא חיזרו אליי אני לא מתפקד ומפחד.תודה אטרן
צריך לראות אם יש סיבות אחרות להרגשתך
ד''ר מאיה איש שלום24/07/2022מצטערת לשמוע לגבי הרגשתך קשה לעזור באופן הזה (טלפונית וללא בקור מסודר כולל בדיקה גופנית), בעקרון אם אתה נוטל אלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד מדובר בהורמון הלא פעיל שבגוף הופך להיות פעיל (ע"י הסרה של מולקולה של יוד). זמן מחצית החיים שלו ארוך לכן אין טעם לשנות את המנון מיום ליום,המנון בעקרון שבועי
צריך לראות אם יש סיבות אחרות להרגשתך כגון חסר בקורטיזול חסר בB12 או בברזל או סיבות אחרות
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל אוזמפיקשגית24/07/2022
הי, משתמשת ב1 מג,ירדתי סביב ה8 קגבחמישה חודשים.עליי לרדת עוד ומרגישה שהירידה נעצרה.במשקל כבר חודשיים אין ירידה.חברה שלי ירדה סביב ה30 קג באותו מינון. מניין נובעים ההבדלים? האם ניתן להגדיל מינון מעבר ל1 מג בהדרגה? תודה על תגובתך
התגובה היא אינדודואלית והירידה הממוצעת במשקל תחת 1 מג'
ד''ר מאיה איש שלום24/07/2022התגובה היא אינדוידואלית והירידה הממוצעת במשקל תחת 1 מג' היא סביב 7-8% . בארהב קיימת הווגבי אשר המינון שלה הוא 2.4 מג' של סמגלוטייד חד שבועי (אותו חומר פעיל שקיים באוזמפיק) התרופה תגיע לארץ בינואר. כרגע בעיתי לעלות את המנון מעבר ל1 מג' בשל מחסור שקיים בתרופה. אפשר לשקול להוסיף תרופות נוספות או לראות אם ניתן לשפר בעזרת דיאטנית את השנוי בהרגלי החיים בתזונה ובפעילות הגופנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)