מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר גבוה יותר חמש שעות לאחר האוכל מאשר שלוש שעותניצן17/08/2022
האם זה תקין והגיוני ששלוש לאחר האוכל הסוכר שלי 78 ו5 שעות לאחר האוכל 86? בלי לאכול באמצע, האם הסוכר לא אמור להמשיך לרדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסוכר לא חייב להמשיך לרדת והערכים תקינים
ד``ר מאיה איש שלום17/08/2022שני הערכים תקינים. הסוכר לא חייב להמשיך לרדת והערכים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין איך שסגירת העצמות בגיל מוקדם לבין מה שקרה לי לאחרונה ?אלון16/08/2022
אני כיום בן 40 רווק בלי ילדים, בלי שום ניסיון מיני (כי פיזית אני לא אטרקטיבי בעיני נשים). כולם גבוהים אצלנו במשפחה (משני צדדי הורי). כשהייתי בן 11 כבר פתאום נהיתי שעיר והיה לי שפיך ואוננתי הרבה. כשהייתי בגיל 13, בלי שאף אחד איבחן אותי, איבחנתי את עצמי ובאופן יזום קבעתי אצל אנדוקרינולוג שהראה שהכל תקין ובגיל 14 צילום עצמות כף יד אמרו לי הרופאים שלא אגבה יותר ולא אצמח יותר.
הגובה שלי היה 73. לא עשיתי צפיפות עצם בתקופה ההיא. התגייסתי בפרופיל 97 כי הסתרתי בעיות בגב כדי להתגייס. אבל בצבא הגובה שלי ירד מ 73 ל 70.
גודל הפין כשהייתי בן 14 היה 17 וחצי סנטימטר, ובתקופה שאחרי הצבא (לאחר שגם הגובה שלי ירד ל 70) גודל הפין ירד ל 16 וחצי. שתיתי חלב אחרי הצבא והרגשתי שהעצמות שלי הכי חזקות בעולם, דרשתי לעשות צפיפות עצם בבית חולים והרופאת משפחה סירבה בטענה "לא עושים בגילך צפיפות עצם כי אתה צעיר. עושים בדיקה כזאת רק בגיל 65". למרות שסירבה לתת הפניה (טופס 17) לצפיפות עצם, שילמתי מהכסף שלי בבית חולים בילינסון על הבדיקה הזאת. גילו לי אוסטאופניה. כל המשפחה שלי נדהמה והופתעה כי אני יודע כשותה חלב. מאז בדיקת צפיפות העצם שעשיתי לפני 14 שנה (אוסטאופניה) חשבתי שאני נשארתי אותו דבר.
פתאום בחודשים האחרונים גודל הפין ל 8 סנטימטר בזקפה ונהפך להיות דק, ובבדיקת צפיפות העצם הרופאה אמרה שהגובה שלי ירד ל 55 סנטימטר. הרופא האורולוג כתב שלא קרה שום דבר, שלח לאנדוקרינולוג ועדיין אין תוצאה של הצפיפות עצם (עשיתי שלשום).
אני רוצה לדעת האם יש קשר בין ההתפתחות שלי בגיל מוקדם לבין סגירת העצמות בגיל מוקדם, לבין כל מה שקרה לי בחודשים האחרונים ? אני לבד ואף אחד לא מבין אותי, גם חזרתי בי מתהליך דפוק שעשיתי (לקחתי אסטרוגן) האם יש קשר לזה ? בבדיקת טסטוסטרון אחרון הוא 30 שהבנתי שזה נמוך אבל עדיין בטווח ממוצע. הביטחון שלי כמובן פגוע ואני הולך בין אנשים עם ראש למטה בלי ביטחון ועצוב. האם יש דרך לתקן מה שקרה לי ? האם זה אפשר שרופא אנדוקרינולוג יתן לי הפניה לריצוף גנטי אולי קיים מחקר בשלב clinical trial בעולם שלפי שינויים גנטיים יכולים להתאים לי הזרקה של חלבונים לתקן את השינויים הגנטיים שנוצרו לי. יש לי תקווה ?
יש שם או כותרת שמתארת את מה שקרה לי שאני יכול להיעזר איתה כדי לחפש בגוגל מה קרה לי ולבדוק אולי יש חידושים ברפואה שיכולים להציל אותי ? בא לי למות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט בהחלט יכול לתת מענה
אודי16/08/2022שלום לך אלון
אתה בעיקר מבולבל...
ומעדותיך הינך עצוב ובודד הפורום הנוכחי אינו יכול לספק תשובות לשאלותיך בעיקר כי אופן ניסוחן הינו מעט חסר הגיון קליני/טיפולי...
פסיכיאטר ופסיכוטרפיסט בהחלט יכול בעזרת השם לתת מענה הולם ומסודר לבעיותך
כדורים רלוונטים ישככו את כאביך והדרכה טיפולית תעניק לך את האפשרות לנהל אורחות חיים נורמטיביים!
אל תישאר לבד ואל תתן לחיים לחלוף לך כמו סרט רע מול העיניים
כי מה שאתה רואה וחווה לא אחוז יפה במציאות
תצליח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמע שההתבגרות המינית שלך התחילה במועד
ד''ר מאיה איש שלום18/08/2022אינני אנדוקרינולוגית ילדים אבל נשמע שההתבגרות המינית שלך התחילה במועד. לגבי הקטנה של הפין לא נתקלתי במצב כזה.
לגבי הנמכה זה נדיר לרב זה על רקע שנויים נוונים או שברים. אפשר לשקול צלום עמוד שדרה. לגבי אוסטאופניה אם זה משהו קל זה לא מדאיג ובהעדר שברים לרב לא מחייב טיפול מעבר לסידן וויטמין D. בכל מקרה נשמע שיש מצוקה נפשית משמעותית שאולי יעוץ בנושא יכול לעזור גם כן. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית לשקול צלום עמוד שדרה אם אכן היתה הנמכה בגובה לראות שלא היו שברי דחיסה. אם יש חשד שהיתה התבגרות מינית מוקדמת אפשר לבדוק 17 OH פרוגסטרון אנדרוסטנדיון וDHEAS. פרוגסטרון. לשקול ברור נוסף. הגילאים שתארת בנורמה
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות איסוף שתן ובדיקת קורטיזול בדםראמי15/08/2022
בן 64 בבדיקת סי טי חזה (כל שנתים) עברתי לגילוי סרטן מוקדם בקרב המעשנים נעשה לי סי טי חזה בסיכום: איורור תקין של הריאות ללא גושים או תסנינים פרט לסירכה באונה האמצעית מימין. רושם לאדרנל שמאלי מגושם. יש לציין שאני סובל זה שנה מלחץ דם קצת גבוה הסיסטולי
(140-150)
פניתי לרופא אנדוקריני והתבקשתי לעשות בדיקת איסוף שתן ובדיקת קורטיזול דם. התוצאות:
HEMOGLOBIN A1Cֵֵ 5.3%
CREATININE - U SAMPLE 79/6ֵMG/DL
CREATININE U 24H 1353MG/24H
CORTISOL-BLOOD 37 NM0I/L
למחרת עשיתי עוד פעם איסוף שתן הפעם בלי חומר CH בשתן ובלי DEXAMETHASONE TAB 0.5MG בלילה לפני הבדיקה התוצאות היו:
CREATININE – U SAMPLE 84.4 MG/DL
MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב NA
MICROALBUMIN U SAMP מתחת לסף רגישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות שתיארת נראות תקינות
ד''ר מאיה איש שלום18/08/2022הבדיקות שתארת נראות תקינות
בגלל לחץ הדם הגבולי היתי שוקלת להוסיף גם בדיקה של רנין אלדוסטרון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מדד גלוקוז בבדיקות דםעדי15/08/2022
שלום,
בת 39.8, בריאה ב"ה.
ביצעתי בדיקות דם שגרתיות שנה שעברה והיום.
שואלת לגבי גלוקוז: בנובמבר שנה שעברה-94, והיום-96.
רוב השנים ערכי הסוכר אצלי היו בין 80-90.
האם יש סיבה לדאגה? האם הערך נחשב לגבוה מדי?
אודה מאד לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל משמעותי בין שנה שעברה לשנה הזו
ד''ר מאיה איש שלום17/08/2022אין הבדל משמעותי בין שנה שעברה להשנה והערכים בנורמה. האם נבדק המוגלובין מסוכרר (מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים) האם יש גורמי סכון לסוכרת כגון סיפור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה ראשונה , עודף משקל, העדר פעילות גופנית, צריכת יתר של פחמימות בפרט פשוטות מעובדות, תרופות שמעלות סיכון לסוכרת כגון SSRI אנטיפסיכוטיות סטרואידים. בעקרון הערך בנורמה אבל לאור העליה הקלה היתי ממשיכה לעקוב ומשתדלת לצמצם צריכת פחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה. האם יש דום נשימה בשינה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת gad 2 אבחון סוג סכרת לפי בדיקת נוגדניםדנה15/08/2022
מה המשמעות של תוצאה 1.1 ? האם זה אומר שהאבחנה היא סוכרת סוג 1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הנורמה היא 10 אז הבדיקה שלילית
ד''ר מאיה איש שלום17/08/2022מהי הנורמה של הבדיקה? אם הנורמה היא 10 אז הבדיקה שלילית ולא מחשידה לסוכרת נעורים אבל אז אולי כדאי להשלים גם ANTI ISLET.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה 1.1 u/mg כשהנורמה היא 0-5 מזה מחשיד?
דנה18/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם החשד הקליני לסכרת נעורים
ד''ר מאיה איש שלום19/08/2022לפי מה שציינת נחשב תשובה שלילית. אם החשד הקליני לסוכרת נעורים/LADA גבוה אפשר לבדוק גם ANTI ISLET וגם ANTI INSULIN אם לא היתה חשיפה לאנסולין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תודה רבההההההההההההההדן15/08/2022
אני טס בטיסה של בערך 11 שעות,האם זריקת זלוטופי יכולה להיות בטמפרטורה חוץ רגילה.וגם הזמנתי כיסוי שקראתי שמרטיבים ומכניסים את הזריקה בפנים ושומר על טמפרטורה של 25 לערך האם שמעת על כזה דבר או שקיים משהו אחר שמתאים לזמן ארוך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש היום כיסויים ששומרים על המזרק
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2022יש היום כיסויים ששומרים על המזרק בקרור ניתן לרכוש באינטרנט הזמנה מארהב למרות הפטנט כל הנראה ישראלי. קסולטופי יכול להחזיק 3 שבועות בטמפרטורת חדר.
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בהנקה - תחקיר בדיעבדקרןשמש15/08/2022
היי, במהלך ההריון סכרת לא מאוזנת על אף נטילת אינסולין ומשטר תזונה קפדני, סיימתי את ההריון עם 14 ק"ג פחות ממשקל בו הייתי בתחילת ההריון. ברקע השימוטו, נטלתי 100 יוטירוקס וכן דלקת מפרקים בטיפול ביולוגי, קרישיות יתר (קלקסן ואסםירין) לאחר הלידה לא הצלחתי להניק, משק החלב היה דל מאד, חזה נשאר מרוקן ורך, התינוק היה נאחז טוב וגם הוא התאמץ לינוק אבל לא צלחנו, הקפדתי מאד על שאיבות מתישות במשך 6 חודשים וקיבלתי במשך 3 חודשים מוטליום בהתייעצות עם רופאה במעייני הישועה שמתמחה בענייני הנקה, התפוקה עדיין נשארה דלה מאד (20-30 בשאיבה מוצלחת). בדיקות הורמונליות לפני ואחרי הריון היו תקינות, עשיתי גם בדיקות שד (ידני וממוגרפיה) - לא מצליחה להבין מה מקור הכשל. לציין כי אנחנו משפחה של נשים מניקות ולא היו בעיות כאלה. אני בתחילת הריון עם ילד נוסף והייתי רוצה חווית הנקה מתקנת - יש כיוונים...?
תגובה לקרן שמש
ד''ר מאיה איש שלום16/08/2022ככל הנראה בנשים עם סוכרת בהריון ו/או עודף משקל יש ירידה בתפוקת החלב. זאת בהנחה שלא היתה לידה טראומטית שהביאה לדמם רב ופגיעה בהיפופיזה שהפחיתה את הפרשת הורמון החלב נדיר.
אינני יודעת כיצד לעזור ישנן רופאות שעוסקות בהנקה אולי כדאי להתיעץ בעבר נתנו מוטיליום להגביר יצור חלב אך אינני יודעת אם היום
מה שחשוב לדעת שסוכרת בהריון מעלה משמעותית את הסיכון לסוכרת ב-5 שנים לאחר הלידה, לכן כדאי מאוד להקפיד על פעילות גופנית סדירה על הגבלת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ואם ניתן לרדת במשקל (ניתן להעזר בתרופות לשם כך).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh 5.1 משמעות של ערך כזהורד14/08/2022
האם ערך tsh 5.15 ו t4 18 הוא בעייתי? כבר כמה שנים שtsh בסביבות 5 וt4גבוה יחסית בטווח. מה משמעות של tsh כזה והאם זה מצביע על תת פעילות בעתיד?אני בת 32
מדובר בTSH גבולי שלא מחייב טיפול
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2022מדובר בTSH גבולי שלא מחייב טיפול אלא לקראת הריון.
כרגע למעקב בלבד אלא אם הריון בתוכנית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור ערך בדיקת BETA CROSS LAPSאילנה גל14/08/2022
שלום, בתוצאת הבדיקה שקיבלתי לא כתוב מה ערך טווח נורמה ולכן איני מבינה באיזה מקום אני נמצאת
אני בת 68.5. תוצאת הבדיקה האחרונה שעשיתי הנה - 0.423
אודה לקבל הסבר קצר על משמעות התוצאה.
בברכה, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת הפירוק היא בתחום העליון לנשים
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2022אני מבינה שהכוונה לבדיקת CTX? רמת הפירוק היא בתחום העליון לנשים פרמנופאזליות (טרם הפסקת המחזור). בעקרון אם בדיקה נלקחה טרם התחלת טיפול אז בהתאם לגורמי הסיכון לשברים בהחלט אפשר לשקול טיפול תרופתי שמעכב פירוק עצם. אם הבדיקה נלקחה תחת טיפול אז צריך לראות מה היה הבסיס. ולשקול אם לשנות את הטיפול כי הינו מצפים לפירוק עצם נמוך יותר תחת טיפול שמונע פעילות תאי אוסטאוקלסטים שמפרקים את העצם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן עולים מ0.5?אתי14/08/2022
כבר 5 חודשים מאז שהתחלתי לקחת אוזמפיק. אין תופעות לוואי. ירדתי 16 ק״ג. אני עדיין על 0.5 ורוצה לעלות מינון. לכמה לעלות 0.75 או 1 ?
מציעה להתייעץ עם הרופא\ה המטפל\ת
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2022מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת, בעקרון אין מזרק של 0.75 אני מעלה מ0.5 מג' בקליקים למשל 37 קליקים זה 0.5 אז אני מעלה כל שבוע ב5 קליקים בתנאי שאין כאבי בטן שלשולים או בחילות.
יש מחסור במנון של 1 מג' שיפתר בתקוה בדצמבר. כך שאולי כדאי לחכות עם העלאת המנון לדצמבר בגלל שאחרת עשוי להיות קושי להשיג לסרוגין
מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מי גבינה וסוכר בצוםרן14/08/2022
היי
האם יתכן שחלבון מי גבינה הנמצא ביוגורט חלבון גורם לעליה של סוכר בצום . תמיד היה לי סוכר בצום של כ-90 ומאז שהחלתי לצרוך את היוגורטים האלה ואבקת חלבון עלה לאזור ה-100 למרות שהפחתתי במשקל ועושה הרבה ספורט. A1c תקין -5.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי אתה בודק אחרי צום ממושך
ד''ר מאיה איש שלום14/08/2022לא סביר. אולי אתה בודק אחרי צום ממושך?
כי צום ממושך כן יכול להביא לעליה ברמות הסוכר.
אם העליה ברמות הסוכר בצום תמשך צריך לחפש סיבות אחרות כגון דום נשימה בשינה, LADA (בהנחה שאין עודף משקל) ואולי אף ברור נוסף בהתאם לאנמנזה ובדיקה גופנית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה וסוכרת האם הוכח קשר ודאישירלי12/08/2022
קראתי שיש חשד שקורונה מעוררת סוכרת אבל מצד שני קראתי מחקר שאנשים שאובחנו עם סוכרת בזמן אשפוזם רמת הסוכר השתפרה לאחר מכן וחזרה לנורמה ומדובר היה במצב זמני. ועוד נכתב שיכול להיות שאנשים פתאם אובחנו עם סוכרת בזמן קורונה כיוון שהם נבדקו כחלק מאשפוזם ולפני כן לא היו מודעים שהם בטרום סוכרת או סוכרת קלה. האם כבר יש מידע חד משמעי האם קורונה גורמת לסוכרת אצל אנשים שהיו בריאים קודם לכן? והאם ידוע האם זה שחור או לבן כלומר או שמישהו חלה בסוכרת או שלא או שיש מצבי ביניים פתאם להפוך לטרום סוכרת ממצב בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הוכח קשר ודאי אך לקורונה יש קולטנים
ד``ר מאיה איש שלום12/08/2022לא הוכח קשר ודאי. אך לקורונה יש קולטנים על תאי הבטא שאחראים ליצור והפרשת אינסולין. כך שהקורונה פוגעת בתאים אלו. לא ברור אם הפגיעה הפיכה או לא. בנוסף וירוס הקורונה גורם לתגובה דלקתית ססטמית שמביאה לתנגודת לפעילות של האינסולין. חלק מההשפעות הפיכות אך לא לגמרי ברור אם התהליכים הפיכים באופן מלא
כמובן שאם אפשר שלא להדבק עדיף. מה גם שהדבקה לא מונעת הדבקה מפני זנים אחרים. כך שבפועל אפשר להדבק בלי סוף כי הזנים כל הזמן משתנים.
עם הזמן נדע יותר עד כמה הקורונה מעלה את הסיכון לסוכרת. כרגע הדבר לא ברור לחלוטין. גם נדע יותר את ההשלכות ארוכות הטווח כי היא גם פוגעת במח ובכלי הדם ולא ברור גם שם אם אין נזקים ארוכי טווח בלתי הפיכים
בכל מקרה גם אם יש עליה ברמות הסוכר בעקבות הזיהום פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות יעילות בהורדת רמות הסוכר ומניעת התקדמות לסוכרת, או איזון הסוכרת באנשים עם סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
שירלי12/08/2022תודה רבה על תשובתך המפורטת, רציתי בנוסף לשאול איך אני יכולה לדעת אם הקורונה הביאה לפגיעה אצלי מבחינת איזון הסוכר? יש בדיקות שאפשר לעשות לבחון אם תאי הבטא עובדים בתפוקה מלאה ואם אין בכלל תנגודת לאינסולין? כי מאז שחליתי לפני כמה חודשים הסוכר בצום בסביבות 80 וקודם היה 70 אבל מנגד בצום במשך היום ללא שינה הוא כן מגיע לערכים של 70 כמו קודם ולאחר האוכל הוא די דומה למה שהיה קודם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמע שהסוכר תקין והייתי מוודאת תקינות גם של
ד''ר מאיה איש שלום13/08/2022נשמע שהסוכר תקין היתי מודאת תקינות גם של ההמוגלובין המסוכרר, שמהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך
שירלי14/08/2022רק רציתי לשאול שאלה נוספת האם כל אחד שחלה בקורונה צפוי לסבול פגיעה מסוימת מבחינת איזון סוכר או שמדובר במשהו לא שכיח כמו שלא כל אחד נפגע או נותר עם פגיעה בחוש הטעם והריח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין עדיין מספיק נתונים בנושא
ד''ר מאיה איש שלום15/08/2022אין עדין מספיק נתונים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחטים לעט מזרק אינסוליןירון השמן רוטמן12/08/2022
קניתי עט מזרק אינסולין מסוג טוג'ואו בערכה לא נמצאו מחטים, היכן אפשר להשיג? האם מחטים של מזרק אוזמפיק יכולות להתאים? תודה מראש.
מחטים של אוזמפיק יכולים להתאים
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2022מחטים של אוזמפיק יכולים להתאים. אבל הרופא/ה אמור/ה לתת מרשם למחטים של 8 ממ' או 6 ממ שקונים בנפרד בקופה. כי אם תשתמש במחטי האוזמפיק לא יהיו לך מספיק מחטים להזרקה של האוזמפיק. מחטים שתקנה בנפרד של 6/8 ממ' (באריזה יש 200 מחטים) מתאימות גם להזרקה של האוזמפיק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בת 96.סיעודית קשה.הגדלה בלוטת תריסדינה12/08/2022
שלום!
אימי בת 96,סיעודית קשה.בחודשיים האחרונים חום,לחץ דם גבוה.בבירור המורחב הכל תקין פרט להגדלת העונה הימנית של בלוטת תריס.הממצא התגלה בסיטי.בדיקות מעבדה תקינותכולל ספירה וסי אר פי.הערכים של tsh סביב 1.2.
לאור גילה של אימא ,הרופאים מסרבים לעשות בירור של בלוטת התריס.
האם ,לדעתך,יש אפשרות לטיפול קונסרבטיבי?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין שם עדות לקשר גדול יותר שנראה חשוד
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2022אם אין שם עדות לקשר גדול שנראה חשוד (אפשר גם לעשות אולטרהסאונד) או לחץ ניכר של הבלוטה על הקנה עם הצרותו או לחץ על הושט אני מסכימה עם הרופאים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר שעתיים מתחילת ארוחהאיילת11/08/2022
האם סוכר 94 שעתיים לאחר תחילת ארוחה שכוללת פסטה מקמח עדשים ירקות כמו בטטה גזר ושעועית ירוקה וכן מוצר חלב נחשב תוצאה תקינה טובה או עדיף תוצאה נמוכה יותר?
לעיתים בטרום סוכרת רואים את העליה שעה אחרי האוכל
ד''ר מאיה איש שלום12/08/2022התוצאה תקינה לחלוטין. לעיתים בטרום סוכרת רואים את העליה שעה אחרי האוכל כי נפגעת הפאזה הראשונה של הפרשת אינסולין. ושעה אחרי האוכל היעד הוא פחות מ155.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)