מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר מאוזמפיק לסקסנדהשירה כהן17/03/2022
הי ,
השתמשתי 4 חודשים באוזמפיק , היו לי הרבה תופעות לוואי ורק מינון יומי של 0.25 היה לי טוב גם בהרגשה וגם בירידה במשקל .אני רוצה לעבור לסקסנדה ורוצה לדעת אם המינון המינימלי של 0.60 יהיה לי טוב לפי מה שכתבתי ? אפשר פחות ? או לא כל יום ? חוששת לחזור לתופעות לוואי עד שמצאתי מינון טוב .מחליפה לסקסנדה גם כי נתקעתי בירידה ( ירדתי יפה מאוד 12%) וגם כי משרד הבריאות עושה עכשיו בעיות עם אוזמפיק ואישרו לי עכשיו סקסנדה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשירה כהן
ד''ר מאיה איש שלום19/03/2022בעקרון אם את מטופלת כבר באוזמפיק לפי הנחית משרד בריאות אמורים לאשר לך המשך טיפול זאת ההנחיה. אפשר לנסות סקסנדה 0.6 מג' אבל אם ירדת 12% ממשקלך אני חושבת שהכי נכון להמשיך באותו טיפול, ולשקול להעלות את המנון בהדרגה למשל ב5 קליקים כל שבועיים של האוזמפיק. כמובן ששנוי תזונתי ופעילות גופנית גם חשובים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לtsh growth horononeנחום16/03/2022
האם tsh מדכא ייצור growth horomone?
כי יש לי growth horomone 0.05
אני רוצה טיפול ב gh כי חושב שיש לי עצמות חלשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר מיה שלום בבקשה בקשר לטיפול פסיכיאטרי שמעלה somatostatin
נחום16/03/2022אני קבלתי זריקה של 1250mg של flufenazine זו זריקה שמעלה פרולקטין ומשחירה את העור כאילו הטירוזין יורד בדם
ואז הtsh עולה כאילו אז אני חושב שיש לי
somatostatin* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת התריסאורנה15/03/2022
בת 54 הודגמה בלוטת התריס עם קליטה מוגברת בלתי אחידה יותר בחלק של האונה השמאלית חלק דיסטלי של האונה הימנית מתאים לזפק יתכן נודולרי עם פעילות יתר אין לשלול קשר חם בחלק האמצעי של האונה השמאלית שאינו מדכא את שאר הבלוטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאונה
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2022יש חשד לאזורים בבלוטת התריס שגורמים לפעילות יתר.
אם יש פעילות יתר אפשר לשקול טיפול ביוד רדיואקטיבי או טיפול תרופתי או טיפול נתוחי. קשה ליעץ מבלי לקבל את התמונה הקלינית המלאה. בכל מקרה זה מצב שפיר והטיפול בהתאם לתסמינים ותפקודי בלוטת התריס וסונר הצואר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתוצאות usפולינה15/03/2022
שלום דר מאיה,
אני במעקב us בלוטת התריס כבר הרבה שנים עקב קשריות וציסטות.
חזרתי על הבדיקה אחרי שנתיים לפי ההנחיות של האנדוקרינולוג שלי שגם ממתינה לתור אליו בעוד חודשיים . לכן מבקשת את עזרתך.באונה הימנית אין שינוי וביצעתי גם FNA לפני מס שנים פעמיים ,ממצאים שפירים.
באונה שמאלית יש שינוי בממצאים . תשובה מצורפת בקובץ.
מה שרציתי לשאול מה פירוש של ממצאים סולידיים איזואקואים שפעם שעברה היו נראים כי ציסטות . האם יש סיבה לדאגה או שאפשר להמתין לתור שבעוד חודשיים.
מאוד מודה לך על התשובה,
כי נכנסתי למתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לפולינה
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2022על סמך תוצאות הסונר מבלי לראות את הדיסק לא נראה שהממצאים באונה השמאלית חשודים או בעלי משמעות קלינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה מסקסנדה לאוזמפיקויו15/03/2022
שלום
אחרי כ 3 חודשים עם הסקסנדה 3 מ"ג אני עוברת לאוזמפיק 0.5 מ"ג המינון התחלתי. השאלה : האים המינון הנמוך הזה לעומת המינון שהתרגלתי לקחת הסקסנדה לא אמור לפתוח שוב בתאבון להאט את הירידה במשקל עד שיגיע למימון של 1 מ"ג ? והאים ל1 מ"ג של אוזמפיק יש אותם אפקטים של 3 מ"ג של סקסנדה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לויו
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2022אם לא היו לך תופעות לואי עם סקסנדה 3 מג' אז אפשר לעבור ל1 מג' אוזמפיק בעקרון היעילות דומה (ללא הפסקה בינהם, כלומר למחרת הסקסנדה להזריק אוזמפיק). לצערי צפוי מחסור למטופלים באוזמפיק על רקע עודף משקל אז אולי עדיף להשאר על הסקסנדה עד שבעית המחסור תפתר
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס עייפות/בלבול/קושי להרדםקרן14/03/2022
הי, TSH מתחת ל 2.5 תקין, אני לוקחת יוטירוקס 50 בבוקר בגלל נוגדני TPO, נמצאת בטיפולי פוריות. אחרי בערך חודש מנטילת התרופה, אני ממש ממש עייפה, לא מרוכזת, למרות עייפות לא נרדמת בלילה (לפעמים שוכבת שעתיים שלוש) מהלך השינה לא רציף, מתעוררת סחוטה. עיניים כבדות. מה עושים? לציין כי לפני כ5 שנים לקחתי כשנתיים יוטירוקס כי TSG היה גבוה אבל ללא נוגנדים TPO ולא היו תופעות כאלה, נהפוכו, בלי הכדור הרגשתי הפוכה.
האם נבדק גם FT4, מחסני ברזל ומחסני B12
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2022אולי התגובה שאת מתארת קשורה לטיפולי הפוריות לטיפול ההורמונלי? האם נבדק גם FT4? מחסני ברזל? מחסני B12?
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קרן21/03/2022נבדקו. היו בנורמה. IVF אחרון היה בסוף ינואר. אולי להוריד מינון יוטירוקס? או להפסיק? העייפות והבלבול רק מתגברים. תור לאנדו רק בסוף אפריל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם נבדק TSH תחת הטיפול
ד''ר מאיה איש שלום27/03/2022האם נבדק TSH תחת הטיפול? אם לא אז כדאי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לgrowth horomone לא igf1נחום13/03/2022
אם חסר growth horomone מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Growth horomone וספיגת סידן
נחום13/03/2022אני חושב שgrowth horomone אחראי על ספיגת סידן ולא igf1 ולי יש 0 בבדיקה בכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סינקטןבר13/03/2022
שלום, שבוע שעבר עשיתי בדיקת סינקטן 250 מ"ג (הייתי ביום החמישי למחזור). עשיתי את אותה הבדיקה 1 מ"ג לפני כמה חודשים. ההפניה לבדיקה כיוון שיש לי עייפות בבוקר ומאוד קשה לי לצאת מהמיטה
תוצאות זמן 0
קורטיזול 303.0 nmol/L
17 או פרוגסטרון 3.28 nmol/L
תוצאות זמן 60
קורטיזול 541.0 nmol/L
17 או פרוגסטרון 10.03 nmol/L
רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות כיוון שלא מופיעה סקילה של ערכי נורמה יחד עם התוצאות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה הזו נועדה לבדוק אם יש חשד
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2022הבדיקה הזאת נועדה לבדוק אם יש חשד לבעיה ביותרת הכליה שקשורה לאי סדירות במחזור או עודף הפרשת הורמוני מין גבריים.
בהיבט הזה הבדיקה יצאה תקינה
העליה בקורטיזול היא גבולית אך זו לא הבדיקה האופטמלית לאבחון חסר בקורטיזול גם נבדקה רק נקודת זמן אחת.
בכל מקרה בזמן מנוחה לא נראה שיש חסר. רק הגרוי גבולי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוזמפיק יכול לגרום להופעת פריחה מגרדתמירי12/03/2022
שלום דר'.אחרי 4 שבועות של הזרקת 0.25 מג אוזמפיק העלתי את המינון ל-0.5. באותו יום הופיעה לי פריחה אדומה מגרדת בצורת נקודות עגולות במספר על הבטן ומאז התפשטה לעוד מקומות . הפריחה לא צפופה והנקודות נראות כמו כתמים עגולים בקוטר של כס'מ. קראתי את עלון התרופה וראיתי שאחת מתופעות הלוואי שמצויינות שם זאת פריחה וגרד. אני תוהה אם העלאת המינון מ-0.25 ל-0.5 יכולה לגרום לזה ואם נכון יותר להעלות את המינון יותר לאט .האם נתקלת בכזאת תופעה? אציין שמעבר לפריחה אני מרגישה טוב וכך גם הרגשתי במינון הנמוך יותר.בתוגה מראש על התייחסותך
אם הפריחה קשורה לאוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2022אם הפריחה קשורה לאוזמפיק אז כדאי לשקול את הפסקת השמוש בתרופה. מבלי לראותך קשה לי ליעץ לך . נראה לי שמי שיוכל לתת מענה הוא רופא עור. בכל מקרה אם חלילה יש נפיחות של הלשון או קוצר נשימה מומלץ לפנות למיון
אני חושבת שהיתי מחכה עם ההזרקה הבאה עד שרופא/ת עור י/תראה אותך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ממש המון ממצאים, מטורטרת די הרבה זמן, אודה לעזרתךורד שחר11/03/2022
בבדיקות אחרונות יש כמה ממצאים באדרנדלים, כבד, בלוטות הרוק, שחלה וריאות :(
קצת מודאגת מהבדיקות החארונות, אודה להכוונתך
לא ראיתי באילו ממצאים מדובר
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022לא ראיתי באילו ממצאים מדובר כך שקשה לי להכווין. בכל מקרה מציעה לשוב לרופא שהפנה להדמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר וטרום סוכרתמעיין11/03/2022
שלום ד"ר איש שלום.
עשיתי השבוע בדיקת העמסת סוכר 75 מ"ג לאחר צום של כשמונה וחצי שעות.
תוצאות הבדיקה מראות כי לאחר נטילת הדם הראשונית רמת הסוכר הינה 107, כלומר קצת מעל טווח הנורמה.
לאחר המשקה הממותק רמת הסוכר שלי היתה נמוכה יותר 103, כלומר בטווח הנורמה.
חשוב לי לציין כי לשני הוריי יש כיום סוכרת.
רציתי לדעת האם תוצאות אלה הגיונות והאם צריך להיות חשש במצב הנוכחי לטרום סוכרת ( רמת הגלוקוז שלי בשלושת הבדיקות האחרונות בשנה וחצי האחרונות היו פעמיים 104 ובפעם האחרונה 102)? האם לדעתך המצב מצריך ביקור אצל אנדוקרינולוג או שמספיק כרגע לעשות שינוי תזונתי ולהתחיל בפעילות ספורטיבית באופן קבוע כדי לאזן את רמת הסוכר?
תודה רבה!!
בברכה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי הסוכר בצום מחשידים לקיום טרום סכרת
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022ערכי הסוכר בצום מחשידים לקיום טרום סוכרת. העמסת הסוכר תקינה. כדאי גם להשלים בדיקת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. פעילות גופנית ושינוי תזונתי (הגבלת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות) יכולים להביא לשיפור ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק זריקה להרזייהדני10/03/2022
הי היתי רוצה לשאול התחלתי אם 0.25 אחרי 4 שבועוצ צריכה לעשות 0.5 ונישאר לי המון חומר במזרק אפשר להזריק פעמיים בשביל שיהיה 0.5 חבל לזריק תחומר
אפשר להזריק פעמיים 0.25
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022בהחלט אפשר להזריק פעמיים 0.25. במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 . ניתן להשתמש במזרק 6 שבועות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פלוריה לאחר שתליםרבקה10/03/2022
שלום רציתי לשאול :עשיתי שתלים בשיניים. כמה זמן אני צריכה להמתין עד שאוכל לקחת את זריקת הפלוריה?
הטיפול בפרוליה חשוב שיהיה רציף
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022הטיפול בפרוליה חשוב שיהיה רציף, אין לבצע הפסקה גם בזמן ביצוע שתלי שינים כי הפסקת הטיפול מגדילה את הסכון לשברים בחוליות. אם את מתכננת להתחיל טיפול שטרם התחלת עדיף לחכות להחלמת השתלים טרם התחלת טיפול. אך אם השתלים נעשים תוך כדי טיפול אין להפסיק את הטיפול וחשוב לשמור על הרצף הטיפולי כי הפסקת הטיפול מעלה כאמור את הסכון לשברים מרובים בחוליות סכוי של 3-6% לעומת זאת הסכוי לנמק בעצם הלסת הוא רק 1/1000 לכן אין להפסיק טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סכרת עם השמנה ורוצה לקבל אוזמפיקיונית10/03/2022
שלום ראיתי אתמול בחדשות על קושי לקבל אוזומופיק למטופלים חדשים אני חולת סכרת ועם השמנה מה עלי לעשות כדי לקבל את התרופה
לא צפוי מחסור בשימוש לחולי סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022לא צפוי מחסור בשימוש בחולי סוכרת. ואת זכאית לתרופה במסגרת קופת החולים (מושלם/סל) פרט לקופת חולים כללית שם התרופה רק בבטוח המושלם. מציעה לפנות לרופא המטפל ואם אין התוית נגד אין מניעה מטיפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת יואירקס 100 מג' וסובלת מתת פעילותאדוה09/03/2022
שלום סובלת מתת פעילות כבר 25 שנה מקבלת כל בוקר יואירקס 100 מג מאוד עליתי במשקל ומנסה לשמור הבעיה שאני לא אוכלת את כל מה שאסור בתת פעילות של בלוטת המגן צנון קולורבי שאני יכולה לאכול ללא הגבלה אבל אסור בתת פעילות לאכול ברוקולי כרובית חסה ועוד מה ניתן לעשות
אם את מאוזנת תרופתית אני לא רואה סיבה
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022אם את מאוזנת תרופתית אני לא רואה שום סיבה להמנע ממזונות מסויימים. חשוב רק לקחת את האיותירוקס בצום חצי שעה לפחות לפני קפה/תה/אוכל תוספים.
פרט לכך אני לא רואה סיבה להגביל צריכה של מזונות שונים
חשובה צריכה מספקת של סלניום ויוד ולהמנע מחסר ברזל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)