פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקות דם לסוכר
    Paulina Kurzine
    27/03/2022

שלום רב אני פאולינה כיום בת 33 יום אחרי בדיקות דם GLUCOSE בצום 165 ,ֵ ֵֵֵ%HEMOGLOBIN A1C% -7. INSULIN 12.4 uIU/ml, C-PEPTIDE2.8 ng/mL מה זה אומר ואיזה סוג סוכרת זה ? בנסף אבא (אמא שלו אחותן ואחיו ומספר בני דודים שלי חולם בסוכרת האם יש מצב שזה סוכרת MODY או LADAׂׂ) כי הם לא שמנים וגם BM1שלי היא 21

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקות דם לסוכר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לפאולינה

ד''ר מאיה איש שלום
    30/03/2022

קשה ליעץ מבלי לראותך. אבל בעקרון התפקוד הלבלבי כרגע די טוב כך שפחות טיפוסי לLADA אם כן אז בשלב ראשוני חשוב לבדוק ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN שאופיינים לLADA.
    האם יש שחלות פולצסטיות (מחשיד לסוכרת מסוג 2) טריגלצרידים גבוהים וHDL נמוך (מחשיד לסוכרת מסוג 2) באבחנה המבדלת גם סוכרת מונוגנטית מסוג MODY אם הנוגדנים שלילים שדווקא מגיבה פעמים רבות לטפול תרופתי דומה לסוכרת מסוג 2
    בעקרון הפחתת צריכה של פחמימות פעילות גופנית סדירה אמורים לשפר את רמות הסוכר בכל סוגי הסוכרת
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזמפיק ותופעות לוואי של בחילות והקאות
    בן
    27/03/2022

שלום קיבלתי אוזומפיק מהרופא המטפל חולה סכרת נעורים התחלתי להרגיש בחילות והקאות בינתיים חוץ מזה מרגיש בסדר האם זה בסדר שיהיה כך

הוספת תגובה

• מציעה להוריד מינון כי הקאות מרובות

ד''ר מאיה איש שלום
    30/03/2022

מציעה להוריד מנון הקאות מרובות יכולות להביא להתיבשות ולהעלות את הסיכון לחמצת קטוטית במטופלים עם סוכרת נעורים.
    בעקרון האוזמפיק לא יעזור לאזון הסוכרת אלא להורדת תאבון ומשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לסוג סוכרת
    דן
    26/03/2022

שלום ד"ר
    קיבלתי 2 בדיקות מהרופא משפחה לזיהוי איזה סוג סוכרת יש לי
    Insulin
    Insulin ab
    ורציתי לשאול אם יש עוד בדיקות שאולי כדאי לבקש או ששני אלה מספיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לסוג סוכרת

הוספת תגובה

• רמת אינסולין לא כל כך עוזרת לדעת באיזה סוג מדובר

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

לרב כדאי לבדוק גם ANTI GAD ANTI ISLET
    רמת אנסולין לא ככ עוזרת לדעת באיזה סוג מדובר, רמת C PEPTIDE במקביל לרמת סוכר תורמת יותר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושלשולים לאחר חצי שנה נטילת
    Kiner
    26/03/2022

שלום,
    לאחר נטילת חצי שנה אוזמפיק בתהליך איטי ומדורג בשל תופעות לוואי - כאבי בטן,בחילות,עצירות….בהעלאת המינון למעל חצי מג, שוב כאבי בטן, שלשולים,גראפסים מסריחים שלא עוזבים. הרופאה הורידה לי מינון ל0.25 אך תופעות הלוואי ללא שיפור . …מה לעשות? יש לי סכרת סוג 2 איך לטפל בה?

הוספת תגובה

• תגובה לKINER

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

קשה לי לענות מבלי לקבל אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית
    אך בהנחה שבאמת מדובר בתופעות לואי של אוזמפיק אז אפשר לשקול הורדה למשל ל10 קליקים ולהעלות רק בתנאי שאין תופעות לואי אחרי 3 שבועות באותו מנון ולהעלות למשל רק ב3 קליקים . אם יש תופעות לואי לא להעלות כי הן סביר שתהיה החמרה בהעלאת המנון
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן דיכוי דקסמטזון
    יוני
    23/03/2022

שלום

בשנות הארבעים
    בדיקת קורטיזול בדם קצת מעל הגבול העליון של הנורמה - 573 (הערך העליון הוא 535).
    רופא המשפחה ביקש שאעשה מבחן דיכוי דקסמטזון עם 2 כדורים של 0.5 מ"ג בלילה לפני הבדיקה.
    בתחילה אמר לקחת ב 12 את הכדורים ולעשות את הבדיקה בשמונה.
    מאחר ואני הולך לישון מאוחר בלילה, שאלתי אם אפשר לקחת ב 2 בלילה ולעשות את הבדיקה ב- 10
    הוא שאל מתי עשיתי את הבדיקה של הקורטיזול, אמרתי ב 10 בבוקר, אז אמר שזה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר.
    אני קורא שיש משמעות רבה לשעה בה נלקחת הבדיקה ושזה צריך להיות עד 8 בבוקר.

1. האם זה מאוד משנה?
    2. האם מי שרגיל לישון מאוחר ולקום מאוחר זה שונה?
    2. במקרה שלי שהבדיקה הקודמת היתה בעשר בבוקר, אז ההשוואה הנכונה יותר תהיה שהמבחן דיכוי יהיה עם בדיקה באותה השעה (10 בבוקר)?

ולסיכום, האם זה בסדר לקחת את הכדורים ב2 ולעשות את הבדיקה בעשר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן דיכוי דקסמטזון

הוספת תגובה

• בעקרון רמת הקורטיזול מגיעה לשיא בדם ב7-8 בבוקר

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

ערב טוב
    בעקרון רמת הקורטיזול מגיעה לשיא בדם ב0700-0800 בבוקר. לכן השאיפה לבצע בשעות אלו
    היתי עושה מאמץ לקחת ב2300 בלילה (שזאת השעה המומלצת לטסט 2 כדורים של 1 מג') ולבדוק קורטיזול בשמונה בבוקר למחרת
    יתכן שאצל מי שרגיל לשון מאוחר ולקום מאוחר יותר כל המחזור זז קדימה וגם השיא ברמת הקורטיזול קיימים מחקרים שאכן מרמזים שזה המצב אך היתי מבצעת את הטסט כרגיל אם ניתן
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלציום קצת גבוה בדם
    דנה
    22/03/2022

אני בת 47 יש תקופות שהקלציום בבדיקת דם חורג מהנורמה מגיע ל10.70 ובחלק מהבדיקות הוא תקין.
    עברתי כמה בירורים כמו מיפוי מיבי ואולטראסאונד ללא ממצאים חריגים
    האם יש סיבה לדאגה מכך שמדי פעם הקלציום קצת חורג מהנורמה ובתקופות אחרות חוזר לנורמה מה הסיבה
    מה ההשלכות של זה אם בכלל על הגוף
    ואיך אפשר לתקן?

לקביעת תור
    סגירה
    קלציום קצת גבוה בדם

הוספת תגובה

• אם אכן מדובר בהיפרפרתירואידזם

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

ערב טוב
    יש לראות אם רמת הסידן מתוקנת לאלבומין תקינה, וגם את רמת הפוספור ורמת ויטמין D. אני מניחה שרמת PTH מוגברת לכן בוצעו ההדמיות שתארת
    אם אכן מדובר בהיפרפרתירואידזם ראשוני אפשר גם לבצע CT יעודי (4DCT לצואר) בכדי לחפש אדנומה (גדול שפיר) בפרתירואיד
    אם אכן מדובר בהיפרפרתירואידזם ראשוני חשוב לראות את הפרשת הסידן בשתן קיום של אבנים בדרכי השתן (סונר כליות דרכי שתן) וכן את צפיפות העצם
    בעקרון אם הסידן באמת גבוה בדם אין לך דרך להשפיע על נרמולו אבל חשוב לשתות מספיק בכדי למנוע עליה נוספת. לרב בגילך הפתרון הוא נתוחי אם מדובר בהיפרפתירואידזם ראשוני כי עודף הפרשת PTH מביא לפרוק עצמות ובעקבות זאת לעליה של רמת הסידן בדם.
    אך יתכן שבכלל אין לך רמת סידן מוגברת יש לתקן את הרמה לרמת האלבומין בדם.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירואידיטיס תת חריפה מתמשכת
    ניר
    22/03/2022

שלום דר איש שלום,
    לפני ארבעה וחצי חדשים לקיתי בתירואידיטיס תת חריפה שאובחנה ע"ס בדיקות דם ע"י אנדוקרינולוג.
    לפי תוצאות בדיקות הדם לאורך התקופה עברתי משלב יתר פעילות בלוטת התריס לשלב תת פעילות בלוטת התריס, כאשר הערכים לפני שבועיים: TSH-6.67 ,12.4- FT4 , 5.2 - FT3
    אני ממשיך לסבול מחום נמוך 37 – 37.3 , כאבים בצוואר, בעיות עור, קשיי שינה, בעיות בקיבה, מצב רוח ירוד.
    האם זה סביר שעדיין קיימת אחרי כ"כ זמן דלקת בבלוטת התריס? האם התופעות שתיארתי קשורות לכך?
    ערכי 4FT FT3 נראים תקינים.
    מה כדאי לעשות במצב זה מבחינת טיפול? בדיקות נוספות?

הוספת תגובה

• האם בוצע מעקב אחר מדדי הדלקת ספירת דם

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

ערב טוב
    לרב השלב הדלקתי נמשך חודש עד חודשיים. האם בוצע מעקב אחר מדדי הדלקת ספירת דם, CRT או שקיעת דם?
    האם נשללו סיבות אחרות כגון זיהום? אנמיה? חסר ברזל חסר B12?
    תפקודי בלוטת התריס הנוכחים לא אמורים לגרום לתסמינים אך במידה והדלקת פעילה יכולים עדין להיות כאבים בצואר חולשה עייפות. אפשר לתת תרופות נוגדות דלקת בכדי לשפר את התסמינים (במידה ואין התוית נגד למת כגון ארקוקסיה) הן לא משנות את מהלך המחלה אך מקלות על התסמינים. אך לאור המהלך הארוך היתי שוקלת ברור נוסף .
    קשה לי לענות מבלי לקבל אנמנזה מלאה בדיקה גופנית ולראות את כל הבדיקות שבוצעו עד כה.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובין מסוכרר 5.3 בדיקות דם ושתן תקינות.
    שירה נחמני
    21/03/2022

שלום
    ב6.3 היו לי דפיקות לב חזקות והתקף חרדה בעקבות זאת.
    ולאחר יום השתתקו לי העצבים התחושתיים הפה הלשון בכל הגוף. בהתחלה לא קישרתי שזה סוכר
    לאחר חודש שאכלתי גם שוקולד ומיץ ממתוק התחילו לי עיקצוצים בפנים וטשטוש בראייה.
    עשיתי בדיקות - המוגלובין מסוכרר 5.3
    סוכר 101.
    שתן תקין.
    הבדיקות נעשו לאחר חודש שזה קרה.
    אני ממשיכה לעקוב בבית עם מד סוכר והבדיקות תקינות גם כן לאחר ארוחה וצום.

רציתי לדעת מה ניתן לעשות? החשש של בעיקר מהראייה. האם כרגע מספיק לעשות ספורט ולהפחית בפחמימות וזה הסתדר?
    הרופאת עיניים אמרה שיש יובש בקרנית וכלי הדם תקינים.

הוספת תגובה

• 6.2

6.2 סליחה
    21/03/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירה נחמני

ד''ר מאיה איש שלום
    27/03/2022

הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית בהחלט יכולים לשפר את רמת הסוכר
    האם נבדקה רמת B12 בשנה האחרונה ורמות סידן בדם? בהקשר של העקצוצים של שתארת
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור ויוטירוקס
    קרן
    21/03/2022

הי, לפני 46 ימים התחלתי לקחת יוטירוקס 50 מ"ג ביום בגלל נוגדנים TPO (TSH היה תקין 2.5). הייתי אמורה לקבל מחזור לפני עשרה ימים אך טרם, לפני שימוש ביוטירוקס מחזור סדיר ומדויק מאד כבר שנים. האם יכול להיות קשר בין יוטירוקס לאיחור כזה בדימום? שללתי הריון כמובן.

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור ויוטירוקס

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

ד''ר מאיה איש שלום
    22/03/2022

בעקרון לרב לא מטפלים אם יש TSH תקין רק קיום של נוגדנים. אלא אם היו ערכים גבוהים יותר של TSH בבדיקות לאחרונה.
    לא אמור להיות אחור אלא אם זה מנון יתר עבורך. האם נבדק TSH חודש אחרי התחלת טיפול באיותירוקס?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום סכרת - בדיקת העמסת סוכר 75 שיצאה לא תקינה
    אלונה
    21/03/2022

היי, אני בת 29 (לא בהיריון).
    עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75 שיצאה לא תקינה לדברי רופאת הנשים.
    הערכים הם כאלה:
    בצום - 108.5
    לאחר שעה - 100
    לאחר שעתיים - 94.5
    למה דווקא אחרי העמסת סוכר, הסוכר מתאזן לי? זה אמור להיות הפוך, הוא צריך להעלות לא?
    בכל מקרה, בצום הוא יוצא גבוה יחסית, ואני לא בן אדם שאוהב או אוכל מתוקים או סוכר כמעט בכלל.
    מה יכולה להיות הבעיה? ומה צריך לעשות?

הוספת תגובה

• את בטוחה שהלכת לרופאה אמיתית???

אודי
    21/03/2022

העמסת סוכר שלך תקינה לחלוטין!!!
    הסוכר המוגבר בצום יכול להיות עקב הסטרס של הבדיקה או מתהליך הגלוקונאוגנזה עקב צניחת סוכר
    עכפ התוצאות לא סותרות הרבה פעמים דווקא אחרי אכילה של דבר מה הלבלב "מתעורר" ומתקן את כל הערכים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק חידוד קל...

אודי
    22/03/2022

ציינת שאינך צורכת סוכרים ומתוקים אולם לענ'ד גם ד'ר מאיה תרצה לדעת האם יש עודף משקל? כמו כן האם תפקודי בלוטת המגן תקינים גבוליים וכדו?

כי העמסת סוכר שלך מעולה! אולם הסוכר בצום גבולי ואף גבוה במעט
    אם יש אכן השמנה ועודף משקל אז זה יכול להסביר את המדד בצום כמו גם את פיצוי היתר בזמן העמסה עקב תנגודת לאינסולין קלה-בינונית

ודאי ד"ר מאיה תבהיר יותר טוב את הדברים והמשמעויות

אבל שוב העמסת סוכר שלך אידאלית! לכן מאד לא ברורה פסקנותה של רופאתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלונה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/03/2022

אכן כמו שאודי אמר אם יש עודף משקל אז עשויה להיות תנגודת לאנסולין ברמת הכבד דבר שמסביר את רמת הסוכרר המוגברת בצום
    אני מבינה את רופאתך כי אם את מתכננת הריון יעד הסוכר בצום הוא פחות מ95
    אם אינך סובלת מעודף משקל ומדובר בבדיקות עקביות צריך לחפש טרום סוכרת אחרת (על רקע אוטואמוני/מונוגנטי/שחלות פולצסטיות?).
    האם המוגלובין המסוכרר תקין?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת
    דבורי
    20/03/2022

שלופ לך יש לי בכרת טייפ 1 המון שנים שמעתי על חומצה קטוטית מה זה מתי זה קורה עם ביכלל

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת

הוספת תגובה

• תגובה לדבורי

ד''ר מאיה איש שלום
    22/03/2022

במצב של חסר באנסולין (למשל הפסקת טיפול, הפסקת חיבור למשאבה מעל 3 שעות (בה יש רק אנסולין קצר טווח) מחלת חום עם הזרקה לא מספקת של אנסולין מצב התיבשות במצב זה החסר היחסי באנסולין מביא לעליה בגלוקגון פרוק יתר של שומן והווצרות גופי קטו שהם חומציים. מצב זה עלול להביא לחמצת דהיינו ירידה של הPH בדם שיכול להיות מסכן חיים. ניתן לנטר קטונים בבדיקת דם ביתית (סטיקים לבדיקה פרטיים לרכישה מגפן מדיקל) הבדיקה נעשית במד סוכר פריסטייל נאו /אופטיום או בקורא של הליברה. מומלץ לבדוק רק אם יש את אחד המצבים מעלה וסוכרים שעולים מעל 250 ויש בחילות כאבי בטן חולשה וכו. רמה של עד 0.6 תקינה. מעל 3 מחשיד לחמצת קטוטית ואז מומלץ לפנות למיון /לרופא מטפל
    מדובר במצב לא שכיח והתמדה בטיפול התרופתי כולל העלאת מנון במצבי התיבשות/זיהום אמורה למנוע את הופעתו.
    וכן להמנע מצריכת אלכוהול ביתר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    רותם
    18/03/2022

לוקח כדור לחץ דם והופיע לי בצקת מה אפשר לעשות יכול להיות שזה מהכדור קונדור

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

ד``ר מאיה איש שלום
    19/03/2022

ערב טוב
    בצקות הן לרב על רקע תרופות ממשפחת חוסמי תעלות סידן כגון וזודיפ/לרקנידיפין או אמלו/נורבסק אך לא נתקלתי בבצקות על רקע קנדור.
    כדאי לחפש סיבה אחרת (כגון אי ספיקת לב הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ועוד)
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מאוזמפיק לסקסנדה
    שירה כהן
    17/03/2022

הי ,
    השתמשתי 4 חודשים באוזמפיק , היו לי הרבה תופעות לוואי ורק מינון יומי של 0.25 היה לי טוב גם בהרגשה וגם בירידה במשקל .אני רוצה לעבור לסקסנדה ורוצה לדעת אם המינון המינימלי של 0.60 יהיה לי טוב לפי מה שכתבתי ? אפשר פחות ? או לא כל יום ? חוששת לחזור לתופעות לוואי עד שמצאתי מינון טוב .מחליפה לסקסנדה גם כי נתקעתי בירידה ( ירדתי יפה מאוד 12%) וגם כי משרד הבריאות עושה עכשיו בעיות עם אוזמפיק ואישרו לי עכשיו סקסנדה .

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מאוזמפיק לסקסנדה

הוספת תגובה

• תגובה לשירה כהן

ד''ר מאיה איש שלום
    19/03/2022

בעקרון אם את מטופלת כבר באוזמפיק לפי הנחית משרד בריאות אמורים לאשר לך המשך טיפול זאת ההנחיה. אפשר לנסות סקסנדה 0.6 מג' אבל אם ירדת 12% ממשקלך אני חושבת שהכי נכון להמשיך באותו טיפול, ולשקול להעלות את המנון בהדרגה למשל ב5 קליקים כל שבועיים של האוזמפיק. כמובן ששנוי תזונתי ופעילות גופנית גם חשובים
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לtsh growth horonone
    נחום
    16/03/2022

האם tsh מדכא ייצור growth horomone?
    כי יש לי growth horomone 0.05
    אני רוצה טיפול ב gh כי חושב שיש לי עצמות חלשות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לtsh growth horonone

הוספת תגובה

• לדר מיה שלום בבקשה בקשר לטיפול פסיכיאטרי שמעלה somatostatin

נחום
    16/03/2022

אני קבלתי זריקה של 1250mg של flufenazine זו זריקה שמעלה פרולקטין ומשחירה את העור כאילו הטירוזין יורד בדם
    ואז הtsh עולה כאילו אז אני חושב שיש לי
    somatostatin

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי בלוטת התריס
    אורנה
    15/03/2022

בת 54 הודגמה בלוטת התריס עם קליטה מוגברת בלתי אחידה יותר בחלק של האונה השמאלית חלק דיסטלי של האונה הימנית מתאים לזפק יתכן נודולרי עם פעילות יתר אין לשלול קשר חם בחלק האמצעי של האונה השמאלית שאינו מדכא את שאר הבלוטה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תגובה לאונה

ד''ר מאיה איש שלום
    15/03/2022

יש חשד לאזורים בבלוטת התריס שגורמים לפעילות יתר.
    אם יש פעילות יתר אפשר לשקול טיפול ביוד רדיואקטיבי או טיפול תרופתי או טיפול נתוחי. קשה ליעץ מבלי לקבל את התמונה הקלינית המלאה. בכל מקרה זה מצב שפיר והטיפול בהתאם לתסמינים ותפקודי בלוטת התריס וסונר הצואר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה