מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טרוסה זריקה יום יומית .אבי05/03/2022
שאלתי לגבי דודתי .הנל לאחר ניתוח שד ממאיר ואחרי זה עברה הקרנות מטופלת בזירקת טרוסה תחליף של פורטאו זריקה כל יום דודתי סובלת גם מאלצהימר מה שמקשה על בעלה עקב סרוב להזריק יום יום .האנדריקולוגית המליצה על פרוליה אחת לחצי שנה .שאלתי האם גם פרוליה בונה עצם כמו טרוסה .או רק מעכבת שברים נוספים2האם טרוסה עלולה לסכן עקב ניתוח שד שעברה והמשך טיפול בטמוסקפין 20מג והקרנות שעברה האם יש חשש לחזרת המחלה?3האם פרוליה עושה תופעות לואי בשיניים ובעצם הלסט כמו דלקות ?ומה המעקב שיש לבצע בזריקת הפרוליה 4וכמה זמן אחרי הפסקת טרוסה אפשר להזריק זריקת פרוליה אחת לחצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרוסה אכן בונה עצם ופרוליה בעיקר מעכבת פירוק עצם
ד''ר מאיה איש שלום07/03/2022טרוסה אכן בונה עצם ופרוליה בעיקר מעכבת פירוק עצם. שתיהן מונעות שברים . בעקרון לא מקובל לשלב טמוקסיפן עם פרוליה כי לא הוכח שיש יתרון לשלוב בהפחתת שברים בנשים מבוגרות אך ניתן לשלב טמוקסיפן עם טרוסה.
הסכון לפגיעה בלסת ONJ בטיפול עם פרוליה הוא קטן כ1/1000
אפשר להתחיל פרוליה במקביל אפילו לטרוסה אבל חשוב לזכור שאין להפסיק את הפרוליה מבלי לתת טיפול אנטירסופרטיבי חליפי מחשש לסיכון להגברת שברי חוליות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתוצאות בדיקותנחום05/03/2022
במעבדה אחרת igf1 ng 160 ואני רוצה לדעת איך gh 0.05
אפשר לדעת איך ממה מיוצר igf1 אצלי עם gh הוא 0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הורמון הגדילה מופרש באופן פולסטילי ולכן לפעמים
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022הורמון הגדילה מופרש באופן פולסטילי ולכן לפעמים יהיה גבוה לפעמים נמוך, IGF1 רמתו יציבה יותר ומשקפת טוב יותר את מצב הורמון הגדילה. הרמה שציינת תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגובה שאלה אחרונה
נחום05/03/2022בדקתי במד מדידה ואני גובה 1.72 זה קצת נמוך.
האם בגיל 18 הפלטות נעולות זה במחלקות באינטרנט שב18 הפלטות נעולות
.רוצה לתת לי growth horomone לשנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגובה שכחתי להשלים
נחום05/03/2022יש מחקר שנתהו בגיל 18 והפלטות לא נעולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטות נעולות במחקר שנתנו בגיל 18
נחום05/03/2022זהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר אוזמפיקאבנר04/03/2022
שלום. אני בן 52 מטופל בכללית ללא סוכרת אך עם השמנת יתר 32 בי אם איי, כבד שומני, דום נשימה בשינה ורגע מחלות לב במשפחה (לא אני). הרופא נתן לי סקסנדה אך המליצו לי מאוד על אוזמפיק שאיני יכול לקבל מהקופה כי אין לי סכרת
מבקש לשאול האם את ממליצה יותר על מוזמפיק והאם יש דרך פרטית לקבל אותה אולי דרך ביטוח הבריאות שלי בהראל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקרון אוזמפיק במנון הגבוה יותר של התרופה
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022בעקרון אוזמפיק במנון הגבוה יותר של התרופה יעילה יותר בהורדה במשקל מסקסנדה אך לא רשומה בארץ בהתויה זו (התרופה בתהליכי רישום בארץ להתויה זו). אפשר לרכוש את התרופה בעזרת טופס 29ג' שהרופא ממלא אך לא כל רופא מוכן למלא. מרבית האנדוקרינולוגים כן ממלאים את הטופס. חשוב לומר שגם הסקסנדה וגם האוזמפיק אינן קסם הן עוזרות לקיום שנוי הרגלי חיים דהיינו הפחתת צריכה קלורית וגם קיום של פעילות גופנית סדירה חשובה בכדי להפחית את הירידה במסת שריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מקמח לא מלא לטרום סוכרתידנה04/03/2022
אני מאובחנת עם טרום סוכרת סוכר בצום 106. התחלתי לצורך רק פחמימות מורכבות אך בטעות במשך כמה חודשים אכלתי לחם שהוא עשוי רק 50 אחוז מקמח מלא והשאר קמח לבן. האם לחם כזה הוא מאוד בעייתי במצב של טרום סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרבית הלחמים המלאים אינם 100 אחוז קמח מלא
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022מרבית הלחמים המלאים אינם 100% קמח מלא. בעקרון התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית לכן קשה לי לדעת מה תהיה התגובה שלך ללחם. ממה ראיתי לחם מעלה את רמות הסוכר אצל רב הסוכרתיים וגם הרבה פעמים בקרב טרום סוכרתיים. לעיתים הפתרון הוא לחם דל פחמימה על בסיס פשתן/קמח שקדים למשל לחם EAT SANE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לבדיקת דם - tshגיל03/03/2022
שלום רב ד״ר איש שלום, אשמח להתייעץ, אודה מאד על התשובה. אני מטופלת ביוטירקס להשימוטו מעל 20 שנה. עכשיו אני לקראת תהליך שימור פריון והגניקולוג הציע שאולי צריך לרדת במינון לפני תחילת הטיפול בגלל שהtsh יצא נמוך. אני זוכרת שנאמר לי שזה תקין ושכל עוד הt3 והt4 בנורמה זה בסדר. אני לוקחת 100 מג ליום כבר שנים, האם בסדר להמשיך כך ולהתחיל בתהליך או שמומלץ באמת לרדת במינון? תודה רבה.
(Tsh- 0.019, t3-4.8, t4-19.8)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע שכדאי לרדת מעט במינון
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022בהחלט נשמע שכדאי לרדת במעט במנון. יתכן שהורדה של 50 מקג' לשבוע כלומר ל650 מקג' לשבוע תספיק
היעד TSH של 1-2.5
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה שלי
גיל07/03/2022תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנגודת לאינסוליןיעל03/03/2022
שלום ד"ר
אובחנתי לפני 12 שנים בהעמסת סוכר עם תנגודת לאינסולין ומאז לוקחת גלוקומין 1. הסוכר באבחון היה 82.
בהעמסה היתה לי היפוגליקמיה קשה והתעלפתי. ביקשתי מרופאת אנדו בדיקת דם לאינסולין ללא העמסה כדי לדעת אולי כדאי להוסיף עוד גלוקומין ליום או אם התנגודת עברה. אני עכשיו במשקל ההכי גבוה שלי 88 והיקף בטן 115 ועקב מיגרנות יומיומיות ואסתמה קשה לא יכולה לעשות ספורט.
בעבר כתבת בקבוצה שיהיה הכי טוב לעשות גם בדיקת דם לאינסולין בצום וגם לא בצום. קיבלתי רק בדיקה אחת. האם עדיף שהיא תהיה לא בצום? ואם כן, כמה זמן לאחר האוכל והאם לאכול ארוחה גדולה עם סוכר גם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש תנגודת לאינסולין הדרך הטובה ביותר היא ירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022אם יש תנגודת לאנסולין הדרך הטובה ביותר לפתור אותה היא ירידה במשקל (אפשר גם לשקול תרופות) וכמובן פעילות גופנית מבינה שכעת בעיתי. מה שכנראה קורה אצלך בעקבות התנגודת לאנסולין יש עליה ברמת הסוכר ופצוי מאוחר עם הפרשת יתר של אנסולין במצב כזה מנסים פשוט להפחית את צריכת הפחמימות בפרט הפשוטות, לעיתים נותנים פרנדז, גלוקומין לא עוזר במצב כזה. גלוקומןי מפחית את יצור הסוכר ע"י הכבד ומפחית במעט מאוד אם בכלל את התנגודת לאנסולין
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסוף שתן ובדיקת דם לקורטיזולראמי01/03/2022
שלום רב, 1.3.2022
לאחרונה עברתי בדיקת איסוף שתן 24 שעות ובדיקת דם
לציין הרקע לבדיקה:: בסי טי חזה לבדיקת סקר במור(לגילוי סרטן מוקדם בקרב המעשנים) התגלה משהו שצריך לברר ביותרת הכליה האדרינל לכן נתבקשתי על ידי האנדוקרינולוג לעשות את הבדיקות האלו רק על מנת לשלול דברים אחרים.
אני מחכה לתור אצל אותו רופא למעכב ולבירור התוצאות והתור נקבע אחרי ששה חודשים מהיום. ואני מאוד חושש יש לציין שאני בלי סימטומים רק מצאו אצלי לחץ דם גבולי 140-150 90-95
אני מאוד מבקש את עזרתך על מנת להרגיע אותי
אני שולח לך את התוצאות בתוך קובץ מצורף
אני מאוד מודה לך דר
ממצאים שפירים באדרנל שמתגלים באופן מקרי
ד''ר מאיה איש שלום05/03/2022ממצאים שפירים באדרנל שמתגלים באופן מקרי בבדיקת סיטי בטן/חזה הם שכיחים וקיימים ב20% מבדיקות הסיטי. לא ראיתי את הממצא ותאורו. לרב הם (70% מהמקרים) הם אינם מפרישים הורמונים וכתלות בגודל הממצא מומלץ אם להמשיך מעקב הדמיתי. לא ראיתי קובץ מצורף. בכל מקרה לרב הממצאים ביותרת הכליה (אדרנל) שפירים אך מבלי לראות את תאור הממצא קשה לומר. לגבי לחץ הדם היתי שוקלת טיפול תרופתי. וכמובן לצמצם צריכת מלח, להפסיק לעשן אם אתה מעשן ולעסוק בפעילות גופנית סדירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות והבנה מה זה אומר
ראמי09/03/2022שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
EPINEPHRINE-U SAMPLE 4.45 µg/L
EPINEPHRINE- U 24h נפסל - לא צוין נפח איסוף שתן
NOREPI- URINE SAMPLE 35.27 µg/L
NOREPI- URINE 24h נפסל - לא צוין נפח איסוף שתן
DOPAMINE- U SAMPLE 188.74 µg/L
DOPAMINE- URINE 24h נפסל - לא צוין נפח איסוף שתן
NORMETANEPH SAMPLE 251 µg/L
METANEPHRINE U 24h 189 µg/24h 5
189
320
METANEPHRINE U SAM 140 µg/L
NORMETANEPH- U 24h 339 µg/24h 5
339
390
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
HEMOGLOBIN A1C % 5.3 %
CORTISOL-BLOOD 267 nmol/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמת הקורטיזול בוקר תקינה
ד''ר מאיה איש שלום11/03/2022אני לא זוכרת את הנורמות של מטרפנרינים ונורמטנפרינים בשתן בעל פה. אם הם בטווח הנורמה המצוין בדף התשובה אז הם תקינים
רמת הקורטיזול בוקר תקינה. פעמים רבות מבצעים גם מבחן דקסמטזון 1 מג' אך זה תלוי במה ראו בהדמיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש מרובה בגלוקומטרניבה28/02/2022
בעלי אובחן לפני כמה שנים עם סוכרת 2 לא מאוזנת עד היום מאז הוא על בסיס יומי ואפילו כמה פעמים ביום מבצע בדיקות סוכר בגלוקומטר. האם דקירות חוזרות ונשנות לא יכולות לפגוע בנימי הדם?
הבדיקות המרובות לרוב עוזרות לשפר את האזון
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022ככל הידוע לי אין סכנה. הבדיקות המרובות לרב עוזרות לשפר את האזון. אם הוא מקבל אנסולין קצר טווח וארוך טווח הוא זכאי במסגרת הרחבת הסל לניטור סוכר רציף מסוג פריסטייל לברה במסגרת הסל ב50 שח לחודש, דבר שיוכל להפחית את הצורך בדקירות. הטכנולוגיה מאושרת בסל רק למטופלים עם סוכרת נעורים או סוכרת 2 שמשתמשים באנסולין קצר טווח וארוך טווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמילאז גבוה האם לדאוג?שרון28/02/2022
שלום,
בת 50 חולת סוכרת מאוזנת ע"י אוזמפיק 1 מ"ג המוגלובין a1c 5 מרגישה מצויין, בבדיקות דם האמילאז 107 גבוה מעט ,האם יש קשר לאוזמפיק ? האם יש צורך לדאוג ולפנות לברור או שזה תקין לגילי ומצבי ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף שלא לבדוק עמילז אם אין סיבה
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022עדיף שלא לבדוק עמילז אם אין סיבה כגון כאבי בטן משמעותיים
רמות עמילז וליפז מוגברות מעט מהנורמה בסוכרתיים ולרב אין לכך משמעות קלינית. אם יש כאבי בטן משמעותיים אז כדאי להמשיך ברור עם הדמיה ולשקול הפסקת אוזמפיק. בכל מקרה זו עליה מנמלית לרב חסרת משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מלקיחת אוזמפיק ומטמורפיןאיתן27/02/2022
שלום
אני בן 52 עם סוכרת מסוג 2.
בתקופה האחרונה לא הייתי מאוזן עקב השמנה והוחלט להחליף לי את התרופות לאוזמפיק ומטאמורפין (אוזמפיק 0.5 מיליגרם ומטמורפין 850 3 פעמים ביום).
ביום רביעי שעבר הזרקתי 0.5 אוזמפיק אבל לקחתי מטמורפין חצי כדור פעמיים ביום , לאחר 48 שעות אכן הייתה השפעה חיובית ורמות הסוכר החלו לרדת (לפני שבועיים בבוקר לאחר צום היה 176 והיום 135) , אך יחד עם זאת מיום שישי החלו לי כאבי בטן קלים , חוסר תיאבון , סחרחורת ובחילה שנמשכות עד עתה.
האם אלו תופעות לוואי מקובלות / סבירות ? האם להפסיק את המטמורפין ? האם אלו תופעות מסוכנות שעלי ללכת למרפאה או בינתיים להמתין ?
ושאלה נוספת , ראיתי בפורום שאלות על חמצת קטוטית , מה זה ? האם אני נמצא בסיכון תחת רמת סוכר שהיא בסביבות 135 .. לציין שיש לי ספיקת כליות המוגדרת (עי נפרולוג) קלה , עם קריאטינין מעט גבוה ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לשקול הורדה של מנון האוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022אפשר לשקול הורדה של מנון האוזמפיק . תופעות הלואי תלויות מנון וחולפות עם הזמן. אפשר להוריד מנון למשל בקליקים 37 קליקים הם 0.5 אז למשל לרדת ל30 או 25 קליקים באשור כמובן של הרופא המטפל. אני מיחסת את תופעות הלואי יותר לאוזמפיק מאשר למטפורמין. הסכון לחמצת קטוטית הוא באנשים עם סוכרת תלוית אנסולין או סוכרת אוטואמונית שזקוקים לאנסולין ולא מקבלים בעקבות נטילת תרופות ממשפחת מעכבי SGTL2 בזמן חום/התיבשות. באוזמפיק היו דווחי מקרים בעקבות הקאות רק בחולים עם סוכרת נעורים אך לא ידוע לי על סיכון מוגבר באנשים עם סוכרת מסוג 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי שלשול וכאבי בטן מאוזמפיקשי27/02/2022
היי ד"ר ,מהיום הרביעי להזרקה של אוזמפיק 0.25 החלו כאבי בטן ושלשולים. רופאת המשפחה טוענת שאין קשר ( אפילו בעלון כתוב שיש קשר ) מה לעשות?להמשיך להזריק והכאבים יחלפו? דרך אגב, לוקחת עבור סוכרת.תודה
מציעה לשקול הורדת מינון בזריקה הבאה
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022מסכימה שיש סכוי שיש קשר. מציעה לשקול הורדת מנון בזריקה הבאה למשל ל10 קליקים או 15 קליקים (19 קליקים הם 0.25 מג') כמובן בהסכמת הרופאה המטפלת,. במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 אפשר להשתמש בו 6-8 שבועות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליצור קשר איתך באופן אישי כדי להגיערוני27/02/2022
לא מוצא את הטלפון אני רוצה לבוא אלייך עם אבי באופן פרטי
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022אני מקבלת במרפאת DMC 036900333
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת דם בגלוקומטרעמית26/02/2022
האם קיימים גורמים רפואיים שיכולים לגרום לבדיקת גלוקומטר להיות לא אמינה כמו למשל שA1C מושפע מאנמיה? יש אצליי פערים עקביים מאוד גדולים
בין בדיקות מעבדה בצום שם התוצאה בסביבות 105 לבין בדיקות בבית בשני סוגי גלוקומטרים שמראים תוצאה קטנה מ80-.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגלוקמטרים פעמים רבות מראים תוצאה
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022הגלוקומטרים פעמים רבות מראים תוצאה עד 10% פחות מאשר בבדיקת הדם, מצד שני לעיתים יש עליה של התוצאה בבדיקת הדם בשל סטרס בעת הדגימה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול זרעי צ'יה בתת בלוטת תריס?דנה26/02/2022
האם זרעי צ'יה מתנהג כמו סויה?
כל עוד לא נלקח ביחד עם הורמון בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022אינני יודעת דיאטנית תדע...
בכל מקרה כל עוד לא נלקח ביחד עם הורמון בלוטת התריס ונצרך במידה לא צריכה להיות בעיה לדעתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת המגן ועייפותטל26/02/2022
האם תת פעילות של בלוטת המגן tsh 9 מחייב תחושה של עייפות? התגלה אצליtsh 9 וt4 7 אבל אני כלל לא חש בסימפטומים כלשהם כולל לא עייפות. האם זה שכיח? אני בן 33 ובריא בדכ מלבד התוצאה הנל
הFT4 נשמע מתחת לנורמה
ד''ר מאיה איש שלום28/02/2022הFT4 נשמע מתחת לנורמה אלא אם תקין במעבדה שבצעת, אולי היתה דלקת בבלוטה שחולפת היתי שוקלת בדיקה חוזרת של TSH FT4 וכן בדיקה של ANTI THYROID PEROXIDASE והתיעצות עם הרופא המטפל
TSH מתחת ל10 עם FT4 תקין לא מחייב טיפול עם FT4 נמוך כן מקובל לטפל אבל אז מחפשים אם יש חסרים הורמונלים הפופזרים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)