מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר מסקסנדה לאוזמביקמיכל שמואל18/04/2022
היי טופלתי חודשיים בסקסנדה, הגעתי למינון של 2.4. ירידה של כ 8 קג בחודשיים וחצי. עכשיו עברתי לאוזמביק, נאמר לי להתחיל במינון של 0.5 מרגישה שלא משפיע עלי ובשלושה ימים שמנתי 900 גר. האם ניתן להזריק שוב אחרי 3 ימים כמות נוספת של 0.5 ולהעלות את המינון? עברתי לאוזמביק בגלל הקושי בהזרקה יומית . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השגת שיא ההשפעה של כל מנה של אוזמפיק
ד''ר מאיה איש שלום19/04/2022בעקרון מנון של 2.4 מג' אפשר היה באמת להתחיל עם 1 מג' אלא אם היו תופעות לואי במערכת העכול על רקע הסקסנדה. היתי מתיעצת עם הרופא המטפל. בכל מקרה השגת שיא ההשפעה של כל מנה של אוזמפיק היא למיידית אלא כעבור 3 שבועות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדלל דם והשפעתו עם מזוןגילת17/04/2022
נוטלת אלקויס 5 מילגרם פעמים ביום
האם מותרת שתית תה שחור של ליפטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא חושבת שיש מניעה ממה שידוע לי
ד''ר מאיה איש שלום19/04/2022מציעה לשאול בפורום של המטולוגים
אני לא חושבת שיש מניעה ממה שידוע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאבי בטן חזקיםליאורה17/04/2022
שלום הזרתי הבוקר אוזמפיק במינון של 0.25
לאחר שעה התחיל לי כאב בטן חזקים מאוד ודימום מה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם כאבי הבטן הם ברום הבטן וחזקים
ד''ר מאיה איש שלום19/04/2022אם כאבי הבטן הם ברום הבטן וחזקים כדאי לשקול בדיקת רופא לשלול חלילה דלקת בלבלב . אם כאבי הבטן בשפור כנראה קשורים לאוזמפיק ואז כדאי לשקול הורדת מנון.
אני מבינה שמדובר בדימםו וגנלי איני מכירה קשר לאוזמפיק
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם הוא גנטיחגית17/04/2022
שלום האם לחץ דם הןא גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללחץ דם יש בהחלט מרכיב גנטי
ד``ר מאיה איש שלום19/04/2022ללחץ דם יש בהחלט מרכיב גנטי, אך לרב מעורבים יותר מגן אחד ויש גם השפעה סביבתית וגופנית נוספת כגון קיום עודף משקל, העדר פעילות גופנית צריכה רבה של מלח (בעיקר ממזון מעובד). וכן סטרס. לחץ דם על רקע שנוי בגן אחד הוא נדיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנוגע ל 11-(DEOXYCORTISOL (Sאנונמי17/04/2022
שלום ד״ר, אשמח להתייעץ איתך בנוגע לאישה המאובחנת ב Congenital adrenal hyperplasia due to 11B-hydroxylase deficiny כיום היא מטופלת ב DEXAMETHASONE 0.5MG ולאחר שעשתה בדיקת דם של 11-DEOXYCORTISOL (S) בבדיקה ערך של 161.30 nmol/L האם הערך נחשב לתקין למרות במטופלת באופן קבוע ב DEXAMETHASONE 0.5MG ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרמה של DOC 11 גבוהה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2022הרמה של 11 DOC גבוהה. אך ההחלטה על שנוי טפול בהתאם גם ללחצי הדם רמות רנין.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות להורדת סוכרגרשון16/04/2022
שלום רב
אני בן 66 a1c 6.52 נוטל בבוקר קסיגדו 1000 מ"ג ובערב januet 500xr ועדיין לא מצליח להוריד את הערכים בבדיקה ביתית מתחת ל 130 מה אפשר לעשות כדי להוריד את הערכים של הסוכר?
יש לציין שאני מבצע פעילות של ריצה הליכה 3 4 פעמים בשבוע ומשקלי הוא 83 גובה 1.82
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שמה שאתה אוכל בערב מעלה לך את רמת הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2022חג שמח. קשה לי לענות מבלי לראות אותך לקבל אנמנזה מלאה, לראות את בדיקות הדם המלאות (תפקוד כליה כבד פרופיל שומנים המוגלובין A1C בעבר) אם התפוקד הכליתי תקין אפשר להעלות את הג'נואט ל100/1000 בערב. יתכן שמה שאתה אוכל בערב מעלה לך את רמת הוסכר של הבוקר. האם אתה נוחר? גם דום נשימה בשינה מעלה את רמת הסוכר בבוקר. לאור העדר עודף משקל (אלא אם יש עודף משקל בטני) עוד אפשרות שיש לך LADA סוכרת אוטואמונית של המבוגר מאובחנת בעזרת נוגדני ANTI GAD ANTI ISLET ANTI INSULIN
חיבור להולטר סוכר יכול להראות לך טוב יותר איך הסוכר מתנהג במהלך היום והלילה בתגובה למזונות שונים במשך שבועיים (יש הולטר לברה) קיים במאוחדת או באופן פרטי בגפן מדיקל/DMC.
פעם היה במכבי הולטר של חברת דקסקום אך לדעתי אין יותר את השרות הזה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי לחץ דם והולטר מידע נוסףרומי14/04/2022
24 שעות לחץ דם 62/126
ביום 64/129
לילה55/116
מבקשת לדעת אם לא נמוך מידי לגיל 70 עקב שני נפילות נוטלת דופלקס 5/80
אלקוויס פעמים ביום
בגלל תרומבוזה
לעיתים חשה סחרחורות
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לראות את פירוט המדידות המלאות
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2022בכדי לענות צריך לראות את פירוט המדידות המלאות של לחץ הדם וגם של הדופק בהולטר לודא גם שאין אנמיה או חסר B12 או ברזל כשסיבה לסחרחורת. האם בדקת לחץ דם בעת ארוע של סחרחרות האם היה נמוך? האם חוית ארועי סחרחורת בזמן ההולטר אם כן כדאי לציין בפני הרופא באיזו שעה בכדי לבחון אם יש קשר.
מציעה לחזור לרופא המפנה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הרווח בין זריקותדגנית בן ארצי13/04/2022
האם אפשרי ומה ההשפעה לקחת זריקה לאחר יותר משבוע
אפשר לקחת אחרי יותר משבוע
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2022אפשר לקחת אחרי יותר משבוע, אני ממליצה זאת כשיש תופעות לואי משמעותיות. אם אין תופעות לואי, עדיף שלא לרוח כי אז האפקט יורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליצה לחכות אם יש תופעות לוואי משמעותיות
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2022בהחלט שאפשרי אך אז ההשפעה פוחתת. אני ממליצה לחכות אם יש תופעות לואי משמעותיות ואז להזריק את המנה הבאה אחרי שהן משתפרות (שלשולים וכו) אבל אז לרב אני ממליצה על הפחתת המנון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סכרת שמשתמש באוזמפיקרון13/04/2022
אני חולה סכרת מבוגרים שמשתמש באוזומפיק כתרופה לסכרת גם יכול לסבול מתופעות התרופה אשמח לדעת
תופעות הלוואי של אוזמפיק הינן שלשולים, בחילות, הקאות
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2022תופעות הלואי של אוזמפיק הינן שלשולים בחילות הקאות כאבי בטן עצירות הן תלויות מינון ולרב חולפות עם הזמן. אם עושים טטרציה הדרגתית יותר של המנון ונעצרים ברגע שיש תופעות לואי קלות אז אפשר להמנע מהופעתן/החמרתן של תופעות הלואי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזומפיקגאיה12/04/2022
צהרים טובים לך דר מאיה אתמול הייתי אצל רופא המשפחה בגלל לחץ דם גבוה יש לי סכרת טייפ 1 הוא ראה אותי והציע לי לקחת אוזומפיק הוא שקל אותי וההבדל ממש גדול מפעם שעברה שהייתי אצלו גם אני נשקלת אבל לא חשבתי שזה מסוכן עבורי גם בגלל הלחץ דם הגבוה וגם בגלל הסכרת נתן לי משצריך בשביל לקבל את האוזומפיק הסתכלתי בפורומים שאנשים לוקחים את זה וראיתי שיש הרבה תופות לואי כמו הקאות שלשולים ןהבתי שלמיקרה שזה מסוכן האם כשאתחיל ועדין פןחדת מאוד להתחיל אפשר להימנע מהתופות בגלל כמות שצריך להזריק
אוזמפיק לא יסייע להוריד את הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2022אוזמפיק לא יסייע להוריד את הסוכר כי לפעולתו יש צורך בתאי בטא מהלבלב שמתפקדים, בסוכרת מסוג 1 הם כבר לא מתפקדים. הוא כן יכול לסייע בהורדת משקל דבר שישפר את התנגודת לאנסולין ובעקבות זאת יביא להפחתת מנוני אנסולין וכן התרופה מורידה מעט לחץ דם. במקרה שיש הקאות או שלשולים ההתיבשות יכולה להביא לחמצת קטוטית ולכן כדאי לתת התרופה בטטרציה איטית למשל 5 קליקים פעם בשבוע להעלות כל שבוע או שבועיים ב5 קליקים בתנאי שאין בחילות כאבי בטן או שלשולים או עצירות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק תופעות לוואיקונרד קאזרסקי12/04/2022
האם שינוי ביציאות יכול להמשך יותר מחצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מתייעצת עם גסטרואנטרולוג לבירור נוסף
ד``ר מאיה איש שלום13/04/2022יכול להמשך אבל היתי מתיעצת עם גסטרואנטרולוג לגבי צורך בברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ארוך טווח בנבידו 1000 בהזרקהניר12/04/2022
שלום, בן 48 ומקבל ב 8 שנים האחרונות טיפול קבוע בזריקת נבידו 1000, כל 14 שבועות. הטיפול ימשך כל החיים. בעלון הזריקה אני קורא שלקיחת נבידו גורמת לעלייה במשקל (בעקבות צבירת מים?). מצד שני באתר של נבידו אני קורא ששימוש ממושך גורם לירידה במשקל. ונראה לי שזה מה שקורא אצלי בשנתיים האחרונות באם אני לא שם לב לאוכל (כעת BMI 30). אני מצליח לשמור על המשקל הזה אם אני כן אוכל מספיק. מה בעצם אמור להיות?
תודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בטסטוסטרון כשיש חסר יכול להביא לירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2022אכן טיפול בטסטוסטרון כשיש חסר יכול להביא לירידה במשקל בעקבות פקטורים רבים בינהם שפור בתנגודת לאנסולין, העלאת מסת שריר וירידה במסת השומן. לרב אין צבירת נוזלים משמעותית אם המנון פיזיולוגי מי שנמצא בסכון אלו חולי אי ספיקת לב, לא מומלץ לתת באי ספיקת לב מתקדמת את הטיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבההחיה11/04/2022
היי מאובחנת עם פרולקטינומה ולא מטופלת בעיקר בגלל תופעות לוואי רבות מהכדורים
רציתי לדעת כמה דברים:
האם יש קשר בין ההורמון 17 הידרוקסי פרוגרסטירון לבין הפרולקטין כי בחודשים שהייתי מטופלת ורמת הפרולקטין הייתה נמוכה יותר גם רמת ההורמון 17 הידרו הייתה תקינה אך כשאני לא מטופלת רמתו גבהה בחודש האחרון הוא הייה 7 שהבנתי שצריך זה עד 2
שנית - האם גידול של 5 mm באספקט השמאלי של ההיפופיזה יכול לכאבי ראש וסחרחורות או שזה תסמינים אפשריים רק במקרה והגידול גדול יותר, בנוסף לעיתים אני מרגישה תחושת הירדמות של לחי ימין שלי יכול להיות שקשור?
אשמח למענה
תודה רבההה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ה17OH פרוגסטרון נבדק בזמן שאין מחזור
ד''ר מאיה איש שלום11/04/2022אם ה17OH פרוגסטרון נבדק בזמן שאין מחזור אז אולי זו הסיבה לעליה. (יש לבדוק אותו בימים הראשונים למחזור יום 2-5). הגידול יכול לגרום לכאבי ראש, סחרחורת לרב מהטיפול התרופתי. לגבי הרדמות של הלחי אני לא מכירה קשר
האם ניסית את 2 התרופות דוסטינקס וקבוטרים?
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכהמשך פרולקטין גבהה
חיה12/04/2022נלקח ביום ה 5 למחזור בכל הבדיקות
עשיתי תבחין סינטקס ויצא תקין , אבל סובלת משיעור יתר קל שהתחיל לאחרונה, יכול להיות שכאשר הורמון אחד גבהה אז גם השאר עולים?
ניסיתי רק קבותרים אני ינסה את השני שאמרת
בנוסף הבנתי שלעיתים קרובות הורמון גדילה מופרש גם בכמות גדולה יחד עם הפרולקטין אל לא עשיתי בדיקה שלו, האם מומלץ במימידים הקטנים האלו לעשות בדיקת דם של הורמון גדילה?
ממש תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקווה שהטיפול בפרילק יהיה נסבל
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2022בדרכ אין קשר ברור, אבל בהעדר מחזור/ביוצים יכולה להיות עליה ברמות 17 OH פרוגסטרון. גדול שמפריש גם הורמון גדילה די נדיר אפשר לבדוק רמות IGF1 ליתר בטחון
מקוה שהטיפול בפרילק יהיה נסבל
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh גבוה שבוע 7אמא מודאגת10/04/2022
היי דוקטור
בת 35, הריון שלישי
לפני מספר שנים עברתי טיפול ביוד לבלוטה והיא מושבתת, מאז מאוזנת במינון 600.
גיליתי שאני בהריון בשבוע 7 והtsh באותו שבוע היה 14, הft4 היה 12.4. העלתי את המימון ב30 אחוז, בשבוע 10 הtsh היה 2.26.
מציינת שנקלטתי להריון מאוד מהר.
האם הסיכויים ליכולות קוגניטיביות נמוכות עלו בעקבות זה? האם המוח של העובר עדיין לא מתפתח בשבועות האלו ותפסתי את זה בזמן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאמא מודאגת
ד''ר מאיה איש שלום11/04/2022עיקר ההתפתחות המוחית היא בטרימסטר שני ושלישי כך שיש סכוי סביר שלא נגרם נזק. מציעה לחזור על הבדיקה שוב בשבוע 13-14 כי לפעמים יש צורך בהעלאה נוספת של המנון. אחכ מספיק אחת לטרימסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bells palsy והקשר לסוכרתDaniella Varon10/04/2022
קצת ארוך,אני בת 53 מתגוררת בקנדה,
מחלות רקע: לחץ דם גבוה מגיל 42,סוכרת סוג 2
לפני שלושה ימים קמתי בבוקר עם חצי פנים משותקות ,כאב ראש בעורף צד שמאל וחולשה ביד שמאל.טסתי למיון,שם מיד הכניסו לct חיברו למוניטור ,לאחר הct הוחלט לבצע שוב ct עם חומר ניגוד ולבצע בדיקות דם,אחרי זמן מה הגיעה האחות ונתנה לי אספירין ו4 כדורים לדילול הדם ואמרה שהוחלט לאשפז אותי למעקב.הרופא הסביר לי שהct יצא תקין ,אבל מכיוון שהסוכרת שלי לא מאוזנת הוא רוצה לברר שזה לא בגלל הסוכרת, ובנוסף הוא ראה בתיק שלי שלפני 3 שנים עשיתי ct אוזן בגלל ירידת שמיעה חד צדדית וטנטון בצד שמאל.בזמן שאני ממתינה לעלות למחלקה הייתה החלפת משמרות והרופאה החדשה החליטה לא לאשפז אותי,אמרה לאחיות לבטל ולרשום טעות פקידותית.התיישבה לידי והסבירה לי שהמצב שלי נקרא bells palsy נתנה לי פרדינזיון ואקסלוור .ואמרה שזה יעבור תוך חצי שנה. אין פה מכתב שחרור,הכל נשאר חסוי בתיק הרפואי למעט בדיקות הדם. ראיתי שהיו ערכים מעל הנורמל של Erythrocytes Hematocrit Hemoglobin וGFR נמוך מאוד.
אחרי 3 ימים אין שיפור במצב,כאב הראש בעורף צד שמאל עדיין שם והשיתוק לא השתנה. החולשה ביד שמאל באה והולכת אך לא משמעותית.
בבקשה חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנושא מורכב מדי מכדי שאחווה חוות דעת בלי לראותך
ד''ר מאיה איש שלום11/04/2022מצטערת הנושא מורכב מידי מכדי שאחוה חוות דעת בלי לראותך. לרב BELLS PALSY ראקטיבי לזהום ויראלי ופחות קשור לסוכרת לא מאוזנת. אך שימי לב שהפרדניזון עלול להעלות מאוד את רמת הסוכר. מציעה לפנות בהקדם לרופא המטפל מכוון שיתכן שבזמן הטיפול בסטרואידים תזדקקי זמנית לטיפול באנסולין
לגבי האנמיה אפשר לבקש מרופא המשפחה להרחיב את הברור - לחסרים למשל ברזל B12 פולית ועוד
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)