מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזמפיק ותופעות לוואי בחילות והקאותברק03/04/2022
אני חולה סכרת נעורים מקבל אוזומפיק התחלתי לפני שבוע לפני כיומיים התחילו בחילות והקאות מה צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב להקפיד לשתות כי התייבשות עלולה
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2022חשוב להקפיד לשתות כי התיבשות עלולה להביא לחמצת קטוטית. ממליצה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת לגבי הורדת מנון של האוזמפיק כי העלאה נוספת עשויה להחמיר את תופעות הלואי
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מסוכרת לאדה- יש תסמינים של נוירופתיה בגוף לאחר אכילת סוכר מתעצםשירה נחמני03/04/2022
בחודש האחרון הערכים שלי בצום תקינים וגם ההמוגלובין מסוכרר.
התחיל לי טשטוש בראייה לאחר מיצים מתוקים
שמתי לב שלאחר אכילת סוכר הגוף שלי לא מגיב וטוב ויש לי תחושות של נוירופתיה שכל העצבים נרדמים.
יכול להיות שזה התפתחות של לאדה?
האם מדובר בלאדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ההמוגלובין המסוכרר תקין
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2022ערב טוב
אם ההמוגלובין המסוכרר תקין וגם הסוכר בצום פחות סביר שיש בעיה במשק הסוכר. אך אם את מוטרדת תבקשי מד סוכר מקופת החולים ותמדדי את רמת הסוכר מהאצבע כשאת חשה את התסמינים שתאתר
כדאי אולי לבדוק גם רמת B12
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון ולקיחת מינון פעם ראשונההדסה בורוכוב02/04/2022
אם לקחתי מינון של 0.25 של אוזמפיק ואני בתיחלת הריון ולא ידעתי האם זה יכול לגרום משהו אשמח בבקשה למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר על שבוע 4 אז אין עדיין שליה מפותחת
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022מציעה להתיעץ עם המרכז הטרטולוגי . אם מדובר על שבוע 4 אז אין עדין שליה מפותחת ולא אמורה להיות בעיה. אם מדובר על שבוע מתקדם יותר אז כן יש חשיפה. אין הוכחות לגבי הווצרות מומים בעוברים שנחשפו אבל אין מידע לגבי בטיחות. המרכז הטרטולוגי בטח יוכל לתת מענה לשאלתך הם נותנים יעוץ ללא עלות ככל הידוע לי (יש בירושלים ויעוץ גם באסף הרופא).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על מענה מהיר ומסור
הדסה בורוכוב03/04/2022תודה רבה רבה לך ממשש הזאת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ אינדיקרינולוגימיה31/03/2022
אני בת 46. מאובחנת מגיל 16 בהיפוגונדיזם היפוגונטרופיק. לוקחת 30 שנה הורמונים. לאורך השנים שביקרתי אצלאינדוקרינולוגים, רובם טענו שזה לא תחום ההתמחות שלהם. רוצה להתייעץ אם ומתי להפסיק את ההורמונים והאם צריך טיפול חלופי. אשמח להכוונה למי ניתן לפנות
חשוב לבצע מעקב שד שגרתי כמקובל
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022זה כן תחום העסוק של אנדוקרינולוגים. היום אפשר גם לנסות לעשות ברור גנטי לנושא רק שהוא לצערי לא בסל התרופות אך יש מעבדות שבהן הברור יעלה סביב 250 דולר. (שולחים לארהב את הדגימה). בעקרון אם אין התוית לטיפול הורמונלי נגד מעדיפים לתת טיפול הורמונלי עד גיל 50. שזה גיל המנופאוזה הטבעי הממוצע (49-51). אך אפשר לנסות לתת את המנון המנמלי הדרוש בגיל 46.
חשוב לבצע מעקב שד שגרתי כמקובל.
התוית נגד להורמונים למשל : ממאירות שד פעילה חלילה, קרשתיות יתר,
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתית במשקל עודף סכרת טייפ 1יןנית31/03/2022
שלום אני סכרתית במשקל עודף סכרת טייפ 1 יש אפשרות לקבל רזין לעודף מישקל
סוכרת מסוג 1 היא לא התוית נגד לטיפול
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022בהחלט. סוכרת מסוג 1 היא לא התוית נגד לטיפול. רק להמנע ממצב של התייבשות למשל אם התרופה גורמת חלילה לבחילה ויש ירידה בשתיה כי התיבשות מגדילה את הסיכון לחמצת קטוטית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לטסטסטרון שניתנחום30/03/2022
שלום יצא לי בבדיקה 10.90ng total האם זה נובע מכולסטרול ממש נמוך? האם את יכולה לטפל בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה טיפול בטסטוסטורון
נחום03/04/2022אני חושב שלא סיימתי גדילה ורוצה טיפול בטסטבטרון אפשר? דרכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי שומנים בדם האם תקיןאורחת30/03/2022
שלום
לפני 4 חודשים עשיתי בדיקת דם הכולסטרול יצא 257
כולסטרול רע 182
כולסטרול טוב 49
טריגליצרידים 135
כולסטרול כללי 208
גלוקוז בצום 102
המגלובין מסוכרר 5.9
היום עשיתי בדיקה חוזרת
אחרי שלקחתי נוסטרול פעמיים ביום במשך שלושה חודשים
הכולסטרול יצא 235
כולסטרול רע 163
כולסטרול טוב 45
טריגליצרידים 134
כולסטרול כללי 190
לא עשיתי בדיקה חוזרת לסוכר
המצב בסדר? או שמחייב טיפול תרופתי?
אפשר להמשיך עם נוסטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי לעצמך טובה
אודי30/03/2022תקחי את הנוסטרול אחר כבוד לפח האשפה הקרוב ביותר ותבקשי באופן בהול מהרופא שלך להעלות אותך על טיפול בסטטינים יש לך הפרעה ניכרת בפרופיל שומני הדם והכולסטרול שלך גבוה באופן מדאיג מאד זאת פצצה מתקתקת אל תהמרי על החיים שלך
אני חסיד גדול מאד של תוספי תזונה והשלמות תזונתיות וערכי מיקרו-נוטריאנטים לרמה המיטיבית והאופטימליית המירבית שרק אפשר לשאוף
אבל כשצריך(ובמקרה שלך אין בכלל ספק בדבר) אז נוטלים תרופות מודרניות מבוססות מחקר שמצילות חיים ממש בעז'ה!
חג פסח כשר שמח ובריא לכולנו
ושנזכה לצאת מעבדות (הדמיון) לחירות(השכל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורחת
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2022בעקרון רמות הLDL מוגברות וסביר שכדאי יהיה לתת לך טיפול תרופתי בעל תועלת מוכחת בהפחתת תחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם דהיינו סטטינים. בעקרון ההחלטה הטיפול מתבססת על גיל סיפור משפחתי וגורמי סכון נוספים אך בערכים שציינת כן מקובל לרב לתת טיפול תרופתי כאשר הוא לרב נסבל היטב ורק 10% מהאנשים סובלים מכאבי שרירים פגיעה שרירים שהם הפיכים בהפסקת הטיפול
לנוסטרול אין לצערי הוכחה מחקרית בהפחתת תחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי הדם
ערכי הסוכר וההמוגלובין המסוכר מתאימים לטרום סוכרת ממליצה לבצע פעילות גופנית סדירה ולהפחית צריכה של פחמימות
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת נעורים וזריקות הרזיההדס29/03/2022
אני חולת סכרת מזה 30 שנה ה bmi שלי 28 ביקשתי מרא משפחה ורופא סכרת לקבל מרשם לזריקות הרזיה , גם כי הסוכר לא מאוזן , עליתי המון במשקל לטענתם זה לא מתאים לחולי סכרת נעורים
ביררתי עם אנשים שגם חולי סכרת והם קיבלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האוזמפיק לא יעזור לאימון רמות הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022האוזמפיק לא יעזור לאיזון רמות הסוכר כי השפעתו על רמות הסוכר תלויה בתאי בטא מתפקדים בלבלב. הוא כן יכול לעזור לירידה בתאבון ובמשקל אך יש לתת ממש בהדרגה כי אם תהיינה הקאות או שלשולים ההתיבשות עלולה להוביל לחמצת קטוטית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתגובה לזריקה
הדס כנן03/04/2022תודה רבה על התגובה
אשמח לדעת אם רופא משפחה לא מאשר האם יש דרך אחרת שניתן לקבל
את הזריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לנסות דךר אנדוקרינולוגית
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2022אפשר לנסות דרך אנדוקרינולוג/ית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כמות החומרגיל אריה29/03/2022
התחלץי מינון של 025 לחודשיים ועכשיו אני ב- 05 לחודשיים, מתי מעלים את המינון ובאיזה ולכמה?
העלאת המינון היא לפי התגובה האישית
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022העלאת המנון היא לפי התגובה האישית. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל. בעקרון אני אישית מעלה בקליקים ולמשל במזרק של 1 מג' מתחילה ב40 קליקים (במי שסיים 0.5 מג') וכל שבוע שבועיים מעלה ב5 קליקים אם אין תופעות לואי כגון כאבי בטן שלשולים עצירות או בחילות. אם יש תופעות לואי אני ממליצה שלא להעלות. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת קטנדור ללחץ דםרוניחגית29/03/2022
אני לוקחת קטנדור ללחץ דם האם הכדור משתן ולוקחת בערב אמדולפין האם התרופה מסרטנת
קנדור אינו משתן אלא נוגד פעילות של
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2022קנדור אינו משתן. אלא נוגד פעילות של אנגיוטנסין 2 (הורמון שמכווץ כלי דם ומעלה הפרשה של אלדוסטרון שמגביר ספיגת מלח ומים בכליה) . לא ידוע לי שאמולודיפין מסרטנת. ככל הידוע לי התרופה בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק כבר לא משפיע במשקלשרון29/03/2022
שלום,
בת 50 חולת סוכרת מאוזנת ע"י אוזמפיק 1 מ"ג כבר כ 8 חודשים עם ירודה של 18 קילו (משקל התחלתי 91) אוכלת נכון ועושה ספורט יום יומי,כבר כ3 חודשיםלא יורדת כלום מצב שמאוד מתסכל . פניתי לר.משפחה שתיתן אישור להעלות את המינון אך טוענת שאין סיבה משום שהערכים שלי תקינים לחלוטין ולא יאשרו זאת .יש דרך נוספת לתעל את ההזרקה להמשך ירידה במשקל? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעקרון אפשר להעלות מינון עם אישור מיוחד
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2022כל הכבוד על השנוי שבצעת!!!
בעקרון אפשר היה להעלות מנון עם אשור מיוחד ממשרד הבריאות טופס 29ג'. אך ההשלמה ל2 מג' היתה במחיר פרטי מלא של 400 שח לחודש. כרגע צפוי מחסור של התרופה בארץ (למטופלים בעודף משקל, לא לסוכרתיים) לכן יש קושי בקבלת אשור ממשרד הבריאות להעלאת מנון. המחסור אמור להפתר לקראת סוף השנה אז גם אמורה להגיע לארץ WEGOVY שזה אוזמפיק במנון של 2.4 מג' לשבוע. בנתיים אולי תנסי לעשות יותר פעילות גופנית לראות מה עוד אפשר לשנות בתזונה. ואפשר לשקול תוספת של תרופות נוספות לירידה במשקל כגון רזין קסניקל ועוד
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביוטרוקס,עליה בTSHאדם29/03/2022
שלום רב,
אני לוקח יוטרוקס 650 מג בשבוע לאחר הוצאת בלוטת התריס עקב גידול פפילארי לפני 6 שנים.רוב הזמן שומר על רמות הTSH בין 0.7-1.2
חזרתי לפני יומיים על בדיקות דם וTSH עלה ל2.08 ללא שום שינוי במינון.
בזמן אחרון עליתי 3 קג,יכול להיות שזאת הסיבה?
ביקור אצל רופא שלי רק בעוד 3 חודשים .
מה יכולים להיות סיבות לעליה של TSH?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שהעליה במשקל השפיעה
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2022יתכן שהעליה במשקל השפיעה. האם הקפדת לטול את האיותירוקס בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד (בנפרד מקפה/כדורים אחרים/תוספים אחרים). בעקרון אם מדובר בגידול בדרגת סכון נמוכה לחזרה ללא עדות למחלה פעילה, יתכן שTSH של 2 יהיה מספק. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ותרופת קורנורחגירטן29/03/2022
יש לאבי לחץ דם גבוה מקבל חוץ מתרופת קורנור גם תרפה משתנת האם תרופה זו מגבירה לחץ לעשית שתן מרובה
אם מדובר בזותיאזיד או פמיד הם יחסית משתנים
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2022אם מדובר בזותיאזיד או פמיד הם יחסית משתנים חלשים אז לא אמורה להית תחושת לחץ למתן שתן, פוסיד כן יכול לעשות זאת
מציעה לשקול הערכה אורולוגית יתכן שיש הגדלה של הפרוסטטה ואפשר לתת תרופות שיקלו על מתן השתן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לערכי סוכריוסי28/03/2022
לד,ר הנכבדה שלום רב,
אני בן 67. מטופל בכדורים נגד לחץ דם 25 מ"ג אנלפריל וכן לוקח 40 מ"ג סימבסטטין בשבוע נגד כולסטרול. לפני שבוע , בבדיקות דם שגרתיות, נתגלה ערך גלוקוז בדם -בצום-107. אציין שלפני שנה הערכים של גלוקוז בצום -כמובן- היו 102. ערכי לחץ הדם תקינים וגם בדיקות ארגומטריה, אקג, ושאר תוצאות בדיקות הדם תקינות כולן. אציין שרופאת המשפחה טוענת שצימצום בכמויות האוכל וכן פעילות ספורטיבית תוריד את הערכים האלה. אני עושה פעילות גופנית 180 דקות- הליכה על מסלול ולא אוכל פחמימות בכלל, להוציא 2 פרוסות לחם שחור מקמח מלא מכוסמין. מוצרי פסטה, אורז, תפוחי אדמה -לא נוגע בהם כבר שנתיים. אני לא אוכל דברים המכילים סוכרו לא מוסיף שום סוג של סוכר , אך בשתיית קפה אני מוסיף כדור סטיוויה אחד. שאלותיי:
1- הרופאה טוענת שעל סמך בדיקה אחת כזאת לא ניתן לקבוע האם יש לי כבר טרום סוכרת. האם היא צודקת? היא גם לא רוצה להפנות אותי לתפקודי לבלב בטענה שאין שום צורך בכך. הכוונה לאולטרסאונד לבלב. האם היא צודקת? היא אמרה לי שערכי הסוכר משתנים כל הזמן ולו היא הייתה חושבת שיש צורך, הייתה נותנת לי בדיקת a1C.לדעתה ,לפי פרמטרים רפואיים שהיא ראתה בבדיקות, אין צורך בשום טיפול אלא במעקב.
2- הגובה שלי 1.82. שוקל 84 ק"ג, עם BMI 23 . ערכי לחץ דם תקינים -125/75. סה:כ כולסטרול 100 טריגליצרידים 82. האם זה נכון שסימבסטטין עלול להעלות את ערכי הסוכר?
3- האם עדיף להימנע מסטיוויה בתור ממתיק?
4- האם בשלב זה אין שום צורך בטיפול אלא רק במעקב?
תודה מראש, יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון פשוט ביותר
אודי28/03/2022קנה מד-סוכר ביתי מבית המרקחת
ותסיר בעצמך את כל הספקות
תמדוד לאחר צום לילי
טרום ארוחה
שעה אחרי ארוחה
ושעתיים אחרי ארוחה
תגיע עם מספרים ותשאל שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משקלך תקין אבל האם יש עודף משקל בטני
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2022קשה לתת תשובות מלאות מבלי לראותך ולקבל אנמנזה נוספת ובדיקה גופנית. משקלך תקין אבל האם יש עודף משקל בטני? אם ירדת לאחרונה במשקל באופן לא יזום כן היתי שוקלת סונר בטן אולי ברור נוסף. לגבי הסוכר כן מחשיד לטרום סוכרת והיתי משלימה בדיקת המוגלובין מסוכרר. לגבי הסטטינים ב1/200 יכולים להביא לסוכרת אבל יתרונם עולה על חסרונם בכל מקרה אתה לא סוכרתי רק כנראה טרום סוכרתי.
לגבי השפעת סטיביה שנוי במחלוקת בכמויות קטנות אולי לא מזיק. וכל הכבוד על הפעילות הגופנית שאתה מבצע
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר -תודה רבה ושאלה נוספת
יוסי01/04/2022לד"ר מאיה איש שלום,
ברצוני קודם להודות לך על תשובתך המנומקת. אני בכל זאת הצלחתי לעשות בדיקת a1c והתשובה שיצאה היום: 4.91. מה זה אומר? האם זאת תוצאה תקינה ואני לא טרום סוכרתי? עליי לציין שאני ממשיך בפעילות גופנית וכי קראתי שתזונה נכונה יחד עם פעילות גופנית של 4 שעות בשבוע יכולים להוריד עוד את רמות הסוכר תוך 3-4 חודשים. לשאלתך: אני הצלחתי בתוך כמה ימים להוריד 1.5 ק"ג מיוזמתי ושוקל כרגע 82.6 קילוגרם. עם הפסקה מוחלטת של פחמימות.
תודה רבה מראש ובאיחולי בריאות ובשורות טובות בלבד לך ולכל מי שאת חפצה ,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי נתון והוא:
יוסי01/04/2022בבדיקה גם כתוב כך:
Hemoglobin A1C mM/m ---30.20
ושוב , סליחה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמוגלובין המסוכרר תקין אך לעיתים
ד''ר מאיה איש שלום03/04/2022ההמוגלובין המסוכרר תקין, אך לעיתים יש מצבים שהוא לא משקף את המציאות (למשל כשיש פרוק דם מוגבר) . זה נכון ששנוי תזונתי ופעילות גופנית עוזרים מאוד להורדת רמות הסוכר. אני חושבת שהיתי עושה משהו מתון שתוכל לשמר לאורך זמן כי כל שנוי קצוני קשה לשמר לאורך זמן.
בכל מקרה כרגע נראה שאם יש משהו זו טרום סוכרת קלה.
לגבי משקלך קשה לי להתיחס אם תקין כי לא צינת את גובהך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הערכים של הבדיקה תקינים
יוסי03/04/2022לד"ר שלום רב,
אני בן 67, גובה 1.82, משקל 83, BMI 23. בדיקת A1C=
4.91. האם הערכים של הבדיקה תקינים ? בצום גלוקוז יצא 107.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסוכר בצום מוגבר במידה קלה
ד''ר מאיה איש שלום05/04/2022הסוכר בצום מוגבר במידה קלה, המוגלובין המסוכרר תקין, הBMI תקין השאלה אם יש השמנה בטנית אז אולי טרום סוכרת מסוג 2. אם אין השמנה בטנית ויש חלילה ירידה במשקל לא יזומה היתי מבצעת הדמית בטן כגון אולטרהסאונד או מה שרופא המשפחה ימליץ, אם רמות הסוכר ממשיכות לעלות על אף שנוי בהרגלי חיים היתי שוקלת בדיקה של נוגדנים ANTI GAD ANTI ISELT. כאמור קשה ליעץ מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית. הערך בצום מוגבר במידה קלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לטרום סכרת עם חצי כדור גלוקומיןיעל28/03/2022
שלום ד"ר, מזה 3 שנים הוגדרתי לסכרת גבולית, בבוקר יש
ערכים של 114, 120, מנסה לשמור ורזיתי כ-9 ק"ג כי אכלתי פחות פחממות, משתדלת לשמור אך לעיתים מזייפת עם פרוסת עוגה. בצהריים אחרי הארוחה לוקחת חצי גלוקומין. שאלתי היא האם זה נחשב לסכרת גבולית? או סוג 2. A1C לאחרונה 6.3, אודה לך מאוד איך להתנהל עם הסכרת, הייתי אצל דיאטנית ולא נתנה לי תפריט מפורט, אלא שאמשיך לשמור, אודה לך מאוד אם תוכלי ליעץ לי אם לקחת גלוקומין, או אני מתנהל כנדרש, תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לייעץ מבלי לקבל אנמנזה מלאה
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2022קשה לי ליעץ מבלי לקבל אנמנזה מלאה, ספור משפחתי בדיקה גופנית לראות בדיקות מעבדה. הערכים שתארת מתאימים לטרום סוכרת אין הכרח בנטילת גלוקומין אך גלוקומין יכול לסייע במעט בירידה במשקל והורדת ערכי הסוכר. לעיתים במצב זה מעדיפים לתת תרופות שמורידות במשקל אם יש עדין עודף משקל ואז רמות הסוכר צפויות להשתפר
בכל מקרה שנוי תזונתי כפי שבצעת וגם פעילות גופנית סדירה מסייעים בהורדת רמות הסוכר ומניעת הופעה של סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)