פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות הבדיקה SHBG
    נ
    28/04/2022

מאובחנת עםccah מיועדת לטיפולי פוריות
    ביצעתי בדיקת דםSHBG לא בזמן מחזור והתוצאות הן 169.8nmol/l שתווח הנורמה של קופת חולים כללית עומד על 17.7-138.3 האם בתוצאה שלי תקינה או שבדיקה זו תלויה בעוד פרמטרים מסביב מצורף תוצאות של חלק מהבדיקות דם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הבדיקה SHBG

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נוטלת גלולות ונוטלת דקסמטזון 0.5 פעם בערב

נ
    28/04/2022

אני לא נוטלתגלולות ונוטלת דקסמטזון 0.5 באופן קבוע פעם ביום בערב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן שהדקסמטזון הביא לעליה בSHBG

ד''ר מאיה איש שלום
    30/04/2022

תכן שהדקסמטזון הביא לעליה בSHBG דבר שמביא לכך שיש פחות טסטוסטרון חופשי שזה דווקא רצוי
    מקוה שבצעתם ברור גנטי לך ולבעלך אם הוא אינו נשא של מוטציה שמביאה לירידה משמעותית בפעילות הCYP21 אז לפני הריון ככל הנראה כדאי לעבור לפרדניזון/הדרוקורטיזון שפחות עובר שליה לעומת דקסמטזון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפורמין חיידקי מעי
    מרים
    27/04/2022

שלום לך ד"ר מאיה
    האם נכון הדבר שמטפורמין משנה את "מבנה המקרובריום"?
    ואם כן זאת לטובה או רעה?
    מה ההשלכות של זה? אם יש בכלל

והאחרון חביב מנסיונך עם מטופלייך האם נטילת מטפורמין לאחר ארוחה תעזור למניעת ההפרעות הבטניות הגזים והשלשולים?

סליחה על האורך והמון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מטפורמין חיידקי מעי

הוספת תגובה

• יש עדויות שמטפורמין משפיע על הפלורה של המעי

ד``ר מאיה איש שלום
    29/04/2022

בהחלט יש עדויות שמטפורמין משפיע על הפלורה של המעי. אך דווקא מטפורמין עלול להביא לכאבי בטן/שלשולים ב10-20% מהנוטלים. מטפורמין בשחרור מושהה (לא קיים בארץ כשתכשיר נפרד אלא בתכשירים משולבים עם תרופות אחרות כגון מעכבי DPP4 או מעכבי SGLT2) הסיכוי לתופעות לואי במערכת העיכול קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים באוזמפיק במזרק של 0.5 מ"ג
    נטע
    27/04/2022

שלום, עד כה הייתי מקבלת 70 קליקים ממזרק של 1 מ"ג. היום קיבלתי מזרק של 0.5 מ"ג ולא ברור לי כמה קליקים עלי לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה לנטע לגבי קליקים במזרק

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

70 קליקים במזרק של 1 מג' דינו כ70 קליקים במזרק של 0.5 אך תזדקקי לבצע 2 הזרקות. 0.5 זה 37 קליקים אז הזרקה אחת של 0.5 והזרקה נוספת של 33 קליקים. אז שימי לב שאז המזרק יספיק רק לשבועיים
    (74 קליקים זה 1 מג')
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה והשילוב ביניהם
    אלה
    26/04/2022

שלום, יש לי תת פעילות בלוטת התריס מטופלת תרופתית, ואוסטופניה. מעל גיל 40. אני משתדלת ליטול סידן פעמיים ביום- 600 כל כדור וכן ויטמין d, אבל יש ימים שיוצא לי לקחת רק אחד, אך כל יום אוכלת הרבה מוצרי חלב.
    האם זה בסדר שלפעמים נוטלת רק אחד, והאם מותר לקחת ל-ליזין או שמסוכן ועלולים להיווצר אבנים בכליות? איך ניתן לשלב עם ל-ליזין ואבץ שחשוב לי לקחת?
    תודה

הוספת תגובה

• כדור אחד של 600 מג' מספיק בפרט

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

בעקרון כדור אחד של 600 מג' מספיק בפרט שאת אוכלת הרבה מוצרי חלב, יתכן שאפילו על אחד אפשר לותר. כדאי לבצע הערכה תזונתית. לא כדאי לקחת 2 של 600 מג' כי זה יעלה את הסכון לאבנים בדרכי השתן ואולי אף לשקיעת סידן בדפנות כלי הדם. לגבי ל ליזין אין לי מידע. ואבץ אין בעיה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת הריון ותזונה דלת פיחמימות עד כה
    ליאת
    26/04/2022

הי שלום, אני בת 41 שבוע 25 להריון. לפני ההריון וכל השנים האחרונות סוכר בצום היה 113, המוגלובין A1C בטרם ההריון היה 5.8%. (לציין כי בהריוני השני, ערך אחד בהעמסת סוכר לא תקין ונהגתי בתזונה בלבד וערכי סוכר ביתיים תקינים נולד ילד בריא במשקל 3040 גרם לידה תקינה תודה לאל). כעת, בטרם ההריון רציתי לאזן את הסוכרים בצום, ובייעוץ דיאטנית, כבר המון שנים אוכלת תזונה דלת פחמימות מורכבת מהמון ירקות וחלבונים בלבד. ממש לא נוגעת לא בלחם, לא בפסטות, לא בפיצות, לא בבצקים, לא בפירות, לא בעוגות ולא במתוקים. לעיתים מנשנשת קורנפלקס אולם מעט מאוד. השינוי אצלי נבע לפני ההריון בעיקר מכך שהייתיח שותה ליטר וחחצי דיאט קולה ביום ומהרגע שהפסקתי הסוכר בצום התאזן וכן ההמוגלובין המסוכרר.
    מתחילת ההריון סוכרים בצום לא עוברים את ה95 גג, והמוגלובין מסוכרר אחרון בהריון 5.2 אחוז
    לאור הסיפור נשלחתי היום להעמסת סוכר מלאה, כן לציין כי יש כמות מי שפיר בגבול תקין אך עליון ובטן העובר גדולה ב5 ימים מהגיל הריון. הכל תקין תודה לאל כולל בדיקות סקירות שתיים, ציפ גנטי במי שפיר וקריוטיפ תקין תודה לאל . אני משבוע 15 מודדת לעצמי 5 בדיקות ביום של סוכר בגלוקומטר, צום, לפני אוכל צהריים, שעה אחרי וכן ערב. לא אוכלת ארוחת בוקר רק שותה. התזונה שלי ממש דלת פחמימות ממש ממשמ ממש. כאמור. הערכיפ שלי משבוע 15 בגלוקומטר תקינים כולל שעה אחרי ארוחה אבל שוב לא אוכלת פחמימות. היום העמסת סוכר 100 טרם קיבלתי את שתי התוצאות האחרונות אולם הראשונות הגיעו צום 93, ואחרי שעה משתיית 100 גרם גלוקוז 194 כלומר חוורג מהטוח 180. אין פלא כי הרי אני לעולם לא אוכלת כמות כזו של פחמימות בארוחה, ולכן הערכים שלי אחרי שעה לרוב תקינים לגמרי מתחת 130 בבדיקה ביתית. כמו כן אציין שעושה מתחילת ההריון וכולל היום פעילות גופנית של חצי שעה הליכון ביום כ- 4 פעמים בשבוע. כעת אני באמת תוהה מה לעשות שכן אין לי פחמימות להוריד בתזונה, וכי הבדיקות שלי תקינות בבית, משבוע 15 , ולכן מה הפתרון, כעת לשיפור היקף בטן וכמות מי השפיר שבגבול העליון בהנחה ואנחנו מגדירים את המצב כסוכרת הריון גם אם שני הערכים הנוספים של שעתיים ושלוש אחרי אפילו יצאו תקינים. אין לי פחמימות להוריד, וכן הבדיקות בבית תקינות עם המעט שאוכלת בארוחות, אך לעולם לא אוכלת כמות פחמימות כמו 100 גרם ולכן לא נתקלתי שהערכים חורגים. גם אם אלך לדיאטנית כל המלצה היא פעילות גופנית והפחתת פחמימות אולם כאמור אין לי ממה להוירד פחמימות ומה שאוכלת יוצא לי תקין בבית. אולי הוספת ארוחת בוקר אמורה לשפר? אבל מה הקשר בעצם? אני אעשה כל מה שצריך לטובת ההריון אבל מתקשה לחשוב מה לעשות. ורוצה לזרז את העניינים כמה שיותר מהר, ולא לבזבז זמן. אשמח מאוד לתגובתם.כי אני בלחץ. תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• לאכול בהיריון 180 גרם פחמימות אך זה באמת יחסית הרבה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

בעקרון אם את מאוזנת בעזרת תזונה (סוכר בצום עד 95) שעה אחרי האוכל עד 140 ושעתיים אחרי האוכל עד 120 אז אין צורך טיפול נוסף . האם את ממשיכה לבדוק? בעקרון ההמלצה הפורמלית היא לאכול בהריון 180 גרם פחמימות אך זה באמת יחסית הרבה אני ממליצה להגיע ל100 גרם לפחות. ככל הידוע לי אין נתוני בטיחות לאכילה של דיאטה קטוגנית או מאוד דלה בפחמימות. בעבודות מעכברים דיאטה קטוגנית של האם פגעה בחלק מהמקרים בהתפתחות העוברים. מציעה להתיעץ עם דיאטנית ולהמשיך לעקוב. להתיעץ עם גניקולוג/ית הריון בסיכון או אנדוקרינולוג/ית עם תוצאות מעקב הסוכר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך ותודה על המענה המהיר

ליאת
    29/04/2022

הי שוב, אז קיבלתי את כל תוצאות ההעמסת הסוכר- צום 93, אחרי שעה 194, אחרי שעתיים 131, אחרי 3 שעות- 48! כפי שאמרתי התזונה שלי דלת פחמימות ככה כבר שנים והנה הראייה שכשהגוף קיבל בבת אחת 100 גרם סוכר הוא הגיב למעלה. לציין כי אני לא אוכלת מוצרים כמו לחם, פסטה, פיצה, עוגות, עוגיות, אורז. פשוט לא נוגעת תקופות ארוכות בצורה רציפה, אני לא מדברת על פעם ב ב ב . אני מדברת על היום יום. בנוסף עושה פעילות גופנית הליכון של כ- 30 דקות ביום 4-5 פעמים בשבוע ומקווה שאוכל להמשיך עד סוף ההריון. אני ממשיכה למדוד בביתי והמדידות תקינות אבל שוב- הן לא משקפות ארוחות מלאות פחמימות כמו ה100 גרם.
    השאלה שלי כי עד כה לא אכלתי ארוחת בוקר גם מהרגל של שנים ועדיין בבוקר שותה כוס מקקאו, רבע כוס חלב וסוכרזית אחת וזה מחזיק אותי עד צהריים כולל הליכוןב אמצע. השאלה אם חלילה עשיתי נזק ? המדידות שלי גם לפני ארוחות הצהריים תקינות ואין נפילות סוכר כמו שהיה פה בהעמסה כעבור 3 שעות.
    השאלה שלי היא חלילה אם אוסיף עכשיו פחמימות ךתפריט מה שמן הסתם עלול גם להעלות רמות סוכרים, האם זה מספיק טוב או מאוחר מדי חס ושלום? או שאם לא הייתי אוכלת 100 גרם ליום זה חלילה היה כבר מסוכן לעובר? ממש ממש אשמח להרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכיוון שאת מגבילה צריכת פחמימות אז הערכים

ד''ר מאיה איש שלום
    30/04/2022

מכוון שאת מגבילה צריכת פחמימות אז הערכים שאת רואה הם תקינים להריון כפי שהבנתי? (פחות מ95 בצום, פחות מ140 שעה אחרי האוכל פחות מ120 שעתיים אחרי). לגבי בטיחות של דיאטה דלת פחמימות בהריון פשוט אין נתונים מספקים על הנושא, זה לא אומר שבהכרח נגרם נזק. מציעה להתיעץ עם דיאטנית שתראה כמה פחמימות את צורכת והיתי שואפת כן להגיע ל100 גרם ליום. בעקרון גם בירקות יש פחמימות ומוצרי חלב (ב100 מל חלב יש 5 גרם). כך שאולי הגעת לכמות הזאת של הפחמימות מבלי לדעת. טוב שאת מבצעת פעילות גופנית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת סוכר גבוהה בבוקר
    יהודית
    26/04/2022

שלום רב
    בבדיקת דם שערכתי יצא 111.
    ובבדיקה a1c יצא 6.2.
    בזמן האחרון אני עוקבת בבית
    ובבדיקה בבוקר יוצא לי 135-145 אני לא נוטלת כדורים .
    התכלתי תהליך שמירה בתזונה ועושה הליכות אודה להמלצתך מה עליי לעשות ??
    והאם צריכה לשתות כדורים לסכרת
    אני מודאגת תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רמת סוכר גבוהה בבוקר

הוספת תגובה

• שינוי תזונתי והפחתה של צריכה של פחמימות

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

הערכים שציינת במדידות הביתיות אם נמדדו בצום הם בתחום הסוכרת. אך שנוי תזונתי הפחתת צריכה של פחמימות והליכות בהחלט יכולים לשפר את רמות הסוכר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמדולפין 10 והשפעותיו
    גאולה
    24/04/2022

שלום אני לוקחת בערב כדור אמדולפין 10 בשעות הבוקר מתחילה לי בצקת בשני הרגליים בקרסול ונעלמת בבוקר האם זה יכול להיות מהכדור שאני לוקחת אותו בערב והשפעתו של הכדור הוא עד למרת בערב כשא

לקביעת תור
    סגירה
    אמדולפין 10 והשפעותיו

הוספת תגובה

• אמלודיפין יכול בהחלט להביא לבצקות

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

אמלודיפין יכול בהחלט להביא לבצקות אך לרב הן יותר קבועות, בצקות שמופיעות בערב ונעלמות בבוקר קשורות לרב לאי ספיקת ורידים אבל אפשר לנסות להחליף את האמלודיפין ולראות אם הבצקות חולפות
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוקף המזרק יעיל גם אחרי שימוש בחלקי כמות של כל מנה?
    אתי
    23/04/2022

שלום רב ד״ר ,
    הבנתי שבמזרק 0.5 יש 7 מנות .
    אני במעבר ממזרק 0.25 ל-0.5.
    אם אני רוצה להשתמש רק בחלקי מנה, האם שימוש במספר פעמים רב יותר במזרק , פוגע בתוקפו של החומר?

הוספת תגובה

• ניתן להשתמש 6 שבועות במזרק יש 0.25

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

ניתן להשתמש 6 שבועות. במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 במזרק של 0.5 יש 4 מנות של 0.5 כנל במזרק של 1 מג' 4 מנות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבידו והשפעה על שרירים
    יואב
    22/04/2022

שלום. בן 48 ולוקח נבידו 1000 ב 8 שנים האחרונות כל 14 שבועות בהזרקה וזאת בעקבות סרטן אשכים וכריתת אשכים דו צדדית. מעת לעת אני מקבל כאבי שרירים בגב תחתון, לפעמים גב עליון ולפעמים בזרוע. האונקולוג שעוקב אחריי אומר שבגלל שהטסטוסטרון שלי אינו מיוצר על ידי הגוף והוא לא פיזיולוגי, השרירים שלי אט אט יהפכו לפחות גמישים. השאלה שלי היא האם אוכל לקבל הסבר טיפה יותר אם התופעה מוכרת והיא ממשית. תודה רבה לייעוצכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נבידו והשפעה על שרירים

הוספת תגובה

• אינני מכירה קשר לכאבי שרירים

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

ערב טוב
    אינני מכירה קשר לכאבי שרירים, טסטוסטרון מסייע בבנית מסת שריר. בחסרונו יש ירידה במסת שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוטירקס ואיזון הבלוטה
    יעל
    21/04/2022

שלום,
    אני בת 39. 10 שנים לוקחת 100 מק"ג יוטירקס וה tsh תמיד היה מתחת ל 2.5 עם הטיפול. בשנה האחרונה עליתי ל 85 קילו בגלל הרבה אכילת מתוקים(כנראה לא בגלל הבלוטה) ועקב קשיי בליעה התחלתי ללעוס את היוטירקס ובעבר בלעתי. עכשיו יצא לי tsh 4.5. רופאת אנדו פעם אמרה לי שהכי טוב שיהיה מתחת ל 2.5. האם tsh 4.5 יכול להשפיע על קצב ירידה במשקל לרעה בהשוואה ל 2.5? T3 ו t4 בנורמה עכשיו.
    האם ייתכן שספיגת היוטירקס נפגעה כי אני לועסת אותו?
    האם אפשר להוסיף פעמיים בשבוע עוד 100 מקג"?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יוטירקס ואיזון הבלוטה

הוספת תגובה

• אם את לא מתכננת היריון ואין ממאירות של בלוטת התריס

ד``ר מאיה איש שלום
    24/04/2022

אם את לא מתכננת הריון ואין ממאירות של בלוטת התריס אז גם TSH של 4.5 מספק. ככל הנראה תספיק העלאה של 50 מקג' בשבוע כדי להוריד קצת את הTSH
    חשוב לטול את איותירוקס בבוקר בצום חצי שעה לפחות לפני קפה תה או מזון או כדורים אחרים.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר בצומות משתנים
    כלנית
    20/04/2022

האם סוכר בצום לילי אמור להיות זהה למצב של צום במשך היום בו לא אוכלים 7 שעות?האם לאחר 5 שעות צום במשך היום הסוכר כבר אמור לשקף צום לילי בערכים? כי למשל יוצא לי אחרי 5 וחצי שעות צום 66 ולאחר 13 שעות צום 85 זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר בצומות משתנים

הוספת תגובה

• סוכר יכול לעלות בעקבות צום ממושך

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2022

סוכר יכול לעלות בעקבות צום ממושך. בגלל שחרור של חומצות שומן מרקמת השומן שמביאות לירידה בהפרשת אנסולין ולתנגודת לפעילותו. הערכים שציינת תקינים (66 גבולי למרות שבאנשים בריאים רואים ירידות סוכר מתחת ל70 בלילה).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צום בזמן ערות אמור להוריד סוכר

כלנית
    23/04/2022

תודה על תשובתך, רציתי לשאול האם צום בזמן ערות למשל לא לאכול 7שעות מהבוקר עד אחהצ אמור להוריד,את הסוכר לאותה רמה כמו מספר שעות צום זהה בזמן שינה בלילה עד הבוקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות בוקר עולים הורמוני סטרס כגון אדרנלין וקורטיזול

ד''ר מאיה איש שלום
    27/04/2022

בהחלט, אולי אפילו יותר כי לפנות בוקר עולים הורמוני סטרס כגון אדרנלין וקורטיזול שמעלים את רמות הסוכר (אפקט השחר) בשל יצור מוגבר של סוכר ע"י הכבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא ממצאי אולטרסאונד בלוטת מגן
    שולמית
    19/04/2022

שלום ד"ר.בבדיקת אולטרסאונד בלוטת מגן וצוואר באונה הימנית והשמאלית רשום מרקם היפואקוגני גנולרי דיפוזי.אין עדות לנגע שולט או הסתיידויות פתולוגיות.איסטמוס בעובי תקין.הודגם מוקד ציסטי כ-0.3 ס"מ מ-Tr 1.לסיכום-גויטר דיפוזי.רציתי לדעת מה זה אומר ואם זה מצריך ברור.רציתי לציין שאובחנתי עם השימוטו.

הוספת תגובה

• מבנה הבלוטה מתאים להשימוטו

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2022

מבנה הבלוטה מתאים להשימוטו. ממה שתארת אין משהו מדאיג.
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת שחלוף עצם
    טלי
    19/04/2022

שלום רב,
    בת 56 לאחר שבר בקרסול(לפני שנה וחצי) ובשורש כף יד( לפני 3.5 חודשים). הפסקת מחזור כ4 שנים . בדיקת צפיפות עצם תקינה בדיקת CTX 0.315. ובדיקת p1np 47.500 האם בדיקה תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת שחלוף עצם

הוספת תגובה

• הבדיקה לא מעידה על פירוק עצם מוגבר

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2022

הבדיקה לא מעידה על פרוק עצם מוגבר, הבניה מוגברת כיאה אחרי שבר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של ג'נואט 100/1000
    משה
    19/04/2022

שלום, בשנה האחרונה רופאת המשפחה רשמה לי מינון של ג'נואט 100/1000 פעמיים ביום. בפעם האחרונה שניגשתי לבית המרקחת הרוקח אמר לי שהמרשם שגוי ואסור לקחת את המינון הזה, האם רופאת המשפחה טעתה? האם ייתכן ונגרם לי נזק בכך שלקחתי את המינון הזה במשך שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של ג'נואט 100/1000

הוספת תגובה

• לא סביר שנגרם נזק

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2022

לא סביר שנגרם נזק, בעקרון פשוט מצאו שמנון של 200 בגנוביה לא יעיל יותר מ100. מטפורמין שהגנואט מכיל אפשר בהחלט לקחת 2000
    אם אין לך בעיה של שלשולים פשוט לנסות גנואט 50/1000 פעמיים. (אבל אז המטפורמין לא בשחרור מושהה כמו בXR שנטלת עד כה וזה עשוי להגדיל את הסכון לכאבי בטן או שלשולים)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה, שאלה נוספת

משה
    20/04/2022

האם לא קיים מינון של ג'נואט 50/1000 xr? והאם התרופה בטוחה במידה ונמצאו לי אבנים בכיס המרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2022

אתה צודק אכן קיים גנואט XR 50/1000 לא קיים במנון של 50/850.
    אז אתה יכול לעבור ל50/1000 XR פעמיים אפשר גם לקחת את 2 הכדורים יחד עם מזון שמכיל שומן (שמן זית אבוקדו טחינה אגוזים שקדים ועוד). מזון שומני מביא לשחרור המושהה של המטפורמין בעקבות האטה בהתרוקנות הקיבה
    התרופה ככל הנראה בטוחה במקרה של אבנים בכיס מרה. רק תהיה ער לתסמינים אפשריים שכן מחייבים התערבות כגון כאבים בבטן ימנית עליונה או כאבים בצורת חגורה שמתחילים מרום הבטן ויכולים לרמז על דלקת בלבלב. במקרים שהאבנים נהיות תסמיניות אז שוקלים נתוח. אצל מרבית האנשים האבנים לא מביאות לתסמינים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת יובש בפה למרות שהסוכר מאוזן
    פטר
    18/04/2022

אחד הסימנים שלפיהם ידעתי שהסוכר שלי גבוה היה יובש קיצוני בפה. התחלתי בטיפול ב ozempic ו xagdao רמות הסוכר מבוקרות לחלוטין. סביב 90 בבוקר ועד 120 140 אחרי אוכל A1CH תקין גם אבל לעתים אחרי שאני חוטא למרות שרמת הסוכר תקינה עדיין נשאר היובש בפה. האם זה מצביע על חוסר היעילות למרות הערכים?

תודה

הוספת תגובה

• אם הסוכר תקין ואתה עדיין חווה יובש בפה

ד''ר מאיה איש שלום
    19/04/2022

אם הסוכר תקין ואתה עדין חווה יובש בפה היתי מחפשת סיבה אחרת לא נראה שיש קשר לרמות הסוכר
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה